->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Spelarnas vikt, en känslig fråga

2010-08-22 @ 18:20:29
Läste Innebandymagazinet rubriker... Oj, man vaknar!
RUBRIKER. Ovanligt frispråkiga experter ger rubriker, kul för läsarna och ja... innebandysverige behöver väl rubriker. Ett exempel "Huddinge har inget i elitserien att göra"... väcker en massa känslor kan jag tro. Hade Stockholmsmedia bevakat innebandyn hade det blivit en artikel, i no. 
Själv tänkte jag att Huddinge är en av de klubbar som skulle platsa i elitserien, då tänker jag på organisationen och ekonomin... Kändes som de kunde bli föredöme för alla andra, men man måste lyckas spelmässigt också. Andra året är svårast som nykomling, kom ihåg det.    
   
VIKT. Det där med vikt kommer aldrig att bli en jämställdhetsfråga... snygg mening men jag tänker på att Göransson tydligen vill se en fit Micke Karlsson i Balrog och att Hagert borde lägga på sig några kilon.
Hade Vaara sagt samma sak i media hade det blivit livat... eller?
Det finns säkert många undantag men... rätta mig om jag har fel men... att ta upp tjejer (även elitspelares) vikt och önskan om plus och minus kan straffa sig. Känner några tränare som hamnat i kylan... trots att vikt inte är ovidkommande inom elitinnebandy.
Å andra sidan, när det gäller ickeinnebandy...
TJOCK & SMAL. Ingen säger heller "Vad fet du blivit. Är du sjuk?" till någon som dragit på icke klädsamma kilon, därmot tvärtom... magra människor får utsättas för vilka "glåpord" som helst. Ingen vågade fråga mig i vintras... tur det, då hade någon åkt på en FETsmäll:)
Det där med vikt, vi pratar inte om det... om det inte gäller killar och trådsmala tjejer.
Jag lägger ner... varför prata om vikt?

KÄNSLOR. Har fått hem mina tonisar, en av dem skrattade jet lag-tröttheten i ansiktet igår och höll iofs vaken medan den andra... slåss mot den idag. Hon ser ut att kunna döda för att få sova:). Just nu ser hon på en DVD, en konsert med Paramore... högsta volym och jag lider men har vett nog att hålla tyst... bara hon håller sig vaken:) till 18. Imorgon kör det igång för dem, sovmorgon till 12.30 första dagen, tackaaarrr.  
En av deras upplevelser som verkar ha satt spår var The Phantom of the Opera som var på US turné. Snacka om flyt att de prickade in den när de var i Cleveland. En av de bästa musikaler man kan se...
 
INNEBANDY. Hoppas på bra TV-matcher, att man i år hittar en samarbetsform som gynnar sporten. Ge och ta för alla gäller...

BARA I INNEBANDY? Nej, när det gäller dålig ekonomi och elitlicenser har jag på mer än nära håll sett andra idrotter och... det är inte bara inom innebandyn. Klubbkänslan kan göra mycket med oss... det finns folk som är beredda att belåna sina hus/mörka/ljuda/göra olagliga saker för att det ska se ut som att allt är i ordning. I de finaste kvarter... 
Låt oss tala väl om vår egen sport så långt det går, det ger ringar på vattnet...

TRÄNINGSMATCH. Faluns damer slog Djurgården. Hade nog inte satsat på det, men så har jag inte följt allt som hänt de senaste tre månaderna heller. En sak är säker, det finns några spelare i Falun som kan bära laget med sina vinnarskallar trots alla tapp. 
Träningsmatcher är träningsmatcher och det är många nu. Inget att hetsa upp sig över!

LÖFTE. Skall se färre matcher än ifjol, läsa förre artiklar och bloggar. Det kommer ändå att bli innebandy så det räcker och blir över.

JUST DE.
-Jonas Gafvelin
fyller år idag, inga konstigheter... ska vara det där om rådjuret jag aldrig fattat *funderar*.

-BIP-test och sjösjuka, jag har en fråga till Bult...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg