->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Hannes Ö:s snack, Lorendahls analys och överlägsna (?) Dalen

2012-01-17 @ 12:30:38

OBS: Uppdaterar med frågan jag skrev på Twitter/Facebook så att detta inlägg går att förstå:
"Är gnället på domarna en del av showen i inenbandy? "Påverkar det spelet och upplevelsen enbart negativt? Hur påverkar det domarna? Vems ansvar är det? Kan vi göra något... och vad. Behövs en diskussion? " (slut citat)
Tar gärna emot även dina tankar, mail, kommentar eller vad du vill.


DAGENS INLÄGG:
Hade tänkt säga detta till Hannes Öhman efter matchen men han var så upptagen... 15 minuter efter matchen stod han fortfarande och pratade med domarna:).
 
Skrev ett inlägg i söndags,  var irriterad och anledningen var en kommentar från en av småkillarna på bänken framför.
"Varför gnäller han hela tiden?" (nr 14 åsyftades)

Öhman har nyligen kallat Warberg för gnälliga tanter i media... (hm, det där med tanter... hur tänkte han då, är vi gnälliga eller?) och under matchen var ja tvungen att le åt detta. Osökt kom jag att tänka på det omtalade glashuset, stenarna ven i den här matchen.  

Gnäll vid domslut kom det från flera håll och olika bänkar i söndags. Försökte skriva men min text men blev bara ännu mer gnäll, och och ni vet ju vad innebandyn tycker om gnälliga tanter:). Curre och Pierre, tyvärr fick ni inte mycket hjälp av spelarna.
Igår kom frågan upp i ett sammanhang där bland annat en spelare var med. kloka åsikter, andra infallsvinklar, Då började jag fundera... Hur skall vi närma oss problemet gnäll? Vill vi ta bort ALLT snack? På Twitter och Facebook har jag ställt frågan och fått många synpunkter. Det är underbart att det finns människor som ser på frågor på ett annat sätt än mig... och vågar säga det. Spelare, publik, domare, ledare, experter med flera.  

Nytt spår... nytt inlägg (kommer). Domarna i fokus...

Matchen då, den mellan Dalen och Storvreta. Det var nära... igen och ändå inte. Dalen var överlägsna halva matchen skriver vk.se, det känns inte som vi sett samma match. Alexander Bodén sa efter matchen att det var det bästa Dalen spelat i år. Alex var grym men Dalen har gjort bättre matcher (enligt mig). Det största Dalenhjärtat visade Alexander och Johan Alm.    
Dalen sköt grymt mycket, överlägset mycket skott... Men Vreta är svåra att rå på, det är inte många lag som klarar av att spela sig ur situationer, inte heller Dalen i söndags. Det är ingen slump att Vreta är svenska mästare . Storvreta är totalt överlägsna när det gäller skicklighet med boll, de stressas sällan men stressade...
 
För Dalen gällde det att få till kamp, då blev det jämt. Skulle nog säga att Dalen var bättre på att kämpa (när de väl fick matchen dit). Det blev korta anfall vs Vretas långa. Inte förrän hemmalaget börjar att chansspela och grisa kommer målen. Det räckte inte igår...
 
Mika Kohonen, ursäkta men jag måste få skriva. Han hittar det där passen som ingen annan hittar, som om han hade minst två par ögon. Igår såg han dessutom ut att coacha laget, Brolle var inte med i Umeå. 

Tung förlust för Dalen, det var kanske kampmomentet man inte fick till i första som avgjorde, trots allt. Tycker att Dalen har massor med bra saker att ta med sig i nästa match... den mot AIK, borta.

På tal om AIK så säger Lorendahl till Aftonbladet om tabelläget i SSL:
"Men att vi ligger där nere handlar inte bara om oss. De andra lagen spelar med en ny desperation, de går in för fullt på alla bollar, och man kan inte bara spela på skills, man måste ha hjärta också och det har de andra lagen verkligen visat upp. Man får ingenting gratis"
Bra analys! Tror att det är så för fler än ett lag. Önskar jag kunde säga så mycket klokt i bara ett par meningar. Tack Henrik Lorendahl.

AIK tog som bekant en skalp mot Warberg i söndags... (länk till två bra inslag, sportradion) grattis till en viktig seger AIK! Söndagens resultat gör det bara ännu mer spännade i serien. Frågan är hur många poäng man måste ta för att säkra ett kontrakt. Såg att City var besvikna efter oavgjort mot FCH som var favoriter. Ja, alla poäng räknas nu för alla... Har det sett ut så här tidigare?
Många smärtsamma förluster och sköna vinster i helgen.

Tipset i söndags gick så här:
Bult 2/6, jag 3/6 och Anton och Arnberg hade båda 4/6. Allvarligt, var det någon som satte 6/6? Inte lätt  i årets upplaga av SSL? 
Så här tippde de:  
Anton Jonsson SSL: Pixbo (TT h), Storvreta (Dalen b), FCH (City h), Falun (Linköping h), WIC (AIK h) JIK (Sirius b)och Caperio T (Mullsjö h)
Peter Arnberg, SSL: Pixbo, Dalen, FCH, Falun AIK, JIK och Caperio  
Mitt tips: Pixbo, Storvreta, City, Falun, Kryss mellan WIC och AIK samt Caperio.
Uppdaterar söndag:
Bults tips: Pixbo, Storvreta, FCH. kryss mellan Falun och Linköping, Warberg, Sirius och Mullsjö och Täby.
Media:
Aftonbladet har höjt sig flera snäpp. En bra sammanfattning efter alla SSL-matcher. Bra artiklar av Jonas Gustavsson.

Åskådare: från och med borde motståndarna rapportera in hemmalagets publiksiffra. Det kommer massor med åsikter om klubbar som fuskar. Kan det ligga någon sanning i det så måste det till en skärpning. Innebandyn får inte bli omtalad om en idrott som sysslar med friserade publiksiffror.   

Mats Öster och Jonas Alenhjelm...  domarobservatörer och  bra representanter för förbundet som förtjänar beröm. Att det är lätt att sitta på läktaren och tycka vet alla... de här männen  trycker inte upp det i näsan på folk. Är man trygg i sin roll behöver man kanske inte det.


Ibland har jag önskat att jag vore lika perfekt som de perfekta. Eller, är det så att "tomma tunnor skrammlar mest"... Ett är säkert: "Det är roligare om man har kul" (Ingrid.s ordspråk) och man lär sig ofta något om sig själv när man tittar på andra.

Missade du helgens inlägg om respekt till/för FBC Engelholm.

En eventuell missuppfattning? Lyssna på P1 Medierna "Vi kollar storyn om innebandypappan" ett proffsigt inslag som varken kvällspress/tv4/svt/dagspressen hakar på. Varför? De har använt obekräftade uppgifter som sanning. Mycket oroväckande att media fungerar så. //(Uppdat: Det finns artiklar om att obekräftade uppgifter blivit sanning, men ingen ber direkt om ursäkt eller förklarar. Får man ens göra så här?)
Expressen skriver "innebandypappan talar ut". GP "felaktigt om innebandypappan" Aftonbladet: Pappan: Historien stämmer inte. 

Men, det kom något gott ur detta... diskussionen om pressen föräldrar kan sätta på idrottande barn. Bra att det lyfts fram. // (slut uppdat)

I morgonsoffan igår sa deras programledare:
"Vi skall prata om innebandy, det har varit RÄTT mycket skandalrubriker kring kring innebandyn den senaste tiden. Först var det den här pappan som lät sin son GÅ hem från uppsala till stockholm efter att ha spelat dåligt 
och nu gällerrubrikerna  Engelholms pojklag
"...
1. Sportpanelen pratade inte ett ord innebandy utan enskilda händelser.
2. Morgonsoffan tar de obekräftade uppgifterna ett snäpp till och påstår att någon dessutom lät sin son gå från Uppsala till Stockholm. Ingen har väl någonsin påstått att en pojke fått knalla tio mil....
Riktigt dåligt påläst!
Hur vet man vad som är sant liksom? Inte ens Svt...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg