->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Avstängningar mm Innebandyåret del 4/4

2008-12-31 @ 19:52:13
Strax slut 2008 och ja... det har varit som vanligt, så många gånger har jag blivit påmind om vad som är det viktigaste i livet och det är inte innebandy.

Avslutar inte min "krönika" som jag tänkt med bäst och sämst 2008 är nämligen sjuk igen... riktigt ordentligt snuvig, hostig och febrig... jag som aldrig brukar vara sjuk har nu haft 15 sjukdagar under december.... märkligt. Hade förberett min årskrönika men den ligger i den andra datorn och jag har inte ork att sätta mig med den nu....
Håll till godo men detta...  hade tänkt mig något vettigt men ...

Årets steg i rätt riktning:
En jämnare elitserie

Årets underhållning:
Spelarbetygen, fortsätt med det och sätt en signatur under.  

Årets (eller kanske nästa års) begrepp:
Situationsspeed- tror det kommer att finnas med i innebandyvokabulären 
 "Att vara snabb på en sträcka är en sak men att vara snabb i situationer eller med riktningsförändrade rörelser är en helt annan sak" (Göransson)


Årets värd:
Warberg som har grymma arrangemang och tar sitt värdskap på allvar fick en skön signal från en av mina kunder, han hade mycjet gott att säga om Sparbankshallen och de Svenska mästarna. Fick själv en trevlig inbjudan från bästkusten tidigare i år.... antar att det är ett smakprov på hur de ser sin publik... alltså som något man ska ta hand om.

Årets mest krystade:
När Vanberg försöker få det att låta naturligt när han står i TV och håller i senaste nummer av Magget.  I övrigt är Vanberg inte krystad, han tar sin uppgift på allvar men tramsar ibland... Vanberg är ett av innebandyns viktiga ansikten utåt.

Årets genombrott:
Tittarsiffrorna

Årets Umeå marknadsförare:
ett och två
TV4-sport och Michael Fasth som gärna sänder härifrån och  Urban Karlsson som gör det möjlig, vilket engagemang.


Årets stenansikte
Peter Kokocha, han är inte kul ... vem går igång på hans kommentarer, ja jag vet att en handfull uppfattar att han har pondus men ....  har lust att skaka honom och peka på människorna på innebandyplanen och säga DÄR är spelarna, lär dig saker om dem av dem. Nog måste det väl gå att skaka fram någon som tillför mer under TV-sändningarna.


Årets tjat:

Micke Karlsson till blågult... äh, inte står det och faller med honom.... Är han landslagsmässig?  Man kan vara bäst men ändå inte passa i landslaget.


Årets minsta pekpinne:
RIG använde sig av otillåten spelare- bestraffning - ingen ... detta i samma veva som SIBF gör extra kontroller av spelarlisenser i föreningarna.


Vagel i ögat...
Vad tycker Micke Karlsson om att Anna Wijk slapp straff då det blev en miss när det gäller licenserna? Är det okey att göra fel om man det lag man är med i är kopplat till SIBF.  


Årets avstängning:
Kristoffer Kranberg som blev anmäld av Falun och blev avstängd i "fel" matcher ... har reglerna ändrats eller är det fortfarande nästan två veckors handläggning i den här typen av ärenden?


Årets spelare, forward, målvakt och back...
Nej det är andras gebit att utse dem


Årets TVÄR nej
Micke Fasth tvålade till mig när jag ställde en försiktig fråga om han kunde vara med och påverka vilka domare som dömer TV-matcherna, jag var mäkta missnöjd med domarna jag sett tre matcher i rad varav en match var SSL och TV-match. Han deklarerade att det skulle han ALDRIG göra... och menade att det skulle bli en katastrof om de lade sig i frågor som vem som skall döma matcherna.  Där fick jag, jag som trodde att Bonniersföretaget styrde och ställde...  


Årets överaskningen:
Janne Vaara, oväntad trupp, ska bli så himla spännande att se utvecklingen... tror det finns en plan:).

Årets förlust:
Curt Söderström, han fattas mig... han gjorde mycket bra den mannen.

Händer 2009 eller så inte:

Bonniers köper upp Innebandymagazinet, det vore enklast så eftersom de av någon anledning redan äger innebandy.se. Säger som Gittan skulle ha sagt... varför liksom?


TV4 sänder alla Henke matcher i vanliga 4:an så kan vi andra fortsätta se toppmöten med mera i TV4-sport.Arne Hegerfors sitter med i studion vid en SSL match, det skulle vara kult.


Damerna TV-matcher planeras in vis säsongstart 09/10 och SEI visar att "vi har en plan".


TV4-sport visar den senaste elitserietabellen i samband med sina matcher som en litet litet litet steg mot att ha konceptet innebandy på agendan inte bara SSL som faktiskt är ett koncept de med all rätt  kan säga sig äga.


Henrik Larsson fortsätter med innebandy och är ändå kapten i landslaget.


Niklas Jihde blir vise assisterande förbundskapten i blågult.Årets text:
Stackars av Winnerbäck

Stackars mannen med medaljer
som bara putsar sina minnen
han sitter tyst bland gammalt skrot
Kan inte se för allt sot
att ingen sitter mittemot


Stackars hon som flyter med
som aldrig lärde sig ta sats
Hon som ägna all sin tid
åt nåt hon inte ville bli
för det var bara där det fanns en plats


Stackars den som inte bryr sig
Stackars dom som aldrig tyr sig
till andra än sig själva
och stackars fåglarna i bur


Och stackars dom som stänger in sig
hundra dagar utan heder
Ja stackars dom som lever så
stackars dom som tittar på
hur märkligt kan man må


Ja stackars han som aldrig kämpar
Han som säger stackars mobb
Han som hamna först i kön
och blev så nöjd med sin lön
att han glömde sitt jobb


Stackars den som inte bryr sig
stackars hon som aldrig fryser
och alltid får vad hon vill ha
Ja stackars hon som har det bra


Stackars hon som ville opp
men inte började från början
I skara står en man
som låter henne trampa på
och skrapa ansiktet i gruset


Ja stackars han som aldrig gråter
fast han släpar på ett höghus
Vad är det ingen ska få se
som ingen inte redan sett
och vart ska det där huset


Stackars hämmade lakej
och stackars dig och stackars mig
Det är en konstig värld vi lever i
ja ingenting är vad man tror

// Nu alvedon, ipren och en timmes sömn ... Älgfilén ligger i kylen men jag orkar inte laga till den .... ställde in min bjudning... äh det kommer ju fler nyårsaftnar. Vä'nner har varit här med godis och filmer... blir nog helt ok det här. *suck*

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

-innebandyåret 2008 del 2/4

2008-12-31 @ 16:35:08

INNEBANDY

Årets lögn eller felsägning:

Expressen svensk innebandyns huvudsponsor, så sägs det varje gång de visar innebandy på TV4 men.... Svensk innebandy.... Det är inte bara SSL.
Årets obesvarade fråga:
Länk till bloggen som fick noll respons... öppet brev med fråga till SIBF (jag VET att ansvariga läst)  O.S.A betyder att jag önskar svar men ...  vad sjutton, de kanske inte vet själva.....
Årets mörkning? Samarbetet med Expressen, varför kan inte SIBF berätta vad sponsringen innebär, kanske för att SIBF inte har något med detta att göra, det är en uppgörelse mellan TV4 och Expressen.
Årets comeback:
Henke Larsson, man kan ana att de som sköter innebandy.se tycker att just detta men Henke är innebandyns viktigaste händelse 2008 men det tycker inte jag--- än:) ... Omvänd mig... låt honom njuta av väldens roligaste sport... det syns att han trivs, det räcker för mig.
Årets uppryckning:

IDA- verkar funka bättre ... äntligen.
 
Årets sämsta coachning:
Boden innebandy coachade sig ur elitserien och satte därmed punkt för en åtta år lång saga. Man kan inte låta alla spelare spela lika mycket om man vill spela i högsta serien... färgfemmor funkar i ungdomslag. Tack Boden för många sköna "derbyn" saknar pulsen från norr men ... många vann på degraderingen.... de som slipper sitta i buss upp till Boden från till exempel Stockholm.

Årets icke hemsida:
 IKSU underbara sida som huvudföreningen satte käppar i hjulet för ... allt ska se lika ut under IKSU:s tak och därför fick de ta bort sin nya sida och lägger  noll energi på den gamla.... det ser _inte_ bra ut.  Underbart är kort sägs det och den nya sidan var UNDERBAR....  Nu måste IKSU rycka upp sig när det gäller hur de syns utåt... det anstår inte ett de svenska mästarna att ha en misserabel hemsida uppdaterad i oktober och innan dess typ i april. Nästan så man borde ta tag i det själv ju...
Årets sponsor
Piteå havsbad, mångmiljonären som gick in och sponsrade Umeå City.
Årets innovation:
Bloggkollen på innebandy.se....  2008 år året då det blev okey att erkänna att man läser bloggar....
Årets eldsjäl:
Harald Hoffman, Endre  ... ja men det skrev jag ju igår.
Årets speakerlyft:
IKSU har släppt in nytt blod, äntligen
Årets mest högljudda:
Hasse Andersson  när hans egna barn nätar i Gammliahallen

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Schwela, tapp o mediakåt -del 3/4

2008-12-31 @ 14:58:00

Årets tillrättavisning
Michel Fasth meddelar innebandysverige att Magnus Fredriksson visserligen startade tidningen Innebandymagazinet men påpekar att innebandyn är äldre än tidningen och att Fredriksson inte uppfann sporten.
Årets domarkommentar:
"Jag tror vi bryter där" sa Curre Schwela i en intervju i UNT efter att (enligt mig) ha haft en dålig dag på jobbet gånger två. 

Årets förlorare elitserien:

Norrland, både Skellefteå och Boden åkte ut
Årets uppstickare:
Huddinge och Ciyt
Årets innebandy katedral:
Nyhem/betaniaförsamlingen bygger kyrka åt SSL, 22 februari invigs den med "The Henke" på plats ... en gud i sig.
Årets profil:
Niklas Jihde vars blogg har blivit en viktig kanal för debatt.

Årets krönikör:
Magnus Jäderlund, mera sånt 2009...
Årets fina gest
Roland Carlsson, näringslivschef i Umeå åker ut och tar emot IKSU efter EC-guldet... synd bara att IKSU sedan lyckades reta gallfeber på "kommunen"...
Årets media satsning:
Innebandy-VM där Innebandymagazinet körde sin sajt, tung jobbat för oss läsare då sidan tog grymt lång tid att ladda, men satsningen var bra.
Årets samarbete:
Innebandy.se och Innebandymagazinet... skulle vara intressant att veta hur samarbetet ser ut och vad det syftar till.

Årets mediaförsök:
Ladies Edition om daminnebandy, tveksamt om det är vettigt att ha en sajt med bara nyheter om damer....  mitt tips, nästa gång någon startar en nyhetssajt, se till att ha skribenterna klara när ni kör igång. Nyheterna är A och O på en sajt som LE...  De måste leverera mer och bättre.... kör hårt.  Ser fram emot 2009 då det gäller för damsajten att visa vad de är och står för.
Årets sanning:
Damerna har den media uppmärksamhet de förtjänar, de vill gnälla men inte slåss eller agera, undrar hur många som verkligen försökt hjälpa till.... gnälla är enklare än att ta fram blåstället men det är  MYCKET mindre respektingivande.

Sedan tror jag det finns olika kultur i herr och daminnebandyn, får en känsla av att många damer inte ens läser om annan innebandy än det som skrivs om det egna laget. Så...  Åh, jag får utveckla detta nästa år.
Årets blogg:
Gustav Forsberg, äntligen skriver han.... Himmel vad jag tjatat om det, han har egna åsikter, skriver underhållande och får en att tänka till... men jag saknar .... prickarna *internt* 
Årets mest mediakåta:
Text borttagen 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Palestinalåten innebandyåret 2008 (del 1 av 4)

2008-12-31 @ 13:43:23
Missar och fullträffar - innebandyåret 2008 (del I)

Årets höjdare:
SM-finalen i Globen var en höjdare på alla sätt, arrangemanget, matcherna och ja... det är min innebandyhöjdpunkt.

Årets miss:
Inget VM till Umeå, det kändes såååå trist då jag är helt övertygad om att vi hade gjort ett grymt VM. Sättet det sköttes på hela sökprocessen var sjukt oproffsig... ska innebandyn tas på allvar måste man vara proffsig på fler områden än på banan.

Årets mediaflopp:
Innebandynytts död, en kalkon... särskilt som Magget inte alls lyfte sig när Rappel gick över dit.... undrar om han ens är kvar där nu.... inte många tecken på det.

Årets låt:
Palestinalåten i Tibblehallen som fick hemmalaget att ta över matchen och vinna över AIK. Låten väckte känslor och spelades sedan av Ramsin och Hagberg under VM enligt uppgift. Skicka den där palestinalåten.... ska jag spela den här på bloggen.... Alla trick är bra utom de dåliga.

Årets låtkommentar:
Min favvobloggare Koppen kallade Täby oseriösa..."Täbys Binge står i direktsänd tv och säger att dom har suttit i omklädningsrummet och diggat en Palestinalåt. För att sedan gå ut och köra över AIK i sista perran. Seriöst? Kul? Horribelt? Taktik E tydligen inte så viktigt..."

Till Koppen... låten fick önskad effekt... flest mål vinner.

Låtkommentar 2 kommer från TV4:s innebandyhjärta Michael Fasth

Årets katt bland hermelinerna:
Jag själv i Globen då jag i sista perioden inbjuden att sitta med Mikael Dimadis, AIK styrelse.... en mycket märklig känsla att sitta och se de lag jag höll på vinna över AIK just på stolar betalda av AIK...  Fick ett grymt varmt mottagande det gjorde ONT att se AIK förlora då jag vet att AIK satsat mer än seriöst på att ta hem SM-guldet. Önskade mig bort bort bort ...
 .... jag som lärt mig hata AIK ... ja ni vet.

Årets fotograf
Kenneth Stignerius som jobbar för Ladies Edition, hans bilder är sköna och ... ja vart tog allas vår Magnus bilder vägen? Lika borta som IKSU:s hemsida, det var ju där man kunde se dem.

Årets spårlöst försvunnen
Adam Friberg - saknad av många - eller så inte

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tack och grattis Endre, bra marknadsföring

2008-12-30 @ 22:10:35
Ja, vad ska man säga.... wow Harald Hoffan blev årets eldsjäl.... en innebandyfrälst man i sina bästa år... röstade flera gånger och hoppas därför få bilen skickad till mig då min har körförbud... nä, allvarligt är så glad för Hoffans skull.... grattis!

Undrar hur många som såg inslaget om Harald Hoffman och Endre på TV4 ikväll.... de fick en seriös bild av Gotlands innebandyn... såg ni innebandylaget jag skrivit om... de där födda långt efter melleniumskiftet det lag som har en mycket välmeriterad tränare... kanske inte meriter som tränare men andra innebandymeriter.

Det är många som sliter i det tysta inom vår sport, alla ska ta åt sig av utmärkelsen tycker jag, har en del namn jag skulle kunna nämna men...  nu ska jag njuta av Hoffmans pris som gav innebandyn tid i etern. Tack Harald, fortsätt kämpa!

Göran... han var ovanlig ikväll... nästan vän (vän i betydelsen ljuv, skön, näpen, intagande)  oftas ser man som innebandyreak en eldig person i båset ....  känner mig lite besläktad med honom... minns den sista match jag såg med Endre här i Umeå, så skrek domaren åt honom att han skulle hålla kräft om jag minns rätt Han är åxå en eldig eldsjäl, Endres bloggande Göran. Han retar en och annan men är guld värd.

Ok, nu ska jag dricka glögg tydligen  vi ses och hörs.... har noll koll på vad som hänt inom plastbollenm sedan sist jag skrev här.... vågar inte öppna bloggen eller innebandysidor för.... fokus har legat på helt andra och viktigare saker.  En fågel har viskat ... Kent kvar som FK, good!!!!

MODO... vad i hela världen... *suck*
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Förbundet har fem dagar på sig sedan...

2008-12-27 @ 22:14:05

Har skannat igenom cyber... inget om ny förbundskapten eller om vi få behålla den vi redan har... eller en blandning.... Lär bli nyårsaftonnyheten för oss innebandyvänner.  Happy end... där finns olika åsikter
Något vi inte borde ha olika åsikter om är hurvida det var bra för innebandyn att Sverige förlorade.... varför är det så fult att vara Svensk? Som att ta avstånd från sin egna familj... det har de blågula inte förtjänat och jag hoppas verkligen inte att nästa generations innebandyspelare har läst det folk sagt och skrivit ... om hur bra det är att Sverige förlorade. Hur skapar man VI känsla? Ja inte genom att förneka sina egna. 

Oj, det här ämnet känns kanske tjatigt men ... här på min blogg är det ju jag som bestämmer.... 
Vad är det med Dalen? IBK Dalen hade framgång i Dalarna, ett ganska nice sätt att avsluta 2008 för Urban Karlsson & CO .... Ketil Kronberg trea i poängligan och imorgon är Dalen trea i tabellen... ja, Täby vinner ju över Mullsjö men 9-7 imorgon även om Jäderlund låter väldigt "negga" om sitt lags form just nu.  Så har jag spelat och den här gången ... svik mig inte!!!

Övriga matcher imorgon
Balrog vinner över Jönköping med 6-3
AIK spelar oavgjort mot Västerås (har fått hjälp av en full AIK:are att tippa ikväll, tack för hjälpen... men det är ingen spelare så luuugn Gittan *l*)

29 december
City tar poäng i Göteborg men det är Pixbo som vinner i sudden.

Det har var mitt första och enda tips i denna blogg... fick som sagt hjälp och där vinet går in går vettet ut sägs det, fast själv har jag inte ens luktat på glöggen.
Här kommer årets glöggfråga,
Varför ska man inte dricka vitvins glögg?
Svar: Nämen då syns det ju inte när man spytt i snön (nu ska alla skratta, men alla har ju inte vuxit upp i Ö-viks trakten så... kan förstå att detta "skämt" inte uppskattas av alla men gamla blogg vännerna Limmet och Selles Sal hade säkert vänner som "betedde" sig på Lucia
Varför skriver jag detta egentligen?
Till Johan, ingen innebandy på julafton i år... sånt händer bara i min familj och i år skulle jag ju fira med VP:s släkt, där är det bara VP som har fina handleder. Jo, riktigt fina handleder.

Hörde att en ny innebandysajt är på "G" men det tror jag inte förrän jag ser det....  hoppas att den som startar i så fall har ambitionen att ha riktig journalistik på agendan... det vore GULD värt. Är inte en av dem som vill se en ny sajt sopa mattan med Innebandymagazinet, tvärtom... då skulle Magget höja sig till den nivå en innebandysajt  förtjänar. De har redan så många bra saker att bygga vidare på.
måste vara ganska bra fart i Tibblehallen eller? 

Till sist (en uppdatering senare på kvällen typ efter midnatt) LÄS MAGNUS JÄDERLUNDS KRÖNIKA .... grym läsning ... genialt, vackert, och smart, nu snackar vi innebandykärlek
.. i love it. Varför skriver han inte på Magget, då skulle fler få läsa? Vore grymt ju. (eller så inte, grundaren av innebandynytt kanske inte får/vill skriva där)

En innebandyblogg nära dig /Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Några tomtar på VM... och veckan i korthet

2008-12-26 @ 22:58:33
Fick ett SMS från Sverige förra veckan
Nyheter från Sverige 21 grader och vindstilla inomhus, 10 minus utomhus. Dalen vann med 8-4 över Jönköping och Alex gjorde fem mål. (slut sms)
Se där, inte ens på soliga stränder får man vara innebandyfri *skratt*

Julen... hur blev det med den? Vi landade på Umeå City Airport (nytt namn på flygplatsen, kan det ha att göra med det nya SSL laget i Umeå *ler*) 16.15 på julafton
sedan... det tog mig två timmar att få magsjuka...  "Inte konstigt att jag mådde illa, jag hade ju hela magen full med kräk" är det någon som sagt men det var inte jag.
Vi skulle äta julmiddag i Sörfors klockan 18, ... medan alla andra firade jul låg en solbrun och välutvildad bloggare i soffan med toan som bästa vän... ville inte sabba julen för VP
- Är du säker på att du vill vara själv?
- Ja det är luuuugnt
Hm... ja det var lugnt tills jag tuppade av och blev då ganska rädd... tuffare än somliga tror Ingrid skickade ett sms "kan du komma hit" ... 
Är pigg nu... tror jag, men VP ligger däckad hemma hos sig, hans barn är hos deras mamma och verkar ha klarat sig från magsjuka... det tackar vi för. 

Mina kidz ringde från Australien i går.... mäkta imponerade av att ha sett tusentals pingviner kliva upp ur havet vid solnedgången... wow, vilken upplevelse, unnar dem detta.

INNEBANDY
Är inte uptodate .... har inte orkat slå på datorn sedan jag kom hem men ikväll.... kollade in Ladies och Magget, tre artiklar på varje sida typ... nu var det ju bara gamla nyheter på Ladies men ... jaha, Örjan Lindberg blir inte kvar i Umeå nästa år.... synd för Umeå måste jag säga... är helt säker på att han har ett nytt tränaruppdrag imorgon om han vill... läste för ett tag sedan att Packalén skrev att den mannen måste ha matjord i fickorna. Varför lämna den här typen av besked nu? Hur stora odds är det på att Örjan är kvar den här säsongen? Sätter en slant på att vi kommer att få läsa mer om det här... Det där med kontrakt är Örjans grej (April 2006,) det har varit en himla massa turer.
Örjan berättade för mig i februari att han inte längre hade något kontrakt med Dalen och jag frågade om jag fick göra en intervju för innebandynytts räkning... där läste så klart både lokaltidningarna och innebandymedia... mitt enda scoop... *skrattar*. Nåja, åtta månader senare så... nya bud. 

För första gången på flera dagar log jag och det gjorde jag när jag läste Maggets intervju med Binge "Vi hade dålig verksamhet veckorna under VM-uppehållet med många sjuka, bortresta och så några tomtar på VM".
Men hallå... det finns verkligen sådana som kan säga sköna grejer....  Ska erkänna att jag saknar Innebandynytt, det blev många härliga citat från personer som han.  Tur att Nurmi finns, han vågar skriva de folk säger ... så där så man känner igen folk. 

I övrigt har jag noll koll på vad som hänt i innebandysverige, bara att innebandy var med i TV4-sportens nyårskrönika... genom Henrik Larsson så klart... gött ändå... snart kommer andra stora innebansyhändelser att tas med i krönikor och raketer... jag längtar.

Hade datorn med och möjlighet att koppla upp mig men valde att avstå... och tänk, den mest databeroende människan i världen överlevde.... saknade inte ens cyber men... vågar i stället inte öppna min mail .... det borde jag naturligtvis ha gjort men viktiga kunder visste att jag var bortrest och jag ska jobba mellandagarna. 

Gott slut, snart kommer "det bästa från 2008" här på Innebandy Enligt Mig bloggen 

Just det ... i korthet var det 
Veckans mest korkade
Hann inte köpa snus innan vi åkte.... såååååå korkat, har sällan känt mig så beroende, köpte en dosa General som jag normalt inte snusar för 6 euro på "Norska baren"... undrar ... varför slutar jag inte? Hm, hur ska jag då kompensera min oerhörda kvinnlighet *ironisk*
Veckans roligaste 
Fråge sport ... Tik heter en hund mamma, men vad heter hundpappan?
VP 6-åring skrek "snopphund" ... och himmel vad jag skrattade så genialt sagt. Han fick rätt så klart. 
Veckans höjdare
Katarina som var inne med tio filmer i förmiddags... sikka grannar jag har
Veckans bästa: 
Ligga i "öknen" på en solstol med Anna Holts senaste deckare i handen och bli serverad en kall Öl.....

Livet är grymt skönt ibland, att sedan julen blev förstörd gör inte så mycket, man ska fokusera på det som är BRA


 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det räcker med att skriva Packalén och Binge

2008-12-17 @ 01:07:22
Besökstopp idag... varför? Se rubrik

Oj så galet ... inlägget försvann i går... önskar jag visste varför, ber om ursäkt om det är här det har brustit.  Satt lääääänge med det, för er som läser Svenska Spels blogg vet ju vad han skrev... mr numera Endre. Han vill ha Magnus Jäderlund som förbundskapten....  ett intressant inlägg, rakt på sak som vanligt, och jag reflekterade över det han skrev.
För en gång skull hade jag lagt ner lång tid på inlägget och så... försvann det, kunde inte återställa det heller... shit.
Nu hinner jag inte skriva det för en gång skulle genomarbetade inlägget igen... ska ut på vift.

I all hast...
Gjorde jämförelser med Täby och Finland och konstaterade, Finland har en Binge i sitt bås.... och Täby tänk, med en drös rollspelare.
Men jag tror att Göransson är  rätt man på rätt plats, det trodde jag innan VM, det tror jag nu med... med det säger jag inte att Jäderlund inte skulle se snygg ut i en SIBF-kostym ... och göra ett gott jobb i blågult precis som i Täby.

Mika väcker känslor, det är vad han vill.
Funderade i temerna ... är det en totalomvandling Mika vill ha... ja då förstår jag att han vill ha Jäderlund, inget skulle vara sig likt...  Han är kunglig på sitt sätt, sätter vilken stjärna som helst på bänken för att ha bästa laget för dagen och alla AIK-hatare de skyller silvret på AIK så klart.  Är det vad folk vill... ha bort AIK:arna ur landslaget så vinner vi? Löjligt. (ja då tänker jag inte på det Mika skrev utan på ... andras texter)

.... Har stor respekt för Magnus Jäderlund OCH för Göransson. 

Känner mig trygg med att vi kan ta tillbaka guldet med den ledning vi har,  det är Team analys  de där Göransson/Hallstensson ...  de tar med sig det vi lärde oss i Prag.  Vore sjukt fel att inte behålla teamet.

Har f.ö inte koll på vad som händer i innebandysverige... fullt upp med annat... Jäderlund kanske redan är klar för landslaget *skrattar*.. 

Om några timmar åker jag till Spanien, får se om det blir tillfälle att blogga därifrån ... annars så lär vi ju höras när jag kommer hem. Njut av livet!

Besöksrekord i dag... det räcker med att skriva Packalén och Binge.

Någon som blev klokare på vad jag skrev i går? Nä...  får ta det när jag fått bruna ben, är totalt utvilad  och ha avslutat Åsa Larssons nya bok...
Umeå-- IKSU åter bäst i stan, 9-1... det svänger verkligen i innebandy. Massor med folk var det visst men damerna har ett bra tag kvar innan de når Boden:s sköna år, de SNITTADE på 712 på en säsong, nu blir det hejja rop om vi får det i en match.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

6-1 till Sverige ... Jihde tar farväl med bra facit

2008-12-15 @ 18:09:31

Försökte komma på vad jag skulle säga om jag stötte ihop med någon i landslaget idag... ja ja, helt riskfritt men... ni vet ibland zappar man i skallen utan att veta varför... det blir lite som... vi hade i alla fall tur med vädret.
"Vi har fortfarande flest medaljer."...Statistik (se längst ner i inlägget) är alltid bra att plocka fram... men det gör ingen lycklig just nu, kanske om ett tag.... guldet ska hem ... så tror jag alla känner. 
Känns nice att läsa det Gurra har skrivit om att Finnarna har varit minst lika bra som Sverige de senaste 5-6 åren. Att blåvita faktsikt har vunnit många träningsmatcher och de senaste VM:n varit ruggigt jämna tillställningar. Läs Gurras innebandyblogg på VK. Gurra har ju VISS rutin av landslagsmatcher *ler*.

Fick  tipset om Bergströms krönika på aftonbladet... bra läsning

Har läst Jihdes
blogg... smärta... tycker han är modig som vågar säga det han tycker, den bloggen tjänar verkligen sitt syfte... väcker debatt och ... ja, modigt Jihde.  Någon dag hoppas jag han kan se facit 6-1 i VM-guld ....
Kan bara hålla med Hedas "Tack Jihde"... bra skrivet.

Karl-Johan Nilsson som ny kapten, tror det är rätt... den killen måste vara speciell, läser till lärare i religion, jobbar som instruktör på innebandygymnasiet och ... ja, hur orkar han? Honom hade jag gärna gjort en intervju med om Innebandynytt hade funnits kvar.
Lycka till.... KJ

Luften verkar ha gått ur innebandy.se... man är bortskämd med en massa nyheter... men jag vill säga TACK till eldsjälen Klas Pettersson (hur många timmar tror ni han lägger ner på innebandy varje vecka?) och Michael Fasth som jobbat hårt under VM, det har varit hård bevakning. Det enda jag oroar mig för är att om förbundet blir en nyhetsajt så väljer annan media att söka nyheter där istället för att åka själva ... där det händer. Så... bli inte för bra *ler*. Hoppas folk kommer ihåg att tacka de som gör gott för sporten.

Innebandymagazinet har varit på hugget, synd bara att sidan varit trög... orkade sällan gå in och läsa då den tog flera minuter att ladda... hoppas det går att göra något åt till dam VM då jag antar att de kommer att göra samma sak.... ser fram emot detta. Lite ironisk, tror inte alls att dam VM kommer att få samma uppbackning det återstår mycket jobb innan damerna blir lika intressanta som herrarna. så är det bara.


Vad är det största som hände Magnus Fredriksson under VM? Att han och innebandymagazinet som ensamt media fick vara i Finlands omklädningsrum efter segern.(läs inlägget, tack för all hjälp) Grattis Fredriksson. *ironisk*.  Vet inte någon redaktör som lyckas sätta sig själv i händelsernas centrum på det sätt som han gör... hur många tidningar har en hel hop med bilder på sin redaktör i varje nummer? Kom gärna med tips på andra tidningar, kan ha fel.
...bilden från hans blogg där han står i Finnarnas omklädningsrum med Juha Kivilehto, kolla där... I WAS HERE ... jo vi märkte det.

Ska bli ruskigt intressant att följa vad Magget kommer att skriva om landslagsledningen....  men än så länge är det lugnt, men här kommer en signal... läs detta (Fredrikssons blogg idag)
"Fick ett samtal av en superarg innebandyprofil. Han tyckte att det svenska laget skulle ha ännu bättre betalt. (Ironi).
Han skrek även i luren på mig: "såga, såga, såga".

Nu uppmanar jag alla som vill kommentera Sveriges VM-förlust att höra av sig. Om du skickar den i ditt namn kommer vi att presentera ett urval av dessa:
Skicka till: redaktion@nnebandymagazinet.se " (slut).

KOMMENTAR Ingrid : Jaha... man skall skicka med namn, undrar... den där innebandyprofilen lär ju ha ett namn... får för ett ögonblick känslan att redaktör Magnus  är sin egen täckmantel.
Såga själv du Fredriksson, bra att ni vill att tyckarna ska ha med sitt namn, tidigare "insändare" har inte haft det, bra jobb där Magget.

Fått mail... av en som vill att jag ska skriva att första femma förlorade sin andra final på det här året.... och Hallstensson. Vill bara rätt dig Peter med att Svensson spelade i fösta linan... han vann SM-guld så... du har alltså fel *ler* men jag fick till en rad om det ändå. Skicka blomman nu, men först efter jul... åker ju till Spanien på onsdag.

Jihde ... skicka inte en GTb redaktör till KP, den läses nämligen fritigt i det här hemmet, KP äger... låt den fortsätta med det *ler*. 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Finns bara ett ord - grymt

2008-12-14 @ 18:44:31
Länge sedan en en förlust gjorde fysiskt ont... jag känner djupt med spelarna .... de visade att de var världens bästa lag när de hämtade upp 4-0 till 6-4... tycker jag.
Finns inget att säga... grattis Finland. De vann på grund av sitt power play ...

Vi trampande på vårt lag innan VM--- jag undrar hur kritikerna kommer att låta nu.

Det är grymt .... jag trodde stenhårt på ett guld men ... nu har vi ett silver.... näst bäst i världen, surt men dock... näst bäst.

Experterna skrek ut... Finland tar SM-guldet.... ja ja....  alla var nog i chock .....

TACK TV4 för matchen... är mer än tacksam.... gott jobb.

On vain yksi sana - awesome
Kauan sen jälkeen, kun tappio oli fyysisesti satuttaa ... Olen sitä mieltä syvästi toimijoiden kanssa .... ne osoittivat, että he olivat maailman paras joukkue, kun ne kyytiin 4-0 ja 6-4 ... Luulisin.
Mitään sanottavaa ... Onneksi olkoon Suomi. He voittivat, koska sen teho pelata ...

Meillä poljettu tiimimme ennen maailmancupia --- Ihmettelen, kuinka arvostelijat jättää nyt.

Se on julma .... Luulin, rock hard on kultaa, mutta ... Nyt meillä on hopea .... toiseksi paras koko maailmassa, hapan, mutta ... toiseksi paras.

Asiantuntijat huusi ulos ... Suomen SM-kultaa .... kyllä kyllä .... kaikki oli todennäköisesti sokissa .....

PLEASE TV4 varten ottelu ... on enemmän kuin kiitollinen .... hyvää työtä
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Svenska hjältar eller VM-final?

2008-12-14 @ 16:04:22
Oj, fick besök för en timme sedan, en kompis som drack kaffe men sedan såg hon inte ut att vilja gå...  "kan jag testa nya TV:n sa hon? Ok sa jag... det var bara det att hon hade tänkt att se Svenska Hjältar på 5:an.
No way
Har sett fram emot den här stunden sedan i våras ....  det är svårt för folk som inte alls är intresserade av sport.
Hon gick hem lite stött....

Nu soffan
/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hands one, så frälser man TV4

2008-12-13 @ 13:59:06
Har varit utan dator ett dygn... S har "lanat" och vad gör man inte för sin favvo kille...  vill egentligen inte uppmuntra det där dataspelandet men .... S var hur lycklig som helst när han kom hem vid lunch efter att ha spelat vc3 mellan 18-08 och sedan sovit mellan 08-10.... nu sover han.... är jag e kass mamma som inte tvingar honom stå sitt kast och vara vaken hela dagen? Antagligen.... han berättade att när de blev för trötta gick det ut och spelade snöinnebandy.... är inte det ganska skönt?  Lana och spela snöinnebandy....  bättre än bara lan tycker jag. Det där jag sa "jag lana du men sedan får du ta konsekvenserna och städa ditt rum och packa inför resan" det var.... fel .... har inte hjärta att tvinga upp honom, han vill följa Pool-Hull kl 16, då ska jag väcka honom.

Slog just på min datorn och ....  oops, Har TV4 (sport) blivit frälsta? Så gött... jag ler när jag läser att TV4 stuvat om och visar både semifinalerna....  hoppas att folk tar sig tid att titta på höjdarmatchen mellan Tjeckien och Finland... det är ju trots allt strax innan jul.
Gissar att det är många som önskar att de hade tillgång till TV4-sport idag... alltså av folk som älskar innebandy.

Tänk om det är nu genombrottet kommer? Det är ingen hemlighet att Bonniersföretagen inte har någon stor skara plastbolls-fantaster, men kanske har en och annan själ kunnats räddas tack vare att de "tvingats" jobba med innebandy. SSL var likt Idol ett av Berntssons projekt.... det hade lika gärna kunnat vara "Ensam divisiontvå-tränare söker fru" ....  bara projektledaren trott på konceptet och lyckas överbevisa kollegorna om att ... nu kör vi.... det är inte Berntsson som stod för det riktiga innebandyhjärtat, han ville ha ett koncept... tror att alla vet vilka som sitter med det verkliga innebandyhjärtat.

Har träffat en del folk som jobbar med SSL-projektet och ... de har inte gjort någon hemlighet.... nä... vi älskar inte innebandy.
Nu är det här ju inte TV4-sport utan TV4-panelen men det är som det genomsyrar hela Bonniers... en enorm skepsis
TV4-sportpanelen  (.Hegerfors, Roos och Ekwall).. det lyser igenom men TACK Arne Hegerfors han visar iaf att innebandy är en sport... respekt!

Kanske är det så här det måste gå till...   hands one .... hur som helst.... Detta måste kännas skönt för Michael Fasth som inte alltid fått så stort stöd av innebandy-sverige.... hoppas han hinner njuta av den här dagen... Tack till de få personer på på TV4 som med sitt innebandyhjärta lyckats .... med en förändring....  och alla som stöttat dem som jobbat med SSL-projektet är en del i framgången...  sedan kan de som bara hackar och kritiserat fundera på vad de tillfört.

Nu ska jag säga en sak som känns som en vagel i ögat  för vissa.... vi kan inte frälsa alla men genom att visa att innebandy är kommersiellt intressant så.... kan även stenhjärtan smälta.... många i vår snabba ungdomliga sport ... är inte så mycket för positivt tänkande men jag tror....
snart ser vi mer innebandy i vanliga TV4... det är i en kanal som kan ses av alla som innebandy ska visas.

Fortsätt kämpa!

Till sist ... TV4-reklam om VM-finalen är grym... går omkring med ett leende på läpparna.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Nu ställer vi upp bakom landslaget

2008-12-11 @ 22:38:09
Japp... det var bara det jag ville säga... egentligen....

Har fått feedback på de inlägg jag skrev i förrgår eller vad det var... till och med från en i blågul tröja... blir lite generad när jag inser vilka som läser här.

TV och innebandy... ja, jag är fortfarande sjuk (tog mig på ett jobbmöte i tisdags... och var och fixade mitt pass... korkat... det var svinkallt och nu... sjuk igen)  och hade med glädje sett ett par matcher till från Tjeckien men... man kan inte få allt, fick nöja mig med att följa curlingen .... och det gör jag faktiskt med intresse men bara för att Catrin är en old frend .... vi har faktiskt spelat innebandy ihop i några år.... då mix och korpen, hon är bättre i curling:)

Saknar rapportering från VM på vanliga nyheterna, här i Umeå är det nästan rörande.... lokalpressen följer Bodéns mål .... det är så det ska vara... bra där VK.  (och unt är på plats i Prag redan) Tänk om andra städer hade varit lika lyckligt lottade som Umeå....  skönt att bo i en stad där sportjournalister insett att innebandy är en sport.  Tänk om AIK haft samma bevakning som vi har här uppe....  det är nästan så att jag tror att den dag Stockholm får upp ögonen för innebandyn... först då kommer vi att vara en erkänd sport i riksmedia....
Fast det är klart... vi har ju vår huvudsponsor Expressen... nä *suck*

Balrog tog inte oväntat poäng av Endre... den matchen hade jag velat  se....  och Huddinge.... de spöade Täby igen. Hur fasnen kan de vara så klantiga så de lägger TVÅ matcher samma kväll i Stockholm då det är derby? Det är INTE bra för innebandyn.... lika lite som när Dalen tidigare stuvat om i sina matcher så att IKSU får match samma dag som herrarna....
Just det där med den typen av tänk måste finnas på våra lokalförbund.... vad är bra för innebandyn på den ort vi bor på? DERBYN är skitviktiga!

Ja ja, nu lär jag väl få skit för att jag tycker något... men just det här med lokalintresset står jag för varje dag i veckan som Mika packalén skulle ha sagt.

S kom hit och vill vara här tills de åker på tisdag... mammasugen... inte illa, förklarade att jag inte orkar så mycket men... "jag ska pyssla om dig" sa han och jag undrar... menade han att det är att pyssla om ... när man låter sin febriga mamma fixa till så att datorn slutar "lagga"....  Allvarligt... den där killen är guld, himmel vad mysigt att få rå om bara ett barn.  De reser på tisdag.... blir till att bita ihop... en hel månad i Australien *suck*

UNT  eller rättare sagt Henrik Söderlund verkar vara smått irriterade för att de blågula gömmer sig för pressen..... en sak är säker... han skriver BRA, ofta rappa artiklar.... har viss förståelse för att han vill vara med på träningen men även full respekt för ledningens beslut.
Skrattade när jag läste Fasth:s blogg... så himla arg han måste ha varit när han skrev. (Länk bruten)
Bäst just nu

S, han är grym trots sin tonårsinställning till allt och lalla
Läxor, fasen vad man lär sig saker ....
Skumtomtar
Bara sex dagar kvar tills jag själv ska ligga på en strand och läsa en bok

Sämst just nu
Mitt ostämda piano.... kostar skjortan att stämma

//Innebandy Enligt Mig, en blogg om innebandy.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ryssarna är bättre än Sverige enligt Magget

2008-12-08 @ 18:34:38

När jag skummade igenom betygssättningen efter två matcher så visar det sig att ryssarna har fem spelare som har bättre snittbetyg än tolv av våra svenska spelare, var finns trovärdigheten någonstans?


Ryssarna fick 2,31 i snitt idag mot Blågula och förlorade med 1-18, igår fick Sverige 2,16 eller vad det var i matchen man vann efter en vändning där Tjeckien hade en grym fördel av hemmapubliken ...., rätt spännande eller hur. Hallå...


Orkar inte läsa mig till vilket lag som enligt Magget har det bästa laget (bästa snittbetyget) på grund av febern... en sak är säker... inte är det Sverige i alla fall. (finnarna förmodligen, de älskar ju bara dem)

OBS! Jag älskar spelarbetygen... sluta inte med det, vore bra nice om det gick att se ett mönster och en signatur.

Snabbt från febriga Umeå

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Någon som skrattar om landslaget misslyckas?

2008-12-08 @ 17:55:26
Tjeckien har ett massivt stöd, hela nationen sluter upp bakom dem känns det som,  men vad gör vi? Kastar skit och talar om hur dåliga vi är. Skämmes på oss!!!

Vad är det folk vill egentligen? Att Sverige ska vinna alla sina matcher med 17-0 som det var på den gamla goda tider, att tyckare tar ut laget och lagledningen ger vika för grupptrycket som i många fall just kommer i från en liten grupp som väsnas...  Handen på hjärtat alla där ute... hur många önskar hett att Göransson och Hallstenssons lag ska misslyckas i VM... jag sätter min tumme att de finns några... följdfrågan blir VARFÖR?
Låt gubbarna ta hem guldet, visa hjärtat genom att stötta laget som är vårt lag... alltså Sveriges.
 Ok det finns spelare som inte är med i truppen av olika anledningar... det kan man ha åsikter om. Vem ska ta ut laget? Redaktörer, expertkommentator-er eller förbundsledningen? Nästa år kanske alla som vill ska anmäla sig till landslaget och så drar man lott emellan dem som vill vara med.... nä... jag skojjar.

Tycker Niklas Jihde har en poäng i sitt inlägg om mobbing...  och från läktarplats låter det varken som snyftningar eller som rop efter slick i örat...  varför såga Jihde så fort han öppnar munnen? Avundsjuka? (jajaja, han är ju AIK.are så klart OCH en av de få som lyckats bli ett affischnamn och tros göra en himla massa pengar på innebandy)- Jihde representerar mig i Prag... för han är kapten för mitt lag... Sverige. (

Så... fram med innebandyhjärtat, eventuella personliga horn i sidan till olika personer i ledningen måste man lägga bort om man är proffs... och om man vill innebandyn väl.

Heja Jihde & Co, ni vann åt oss... är stolt
 
heda mår illa över den låga nivån kommentarerna på NJ blogg har... håller med honom. Innebandy Enligt Mig -en blogg om innebandy.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

TV4 och innebandy VM. Och Rig har egna regler?

2008-12-07 @ 20:48:11
Brukar se sportnytt men ikväll såg jag sportnyheterna på Tv4 och ... om febern inte gör mig alldeles knasig så ... inte ett ord om matchen mellan Tjeckien och Sverige. 
Partik Ekwall har ju aldrig utgett sig för att gilla innebandy... det är ju inte politiskt korrekt att prata innebandy... det är ju lite töntsport... *suck* de sa han i panelen för ett tag sedan.
Nåja, TV4 sport visade ju matchen... det tackar jag för, en spännande match i soffan och ... det är nice med en ny TV må jag säga.

Det där med bollen, fasen så onödigt att uppförstora det där att damerna fick säga sitt om bollen, man Stefan Åberg kan ju slå sig för bröstet och låtsas ha hittat ett scoop.

Vilken tur att Anna Wijk inte blev behandlad som Micke Karlsson när han spelade i Båstad,,,  det var ett sjukt långt straff som skulle avskräcka alla att fuska... och vad händer? Förbundets egna division 1 lag och SM-vinnarna IKSU gör en miss när det gäller licenserna och ... nej då drar man bort 3 poäng från SIBF:s lag. Nu är jag glad för innebandyns skull att Anna Vijk INTE fick avstängning men....  visst är det lite märkligt. Är det en tankevurpa på grund av febern kanske, ingen annan som funderar som jag.

Bäst jus nu
Wallander ... en höjdare på TV

Gurras prickar (skön innebandyblogg) .... klart han ska få behålla dem, skärpning VK
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Plötsligt händer det... Kokocha hyllar Täby

2008-12-01 @ 22:44:11

Det känns som egna intressen får rätt mycket utrymme i vissa sammanhang...
Fråga, varför är PK så kåt på landslaget? Sverige har väl aldrig blivit så utspelat som de blev mot Finland under hans sista VM, de  vinner på skallarna till slut.... Rätt eller fel?

Nåja nu ska jag skriva något bra om Peter Kokocha ... plötsligt händer det.....

Fasen så skönt under kvällens match...lyssna till en expertkommentator som inte sitter och säger "jag förstår inte hur Täby spelar" "jag fattar ingenting" osv....  Jag njöt, han sa till och med att Täby möjligen skulle kunna ta SM-guld.

Satt för några månader sedan och såg SVT:s matcher från året då Täby skrattade sig hela vägen till Globen...  skrattade gjorde inte Kokocha. Han bara sa att han inte förstod (önskar jag kunde citera exakt) och jag tänkte ringa och föreslå att han skulle lyfta luren och ringa till jagfattaringetavtäbysspel-laget. Jag menar... är man proffs så får man ju ta reda på sånt man inte vet, söka förklaringar.  Tror han var så störd av företeelsen Caperio när de tog knäcken på oss när de vann över Pixbo 06/07.... ni vet "nu har Täby sett till att det blir en match till". 
 
Kunde man inte redan då se ett tydligt mönster i deras spel? Jo, jag tror det fanns en blockering ... man ville inte SE Täby... den mest innebandykunnige person jag träffat  har sagt att Täby är tvärtemot vad alla tror ett lag som har mest rollspelare av alla lag i SSL,  Och jag som är ickeinnebandyexpert blev glad... kände mig inte så ensam. 

Lovade Micke Fasth när teamet var här i Umeå... att han skulle få se en grym spelare i Rasmus Sundstedt den dag han fick chansen att se Caperio... och ja... tror inte han kommer att maila mig och säga att jag ljög... den grabben kommer att bli STOR... han visade lite av sin storhet ikväll men det var lite fel lag att spela mot ingen riktig spelinnebandy...  AIK är grymma men .. inte är det ju så kul innebandy alla gånger, man kan vara kungliga utan att spela roligt . Rasmus får en femma i betyg av magget ... ändå fick vi inte se hans skönspel (enligt mig).

Kul innebandy ikväll? Nja inte så mycket men en spännande match..., en TV-match, det enda som är jobbigt med TV och Tibblehallen är att kameran kommer på så galen plats... bygg ut Tibblehallen så blir det bättre TV och ...så får Ramsin full bana också. 

Det finns folk som klagar på Vanberg, men enligt mig så......han blir bara bättre och bättre tycker jag, mindre interna skämt .... han uppträder som det proffs han är, seriös framtoning! Är han dryg? När då? Han får en fyra av mig i betyg ....  

AIK då... finns det något bra att säga om dem? Jo, massor.... visst var de bättre än Caperio långa stunder, en spelare som är otrevligt bra i många matcher är Egebrant (han fick en tvåa av Magget)  ... honom skulle jag vilja se i Dalen, han och en bra back till (Kvist om man får drömma) så skulle Dalen stå i Globen. 

Täby hade förlorat mot ett division två eller var det division tre lag förra veckan... kändes inte säkert att spela på dem ikväll--- ångrar att jag inte följde hjärtat.

Undrar vad de säger i Täby ikväll... typ: "alltid kul att vinna över landslaget" skulle jag tro *ler*
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.