->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Missuppfattade Jihde, och om kritik av Egebrant

2010-01-04 @ 18:17:58

"Din innebandyblogg skulle vara bättre om du var kort och koncis i dina inlägg", ord från en läsare. Jag håller med, men lyckas sällan trots försök. Här kommer ännu ett långt inlägg.  
Innedandyblogg *ler*:
Alexande Egebrant har fått ta smällar efter incidenten med Peter Sjögren... Jag håller med alla som menar att domarna borde ha agerat. Det är ok att kommentera händelsen men inte gå till personangrepp vilket är lätt till. Oj vilka uttalanden folk har gjort i olika forum, Å andra sidan… det är lika lätt är det att hänvisa till att personen är en trevlig person utanför banan som någon typ av försvar. Att vara trevlig utanför banan hjälper inte, man är elitspelare...
Det finns anledning att se ett övertramp mot en målvakt allvarligare än t.ex Henrik Olofssons fula påspringning av Rasmus Sundstedt.
Patrik Jansson, målvakt i AIK markerar detta i sin blogg. I alla andra idrotter är ju målvakten helig, vad hände med innebandyn? All heder åt Jansson för de orden.
När man hör vad folk säger eller läser på nätet så... erfarenheter och lojalitet styr.
Texter om övertrampet:
Rune Engström i sin blogg  har en annan utgångspunkt än "AIK:arna". Jansson tror att incidenten var oavsiktlig, det gör inte Rune. Niklas Jihde förmildrar med hänvisning till skadan ”farligare än så var det inte”. Men varken Jihde eller Jansson tycker att övertrampet var ok. Det finns både likheter och skillnader, det behöver inte innebära att någon har fel... alla har olika glasögon. Länk till Jihdes jidder,
Kontentan: Eftersom all kommunikation handlar om sändare och mottagare så blir kritik sällan "rättvis". Det man ska komma ihåg att alla människor skall behandlas med respekt, även om deras handlingar inte är okey.

Egebrant själv påtalar i HN att han tappade balansen, "Jag trampar runt backen (Jimmy Lindblom), får en lättare knuff i ryggen, tappar balansen och tar tag i det jag får tag i. Det var inte alls meningen att dra av masken på Sjögren och avsiktligt skada någon". Jag såg Egebrant här i Umeå i höstas, han skötte sig prickfritt. Har tidigare skrivit att han skulle behövas i Dalen eller i City.

Nytt ämne:
Läste Jihdes jidder (se länk ovan)... jag hängde inte med i tänket. Fysiskt spel hockey vs innebandy...  det går inte att jämföra. Citat Jihde: Jag har förmånen att få stå en meter från rinken och mitt emellan lagens bås. Det är superintressant att följa det som sker på så nära håll. Det pips nästan ingenting. Istället smälls det på och blodet forsar från spelare, som snabbt sys ihop för att så snabbt som möjligt kunna komma tillbaka och levererar ute på isen. Det handlar om laget - och att vinna matcherna.
Hockeyspelare har skydd... dessutom är hämnd ett vanligt inslag i sporten. Har levt väldigt nära den sporten på olika sätt. Det pips kanske inte i hockeyn men proppas.. Jag gillar också tuffa närkamper i innebandy… men p.g.a att spelarna inte bär skydd så…
Mer om pipande:
Jag är för snäll i min blogg, att jag borde såga mer, har jag fått höra...  Mm, men jag skrev ett utkast som i gränslandet mellan kritik och sågning. Det handlade igen om Jihdes jidder... Varför kasta sten i glashus, tänkte jag. Tack vare en vän fick jag upp ögonen för att jag möjligen kan ha  missuppfattat det han skrev. Förklarar nedan:

Mitt utkast innehöll ett citat, som kan passa trots att jag tänkt om. Eftertankens bleka krankhet? ”Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över” (William Shakespeare, ur Hamlet).

Niklas Jihde skriver att det pips inom innebandyn... hm, som om han inte gjorde det tänkte jag. Jag läste krönikan igen, det finns mer än ett sätt att tolka den.
Mr Innebandy gör ingen hemlighet av att han själv inte varit någon ängel. Idag står han på sidan av banan...  och skäms lite för hans egna tillkortakommanden. Många har kommenterat hans gnäll på domarna, ibland var kritiken överdrivet. Han pep titt som tätt både när det smällde i närkamper (som han i krönikan efterlyser) och när han fick ett frislag emot sig, Jihde hade en del snack med domarna...  Med bakgrund av detta tyckte jag han var ute på hal is.
Han fick höra att han gnällde, dels för att han var en person i rampljuset, Misstagen/bristerna märks... Sedan är det ju så att spelar man i landslaget och titlar förpliktigar. Är man dessutom spelare i AIK så väcker det känslor. Undrar om inte sågningen av Egebrant också påverkas av ovanstående. Förtydligar, inget snack… Egebrant gjorde fel.

Angående gårdagens inlägg... glädjande nog var det fler än jag som tyckte att det var okey att betala för livematchen. T.o.m. en av kritikerna återkopplade... ett bevis på att man måste testa innan man sågar. Fick ett SMS "Briljant Tv-sändning, Aga enorm. Kommentatorn skicklig. Kameravinkeln mumma". Jag hoppas att beröm kommer fram till de som ansvarar för webbsändningarna, och till de som tagit initiativet.

Annat:
- Stax innebandy på TV, lyx. Jim Carnestam intervjuas om matchen på innebandy.se.  
- Warberg vs Falun. Wic har typ 100 personer som jobbar under matchen... har ju fått en inbjudan till valfri match, hoppas verkligen att vi kan göra den resan. Iofs är det ju inte jag som skall se och lära... tror många aktiva skulle kunna se och lära av Wic.
- Läs gärna Sebastian Nurmis krönika om mellandags matcher, intressant läsning.
- Rättelse: Jag skrev att jag skulle se Dalen vs AIK på onsdag, men matchen spelas ju den 7/1 = torsdag. Tur för bortalaget, på onsdag skall det visst bli -25 eller kallare.
- Just nu lägger IBM fokus på SDF SM. Superbra jobbat, men jag saknar artiklar om elit.
- En nyhet värd att skriva om är att Fredrik Holtz är skadad... han blir borta flera veckor.

- Jag hoppas Olof Schäfer stannar i Umeå City, de behöver en måltjuv till. Att ha släppt in 90 mål är ingen katastrof, det är så lätt att fokusera på det. Dalen som ligger bra till i tabellen har släppt in 87, Balrig på plats 8 i tabellen har släppt in 96 mål. Nu handlar det för City om att göra mål, då behövs Schäfer. Full fart framåt!
- Det här inlägget tog lång tid att skriva. Har har känt mig yr ett par timmar både igår och idag. Inte bra! Problem med balansen och synen. Jag har lovat att besöka en doktor om det händer igen. Just nu känns det bra... Det är svårt att se på Tv om man har synbortfall... *ler*.  Jag har inte kunnat se på Tv, eller titta på dataskärmen om jag inte hållit för det ena ögat. När det varit som värst har det vara varit att blunda. Intressant för er att läsa, eller hur? *ironisk*

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Svensson

Det är här man får läsa nyheterna. Du skriver bra.

2010-01-04 @ 21:11:38

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg