->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Behövs bloggarna? Det verkar så iaf.

2008-08-18 @ 23:57:41

Först ett IB-citat
"Är det så här det ska vara?
Ska man slita ut sig och kuta röven av sig en hel sommar för att när man gör sitt första innebandypass som nyfrälst känna sig som mormor som första gången fattar en innebandyklubba. Den vita bollen med hål i ser inte alls bekant ut och hjärtat dunkar som en skållad trumma mot bröstkorgen." Citat ur Eva Didrikssons blogg den 5 augusti. Var det inte skönt skrivet så säg?

Nu till dagens ämne: BLOGGAR/Innebandybloggare
Har sällan hört någon säga att bloggar behövs... innebandybloggar alltså... Ingen läser eller bryr sig om det kan de ha låtit.

Men nu är det annorlunda, förbundet gör en egen grej ... bloggkollen. Sveriges enda Ib-tidning har sin expertmenutansignaturlista. Innebandynytt (R.I.P) var först med att uppmärksamma bloggare genom sin något torftiga men ändå... en blogg/länksamling. Bloggkollen får hösta poäng, riktigt roligt initiativ.


En klok och framgångsrik SSL-tränare sa i våras - Det är bloggarna som har makten ...  hajade till och förstod inte först men har jag tänkt mycket på vårt samtal. Han gav en del exempel och ja... insåg att  bloggarna/bloggare har inflytande inom vår sport åtminstone i de egna leden. Tyvärr (och ibland tack och lov) når inläggen troligen inte så långt utanför innebandynördarnas sfär.  Men företeelsen innebandybloggar har blivit ett slags forum och skulle kunna bli det i större utsträckning Var får vi veta vad IB-folket tänker eller vad som är på G?
B l o g g a r n a bidrar!

Försöker mig på att ge några exempel: 
Koppens stora kärleksförklaring till innebandyn gav stor effekt i våras... vilken genomslagskraft... Det var efter en tid då tonen varit väldigt negativ och man satt och undrade varför människor överhuvudtaget skrev om innebandy då et var fel på domare, förbundet, TV-avtalet och inte minst det där med licenserna. Ingen hade förtroende för någon (överdriver lite). Minns att jag skrev om det då... tonen ändrades tack vare koppen. Samtidigt blev poeten poetisk och ... det blev kärlek på nätet igen.


En annan gång publicerade Koppen en krönika som Magget först lagt ut men sedan tagit bort... det var modigt gjort... Om jag gjort samma sak skulle det inte varit lika modigt... Han både känner, träffar och bor på samma ort som personerna som dödat krönikan. Vad hade hänt om inte Koppen lagt ut den? Ingen hade dött men.. ingen hade fått läsa den förutom de som läst den på IBM sida innan den togs bort.
Debatten kring TV-avtalet var viktig, ordförandefrågan likaså. Vem var den där tomten från norrland som var föreslagen? Om jag inte missminner mig gjorde Sjöstrand intervjuer med de båda kandidatera... han var den ende som brydde sig om en presentation...

Vad tycker folk om Viking Roma och det där med E-cupen? Ja det fick man veta när Limmet (Limmets blogg fattas mig) hamnade mitt i hetluften, minns att Gittan och Koppen hade ett och annat att säga. *ler*

Är ovan nämnda ämnen oviktiga? Tydligen inte eftersom det skrivs...
Känns som jag glömt de allra viktigaste debatterna... hoppas ni ursäktar... ber att få återkomma med fler exempel.

Det finns en blogg som skakat om en del här i Umeå, KLYKSKOTT... snacka om att ha koll, ingen slår mr Klykskott när det gäller "aktuellt".. en bloggare som är UTE och ser, hör, lever innebandy. han har satt griller i huvudet på många. Vem är han/de, hur kan han/de ta sig rätten att lyfta konflikter och ifrågasätta. Det roligaste är att ingen vet vem han/de är... folk har kommit fram och frågat en massa om klykskott... Som om vi bloggare träffas på Tupperware partyn... Visst kan man tycka att man inte ska vara anonym när man skriver men formen blogg tillåter att man skriver under ett "Nick". Klykskott har lyckats med det de ville... Kom inte och säg att "höjdarna" inte läser inlägg som skrivs.

En blogg ger en unik möjlighet att "zappa ur huvve"... men också vara med och föra debatten framåt. Ok, alla tar inte tillfället i akt att "tycka till", berätta eller fundera... men påhoppen blir färre och färre.... ser fram emot en riktigt spännade blogghöst. Det är ett gäng bloggare som planerar att åka till VM i Prag... kul initiativ men ... nej tack. Befinner mig då på varmare breddgrader i en solstol eller på golfbanan. Är ingen charter människa men... det blir nog bra.

Oj... undrar vad S kommer att säga imorgon... hans påse med Bridge-blandning har minskat i vikt... jag som sa att han fick vänta till lördag med att öppna den.. Blogg är bara skit, konstiga saker händer medan man skriver *ler*.

Angående lördag, varför kommer inte Urban F & CO på festen? *suck* , ändrar ni er så lovar jag att skjutsa hem er.

Vill till sist göra er uppmärksamma på att Koppen vill dejta, den som tar ansvar i frågan kan höra av sig direkt till honom med kopia mig. Vill gärna sponsra på ngt sätt, klart grabben ska dejta.  

Ta hand om varandra!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: än

Ska du dejta Koppen? :))

2008-08-19 @ 01:30:51
Postat av: Ingrid

Nej, vill bara hjälpa till :)

2008-08-19 @ 12:54:18
Postat av: Fansens budbärare

Har du sett att Innebandymagazinet startat egen blogg?

Innebandymagazinet fans kallas den i folkmun, de hatar Sjöstrand och ger sig själva en klapp på axeln. Läs där.

http://adamfribergszorroblogg.blogspot.com/

2008-08-19 @ 19:13:33
URL: http://adamfribergszorroblogg.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Hm... varför skulle de ha startat en blogg? Tanken är absurd. Känns som du går någon annans ärende.

2008-08-19 @ 19:50:50
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Mange

Om det är som kommentatorn ovan skriver är det näst intill krimellt. Föreslår att du tar bort kommentaren då finns en risk att du får agera förkläde och själv hamnar i dålig dager.

2008-08-20 @ 02:21:01
Postat av: Åsa

Visst är bloggarna viktiga för debatten, men också för underhållning, alla inlägg behöver inte vara diskuterande. Beskrivningar av roliga saker som hänt på träningen är minst lika läsvärt för mig.



Jag var född 1984, men som tur är var jag inte så gammal att jag kunde spela innebandy med stålrör :)

2008-08-20 @ 09:30:19
URL: http://snurrfinten.webblogg.se/
Postat av: Gittan

Mange, förstår inte varför Ingrid skulle hamna i dålig dager för en kommentar? Hon har ju inte skrivit den. Håller dock med om att är det sant är det riktigt illa.

2008-08-20 @ 11:11:34

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg