->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Svart eller vitt?

2010-03-26 @ 18:04:18
Det finns några spelare i AIK som under åren uppträtt osportsligt och många gånger utan att straffas... Nu har alla vaknat och de får äta upp för gammal ost? Det är inte domarna som agerar utan publiken... Är det något fel på mig som låter den tanken fladdra förbi? Det där var inte politiskt korrekt skrivet... i no. Har inte tänkt klart...

Å ena sidan och andra sidan... Svart eller vitt?
Det är en soppa det här med anmälningarna och avstängningarna Att SIBF går in och stänger av Alexander Egebrant känns inte klockrent (önskar jag kunde hylla, me nej) även om förseelsen inte är okey. Hjälp mig förstå... jo, jag är EMOT våld i alla dess former.  
Om AIK valt att göra det själva skulle det ha varit stort och modigt och väckt allas respekt. Eller kanske inte... det är väl så att oavsett hur AIK hade agerat så går det att hitta fel. Jag säger... om AIK själva hade agerat så hade nog många hyllat, jag är en av dem. (När de tog på sig tröjorna och markerade att de tog avstånd från gatuvåldet märktes och syntes det överallt).

... om det nu stämmer att ingen i klubben såg händelsen... då KAN de ju inte agera. "Att bruka våld är emot  våra värdegrunder" är svårt att gå ut med, om man inte sett det påstådda våldet. Faktiskt.

Snurrigt....
På plats i hallen fanns Anwar Samuelsson, han ser och anmäler övergreppet... räcker det?  Undrar om Tomas Petterssons ord vägt lika mycket. Avstängningen har INGET att göra med polisanmälan hoppas jag...
Jag står fast vid min åsikt, så länge en person inte är dömd ska inte heller vi döma. Det finns säkert läsare som minns när folk hängde ut namn på en spelare i höstas.. som inte var dömt. Jag deklarerade så som nu min ståndpunkt för den som vill läsa.  
En klok man sa idag att han "litar på regelverket och de som utsetts att hantera frågorna"... det vill jag också göra.  För att jag skall förstå med min lilla hjärta måste det vara logiskt...  Helt klart bedöms olika fall på olika sätt.
Hur ser regelverket ut? Det känns som det saknas en röd tråd och det där jag som lekman tänker är "sunt förnuft".

Kimmo Eskelinen skriver i sin blogg att han förstår att AIK reagerar, även Eskelinen tycker alltså att detta är rörigt. Ja... rörigt var ett bra ord.

Jag skulle inte vilja vara Egebrant, senast fick han lindrigare dom för att vara i landslaget och nu avstängd under utredning. Innebandyn praktiserar någon form av häkte? Har han en egen "fil"?

För oss som inte var där... han slog, vem slog... gjorde han det? Du och jag vet ju inte... Tänk om det är en galning som ljugit ihop en historia och visade upp ett gammalt blåmärke. Vad vet vi? Det skulle bli sjukt konstigt om jag anmäler en spelare för diskriminering eller misshandel och utan bevisning stängs han av.
Nu  är det ganska tyst i cyber... just för att det är Alexander Egebrant. Det är ingen hemlighet att det han tidigare gjort mot spelare, ofta utan att visa tillstymmelse till ånger... då får man ovänner. Det spelar ingen roll för mig i det här fallet att hans beteende fått mig att vilja kräkas... han skall som andra andra ha rätt till en prövning. Alla människor är människor... men sedan gör de mer eller mindre bra saker. Det finns ett fall där en spelare stängdes av under pågående utredning, fyra månader senare friades han... Hur känns det?

Å ena sidan, å andra sidan... det är mycket nu och mycket skiljer de senaste månadernas händelser åt.
I tidigare avstängningar har domare inte dömt utan missat händelser, när det gäller Andreas Johansson så dömde domaren matchstraff.
Att "en i publiken" tyckte annorlunda gör att Johansson får spela vidare.. låter sunt. Först måste fallet utredas, sedan kan man stänga av...
Tomas Rappel fick spela vidare efter f-ordet, tills domen fallit.. fyra matcher för f-ord. Nu vet alla vad som gäller!

Till sist, jag tycker att det finns spelare i flera föreningar som med sitt beteende skadar innebandyns rykte. Städa där... När det gäller AIK, de har ögonen på sig mer än andra och kanske också en attityd som väcker irritation. Hela laget stormar in till försvar när något har hänt... De är kanske det lag som allra mest pratar om sitt klubbmärke. AIK är och kommer att förbli en stark kraft...
Jag säger... innebandyn behöver AIK som namn, jag hoppas att Umeåspelarna i Falun ikväll får ta sig vidare till semi... Men för innebandyns skull så behövs AIK där. De håller till i finrummets finrum, har det som många andra klubbar saknar.  

Ha en bra helg! Om en timme är det innebandy på TV (kom ihåg att vinka)... AIK vs Falun, en rysare. Måtte TV4 låta oss slippa fokus på avstängningarna och bara får njuta av innebandy.  Det är SPORT!
Jag älskar slutspelstider! Var ödmjuk, det är en vinnande koncept.
/Ingrid

Horribelt skriver AIK om hur avstängningar/anmälningar nu hanteras.
"Det handlar inte om vem som gjort vad när och på vilket sätt. Det handlar om att alla ska behandlas lika inför lagen. Svenska Innebandyförbundets sätt att direkt fälla Alexander Egebrant och direkt fria Andreas Johansson för våld är ett agerande som får oss att skämmas att vara en del av innebandysporten".

Anders Borgström, Expressen har intervjuat sportchefen som kallar det Kalle Anka nivå

OM Egebrant i innebandymagazinet:
-Vi anser att förseelsen är så pass allvarlig att han ska vara avstängd under utredning. Det är ovanligt att vi tar ett sådant här beslut. Det var Anwar Samuelsson i SIBF:s tävlingskommitté som gjorde anmälan. Vem som helst får skicka in en anmälan om du anser att något allvarligt hänt kring en match. Innan vi fått skriftliga svar med underskrifter kan vi inte hantera ärendet. Alexander Egebrant spelar därför inte kvällens match, säger Björn Ingolf i SIBF:s disciplingrupp.

Om Nisse i innebandymagazinet:
-Johansson är inte avstängd för det är skillnad på förseelsen. Den typ av ärende som Johansson är anmäld för stänger vi inte av en spelare för. Domarna har utdömt en straff för honom redan men en person på läktaren har gjort en annan bedömning och gjort en anmälan. Det är den som vi ska ta ställning till, säger Björn Ingolf i SIBF:s disciplingrupp. 

Se Sportwebben från Tibblehallen, full akrivitet av Matte Forslund 
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg