->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Snöpligt eller nå´t

2008-06-19 @ 00:18:10
Jaha, då var EM slut för den här gången... *suck*, finns inget mer att säga än... TRIST.

TRIST även att Jönköping och Andreas Elf (bruten länk) inte kan hitta en vettig lösning... men himmel... vad vet jag vad som egentligen hänt. Det kanske har varit en massa smygande...
Vore verkligen en förlust för innebandyn om den grabben ska vila i ett år. Ett ofrivilligt friår ... inte bra.
Tänk dig att spela i ett lag du inte känner för, är det vad JIK förväntar sig?

Norrland invaderar Gotland... blir nog bra. Skellefteå får nu ännu svårare att ta sig tillbaka till Elitserien men det kanske är bra... de unga laget får en chans att växa till sig innan det är dags för ett steg till. Att som Engelholm slåss för att hålla sig kvar år efter år måste vara TRIST. Fatta vilka kämpar de måste finnas (funnits, en del har ju lämnat) i sådana lag. Det som får vissa att lägga sig ner och dör klarar andra rent mentalt.
Engelholm får "värsta nya laget", hoppas de hinner få ihop ett team... Nåja, IKSU tog ju SM-guld med ett nära på nytt lag.

Nästa säsong blir spännande, det återstår att se om vi får vara med om samma typ av skräll-matcher som förra året.

TRIST att den här veckan är så kort, har en hel hop med deadline och lite svårt att fokusera på en sak i taget.

Midsommar snart, inga barn och ... har ingen lust att träffa folk. Ska gömma mig i en stuga och rensa tankarna genom att gräva i rabatter. Köpte mobilt-bredband i går, hade tänkt att låta bli men... är ju rätt databeroende.

Ang mitt förra inägg så verkar de finnas en hel del kreativa klubbar, Mora och Dalen hade tydligen haft konfa läger. BRA

Anders Borgström på expr, TRIST för innebandyn.
Vem ska axla hans mantel?  Borgström har gjort skillnad på Magget.
Tänk att han skrev en artikel på magget efter han hade slutat där, trodde de på exp var rätt uppstyrda.

Nu väntar jag på: (Umeå)
Att få veta varför Anna Svensson klev av SEI.

Ny hjälptränare till Dalen- herrarna ska presenteras (har jag missat ngt?)
Att IKSU ska ta tag i sin hemsida, tänk att de som tar SM-guld på löpande band inte har en uppdaterad hemsida. Pinsamt?
Ulle Henriksson, som har välförtjänt semester. Då blir det lite och inget på Vk om vår sport.
(Den som säger att det inte finns något att skriva i dessa dagar har fel, det händer saker hela tiden).
Barnen som kommer på söndag

Klykskott , ja ...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Vilken tur man har ibland

2008-06-14 @ 17:11:26

Fotbollen höll på att ställa till det för mig... Det stod och vägde mellan att D skulle spela 17.00 i dag eller 09.30 imorgon. Jag suckade och höll andan (svårt att göra sånt samtidigt) för jag ville verkligen inte missa fotbollen klockan 18.
Suckandet hjälpte, Ett av lagen skrällde och ... jag får se matchen. Tack!

Cuper är kul men också jobbigt, himmel vilket puzzlande det är för att få ihop det när man ska jobba (vilket jag inte kunde, blev ständigt störd) skjutsa till matcher och hålla koll på att två barn får mat och kommer i tid till sina matcher.

Undrar hur ett par målvaktshandskar kan komma bort... tre gånger på samma dag...

På cupen stod en kille och en tjej och lekte zorrolekar, alltså höll i klubba och boll mellan matcher... blev glad.... fler unga borde ta klubban med sig. Många håller inte i sin klubba från maj till augusti/september... det tar ett bra tag att vänja sig vid innebandyn på hösten.
Kul med alla dessa läger och cuper, de som är smarta lägger dem under fotbollsuppehållet.

Fick frågan att ordna en ZORRO-skola här uppe i norr, något som tydligen inte finns... ja det var ingen seriös förfrågan mer en "du som är så kreativ och bra på att organisera" fråga. Finns det verkligen ingen ZORRO-skola??? Det tror jag att en och annan unge skulle gå i gång på... och media skulle komma och skriva.

Skickar den bollen till föreningar som vågar ta nya grepp.

En dags-skottskola för  tjejer vore rätt kul ...  många föräldrar kan inte skicka sina kidz på ett läger, varken ekonomiskt eller planeringsmässigt men sådär veckan innan skolan börjar skulle många säkert gärna se att det fanns lite aktiviteter.

Varför inte innebandy-konfirmationsläger? Många unga väljer fortfarande att konfirmera sig... läge för innebandyn att vara med på ett hörn?

En innebandyskola för invandrar barn som inte spelar i något lag... skulle uppskattas och säkert finanseras av kommunen... med lite framförhållning.

Bollmaskin för skott och målvaktsträning, varför finns inte det? Hockeyn har ju en sådan produkt... har försökt inspirera några innovatörer utan framgång...  Har testat golfsimulatorn på IKSU... himmel vilken uppfinning, varför ska vi vara sämre än andra sporter? Lite nya grepp kan behövas om man skall kunna leva upp till det där att vi är en ung och cool sport.

Strax fotboll... min adept är där och njuter, borde man inte få ta med sin business Angel?

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Nya lösningar och sånt som lokaler

2008-06-10 @ 11:37:24
Hm... det finns lokaler som står TOMMA stora delar av veckan...  det finns flera exempel...
Vet inte om jag vågar skriva det här... jo, här är det ju jag som är chef *ler*.
KYRKORNA står tomma stora delar av veckorna, tänk om föreningar och kyrkor kunde tänka smart och bygga för en gemensam framtid.
Innebandyträningar på veckorna och gudstjänster på helgerna... vilka pengar det finns att spara.

I Mullsjö är en anläggning på gång, nu råder speciella omständligheter där eftersom det är en stor kyrkokonferens som bara hålls en gång om året som skall samsas med ett elitlag. TIOTUSEN personer kommer till Mullsjö en gång om året för Nyhemsveckan... smart drag att bygga permanent och samverka med det lokala föreningslivet.

Idag byggs ishallar som kan göras om till konsertlokaler, varför skulle man inte kunna bygga träningslokaler som lätt går att göra till kyrkorum? Då får folk hålla på med det man är intresserad av... utan brist på lokaler. De anläggningar som byggs idag är så avancerade, tänker mig mer den gamla tidens "byastuga", lätt att göra om för olika ändamål.  
 Men då måste det duga med parkett att spela på... gummimatta suger säkert en massa ljud, ni vet i kyrkan sjungs det en del, akustiken är viktig.
 
Nu finns det ju en massa andra man kan vara "sambos" med, det finns tomma loklar stora delar av veckan i fler sammanhang. Det behöver inte vara kyrkor... men nu var det ju Nyhem jag inspirerades av...

Det borde finnas ett företag som heter Ultimat kombinationslösning....
Innebandyenligtmig, Ultimat kombinationslösning AB.

Peter, reggar du detta företag åt mig?
Några av Sveriges bästa innebandyspelare började spela i församlingsgårdens källare...
För att ibland smyga iväg in i själva kyrkan och träna skott vilket är en annan historia, en mindre lyckad historia...
Innebandyn är i sanning en ung sport... Jolly light och Korpen-serier som enda alternativ är inte särskilt långt borta.

Oops, jag vet att man inte får nämna kyrkan utan att någon genast känner sig tvungen att kasta sig över ämnet och hitta de mest extrema infallsvinklar... Det struntar jag i, Den som går ut och dömer ut alla kyrkor och människorna som finns runt dem... säger mer om sig själv än om de troende tycker jag. Svajande människosyn, kan man säga så?  

Ett bra utgångsläge måste vara, du är bra, jag är bra ... (naivt ... ja jag vet)


Nä nu har jag varit kreativ nog för idag...
in i
pappersdimman

 br />Ord som liknar innebandy...typ
Här hittade jag något på jobet som INTE handlar om Innebandy... men väl om SSL.
Himmel vad bra att andra kan Linux... måste ha världens bästa jobb... nästan jämt.

Kunde inte låta bli att säga till kunden att SSL visst haft vissa barnsjukdomar och buggar .... himmel vad han skrattade när han förstod att SSL är Svenska superligan för mig.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Men himmel... zorrandet sker i smyg...

2008-06-09 @ 19:48:36
Fick en länk skickad till mig... satt och gapade.... den här grabben har varit en del av mitt liv sedan han föddes... han zorrar i smyg. ILLA *ler*.  Himmel så många filmer han lagt ut... synd att mitt fina arbete i rabatterna inte kom med på filmerna... Nä, skojar.

Är ingen zorroälskare men... det här gången... zorrandet känns gott i hjärtat trots allt.
Smygzorrande i garaget kan kännas ... gött....
Ska nog inte berätta att jag hittat den här filmenarna...

För att inte ta bort min stämpel som bakåtsträvare  avslutar jag med.... Länge leve SNURRFINTEN!!!! *skrattar*
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

datafritt... det funkade

2008-06-07 @ 23:38:50
Tre dagar utan blippandet på tangenterna...  VP hade med det trådlösa till stugan men ... ogräset lockade ... grävde i sju timmar.... har ont i hela kroppen.

Hur funkar folk egentligen? I torsdags tog alla kortdag, bara för att det var ledigt på fredag... Helgdagar... har en tendens att bli väldigt långa... börjar redan dagen innan.
Kände mig hemskt tråkig när jag satt kvar och jobbade till klockan var... mer än 17.

Idag har jag suttit och njutit av framtidens innebandy-spelare... vilken bolltalang en del barn har, tre år och helt grym... som sin pappa.... född med en boll i handen. "Nu börjar matchen" sa han titt som tätt... 3 åringen.  Log åt hans energi, blir trött bara av att se honom, inte stilla många sekunder. Vi var på jämn-födelsedagsfest i dag, mina bröder är ganska många år yngre än mig vilket gör att de har små barn. Charmigt men himmel så skönt det är att ha stora barn, trots att deras aktiviteter styr allt.

Barnens cuper (fotboll) styr min sommar... kan inte se något fel i det... de vill spela och .... sämre saker kan man göra än att se sina barn idrotta. Ska erkänna att det ibland är tröttsamt, alltid är det matcher, cuper eller träningar men... 
Behöver aldrig klaga på att de "bara sitter vid datorn"

Fotboll på allas läppar... det blir en del fotboll-snack här med,

Innebandy... bloggen skulle kunna bli lång, folk säger att det är torrt på innebandyfronten just nu... Är det?

Återkommer
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.