->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Meriterade tränare och lite Magget

2008-10-30 @ 23:32:50

Vissa ungar har tur... får börja spela innebandy tidigt... och vilka tränare sedan....

Flickor födda -02 har startat! ( från klubbsidan)
"Nu har det startat en ny grupp flickor födda -02. De träffas måndagar kl.17.30 - 18.30 i Gråboskolan. Max 20 barn... tränare Stina Packalén".... snacka om bra start på innebandykarriären... någon som KAN innebandy ..typ 3 SM-guld, 2 EC-guld och några landskamper. Det finns massor med barn som får en total novis som första tränare... skräckexempel.... en som lär barnen att man inte ska springa offside... jo det är sant. Grattis flickor - 02.... alltså sex åringar på Gotland.... och Endre.

Nu slutar Skånes största innebandynörd, Christian Hägeström.... eller får sparken... ....  måste kännas tungt, jag gissar att han har svårt att släppa taget.... Tränare till Engelholm då.... vilka är lediga? Tomas Eriksson (tidigare Täby) ... vad gör han idag? Han skulle väl passa alldeles ypperligt för laget som har det tungt tungt tungt tungt... Johan, har du kollat med honom? Emelie har signalerat på sin blogg... att det inte stått rätt tid i Engelholm... hon kämpar och kämpar... fattar inte hur hon orkar, spelarna kommer visst inte ens på träningarna... smart????

jaha, nu skriver Sebastian Nurmi  om Caperio Täby ... det finns vissa som inte gillar det... kom ihåg... en krönika är en krönika...  där får man ha egna åsikter...  Är det kanske samma krönika som de publicerade i papperstidningen Innebandymagazinet... har ju inte fått tidningen... å lär väl inte få den heller....  bra att de kommer nya krönikor... mer sånt.... bättre gammalt och bra än nytt och dåligt? *skrattar* Nu har magget fått en uppryckning, vissa dagar iaf ... men varför lägga ut samma nyhet två gånger samma dag under olika rubriker... luktar illa. Skärpning!

Men vad fasen är en damstjärna    stjärna på att vara dam eller?

Innebandy.se.... har visst bekymmer ikväll....

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

kul när det funkar... men inte annars

2008-10-30 @ 23:20:56
Bloggen suger, har fått många kommentarer att det är trevligare här nu, sedan jag fixade till den för typ 1,5 månad sedan ... men massor med folk kan inte läsa här om de inte har FireFox eller senaste explorer...  men jag kan ju inte fixa sånt... är ingen designmänniska ....  ska försöka flytta på kolumnen som stör....  ledsen att min blogg förpestar vissa människors tillvaro... de som har en gammal version av explorer... Seamonkey, opera, galeon, epiphany, safari... bara i senaste versionen av explorer/FireFox är min sida läsbar..... shit.....  (uppdaterar... har flyttat kolumnerna... hur ser det ut nu?)

I övrigt då...
- bilen funkar igen
- får behålla maten
- frukostklubben känns som ett krav... ja det var väl allt ... nä vänta
- har avslutat värsta projektet som började som en myra och slutade som en elefant ... kunden är så nöjd men själv... känner mig bara tom, hur ska jag kunna ladda om... till nästa... varför jobbar inte jag som inventerare på Rusta ... varför ska jag alltid vara så modig och duktigt... det suger... känner mig minst av allt som lyckad... spelar ingen roll "hur lyckades du med detta"... vill inte vara rolig, kreativ, smart och snygg... nä.... inte uträtta underverk... lyckas med det omöjliga... fixa och facea... längtar tillbaka till förra våren... det är så jag vill leva... då kunde jag ha tråkigt på jobbet en dag...  kollegor... fika paus...  kunder är väl också kollegor men... man är liksom aldrig människa.

Jag vill vara på riktigt....  ha tråkigt.... inte värderat och synad hela tiden...... imorgon ringer jag till ÖB och frågar om de behöver någon som inventerar.... från måndag fram till jul.

Himmel vilka spännande uppdrag du får Ingrid... jo... men de suger.... man är så ensam.... det är inte meningen att det ska kännas så här... när man lyckats.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Curre Schwela... tror vi bryter där

2008-10-27 @ 22:44:23

Nu har jag sett två matcher på två dagar i båda hade vi förmånen att ha  Borghoff och Schwela som domare. Tänk att måste säga "hade en dålig dag på jobbet" två dagar i rad... kan inte vara så kul...  Två ordentliga missar som båda kan ha varit matchavgörande... tufft att vara domare... 

Storvretas Forsman rasar , skulle jag också ha gjort.... och Borghoff försvarar sig...  tänk vad skönt att kunna säga "jag tror vi bryter där" när man själv känner sig frustrerad  Domarna tycker att spelarna måste få ut sin frustration på rätt sätt.... lätt att säga. Varför är det så svårt att erkänna, VI GJORDE FEL!

Konversation ikväll men en mkt klok man:
- Hur dåliga domarna än är kommer de aldrig vara sämst på plan

hur menar du nu då

- Det finns alltid spelare som är sämre än domarna så de behöver inte gnälla.

Måste ringa och fråga mr klok en sak... om en i publiken gnäller då... hur blir det då egentligen? Hade iaf en bättre dag på jobbet än de här domarparet, både igår och idag ,,, och ändå är jag inte kung *ler*.

BRUKAR INTE GNÄLLA PÅ DOMARNA MEN... ÄVEN SOLEN HAR FLÄCKAR,... OCH DOMARPAREN... VISSA FLER OCH OFTARE ÄN ANDRA.  Tror vi bryter där...Niklas Jihde är nöjd med domarna i år... grattis! Bra att påminna oss om att är det tyst betyder det ofta att allt är bra, eller att någon har somnat (oj hur fick jag till det där då).

Henrik Söderlund måste ha haft roligt när han skrev (Unt, länk ovan):
""Kan ni förstå Storvretas frustration över domslutet?
- Ja, jo, frustration finns det alltid, men det handlar om att få ut den på rätt sätt, säger Borghoff.
Hannes Öhmans crosschecking kan ni inte ha missat, men ändå dömde ingen utvisning. Varför?
- (lång tystnad) Vi tog den bara helt enkelt inte, säger Schwela.
Ångrar ni det nu i efterhand?
- Det handlar om sekundsnabba beslut ... jag tror att vi bryter där, avslutar Schwela"".

//Innebandy Enligt Mig -en blogg om innebandy

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Umeås dag idag. Inte domarnas el publikens

2008-10-26 @ 22:32:13
City vann... skulle ljuga om jag sa att det var rättvist... hade Järfälla fått sitt mål som de sovande domarna missade hade nog matchen slutat annorlunda... City tappade boll på fel planhalva... hela tiden, sedan fick domarna ett ryck ...  kul att publiken reagerade...  lite Hjort över kommentarerna grabben skrek.

IKSU gjorde vad de skulle mot Huddinge

Och sedan bedrifterna som borde hyllas av VK och VF... Dalens vinst mot Balrog för damerna, vinst mot Täby för herrarna... fatta, att slå topplagen... stort ... KLÄM UR ER DET... Dalen vinner, inga dåliga vinster heller. Jag lyfter på hatten för Dalen. Hallå, skräll skräll (debbelskräll) helg för Dalen damerna, i m p o n e r a n d e, måste säga att ... jag inte var beredd att rösta med Umeå hjärtat och satsa på bortavinst. (inte poäng mot Endre heller).

Himmel vad jag är bortskämd.... i vilken annan stad skulle en bloggare skriva så här:
VK  och VF måste ha tagit paus efter Löven vinsten, INGET om Dalen bravaderna. Får läsa imorgon.  Om nu innebandyn är så stor och viktigt i Umeå att den förtjänar många artiklar och krönikor om hallfrågan... varför tar man semster från innebandyn just ikväll... en stor innebandydag i Umeå. Jajaja, VKUffe, jag vet att jag kan läsa imorgon men nu var det så att jag ville läsa ikväll... även om jag prenumererar och får tidningen imorgon. 

UPPDATERAR; Uffe, lägg en länk under NYHETER nästa gång så hittar även blinda som jag resultaten... . Det där med liverapporteringen är verkligen en kanongrej,,,, Men Dalens skällar ville jag läsa om.

När Dalen herrana tog ledning i Tibble berättade Citys speaker det... inte en enda applåderade (det kan man väl bjuda på)... Umeå må vara innebandyns huvudstad men publiken vet inte hur man vare stöttar sitt eget lag eller ... bjussar lokalkonkurrenten på beröm.  

IDA funkade inte... trist trist trist att det strular, hur länge har det gjort det? Typ mer en regel än undantag... enda lösningen är kanske om förbundet väljer att fördela matcherna lite mer jämt över veckan... då slipper de sådan rusning till innebandy.se *fniss*.

Hoppas Innebandymagazinet fortsätt sätta sina betyg... det är såååå kul läsning, är lite rädd att de tappar sugen när vi gnäller... är glad att det finns någon som gör något, måste vara tufft att hela tiden granskas. KÄMPA på Magget, vore en katastrof om även de försvann.

Betyg, himmel vad svårt det är, allt beror ju på hur man tänker ...  man kan vara det sämre laget och ändå vinna (Täby fick högre snitt än Dalen, alltså borde det kunna funka)...  och jag ville verkligen att City skulle vinna men... de tappade boll alldeles för mycket för att få högre betyg än Järfälla, undrar om jag verkligen är ensam om att tycka det...   Lars Bergström var bra... och Eriksson, förtjänade han en fyra... drog på sig en 2+10 i ett känsligt läge... är det bra. Dille Järnet förtjänade ett bättre betyg.

Vem satte betygen? Inte jag den här gången heller. 
SR, umeå
Dalen vann mot TäbyI herrarnas superliga i innebandy vann Dalen mot Täby med 9-8 på bortaplan
Publicerad 26 oktober 2008 - 20:13
Uppdaterad 26 oktober 2008 - 20:15

SR igen:

Innebandyseger för Umeå City

Umeå City besegrade Järfälla i Superligan i innebandy med

Publicerad 26 oktober 2008 - 20:12

Det var det som fanns att läsa om Umeå-matcherna när jag snabbskannade... och så Redins långa artikel i VK innan match:

City möter Järfälla

Umeå City möter Järfälla i Superligan i innebandy. Dags för första trepoängaren för City? Följ matchutvecklingen på vk.se.

Jonas Redin

2008-10-26
Natti
//Innebandy Enligt Mig -en blogg om innebandy
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Warberg suger, och Rönnby ägde

2008-10-25 @ 23:51:16

Jaha, så blev jag en slant fattigare tack vare Warberg... chansade på att Dalen skulle ta hem matchen... d u m t, man kan inte nästan vinna på spel... *suck*. Men Rönnby och ÖIB vann, det man förlorar på karusellerna.. eller vad man säger. 
Var på IKSU och kollade in matchen, vad ska man säga...  hörde en del nedlåtande kommentarer när Dalen fick storstryk (9-1) av Tigrarna i premiären och Örjan enligt uppgift grät .. nu förlorade SM-gänget ordentligt mot samma Rönnby... siffrorna måste väl räknas som "liknande"...

Matchen då? Rönnby ägde, matchen hade kunnat sluta 10-1,  Inget var sig likt, Iksustjärnor bänkades (när bänkades Ekblom senast) man gick på mindre folk mot slutet (typ för sent)...  den del av matchen jag såg var IKSU inte ens nära...  har man en 4-0 ledning är det bara att ösa på. KUL match, full fart, inga fula grepp, tufft spel och ja.. inneandy kan vara kul även när Ume loosar.  Bäst i IKSU var nog Hanna, måste väcka VP och fråga... han säger ofta "vi tycker inte att" "det där gillar vi inte" "såna där mål gillar vi" och jag är ju en så lättmanövrerad person, enkel att umgås med, jag håller alltid med *l* ...  BEHAGLIG är mitt förnamn.

Tog Janne Vaara ut rätt målvakt till Prag? Ingen aning, IKSU "kom aldrig till"...  Curt har alltid sagt, det blir sällan mål bakom mål... det trodde hans gamla lag idag.

Första femman i Rönnby måste vara  Elitseriens bästa, snorbra som någon sa. Och snorbra verkar öven Bult ha varit idag... världsklassbetyg av Magget. (spelare för spelare betyg).. har ni sett att de slutat räkna ihop "lagmedel" (det är ju bara att ta fram en miniräknare)... kan säga att SLL har gått från att spela halvkassa matcher till klart godkända bara på ett par veckor.. det är skönt att det går framåt för svensk innebandy *ler*. 
 
Dalen tog hem matchen på Gotland... inget är sig likt... Örjan har medvind,

Hemsida... Gustav Forsberg undrar i sin blogg om IKSU inte har en hemsida, idag på matchen frågade han samma sak... jo IKSU har en hemsida... men inte den nya fräscha sida som hyllats i min blogg tidigare... nu leder länken till gamla sidan, undrar vad som hänt... inte kan väl "StorIKSU" ha sagt i från (?)... något är iaf knas.... Vädjar... lägg upp den nya hemsidan igen, den gamla är det INGEN som går i gång på. Sidan man la ut till EC signalerade framgång, passade ett lag som tagit OTALIGA medaljer.

Pengar och spelade... har kommit på att en mycket nära vän spelat på FEL spelbolag - Varför spela på Nordic? Det var så svårt att fatta hur "det andra" fungerade...  

Kom ihåg att ställa om klockan... annars kommer ni en hel timme för tidigt till matcherna imorgon. Den där timmen vi får till godo i natt behöver den här familjen (kidzen kom idag)... två handbollsmatcher, en innebandymatch ... dagen är sportfylld kan man lugnt säga, sedan ska det göras läxor åxå... Bosse(n) vill ha ut en pressrelease till måndag kl 05...
minns att mormor var noga med att söndag var VILODAGEN...  inge dumt tänk egentligen. 

Till vännen med den trasiga diskmaskien, saknar dig ... är på ditt lag!

Imorgon spelar Chelsea och Liverpool oavgjort...  vi går nog till Gammliahallen och ser City/Järfälla... eller är det roligare att se tråkig fotboll kanske?... kan tro det blir en tillknäppt historia och Pool kommer att vara fullt nöjda med oavgjort och hur slutar City matchen då? Ska man spela på tre pinnar till Umeå? Oavgjort ger bästa slanten... 3,15

Till slut, det känns bra att vara saknad, tack för mail. Tack även till L-G, uppskattar raka/ärliga människor och sådana som inte bara slår ifrån sig, slår sig själv på bröstet eller någon annan i huvudet, L-G gjorde inget av de tre sista. Tack till Jihde som fixade pengar till damernas landslagspelare. 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Chelsea och AIK .. lite samma grej, åsså matt

2008-10-20 @ 22:10:25
Matt... spännande match, som vanligt är det inte svårt att hålla på något lag när AIK är på banan, man håller av födsel och ohejdad vana på motståndarna *ler*
-  Varför håller vi inte på AIK"
-  Men det har vi lärt oss att inte göra, vi håller aldrig på AIK.
-  Men de är ju bättre än Warberg, jag håller på dem, kolla varför markerar de inte Djurling han är ju kung...
Ingen veckopeng den här veckan alltså *L*

... å andra sidan är han får sin veckopeng av sin pappa då han är där den här veckan, men S gjorde sig ett ärende hit då VP var här, de satt och pratade om matchen i helgen... de blå (C) mot Pool... (L) .

Chelsea och AIK har en sak genemsamt.. man håller inte på dem.

Matt... tuff dag på jobbet, tänk om det fanns någon som fattar vad  jag gör... pratade om "hur har det varit på jobbet idag då?", en av oss hade numeriska kontra alfanumeriska tecken som trolig orsak till "sprick", just det något om hexadecimai och dessutom personalplanering... Den  andra (typ jag) kunde inte ens förklara.. försökte...  gav upp...  Å andra sidan, prata jobb när man ser på innebandy är ingen bra idé. För trött för att prata? Då är jag nog sjuk *ler*

Egebrant, het men... är han inte lite farlig för sin omgivning... rakt över folk känns det som, men jag är ju blödig värre . Karl- Johan Nilsson... vilken kille, kan t.o.m hatera TV-kameran, han behöver ingen mediaträning, synd annars hade jag en lucka nästa fredag.

Fråga: Vad hade AIK gjort för match om deras tre bästa spelare varit borta? Man vet ju knappt vad de har för spelare i sin tredje. Eller lever jag kvar i samma gamla vanliga "fördomar" man så lätt har om Allmänna Idrottsklubben IBF.

Vanberg måste ha deffat, töntigt att reflektera över sånt men ...

Nä nu sak jag sätta mig och göra spelarbetygen den här veckan är det min tur... nä skämtar
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det är inte bara du som blir äldre + blogg

2008-10-18 @ 18:19:45
Varifrån kommer dessa verbala barn? Varför just mina *ler*... Det var lite ångestfyllt idag när D kom hem (hon är hos x-et i två veckor) och ville ha sitt smink för hon skall på party, de driftiga grabbarna i samma förening och årgång har fixat en fotbollsgala med Taco och ... ja party. Det är ju typ leksmink hävdade jag och då kom det ur den sköna damens mun "det är inte bara du som blir äldre mamma"... och himmel och pannkaka.

Ska åxå på Taco-middag, men jag bidar min tid hemma tills maten är klar *ler* ... gillar att komma till dukat bort och det händer typ en gång i månade max om man lever som jag. Har lärt mig metoden av S, han går alltid på toa så fort något ska göras.. och det har han gjort i många år, smart kille. Barn blir oftast smartare än sina föräldrar, åtminstone mina.

Fatta att jag skrapat rutorna två gånger den här veckan... nu är det vinter och just nu minusgrader... och inte har jag slängt på däcken... hoppas att VP tar sig an den uppgiften imorgon... tänker aldrig mer byta däck, om han inte gör det så lämnar jag in den. Japp.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Jihde bojkottar VM? En bad guy i Dalen

2008-10-17 @ 19:54:43
 Vad sitter det fast i, man har haft sedan förra VM på sig att lösa frågan? Tänk vad media luskar reda på, eurosport.se kör ofta sina egna grejer... det är friskt, gillar Patrik Sjögrens krönikor, alltid något att säga...nu får Jihde tid i etern angående sin ersättning (bruten länk på eurosport) från SIBF. Det är ju det här media är till för... forska, rapportera, ifrågasätta och liksom... söka nyheter. Det är ju viktigt att saker lyfts fram oj, en ny krönika på eurosport igen om förbundet som inte inser hotet.. men jag fattar inte, hur allvarligt är det här egentligen?
... ersättningar är svårt ... Trist att det så ofta ska sitta fast i pengar...

Bonnierföretaget har ju som mål att promota VM = skapa förutsättningar för intäkter, betalar inte de för VM som de gör för SSL?  Igen, vad sitter det i? Himmel så nice att man kan sitta här och undra bakom tangenterna... tufft att stå på barrikaderna som andra gör. Blogglivet är skönt.
Bad guy lämnar Dalen ... shit, han behövs och jag som siat att detta blir hans bästa år... Fredrik Westling, mannen med det stora hjärtat och de hårda armbågarna...  ska Dalen ta sig till semi i år så behövs killar som Westling, men... smart kille måste jag säga, karriär är viktigare än sporten som spelas mellan löstagbara sarger.
Betyg:
Mannen med de långa dragningarna, numer bloggaren Gustav Forsberg hade läst här och sedan kollat in betygen ... han tycker som jag att betygen är en kul grej men... nja, tur att betygen inte är lönegrundande *ler*.Angående

Både Strellan och Flöjt kommenterade onsdagens blogg, betygen så klart, sånt väcker folks intresse... än en gång, superbra drag Magget, vi älskar betygen.  Angående blogarna jag just nämnde...., finns det för lite bra skribenter? Nej... men det är för få som skriver... där har ni två att uppvakta koncernen magget/innebandy.se/Bonnier.

Fredag: Alldeles förskräckligt ofredag är det... helt mitt fel, skulle kunna sitta och mysa med VP men ... mailen kallar. Huset helt för mig själv, inte ofta det händer. Hu vad här ser ut!

Till Gunnar, säg till Jan att jag verkligen trodde jag hörde rätt, lova det... bra att du fick skratta.

(23.59 )
UPPDATERAR, JAG HADE STAVAT GUY FEL OCH SKRIVIT GAY... DET VAR I HÖSTA GRAD EN FELSKRIVNING, SORRY WESTLING.... Å ANDRA  SIDAN DET ÄR JU INGE FEL ATT VARA BAD GAY HELLER... TYP tack till den som så strängt rättade mig å trodde jag ville göra narr av dalen, nix så var det inte.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

oops, spelarbetygen tog ett glädjeskutt

2008-10-16 @ 01:13:35
uppdaterar: Läs inte detta inlägg, det blev ingen ordning... vet inte varför verktyget ska krångla titt som tätt...
Summerar vad jag försökte skriva i går:
Har sett matcher där ett av lagen varit överlägsna, totalt utklassning och dessutom gjort en insats där man inte skylla på "kasst motstånd" som anledning till vinst och ändå har medelbetyget på laget fått typ 2,5 i medel. Matchen igår var inte en höjdare som smäller högre än matcher där laget haft 2,19 i medel, bara så ni vet... men det vet ju bara de som var där.
Får se om ag har tid att lägga in det jag egentligen satt oc knåpade med en lång stund i går ... ha en bra dag (umeå 091016 11,31) slut uppdatering 

Är du trött på  din krönika? Byt rubrik , det gör innebandymagazinet ofta.

Original inlägg som bara jkl:ades :
går inte att skriva här ikväll, allt försvinner, konstigt och förlåt, ska försöka inorgo  )
Tänk att det äntligen finns två godkända lag i SSL, heja Umeå (är lite ironisk nu)
Verka fö. som om Magget har ryckt upp sig (REDAKTIONELLT- Nurmi är kung) och är på G igen, det tackar vi för. (skojar inte kolla dagens insats... )
LÄSTE:
Betyg: Dalen-Umeå - spelare för spelare

Innebandymagazinet.se var på plats och betygsatte spelarna i matchen mellan Dalen och Umeå City.
Här är våra betyg, spelare för spelare. IBK Dalen Målvakt, Fredrik Hörnkvist 3
Backar
John Lehnberg 3, Patrik Lundström 4, Marc Dysli 3, Johan Alm 3, Robin Nilsberth 3, Ville Lahdensaou 3
Forwards
Johan Samuelsson 3, Christoph Hofbauer 3, Peter Sundelin 3, Fredric Westling 3, Christian Hjort 3, Ketil Kronberg 4
Peder Bodén 4, Alexander Bodén 3, Matthias Hofbauer 4
Snittbetyg: 3,25


Umeå City Målvakt Erik Ställ 4. Backar, Andreas Tuomas 3, Lars Bergström 3, Thomas Holmgren 3, Erik Olofsson 3, Mikael Eriksson 3, Johan Lindgren 3

Forwards
Jakob Lundmark 3, Peder Wiklund 3, Mikael Nordvall (Spelade för lite för betyg) , Mats Jonsson 3, Mikael Zingmark 3
Daniel Pettersson 3, Thomas Straete 4, Daniel Jernberg 4. Mattias Mattsson 4, Ole Mossin Olesen 3

Snittbetyg: 3,25
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

De sämsta innebandybloggarna och psykoMullsjö

2008-10-13 @ 21:40:16
08.15 igår , mobilen ringer
- Hej sover du?
- Nä, jag grejar på (klart man sover klockan åtta en söndag)
- Vi kommer  och hälsar på, passar det?
- Ja men självklart
Varför ljuger man om att man sover?  Tror många känner igen sig
... fick telefon klockan 03 samma morgon... jag ljög då med...
- Nä det är lugnt jag var vaken.

Gårdagen var  guld de dök upp enligt ök..... två hundar, två vuxna och två barn, födda samma dag och år... ja barnen alltså. . Slängde ihop mat och försökte plocka bort alla farliga saker innan de dök upp... de hade varit uppe sedan 06 så de var hungriga och jag kände mig som  en zoombi.
älskar dem... tjejerna som nyss börjat på dagis... men himmel vad trött jag var när de åkte hem igen, man glömmer fort ... eller ja, det var ju typ tio år sedan mina for omkring så där.

Fick frågan vilka som har de sämsta innebandybloggarna... en bloggare frågade, jag svarade  http://www.davidgillek.blogg.se/
är rätt kass, även http://www.janerikvara.bloggspot.se/ och sist men inte minst http://www.vidarsinnebandyblogg.com/  ett lågvattenmärke.. En timme senare kom ett nytt mail.. "det går inte att öppna sidorna". Nä just de, de sämsta bloggarna är nog de som inte finns.

Innebandy igår:  1. Var tvungen att gå innan Holtz kom på att man ka ha lekstuga i Gammliahallen... "Vi blev lite psyko och bara körde"  ett skönt sätt att säga att Hide a lite Mullsjö vände igen...  2. Stockholm och Umeå är Europamästare, AIK och IKSU bäst i Europa. Idag: Heda ber om förlåtelse och undrar varför betygen var så höga... intressant som vanligt hos Heda.  Kolla in bilden från plastboll, bakom kameran R. Rappel. L i t e trött (På bild: Lindgren VIB tränare)
InnebandymagaSILet har skrivit om Caperio idag... inte om utklassningen i går utan om SIL:en Danne Bron Sundbom....

Läste Micael Fasth blogg igår ... snälla snälla Micke (kallas han så) om du verkligen tror på din idé behöver du inte försvara den, då har kritikerna vunnit.  Men det är bra att det är debatt... Nu mååååste jag skriva det som dök upp i huvudet när jag skrev det här... ni vet en medelåldersman som skriver... känns lite Strindberg... (slå mig inte) Boken: En dåres försvarstal.

Tänk vad mycket energi det finns inom sporten, nu är det dags att lägga den på att dra folk till hallarna. Hur många har du tänkt att bjuda på en match den här säsongen? Mun mot mun metod är en bra metod... använd den.

Landslaget... kommenterar en annan dag, men det är lika spännande varje gång. Oväntat... ja lite. Vem ska jag ringa till klaga??? *ler* . Min vän sportjournalisten oh bloggare på Gotland är störd, eller jag han har XX (fult ord)  svårt att se att det ska finnas tolv andra forwards i landet som är bättre än Sara Anteryd till exempel.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

IKSU... från 0-100 och Innebandymagazinet

2008-10-12 @ 01:01:43
Får man skriva inlägg mitt i natten, efter fotboll och ...
-Mamma, älskar du mig och gör vad som helst för mig
- Ja men det vet du
- Då kan väl DU plocka ihop Singstar

Ansiktet utåt:
Det där med IKSU, ja de har äntligen tagit tag i sin hemsida (länl bruten).... sikken hemsida alltså... wow, nu har de Sveriges snyggaste hemsida... om innebandy... kolla in där
fast det är inte lätt att hitta den... annonserar inte på sin gamla sida... alltså den sida som folk känner till och ...hm, gnäller på *ler* .

Europacupen:
Sådär ja... Balrog och IKSU i final i EC... inte alla som tippade det... vågade inte tro att Grubbe och c/o skulle klara Dietlikon men ... biffen är klar... grattis Umeå får man väl säga. Verkar faktiskt som InnebandymagaSILet är på plats i Schweiz ... eller? Coolt i så fall .... men man saknar bloggen.... (eller så inte).

Gotland med gott gry:
Fråga: Finns det verligen barn som är födda 02 som spelar inneandy? Ramlade in på Endres hemsida. På Gotland verkar det vara innebandyfeber... det ska börjas i tid...

Sveriges överlägset bästa innebandytidning:
Läste en gammal papperstidning av märket Innebandymagazinet... ni vet jag kan bara läsa de gamla trots att högsta hönset lovat mig fri-ex för att jag skrev artiklar åt dem för länge sedan... två tidningar har dykt upp... men kanske sex månaders mellanrum... fast det kanske är vad de betalar om folk skriver... i have no aning.

Vad sägs om detta: nr 59 (2007)
En Anna J har skrivit in till redaktionen (eller så inte)
Hon berömmer IBM och säger att rapporteringen om damerna är grym... om IBM använde hon "det finns ingen motsvarighet inom sporten" och är superglad att IBM skriver om damerna.

Och vad svarar redaktören (eller någon)
"över 20 artiklar om daminnebandy i månaden, roligt att du uppmärksammat det!"

ha ha...  om denna Anna J hör av sig till mig ska hon få en chokladask värd 400 kronor som jag fick som avtackning i ett projekt ... den har legat här i en vecka drygt... inget fel på den alltså, hör av dig Anna J.

Angående papperstidningen.... (som jag de gånger jag haft ynnesten att ha i min hand har läst med behållning)
Många hyllar den just nu i sina bloggar...
... kul för er som får läsa den, vågar själv inte beställa en prenumeration eftersom jag
1. Fick vänta i månader innan det funkade förra gången
2. Blev lovad friex... kanske har de samlat en hög åt mig i Göteborg... man vet aldrig så noga, ska nog maila Martin och fråga nästa vecka... kan ju inte skicka mail mitt i natten och väcka upp honom....

Om det nu är så att det är tidningen de satsar på, varför då köpa upp Innebandynytt, göra en sämre nätsatsning än tidigare och ... hylla sig själva på olika sätt . Kom igen nu... kan väl inte vara så svårt att vara kung om man är ensam på marknaden...

... flåsa er själva i nacken och se hur lätt det är.

Till och med journalisterna på lokaltidningar kommenterar detta... det har inte blivit bättre trots att man borde ha blivit ännu ... större, bättre och vackrare.

Trött och bitsk
Åhhhhhh... himmel vad jag trött jag är, ja inte på Magget egentligen, hade inte alls tänkt att skriva om dem men...
det här är ju deras fan-club....
... skäms lite för att jag spyr galla...  Det är bara så frustrerande.. varför har vår sport inget riktigt media...  nu kan ju de som finns inte ens såga vinkeln som de gjorde hårt förra året...  tjata omm bucklan... tycka till om förbundet som Micke Karlsson grejen.

Samarbete kan vara bra, men det kommer knappast att ligga kritiska artiklar länkade från SIBF sida. Kritik är bra (utvecklande)... det lär oss en massa.... men kritisera inte mig... är inte på det humöret ikväll.

Imorgon blir det nog innebandy... inte den vanliga som innebär sju klubbor i hallen så man nästan slår ihjäl sig... utan i hall... på läktaren... Mullsjö på besök... ska bli kul att se.

Imorgon blir det INTE innebandy... vem sjutton vill se damernas final i EC... Balrog vs IKSU... inte jag iaf... och det beror bara på att jag vill va som alla andra... ni vet ... det finns inget intresse för den matchen....

/Häxan eller hon som låter som kärringen Eva  (fd, fru till Adam) Friberg ... en mycket hysterisk kvinna.... *ler*.

OBS, glömde en sak
Just det... läst hos Gittan att "nya IBM hyllar redaktör Sebastian Nurmi Caperio/Täby i en krönika. Det är inte första gången det lyser igenom vilket som är hans favoritlag"

.... men hallå, aldrig har det varit så tyst om Poetens lag som det är nu på IBM.... (skriver man kör man en innebandynytt och hänvisar till det någon annan redan skrivit)  
... dödstyst, och folk trodde att det skulle bli mycket Täby nu när de gifte sig med en av deras egna...  Saknar lite buller å bång från Caperio-profilerna... men jag förstår att Rappel inte vill skriva om sitt eget lag... så gör man inte på Pixbomagazinet har jag förstått... för Magget har ju inget favoritlag... *ironisk*

Jag tycker det är bra att Numi skriver om Caperio, fast jag har av förklarliga själ inte läst om han är överdriven i sina hyllningar... för jag ... ja ni vet... tidningen råkar liksom alltid komma bort när den ska hit till Umeå. 

En krönika är e krönika... den ger utrymme för personliga åsikter.... å vilken journalist har inte ett favvolag?
Svar: =

Så Gittan... you no i like you...  det här lät väl inte som kritik... och det var det inte, bara lite innebandy enligt mig blogg ... tänk.... zappar ur huvve.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

inga överaskningar i Europacupen?

2008-10-08 @ 23:48:43
Det viktigaste först: Imorgon fyller jag drygt 25, skicka gärna blommor (eller pengar)

Var faktiskt aningen orolig när IKSU åkte iväg... det är inte så lyckat att ha två duktiga backar borta en sådan här gång.
Grattis till Balrog, är säker på att de vann för att de var bäst och det är nästan så jag är glad över vinsten... med tanke på förra säsongens enorma framgångar och sedan en andra plats i Globen så unnar jag Minne & Co detta...
Vinst över IKSU innebär ju inte EC-guld men... känslan måste vara skön.  Balrogs hemsida... wow... fortsätter de så här kommer de att ha uppdaterat sin sida fler gånger på en vecka än de gjorde på hela förra året, Roland verkar vara på "G", bra där Balrog.

IKSU måste vinna över Classic... de bara måste, annars får kung Ulf H inte åka ner till Schwiez... och det får inte hända...

Övriga överaskningar då?
Nja... inte direkt...  både fasar och längtar till den dagen matcher i en så´n här cup inte blir tvåsiffriga. Undrar hur långt borta det är innan det blir jämnare ute i Europa. 3-5 mot SVWE för AIK är det en värdemätare?  SV Wiler-Ersigen var inte på tå när de var här i Umeå,  blev ju en rätt tuff match idag.
Fråga: Hur många elitidrottare går själva till apoteket för att köpa medicin inför en internationell tävling? Tips... gör inte det...  liksom onödigt.  Kolla in ... hur lätt är det för lekmän att förstå... 2009 års dopinglista
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Inget Viking Roma - tyst kring Europacupen

2008-10-08 @ 12:07:42
Förra året... då knappade folk för fullt på tangenterna.... då var Europacupen i fokus men nu... när laget som väckte känslor inte med... ganska tyst om cupen.... Hur många bryr sig egentligen? VÄLDIGT tyst om EC.
Ume
Här i Umeå är det snart derby... och dalen är som vanligt duktiga på att göra reklam.... tänk om andra klubbar förstod att det är så man måste göra... VISA sig.

Igår läste jag en grej... ni vet ... många klagar på mr Karlsson och hans roll... med mera.... men var inte det här en ganska pigg artikel ...  skön strategi de har i säga vad man vill om Urban klubben ....  BRA FÖR UMEÅ
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

... ville ju se AIK idag....åsså knäskador...

2008-10-04 @ 15:16:00
Men himmel... nu är en kvällen på Bowlinghallen inplanerad för jag trodde matchen var imorgon... sååååå besviken....  och VP hörde att jag blev såååå besviken.. inte lätt att vara tillsammans med en innebandynörd.
Vi har banor från 18... matchen börjar 16... bara tanken på att hoppa middag... nej, får dåligt samvete.... så kan man ju inte göra... eller? Jo men visst skulle en pappa få göra så... utan dåligt samvete... men nu är jag inte pappa utan mamma och långbo.
Ingen AIK Match *suck* ... sedan derby och V-ås... Dalen vs V-ås såg ja i ligacupen....
Det är tillåtet att vara besviken .... hur barnsligt det än är.
Åhhh,  vill låtsas vara man... trava i väg till matchen utan ont i magen... men så gör man ju inte.

*Funderar*, jag skulle ju hinna spela Bowling ändå, se två perioder..... *djup suck*.

Nytt ämne:
Undrets tid är inte förbi... S har gjort illa knät, så illa att han inte kunde gå och handla igår... inte bära dammsugaren uppför trappen idag... men klockan 12 tränade han innebandy... jo, lite ont hade det tydligen gjort när de körde typ intervaller....
Tycker det är bra att tonårsknän kan läka så fort... för det är tillräckligt bra för att spela bowling ikväll.... kanske jag ska sparka honom lite på knät så han inte kan spela bowling... då går han och jag till Gammliahallen i stället.... knäskador läker ju ändå så snabbt.  ( jag menar de andra D, VP och hans kidz kan spela bowling, de som inte har ont i knät alltså)

Vad är bättre... en sur flickvän i bowlingallen än en glad på Gammliahallen?
 
Ja ja, ska besöka psykakuten ... lovar

Vad är väl en bal på slottet...

Till sist:

Inte många som skrev här angående min hylling till Fasth... men destå fler mail... det är kul, då vet man i alf vem det är som skriver.
Nu har Henrik B som uppfann kortside-grejen gått ut och tagit Fasth parti, det är rätt, mobbing är inte ok...
men himmel... varför kan jag inte låta bli?
Henrik själv är iofs inte den som ska ställa sig upp och säga att andra ska vara rakryggande...  man ska inte sitta i glashus och kasta sten, eller hur man säger...  Lätt också att säga att andra väljer fel väg... de kör åtminstone med öppna kort ...  Nåja... ingen är perfekt.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

58 000 kan inte ha fel, eller?

2008-10-02 @ 22:57:49
Coolt att komma till tals i Resumé men kan de inte sluta gnälla snart... hallå... 58 000 kan inte ha fel... om folk hatade vinkel så fruktansvärt, varför tittar de då?

Eller så tittar folk på innebandy bara för att kunna reta sig på vinkeln. I så fall... har vi i alla fall lyckats få folk att uppmärksamma innebandy.
Hur stor del av försäsongen ägnar klubbar åt att planera för... hur ska vi göra för att fylla hallen? Lägg energin där ... jobba för att göra innebandyn känd.

Ja säger bara GRATTIS Fasth, kortsidan väcker känslor och du drar publik. Fortsätt köra på den idé ni tror på... en dålig kompromiss kan bli... platt fall. Vi får se en kass vinkel säger många ... men varför döda ett vinnande koncept?
Fortsätt kämpa!

Här passar inte ordspråket alla sätt är bra utom de dåliga...  *L*

Gillar Jihdes blogg...
Förra året skrev Jihde så här: " Halvlekens gnäll: Kameravinkeln - elva matcher är nu spelade - jag var först en av de negativa - har nu anpassat mig - och sitter i soffan och njuter av direktsändningarna istället. Don´t worry be happy - Eller skit i att titta." (Jihdes blogg 07/08) 

I år låter det så här:
Visst är den perfekt för att visa powerplay och uppspel, men det vanliga spelet följs bäst ifrån sidan. Det är möjligt att redaktör (och fågelskådare) Fasth (TV4:s redaktör Micael Fasth, reds anm)sitter med sin kikare i bussen, men själv har jag svårt att få någon känsla för vem och vad som händer när det filmas ifrån tennisvinkeln. (Jihdes blogg 08/09)

Personligen tycker jag det är viktigare att vi når ut med innebandyn till "folket" än att de redan frälsta ska få en speciel känsla ....

Till sist
Henrik Berntsson får samma arbetsgivare som David Beckhem ... slå det den som kan...
Berntsson: - Jag och Beckhem ska ta upp detta med facket *ler*.. good luck

Till sist 2
 jag tänker inte redovia mina personliga åsikter om vinkeln.... tänk att så många ser matcherna, det blir fler och fler... DET gör gott i ett innebandyhjärta.
Uppdaterar
Jaaaaa, jag vet att halva innebandy-sv kokar... Magnus Jäderlund uttrycker det ganska milt ...
SIBF hoppades på 20 000 tittare i premiären enligt CT ...  ingen kan anklaga dem för att sikta mot stjärnorna och hamna i trädtopparna.

haha,  kan bara inte låta bli... Ramsin har en grupp på  ....facebook :
Daniel Ramsin invited you... "Vi som HATAR michael fasths TENNISKAMERA ".  Himmel så många medlemmar han kommer att få,  det är inget fel på kreativiteten.

Som sagt.... säga vad man vill om vinkeln men ... aldrig har så många sett så lite .... det får bli dagens ordspråk
Aldrig har så många sett så lite...

natti
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.