->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Helly Hansen, nytt ord och våld ingår inte i spelet

2011-02-04 @ 21:48:14
Har fått ett trevligt meddelande och också lärt mig ett nytt ord. Lässamt... Har aldrig hört det förut. Klockrent ord ju.
Lånar en rad ur meddelandet hit till bloggen: Fortsätt med ditt bloggande! Tokigt ibland, men för det mesta riktigt roligt o lässamt.
(kan säga att det personen har all rätt att tycka att jag skrivit tokigt ibland... det tycker jag själv. Förlåt. Men... visst var det länge sedan nu *ler*)

Jag blev i alla fall glad... och det behövdes.
Lässamt.... man fattar ju exakt. Det ordet är lika klockrent som kastrofabelt... ett ord 95:an använde när han var yngre.  Min mormor sa att jag var väsasam... Någon som vet vad det betyder?

Är nyss hemkommen från stan, har varit på bio och sett Svinalängorna... Vissa filmer gör fysiskt ont. Fyyyyy så jobbig film. Boken var MYCKET bättre... mildare på något sätt. Om än om samma hemska barndomshistoria. Se den... eller läs boken. Varning för känslor...

Hemma hos oss: Någon har tagit över min TV och ser på ett dansprogram... man skall aldrig lämna över "makten" (= TV-dosan). Inte kan jag ta den tillbaka heller... jag är för svag.

97:an ligger i soffan med min gamla Helly Hansen-tröja... en orange. Vilka minnen... Försökte komma på vilket år jag köpte den... Någon som har haft en likadan sa att det var 1981. Shit... det var inte igår. Bilden är inte tagen idag... Någon som har haft en orange Helly Hansen? Räck upp en hand... i så fall är ni GAMLA:)



IDROTT. Så är det aktuellt igen, våld på banan. Eller ska man kanske säga våld inom idrotten.
Dalarnas Tidning gör en intervju med åklagaren Fredrik Skoglund i samband med att en bandyspelare (ska man säga is-bandy) slagit en klubba i nacken på en annan spelare. Klubben vars spelare blivit misshandlad har nu gjort en polisanmälan. DG beslutade om tre matchers avstängning...

Åklagare Skoglund säger det som några av oss tänkte i samband med fjolårets härva av avstängningar inom innebandyn. Nämligen att våld vi aldrig skulle acceptera på stan men som sker på banan borde polisanmälas.

Så här säger Fredrik Skoglund: "Känslan är att acceptansen är betydligt högre om det sker på en matcharena än ute i samhället. Sedan kan man hävda att det tillhör spelet och att alla är medvetna om att det äger rum, men man kan inte acceptera att bli slagen i huvudet med en bandyklubba".

Nä... våld hör inte hemma på gatorna, eller på våra arenor. Det tillhör inte spelet.

Mera spel och mindre tjafs...
Imorgon är det Finnkampen. Jag håller på Sverige. 

/Ingrid

Uppdaterar: Läste just Nordströms innebandyblogg... Lånar en rad:
Det viktigaste är inte hur bra man är själv, utan hur mycket man lyfter sina medmänniskor
/Nordström/ (slut citat Nordströms blogg)
Så klokt!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg