->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Innebandysociteten, passion och Wallgren

2010-09-22 @ 13:54:51
INNEBANDY. Då var det dags... premiär i Umeå. IBK Dalen vs Balrog. Blev påmind idag om att jag skrev om deras förre möte i Umeå, det som en och annan spelare hade haft roligt åt...  "Målen såg snyggare ut än de verkligen var". (Länk till Blogg från februari).  Det handlade om Balrogs försvarspel. I förra matchen mot Balrog spelade Dalen bra försvarspel... något det var lite si och så med i andra matcher i fjol.
Idag skriver VK om just hemjobbet... "Det offensiva Dalen måste täppa till bakåt. Intervju med Håkan Wirtula. "Jag tror det räcker med att vi fått hem Mattias Wallgren". Undrar om Walle känner pressen? Det var stora ord som tränaren sagt, men Wallgren kommer att göra skillnad i Dalen. På många sätt, trygg kille. Känn pressen Walle *l*. 

Gissar att Balrog är sugna att ta hem den här matchen, inte för att man skall skämmas för att ha förlorat mot AIK. Botkyrkagänget har som bekant tappat en del profiler... Har sagt till ungdomarna i laget, gå och se Micke Karlsson. En fördel har Balrog ikväll, de har redan spelat en match. Vägrar tror att de blir en tråkig tillställning.  

Längtar till Gammliahallen. Får eventuellt vänta till söndag då Umeå City tar emot Sirius. Hörde att det viskades om att det förväntades en föräldrainsats och sargvakteri... Man får se det som en förmån. Men jag vill ju se matchen... Vissa arbetsuppgifter är därför helt olämpliga för mig *l*.  


Någon som missade Elvis i Glada Hudik i SVT igår? Se inslaget på Svt-play. Initiativtagaren Pär Johansson till Glada Hudik teatern för "normalstörda och utvecklingsstörda" berättade om det som kännetecknar deras jobb. Två saker: 
‎1. Man ska göra det man är bra på. 2. Passion.

"För om man gör det man är bra på infinner sig passionen" påminde någon (kanske var det Pär Johanssons ord).

Programmet gav massor, några tänkte säkert på innebandy, på ledarskap, eller på sin egen arbetsplats. På sunda miljöer att växa i. Jag tänkte på ett samtal med en ledare.
 "Laget går före jaget", ord som sägs ofta...  det finns tränare som menar att just den klyschan är förödande (va??? tänkte jag först) att det dödar passionen. Att fokus skall läggas på individernas utveckling. Det för att kunna slåss för varandra (också en klyscha i och för dig). Ledarskap är i och för sig inte ord... den märks.

För ett par veckor sedan damp nr 9 av tidningen Chef ner i brevlådan. Där presenterades Erik Hamrén, just nu hyllad av alla. Hans egna ord tillsammans med journalistens "chefstest"... Finns mycket att säga om det...  Tycker ändå man kan summera artiklarna med att hans passion gett honom framgång. Hans förtroende för spelarna har genom året gett honom respekt och förtroende tillbaka. "Han får spelarna att göra det de är bra på". (Citat tidningen Chef nr 9)


VARNING. En spelare som lätt glöms bort i elitserien är Therese Karlsson, KAIS Mora. Finns säkert med på listan till 2010/11 Årets spelare.  De som ser matcher i elitserien har sett henne... det kanske är därför hon inte är med på listan om  när det till exempel skall tippas "flest mål". Hon är en av de spelare som utmärkte sig i serien förra året (vad säger andra som sett elitseriematcher?). Hon och Sara Kristoffersson i samma mening... spännande! Man ska inte glömma Anna Wijk, hon säger om chansen till SM-final, "det är mycket som skall stämma". Mm, men vilket spännande lag. ...  Mora inleder mot Täby, sedan Endre och Falun. TRE (!!) hemmamatcher i rad... Oops. Gör man jobbet borde det innebära... ja, jag säger minst sju poäng:).  

SOCIETY. Läste VF, innebandysociteten? Det vad IBK Dalens nyförvärv Jonas Svahn har hamnat i enligt Jerry Lindkvist. Hoppas att innebandysociteten ursäktar, tänk på ordet i bemärkelsen sammanslutning och ANDAS. (Kan va känsligt ju, det finns de som bestämmer vilka...)  By the way, Svahn kommer från Mora, de som om någon hade behövt honom i år. 

TRE elitmatcher i Umeå i veckan, på fredag tar IKSU emot Örnsköldsvik En gång i tiden var det matcher man längtade till. Örjan Lindberg har ett tufft jobb i Ö-vik, men det visste han om när han tog jobbet. Har fortfarande hjärta för Ö-vik, så jag håller tummarna.

MODO... ja, ja...  Niklas Olausson kommer från orten Väckelsesång i Småland. Blev det månde en väckarklocka i går... Han gjorde tre av Luleås fem mål.

STRAFF. Det är inte bara i innebandyn det skrivs om matchstraff. Mats Wennerholm... Han vill inte att hockey skall likna innebandy (inte första gången han nämner innebandy i sin krönika). Vissa av oss vill inte att innebandyspelare skall behöva använda skydd. Citat:  Men jag är sannerligen inte den som vill ha några kuddkrig på isen eller se en sport som mer liknar innebandy. Jag har alltid propagerat för fler tacklingar och fysiskt spel. Jag tycker också att domarna kan blunda för ett och annat slagsmål som poppar upp i striden hetta (Wennerholm).

Just det... Någon har blandat ihop mig och Anders Borgström. "Hånad av Borgström och Expressen" skulle egentligen varit. Hånad av Ingrid i Umeå:). Men jag hånade inte. Nåja, på ett sätt hänvisar journalisten till källa... länken går hit till bloggen, texten handlar om Expressen.

FYI. Det är ngt fel på scriptet till min nedräknare till SM-finalen, antal dagar stämmer inte. Skall fixa det.

Uppdaterar: Mullsjö AIS... imponerad, webbsändningar från kvällens bortamatch mot Linköping. Respekt!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Kan bara hålla med, gör man det man är bra påinfinner sig passionen. Mingla inte./sju

2010-09-22 @ 21:28:24
Postat av: Tomas

Går inte att missa vad du menar med din krönika om snyggare mål än de ser ut. Klockrent. Det är så det är. Nu har du satt ord på det.

2010-09-23 @ 20:07:50
Postat av: Ingrid

@anonym. Minglar inte, tror jag.

Tomas: Ibland glimmar det till.

2010-09-23 @ 22:11:52
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg