->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Bult -hattrick i comeback och så helg

2010-09-10 @ 17:31:59

INNEBANDY. Polish Open spelas nu..  inte otippat i Polen. Grattis Mathias "Bult" Larsson, hattrick i comebacken i landslaget. Måste kännas kul… på vägen mot VM... då man skall hämta hem bucklan till Sverige. (länk ovan till Warbergs hemsida, och intervju med Bult) 
På söndag kan man se Finland vs Sverige på webben (EsportTV) en försmak av VM-finalen? Unihokej... innebandy på polska.

ARRANGEMANG SM-finalerna till Stockholm 2013 och 2014, ja tack… Gissar att förhandlingsläget var ett annat nu när SIBF och SEI valt att skippa Globen vid finalerna som kommer 2011, 2012. Bra att man jobbar på att bli bättre på arrangemang, det bådar gott.
Det kanske blir någon mer SM-final för mig... har ju sagt att Malmö känns för långt borta. Få se... 2013... då kan ju 95:an övningsköra ner. Hemska tanke...

KÄRLEK. Nu är det helg, jag ska mysa med släkten imorgon... att ha syskonbarn är stort, särskilt när ens egna börjar bli stora. Min bror fyller år och skickade ett meddelande: För som tänker komma med presenter så saknar jag en soffa, en 42 tummare och ett decilitermått. Skön kille!
Messade tillbaka: Hur stor skall 42-tummaren vara?  



INNEBANDYMAGAZINET. Johan Fredrikssons krönika på innebandymagazinet… att provocera är säkert målet och det är bra att det skrivs. Tack för läsningen. En och annan känga, men krönikor skall väl väcka känslor.

Är det inte synd att det inte finns ett forum för de som vill tycka till om artiklar och krönikor? Rent allmänt alltså. Var förs debatten? Kanske på Facebook… Inte bidrar då bloggarna särskilt mycket.

Angående krönikan på innebandymagazinet, av Johan F. "Värva Gudrun Schyman". Jag tänkte då jag läste... lite olika saker, bland annat: Tar damelit endast myrsteg?

Myrsteg som 1. ”bäst av fem” i SM-slutspelet. 2.Samma ersättning till dam och herrlandslagspelare. 3. Elitdomare även i damernas serie.  4. Finns ekonomi är målet att enbart spela enkelmöten 2010/11. Jag gillar och hejar på…
Flera av Johans Fredrikssons kritikpunkter gäller TV4-avtalet, ett avtal som förra året sades upp och gjordes om. Där finns mycket att säga… de som skrev under avtalet hade… nog lite otur när de tänkte. Men idag finns ju ett nytt avtal som inkluderar damelit. Eller?

Det känns som om Johan är orättvist när allt ansvar (i krönikan) läggs på SEI och SIBF. Det är så oerhört lätt att det blir så. Fast sitter man på plånboken så... Vilka steg är det som ovan nämnda inte vågar ta, undrar jag. En krönika som väcker frågor.
Styrelsen på förbundet kan inte dra folk till Pixbos hemma-matcher… få balans i Balrogs ekonomi eller vara på plats och styra upp arrangemang runt till exempel TV-matcher. Både SEI och SIBF är för övrigt innebandyn… Ni och vi… ja, ja.

Problemet är att de som syns och hörs ofta kan väldigt lite om damernas verksamhet, skriver Fredriksson. Han kanske har rätt i sin analys men… i mina öron.  Det är att göra det enkelt för sig… Det är ju hemskt om vi valt in folk eller engagerar människor som saknar kunskap i damelit.... I alla lägen måste man fråga sig, vilken kompetens söker vi? Och varför?

Självklart skall de som känner till vardagen i de olika serierna bidra med ditt men... Jag tror överhuvudtaget att innebandyn skulle ha nytta av att ta in nytt folk, sådana som inte ser sin största merit att ha gjort det ena eller andra i en klubb, på banan eller på förbundet. Jag har verkligen inget emot kvinnor i styrelser eller på andra poster, tvärtom. Sedan att det finns en massa kompetenta ”tjejer” som inte fortsätter bidra inom innebandyn, tror sig om det eller kanske till och med får chansen är en annan sak.

Alltså i TV-studion… Rätt person på rätt plats. Det finns människor som har kunskap och men som inte passar i TV… Gnälliga röster, taskig inställning, mera intresserade av sin egen före detta karriär än att förmedla spelet och så vidare. Vi kan inte vara så inskränkta att man måste ha spelat eller tränat en elitklubb för att kunna bli tv-expert på daminnebandy. Men visst… kombinationen kunskap och förmåga att förmedla är helt nödvändig oavsett kön.

För mig får gärna ”en tjej” kommentera en herrmatch… men inte för sakens skull. Jag skulle önska att man från TV4:s håll satte tittarna i centrum. Vem är bäst? Sedan kan vi ha olika uppfattningar om vem/vilka som är det.

Jag vill inte se Gudrun Schyman i Svenska Innebandyförbundets styrelse. Men.. det var roligt sagt Johan Fredriksson... en kaxig rubrik. Tänk om han menade det?

På tal om innebandy som spelas av damer... Grace Floorball håller igång, nya artiklar flera gånger i veckan. Här kan ni läsa om Simone Berner, en av världens bästa spelare som skrivit på för Endre.

Avslutar med att önska alla... en skön helg. Håll sams!
/ Ingrid som har den älsta innebandybloggen:)

Hoppas att Göransson-Hallstensson vilar spelare klokt, balans... snart är det ju premiär i SSL för ALLA lag.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg