->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Innebandyns José Mourinho och Bult

2010-11-27 @ 13:56:33
INNEBANDY. Visst är det lite tyst bland innebandyns ledare och övriga profiler... Saknar vi en José Mourinho? Men, ni vet en som väcker känslor... en ledare som pressen älskar (och hatar). Någon som sticker ut... Vi har ju faktiskt profiler som skulle kunna sticka ut hakan och säger saker som:
"Snälla kalla mig inte arrogant, men jag är europeisk mästare och jag tycker att jag är The Special One".

Översatt i innebandy-miljö... Vilka namn ploppar upp i ditt huvud?
Fast det är besvärligt med människor som sticker ut. Undrar hur länge Mourinho skulle få vara kvar om han inte levererade?
Mourinho... (länk till Wikipedia) är unik om än galen. Hur var det i Porto, helt otippat vann han Champions League. När han kom till Chelsea hade klubben aldrig vunnit något... Det blev sex stora titlar på tre år... Idrottsvärlden gapade då han plötsligt sa upp sig. Mourinho lämnar ingen oberörd. Själv verkade han cool, tog liksom bara ledigt ett tag.

Nästa anhalt var Inter, man krossade allt och vann... titlar,
Mourinho stack ut i alla sammanhang det finns många minnesvärda citat.  "jag gillar inte Italiens fotboll, och den gillar inte mig" Och han stod upp för de sina, som när Ibra inte vann Guldbollen.  
"Ronaldo är bra men han är absolut inte den bäste. Han förtjänade Guldbollen med facit att hans lag vann Champions League och Premier League. Men för mig, är Zlatan Ibrahimovic den bäste."

I Real Madrid har han inte hunnit ta några titlar ännu... är det bara en tidsfråga?

Funderar på om innebandyn skulle palla en José Mário dos Santos Félix Mourinho, men nog skulle det liva upp. Är egentligen inte stort fan av Mr M men... han levererar.  

Det var mer liv och rörelse tidigare bland tränarna. Ulf Hallstensson till exempel påminner mer om en annan fotbollsprofil. Mera tystlåten.... . Har skrivit det förut (länk till blogg)... en skillnad är att Fabio Hallstensson inte får sparken för att hans lag spelar tråkigt :)

Å andra sidan... ödmjukhet är klädsamt. Men ingen skall behöva be om ursäkt för att man vunnit titlar... tänker på Curt Söderström och Örjan Lindberg som ibland ansågs sticka ut hakan. Men utstickare behövs... Inte bara de som faktiskt vunnit något.  

Den som har mest Mourinhotakter med meriter som grund  är (möjligen) Peter Fischerström i sin innebandyblogg (Ja, jag vet att PF är spelare, inte tränare). Om man kan räkna formuleringar som "Man kan konstatera att ett oroande svagt AIK i tveksam form går till VM-uppehåll i serieledning".
Eller var det ens nära?
Är Fischer riktigt 100? Ja, igår blev han ju det:).

Sagt idag om Mourinho: Skulle dock vilja se honom i ett mittenlag eller ett bottenlag i någon av de stora ligorna, utan resurser i form av pengar eller en stark förening....då sätts alla coacher på "det stora provet".

Så sant...  men man RÅKAR inte vinna titlar. Sedan har Mr M inte vett att välja rätt lag:).


Avslutar med en bild som gör en varm... en bild på Mathias Bult Larsson. På bilden i sitt rätta element med sin dotter på lineup på hemmaplan. Kärlek och hosta går inte att dölja.

(Se Magnus Fredrikssons blogg för originalbild -det går inte att länka) Bult är också en person som också vunnit massor...  En person som för övrigt är en av dem som skulle kunna ta mer plats i media. Sticka ut... fylla ut tomrummet efter Niklas Jihde.

Mot Norge: Först gjorde han 2-3 i aktuell match, sedan tog han en taktiskt utvisning då Sverige passade på att göra två boxplaymål. Han gör tre mål i rad:). Och avslutar matchen med ett fjärde. 25% av målet med andra ord. Tack vare Fredrikssons bild blev det omnämnt här. 
 
Genrepet mot Norge är över (12-6). Nu väntar allvaret i Finland. Tack innebandymagazinet.se för mycket bra live-uppdatering.

Visa HJÄRTAT, alla.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Mie

Jag kom att tänka på Caperios Mr Bron Sundbom när du jämförde med någon i innebandyvärlden. Inte heller han är ju tränare men visst kan man sätta i halsen ibland när man hör hans uttalanden. Några kloka och några mindre väl valda ;)

2010-11-27 @ 14:49:10
URL: http://floorballkeeper.blogspot.com
Postat av: K

Titlar säger inte allt Ingrid. Ses vi i Malmö?

2010-11-27 @ 16:57:31
Postat av: Jocke

Tänkvärd text. Tack.

2010-11-27 @ 20:53:56
Postat av: Ingrid

M: Känns som det behövs profiler ju.

K: Titlar säger iaf en del, och (nej)inget Malmö för mig.

Jocke: Ibland glimmar det till.

2010-11-27 @ 22:25:17

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg