->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

En gång Svenska mästare, nu konkurs

2010-04-22 @ 11:36:16
Det handlar inte om innebandy utan om hockey... Björklöven begärde sig själv i konkurs igår. Det finns massor med åsikter, det finns de som gottar sig medan andra sörjer. Har personligen aldrig haft någon relation till Björklöven annat än som "kollegor i branschen". Björklöven är en del av Umeå, eller var...
Vad händer nu med multiarenan som politikerna lovat? Jag gissar att Lövens sorti ur elithockeyn kommer att ge ringar på vattnet, tyvärr.
Nu letas syndabockar. Men Björklöven har varit ett blödande sår i många år... det kanske var oundvikligt, intresset för hockeyn kanske inte är större i Umeå.

Har läst en bråkdel av det som skrivs om Björklöven, Löven väcker känslor. Ett stort tomrum, tack till alla som kämpat. I min frukostklubb finns människor som vid sidan av sina jobb levt för hockeyn och Löven. Det gör ont att tänka på hur de känner sig idag.  Nu skyller allmänheten på styrelsen med all rätt men... var försiktiga... det är grymt mycket pengar med i hockeyn och att sätta sig i en styrelse i en förening som blöder är att riskera sitt eget rykte. Ja, styrelsens ansvar...

Hur ser det ut i innebandyns finrum? På vilket sätt bedrivs styrelsearbetet och vilken kompetens finns i "våra" styrelser. Det finns flera goda exempel, men här finns MYCKET att göra. Problemet i alla idrotter är att alla vill engagera sig i det sportsliga, mycket få i de övriga delarna som är lika viktiga på sikt. Med en kompisstyrelse kan man vinna ett och annat SM-guld, klubbar kan se ut att fungera ända till en nyckelperson kliver av. Ett fåtal personer gör allt, många med anknytning till laget... men styrelsearbete handlar om mycket mer än det sportsliga. Runt om i landet sägs det att det är svårt att få människor att engagera sig... det är klart det blir om de ser hur en liten klick sliter. Det skulle inte behöva vara så. Alla föreningar skulle behöva någon som är bra på organisation Har hört och sett bra exempel på klubbar som har arrangemangsgrupp, cafégrupp, publikgrupp (som bjuder in ungdomslag med mera), grupper som jobbar med cuper. Detta förutom marknad, ekonomi och sport. Idag när frågan kommer "vill du vara med i vår styrelse" så frågar man egentligen "vill du under perioder jobba halvtid för oss", det håller inte. Det skulle inte behöva vara så. Som sagt, organisation!   
Innebandyn har så stora fördelar, det kommer aldrig att kosta samma summor som t.ex. hockey, vi skulle kunna ha friska organisationer Det är klart att föreningar som Dalen som har råd med en anställd sportchef har massor med fördelar, men å andra sidan är det något man skapat sig... ingen har gått med en check och sagt... ja ni fattar.
Tycker nog att en storklubb som UIK inom fotbollen kan vara ett exempel på att en drivande person kan göra så stor skillnad. Vem trodde att de skulle börja knaka i UIK?
Nåja, alla får se om sitt hus.

Tror inte att det som hänt Löven gynnar övrig idrott i Umeå. Det återstår att se, beslutsfattare vill satsa pengar i sådant de själva brinner för... Nu är det upp till innebandyumeå att motivera beslutsfattare, det går inte bara att gå med bössan.
Ingen skall tro att storklubbar  har det lättare, lätt att bara titta på ytan. Ett varumärke kräver mer än bra is under skridskorna...

-Mycket Silly Season snack nu, har tidsbrist... får bli en annan gång.
-Vilket himla tjat om att IKSU vann skotten, bland annat av journalister, experter... alltså, de första två åren Curt tränade IKSU vann man matcherna men inte skotten. Det har visst folk glömt. Hur många % av matcherna vinns av det lag som vinner skotten? Dags för ett mail till Klas Mr statistik Pettersson, nä skojar. Han har fullt upp med sitt...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg