->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Vad är på G? Om krönikor... med mera

2008-08-14 @ 17:28:24
Bloggsugen... gissa om... varning för låååångt inlägg.

Missade helt Curtans krönika i våras, det var livat på min blogg för att jag ställde mig frågande till VAD som egentligen hänt under junior-VM. Nu har Mr fd. Guldtränare en annan infallsvinkel... Krönika hittar man här (googla, länken bruten). Rekommenderas varmt. Hur kunde jag missa den? Roligt att någon skrev... här blev det ju livet... alltid kul med liv.

När jag i sommar var tvungen att besöka akuten i en annan stad fanns där förvånande nog en gammal innebandytidning. Tidningen Zorro... minns inte vilken årgång fast jag verkligen tänkte "det där ska jag komma i håg". Det var spännande läsning, gav Tänk... där fanns flera artiklar om hur dåligt det fungerande med en fd. förbundskapten... måste jag nämna några namn?
Där fanns en ledare som i ifrågasatte och som sagt flera andra artiklar...
Det fanns ingen tvekan om att Zorrored. ville ha en ny lösning när det gällde landslaget...  (tolkade det så).
... hon ifrågasattes ordentligt.

Junior VM då? När det blev förlust för juniorerna i våras blev många förvånade men... det blev inget liv i media.... inga analyser.... himmel om det var ett annat landslag. Förlusten saknar kanske betydelse ... alla vet ju att Sverige är väldens bästa innebandyland.. att tro att det blir förlust efter förlust ... Tror inte att nästa VM kommer att se ut som det här gjorde...
Nåja, vi lägger det bakom oss... konstaterar bara att det inte blev någon debatt.

Gillar inte när folk sågas offentligt men... det är bra att folk tycker och tänker, önskar att fler vågade dela med sig av sina tankar. Tur att bloggarna finns... Om man skulle slå ihop alla bloggars statistik ... hur många innebandyinlägg läses då varje dag... hisnande tanke. Klart att bloggare påverkar.

Det är BRA med media som ifrågasätter, ger nya infallsvinklar... hoppas det poppar upp en massa krönikörer i höst som vågar skriva vad de tycker... DET BEHÖVS!!!

Maggets/IBN har självklart bidragit till att förändra i vår ibvärld under  åren... det finns många exempel.

MER åsikter och egna analyser....  det är en BRISTVARA.
Gustav Forsberg borde börja skriva igen... han är en man med egna åsikter som han vågar stå för. För att innebandyn skall utvecklas behöver saker och ting belysas på olika sätt... Packalén... skriv/säg vad du tycker... snälla.
Cecilia Åhsberg ... minns att hon ifrågasatte hur förbundet resonerade så en 13-åring hindrades att spela SIBF-cup  men fick spela S.t Erikscup... när man läste förundrades man över ickelogik... Att belysa sånt är BRA för innebandyn.
Kling skrev sköna grejer "Om man tittar på damhockey och herrhockey är det - faktiskt- inte ens samma sport"...
Rappel kommer nog att skriva intressanta krönikor, ska hålla ögonen öppna... har tidigare citerat en krönika som är både välskriven och tänkvärd... krönikan finns inte längre kvar på nätet av förklarliga själ... Läs den i mitt gamla inlägg... rekommenderas
Citat: Robbans krönika "I mina ögon så ligger mycket av innebandyns utveckling i den mediala utvecklingens händer. Nu har det skapats ett debattutrymme och informationsflöde via internet som innebandyn tidigare saknat. Innebandyns stora svaghet var länge de slutna korridorerna, den lilla ankdammen som styrs av en klick människor. Debatterna har förr koncentrerats till ett fåtal träffar och ett fåtal tyckare. Idag kan Folket göra sin röst hörd. Idag kan förbund ifrågasättas, klubbar granskas och spelare kan ställas mot väggen. Nyheter är vinklade på olika sätt, det krävs en mångfald av bevakningen - för konkurrens höjer kvaliteten och trovärdigheten". (slut citat).


Vad är på gång? ... det surras en del.... (mycket ska man höra innan...) har själv knappt kollat in innebandyvärlden i sommar... nu finns ett SUG... tillbaka till läktaren. Rykten är ofta ett sätt att ta folk på pulsen....Försöker uppdatera mig... och det händer en massa.
Folk pratar så mycket ... har verkligen inte koll på vad som är på gång.

Att damsajten snart är klar vet jag med säkerhet... fick mig en titt för ett tag sedan, den kommer att bli bra. Även om jag hellre sett att dam/herrinnebandy får samma mediala utrymme utan att behöva starta en särskilt sajt så säger jag inte att damsajten är fel... Kanske är det enda sättet och det roligaste är ändå...
Härligt att damerna äntligen kliver fram, lycka till. Undrar hur länge det dröjer innan Magget gör samma sak, eller ska de kanske samarbeta med den sajt som damerna jobbat fram?

Innebandysverige? Va? Blir det en satsning? Är det Maggets damsatsing? Hoppas i så fall på fler än 6 nyheter på 40 dagar *ler*.
Vilka är inblandade där? Gratjova som chefsredaktör... det vore något. Det surrar i luften, tror man på allt som sägs så blir man... ja, hittar inget bra ord men... snurrig kanske.


Magget/TV4 och SIBF i en nysatsning ... himla kul att det händer saker. Ser fram emot att de presenterar konceptet. Magget får ensamrätt att publicera nyheter... jo så är det. Är nästa steg att Bonniers köper Magget?

Klubbarna rycker upp sig
Flera klubbar har beslutat att förbättra sina hemsidor, ÄNTLIGEN vi får hoppas att det kommer krönikor och "tyckande" där. Kanske detta blir krönikornas år? IKSU bloggen är igång... äntligen,även om det bara finns två inlägg så är det bättre än inget... Bloggen ligger på Salmings hemsida... Förutom Ina Rhöös blogg har det bara varit Curt som synts och hörts, lagets sida de senaste åren varit relativt ... tyst. 

Här i Umeå har Innebandyn fått en egen flik i en av lokaltidningarna... STORT. 

Bloggar

Nya kändisbloggar ... Runnestig och Poeten ... riktigt kul. Båda på x3:s hemsida.

Är det en trend i höst, spelare bloggar på sponsorernas hemsidor... vi får se. Johannes Skog finns hos Salming han med.

Klubbhuset orerar... kul blogg. Man kanske skulle kunna kalla den Ragnarssons fanclub...*ler*. "Gillar de här orden: Som bekant älskar jag allt som skrivs om innebandy ändå. Det är ju att det faktiskt skrivs massa om innebandy, som får mig att skriva det här. Men framförallt vill jag att folk ska skriva om saker de tycker, upplever och kan berätta om".

Det finns flera andra nya innebandybloggar, hinner inte läsa alla... man har ju ett jobb också *ler*.
Angående det där med bra och dåliga bloggar... istället för att reta sig på sådana man tycker är dåliga kan man väl låta bli att läsa dem. Sedan är det ju så att om man inte gillar en person... har man ofta svårt att se skillnad på sak och person. Innebandyblogg = kärlek till sporten.

Rycker SEI upp sig, och gör ngt bra av sin sida?
Visst vore det på sin plats...

Panel
Sjöstrand och Gittan ska sitta i en panel i höst, vilka mer? Har själv tackat nej, är nog ingen panelperson men det ska bli spännande att följa panelen, DET ÄR BRA ATT FOLK TYCKER SAKER och vågar säga det. Tror att både Sjöstrand och Gittan vågar ta ut svängarna. Lycka till men detta. Just forum och paneler där ingen är anonym är precis vad som behövs.
SVT
Hur blir det... ska de ta ansvar och rapportera om vår sport, de vore på sin plats även om vi TV4 äger konceptet.


Dam VM
Marknadsför er

Curt
Jag hoppas att Curt kommer att fortsätta brinna för innebandyn, han kan uträtta MASSOR... han är en innebandypersonlighet med pondus. HEJA Curt. 

Veckans innebandykrönika, det skulle vara något för förbundet att ha som flik... och så lägga alla innebandykrönikor där... men det kanske inte passar... men det vore vansinnigt MODIGT.

Tips
Uppvakta de lokala TV/radio-kanalerna ... tror det kans vara en är en väg om man vill synas. Det är ändå i media utanför de egna kretsarna som måste få upp ögonen för vår sport, det finns en del att göra för att hjälpa dem på traven.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Mange

Bra att du skriver igen. Jag har saknat dina bloggar. Trodde du lagt av.

2008-08-14 @ 20:26:46
Postat av: Gittan

Hej Ingrid! Härligt att ha dig tillbaka på blogghimlen. Ett mycket, mycket bra inlägg. Speciellt raderna om att det är bra att det bloggas, att man kan strunta i att läsa om innehållet inte passar en själv. Det kan jag skriva under på :)

2008-08-14 @ 21:19:59
Postat av: Czitrom András

Kul att se dig , EnligtDig , Blogga igen.

- Långa utlägg är kanon.

Hälsningar. - ACZ

2008-08-15 @ 16:54:54

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg