->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Män sä onödit: innebandyfest VS ....

2007-05-25 @ 13:05:13
TV och innebandy-fest VS för snabba vändningar,

Nog hade väl diskussionen kring innebandy-festen kunnat föras mellan Dalen- IKSU istället för på VK...
Håller med Curt om att Urban borde ha kontaktat IKSU innan han bokade Skycom.... säger som Urban "jag är förvånad"... inte förvånad över att MR Dalen tagit tag i saker och ting... utan för att de inte verkar ha tid att kommunicera med varandra.

Tänk om de hade gjort det... vilken bra nyhet de skulle bli... en bra argument när man söker sponsorer i UMEÅ... det är klart att det är Umeålagen som borde mötas på Skycom, ett ypperligt tillfälle att lyfta dam innebandyn. Även om vi bor i innebandyns huvudstad är det många som missat ... att vi har tre lag i högsta serien. match i Skycom skulle kunnat bli en ytterliga påminnelse  ... här lever sporten.

På dagen frukostmöte kom en man (B)  fram till mig (de vet att jag är är galen i sport... även i innebandy *ler*) och undrade... vad håller de på med?

Hm... ja det verkar ha blivit en miss i kommunikationen. Är det verkligen kört nu?

Vad tycker då IKSU styrelse frågade B... ett uttalande från dem hade kunnat vara på sin plats var hans kommentar. Tycker inte det spelar så stor roll vem som uttalar sig och Curt säger "vi kollade med förbundet"... alltså måste styrelsen varit inblandade, kan inte tänka mig annat.

Nåja
Trist att man "talar ut" i media
Trist att matchen inte blir av, i VK står det att IKSU tackat nej
Snälla snälla Umeå... går det inte att fixa... vilket härligt derby vi missar... vi som sitter i publiken.
Spelschemat har ändrats tidigare, det borde rimligen ligga i hela innebandy Sveriges intresse att ha fler stora arrangemang. OK... Dalens damer möter ett annat lag men... det blir inte samma sak. *suck*

Vad har hänt mer i veckan?
Känns som om negativa besked/nyheter fått mer utrymme än positiva, att Magnusson fortsätter är UNDERBART... var säker på att klubban skulle hamna på hyllan...
Ny lovande målvakt till IKSU på gång Malin Alfredsson från Ingelstaden... ny dialekt i laget...  kan inte minnas någon spelare som pratat småländska ... visst är det småländska de pratar i Växjö?
Har bott tre är i Jönköping trakten ... uppskattar Småland men vet inget om Alfredsson.
Negativa nyheter... alla de KUNGLIGA spelare som slutar i IKSU...
Klart man har ess i rockärmen... annars kaan man ana ett och annat baklängesmål
Att Elin Magnusson slutar var offentligt innan SM finalen... eller hur? Och både Malin och Anna har tidigare flaggat för att de vill ha tid för annat än innebandy.
Spännande att se vilka som skall stoppa motståndarna ...

Malin Sydner hade varit KLOCKREN

Hur blir det med Frida Eriksson tro, tror att hon har mycket mer att ge... kanske har det stått i dagspressen om Frida, bläddrar ofta igeneom tidningen i alla hast.

Har via mail fått många frågor om Västerbotten IBF ordförande ... har sagt det förut... känner honom inte och kan inte uttala mig om vare sig vad han uträttat eller har för ledar egenskaper.

Som utomstående saknar jag fakta... men fråga de som vet... han har varit med i många år i VBIBF.
Försökte läsa mig till hans egna visioner på innebandy-nytt och den intervju JS gjort... L-G verkar vilja lyssna... föra en dialog med människor det är kontentan... enligt mig. Att kunna lyssna och kunna skapa dialog är en riktigt bra ledaregenskap.
Har tänkt på vilka jag sett som betytt mycket för sporten i Umeå... och då menar jag inte att L-G inte gjort det.

Ingen rangordning eller topplista ... bara personer jag sett jobba med stort hjärta.

Ove Nordin
Det finns ingen som han, han tar i där det behövs utan prestige och revirtänkande. Tycker han är modig när han säger vad han tycker... han är inblandad i både Dalen och IKSU på flera sätt... dessutom i flera andra idrottklubbar ....en klippa. Utser honom till VARDAGSHJÄLTE.
Vad sägs om att betala inträde till en match... och sedan hamna i sekretariatet... så var det ibland förra året... vill jag minnas.


En doldis

Per Oscarsson
Presentation på förbundets sida:
"Rookien" Oscarsson är städgumma åt de övriga på kansliet och den som får rädda situationen när det blir kritiskt med tid. Drar ett stort lass vad gäller Umeå kommunserie samt arrangemang som Norrlandsslutspelet samt stadsmatcherna. (slut citat)

Hm... ja den här killen uträttar både det ena och andra... han ger ett bra intryck... hans engagemang går inte att ta miste på, fina insatser vid bland annat cuper.
Inser arbetskamraternas ironi i presentationen... han är viktig för oss så... stor aplåd till honom.

Niklas Nyström
Med här och där också han jobbar backstage trots att han har många viktiga uppdrag, han är inte den som figurerar i media.
Ordförande i IKSU men många bollar i luften
Ordförande i Elit-innebandy
Finnkampen... utan honom ingen Finnkamp i Umeå enligt mig.

Urban Karlsson men det har jag sagt förut

Systrarna Rhöös som tillsammans med Susanne Ekblom blivit lite av damelitens ansikte utåt här hos oss.

Boden:arnas pappa... för Dalen en viktig person... utan honom tror jag de haft en klart sämre ekonomi... han är dessutom lite av en kändis och därför... alla vet att han jobbar för Dalen.

Mats Ragnarsson SÅ KLAR... han är kung och... ja kung på att bland annat lyfta fram Umeå i innebandy sammanhang.

Kjell Telhström ... ovärderlig ambassadör 

Harry Mukka
Mr Finnkampen ...
Finns inget mer än att säga än att... han GJORDE det!!!!!

Umeås fritidschef som förstått... att de ska satsa på Sveriges snart största sport (min vision)

Curt Söderström har gett IKSU och daminnebandy en ansikte ... men det har jag sagt förut *ler*

Kanske konstigt att nämna Jörgen mr. Sporthuset men... gör det ändå... och Ola på IKSU sportcenter... han är bra för sporten.

Vår nya ordförande i fritidsnämnden Sandelin... hon pratar gott om sporten, i media efter Finnkampen gav hon oss bra PR, hon var då ny på sin post... en riktig nyhet blev det... ja det kanske var en passus.

Nu hoppas jag att även de som är ute och marknadsför Umeå i olika sammanhang tar med sig budskapet... det är här det händer. När vi är på näringslivsdagar och annat där Umeå är i fokus så har de tidigare glömt bort "oss" men himmel vad jag "tjatat", skickat över siffror... ska inte ta åt mig äran för att innebandyn nu finns med i presentationer över varför ni ska bo och leva i Umeå... men huvudsaken att man gör något litet... eller hur?

Nästa vecka ska jag presentera de som förstört mest för sporten i Umeå *ler*... nej ... kan inte någon annan göra det?


Just det... Lasse Lagerbäck.. han sa att innebandyn kanske springer förbi fotbollen i Västerbotten....  jag säger inte när och var för jag är inte 100 säker på om det var han eller någon annan vid bordet.

Spring om dem!!!!

Vore kul om någon kunde jämnföra fotboll och innebandy när det gäller kondis och sätt att träna.... hur ligger vi till där?


Ooops... nu missade jag nästan lunchen... det är karlsson och Söderströms fel... Skycom grejen alltså

Är rädd... vill inte ge folk en känga...  allt kan missuppfattas ... om man vill


Trevlig helg!
Bild från flygplatsen efter IKSU SM guld förra året, fotograf 10 åringen
Killen på bilden är min... han med långt hår.... tycker det borde finnas en lag på att 11 åringar ska ha "normalt" hår br />


Till slut... vore roligt med en silly season om Damerna på magget...kanon bra den de gjort om "Elitserien" *ler*

/Innebandybloggaren i norr
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Varför skriver folk? Och än en gång svar på...

2007-05-23 @ 17:24:02
Tror det är olika... alla skribenter har sin egen drivkraft ... en sak är säker..
Skrivandet behövs!!!

Skriv skriv skriv.. alla ni som är aktiva eller varit det på alvar...

Får ofta mail om att jag borde skriva "på riktigt"... men det är själv valt... att inte göra det... har fått frågan men tackat nej... inte av falsk ödmjukhet utan av andra skäl
När man ger feedback på bloggen är det ofta "det är bra med en tjej som vågar tycka något"... tycker att det finns fler som tycker något... andra tjejer med.

Om någon skriver så... riskerar man att bli kapad för sina åsikter eller idéer, ja till och med för hur man skriver och varför. Att bli bedömd, synad i sömmarna skulle ge effekten ... krav och prestation, hämningar.
Tycker om att skriva men inte på order... typ

Har ingen lust att ändra stil... gillar alla prickar *ler* ... en krönika eller en text på tex. "opinion" på "Magget" kräver ordning och reda... folk gillar inte "fel" och här på innebandyenligtmig har jag aldrig påstått att det jag skriver är fakta... ibland är det fakta... präglat av mina känslor/erfarenheter...
Gillar inte att ha fel *ler* och bloggen ger en massor med frihet att.. vara sig själv
Zappa ur huvve som jag kallar mitt bokstavsblandande

Har lovar ett skriva ett inlägg om försäljning/kundvård... tidsbrist... och just saknad av inspiration har gjort att det inte blivit av... men det kommer...kanske.
Opinion ... på Magget där läser jag när tid finns.

Opinion kan betyda:

filosofi, ide, mening, stämning, uppfattning, åsikt , övertygelse

Där skriver en hel del innebandy kunniga och ... ofta läsvärt för en outsider som jag

IBnytt har sina krönikor... kul att de är aktiva... nya krönikor titt som tätt... läser där ibland om de inte är för långa.

Kåseri och krönikor
Grejen med krönikor är att man får läsarens uppmärksamhet på ett fenomen... inte på sig själv. Tror jag. Det är väl därför bloggande passar mig *ler*, för att jag är för självcentrerad. När man läser vill man identifiera sig med något, än om det bara är ett enda ord. Annars tappar folk  intresset .

Det är skillnad på kåseri och krönika. Kåseriet kan vara mycket personligt och handla om nästan vad som helst. Krönikan tar upp ett konkret och gärna aktuellt ämne ur en tydligt personlig synvinkel. Det gemensamma är att båda texterna är personligt skrivna och uttrycker personliga åsikter.
Skillnaden är hårfin men... det där med konkret ämne får mig att ... hålla mig till bloggen *ler*

Lät jag som en "jag har minsann koll på vad som är vad" så... nej, det är bra mina egna slutsatser

Andra som skriver

Det finns skribenter som inte vet att de är skribenter ... Minne är en av dem... hennes "innebandy minnen" skulle jag gärna se som en återkommande "krönika" på tex. Magget... och var tog tjejerna som skrev tidigare vägen?
kanske missar jag en del på innebandy.se inte har en genväg till krönikor och gamla ledare (kanske bara är jag som inte hittar) tiden är skribenternas fiende ... man läser bara det som är lättillgängligt.
Ti voglio bene.

/Innebandybloggen i Umeå, since 05/06
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Shit, jag är bäst i världen (citat Ina)

2007-05-21 @ 09:41:13
När man tänker tanken: Shit jag är bäst i världen. Det är stort!
Så skriver VK att Ina sagt... hm... jo .... om man skulle kunna tänka den tanken... vore det stort...
Varför är livet så orättvist?
När blir det min tur?
I skrivandets stund så inser jag.... eftersom jag är Svensk så är jag bäst i världen...
Det bästa med livet på läktaren är just detta.... man kan vara bäst i världen utan att ha gjort ett dyft.

Fotboll:
Borde man kunna vinna FA cupen med långa bollar på Drogba metoden? Så trååååkigt spel...
Chelsea och Norge... finns de någon likhet mellan dem?
Tråååååkiga lååååånga bollar... är det fotboll?
Ny regel... de som spelar Norge/Chelsea fotboll borde inte få synas i TV
MU fick för sig att spela brutal defensivt ... passivt aggressivt spel och då får man skulle sig själv .... rädda killar får sällan eftertraktade pokal-er eller... hur är det man brukar säga?

Fotboll och fattiga barn:
Marta vill göra något för Brasilien och UIK firar 100 år och de vill som Marta göra något för barnen i Brasilien ... För att säkerställa att pengarna kommer  rätta händer kommer man att använda en kanal .... en organisation som har lokal anknytning där nere och som jag är engagerad i här i Sverige.
Är stolt både för att UIK visar sitt hjärta... firar 100 år på ett enligt mig VÄRDIGT sätt, stolt också för att kanalen finns... och att UIK känner förtroende för oss.Var med när grundplåten lämnades över ... 25 000 låter kanske fjuttigt men i sammanhanget är det "en god slant"
Kidz:
"mamma vi åker dit och hjälper dem starta en innebandy skola du vet som Rodandinio gjort"
Mamman:
När ska vi åka?

Hm... det var nog inte en innebandy-skola... ni vet Marta och Rodandinio spelar inte innebandy *ler*
En sommarzorroskola i Koppens anda kanske inte vore så dumt *ler* (mn måste ha läst tidigare blogg för att förstå det där med sommarzorroskola)


Nu kaffe, hade lite dötid, blandade ihop de här bokstäverna i all hast


OBS! Nu har jag nog stavat fel... namnet på en av världens bästa fotbollspelare på herr sidan... ni vet filmaren men... hinner inte korra, varför kan inte folk heta Lars eller Börje, sånt som man INTE kan stava fel.

Från en innebandyblogg nära dig, vi hörs snart.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Anna Lundström... fick tårar i ögonen

2007-05-20 @ 11:54:44
Blev så glad över målet att tårarna kom... barnsligt kanske men...

Undrar hur hon själv känner?

Härligt att Anna tryckte in ett mål i en VM final,  lägger hon nu klubban på hyllan så kan det inte ha blivit en bättre avslutning...
Tjejen som aldrig syns men alltid gör sitt jobb
Tjejen som trots lands-lagplats sällan får uppmärksamhet...
Tjejen som kämpat mot skador i år men som varit tjurig i sin rehab träning
Tjejen som var en talang ... hade så lätt för sig som ung men sedan fått kämpa, slita mer än de flesta

Unnar henne verkligen målet... Sahlin ska naturligtvis ha tack för sitt pass *ler*

Nu blev jag glad och ... nästan grät
Är det normalt?

Modem uppkoppling här....  men...
kunde inte låta bli att kasta in ett litet inlägg.

/Innebandybloggen i Umeå
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det är nu det är högsäsong för organisation och...

2007-05-10 @ 12:12:27
Hallåj... vad tyst det är överallt... det är ju nu det är HÖGSÄSONG
I mitt liv är det "mer än mycket att göra"
Alla vill ha mig just nu... ja då handlar det såklart om jobb...
Tur att pojkvännen finns... han ser ut att leva efter motto: "är man redan sen behöver man inte ha bråttom"
Borde gå kurs hos honom  *ler*... kallar honom långsamhetenslov och livsnjutare
Oops, när jag skriver inser jag att jag är TVÄRTOM... vad det nu blir... inte livshatare och hysterinslov i alla fall

Jag har nästan aldrig bråttom.... när ska jag säga så... om 30 år då jag går i pension kanske
10 åringen har aldrig brådis... och .... tränar mig....
äh... nu vidare


Dagens inlägg:
klipptihop två utkast... hoppas inlägget går att läsa och förstå...

Inlägg:
Fler klubbar än tidigare har svårt att hitta människor som vill lägga ner själ och hjärta genom att jobba med händerna... , sköta uppgifter på matcher, dra in pengar, sälja lotter mm.

Nu har en av Skellefteå klubbarna bekymmer och funderar på att lägga ner klubben/laget, det känns trist då lag i div. 1 och 2 säkrar framtiden, det måste finnas lag att utvecklas i. Hoppas verkligen att de hittar en lösning
Skellefteå har gått ut till gamla spelare/aktiva och efterfrågat stöd, bra initiativ,

De föräldrar som engagerar sig i skolan när det behövs extra insatser är i hög grad de som också tar ansvar i sina barns fritidsaktiviteter ... märkligt egentligen.

En klick människor, guld värda,

En klick människor... viktiga men...  när nyckelpersoner av någon anledning försvinner kan en stor klubb rasa ihop
Tror inte innebandyn skiljer sig från andra idrotter, det är en klick som jobbar, ett kompis gäng, personer som på ett eller annat sätt tillhör samma familj ...
Ofta sitter samma person på flera stolar, även i min vardag det så kallade. näringslivet är det på samma sätt, det märks först efter man lärt känna kulturen

fick uppfattningen att Kokocha (i en av vårens krönikor) tror att det lättare här eller rättare sagt på mindre orter ... 
Kanske han har rätt, men alla klubbar slåss med likartade bekymmer även i Innebandyns huvudstad Umeå. 

Att få människor att jobba ideellt är svårt... det verkar ligga i tiden,....en generation fråga
Folkrörelsens era fostrande 40 och 50-talister i andan att lägga ner kraft på det man tror på
"Välfärden" med bland annat möjlighet till studier för medelklassen har gett ideelltarbete mindre status sägs det.

Inga känga tvärtom:
Har alltid haft en uppfattning om att Dalen har många medlemmar som jobbar för klubben, utåt sett funkar deras arrangemang klockrent och både jag och andra ger "creddar" dem ....men även Umeås starkaste klubb söker fler medarbetare , på  deras hemsida finns en mycket trevlig annons . De är kloka som frågar allmänheten... det finns en risk att klubbar kan se detta som en prestige förlust men... klokt Dalen ...  som i så många andra fall är de AKTIVA. skills Dalen


Hur får man människor att jobba för en klubb... en sak är att skapa en vi känsla, få människor att känna sig välkomna ... omedvetet bevakar aktiva sina revir, ger bilden av att "här fungerar det klockrent" men i slutändan är det en handfull människor som verkligen engagerar sig, är man inte många med VI känsla blir alla klubbar sårbara...när eldsjälar försvinner, de mest aktiva föräldrarna följer sina ungdomar till nya klubbar... då märks det. På en fotboll fest i somras hade vi inte räknat med ... att Nina skulle flytta, hon var en förälder som engaerade sig ... himmel vad hon har uträttat mycket... Ringde henne efteråt och sa "flytta tillbaka" *ler*


Hör ofta "folk borde engagera sig"... tror många kan tänka sig att hjälpa till men...

Vi gjorde en undersökning i en XX klubb bland medlemmar och anhöriga , många bra saker kom fram förvånade nog skrev många "Vi har aldrig fått frågan om att hjälpa till" 
Hm.. frågar man kan det bli bekymmer....och kan det vara så här:
Eldsjälarna vill egentligen inte släppa in nya, man bevakar sina revir ... de uppgifter man önskar hjälp med är de som är tråkiga... man känner sig utnyttjad om man t.ex. Bara förväntas dra in pengar på olika sätt
Tror man måste bjuda till för att få snurr på de uppgifter som behöver göras....inte bara be om hjälp med det som anser ha låg status och som kan upplevas som tråkigt (har skrivit ett inlägg om detta som inte blivit publicerat men det kanske kommer) ...Kan man tänka så här?
Vi vill göra människor delaktiga,( brukar kalla detta öppna famnen  jobbet med t.ex. Framtidsverkstad)   Tror man få människor peppade genom att som på arbetsplatser försöker visa förtroende och ge ansvar men framför allt... ställa frågan vad vill potentiella medarbetare är bra på kan tänka sig att göra... välkomna nytänkande.
Skillnaden mellan "vi behöver hjälp med det här och tror att du kan tillföra det?"och "vad tror du själv att du skulle kunna tillföra och vad skulle du vilja göra"?

/Innebandybloggen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.