->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Det lär bli tuffa diskussioner angående slutspelet

2010-01-29 @ 18:08:32
Innebandy: Det är ju alltid mycket snack om slutspelet... i dagarna pratas det mycket om schemat för elitseriens slutspel. Måndagar och fredagar är speldagarna... undrar vilka klubbar som är nöjda med det?
Både Monika Lindqvist (är förbundet dumma i bollen?) och Karolina Widar har skrivit om det i sina bloggar, idag fick jag med egna ögon se... Jo, man har tänkt att lägga alla matcher måndagar och fredagar.
Spelar man en måndag kan spelarna alltså förlora två arbetsdagar. Hur tänkte man nu?
De lag som tar på sig TV matcher får väl någon typ av ersättning... men övriga då? Widar skriver: Givetvis hoppas jag på många Tv-matcher men det spelschemat känns överdrivet. Hoppas på någon ändring till helgmatcher så att man får behålla jobbet även efter slutspelet.
Vilka lag kommer att ha råd att spela slutspel? Fortsättning följer...

På Gotland har föreningarna märkt av lågkonjunkturen, idag skriver Gotlands Tidningar om bland annat Endre.... det är tufft ekonomiskt redan idag. Det finns en oro för vad som händer med föreningsskatten... en merkostnad för Endre på 400 000 tusen, Sjukt mycket pengar. Min känsla är att Endre är en av de klubbar som har stabil ekonomi. . Listan kan göras lång på de som inte har det.
Om Endre och IKSU INTE spelar slutspel i år skulle det gynna andra klubbars ekonomi...  Tänk vad många kassörer som skulle jubla om de slapp två eller tre resor till Umeå under våren.
... i år kommer lagen mer än någonsin att måsta ta hänsyn till ekonomin när de väljer under slutspelet, eller? Ännu värre blir det om schemat för slutspelet kommer att stå fast. TV-matcher kan inte vara viktigare än klubbarnas överlevnad. Det svåra är... att lägga ett schema då man inte vet vilka lag som ska spela slutspel.

Hur hett är egentligen derbyt mellan IKSU och Dalen? Är det mest sportcheferna och tränarna som är "heta" eller?
... Alltid samma visa, bråk om övergångar...
Derbyt spelas ikväll (jag ogillar fredagsmatcher).. jag sitter och gruvar mig... det är så KALLT -24 nu... Ytterdörren gick inte att låsa idag.. ovädret för ett par dagar sedan och kylan är ingen bra kombination. Jag är inte den som går hemifrån om dörren inte är låst, inte ens för att det är innebandy.
Imorgon blir jag väckt halv åtta, för att åka och titta på FBC Uppsala och Anna Torstensson, hon är framtidens stora stjärna. Vilken lirare. Tack vare att vi har så många Umeå-lag i Division 1 Norra har FBC Uppsala varit här många gånger den här säsongen.. Sammanlagt 6 resor mellan Uppsala och Umeå... det måste tära på ekonomin.
Fjärde gången gillt?
... jag ogillar att kliva upp tidigt på helgerna... gör ett undantag...  Uppsala möter Dilles lag, IKSU Ungdom. Gissar att man kan känna igen någon spelare från elitserien. Samarbetet är guld för både IKSU och IKSU-ungdom.

FBC Uppsala: Då tar vi fram klippkortet till Umeå.. humor!

Trevlig helg! 50 minuter till matchstart, skall gå ut och se om bilen startar... och om ytterdörren går att låsa.
/Kyliga Ingrid i Umeå i den älste innebandybloggen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: T

Tv matcherna styr schemat, jag tror inte att SIBF ändrar det nu när damerna får synas i Tv.

2010-01-29 @ 20:12:33
Postat av: capello

hej... kul att tränarna tänder till, eller...

sådan husse, sådan hund!

2010-01-30 @ 02:06:33
URL: http://ehuscoaching.com/blog/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg