->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Sjuka matcher och filmare i innebandy

2010-11-01 @ 09:37:12

INNEBANDY. Umeå City tar poäng mot Balrog, oavgjort i sudden verkar vara Citys grej. Om nu City är ett lag som kommer att ligga på gränsen till nedflyttning (som många har tippat) vore det väl bra om man i sudden ser till att ta den där extra pinnen. Går det troll i det där? Thomas Holmgren... hade en bra dag i Botkyrka. Försökte ta reda på vad han åt innan matchen... detta inför Newbody Cup för kidzen.
Nu gick cupen som på räls... oväntat ska jag säga. Ibland får man vara med om sjuka matcher... jag fick se två igår. En av dem i cupen då våra killar slog stans bästa lag med 5-0. 


SVÅR MATCH. Den andra sjuka spelades i Gammlia, Dalen vs Caperiotäby. Totalt ogreppbar. En märklig tillställning sa Anton Ermling efter matchen. Ermling gjorde för övrigt 6 poäng... Hoppades på underhållning och det blev det...  Alla som sågar defensiv innebandy skulle skulle (kanske) ha trivts. Inget av lagen försvarade sig särskilt mycket... *ler*. 

Dalen verkar stabila, vann för att de gjorde flest mål.  Eller... skall man vara rättvis vann man för att deras backar låg nära Rickie Hyvärinen och täckte hans skott. Annars hade han gjort fem mål till. Bäst på banan, gissar Magget gav honom en femma i betyg. Hyvärinen verkar vara i högform, och kommer att göra det svårt för Sverige i VM. Bäst på fystesterna i det finska landslaget tydligen... Är less på TV4:s prat om sommaren på stranden, näst intill respektlöst.

Gårdagens match var smågrinig från start.  Blev överaskad... men kul se attityd bland Dalenspelarna också, det behövs. Kul comeback för Peder Bodén. Varför en sjuk match? Caperio var överlägsna de delar av matchen de höll upp tempot, sjukt mycket bättre men de tar inte hem hela matchen...

OVÄNTAT. En sak, förstår inte hur man tänkte i Täby-båset... när man bytte målvakt. Ramsin borde ha fått fortsätta spela. Målen kom efter en tuff femminuters-utvisning (men inget att snacka om), strul av ledarstaben (?) i ett byte som ledde till spel tre mot fem. Frågan om ens domarna hann med på det bytet, när CT tog ut keepern i BP. En domarmiss eller coachmiss *klurar*, från läktaren såg det inte ut som... Nåja, inget Daniel Ramsin skall lastas för i alla fall. Och inget domarna skall ligga sömnlösa för, CT gör något oväntat...
Oväntat också av Kent Göransson att plocka bort Ramsin från VM, bara för att han tackar nej till kommande landskamp. Ska man ta hem guldet bör Ramsin vara på plats. I Finland jublar man nog... 

Tillbaka till matchen.
DIVING. Andreas Ackevi var inte kul igår, enligt mig... blev sjukt irriterad. Har Karl-Johan Nilsson och Henrik Stenberg, som förra året var ligans filmare fått sällskap? Ingen hemlighet att K-J gick från att vara rakryggad och sportslig till... ja, en stor besvikelse för motståndare och publik. Kalle är svår att kritisera just för att total omvandlingen känns så fel, chockartat. Att lägga benet mot sargen och söka fördel. Det måste dessutom ha krävts en del träning på att falla så snyggt. Mycket svårt att se för domarna. Tror och hoppas K-J återgått till sitt vanliga jag i år, mera han liksom.
Efter en match förra året skrev jag om ämnet... Somliga straffar Gud med detsamma.... ogillande av inlägget = borttagen som vän på Facebook... Sedan dess har jag inte sovit på nätterna. 
  
Nåja, när det gäller gårdagens filmningar av Mr A borde de ha lett till bot för diving (och en protest?). Och kanske en bänkning från coach för att Ingrid i Umeå skulle ha sluppit vara så arg. Till Ackevi: Du är för bra för att hålla på sådär.

Domarna gjorde inget dålig match. Lät det så? De fick en svår uppgift, bra jobb.  Spelarna hjälpte inte till... typ.   

Oj vilket långt inlägg, började skriva lördags morse, hann aldrig klart. Skrev bland annat om Falun damernas "äntligenpoängmatch".
-Skönt för IBF Falun att även Erika Andersson är tillbaka från skada, nu är väl alla skadade tillbaka? Vänder det nu? Hur bra kommer Cecilia Hast att vara när hon kommit i sin vanliga fysiska form?
 
-Ingen plats till Victoria Wikström i blågult även om det blir återbud... *gapar* Är hon inte ens reserv? Hon BAR klubblaget ifjol... Victoria allstå, utmärker sig även i år. Konkurrensen måste vara grym i landslaget.

-Sa jag inte det... Att Storvreta skulle börja ta poäng, trots att de inte sparkar någon. Mika Kohonens kommentar efter matchen... "Känns jättebra. Det är roligare att vinna än att torska" (citat innebandymagazinet.se)

-Plus till Dalen för nästan 1500 på läktaren igår. (rättar, över 1400 iaf)  

-Omgång 7 i SSL  i är nästan över, två matcher kvar... en av dem är FCH Helsingborg vs AIK som sänds i TV4 sport ikväll. Slå på TV:n, nu måste tittarsiffrorna upp...  Gissar på klinisk innebandy... ner med händerna i tvättspriten, på med operationshandskarna.

-Novemberlov, härligt med arbetsro när eleverna är lediga:)

  /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: K

Vickan är ju inte center, mer än kanske i några matcher. Antagligen därför hon inte får komma med trots återbud. Däremot håller jag med om att hon borde varit med från början.

2010-11-01 @ 10:09:50
Postat av: Ingrid

Till K: Frågan är om Vickan ens är reserv. Jag ändrar texten så man fattar... Tack.

2010-11-01 @ 11:58:18
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Inger

En spelare skadas. Du skriker om filmning. Skamligt. Skamligt. Skamligt.

2010-11-02 @ 16:34:20
Postat av: Ingrid

Till Inger. Förstår inte din kommentar... Vem skadades i matchen mellan Dalen och Caperiotäby?

2010-11-02 @ 18:14:48
Postat av: Anonym

Onyanserat som vanligt, ser du inte allt bra AIK gör?

2010-11-02 @ 22:38:14
Postat av: Jenny

Vet du vad, jag tänker sätta mig på tvären när det gäller din åsikt om att det är fel av Göransson att plocka bort Ramsin från VM också sedan han tackat nej till ETF. Jag tycker det är bra att Göransson gjort det. Visst är Ramsin en otroligt bra målvakt. Inget om det och det är möjligt atthan skulle behövts i VM. Men han tackar ner till EFT för att han känner att han inte kan ge full fokus på landslaget (i alla fall så jag uppfattade det enligt SIBF hemsida). SKulle göransson plockat med honom skulle det beslutet säga: "Ramsin kan bestämma när han vill spela eller inte spela i landslaget...". Det skulle ge Ramsin en stämpel som en diva som kan komma och gå lite i landslaget som han tycker. Så jag tror personligen det är bra att göransson visar lite stake och inte tar med honom.

Det är min åsikt. Alla har naturligtvis lite olika åsikter :)

2010-11-03 @ 00:58:03
URL: http://jennyam.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg