->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Lätt att välja bort innebandy

2010-03-07 @ 19:27:58

Idag var Pixbo på besök, mötte Umeå City... det är klart att jag skulle ha velat se den matchen men... Ibland är valen i livet enkla... min pappa byter sin pacemaker imorgon. Innebandy eller pappa... enkelt val. Jag har inte träffat pappa på det här sättet på många år... bara han och jag i min soffa. Han kan inte åka hemifrån (vi åker dit ofta)... Han har nämligen tagit hand om min mamma på heltid i fler år än hon tog hand om mig. För första gången är mamma på sk avlastningshem, det har tagit många år för honom att vänja sig vid tanken.  Jag har stöttat men inte "roddat".
Pappa är min hjälte... mannen med det stora hjärtat. Hans och mammas hem har alltid varit öppet... även sedan han blev ansvarig för allt och stora delar av hans tid går åt till att ta hand om mamma. Han får aldrig något tack av någon.. och nästan ingen hälsar på. Min mamma har afasi, det är alltför besvärligt för människor. "Jag är så rädd att säga fel saker eller att inte förstå vad hon säger" sa en släkting Ja ja, snacka om att sätta sig själv i första rummet.
Hur som helst pappa är här, han är skön typ... väldigt jobbig och envis och frispråkig. Tur att jag inte ärvt honom *ler*-

Vi såg delar av innebandymatchen på TV:n tillsammans, han gillar att se fotboll, hockey, skidåkning, handboll, tennis med mera men inte innebandy... "När den där Härenstam prata då sto jag ut" ... sånt passar sig inte att skriva, eller hur? Jag försökte som sagt se Falun vs TT men pappa stängde av ljudet:) ... det blev en ganska intressant match ändå.  Hade jag tänkt till innan så hade jag frågat om han ville se matchen i Gammliahallen istället...  Den tanken slog mig inte, pappa är 76 år...  Han är min hjälte. Han bär min mamma... över mörka vatten. Det är lätt att välja bort innebandy oavsett match eller dag...

Det är väl på sin plats att kommentera slutspelet... men först av allt. Tack IKSU som gjorde er plikt mot Pixbo... till slut. Eftersom Ö-vik inte tog poäng vare sig mot Balrog eller Endre så fick IKSU fixa slutspels-platsen åt Örnsköldsvik Jobbigt att följa den matchen... IKSU låg under hela matchen... 7-7 blev till slut 7-8 tack vare Victoria Wikström.
Valen sedan... gott betyg till KAIS MoraBalrog valde Falun framför dem. Finns en anledning att sträcka på sig i Mora idag.

SSL: Det slog mig att Maimon i TV lika gärna kunde säga "Vi skiter i att välja . ni får välja åt oss". Eller... hade varit lite kul att få höra: "Vi i Täby anser det förnedrande att välja eller välja bort"... Men valet flöt på... väldigt Svenskt. De hade gått att skapa lite magi kring det där...
Bäst i TV idag var TT:s tränare, proffsigt tugg efter förlusten. Grattis till kvalplatsen Tyresö Trollbäcken, eller hur man nu ska se det. Skulle inte vilja kvala i år... tufft är bara förnamnet.
Vad tråkigt att Järfälla åkt ur... nu måste bloggare hitta en annan hall och publiksiffra att hacka på. Har aldrig fattat vad det är hos Järfälla som väcker så mycket känslor. För mig känns det mest  tomt... Tack för allt Fälla.

"Den som sår med tårar skall skörda med jubel" tänkte jag när jag såg Jörgen Brink ta guld i Vasaloppet. Och så grät jag en skvätt ... ("Ordspråket" är inte hemsnickrat Kenneth).  

JUST NU: Här i min soffa sover nu 8,5 kg kärlek... hur fin kan en baby vara? 
Vid pianot sitter 60 kg kärlek... mamman till 8,5 kg kärlek och sjunger för mig:

Sail on Silver Girl,
Sail on by
Your time has come to shine
All your dreams are on their way
See how they shine
If you need a friend
I'm sailing right behind
Like a bridge over troubled water
I will ease your mind...
                                  Tack för de orden!

Om allt går som det ska så åker jag till Hemavan imorgon, där är VP och hans barn. Mina barn är i Åre med sin pappa... och det är SPORTLOV. Säg inte till min pappa att jag stannat hemma frän Hemavan för hans skull... hjältar vill inte alltid höra sånt:).

Damerna:
IKSU - Ö.vik
Rönnby - Täby (Rönnby är det enda topplag Täby slagit) 
Balrog - Falun (otippat val, det kan straffa sig)
Endre - Mora (pust vilken jobbig kvartsfinal)

Herrarna:
Caperiotäby -  Balrog (bra val, snacka om supertaggade)
Storvreta - Dalen  (suck, känns som vi varit med om det förr...)
AIK - Falun (??, ja ja...  lär bli en del fight, tror inte på tre raka)
Warberg -  Helsingborg (tufft ... öppet.... )

Uppdat: Dagens Ingrid-ordspråk: "Den som pratar illa om sina konkurrenterna smutsar ner sin egen produkt"

Det är just nu problem med att kommentera här, testa igen. Maila gärna....

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Cecilia

Klart det blev Dalen, du vill väl ha "mina" killar dit upp så du kan se dem live ;-)) och som jag sagt innan låt mig veta om Uppsala står på reseagendan....kram

2010-03-07 @ 20:48:54
Postat av: Ingrid

...finns ett STORT hjärta i Uppsala, det värmer. Tänk om ni inte står ut med mig då? Ni kanske vill haka på och se en match här... Här finns gott om plats.

2010-03-07 @ 21:02:46
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: plastängeln

Hjälpte Falun o Btottman med vad? Har du läst på Brottmans hemsida?

2010-03-08 @ 08:57:34
Postat av: Ingrid

Till platsängeln: Läste igår, det var fina ord.

2010-03-08 @ 10:40:14

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg