->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Kohonen, Ackevi och innebandybloggen

2011-03-23 @ 00:02:00
Vilken härlig kväll det var igår, maxade innebandynerver... Tänk för några år sedan kunde man inte alls följa med på det här sättet, nu bjuds man ofta på det senaste på webben.

Mika Kohonen, alltså... vilken kung han är. Det skriver även Danne Bron Sundbom under på i unt-sporten "Det är en njutning att sitta på bänken att se (Mika) Kohonen spela".
Ja, det är bara att lyfta på hatten för Mika och hans Storvreta och gratulera till semifinalplatsen. Vill också tacka Caperiotäby som klart bidrog till underhållningen i TV, man gav inte bort matchen direkt.
"Vi har försökt kriga oss till det här så gott vi har kunnat, men vi förlorade mot ett lag som är bättre än oss" är Sundboms ord.
Och visst var det kamp och strid in i det sista. En bra match att ta med sig till nästa säsong för Täby och till semin för Storvreta. En riktigt härlig match att se i TV. 
Poetens sista elitmatch? Himmel, vem skall ta över efter profilerna? Tack Danne! För en himla massa innebandyminnen.      

Pixbo vann över Dalen, satt hemma vid datorn och var inte förvånad då Pixbo var det bättre laget i förra mötet i Gammliahallen (då var jag på plats). Så var det tydligen inte den här gången... enligt snabba farliga, duktiga Isac Rosén, Pixbo:  
"Jag tycker vi att logiskt borde vara att vi vann första och de den här. De var bättre än oss idag och vi var bättre än de i första matchen". (innebandy-sajten)
Lokalpressen:
"IBK Dalen dominerade SM-kvartsfinalen mot Pixbo på alla sätt - utom målmässigt" skriver Krainer på Vk.se.

Grattis Pixbo, ni satte era lägen. Det gjorde inte Dalen och då vinner man inga matcher. Dock finns det väl massor med positivt att ta med sig för Dalen till matchen i Göteborg.
Jag hoppas att Dalen i den matchen både är det bättre laget och står som vinnare, det senare är långt viktigare än det första. Bästa laget = de som gör fler mål än man släpper in. Sätt lägena nu Dalen. Det kommer att bli en rysare, loppet är inte kört för Dalen. Kämpa!

Grattis också AIK och Warberg som vann på hemmaplan. 2-1 i matcher.

Fick en länk skickad till mig igår, folkbladet hade varit och sett matchen mellan AIK och Falun. Kan inte låta bli... Vad menar man? Var Kranberg skamligt dålig och/eller matchvinnare? Daniel Thorsson meriterad? K-J slog igenom i AIK? Vad har K-J för roll i AIK? Djurling och Antener byts knappast ut av AIK, inte lätt att vara kvar för Antener då visumet går ut. Om Fischer är viktigare för AIK än innebandyfolket tror då är han megaviktig. Finns det någon som tvivlar? Jag skulle kunna fortsätta... fattar att folk tycker att texten är underhållande men... Är den skriven av en journalist med innebandykunskap (så framstår det inte idag).

Ja, då vet ni hur vi amatörer har det, förvirrat. (alltså, jag amatör)

Man kanske skulle bli expert... och kunna skriva som Jakob Arvidsson. Kunna se spelares storhet... en intressant tolkning av Täbys Andreas Ackevi "För mig är han given i landslaget. Han var fullständigt dominant och sprang som en iller runt hela banan. Dessutom har han riktigt fina och snabba handleder".
Jag tycker att Jackes text kan ses som en en hyllning till TV-matchen.

Detta inlägg har legat till sig i "utkast"... brukar sällan bli bra. Man skall zappa ur huvvé:).  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Patric

Det är inte många rätt men många fel i artikel om Aik. Yrkes stolthet hos era journalister? Krönikan spelglar inte matchen alls ju noll närvaro där.

Vilka öppna mål missade Karl-Johan Nilsson? Koffe var tidvis bäst på banan.

2011-03-23 @ 08:19:09
Postat av: Bloggen

Sågar du Lindberg? Jag tycker han skriver bra.

2011-03-23 @ 08:20:47
Postat av: Ingrid

Patric: Klart det finns yrkestolthet, det är ju en annan sak i en blogg som texten du hänvisar till är. Ett bloggonlägg, varken artikel eller krönika. Jag såg ju inte matchen, och LL skriver ju om sin bild.

Till "Bloggen". Nej, jag sågar inte honom och känner inte honom alls. Har inte koll på hur mycket innebandy han kan heller, vid vissa "analyser" har jag funderat på det. Det gäller inte allt jag läst.

2011-03-23 @ 11:41:58

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg