->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Umeå vann Ligacupen publikt samt zorrofinter

2008-08-31 @ 18:47:31

Himmel vilken tur, hade slagit vad om att fler skulle besöka Ligacupen i Umeå än på andra ställen... det blev så.... någon är skyldig mig en flaska vin... ser fram emot den... kan man skicka vin per post? Nåja, det viktigaste var inte vinsten utan att jag vann.... liks. Ibland går man med vinst även som ägare av en innebandyblogg.

Bra jobb där Umeå (ja, eller ska man skriva Dalen)
685 personer såg IBK Dalen vs Umeå City på andra plats kommer Boråshallen som drog 601 på matchen mellan Pixbo och Warberg.

... verkar som många innebandybloggare röstat med fötterna och betalat in sig på någon av Ligacupens arenor. Ser fram emot läsningen i veckan... BRA där!
AIK hade behövt Peter Fischerström ... han blev skadad och fick åka ambulans efer kollision med Joel Kanebjörk, så trist. Ligacupen verkar inte vara AIK:s grej... inte otroligt att vi ser dem i Glogen i SM-final ändå... AIK är AIK.

FCH har en utmärkt inofficiell nyhetssajt .... sånt gillar vi *L*, hyllningar från Umeå till FCHnytt.se... låter det inte lite... som ibnytt.se.

Tänk att fylla 18 år, få lovord av Kent Göransson, förbundskapten och sedan... få trycka in tre mål, grattis Richard Hessmer
Skrattade gott åt denna kommentar angående Alexande Nedes zorrande i matchen i fredags, det är Jim Canerstam som tycker till:
"- Löjligt. Det borde snart förbjudas, för målvakten är ju nästan chanslös" (HH)

Canerstam kan trösta sig med att även andra målvakter varit chanslösa i helgen... utan att någon zorrade, kanske återkommer till målvaktsfrågan senare.... Tydligen var just målet som fick Warbergs spelaren att kläcka ovan nämnda kommentar något alldeles i hästväg ... zorrigt.....
Är ingen stor zorrofint fantast men... det här gillar kidzen Mr Nede i Båstad... fast jag tror det berycktade AIK målet ... är "värst"... läs vad allas vår Anders Borgström har skrivit om Nede... profilen

Den där Borgström... han fattas mig i mediabruset... ingen saknar kon förrän båset är tomt ... eller vad man nu skall säga. Nu skriver han för Expressen... INNEBANDYNYTT
Ja vad skulle man kunna läsa där idag förutom om Ica Maxi cupen på Gotland ... Endres cup och Ligacupen... det händer mer än så i innebandy sverige eller innebandysverige som snurrfinten skulle ha skrivit ... hon gillar ihopskrivningar *ler*
Återkommer....med smakprov här kanske...nej, men hallå...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Men hallå... det händer på Gotland... innebandy

2008-08-30 @ 12:12:21
Men NU måste damsajten till... hur kan det komma sig att "allmänmedia" bevakar daminnebandyn bättre än innebandymedia (IBM)? Vem vill läsa om damerna... ja, jag till exempel.

OK, ICA-Maxi träningscup låter inte så "sexig" men där är det riktigt intressant... 7-7. mellan Rönnby och Endre...
Anna Jakobsson ÄGDE matchen och gjorde 5 av 7 mål... gotlänningarna måste få credd för upphämtningen 2-5...
Matchen/turneringen borde varit intresant med tanke på vad som hände i slutspelet .... idag är det lördag... matchen spelades fredag...

Just nu IKSU - Falun ... väntar på rapport....Endre har ingen vidare uppdatering från cupen på sin sida vad jag kan se.... annat är det när IBK Dalen arrangerar... Funderar... hur var det när SSL lagen åkte till Schweiz på cup... visst fick vi läsa på Magget då? En sak om IBM de senaste dagarna... nu har det tagit nya tag... BRA jobb.
På Gotland i helgen
Umeå då... Ligacupen, ska till först klockan 16.00 idag... tydligen har S inga coola jeans så det blir en plågsam timme på stan... tänk att det helt plötsligt är intressant med kläder... sedan ska han och en kompis "hänga i Gammliahallen" (med morsan, hoppas de inte sitter två km ifrån mig nu*ler*))... himmel vad kul det är att ha blivit tonårsmorsa. D behöver åxå jeans men det är på grund av hennes icke prinsesslika sätt att hantera sina kläder... ni vet, slänger sig på rasterna när hon agerar målvakt... och allt annat sportande... kläderna går sönder helt enkelt... skön tjej, skulle iNTE vilja att hon var annorlunda. Världens bästa D.

Till centrum... undrar vad han menar med coola jeans... en utmaning.

Tänk atttror han blir ett bra tillskott i Balrog... kul att följa utveckligen från läktaren :)

Uppdaterar... satte min vid datorn efter lunchmiddagen... kunde inte låta bli att kolla in
himmel vad det är guld med innebandy.se ... resultatrapporteringen funkar PERFEKT
Tittade in i Gammliahallen ... att City och ÖIb spelar jämt gör cupen mer intressant. (de fick ju storstryk mot IBK Dalen).. de är ju vana att mötas, känner varandra väl då det förutom drabbningarna på banan har samåkt till under åren i div. 1 norra. När jag gick stod det 4-3.... man måste ju äta också... lite spännade var det allt.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Snabb-blogg, innebandy och jobb

2008-08-28 @ 23:25:25
Först Innebandy, ICA MAXI cup i helgen.. Endre vs Rönny imorgon... skulle tro att Rönnby vill trycka till gotlänningarna... var ju lite snöpligt det där att åka ur slutspelet mot just Endre. Mika Packalén gör stax entre i Elitserien,  ... läs på klubbens hemsida... Det skall bli intressant att följa honom och Endre.
I Västerås tränar de hårt, och Ramqist har varken hittat formen eller jobb... (bruten länk) tillbaka till Sundsvall åker han... skulle tro att FLERA klubbar hör av sig... han finns tillgänglig för utlåning de bryter inget kontrakt. Hoppas att inte denna lovande center ser detta som ett magplask... det är bara att bryta ihop och komma igen.
Hörde någon som sa Indoor hockey ... länge sedan jag hörde innebandy kallas så...
Idag har det vart full fart inom innebandymedia... kanske folk är tillbaka efter sina semestrar. Goood

I Umeå är det inget mediabrus när det gäller vår sport... en intervju med Citys damer skulle man kunna kosta på sig, de sägs att de gjorde en lysande insats mot ÖIB. Vakna

Varför blogga ikväll? Måste bara ta en paus... är strax klar med föreläsningen imorgon... brukar ofta sitta en stund kvällen innan och liksom "fila"... idag blev det mer än så... vissa dagar händer ALLT...
Känner mig som en kass morsa, Pizza till middag... S hade träning... kroppen förtjänar bättre mat än så... får tröst mig med att det inte händer så ofta.

Fattar ni... det är MÖRK klockan 20.00... S cyklade till träningen och innan han var hemma kändes det lite obehagligt... tittade ut genom fönstret och ... minns inte om jag fixat med hans lyse. Det där med att ha barn är speciellt... livets största glädje men också... oro. Tycker jag blev mera sårbar sedan barnen kom...kärlek gör ont fast oftas på ett bra sätt.

Musik
Här hemma lyssnar vi på Disturbed... ofrivilligt... det finns bara en här som vill lyssna... han spelar för hela huset... nya tider, ber jag honom säkna så kommer det ord som "SLUTA SPAMA MORSAN, DET LAGGAR"... man måste le.

...tidigare har vi kunnat lyssna på samma typ av musik typ Kent .. de här ungarna är uppvuxna med svensk musik... Lemarc, Lisa Nilsson mfl.

VP åker till Gotland i helgen på konferens... han undrade om jag kunde skjutsa honom till flyget imorgon bitti... men hallå... är så fokuserad när jag sa hålla i den typen av utbildning som står på schemat imorgon.

Det är nog som inför en viktig match, man laddar ... har speciella fyr för sig.... tur att ingen vet. Vissa gånger är självförtroendet inte på topp (det är inte alltid känslan finns att jag ska äga scenen)... ser åhörana som motståndare i stället för .. problemlösare.. alltså delaktiga. Ibland när jag är nervös så tänker jag att alla i publiken är nakna medan jag själv bär kläder... Någon gång har jag låtsats att jag står på en tfn katalog... för att bli lite längre... fast oftast tänker jag ... åhörarna är mina vänner...
Imorgon är det bara män i pupliken, det stör mig inte, hoppas verkligen jag kan leverera något matnyttigt... *håller tummarna*. Mjuka ämnen är speciella... lite luddiga... det är egentligen lättare att konversera fysika grejer... alltså verktyg, recept eller mediciner... men nu är det inte min grej...

Tänkte på en sak idag ang. VP... han säger ofta att han har ett stimulerande jobb, att han trivs, gnäller aldrig över sin lön, uppskattar den frihet jobbet innebär och trivs med gruppen han har under sina vingar ... Hur många har det så? Han är bara att gratulera.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det märks att säsongen närmar sig.

2008-08-27 @ 20:18:54
Innebandyblogg... japp Vad händer i landet... var bara tvungen att ta en snabbsväng... det blev snabbt en vana i våras... fick ett återfall *ler*.
Här kommer glimtar...

Cecilia Hast, Falun har skadat sig IGEN ... kapten i fjol vill jag minnas... Hur orkar de som drabbas gång på gång... korsband är inget leka med. Allmänintresse, jo... det tycker iaf jag.
Dessutom är Falunherrarnas tränare sjukskriven på obestämd tid, illa... hoppas det löser sig. Brottman betyder mycket för laget.

Mer skador, nu i Rönnby som inte kan starta med Malin Hansen när det är premiär mot IBK Dalen

Tränarfrågan i Boden har löst sig... lokalpressen skriver att Henrik Karlsson ska få Boden på rätt spår, hoppas Boden lyckas ... i år finns inget lag i högsta serien ovanför Umeå.

Vår sport har blivit "synad" i en doktorsavhandling (länk borttagen) ... stort, med tanke på att SIBF har som mål ... att forskare uppmärksammar innebandyn. Det är på Göteborgs universitet forskare kommit fram till att : Alla pojkar är födda idrottare och den ideala idrottskroppen är en manlig kropp. Så lyder normen i de böcker som används som underlag i olika tränarutbildningar.

Johan Edlund är på G efter armbrott... Täby får tillbaka en av mina favvospelare. (Länk funkar inte längre)

Viking line cup går den i graven? Inte själva cupen men har sponsorerna dragit sig ur? Falun kommun säger nej till att namnge och sponsra cupen... bra initiativ av Falun att tänka på att en cup kan stärka Faluns varumärke.

IKSU:s Ove Jonsson tycker att lottningen i EC känns tuff .. mm, det måste man hålla med om.

Malmö FBC satsar på att vinna division två ... David Kaufmann från Schweiz är kontrakterad... hm, en elitspelare i divison två... känns som de menar allvar i Malmö. Kanon, är det måhända SLL man satsar på i framtiden?

Sjöstrands sommarintervju ... japp i allra högsta grad av allmänintresse, nu är det ju en begränsad skara som läser bloggar tror fler skulle vilja ha lite impulser från SEI.

På IBM är det ligacupen för (nästan) hela slanten... och det är Lina Engstrand som skriver... hennes fingrar måste vara trötta... oj vad hon jobbar. Ser fram emot när man märker att de köpt upp Innebandynytt.se, det borde rimligen innebära fyra nyheter till ... per dag med de nya musklerna.

Jocke Sjöstrand saknar Endredamerna

Jocke... Vibax eller Umeå City....

Imorgon opererar sig Ina Rhöös... är inte hon tillräckligt intressant att skriva om? Märkligt...

Inte illa... ganska mycket innebandynyheter och jag tog bara en snabbsväng ... det blir bättre och bättre.. visst märks det att sporten blivit större. Good.


Umeå City satsar på flera sätt... full fart på deras hemsida... och de satsar visst på att göra något stort... man hittar intervjuer med SSL spelar i konkurrerande lag... titt som tätt. Läs där .. idag om Jens Frejd, Västerås. Läsvärt!

Uffe... var är alla innebandynyheter i VK *ler*... med fyra lag i högsta serien borde det finnas massor att skriva om... ser fram emot samma bevakning som förra säsongen... Ös på.

Här är det kundservice/bemötande som gäller... på fredag håller jag utbildning hos ett företag i transportbranschen, längtar... Alltid nervöst, vill ju så gärna att deltagarna skall ha med sig något matnyttigt som de kan omsätta i sin vardag.

Här är en hälsning till IP.nr Till IP: 79.184.92.130
Ja min min kod funkar, gör din?
Sluta skräpa ner min blogg

Till er andra skräpare
LÄGG NER IP: 79.184.133.222 IP: 79.186.29.77
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Management by Love/ kärlek på banan

2008-08-26 @ 14:54:33
Sitter just nu med en massa fina ord som skall sammanställas till en policy... mycket ord.... men arbetet behövs i och med ett uppköp... alla har formulerat sina värdegrunder ... 

Frågan är om den här typen av dokument behövs... men processen är spännande, mycket matnyttigt kommer fram under tiden, exempel på problem, nya idéer ...  (och så får ju konsulter jobb.... det är ju bra *ler*). Vi pratade om det idag... vilka av alla de här orden är verkligen viktiga för oss//kunden, de har i läxa till nästa vecka att fundera.... 

De är verkligen ett företag som vill göra ett bra jobb, ha bra service och leva sina värdegrunder.. ja man säger så... leva våra värdegrunder. De skulle behöva hitta en mening som sammanfattar allt...  en stor utmaning. Vi tog andra företag/organisationer och ledare som exempel och då flög det ur Johan:
 
- Innebandyn har "Hinner du inte med är du inte snabb nog"  som värdeord.. oj det blev mycket skratt bland deltagarna...han var inte riktigt med på tåget... och öppnade munnen innan han tänkt klart.... Hemska tanke att det som genomsyrar hela innebandyrörelsen och SIBF skulle vara just de orden...  måste göra mig en tur till förbundet och se hur e formulerat sina värdeord... har man något genomtänk... kanske återkommer i ämnet... tror inte att "hinner du inte med är du inte snabb nog" står för SIBF människosyn.

Tänkte i det ögonblicket på ett lag i högsta serien... som faktiskt använder en speciell mening som känns lite som ... värdegrunder. Vet inte om det genomsyrar klubben men det någon lär ha myntat uttrycket "kärlek på banan" 
Någon som vet vem? ... håll ut ... det kommer...
 
Det där med filosofi....
Det låter  svårt... lite "fluffigt" det där som Angeles Bermundez- Svankvist menar är Management by Love, det sägs att hon myntat uttrycket... men ni vet, allt har sagts tidigare ... Bermundez ledarfilosofi: "Man måste älska alla och se dem som tillgångar för sin egen personliga utveckling.  Men det innebär inte att vara kravlös. kärleken har krav också".  ... ok, det är det som är Management by Love... 

 ...är det samma sak "kärlek på banan" och Management by love.  Förstod inte riktigt vad Hyvärinen menade, är det kanske det som gjort laget så framgångsrika .... han får skriva en bok.... KÄRLEK PÅ BANAN by Rickie Hyvärinen .


Cynisk en stund... det får man kosta på sig....
Det är rätt svårt det där med människor... olikheter alltså, hur många ser det egentligen som en tillgång? Trivs vi egentligen inte bäst när alla gör och tycker som man själv vill? Vill vi verkligen att något nytt ska hända? Är det inte ganska bra som det är... jag menar det gamla känner vi igen... hur dåligt det än är så finns en slags trygghet i det där gamla hederliga när man klappar varandra i ryggen, sopar skit under mattan och täcker för varandra.

Det är mycket lätt att prata värdegrunder och policy (trots mitt jobb) men ... när det kommer till att GÖRA så... Inte busenkelt direkt ... kämpa på.

Alla vet vem väl Bermundez är.... eller? Generaldirektör som vuxit upp i förorten... som ätit problemet arbetslöshet till frukost och nu är GD för Arbetsförmedlingen. Lite Täby över det hela... förorten....

Nu ska jag ta och leva mina värdeord... ANDAS.

Uppdaterar
Till The FK, Kent Göransson ... undrar om du missat...
Tror det är något Johannes Skog vill säga til dig i sin innebandyblogg...
Om  mr Skog  ... UNDERBART med folk som vet vad de vill ... han måste ha haft mycket skoj när han skrev det där inlägget....
Tänk att det finns personer med  en grutta självdistans ....hur nice som helst. Livet är skönt!

Är det bra eller  dåligt att det blir 40 i stället för 50... hastighetsbegränsningen i fokus  hm... tycker det är nog svårt att hålla 50...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

En perfekt start och pengar

2008-08-21 @ 10:39:22
Det HÄLL regnar... galet mycket. Barnen cyklade till skoaln i morse, S sa "jag vägrar ha regnjacka, det är ingen som har det" ... knölade ner den i hans ryggsäck... han kommer kanske att tacka mej en dag... kanske.

Har redan jobbat färdigt för idag, projektet är uppskjutet fick jag veta när jag kom på plats... va??? Visste de inte det i går? Nu har de lagt deadline 19 december, det kommer INTE att funka för mig. Är ju utomlands då... hur skall jag kunna sy ihop allt från en solstol i Spanien? *suck*, det här tål att funderas på, att ställa in resan går bort... då säljer VP mig på blocket....

Emelie Olsson får en flygande start på sin säsong... .... det där problemet tror jag att IKSU kan tänka sig att hjälpa till med.... det är liksom IKSU-staben i ett nötskal... de tar väl hand om sina gäster. Den som skryter allra mest på IKSU är nog Göran i Endre, det är så TREVLIGT att komma till Umeå där de blir väl omhändertagna Sätter en slant på att så snart IKSUS egen Göran eller någon annan kring laget fått veta att det finns behov av snabb transport efter matchen så är det klirrat... typ nu alltså *ler*.
Umeå har en fördel när det gäller flygtransport... det är inte Landvetter eller Arlanda avstånd till flygplatsen... allra minst från IKSU-hallen. Vad kan det ta? Fem minuter... max.

... utöva idrott på högsta nivå och sedan trixa med allt för att kunna göra karriär.... bra gjort.

Deb här bloggen...är rena nyhetsajten ...måste vara GULD värt för den som vill hålla koll på lagen i norra Stockholm, ambitiöst värre, en riktig innebandyblogg...Fick tips av en som just flyttat söderut och söker ett lag.... ska jag göra reklam? *fniss* Han platsar lätt i division 5 även om en liten liten aning pondusmage har dykt upp under sommaren (Flå´t) .

   I sommar har det pågått en härva i en idrottsklubb, det har visat sig att arrangemangsansvarig har skott sig på klubbens bekostnad, kaffepengar har gått till föreningen. Var har klubbens kassör/revisor hållit hus? Hur kan det hända 2008? Familjen ... undrar om de förstod att de gjorde något fel när de fick betalt för det som andra gjorde utan ersättning, trodde det att vinsten på trisslotterna skulle tillfalla dem?. Mannen i fråga har lovat betala tillbaka 100 000 till klubben... men en i styrelsen tror sig att det rör sig om miljonbelopp som "kommit bort". Polisen hålls utanför "för klubbens skull"... 
    Det är just därför .... jag menar .... om man vet att ingen anmäler en... Rätt eller fel att inte polisanmäla och göra en riktig utredning är det verkligen så bra?
   Hårdare tag mot ekonomiskar skrev unt i våras.
Från den 1juli i år skall alla klubbar ha regler kring "ekonomisk dopning", återkommer om detta. Har skrivit en notis om det som jag aldrig la ut på folkets sajt.

Fortsätt kämpa alla ni som lägger ner er själ i era föreningar, ge inte upp.

Har fått erbjudande om en sponsor... en som betalar 100 kronor för varje inlägg... skrattade gott.... tror det finns en som kan tänka sig betala mer om jag INTE skriver.


Till sist
Har lovar marknadsföra Liverpoolfansens hem i sverige Liverpool FSC Swedis...

REKLAM :

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

När blev frågor tjat?

2008-08-20 @ 19:01:44
Upptäcker just nu att det inte längre går att fråga saker här hemma.
- "Har du med dig cykelnycken?" är nämligen tjat...
Det gäller att lära sig de nya reglerna *ler*... hon ser helt matt ut, inte arg, knappt sur... bara matt när jag pratar till henne som om hon vore ett barn. Hon är ju ett barn, det var inte så länge sedan hon låg i min mage typ bara 10+ år sedan. *L*.
...
Hört och sett hos oss:

- Mamma, finns det någon Bordsdricka kvar?
- Nej, hur visste du att jag druckit Bordsdricka.
- Jag luktade på glaset 
....
Till mannen på luren i går... här kommer ett gott råd: SNYT DIG.  Har alltid undrat varför du har så många ovänner...
Och JA, din låtsaskompis har blåst dig men det har jag aldrig gjort.
....
Vad har hänt då? Inom innebandyvärlden alltså... svårt att veta... just själva innebandyn skrivs det inte så mycket om....  
Är det verkligen så viktigt det där med själva sporten och spelet. arrangemang o.s.v????

I "bloggvärlden" har Adam Fribergs blogg fått massor med uppmärksamhet...  någon som missat detta?
Måste citera Danne Bron Sundbom "Fan vad genialt att starta en blogg som bara består av att klanka ner på alla andras bloggar. Hade jag haft mer stake hade jag varit först. Eller förresten det hade bara blivit långtråkigt tillslut och jag är så rastlös till och med när jag är totalt avslappnad". slut citat 
Hur vet man om Poeten är ironisk eller menar allvar? Ibland känns han stensäker men... visst driver han lite med oss också. Snälla sundbom HJÄLP, kan du inte använda *ironisk* ibland... eller skulle det döda läsupplevelsen kanske. Kan inte låta bli att gilla hans bokstäver....

Själv har jag noterat att Maggets nya stjärnskott producerar nyheter om damerna...  många. På några dagar har hon lyckats skriva mer än redaktionen gjort sedan i början på juni... bra jobbat.

Gammal missad nyhet är väl  Edlunds brutna handled, han som så sent som förra året var landslagsspelare borde väl vara tillräckligt medialt intressant. 
Pressmeddelande om VM i Prag har gått ut

För en vecka sedan började Mullsjös beskyddare pingsrörelsen bygga ny hall åt Hide-a-lite Mullsjö ... första spadtaget

AIK och Järfälla möts i träningsmatch ikväll.

Gittan har lämnat sin plats till förmån för någon annan i den omtalade panelen.

En IBN nyhet skulle ha varit att i Arvidsjaur växer innebandyn
Det för året nybakade division två laget k4 tappar sin Jensa (trist för dem då han var en av dem som hade rutin)
27 november spelar herrarnas landslag träningsmatch i Falun... sportchefen verkar mäkta nöjd.
GBK Sundsvall har bekymmer... Rahmqvist skada blev sämre... han blev typ felopererad  aj aj aj. Undrar om någon ens saknar det här nyheterna... lite töntvarnig på vissa....  ingen saknar nog töntnyheter eller de där små utom jag.

Storvreta träningsmatch , tänk att Ålänningarna alltid skriver om när Hannes Ö, har målat 
Hur är det med Jessica Holmberg... vill hon tillbaka till landslaget? Skulle inte hon ha barn?
Eftersom vårt enda innebandymedia har den dåliga smaken att inte ha ett vanligt NYHETS ARKIV är det omöjligt att hitta gamla nyheter. 

Männen bakom skrivbordet på IBM läser här så kommer här ett önskemål:
Ordna ett riktigt nyhetsarkiv, annars kan det verka som om ni försöker sopa igen spåren efter er. Och så vill jag inte att ni ska uppfattas....
Allvarligt, det känns som det är viktig HISTORIA... sånt som måste finnas kvar. För att vi inte skall bli rotlösa i denna papperslösa värld, kör med ett öppet arkiv.

Tänk att snart alla mina inlägg handlar om Magget, kanske är jag deras största fans trots allt. 

Uppdaterar
Nej, det är inte jag som är Adam... vad är det här för lekstuga? Har varit inne på Strellan och Malbergs blogg efter länk från Gittans inlägg... där står det att Adam nog är Ingrid... va? IP-nr?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Behövs bloggarna? Det verkar så iaf.

2008-08-18 @ 23:57:41

Först ett IB-citat
"Är det så här det ska vara?
Ska man slita ut sig och kuta röven av sig en hel sommar för att när man gör sitt första innebandypass som nyfrälst känna sig som mormor som första gången fattar en innebandyklubba. Den vita bollen med hål i ser inte alls bekant ut och hjärtat dunkar som en skållad trumma mot bröstkorgen." Citat ur Eva Didrikssons blogg den 5 augusti. Var det inte skönt skrivet så säg?

Nu till dagens ämne: BLOGGAR/Innebandybloggare
Har sällan hört någon säga att bloggar behövs... innebandybloggar alltså... Ingen läser eller bryr sig om det kan de ha låtit.

Men nu är det annorlunda, förbundet gör en egen grej ... bloggkollen. Sveriges enda Ib-tidning har sin expertmenutansignaturlista. Innebandynytt (R.I.P) var först med att uppmärksamma bloggare genom sin något torftiga men ändå... en blogg/länksamling. Bloggkollen får hösta poäng, riktigt roligt initiativ.


En klok och framgångsrik SSL-tränare sa i våras - Det är bloggarna som har makten ...  hajade till och förstod inte först men har jag tänkt mycket på vårt samtal. Han gav en del exempel och ja... insåg att  bloggarna/bloggare har inflytande inom vår sport åtminstone i de egna leden. Tyvärr (och ibland tack och lov) når inläggen troligen inte så långt utanför innebandynördarnas sfär.  Men företeelsen innebandybloggar har blivit ett slags forum och skulle kunna bli det i större utsträckning Var får vi veta vad IB-folket tänker eller vad som är på G?
B l o g g a r n a bidrar!

Försöker mig på att ge några exempel: 
Koppens stora kärleksförklaring till innebandyn gav stor effekt i våras... vilken genomslagskraft... Det var efter en tid då tonen varit väldigt negativ och man satt och undrade varför människor överhuvudtaget skrev om innebandy då et var fel på domare, förbundet, TV-avtalet och inte minst det där med licenserna. Ingen hade förtroende för någon (överdriver lite). Minns att jag skrev om det då... tonen ändrades tack vare koppen. Samtidigt blev poeten poetisk och ... det blev kärlek på nätet igen.


En annan gång publicerade Koppen en krönika som Magget först lagt ut men sedan tagit bort... det var modigt gjort... Om jag gjort samma sak skulle det inte varit lika modigt... Han både känner, träffar och bor på samma ort som personerna som dödat krönikan. Vad hade hänt om inte Koppen lagt ut den? Ingen hade dött men.. ingen hade fått läsa den förutom de som läst den på IBM sida innan den togs bort.
Debatten kring TV-avtalet var viktig, ordförandefrågan likaså. Vem var den där tomten från norrland som var föreslagen? Om jag inte missminner mig gjorde Sjöstrand intervjuer med de båda kandidatera... han var den ende som brydde sig om en presentation...

Vad tycker folk om Viking Roma och det där med E-cupen? Ja det fick man veta när Limmet (Limmets blogg fattas mig) hamnade mitt i hetluften, minns att Gittan och Koppen hade ett och annat att säga. *ler*

Är ovan nämnda ämnen oviktiga? Tydligen inte eftersom det skrivs...
Känns som jag glömt de allra viktigaste debatterna... hoppas ni ursäktar... ber att få återkomma med fler exempel.

Det finns en blogg som skakat om en del här i Umeå, KLYKSKOTT... snacka om att ha koll, ingen slår mr Klykskott när det gäller "aktuellt".. en bloggare som är UTE och ser, hör, lever innebandy. han har satt griller i huvudet på många. Vem är han/de, hur kan han/de ta sig rätten att lyfta konflikter och ifrågasätta. Det roligaste är att ingen vet vem han/de är... folk har kommit fram och frågat en massa om klykskott... Som om vi bloggare träffas på Tupperware partyn... Visst kan man tycka att man inte ska vara anonym när man skriver men formen blogg tillåter att man skriver under ett "Nick". Klykskott har lyckats med det de ville... Kom inte och säg att "höjdarna" inte läser inlägg som skrivs.

En blogg ger en unik möjlighet att "zappa ur huvve"... men också vara med och föra debatten framåt. Ok, alla tar inte tillfället i akt att "tycka till", berätta eller fundera... men påhoppen blir färre och färre.... ser fram emot en riktigt spännade blogghöst. Det är ett gäng bloggare som planerar att åka till VM i Prag... kul initiativ men ... nej tack. Befinner mig då på varmare breddgrader i en solstol eller på golfbanan. Är ingen charter människa men... det blir nog bra.

Oj... undrar vad S kommer att säga imorgon... hans påse med Bridge-blandning har minskat i vikt... jag som sa att han fick vänta till lördag med att öppna den.. Blogg är bara skit, konstiga saker händer medan man skriver *ler*.

Angående lördag, varför kommer inte Urban F & CO på festen? *suck* , ändrar ni er så lovar jag att skjutsa hem er.

Vill till sist göra er uppmärksamma på att Koppen vill dejta, den som tar ansvar i frågan kan höra av sig direkt till honom med kopia mig. Vill gärna sponsra på ngt sätt, klart grabben ska dejta.  

Ta hand om varandra!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Man måste ha kul

2008-08-17 @ 17:50:35
Laget är a och o, ändå ser man spelare som verkligen inte trivs och ändå fortsätter.
Pratade med en spelare som otrivts i två år i sitt lag, förra året var spelarens bästa säsong ..."i år blir min sista" var ord jag hörde. Men himmel... varför inte byta lag... varför bränna ut sig i ett lag man inte trivs med? Förvånade är ändå förra säsongen, ett riktigt lyft för personen i fråga.... Fasen, det gör nästan ont att höra någon otrivas i ett lag ... i de högsta serierna hinner de ju knappt göra något annat än spela, resa, träna.

Tror inte man kan utvecklas i längden om man inte trivs, vilket slöseri ... sluta så ung....
Nytt ämne:
I går såg jag Thorengruppen spelare som lekte med en fotboll, de såg ut att ha kul... Undrar vad som händer med detta lag? De har klivit tagit sig upp en serie per år... Klarar de sig i år?  Får de inte växt värk? Vad är deras hemliga vapen?
Nåja, kul såg de ut att ha... 

Ska strax i väg på S fotbolls-match, han har nya fotbollskor som kostade 1200 spänn, gör han inte sitt bästa så får han betala dem själv *ler*. Tränar mig just nu på att vara knäpptyst under barnens matcher... går sådär *ler*.  Ingen av dem har sagt till mig att vara tyst men när jag jör hur andra föräldrdr låter så... huuuuuuuu... Tänk om jag låter sådär.

Äntligen kommer barnen hem igen, det spelar ingen roll att det gått massor med år sedan separationen,  de där väskorna man ska packa varje vecka gör ont... Jag saknar dem, men ikväll kommer de HEM.
Det är två matcher och sex träningar att hålla koll på, samt skolstart... hoppas det inte är något oannonserat föräldramöte i veckan... kollade skolans hemsida och minns att det var så förra året. Ett föräldramöte funkar INTE i veckan.

Himmel vad rörigt här är... hinner inte röja innan de kommer... Varför klagar jag på att barnen drar fram... de har inte varit hemma på två veckor. Hm... undrar vad det betyder.

I går var det surströmmingsfest ... hoppas lukten inte satt sig i porerna.

Nu fotboll... bäst han springer som en gnu.

IB-säsongen drar strax igång för hans del... det kommer att bli tjaffs med fotbollen, de vill inte att barnen ska vara borta från träningar... men han kan ju inte träna sex gånger i veckan...
Ska försiktigt kolla läget i kväll... stackars barn, när man själv var i den där åldern var det ¨väl inte så här mycket krav?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Vad är på G? Om krönikor... med mera

2008-08-14 @ 17:28:24
Bloggsugen... gissa om... varning för låååångt inlägg.

Missade helt Curtans krönika i våras, det var livat på min blogg för att jag ställde mig frågande till VAD som egentligen hänt under junior-VM. Nu har Mr fd. Guldtränare en annan infallsvinkel... Krönika hittar man här (googla, länken bruten). Rekommenderas varmt. Hur kunde jag missa den? Roligt att någon skrev... här blev det ju livet... alltid kul med liv.

När jag i sommar var tvungen att besöka akuten i en annan stad fanns där förvånande nog en gammal innebandytidning. Tidningen Zorro... minns inte vilken årgång fast jag verkligen tänkte "det där ska jag komma i håg". Det var spännande läsning, gav Tänk... där fanns flera artiklar om hur dåligt det fungerande med en fd. förbundskapten... måste jag nämna några namn?
Där fanns en ledare som i ifrågasatte och som sagt flera andra artiklar...
Det fanns ingen tvekan om att Zorrored. ville ha en ny lösning när det gällde landslaget...  (tolkade det så).
... hon ifrågasattes ordentligt.

Junior VM då? När det blev förlust för juniorerna i våras blev många förvånade men... det blev inget liv i media.... inga analyser.... himmel om det var ett annat landslag. Förlusten saknar kanske betydelse ... alla vet ju att Sverige är väldens bästa innebandyland.. att tro att det blir förlust efter förlust ... Tror inte att nästa VM kommer att se ut som det här gjorde...
Nåja, vi lägger det bakom oss... konstaterar bara att det inte blev någon debatt.

Gillar inte när folk sågas offentligt men... det är bra att folk tycker och tänker, önskar att fler vågade dela med sig av sina tankar. Tur att bloggarna finns... Om man skulle slå ihop alla bloggars statistik ... hur många innebandyinlägg läses då varje dag... hisnande tanke. Klart att bloggare påverkar.

Det är BRA med media som ifrågasätter, ger nya infallsvinklar... hoppas det poppar upp en massa krönikörer i höst som vågar skriva vad de tycker... DET BEHÖVS!!!

Maggets/IBN har självklart bidragit till att förändra i vår ibvärld under  åren... det finns många exempel.

MER åsikter och egna analyser....  det är en BRISTVARA.
Gustav Forsberg borde börja skriva igen... han är en man med egna åsikter som han vågar stå för. För att innebandyn skall utvecklas behöver saker och ting belysas på olika sätt... Packalén... skriv/säg vad du tycker... snälla.
Cecilia Åhsberg ... minns att hon ifrågasatte hur förbundet resonerade så en 13-åring hindrades att spela SIBF-cup  men fick spela S.t Erikscup... när man läste förundrades man över ickelogik... Att belysa sånt är BRA för innebandyn.
Kling skrev sköna grejer "Om man tittar på damhockey och herrhockey är det - faktiskt- inte ens samma sport"...
Rappel kommer nog att skriva intressanta krönikor, ska hålla ögonen öppna... har tidigare citerat en krönika som är både välskriven och tänkvärd... krönikan finns inte längre kvar på nätet av förklarliga själ... Läs den i mitt gamla inlägg... rekommenderas
Citat: Robbans krönika "I mina ögon så ligger mycket av innebandyns utveckling i den mediala utvecklingens händer. Nu har det skapats ett debattutrymme och informationsflöde via internet som innebandyn tidigare saknat. Innebandyns stora svaghet var länge de slutna korridorerna, den lilla ankdammen som styrs av en klick människor. Debatterna har förr koncentrerats till ett fåtal träffar och ett fåtal tyckare. Idag kan Folket göra sin röst hörd. Idag kan förbund ifrågasättas, klubbar granskas och spelare kan ställas mot väggen. Nyheter är vinklade på olika sätt, det krävs en mångfald av bevakningen - för konkurrens höjer kvaliteten och trovärdigheten". (slut citat).


Vad är på gång? ... det surras en del.... (mycket ska man höra innan...) har själv knappt kollat in innebandyvärlden i sommar... nu finns ett SUG... tillbaka till läktaren. Rykten är ofta ett sätt att ta folk på pulsen....Försöker uppdatera mig... och det händer en massa.
Folk pratar så mycket ... har verkligen inte koll på vad som är på gång.

Att damsajten snart är klar vet jag med säkerhet... fick mig en titt för ett tag sedan, den kommer att bli bra. Även om jag hellre sett att dam/herrinnebandy får samma mediala utrymme utan att behöva starta en särskilt sajt så säger jag inte att damsajten är fel... Kanske är det enda sättet och det roligaste är ändå...
Härligt att damerna äntligen kliver fram, lycka till. Undrar hur länge det dröjer innan Magget gör samma sak, eller ska de kanske samarbeta med den sajt som damerna jobbat fram?

Innebandysverige? Va? Blir det en satsning? Är det Maggets damsatsing? Hoppas i så fall på fler än 6 nyheter på 40 dagar *ler*.
Vilka är inblandade där? Gratjova som chefsredaktör... det vore något. Det surrar i luften, tror man på allt som sägs så blir man... ja, hittar inget bra ord men... snurrig kanske.


Magget/TV4 och SIBF i en nysatsning ... himla kul att det händer saker. Ser fram emot att de presenterar konceptet. Magget får ensamrätt att publicera nyheter... jo så är det. Är nästa steg att Bonniers köper Magget?

Klubbarna rycker upp sig
Flera klubbar har beslutat att förbättra sina hemsidor, ÄNTLIGEN vi får hoppas att det kommer krönikor och "tyckande" där. Kanske detta blir krönikornas år? IKSU bloggen är igång... äntligen,även om det bara finns två inlägg så är det bättre än inget... Bloggen ligger på Salmings hemsida... Förutom Ina Rhöös blogg har det bara varit Curt som synts och hörts, lagets sida de senaste åren varit relativt ... tyst. 

Här i Umeå har Innebandyn fått en egen flik i en av lokaltidningarna... STORT. 

Bloggar

Nya kändisbloggar ... Runnestig och Poeten ... riktigt kul. Båda på x3:s hemsida.

Är det en trend i höst, spelare bloggar på sponsorernas hemsidor... vi får se. Johannes Skog finns hos Salming han med.

Klubbhuset orerar... kul blogg. Man kanske skulle kunna kalla den Ragnarssons fanclub...*ler*. "Gillar de här orden: Som bekant älskar jag allt som skrivs om innebandy ändå. Det är ju att det faktiskt skrivs massa om innebandy, som får mig att skriva det här. Men framförallt vill jag att folk ska skriva om saker de tycker, upplever och kan berätta om".

Det finns flera andra nya innebandybloggar, hinner inte läsa alla... man har ju ett jobb också *ler*.
Angående det där med bra och dåliga bloggar... istället för att reta sig på sådana man tycker är dåliga kan man väl låta bli att läsa dem. Sedan är det ju så att om man inte gillar en person... har man ofta svårt att se skillnad på sak och person. Innebandyblogg = kärlek till sporten.

Rycker SEI upp sig, och gör ngt bra av sin sida?
Visst vore det på sin plats...

Panel
Sjöstrand och Gittan ska sitta i en panel i höst, vilka mer? Har själv tackat nej, är nog ingen panelperson men det ska bli spännande att följa panelen, DET ÄR BRA ATT FOLK TYCKER SAKER och vågar säga det. Tror att både Sjöstrand och Gittan vågar ta ut svängarna. Lycka till men detta. Just forum och paneler där ingen är anonym är precis vad som behövs.
SVT
Hur blir det... ska de ta ansvar och rapportera om vår sport, de vore på sin plats även om vi TV4 äger konceptet.


Dam VM
Marknadsför er

Curt
Jag hoppas att Curt kommer att fortsätta brinna för innebandyn, han kan uträtta MASSOR... han är en innebandypersonlighet med pondus. HEJA Curt. 

Veckans innebandykrönika, det skulle vara något för förbundet att ha som flik... och så lägga alla innebandykrönikor där... men det kanske inte passar... men det vore vansinnigt MODIGT.

Tips
Uppvakta de lokala TV/radio-kanalerna ... tror det kans vara en är en väg om man vill synas. Det är ändå i media utanför de egna kretsarna som måste få upp ögonen för vår sport, det finns en del att göra för att hjälpa dem på traven.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Oj vilket engagemang, eller valfri rubrik

2008-08-14 @ 00:39:21
Det händer saker både i brevlådan och här på bloggen, himla kul. Det där jag skrev om i går verkar engagera...
överhuvudtaget känns det som att innebandyintresset är större än tidigare... intresset för vad som skrivs och sägs... men mycket tas från luften. Funkar andra sporter så här?

Hur känns det egentligen att Innebandynytt nu ligger begravd... jo... tomt men det som är bra för Magget är bra för innebandyn och jag tror att Robban kommer att lyfta Magget. Han behövs där..., good luck.
Skall med stort intresse läsa alla hans nyheter och krönikor. Robban, kör hårt och du... du är grym.

"Det finns bara en Skulpturpark i världen som kan mäta sig med Umedalens och den finns utanför San Diego". (Lars Nittve, chef Moderna Museet) .

Edlund bröt armen .... trist inför säsongen.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.