->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Kriminella spelare... tragiska människoöden

2010-02-08 @ 00:28:33

Det har inget med innebandy att göra… så sant… Orden kom från en vän när vi läste om innebandystjärnan som döms för misshandel.
Tragiska människoöden finns även i idrottssammanhang… även på elitnivå.  Kriminella handlingar har inget med idrott att göra… I alla fall inte så länge de sker utanför banan.
Sedan man kan diskutera när och om de skall få speltid, om man tar hänsyn till om man är dömd eller inte.
Det finns inget rätt eller fel…
Vi får inte glömma att behandla alla som människor, vilket man måste kunna förutsätta...
"De flesta vill nog ha spelare med bra värderingar. Och dit hör ju inte ett kriminellt förflutet". har sagts i sammanhanget.

Bra värderingar kan man ha och ändå hamna helt snett, det är min uppfattning och erfarenhet… utan att försvara misshandel och annat... En brottsling kan aldrig svära sig fri från ansvar. Men alla har rätt till en framtid, jag hoppas det gäller även inom innebandyn.
… den dag man enligt Svensk lag har avtjänat sitt straff är man inte längre skyldig till brott, eller?
Bakom kriminella handlingar finns en trasig människa… ett tragiskt människoöde. En människa som behöver stöd. Det finns många sätt att stötta en trasig människa, laget och klubben kan inte göra allt… men alla kan göra något, om inte annat ta hjälp utifrån… vilket jag hoppas att klubbarna gör.
Det är inte kört för en ung människa… jag vägrar tro det.
Det finns goda exempel då idrottsklubbar stöttat spelare i att komma på fötter… då snackar vi bra värderingar i föreningen.  

Det är lika fel att koppla ihop kriminella handlingar med innebandy, som att försvara en spelare som uppför sig illa på banan med ”är trevligt person privat”.
Det finns de som menar att man ska hänga ut spelare för det som sker på deras fritid… även om de bara är ”misstänkta” eller då det pågår en utredning. Varför? Det finns massor som inte har med innebandy att göra…
Även innebandyspelare är människor och bör behandlas som sådana. Vissa handlingar av ledare och klubbar måste betecknas som svek...
Alla har rätt till en andra chans… En spelare som stängs av i x antal matcher har avtjänat sitt straff, eller hur? Här finns det läge för en tankevurpa. 

Sparkar man en spelare under en match får man i värsta fall ett par matchers avstängning. Gör man samma sak utanför kan det få ordentliga påföljder. Det ena kallas hårt spel, det andra misshandel. Vilka ska utestängas?
Ja det här är ett svårt ämne.. var går gränsen/gränserna.
Det finns inga enkla svar... Vi kan göra fel, men alla är människor.  
/Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Kriminell dåre

Fan vad bra skrivet men nu blev man en blödig jävel :)))) jag fick spela fast jag suttit på kåken hade ju slutat med skiten. Nu är jag en svenne men kärring och ungarna och jobb. Fan vet vad som hänt utan laget.

2010-02-08 @ 10:38:57
Postat av: Ingrid

Till en fd kriminell dåre:

Fina ord om ditt lag, du verkar ha haft tur. Lycka till i framtiden.

2010-02-08 @ 16:07:42
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Peter S

Snyggt talat!

2010-02-08 @ 21:55:28
Postat av: Fröken

Finns utredningar och forskningar och ett fåtal uppsatser i ämnet våld inom idrotten. Läs på brottsbalken 24 kap. Bläddra fram till paragrafen om samtycke och läs vidare. En handling begången på plan kan bestraffas i två instanser - straffrättsligt och idrottsmässigt.

2010-02-16 @ 14:26:37

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg