->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

SM-guld, SM-guld, SM-guld...

2011-04-03 @ 22:58:41
... mitt förra inlägg, det om den nya landslagsledningen på herrsidan har kommit upp MÅNGA gånger under veckan. Massor med reaktioner Jag tycker inte det var ett kritiskt inlägg... ingen sågning heller. Läste att Heda skrev om mitt inlägg "mycket mod som finns i de där raderna". Kanske det... känner mig ganska trygg med texten. Och med att de som fattat beslut av olika slag har uppmanat till öppenhet. "Lite frågor och synpunkter är bara hälsosamt" som en klok man på förbundet sa en gång. Bra inställning!

"Intressant läsning. Förbundsfolket måste tycka att du är jävligt jobbig:)" stod de i ett SMS efter inlägget (som) ovan.. Ha-ha... nej, jag tror de ser mig som en tillgång! Har naturligtvis inte ringt upp någon på förbundet en enda gång i frågan om tillsättningen av ny förbundskapten. Men jag vet att jag är välkommen att göra det... och det blir ALLTID bra samtal nu mera. "Ring om du undrar över något" har man sagt... och jag säger detsamma. Ta hem guldet nu!

Så var det klart, IKSU i final för sjätte gången på sju år. Grattis IKSU, starkt jobbat! Underläge men tre mål vändes till vinst med fyra bollar. 9-5 och finalplatsen var bärgad. Ingen enkel resa... men tre raka vinster. Väl kämpat Pixbo.  
Den här gången bär det av till Malmö för IKSU. Och motståndarna blir Djurgården eller Mora. Djurgården var starkast i dagens möte med Mora, 2-1 i matcher fördel DIF. jag tror att vi har två matcher kvar i den här serien. Mia Boänges om matchen.  

Mora har tagit SM-guld idag, men sina J18-herrar (Junior Allsvenskan)... SSL-bekantingarna Dennis Wallin, Nick Strömgren (2 mål) och Daniel Simons-Pettersson noterades för målen. Och Peter Wallin som slitit med sitt lag i SSL fick vara med och ta SM-guld. Det känns rättvist. Gissar att de hade nytta av sina erfarenheter...   

Täbys damer... J16, ett år för unga men tar sin tredje raka final i USM. Stort! 4-0 fördel Täby i finalen... imponerande. Bra för Stockholms-innebandyn att det finns spelare på tillväxt.
Täbys damer i elitserien gjorde också en grymt bra säsong, man missade slutspelet med minsta möjliga marginal Innan säsongen tappade man många viktiga spelare... Roger Östergren har under sin tid i Täby IS gjort så mycket bra. En av hjältarna inom innebandyn. Synd att han slutar, ledare som han behövs.

Silver.... surt. IKSU-ungdom kunde inte använda sig av Emelie Wibron, hon var hemma och spelade semifinal mot Pixbo. Medan den matchen pågick startade J18:s SM-final där IKSU-ungdom mötte Pixbo Wallenstam IBF matchen slutade 1-3 fördel Pixbo. Hade Emelie varit med är jag rätt säker på att guldet hade gått till Umeå, faktiskt. (kan ha fel) Den enes bröd... IKSU tog sig till final, IKSU-ungdom fick nöja sig med silver. Förstår att IKSU inte ville undvara E Wibron... hon har under säsongen varit sjukt bra.
Just det... så klart grattis Pixbo till DJSM-guldet, jag inser att jag låter som en dålig förlorare. Kanske är jag det... skrev i februari att IKSU-ungdom och KAIS Mora har Sveriges bästa juniorlag. De möttes här i Umeå och IKSU-ungdom gick segrande ur den striden. Pixbo... jag hade så klart inte koll på att deras trupp, men de var bättre än IKSU-ungdom idag.

Mullsjös P16 tog guld, innebandyutbildning ger utdelning... helt klart.

Grattis Jönköping som nu har både ett dam och herrlag i högsta serien. Damerna gör comeback efter elva (?) år, stort! Håller tummarna för att ekonomin är löst och att man inte "Gör en VIB". (Tunga år ekonomiskt har det varit. Nu hoppas man att bland annat komunen ställer upp) Att damlag i södra Sverige har lag i högsta serien är bra för innebandysverige. Trodde att Sala Silverstaden skulle slå JIK idag (Sala var kanske nöjda med att vara klara för elit)... och att Telge skulle gå upp. Örnsköldsvik (som mötte Telge) hängde med bra målmässigt. En match man får ta med sig på den svåra resan tillbaka till elitserien (nu norrettan för ÖIB). Fråga Telge SIBK... de vet, att ta sig till elitserien är sjukt svårt. 
Tack Ö-vik för många fina minnen... en epok går i graven. Man har tagit SM-guld på 80, 90 och 2000-talet, stunder man aldrig glömmer... Nu får man börja och bygga från grunden, visa att man menar allvar och SATSA.

Kiruna (herr)  går upp i ettan... härligt, innebandyn i norrbotten håller på att dö ut. Det vill vi inte! Hoppas Kiruna är med och bidrar till en energikick.
 
Modo vann med 8-1.... över Mora. Inte så kul för Harald som tog Modo till SM-guld men nu tränar Mora. Tänk om det håller... att Modo slipper Allsvenskan. Det är spännande... minst sagt.


Annars då? Har sett sju innebandymatcher och tre handbollsmatcher, stått i fiket på Umecupen. Upp sju och i säng sent... Har bl.a sett den nya Johan Samuelsson under cupen (tänkte på Johan så jag såg honom spela). En kille från Jämtland... Måste ta reda på vem han är. Så härligt att se de här unga "oförstörda" spelarna. Så smart och cool center.

... från läkaren. Så mycket glädje och sorg så det knappt får plats med mer. Har en "unge" som somnade med ett leende på läpparna... efter att ha slagit det ett år äldre länslaget i handboll. Idrott är känslor, blåmärken, förluster, missar och mål. Vad gör de som inte har idrottande barn på helger och kvällar? Dricker vin om man får tro Facebook. Känner mig ganska nöjd med min lott i livet.

Nästa helg är det SDF-SM här i stan, tror jag får innebandybesök/are, det vore såååå kul. Ja då, det finns plats för fler. Välkomna!

Så här skrev Stefan Hedlund (ang text om FK): 
Jag gillar att skriva och är imponerad när Umeå-Ingrid kan komma ihåg saker från tidigare ÅR och dra slutsatser som är både positiva, kritiska, smarta och har en poäng, oavsett om man tycker poängen är rätt eller fel så är det i alla fall mycket kunskap, mycket minne och mycket mod som finns i de där raderna…

Uppmuntrande ord Heda.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg