->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Henke - Multiidrottare låter ju riktigt coolt

2008-11-24 @ 08:05:44
Multiidrottare som Tumba, tänk då var det ingen som klagade... men det är ju ett tag sedan.. folk har glömt  och journalister gör pinsamma jämförelser med andra idrottare som skulle byta (eller börja utöva utöver sin vanliga)... en sak ska man komma ihåg... det är en vanlig kille som gjort sin första match i SSL.

Ja ja, (angående min senaste blogg) det är klart att det blev massor med uppmärksamhet, första sidan på DN idag att Henke spelade innebandy... kanske var det rätt att visa matchen... man ska ju visa det folk vill se. Tyckte så synd om honom för att det blev sådant himla hallå... undrar hur många minuters TV det var om innebandy igår.. och hur mycket som skrivits... skulle tro att förbundets mätningar kommer att visa andra siffror nu än förra säsongen. En det rubriker har ju innebandyn skapat själv ... det där med ersättningen osv.

I skuggan av Henke vann Dalens herrar, Dalens damer  (osv osv) och så äntligen Endre, grattis... tror fortfarande på Endre... är ju en av dem som gärna ser att de lyckas men det
En stor sak i Umeå... innebandyn håller på att ta över i stan skriver VK... mer folk än på hockeyn... men så länge antal personen som sitter på läktaren i Gammliahallen kanske man kan säga.. folk bojkottar Björköven. Henke var inte i fokus i VK iallafall... nix, Dalens vinster i helgen fick massor med utrymme... stort.

Mitt trådlösa byter "ip-nr" eller möjligen frekvens på den här nya datorn, antagligen en inställning jag inte tänkt på... irriterande, det går helt plötsligt långsamt och det syna bara två siffror i mitt ip...  ny dator är faktiskt... ,mycket jobb.
Åker till Sthlm imorgon med fakirplanet och hem samma dag, brukar bli tuffa dagar.

Bäst just nu
Barnen hemma igen ... tio dagar ... nice
Snart ska adventstakarna fram... gillar att ta fram dem men vill plocka undan dem ganska snabbt efter ju, i år blir det lite annorlunda, barnen åker till Australien med sin pappa den 16, VP och jag åker till Spanien med hans barn den 17 och kommer hem på julafton, annorlunda men ... det känns nice att se fram emot värmen.. särskilt nu när det är storm... har knappt sovit i natt... tror det beror på stormen, eller möjligen att jag frös.
Innebandyn tar plats i Umeåmedia, iof sig har de alltid gjort det... men det fortsätter, det är BRA.Tänk om allmänheten och sponsorerna också märker att innebandyn är grym i stan... Umeå vill mer innebandy... har ju både Fasth och jag fått höra (när jag bjöd in kommunen till Uman...(trist att Anna inte hade möjlighet, det var ju det jag tänkt).. sköna ord. Idag är det mycket innebandy på schemat... kidzens.

Magget ringer Rönnbys materialare för att de behöver någon som sätter betyg... är det så det fungerar... man testar lite olika personer...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

TV4... hur tänkte ni nu?

2008-11-22 @ 17:47:30
Ett inlägg skrivet i lördags förvirringen... VP förhandlade bort middag på Olerys och Pool-Fulham mot middag på lokal... men hallå,,, Olerys är väl också lokal... håller med honom... en planka skulle sitta fint.  På med finkläderna nu.

TV4---TV4 sänder FCH vs JIK- neeeeej
Men hur tänkte ni nu? Man betalar SSL för matcherna, de som normalt går på måndagar .... om TV4 nu är så kåt på att se Henke i TV hade de kunnat fixa det på något annat sätt... och låta TV4-sport fortsätta sin seriösa innebandysatsning.

Hallå... ni kan ju få se och träffa Henrik Larsson en annan gång....  varför riva upp himmel och jord för att se honom göra ett byte.

Om Hans Pekkari, sportchef på TV4  menar allvar med att Henrik Larssons debut i Svenska Superligan är en idrottslig milstolpe som kommer att ge eko långt utanför Sveriges gränser, så hade de kunnat sända matchen på vanliga TV4 och inte ta bort den inplanerade matchen, eller filma de minuter Henke kan tänkas spela och skicka ut det i sina vanliga sportsändningar.  Innebandyn hade då kunnat  få ett genomslag i TV4... inte som nu bara i TV4 sport, det är inte TV4 som satsar på innebandy... utan TV4-sport... tjatar jag?

TV4 (sporten) eller varför inte SVT hade kunnat ta chansen att vara på matchen i Skåne... ni vet de matcher som TV4 inte har köpt in är fritt för andra att förhandla om.

Vilka är det som bestämt det här egentligen? Tycker verkligen Fasth att det här är så bra?? Han bryr sig så mycket om innebandyn har svårt att tro att det här är hans förslag, det måste vara de övriga ... finns inte många på den kanalen som är tokfrälsta eller (från deras egna munnar) ens tycker att innebandy är en sport.  Titta på hur TV4-sportens i (SSL sammanhang  huvudsponsor ) Expressen rapporterar om sporten..., konkurrenten Aftonbladet gör mer om innebandy enligt mig. Nä Bonniers har inte bestämt sig för att innebandy är en sport...  Det visar det här beslutet... *suck*. Kanske kommer till och med Expressen att bry sig om innebandy om Henke spelar... det säger mer om journalisterna än om vår sport!

Har med förvåning läst att Henke-affären jämförs med att Anja Persson skulle spela i UIK... jag säger bara.... va?  Hur tänkte du nu? I samma tidning finns en lång hyllning till Ulla-Karin Rönnlund som gjort comeback efter två barn och sedan på årets fotbollsgala blir  "årets målvakt" , är det också pinsamt kanske. Ja men kan han jämföra Anja med Henke så kan jag göra denna jämförelse tycker jag.

Alla som vill har nu chansen att plocka fram sina gamla "korpcitat" och kasta skit på sporten...  varför är det så många som retar sig på innebandyn?  Undrar varför folk blir sport journalister (finns ganska många dåliga exempel)... för att ha kul eller? " ingen av oss kan innebandy" fick jag till svar då jag undrade varför en redaktion inte skrev om vår sport... nä... men de är ju proffs....har förhoppningsvis utbildning och ... så kan det väl inte vara så svårt att få ändan ur vagnen och läsa in sig... lära sig.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Är jag en glädjespridare? och G-punkts metoden

2008-11-21 @ 01:42:45
Är jag en glädjespridare?... säg JAAAAA,  så får du en guldpeng och skicka sedan in ditt tips till VF, så får jag en tårta. Undrar om inte halva Umeå har tipsat om mig redan ... *ironisk* är ju på mitt allra bästa glädjespridarhumör... 
detta trots att Henke ska spela innebandy mot Jönköping... skulle tro att Magget kommer att vara i Skåne när Larsson gör entré ...  hade gärna suttit på läkataren jag med.

Yes yes yes, än en gång har Göransson hört mina böner... Rasmus Sundstedt ett steg närmare landslaget...... Till Michael... där har du chansen att se honom, grym

Vissa matcher är man glad att man slipper se... Köping vs Skultuna är en så´n... tänk att en domare måste avbryta en match för att en spelare får en klubba i huvudet... Nu känns det genast lite bättre... det finns värre pådåligthumörmänniskor än bloggaren i Umeå.

Nordström, hur många matcher har du fått avbryta... , tell me!

Det finns inte något kul att skriva om just nu, ibland är det så...  delvis för att jag själv inte kommer mig för att läsa mina favvobloggar... har blivit RSS beroende och alla mina RSS är borta, trodde jag hade backat upp dem... icke.

Kolla tiden... det är mitt i natten och jag har just lyckats laga en för 13-åringen mycket viktig sak som jag råkade ha sönder... som om jag inte hade nog att göra...

nä... jag kör Lemarc och deppar vidare

Det roligaste som hänt den senaste veckan är nog... det där den pryda kunden sa... att han och hans fru gått ner fem kg var för att de använde g-punkts metoden.  VP skrattade så tårarna rann när jag berättade var mr strikt hade sagt...  (skrev om det här om dagen)

Men tänk... ett mail kom ... det är visst inte lämpligt att skriva sånt skit i en innebandyblogg *suck*... hallå, även innebandyfolk kan väl behöva gå ner i vikt! *skrattar*. Eftersom det finns en tjej som retar sig på att jag skriver "skit" så vill jag gärna avsluta med att jag tycker det är synd att innebandyspelare inte byter tröjor efter matcherna... nu när Henke ska spela.

På tal om comback/såna som inte platsar... Minns en kille som blev upprörd då Martin Wallin klarade sig i division ett efter sex års uppehåll... då ÖSK (ÖIB) höll på att åka ut ettan...  "är Ö- vik så kassa"... ja eller är Martin så bra.... tänkte jag. Oj, det där päronet föll långt från sopkorgen, men klockan är m y c k e t.

Citat inlägget som gett upphov till irritation,,,
Kundens felsägning: "vi använder g-punkts metoden och har gått ner fem kilo var", jag lyckades låta bli att skratta och sa ... "du menar GI" ... han blev ändå generad men jag.... hade ju kunnat säga... "berätta mera".
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Finns inget bättre än när det vänder

2008-11-18 @ 23:03:34

Nåja, kan väl inte säga att det gjort det men nu sitter jag här med min nya HP, den otrogna ligger här på golvet och tänker visst aldrig mer starta... men jag hoppas... tänk om... plötsligt händer de säger de ju på Svenska Spel.

Innebandy... har inte följt så noga, har suttit och försökt återställa mina mail som jag backat up... dessutom är jag så fånig så jag inte vill ha Vista, vilket gör att man får nedgradera och sedan installera en himla massa själv...

Plötsligt händer det... någon säger det där man väntat på att höra.
Umeå vill mer innebandy sa en representant från kommunen igår (på Uman), och hon borde ju veta, ... Skrattade och höll andan samtidigt när Fasth sa till henne "Urban har lovat mig en ny innebandyhall"...
Temat på varumärkessatsningen är "Umeå vill mer"...  har inte ens tänk på att ordet innebandy passar där, så klart det gör. Gillar inte reklamtröjor men en sådan kan jag tänka mig bära, iaf någon gång. TV4 planerar visst att sända nästa Umeåderby... kul på ett sätt, men derbyn ska ses på plats och det brukar bli grisinnebandy, är det så kul att se på TV. Nåja, är inte den som tackar nej till att 50 000 ser Umeå-matchen... Var lite trist att det inte var mer folk i går på läktaren ... fotbollsgalan drog kanske.... 
Läst Fasth blogg, hm... visst låter det som om vi haft en date, men hallå... Det var hur som helst trevligt, han har sten koll på innebandy. De var rätt coola... inte verkade det som om de skulle in i studion på ett par timmar, avundas dem inte ... pressande jobb.

Innebandy...undrar om någon har kommenterat betygen... "Hörna" var väl mer än en 2:a, eller? Två killar imponerade på mig igår Lenberg och Samuelsson... sköna lirare,  båda gjorde lite galna grejer ... "sånt gillar vi sa VP". Undrar vad det blir av dem, inget snack om att de hör hemma i SSL.   Säga vad man vill om TV-matcherna, live är så himla nice... bor man i Umeå är det tätt mellan matcher. Det enda jag saknar är repriserna av målen ... ... borde de inte kunna visa dem när de har Tv på plats... så skulle ingen vara gladare än jag.

Stefan skulle hem och se matchen på TV efter matchen, han spelar alltid in deras matcher... är man inte ett sant Dalen fans då... 
Min favvoperson på Dalenmatcherna är en dam i fiket... vilket engagemang, tänk om alla föreningar hade ett par som henne... alltid glad, går ut och hejar på laget och skriker "heja Alex"... känns gött med folk som vågar visa att de älskar ett lag. Håller med Nurmi angående att Göransson är modig, respekt 
Himla tur att man inte haft projekt övergångs/serieutredningen i knät, jobbigt att ett av tre beslut gick igenom... 

Kan inte läsa bloggar... jo på bloggkollen men mina RSS blev delvis kvar i den dumma burken.... jobbigt!
Bäst just nu:
Duntäcket
Barnen kommer på söndag
Sandwich från glassbilen
VP:s stora tålamod
Lunch på Sävargården idag
Ingen Stockholmsresa i veckan
Lundell

Kundens felsägning: "vi använder g-punkts metoden och har gått ner fem kilo var", jag lyckades låta bli att skratta och sa ... "du menar GI" ... han blev ändå generad men jag.... hade ju kunnat säga... "berätta mera".

Skulle vilja få sjunga så här imorgon:
"Fråga inte när det hände, fråga inte hur det vände
Jag litar inte på morgondan, den kommer aldrig nånsin som den ska
Ser inte runt nästa hörn inte än, den här stunden kommer aldrig mer igen
Det finns inget bättre, det finns inget bättre, jag säger det igen
Det finns inget bättre, än när det vänder, när det vänder
När det vänder, när det vänder, vänder...
Har redan glömt allting, jag minns inte längre,
vände för mej, jag säger det igen, vände för mej..."
/Lemarc

Designen ... jo jag ser, det handlar om upplösning och webbläsare, har rättat till en grej till... nu borde det gå att läsa här.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Helgens matcher och storförlust för mig

2008-11-16 @ 20:27:30

Obs! sitter och skriver klockan är 21.03 så... du kan vara här för tidigt.. råkade publicera det ... innan det var klart.

Min dator är kraschad, inte bara lite utan mycket... typ... totalt... det gör fysiskt ont och jag vågar inte tänka på vad jag missat att ta kopior på. Pst filer finns ... många, får ta det där sedan... nu måste jag se till att hitta en ny dator... helst ikväll. Jag vet ju att alla filer är borta men kan ändå inte sluta tänka... tänk om... Dataguden finns inte, inte i Umeå iaf...
Nu ska jag köpa en dator som är lagomt "spacig" den förra var typ en värsting och höll visserligen i fyra år, men jag är inget teknikfreak....   har inte alls använt datorn på det sätt det var tänkt, nä... en praktisk sak blir det,,, kanske bara lite lite snygg *ler*


Himmel så kul att Umeå City tog hem matchen mot Balrog, tänk att Umeå city inte fattat hur dåliga de är... (ja ni vet det där Conny Vesterlund sagt... nykomlingarna är svåra, de vet inte hur dåliga de är)  Hur bra är egentligen City? Svårt att säga,  de matcher jag sett har de varit ... olika.
Att vara Örjan Lindberg måste kännas nice ikväll, kollade faktiskt inte oddsen måste ha varit en god affär för den som spelade på Dalen idag.  Gick inte på matchen... det var tydligen en riktigt rolig match, Urban Karlsson var nära exstas när Iksu tog timeout och ... stora starka killar hade tårar i ögonen när matchen var slut, det är kärlek det.
Tänk om VIB hade tagit poäng mot Warberg... ser man till siffrorna så var..
Blir inget möte i Stockholm imorgon vilket innebär att jag ska se Dalen matchen från läktaren, den alla andra ser i soffan... kul att det finns något att se fram emot.

Alla borde ta sig tid  att se HÖSTLJUS en ljusutställningen i Umeå... så mysigt igår när vi gick runt och tittade men kallt... parker är smyckade med belysning, så vackert nu när vi har lite snö.... ... rekomenderas varmt! 12-26 november ser man "höstljus" i Umeå, lika häftigt varje gång.  

Liverpool fortsätter ... nice, den där Kuyt vill man inte tappa...

Var på bio med VP och hans kidz, en barn film... och jag längtade efter popcorn... när jag köpt tar VP och sätter min burk i hans sons knä... så jag liksom skulle sitta och be om att få smaka... Äter bara popcorn på bio.... smög iväg och köpte en egen... klart man ska ha popcorn på en barnfilm.....(blev faktiskt rätt irriterad på VP, himmel vad vi skrattade när jag erkände det... popcorn.... du jag blev väldigt irriterad då du gav min popcorn till M. ... hur lätt var det att säga det? Inte så... inga vuxen poäng alls till mig,

så.... lite kul är det allt men... jag ligger vaken på nätterna och undrar ... sparade jag de där? Var la jag den där?

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Irriterad på Sundbom, Jihde, Fasth?

2008-11-12 @ 00:20:20
Mika Packalén bloggar igen... på Endres hemsida... ibland iaf... riktigt skön läsning och han hyllar Endre. Kul att han trivs, det är egentligen hur stort som helst att tränare som Packalén och Rune Engström blir tränare i damlag... cred åt daminnebandyn tycker jag. Nästa år kanske Jäderlund och Kent Göransson står i båset i.. vilka klubbar sa jag dra till med, avstår...

Jäderlund är en gammal damtränare. DAMERNA FÖRST UT Visst händer de saker på damsidan, bara man öppnar ögonen, blev påmind om det när vi pratade om den nya bollen... varför är damerna först ut med att testa den? Man kan välja att se det som något bra att damerna är först med något.


PROFILER II Läste att Jihde saknar innebandyprofiler... måste hålla med honom... lugna gatan är det... Kanske har plastbandyn mognat lite också... nivån är högre på snacket från båset... lite bra och lite... tyst. Tur bloggarna finns... Kan ju va riktigt låg nivå ibland... Profilerna har gått över till Elitserien... *l* En profil jag saknar är Curt Söderström... han syntes och hördes... kom på att jag saknar Lersbygden... sköna kommentarer på och utanför banan kanske några av oss minns. På herrsidan gör sig profilerna hörda genom sina bloggar, men vilka damer sätter rubriker i media?


LARSSON SNACKET (hoppa över detta ni som är trötta på det) Skulle vara rätt nice att se kung Henke träna innebandy... jag menar allvar, jag skulle gärna sitta på läktaren en träning så pinsam är jag. Ramlade över inlägget som Marjan Svab skrev på Sportbloggen på HD häromdagen... riktigt kul läsning men man kan ana att Svab är lite irriterad på våra innebandyprofiler. Han hänvisar till Poeten och Jihdes bloggar. Vad jag förstår tycker han att de gör narr av Henke-nyheten Men ... lite narr gör han väl själv också av Poeten.... Vass ton iaf, men kanske hyllar han Micke Fasth i sin blogg, kanske missuppfattade jag... lätt gjort!. Har inte följt med så noga vad som skrivits om FCH och Henke ( var i dvala förra veckan)... men ., nog har skåningarna fått publicitet så det räcker, grattis. undrar hur många träffar de har på google... massor skulle jag tro och innebandyn har fått massor med uppmärksamhet... all reklam är bra sägs det ju. Vet inte om jag om skulle säga att det går över gränsen ... eller?. Magget värderar nyheten och kalla den tidningsankan och får de en skopa av Svab... Förlåt, nu ska jag märka ord bara för att det är kul... rubriken skulle kunna vara ännu märkligare ... om du FCH haft ett damlag i högsta serien .... HD gör nämligen en undersökning frågeställningen: "FCH försöker värva honom. Hur tror du att Henrik Larsson skulle klara sig i elitserien i innebandy?" ... och jag kan inte låta bli... jo, i elitserien skulle han absolut klara sig man inga herrar får vara med vad jag vet. *skrattar*.


BLOGGAR Saknar Gurras blogg... vart tog du vägen? FÖRLUST Förlust för FCH med två mål mot starka AIK, det är inget resultat att skämmas över... eller? Hade en utsänd i hallen *ler*... zorro zorro sägs det. FÖRLUST 2 Förlust för Umeå då Löven sparkar Fagervall ... trodde inte det skulle hända, tror de är fel ute, den killen är grym! FEL! BESLUT!! TRÅKIGT!! Han är en vass tränare och människa, ... lätt att sparka tränaren och skydda sitt eget skinn. *suck*. När han kom till Umeå hyllades han av löven... Tog med honom på innebandy för ett par år sedan då IKSU spelade, han bjöd på en eftermatch-analys på deras hemsida.... snyggt!


Var och åt lunch på ladan idag, tryckt stämning ... Löven lär bli snackisen på frukostklubben på fredag. Log åt en kommentar till artikeln.... "Ok, jag är inget fan av Fagervall, men vilken kock kan laga toppmat med dåliga ingridienser" (mitt namn nämns) 1984 Kul det där med innebandy på Magget... Men ...Västanfors... värt att nämna Klas Pettersson har gjort grovjobbet åt Fredriksson ... på SIBF hemsida, kolla där "innebandyn år från år". Btw, Fagersta Å himmel vad klockan är mycket, momsen ska vara inne imorgon... varför är jag företagare?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Shit att Falun skulle gå och vinna

2008-11-11 @ 00:17:50
En snabb-blogg 

Ikväll vann Svenska spel....  satsade på Storvreta och hur nära var det inte? Bara att gratulera M Hultin... gillar inte att förlora ens små pengar. *grrr*. 

Log åt  Peter Kokocha när han började "jag förstår inte vad Falun håller på med"... exakt så lät han om Täby hela slutspelet 06...   flaschback...   Vad ska man säga om sändningen i stort? KANON!

Och matchen? Även om spelet var haffsigt emellanåt så bjöd de på rolig innebandy för en amatör som jag.  En BRA måndag framför TV:n, tack för underhållningen.

Innebandy är nog kärlek ...  fick en kommentar av Klavberg angående att han fixar sittplats åt oss på torsdag.  IMPONERAD...  Inte konstigt att folk trivs i Sparbankshallen. *L* De verkar ha proffsigt program , ... bra jobb WIC.  Men oavsett var jag fysiskt befinner mig.. hoppas på  Täby på torsdag (är det ok?) ... WIC får nöja sig med att jag satt tredje perioden i Globen men kostymerna i AIK (bananskal finns det även i Globen) och... höll på WIC men det var ju en annan historia.

Fyra gånger pengarna på Caperio...   har redan spelat så.... Svenska Spel ska ju åxå leva.

GODNATT
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hype kring landslaget

2008-11-10 @ 11:44:37

Om några minuter så....  Göransson

Har alltid tyckt det skrivs för lite om landslaget...  i år har det varit grym uppståndelse kring herrarna... riktigt kul....  TV4 har bestämt sig för att promota VM, det finns så himla mycket att göra...  
Tips:  om innebandyn får några minuter i vanliga sportsändningar har ni halva inne....  det är mycket innebandy på måndagar men innebandyveckan... den är lång.  Att rapportera från landslagspelares SLL matcher... det är att promota, skapa intresse. De har ju en guldsits ju....  

På tal om TV... SVT har ökat antal inslag... bra jobb!!!!

Innebandy på läkatren:
I går kväll kom ett mail som signalerar att jag kanske tvingas att se innebandy på torsdag... i Sparbankshallen... måste säga att jag skulle gilla detta.... Har inte sett Caperio live i år...  och de har lagt spelschemat så att både City och Dalen spelar mot dem i slutet av januari....

Nåja, tror inte chansen är sådär jätte stor, det brukar sluta med att de styr in ett möte på Arlanda...  OM mötet blir av i Halland kommer jag att behöva hjälp av lokalbefolkningen med en sak.... kunden går med mig på matchen, och har aldrig varit på en innebandymatch, det är en Hallänsk höjdare skulle bli pinsamt med ståplats men....   Det fixar sig, borde veta i em.

På tal om Warberg...
Kimmo var missnöjd med sin insats i Umeå...  log åt hans summering
"  Kändes nästan lite elakt att bara göra 20 bra minuter och leda med 8-2 på bortaplan"...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Warberg är... outstanding och äntligen Robbie

2008-11-09 @ 21:21:37

Undrar hur många som inte kan läsa in blogg... det beror på vilken webbläsare men har...  bloggen ser "normal" ut nya Explorer och Firefox.  testade på browsershots..., japp... min blogg syns inte i alla webbläsae 
  Har inte tid att pilla med kodmallar och stilmall just nu, sorry ...   (uppdaterar ... hur ser det ut nu?... fixade i stilmallen lite... men det är en chansning.)

har inte ens hunnit läsa mina favoritbloggar i veckan... surt!

City- Warberg i stan och ....
Så länge det är "vanligt spel" är Warberg överlägsna...  de har det publiken drömmer om.... de kan spela innebandy och gör det roligt... när de ska vinna behöver de inte parkera laget eller sabba spelet... de har det där extra.  De gör fina pass även på volley känns det som...  de tar inte fast bollen... de slår en passning...   Ja, jag tror ni fattar .... de är kungar...  snäppet bättre än alla andra.

Student VM... undrar hur det kommer sig att Dalens damer inte hade någon match i helgen... hade man planerat serien utifrån student VM... ni vet, 75% var väl Umebor.... Student VM GULD TILL Umeå alltså. :)...  Den dag det är seriespel-uppehåll för student VM har de övertygat mig om att det är en turnering av värde.  Tänk att VF är på plats och rapporterar (nä skojar)... min tidigare kollega på IBN (r.i.p) Jakob Arvidsson bloggar på VF och publicerar David Lundbergs rapport....  LÄSVÄRT!!!!

PL: Liverpool... jodå...   så himla viktigt att Robbie Keane fick göra mål, någon måste sköta Torres jobb ju ...  3-0... utan större ansträgning...
och Peter kommer att vara mycket nöjd på jobbet morgon... Arsenal vann... hoppades nästan det, lättare att jobba med Peter när de vinner :)
Veckan som gick:
Fokus på det viktiga i livet ... familj och jobb, inte mycket bloggande eller annan innebandy den senaste veckan....  Hoppas kunna se matchen imorgon... måndag framför TV:n....  Hoppas att samarbetet TV4/SIBF och Magget gör att man kan få mer ut av de matcher vi inte kan se i TV. Allstå, klipp från matcher... även om de inte visats på TV, DET skulle verkligen vara ett lyft.

Veckan som ligger framför... inga barn, de åkte idag...

Igår: x-et och hans nya, den jag brukar kalla häxan var här igår och spelade Rapakalja extreme... det har tagit så där fem år att .... kallar henne inte häxan längre och jag måste säga... hon är trevligt ... (sitter hårt inne att skriva). Vi hade super trevligt, tänk... det är aldrig för sent att ändra sig.

Damerna... himmel vilken dag... kul att läsa resutaten... nog var det några oväntade resultat....
Engelholm slår  Huddinge... kunde inte spela på den matchen men ... undrar vad oddsen var? Grattis Engelholm

Västerås... Pixbo vinner över Rönnby... ooops, kul att Madde fick näta... saknar den Madde hon var när hon spelade i IKSU... grym profil
Västerås igen:
Balrogs Peter Lundin blir utvisad... hur ofta händer det?  Vann gjorde de ändå över VIB .

Inte lätt att följa daminnebandy, vare sig Magget eller Ladies är på hugget, måste ju finnas grymma saker att skriva efter den här helgen. KOM IGEN nu...  hallå 

Igår slog Karlstad ÖIB... gissa vem som förlorade en slant där?  *suck*  Det är något som fattas...  tydligen coachade Murt hårt igår...   vad saknas? Tror fortfarande att de spelar slutspel i år.

50 notiser om att Henke Larsson tränar en gång i veckan med FCH... tack vara TT

Till H:  Läste just din kommentar...  helt ok, ska maila kan inte lova när finns annat som går före, har ett grymt schema.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Skillnad på person och förening... fel?

2008-11-06 @ 13:13:29
Svar på H blogg och citatet: " Lite B att du inte ville lägga in den kommentar som jag skrev på ditt inlägg. Det var substans och inga påhopp i den. Varför tar man bort sånt?"

SVAR: Kommentaren låg alltså ute ett dygn tillsammans med två andra kommentarer... så en riktigare fråga skulle vara:

Varför har jag tagit bort de kommentarer jag först godkänt för offentlig läsning?

Den kommentar jag fick tillsammans med  det svar jag lämnade och sedan Peters kommentar genererade en massa elaka kommentarer.... rena personangreppen... inte på mig utan på H och hennes blogg .... och det är väl en sak men ....  vad värre var även en massa dynga om övriga spelare i det lag det gäller och förening.  Det finns innebandyfolk som är snabba när det gäller "vissa lag", får man chansen så snackar man gärna skit om  dem...

OBS, att H sågar min blogg  skall inte behöva innebära att min blogg öppnar för angrepp på en seriös förening och deras övriga spelare.  Det var därför jag tog bort alla kommentarer men de finns kvar i publiceringsverktyget ... alltså, de finns kvar men är inte tillgängliga för allmänheten.  

Sedan kan man ju tycka att jag gjorde fel... det får man tycka, har haft gymt lite tid  i veckan till annat än barn och jobb....  har noll koll på vad som skrivs därute....
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Straff ... nja, det var det kanske inte

2008-11-05 @ 00:34:38
Hur tufft är det inte att vara domare?

Hansson dömde Liverpool till poäng?  Tänkt att domaren är på mitt lag ibland... Skönt med en poäng iaf . En konstig dag det här... tio möten... massor med beslut och ... Linda sa att jag såg cool ut... det har jag inte varit idag... bara .... ocool.

Skulle vilja rikta ett speciellt tack till AIK som räddade min dag....  tack vare att kunden  var en riktig AIK:are hade vi något att prata om när det körde fast i förhandlingen... behövde inte ljuga...  hålla med...  han blev imponerad för att jag hade koll på hans klubb... ibland kommer innebandynördigheten till nytta på det mest oväntade sätt... Nu sa jag så klart inte allt...  tror inte han eller någon annan jag kommer i kontakt med via jobbet har en aning om .... mitt innebandyintresse. Nu var mannen inte så innebandyintresserad... men AIK:are....  Tänk att man kan vara så stolt över sin klubb... fascinerande.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sovrufs och morgonrock bland Armanikostymer

2008-11-04 @ 09:26:31
Dagen började bra? Kidzen missade bussen för att de satt och LÄSTE i busskuren, (varför läser man böcker i busskuren)  gissa vem som fick skrapa rutorna och kasta sig in i bilen, tog morgonrock, täckjacka och vinsterskor... snyggt!.  På vägen hem var jag tvungen att stanna då en pojke körde omkull på sin cykel.... Hur kan folk bara åka förbi ett barn som så uppenbart har gjort sig illa... 
Där stod jag mitt i sovrufs och mindre fördelaktiga kläder, utan mobil och .... fick tag i hans pappa som kom direkt och tog med pojken till akuten, tror inte det hade behövts men ... huvudsaken att grabben fick hjälp.

Pappan... ja han visade sig vara en person som imorgon skall ta ställning till om hans företag ska använda sig av mig när det gäller presentationsteknik ....  undrar om han insåg det.... hur som helst sa  "Vilken tur att det finns vuxna vuxna, tack för att du visade hjärta" och så svängde han iväg i sin nytvättade bil... och jag log... trots morgonrock, vinterjackan  och vinsterstövlar ...


Bra start trots allt...  bra balans till gårdagens omilda insomnande eller vad man nu kan kalla det.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

ingen riktig måndag utan innebandy -Freebandy

2008-11-03 @ 21:36:03

Ni skulle ha sett hennes ögon när hon sa Runnestig... det glittrade...
D har varit med sin pappa i Göteborg under lovet , hon kom hem i går (x-et jobbar där halvtid och halvtid här) ... hon var mäkta imponerad av sitt besök i Nordstan... Freebandy.... och tycker det borde finnas i Umeå... hallå bruden, vi gillar inte zorro *ler*. 

11 snart 12-åringen är såld... en ruskigt driftig dam, man vet aldrig ... har hon väl bestämt sig för något så....  Freebandy i Umeå? Även D pappa han fick sig en lektion tack vare Runnestig & CO 
- Det finns läger där man kan lära sig freebandy, får jag åka till Göteborg på läger?, (tänk vad jag hööööör dåligt).

Var för fösta gången inne på deras sida... WOW! Det är så där man attraherar unga, låten, stilen, .... lovar att D inte glömmer Freebandyn över natten....  SE OCH LÄR AV FREEBANDY,  zorro skeptiska bloggaren Ingrid ... fattar att det där lockar...
Vad är det för fel på snurrfinter och för stora fotbollströjor som det var på min tid? *ler*   (OBS Bilder från freebandy.com)

....  mina barn är så drillade att tycka att RIKTIG innebandy är det enda rätta.... om mitt dotter är skadad för livet av dessa nymodigheter.... nu får hon aldrig mer åka till Göteborg. *ler*

MODO i serieledning
... firar med Turkisk Peppar

MÅNDAG:
Vilka är det som spelar ikväll mamma? Jag försökte tänka... fick inte till det .... något va fel... ingen innebandy = bara en vanlig måndag.
Min dos av floorball idag (förutom att Runnestig och Freebandy var samtalsämnet vid både frukost och middag)  ... såg till att middagen var klar klockan 16.45, skjutsa S och polarna till träning 17.40, hem och hämta D och skjutsa till hennes aktivitet som började 18.30,  åka tvärs över stan igen för att hämta grabbarna när deras träning var slut 19.00...  kvällens idrottsmamma--runda avslutades 20.20 efter att ha hämtat tjejerna utanför Elofsson- hallen.  Undrar hur många mil man kör per år mellan olika idrottsanläggingar... 

Om innebandy är en billig sport i många avseenden så rinner en och annan krona iväg när man kör barnen fram och tillbaka... tänk om jag varit klok nog att välja en förening med bra träningstider och förtur till en hall...  inte en styvmoderligt behandlad förening... hall lös av födsel och ohejdad vana.  Detta är nästan som 10 000 kronors frågan... vilken förening är det jag syftar på?


Bäst just nu:
- Rapakalja extrem
- Linda
- Linda igen, som tvingar med mig på Afrikansk dans
- Kidzen och vårt förvirrade liv
- Modo (vinst mot Djurgården, brorsorna var på matchen, hade ju varit nice)
- Glitter i kidzens ögon, skit i att det handlade om zorrokonster mm.
- Att matchen mot Totteham är glömd, jobbig lördagkväll *pust*

Till sist, vi skrattade lite åt Runnestigs gästbok.... "har du någon msn"... 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Fasen vilket onödigt inlägg

2008-11-03 @ 14:18:22

UPPDATERAR 23.59 samma dag

visst , illa illa om mina inlägg upplevs hånfulla... ironiska må så vara men hånfulla... känns inte som jag. 

Tyvärr har den legat ute en massa timmar -

Beskrev mitt eget oproffsiga försök att hjälpa damerna när den som skulle skriva lämnade återbud... något jag inte kommer att göra fler gånger ... suckar djupt. MITT FEL!!!!!!! Jag drev med mig själv i det hör inlägget, tyckte jag... men det var det visst bara jag som märkte.  (och ja... jag menade allvar när jag skrev BRA DÄR! angående pressansvarig, något jag borde ha tänkt på) JA, oproffsigt av mig.

Gjort är gjort, är hemskt ledsen att någon känner sig hånad, det var inte min mening.

Fasen så onödigt, man tolkar helt utifrån sitt... så klart, borde ha fattat att inlägget kunde uppfattas på fler än ett sätt.


MITT INLÄGG (borde ta bort det men... det känns bara ännu mer fel, jag hånade ju inte ... trodde jag)

Lite kul att det blir tuffare i Europa, men de höll mig på halster....  spännade värre framför datorn, grattis SWEDEN.

Konstaterade än en gång att jag är en kass journalist.... 

Ringde Emelie Lindström, det var ju typ hon som avgjorde matchen tänkte jag
- Ja det är Emelie
- Hej jag heter Ingrid och ringer för att skriva en notis för Ladies Edition, kan jag ställa ...
- Nej men kan du inte ringa våran (minns inte vad hon sa, ansvariga tror jag)?
- jaha...
- Det blir så dyrt om du ringer till mig, jag springer ner till henne
- Ok säger jag och letar reda på telefonnummer till  landslagsledningen, känner mig smått  irriterad /stressad jag ska hämta D på flyget också.
Så den motvilliga journalisten ringer till en någon Anette i landslaget och presenterar mig...
- Vad sa du att du ringer i från?
Jag upprepar mig men hon visste inte vad Ladies Editon var..., kunde ju inte gärna börja med att förklara det, .... kände mig ganska matt redan innan intervjun med Emelie Lindström... när hon väl kommer till telefon kan jag inte låta bli

- Vilken jäkla tur att det inte vad DN som ringde, du kan inte svara då där i telefon inleder jag intervjun och garvar. Vet inte om hon förstod det komiska i det hela.... tänk om det varit en riktig tidning....  då måste man bjuda till... om man vill ha några minutern i etern. Oproffsigt  från två håll... först och främst från mitt som bara minuterna innan fick veta att det som skulle skriva inte fått tag på FK... fanns det en mediaguide så hade jag INTE läst den, hade Lindströms nummer kvar sedan Innebandynytt tiden... de kanske är förbjudet att kontakta spelarna direkt *ler*.  Bara för att man koordinerar ett landslag behöver man ju inte veta att det finns en ny nyhetskanal....  som sagt TUR att det inte vad DN som ringde.

Så blev "intervjun" som den blev ... kom helt av mig... tappade tråden, sorry damsajten...  BTW: Den där Björn Larsson gör ett kanon jobb på damsidan, bra där.

Fortsätter med det jag kan och vill... blogga. Det är inte jag som ska skriva damnyheter, det visste jag ju sedan tidigare.

Telefonsvarare:
- Du har kommit till turneringens bästa spelare, tyvärr har jag inte råd att prata med jounalister, ring den som är ansvarig så fixar hon en intervju.....
Plötsligt ter det sig väldigt proffsigt...  spelarna har en pressansvarig.
Bra där.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Olérys med grabbarna, de blir yngre :)

2008-11-01 @ 16:13:25
Känns inte som en ovanlig företeelse, har ofta varit enda tjej om haft intresse att se hockey och fotboll i yngre/vuxen ålder, på fest har jag mer än en gång bett att få lämna soffan för att "kolla in matchen"...  mina vänner är vana, deras pojkvänner/män/bröder och jag kollar in matcher även när det är konfirmationsmiddag  ... De senaste åren har grabbarna har blivit yngre... min egen 13-åring och hans polare går gärna på Olérys och äter när Liverpool spelar... kul så länge man får vara med (betala lär man ju få fortsätta göra även när man blir portad). VP och kidzen ska med... så... sex grabbar och jag i en soffa... en höjdarkväll m.a.o. Vad kan Tottenham ställa till med? Hm, ja de hämtade upp et 2-4 underläge mot Arsenal... man vet aldrig. 
En av polarnas mammor erbjöd sig att följa med, hennes son tackade bestämt nej men hon är en så skön person, är säker på att hon skulle ha trevligt även om hon är den typen av idrotsmamma som bara ser sina egna barns matcher.

Har sett en pinsam match idag...  våra grabbar borde ha fått gå hem... snacka om att ge bort en match...suck.... hörde en mamma säga till sin son "bra jobbat"... "varför ljuga" tänkte jag . Intressant att se nya domare... kanske kan bli något av dem... rätt inställning och bra samspel, det var matchens behållning ... och motståndarnas målvaktspel. Målvakten ska med på Olérys, S och han  går i samma klass men spelar i olika lag.... , han kan bli hur bra som helst... är inte ens uttagen som målvakt i sitt lag i vanliga fall... synd, hoppas verkligen han får chansen... en talang, bra fysik,  rör sig som Ramsin i målet enligt mig.

Detta är en blogg om innebandy... det märks inte idag.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

... ingen innebandyblogg idag... bara om oss

2008-11-01 @ 00:10:14
Tog ledig halva dagen.... Har rensat skallen genom att titta (!!) på när 13 åringen spelar Timesplitter... sjukt spel...  tror jag satt två timmar och glodde in i rutan... ju mer han förklarade hur spelet gick till ju mer lände jag mig säker på att jag aldrig kommer att spela det... men vi var iaf tillsammans... bara han och jag. Vi var bortbjuda ikväll... men, har inte fixat vinterdäcken så....  vi stannade hemma ....softade ... åt god mat, pratade... är man inte ganska rik när man kan ägna en hel kväll åt att göra ingenting med en tonåring. En tonåring som idag skulle städa och hade innebandyklubban med sig när han gick med dammsugaren... funkade inget vidare men jag bråkade inte....  hellre en klubba i handen och lite skit i hörnen än... ingen klubba alls tänkte jag.
----
Var vid graven, stod där i kylan, snön föll, blev nästan arg....   varför just P? Den mest levande personen jag känt, typ...Saknar dig ...  vid de mest märkliga tillfällen,  som när Arsenal fick stryk (ja nästan iaf) av Tottenham...  kunde nästan se din grimas framför mig, hade velat se dig då.. och när jag drack en TT... och idag när jag använde skruvdragaren i värmeväxlaren... där du förstört gängen (eller heter det jängen) . Tänkte på dig när jag såg en tjej på stan som du följde med hem för många år sedan.... och somnade du i hennes hall (allt saknar man inte *ler*) Ibland kommer tårarna när jag hör "jag går och fiskar" ... men du skulle nog ...."men skärp dig Ingrid bete dig som en man.".. eller nå´t sånt.  SAKNAR att du ringer när du är full, alla "jag ska fixa det" .... SAKNAR.  Tände inget ljus... hör dina ord "värmeljus är musöppnare"  du har sabbat ordet värmeljus, tack så mycket... Hur kan man sakna en  idiot... i do....  du fattas mig, fyra år sedan nu.
----
Peter LeMarc
BARA NÄR JAG BLUNDAR (Kärlek i Tystnadens Tid)

Jag hoppas den här sången når dej
Att du kan höra orden
Var du nu än är
Om så på andra sidan jorden
Kanske är det natt hos dej nu
Kanske är det solsken
Och du går runt i solglasögon
Fast du är som hösten
Om du kisar ut mot horisonten
Kan du kanske se mej
I en annan tid, en annan plats
Där jag går bredvid dej
I ekot av alla stjärnor
Kan du höra hur jag sjunger
Det här är ett farväl
Till alla timmar och sekunder

Jag tänker sällan på dej
I fall du undrar
Nästan inte alls
Bara när jag blundar
Du är som försvunnen
I skymundan
Minns dej knappast
Bara när jag blundar
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.