->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Frågor till SIBF (o.s.a) ... vad vill Expressen?

2008-09-28 @ 23:37:28

... hade gärna kommenterat den här artikeln innebandy.se .. 500 tecken var för lite för mig... och vilka andra forum finns det egentligen för öppna samtal om innebandy?  

Fråga: Blir man huvudsponsor till SIBF genom att teckna avtal med TV4?
STORT, Expressen blir ny huvudsponsor för Svensk Innebandy, ja det låter ju bra men det TV4 och det så kallade kallade innebandyprojektet är parterna i avtalet-... Alla som följer vår sport vet vad det innebär, TV4-avtalet =Svenska Superligan. Det är inte utan att jag skulle vilja läsa det där avtalet...  
PÅ SIBF ligger nu Expressens logo snyggt placerad framför Svenska Spel... känns lite märkligt, men jag tycker kvällstidningen logo ändå klär innebandy.se. Fråga, vad har mediegiganten för visioner angående sitt huvudsponsorskap... var finns Expressens kommentar?
På tal om mediegigant... Bonniers Newspaper äger kvällstidningen Expressen, ett bolag som i sin tur ägs av nordens största mediebolag Bonnier AB, som också äger TV4. Medieföretagen tidningen Expressen och TV4 AB har till och med samma ordförande i Torsten Larsson.  
Om det vore så att Bonniers och TV4 ägde Svensk Innebandy då skulle jag köpa att Expressen kvalar in huvudsponsor, men än en gång det nya avtalet har enligt SIBF tecknats mellan de två Bonnierföretagen.

Innebandyn och Expressen byter de tjänster då det gäller exponering (inget ovanligt i det)?. Leker med tanken ... Expressen får nya läsare och exponering på innebandyarrangemang mot att de uppmärksammar vår sport. Hoppas att jag har fel, och att Expressens rätt och slätt vill synas ihop med innebandyn, att innebandyn är kommersiellt intressant.. och att  det vuxit fram ett verkligt innebandyintresse på sportredaktionen. ( Precis som TV4 fick upp ögonen för sporten genom ambassadören Henrik Berntsson.)
 
Vad vill Expressen få ut av samarbetet?  
Den nya samarbetspartnern är i högsta grad intressant, det kan bli en mycket spännande utveckling. Berätta mer!.
Trots de frågetecken som dök upp när huvudsponsorskapet blev offentligt så är jag den första som hoppas att samarbetet innebär fler redaktionella nyheter om innebandy. På sikt kommer säkert SSL-exponeringen att öka intresset för all innebandy.
Kan någon förklara det här det nya sponsorskapet närmare? Är man huvudsponsor för Svensk innebandy så vore det på sin plats att få veta, vad vill Expressen? ? Jonas Carlberg och Susanne Zabrodsky talar i pressmeddelandet om att avtalet innebär en mängd möjligheter, vad är det man vill möjliggöra genom avtalet? Vad vill den nya trion TV4, kvällstidningen och Svensk innebandy med sitt samarbete. o.s.a.


Frågor ställda av Ingrid i Umeå
 // Innebandy enligt mig

Så lite mer

Expressen, ny huvudsponsor för Svensk innebandy, eller för satsningen på Svenska Superligan?  Den som lever får se...

En innebandyälskares dröm skulle vara att de (SIBF eller TV4, välja själv)  också tecknar avtal med alla Bonniers dags/kvällstidningar... Dagens Nyheter, Göteborgs- Tidningen, Kvällsposten, Stockholms City, Sydsvenskan,       Kristianstadsbladet, Trelleborgs Allehanda och Ystad Allehanda men så fungerat inte media. Men tänk om ... då kan vi nästa år räkna med massor med nya läsare av innebandystoff... Läser fler personer innebandynyher nu än för två år sedan, nja... det står ganska stilla på den fronten. TV4 sport i all är (en på många sätt lyckad satsning) men det skriva ordet ska man inte förakta... och ni vet, alla kan inte se matcherna i TV,,,, det krävs att man köpt till den kanalen, 

Hm, vem ska skriva på Expressen.. sätter en femma på Anders Borgström. Blir det kanske en innebandy-expressen nu.. som för hockey och fotboll?

Dagens citat: "kunde inte ställa mig sist i kön, den platsen var redan upptagen".

Bäst just nu... fysen är avfrostad, innebandymålet står på bron, klobbor och bollar i hallen = barnen är hemma, nice.  AIK, ja eller så inte... tack för det, Putte (Umeå City) och grabbarna behöver inte vinna över topplagen... men visst är det kul när de korpar åt sig en pinne här och där.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Livematcher att rapportera idag, noll... Jakobsson på G

2008-09-27 @ 18:12:47
Här blir det inte många inlägg just nu, kan verkligen längta efter att sätta mig vid tangenterna här... tids nog blir det tid.

Alla roliga initiativ innebandy.se har tagit i höst verkar ha gått ut över kärnverksamheten, jag byter mer än gärna möjligheten att kommentera artiklar och bloggar på innebandyförbundets hemsida mot att match rapporteringen fungerar. I höst har de verkligen haft bekymmer med resultaten... om en innebandyblogg-are får önska ... låt mig få följa sporten.
Bloggkollen är kul men ... att antalet artiklar är fler är kul, men hemsidans främsta uppgift borde väl ändå vara att ge journalister och andra intresserade tillgång till LIVE-resultat. Å andra sidan fungerar fliken reslutat/spelprogram ... hyfsat ....
vad sägs om detta: Dalen vs karlstad (so m jag inte såg då plikten kallade.
Intressant att Endre gav Pixbo en match, hade gärna sett den matchen...  att Madde Jonsson (Pixbo) var inne på första målet kändes kul att läsa . Den som verkligen hetsar motståndarena i Endre är Maria Joakobsson, formen verkar vara god.

IKSU då? Inte oväntat vinner de över Västerås IBF, och Viktoria Wikström är inne på sju mål... nu var de fler som var inne på många mål... lätt att vara det när man gör 11 mål.

Bäst just nu:
Kidzen (kommer imorgon), varma mackor med banan & curry, Liverpool (Torres plussar, Domaren.. hallå)), Modo
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Rädda spelare får inte kyssa vackra bucklor

2008-09-22 @ 00:47:39
ja ja, det är mitt o natten, blippa på  tangenterna är ett bra sätt att tagga ner efter en minst sagt innehållsrik dag
Tur att det är långt till slutspelet....

Har aldrig fattat det där med AIK,man bar genom hockeyn inte lärt sig älska dem direkt *L* ... det där med ett starkt varumärke...,  läste en intervju på svenska fans (länk bruten) där superblogg-aren sammanfattar det så bra med när det gäller vad som är så speciellt med AIK.

- "Att det är världens proffsigaste innebandyklubb. Det enda vi behöver tänka på är att prestera ute på banan, allt annat sköts av många eldsjälar runt laget. Sedan är det häftigt att springa runt med ett märke som berör alla på något vis" (N. Jihde). Nu kommer mer Jihde, ja men det är ju han som får frågorna... inte meningen att det här ska bli hans nya fan-sida ju... Vi saknar Conny Vesterlund säger Jihde. Tror folk fattar vad han menar, det märkliga är att AIK inte sågas på det sätt man gör med Storvreta... AIK är ett lag som berör, men media är väldigt snälla med dem just nu, kanske för att alla vet att de senaste matcherna inte speglar lagets form.

Ett annat varumärke som berör är Innebandymagazinet. Varumärket lämnar ingen oberörd, det där med spelarbetygen... skulle kunna skriva ett megainlägg om det men väljer att skriva STÅ FÖR ERA BETYG SÅ ÄR DET OK ATT GE ETTOR ÅT SPELARE SOM GJORT BRA IFRÅN SIG. Magget behövs och jag... folk säger "skit i magget" men hallå,,, det är klart att man vill läsa spelarbetygen.  Om inte annat kan ju Magnus Fredriksson sätta sitt namn under listor och betyg så blir de mer... på riktigt, just nu är betygen enligt mig en media-svulst. jag kan tänka mig att sponsra med oranga reflex-västar som Maggets utsända kan ha på sig när de övervakar matcher ... Där ska det stå BETYGSÄTTARE- INNEBANDYMAGAZINET. Om oranga västar inte duger kan de själva höra av sig om färg.
Magget hade en bra artikel idag men känsla,  signerade Redaktör Rappel.

Bloggverktyget krånglar... helt plötsligt blir jag utslängd..  Vad hade jag skrivit då... jo att jag gärna sponsrar Magget med västar, ni vet sådana självlysande med reflexer på ... stor text på ryggen  INNEBANDYMAGAZINETS UTSÄNDE BETYGSÄTTARE.

Varning utfärdas för Murts ÖIB, stort att slå Pixbo idag, pratade med honom för ett tag sedan "med det här laget kan vi slå alla lag",... japp, det verkar inte bättre. De är verkligen seriösa, bra jobb.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Jihde berömmer Urban karlsson!!!

2008-09-20 @ 21:42:07
....en lång radda om allas vår superbloggare på innebandy.se
Hörde någon som sa att de inte läser Jihdes skit blogg... men hallå, den som säger så är nog där oftare än många andra och retar upp sig... så är det här också på min icke kändisinnebandyprofilinnebandyblogg... har verkligen fått höra vilka som skiter i min skitblogg... varför läser de då?  Det finns ju nästan 100 andra bloggar att läsa. Nu gillar jag Jihdes blogg... "Innebandy kanske inte är så tråkigt ändå"....Tror som han Rasmus Sundstedh borde kunna ta en plats i kent Göranssons lag... alltså landslaget.
Lite kul med Jihde, han skriver något positivt om Urban Karlsson och Dalen, undrens tid är inte förbi *ler*. Läs: "Hm, vad har hänt med Dalen? Vändningen och till och med seger i den tredje perioden mot Järfälla! Urban Karlsson verkar ha"... och så slutar han med. "Blir intressant att följa "Isbrytaren" i fortsättningen".

Ketil gjorde allt i matchen mot Falun, fem poäng i första omgången... nu har sex olika spelare tagit ansvar och sopat in bollen i mål... Urban tog till och med TO trots ledning... hade varit en kul match att se vinst mot Järfälla. Grattis IBK Dalen. Kul att Vestling fick in en boll, det här kan bli hans säsong... vältränad ser han ut, bara han kan fokusera så kan han vara kung. Har jag fel Dalenfans?.
Imorgon kommer grundaren av Dalenfans til Umeå, välkommen "hem"... de har lite buggar där visst... på sidan alltså.
Fatta att Ketil och gänget leder SSL, ska njuta av den känslan ikväll... man vet ju aldrig vad som händer imorgon... njut av livet alla nu därute. Fråga som chattats om ikväll: Proffsen säger att IBK Dalen tre starka femmor och därmed SSL starkaste trupp?  Kom ihåg att det inte är mina ord men tänk om det är så  Dalen har den starkaste truppen, så har jag aldrig tänkt.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandyns huvudstad och Packaléns odds

2008-09-19 @ 23:53:24
Kul med en krönikor, man är inte bortslämd direkt men... först Limmet och nu Patrik Sjögren på Eurosport.se /innebandy, (länk bruten)  han skriver "värlens bästa norrman "om allas vår Ketil Kronberg,,, hallå... han är "Sveriges snyggaste norrman"... de sjunger de i alla fall på IBK Dalens matcher, en sång hans polare gjort. Hur som helst, läs krönikan... Mika Pakalén Experttips" den höll måttet.

Ikväll vann IBF Falun... men Västerås var nära att skrälla (läs Plastboll)  det där med nykomlingar... har både läst och fått berättat för mig om ett underbart citat av mannen som är född med sköna grodor i munnen.. "Nykomlingar i premiären brukar alltid vara en svår motståndare, de har liksom inte insett hur dåliga de egentligen är." /Conny Vesterlund

Vad säger man... inte många som kan mynta sådana uttryck, i like it! En som också gillar citatet är Mr Endre som vi nu kan kalla honom... Experttipsare på Svenska Spel, fd bloggare, krönikör, tränare  och nu... så nära en blogg man kan komma, kunnig som få och dessutom förmåga att uttrycka det, det är få förunnat... Oddset innebandy  med mr "Doft av plast". Länk finns på bilden som fö. snart hamnar i min annons kolumn här, bara innebandy- reklam och bara för den goda sakens skull.

Huvudstaden... japp ... kolla in vilken bra reklam vi fick, det är ju mitt lag INNEBANDYN I UMEÅ.
"Umeå har blivit något av en huvudstad för innebandy. Varje helg spelar 4000 Umeåbor innebandy. Här finns 250 lag, från ungdomar till seniorer. Och nu har Umeå - också något så unikt som fyra innebandylag i de högsta serierna".  Så sa det i TV-inslaget igår... kul att SVT bryr sig om innebandy... mera sånt! Se klipp på Svt

På tal om tips... odds  någon har ikväll sagt:" 2,70 på seriens storfavoriter Pixbo måste bara prövas".
Ja pröva den som vill, har lovat att lägga ut mina tips här någon gång, en gång under säsongen iaf...  På tal om tips igen... dags att rösta med fötterna damer, alla matcher går att spela på, varför spelar inte tjejer? En tia kan man väl slänga bort tycker jag. Det ger Elitserien bra publicitet om intresset för spel ökar (tror jag iaf).
Fråga: Varför är Pixbo favoriter i år? Måste vara för att Kratz flyttat till Göteborg *l*.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Inga pengar på tips, Balrog x2 och så Brottman

2008-09-17 @ 23:25:05
Inledning: - återkom om en halvtimme när datorn vill vara med uppdaterar just nu så vänta med att läsa är du snäll, det struuuular)Fick brev, angående oddsen   "vilken innebanadytränare får lämna jobbet först".
I brevet stod en massa skit om Dalen såklart, har folk inget bättre för sig än att gorma över Urban..  kunde inte låta bli att kolla in oddsen  Den som satt oddsen.... tack för underhållningen men... hur tänkte du nu?

Det där med att tippa är lite kul, men det går inte alltid hem... 
Elitserien damer har gett en del plus, det var ett tag jag spelade små summor men ofta på damernas hösta serie... idag hade jag spelat på Hide a lite vs Caperio och ... inga kronor rullar in.  Mullsjö kapade åt sig en poäng.... (hörde delar av matchen men var inte där... otippat va?) Men va sjutton... hade Bohemerna spelat som de brukar så hade jag fått en min peng, CT kör nya grejer ... säkert rätt men .... synd om mig. Hade satt en slant på JIK också, bara för att de aldrig förlorat en serie premiär... trodde jag att de skulle vinna? Ja, varför inte...  allt kan hända inom innebandyn.  Balrog vann... något de däremot inte vann var uppmärksamhet i media.... de fick en rad i TT artikel... varför skrivs det så lite om Balrog? Tja... de verkar inte ha det som mål... väldigt lite hemsida i den klubben, och väldigt lite pressmeddelanden... Botkyrka-laget  behöver nog en "informatör", någon som tycker att hemsidan och annan kommunikation är viktig... de har ju för fasen nyss stått i Globen (damerna) med lite jobb hade klubben fått massor med uppmärksamhet... kom igen nu.

Men Balrog är väldigt aktuell här hos oss ... ni vet framstår som människolika, men av eld... förmåga att gömma sig i skugga och mörker. För att förstå den här raden måste man ha läst J.R.R. Tolkiens ... det är väl där demonerna har hämtat sitt namn...   Det är ett STARK namn .... demonerna, ja .. så ser de ut i det där MapelStory (stavas det så?) ... monster, bestar.... Med ett sånt namn borde laget kunna få rubriker....Nu fick de en rad ikväll... i en massa tidningar/nyhetsajter via TT, men det var Mullsjö som fick rubrikerna.. grattis till en pinne och en himla massa notiser.
(Roar den som vill med ett klipp från "Balrog filmen" och Sagan om ringen). tekniska bekymmer på många hemsidor iden senaste tiden, och här ikväll.  Min dator har tappat en gummiplupp... och blir het som sjutton, undrar var jag köper laptop-pluttar? BTW...Hittade en sak på IKEA, (mer än 20 mil till närmaste varuhus)  ... en kudde vid namn BRÄDA till datorn... bara det bästa är gott nog till min trogna (oftast) vän...  om det inte vore för att gummipluppen är borta skulle vi vara sååååå sams, brädan, laptop:en och jag.

Tillbaka till innebandy och ett namn som klingar Balrog... bland annat...
Thomas Brottman och hjärtat... hoppas det fixar sig, kanon att han är tillbaka i båset , take care man.  För fyra år sedan var det något med hjärtat, det var nära comeback men Mika Packalén var klok:
"Med tanke på vad som hänt ibland annat Akropol och i Benfica så väljer vi naturligtvis att invänta svar från EKG-prover".
Brottman behövs, snacka om innebandyprofil  och har varit med om ALLT, hudcancer och en himla massa prövningar, stark kille han är. Det sista de behöver i IBF Falun är strul i båset... de behöver arbetsro.

Mer media:
det är TT som gäller om man ska nå ut, vem ska man ringa *L*, hur vet man vilka som skriver TT-nyheterna.... Oj, vilket genomslag... 40 notiser tror jag det var.....Varför har ib enlingt mig koll på vad som skrivs frågade en "e-postare"... Jo, jaghar en tjänst genom jobbet och då kan man se träffar lätt som en plätt.... och det är inte jag som betalar *ler*. Funkar kanon om man vill snabb scanna innebandy Sverige... undrar om inte någon fler skulle ha nytta av ... snabbscann.... opps, ja nu var man där igen. Aktuellt är bra, bara mer och bredare tack ...
<<<
Nu finns en plats över i divison ett Väst Ludvika drar sig ur på grund av spelarbrist... hallå, nog borde de kunnat lämna besked om det tidigare, kan ju knappast komma som en överaskning att de står med 10 utespelare. ILLA. 
strong>Kidzen har åkt till X.et, 10 dagar....saknar dem redan men inte alla träningskläder som luktar tonåring och de där blöta handdukarna de glömt kvar i gympapåsen... inte heller alla gummikulor som fastnar på dem på konstgräset.. halva konstgräs-planen verkar vilja bo i min hall.  Saknar inte heller läxorna de glömt och kommer på klockan 21.55... men själva S&D saknar jag... visst är det lite kul att de spelar innebandy på en konstgräsplan här utanför.
<<<
Himmel vad min innebandyblogg är ful, finns det någon att hyra in som kan snygga till den, ja inte stavfel och prickarna då utan själva designen.  Vågar inte göra något nu... har inte tagit någon backup av bloggen...och det här är ju min typ dagbok, mitt innebandy arkiv - lite kul att bläddra bakåt, bloggarna är snart det enda arkiv vi har.... och innebandy.se så klart.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Gummikulor, Liverpool, VAB, älgkött och innebandy

2008-09-16 @ 23:58:47
En snabbis... eller inte.... ("du skriver så långt Ingrid, jag har inte tid att läsa"... hm.... läs varannan rad så fixar det sig grabben, eller vila en vecka... du vara kung).
Har "tagit reda på" älgkött ikväll... var lite trixigt men nu är det i alla fall i frysen.. kände mig som en helt vanlig norrlands kärring.. kokade Pölsa, styckade en halv älg och fixade basen till köttsoppa... mitt i allt stök kom S på att han ville ha revbenspäll... finns inget godare än knaperstekta älgspjäll ... särskit när man tar den "direkt från skogen".

Imorgon blir det VAB, S såg häning ut när han kom hem från skolan, var super sur när han tvingades med på Sporthuset för att köpa höst och löparskor... men när vi handlar klart ville han titta på klubbor... jag log... tänk att hur trött en kille än kan vara så finns det lust/tid/ork att känna på en cool klubba. När vi kom hem hävdade han att han var pigg och drog iväg på träningen.. tror INTE han gjorde någon bra träning... väl hemma så konstaterade jag.. han är sjuk, halsont och ja... imorgon ska jag VAB:a... men hallå.. det får man väl inte om barnen fyllt 12... nåja, stannar hemma... har inget som hänger över mig som inte kan göras en annan dag.  

S är ett stort Liverpool fans... Gerrard är stor idol... gissa om han var nöjd ikväll... S alltså, han låg i soffan och såg mer G göra "dröm målet" ...
- Mamma skit i köttet, kolla han äger ut dem.

INNEBANDYNYTT, alla länkar raderade p.g.a att de inte fungerade.
(finns hur mycket som helst... skannade snabbt idag ... och snabbt nu... jkl vad det....
På Innebandyfronten är det liv och rörelsen... Caperio:s tränare Jäderlund blir intervjuad på DN.. blir så glad... igår skrev Svenska Dagbladet omm vår sport, idag DN... yes!!!!! Den finns annat kul att läsa om caperio idag... galet skrivet i Hallandsnyheter " Outsidern". 
 /Det är mycket snack om publiksiffror nu... i HN berättar man att Warberg sålt 1000 årskort ... någon som är avundsjuk?

/Jakob Arvidsson (hej på dig) bloggar på VF, idag står det klart att han inte älskar zorro-mål, idag skrev mr fd Innebandynttt en underhållande blogg.. innebandyblogg på VF... lite kul.

Hacke blir tränare i divison två laget som satsar på att komma in i innebandyns finrum... vore ju kul med ett Skånelag till i hösta serien ... han vill "sätta Skåne på innebandy-kartan" bra där.

Hur bra är Puunberg? Ja, han ska i allafall spela för Estland i VM... oj oj oj, vilken comeback (eller)... var ju ett tag sedan han höll till på en innebandyplan ...

/Kimmy tar timeout ... himmel så trist för Falun, de har ju haft tunnt i båset i höst då Brottman varit tvungen att avstå innebandyn... Det här var inte bra för Falun.
Pemiär
Järfälla.. men hallå, vad hände... Henrik Söderlund på Unt skriver en ganska underhållande men han sågar hårt....eller vad sägs om: Men det jag tycker var mest häpnadsväckande var att de misslyckades med något av det mest grundläggande i innebandy, nämligen att kunna skjuta bollen på mål. Till slut blev det 26 skott, men många av dem var riktigt tama.Försäsongen är lång så nog borde väl Storvretaspelarna hunnit med att ha ställt in siktet till premiären."
Alla som varit med ett tag andas lugnt.. premiär är premiär... Storvreta hade en dålig dag. Måste ha varit lite nice för Viktor Klingsten som fick ta Mikael Karlssons plats i buren.. har int sett honom spela men... rätt vad det är får han stå när Uppsalagänget kommer till Umeå.
Brutet knä... det är bloggare Boris dom ... LK och måltjuv i divison ett... Hässelby. Läs hans blogg, tror han har börjat gilla skrivandet...

Ska strax sova, måste titta in på mediet(eller mediat) som sopar banan med alla andra innebandysajter... inte illa... oj nu var jag ironisk, tycker bara att de kunde visa musklerna nu när de har dem. En himla massa om Svenska super ligan... och det är ju bra men ....  det finns ju ett helt innebandy-Sverige att rapportera... KOM IGEN NU.
Natti

Uppdaterar
En uppmärksam läsare noterade ännu en nyhet om innebandy på Svd... om vilka?... media älskar Caperio Täby... de bjuder till.... har själv haft förmånen att intervjua några av dem.. min favvo är nog Ramsin (ni vet han som inte säger något sägd det, man han var lite... söt). De äger Stockholm, vilket annat lag har varit i DN/SvD samma dag?

Från en innebandyblogg nära dig /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Man ska aldrig slå vad

2008-09-15 @ 20:50:32
Just nu pågår VIB - AIK matchen... eller inte... tittar man på innebandy (.se) så har matchen inte börjat och det står noll noll... känns rätt osannolikt ... "Hämtningen av data misslyckadesThe underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a receive.System.Web.Services" (resultat på Innebandyförbundets hemsida- hur länge ska de vara så här?)

...försökte lyssna på webbradion men ... just ja... lokalt lokalt, stort att de sänder matchen.. i  P4 Västmanland 
Kollade just.... bra att Innebandymagazinet är på plats och LIVE:ar... bra jobb...
Enligt säkra källor står det 4-8 just nu (20.49 lokal tid) ... oops... på Magget står det 2-8.... (hinner du inte med är du inte snabb nog.)
 Vilken upphämtning... mitt säkra kort rapporterar 5-8... tror inte AIK är heeelt nöjda just nu. Men de höjer sig... man ska vara bäst i februari brukar det ju heta.

21.01... INTE ILLA... kanon att inte VIB åkte på dyngstryk.... det här resultatet gynnar publiksiffran ... BRA kväll alltså ur en innebandynörds synvinkel.... har noll koll på om matchen var sevärd men... det var en bra kväll för Svensk innebandy. Andra färska:
Mullsjö kommer att dra folk efter jul... om inte förr... nya arenan blir ett lämpligt dragplåster.  Hörde att någon kallade arenan för "Guds hus" för att den byggs av en frikyrka.... kan behövas lite hjälp uppifrån om man är nykomlingar i SSL.
Med Guds hjälp och bra backar ... eller nå´t i den stilen får de ha som "motto"....

Det där Friberg skriver om publiksiffrorna i Umeå... visst drar innebandyn samma människor men Umeå är innebandyns mekka .... tror inte publiksiffran blir den största utmaningen för City. Att Umeå har två Elitserie-lag har inte missgynnat publikt... bara Dalen (herr) ser till att INTE lägga sina matcher på samma tid och dag som IKSU spelar... det får INTE hända igen... tycker det är SIBF ansvar ... ska sporten leva måste ansvariga värna om innebandyns intressen och ... ja, det har blivit galet ibland.

Sveriges bästa damlag är väldigt anonymt just nu.... saknar redan Curt, tror jag ska bjuda honom på lunch ngn dag... men inte hörs och syns IKSU mer för det *ler*. Ut och marknadsför er.... inte ens bloggen lever, eller hemsidan (sista nyheten handlar om SM guld, typ... aktuellt?)..... det räcker inte med att vara bäst på banan... man måste LEVA BLAND FOLKET.

Gott och blandat från innebandy enligt mig....  ( och tack för ikväll.... världens bästa K)

Just ja.... Sandebäck- Aftonblandet  tipsar ... och tar innebandyn först.... innebandyn är på G
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

en innebandyblogg-ares tankar om resultat

2008-09-14 @ 12:26:13
Den som vill se helgens matchers resultat på innebandyförbundets hemsida får det svårt... det funkar inte, dags att titta på ett nytt system?
... hoppas journalister hittar en bra väg.... om det nu råkar finnas någon som behöver fakta....
Kanske fungerade det bättre igår.... då hade jag inget behov eller snarare möjlighet att surfa...
Fråga... var 5-7 mot ett av Sveriges bästa lag en dålig premiär av Umeå City ... Pixbo hade alla förutsättningar att vinna matchen... så... City gjorde en godkänd insats , resultatet skrevs 5-8 men det låter bättre med 5-7. DEt är just lag som Pixbo umeålaget INTE skall slå....
Hoppas inte City förlitar sig alltför mycket på zorro-kungen från Norge.. finns många som kan kliva fram.

VK körde online rapportering... imponerande, det var inte många år sedan man fick påminna dem om att en match pågick ...  för några år sedan bojkottade många innebandyälskare VK ... det var i princip bara VF som skrev om innebandy. VK har lyft sig... har sagt det förut, bäst är det när Uffe jobbar, han kan innebandy ... gör sporten rättvisa- det är inte alla skribenter som gör det. VF hade just nu kunnat vara bättre än någonsin på "min" sport men .... saknar en glöd .. kan inte sätta fingret på vad det är ....går man inte igång på vare sig innebandybloggen eller det nyheter . Nu är jag inte rättvis... VF kan omöjligt ha samma resurser ... journalister och pengar.


Tillbaka till resultat... kommer VK att rapportera även från Elitserien = damerna? Nja, tror inte det... det är ingen hemlighet att Elitserien inte är lika intressant och satsningen på SSL förra året har inte direkt inneburit ett uppsving för dam-innebandyn---- enligt mig.  Lånar bild från förbundets sida.... 15 av 43 artiklar om damerna.
Någon livematch på innebandy.se kan man glömma... de har inte lagt in ELITSERIEPREMIÄREN  Dalen vs Falun kl 14 idag....

Hur som helst.... säsongen är igång.... YES 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Spela lagom..

2008-09-10 @ 19:11:42

Barnen hemma ... härligt, men de gillade inte min mjölk från den 1 september

Nu när fler företag får upp ögonen för innebandyn kanske de ringer på dörren och vill synas på våra matcher och arrangemang... ni vet sådär som Unicef syns inom fotbollen... det går inte att undgå Unicefs budskap... samtidigt får Adidas gratis marknadsföring ....
"Fotboll är ett språk som förenar världen låter det"... och jag blir impad... så genialt... allakänner att de vinner.

Innebandyns huvudsponsor? Ser man vilka som står bakom sporten... för mig får de göra hur de vill men.... Vilken logo förknippar man med innebandy? .... vänta ska jag springa och hämta glasögonen så kan även jag se... ha-ha. Oops, lät det som om jag kritiserar någon/något nu... nä faktiskt inte men ... Tror man skulle kunna göra "spela lagom" till Innebandyns grej ... fokusera på det friska i sporten... det där som gör att en man på 63 år fortsätter stå i mål.... lagom kan vara ett bra ord... normgivande... Det där med träning... att träna lagom.. (mer för vissa, mindre för andra) ... bra initiativ det där att SIBF har som mål att involvera forskare.... KÖR på... lagom tanken ger många möjligheter. Undrar hur många som tänker... Äh, jag köper en triss... de där företaget satsar på min sport. Vi själva vet nog vilka som sponsrar oss... men vi måste berätta det för andra, det är så man fixar vinna/vinna gejen.
Någon som är arg för att fel spelare vann... världens bästa innebandyspelare... protest?
Nu slutar innebandybloggen för den här gången .... inlägget alltså. (PUNKT)

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

sponsring och ekonomisk doping

2008-09-07 @ 23:12:00
nu funkar min blogg igen... nästan som den ska... orkar inte fixa till alla knappar och finesser som jag hade tidigare... det är ju innehållet som är viktigt på en blogg... Har fått kommentarer om att sidan ser trist ut,,, jahajaha,,, blunda medan du läser så slipper du den tråkiga designen *L*.

Undrar hur det går med Westlings fraktur , han behövde inte en skada nu med tanke på hur länge han var avstängd (Dalenfans) förra säsongen., SJU matcher... ni kanske minns det... bland annat Jihde tyckte till i Expressen .Tycker Westling förtjänar en bra säsong.... han ser ruskigt vältränad ut.

Sponsring
 - vad får innebandyn?
.... på tapeten i Umeå är  Umeå kommun och de kommunala bolagen och hur de satsar sponsorpengar i olika föreningar/lag. I går publicerades en undersökning om vad olika föreningar få, det är stora skillander... Hur är det med IKSU, Umeå City alternativt IBK Dalen, vad får de för stöd? Lag i högsta serien... elitlag. Tänk... IKSU med hur många SM-guld som helst... om man jämför vad de får för ekonomiskt stöd med exempelvis Björklöven.  
      I lokaltidningen var det den upplevda orättvisan mellan UIK och Umeå Södra. som var upprinnelsen till artikeln. I går publicerade samma tidning en artikel om att Åsa Ögren sitter på två stolar, hon är ordförande i Björklöven och ordförande i Umeva och kommunpolitiker... hm.. Umeva har avsatt mindre pengar till sponsring de senaste åren men ökat anslaget till Björklöven... fast de har Åsa Ögren inget att göra med säger Umevas VD..Hm... klart att folk reagerar... Kan hända det är annorlunda i det här fallet (beskyller ingen för jäv)... men visst är det personliga kontakter som ger sponsring... 
     SÅ klart, det finns många exempel... utan kontaktnät, inga pengar in till föreningar. Självklart ska Björklöven få sponsorpengar... men det där med Elitbidrag vore inte så dumt.... det där man har i vissa kommuner ...  men alla gillar inte elitbidrag.

Allvarligt talat... vilket är Umeås största varumärke? UIK skulle jag säga... ändå får de mindre pengar än Löven. ..men hockey är underhållning för mig ... vad vore Umeå utan Skycom Arena... hockey är dyrt... det går inte att jämföra med fotboll/innebandy på samma dag.

Sponsorpengar är en sak, men vad går kommunen in med för pengar i hallarna... där idrott utövas... får Löven ett extra anslag indirekt där? Spännande fråga men... i love hockey ... även om Löven inte är mitt lag så ser jag en del matcher... är det är speciellt att komma till en ishall... Är det här vettigt? Ja det är upp till andra att bestämma, men VF-sportens högsta höns vill se en ny innebandyhall här... och vem vill inte det? Hur många spelar innebandy kontra hockey i den här stan...  lätt att ta reda på, bollar över till någon annan.

Ibland är sponsring svårt....
Det ko-handlas ibland "om ni sponsrar NN så sponsrar vi NN"... allt för att det inte ska märkas att beslutsfattare satsar pengar på sin egna lag/intressen. Skulle kunna ge flera exempel, till och med kommunalabolag... pengar är pengar, och spelet är inte rent... alltid. 
     Det finns en och annan som skulle hamna i blåsvädret om någon grävde i detta, men det är svårt att lägga frågan på bordet ... vem skulle erkänna att "jo vi fick ett uppdrag av NN mot att vi satsar pengar i NN-laget".  kanske att media redan vet hur det går till ibland...Har själv varit heligt förbannad mer än en gång, kommer att skriva om det i mina memoarer...

OBS! det finns många GODA exempel på hur företag/klubbar verkligen har utbyte av varandra, där sponsring byts mot uppmärksamhet, där etik moral styr... Tror vi är på väg mot en bättre idrotts värld... där den ekonomisk doping minskar.

Riksidrottsförbudet markerar att de är EMOT ekonomisk dopning... men de har ett spelar/förening perspektiv...citat: "Exempel på ekonomisk doping kan vara att föreningen betalar spelare eller tränare med s.k. svarta ersättningar (dvs inte erlägger skatter och avgifter), och därför får större ekonomiska möjligheter att konkurrera på det idrottsliga området"

Bra att RI jobbar med detta... men näringslivet/sponsring ,,, är en klurig rebus att knäcka.

Vill avsluta med att säga att jag inte lastar någon för att de vill stötta idrotten.... Umeå kommun ger inte för mycket pengar till Löven ....  tvärtom... satsa mer pengar på idrott... det tjänar alla på. 

"Ensam pappa söker"
Det finns en skön kille som saknar fru... han behöver helt klart hjälp att göra en kontaktannons...
Det är ju inget fel på killen tvärtom men, han vet nog inte hur man kommunicerar "här är jag, jag vill betala dina räkningar resten av ditt liv" grejen... Vilka damer går igång att ens potentiella date spelar PS med sina polare?  11 åringar typ.
     Ska försöka ta mig tid att göra en profil åt honom.. på en bra singelsajt... vet inte om han vill ragga via nätet... men en innebandyblogg ger dålig utdelning (tror jag)... Vilka tjejer gång igång på innebandy? Oops, ja men det är ju en hel del, tror ändå Göteborgaren behöver ett komplement.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Online rapportering, nope

2008-09-07 @ 14:26:37
Först, fick mail.. dt är tydligen svårt att hitta Gustav Forsbergs blogg på VK, det borde inte vara några problem men jag lägger till en annan länk. Klicka er ner till Gurras blogg som ligger under /sport/blogg.

Hm.. mina inlägg stannar i "utkast"... den där mannen som ville göra min blogg lika bra som mina inlägg... lyckades med det... lika bra som mina inlägg.. ingen vidare komplimang då det inte ens går att lägga ut uppdateringar. Rör inte min blogg.
   Får spamma ... lägga ut mina inlägg ... har ett par publicerade. Behöver bloggen just nu... för att få koppla bort de där uppdraget som skall vara klart på måndag... ett pressmeddelande som skall ut om en ny produkt... fick det på mitt bord i torsdags... galet tight med tid men ... verkar fixa det.
   Men somnade i soffan igår kväll efter det där 80-års kalaset... vaknade med gåpå80årskalasstassen ... kändes "B"... det var sånt som händer folk som supit skallen i bitar på krogen. 

I mitt vardagsrum står just nu ett innebandymål, var ju borta igår och när jag kom hem stod det där... S och en av hans kompisar var skyldiga
 -Ja vi fick inte spela innebandy inomhus hos pappa...Hm... nämen vilken tur att de har en mamma då... som typ älskar att de spelar innebandy i vardagsrummet *ironisk* .. är ändå tacksam att tonåringarna inte smyger hit och tömmer barskåpet... en spännande tid följer, hoppas så klart att kidzen brås på mig ... det där med alkohol behövde mina föräldrar aldrig oroa sig för.  ... tonåringar...
   det händer en del i den åldern, larm i Umeå just nu... tonåringar sniffar gas från sprutgrädde... livsfarligt. Så... om mitt största bekymmer är att kidzen passar på att komma hit och "skotta" i vardagsrummet  (när de vet att jag är på fest) ... no problem. 

Mail: Håller med med en av mina läsare... rapporteringen från Sveriges största elitturnering. håller inte elitklass ... inga resultat förrän idag... till och med ÖIB hade mer om cupen än Noliacupen själva (de spelar för övrigt final just nu, Murt i båset) ...där har IBK Dalen en hel del att göra... nåja, herrarnas "viktigaste" matcher var inlagda.. men det kan ju finnas en och annan som vill läsa om damernas matcher... Noliacup hade lagt ut lika många matcher som Gunnar lagt ut på VF.
   Tänk IcaMaxicupen på Gotland... höjdarlag men rapporteringen var ingen höjdare.NOLL resultatrapportering förutom för Endres egna matcher... proffsigt?  Dalarnas  lokaltidningar fick själva ta reda på hur det gått för Falun ,,, underlätta för media? Nix.
   TIPS: Använd  Cuponline.nu kan ungdomscuperna så borde väl Elitcuperna klara detta... 
Martin Olofssons klubb, Örnsköldsvik innebandy kör sin Paradiscupen fler cuper är Ersbodas 13-dagscupen och Umeå Citys  Umecupen ... och det är ju typ ungdomscuper. Vill vi ge media förutsättningar att skriva om innebandy så finns det en del att göra.
   Hyllning: Endre har andra fördelar...  på hemsidan äger skribenten Johan.Zillen .. bäst i Sverige på att skriva ... nästan som krönikor under säsongen. Dessutom har ju Endre sig lagblogg... de skåpar ut ALLA... Endre har m.a.o fler krönikor än innebandymagazinet... Var är krönikörerna.. gammal skåpmat... det där som Dalbjer skrev... va??? Var det verkligen hans egen text... satsar en femma på att någon annan skrev ihop den... så där av nöden bedd. 

Angående Noliacup... Johan Lindgren funkar som center... kände rätt på nå´t sätt... tog mig en snabb snabb snabb titt... tiden finns inte för läktaraktiviteter.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Gentest, Sparring och avgifter... de inre känslan

2008-09-02 @ 12:27:55
Innan du gifter dig kanske du bör göra en test... och se om din på tänkta råkar ha dubbeluppsättning av 334:an ... det är nämligen det som styr det där med äktenskapskriser säger forskningen... enligt DN

Men hur gör man då???? Kan man programmera sig så man går igång på bra gener? *ler*

Kunde inte låta bli att skriva... fast det är jobbdax. Vet ni... folk sitter och chattar/bloggar/läser på Blocket på arbetstid... himmel vilket slöseri... ska genast sluta skriva och ägna mig åt .... papper *suck*. (skrev klart på lunchen, någon störde mig genom att ringa mitt i inlägget *ler*)

Den inre känslan- Alba
Arbetarbladet skriver om Sparring, skiljenämnds dom fördel Alba ....men Sparring visst håller han klass, jopp... har bara sett en match men han var KUNG ... kanske något för SSL? Fast inte om han ska sitta hemma och knyppla den här säsongen. Låt grabben få spela... han måste få ha "den inre känslan" (Albas motto).

Höll andan när City och dalen tjaffsade om Lingon... men det löste sig ... gratis gratis ... kanon att knuten kunde lösas upp!!! Bra där...

Från det ena till det andra:

Läste i HD om höjda avgifter i Munka Ljungby ...
Funderar....hur ser de olika medlems/träningsavgifterna ut i landets klubbar, det är stora skillnader, man kan tycka olika om detta, vad som är rätt och fel alltså ... en del tar ut en träningsavgift, andra bara medlemsavgift men somliga klubbar har extremt låg avgift och istället förväntas man dra in pengar på annat sätt... rätt eller fel, ja jag föredrar en ordentlig avgift.

... 600 kr ... det betalade vi förra året för S i City, de har ett tydligt tänk, det kostar mindre i en del andra klubbar men då förväntas man sälja en massa lotter mm. BRA där City, fortsätt så...

Allt kan verka FÖR DYRT men man måste fundera på vad man jämför med...
Kan förstå att föräldrar reagerar när man höjer avgiften men man måste ta sig en funderare.... vad får man och vad vill vi satsa våra pengar på....

(läs inte... en lång utläggning kommer här)
Betalar för fotboll x 2, innebandy x1, handboll x1 .... sedan de slutat spela hockey känns inga avgifter (ja vad ska man säga).... Det är klart att det ibland känns i plånboken när de ska på innebandy/fotboll läger eller cup... men att sitta framför datorn, hyra en film och äta chips kostar också pengar *ler*...
Allvarligt... när man går på affären och barn är där och köper två påsar chips mitt i veckan då tycker inte jag det verkar vara någon brist på pengar... Har haft anledning att reagera... finns en familj i min närhet som jämt klagar på att saker och ting är dyrt... men pengar till godis/hyra film/ chips finns det tydligen alltid... har nästan lust att skrika VAKNA!

D gitarrlektioner förra året gick på 2500 kronor, det blev privatlektioner... då fanns ingen plats i kommunala musikskolan. Seglings lägret på Norrbyskär kostade lika mycket... ja himmel, det kostar pengar när barnen skall göra saker... det är alltid lättare att öppna plånboken om det är något man vet att barnen verkligen vill, eller något man själv gärna vill att de ska göra...Att gå på SF:s bio kostar 100 kronor... det betalar man utan att blinka, eller hur?

Vin... någon som tänkt tanken... skiter i vinet, det har blivit för dyrt... det ska mycket till.. det är motivationen som styr oss *ler*

Dagens ordspråk: Vad vore innebandyn i alls sin glans om inte alla bloggar fanns.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Pinsamt? ...vi har varit med om värre

2008-09-01 @ 21:28:17
Det här inlägget ville inte vara med tidigare, det var en lunchblogg...

krångar det här på blogg.se?

Är det då så pinsamt att förlora i en cup man inte ens var uttagen till...först, de vann inte serien (det gjorde väl andra div. 1 lag som var med i Ligacupen?... det var SEI som gav dem chansen... Ni vet Gävle drog sig ur.

Adam Fribergs Zorroblogg där sågar divison ett laget, men det kan vara värt att minnas att även i innebandynsfinrum = Elitserien och SSL har vi stött på otäcka siffror... Det har hänt att bloggare totalsågat dessa lag och matcher... även då har jag skrivit ett kläm käck och positiv blogginlägg. Kan inte låta bli... beror nog på den TYP av bloggare jag är... är tydligen typen vårdare. Låter nästan mesigt men... shit ... hellre vårda än såga *ler*... rör inte min kompis! Sist i inlägget kommer beskrivningen av ... vårdare.

Undrar om Heda är en vårdare... (gissar på något mer faktaaktigt) ...ödmjukt skriver han iaf om helgen i Umeå...

Är det verkligen pinsamt att förlora med 15-0 i Ligacupen?
... hallå, Jönköping vann med 20 mål en gång... och då var det ingen cup minsann.. men det var mååååånga är sedan ... typ 18. Så sent som förra året förlorade FCH med 13-1
och de spelade i SSL. i Elitserien var det många ojämna matcher, så där så man rös...

Nä, har nu bestämt mig för att det inte var pinsamt den där 15-0 matchen i fredags... det händer ju även i SSL och Elitserien.

Örnsöldsvik på väg tillbaka?
ÖIB var nära att halka ur divison ett för bara ett år sedan... sedan tog de tag i spelet och förra året behövde de inte skämmas för sin insats.
BTW, Då var Limmet med i båset.. och höll därmed nollan... BRA DÄR. (internt)
Ok, det var ett bottenapp för ÖIB men i lördags spelade de lika mot Umeå City... nu spelade inte City på topp men ändå...

Örnsköldsviks storhetstid
Att se ÖIB är speciellt för mig... VK Rasket som jag ibland råkar kalla dem... minns hur stolt jag var när Ö-vikslagen tog medaljer... 88-00 var herrarna på prispallen 8 av 12 gånger. Damernas medaljår var 88-93 ... två guld och resten andra valörer 97-04...fem titlar .. stort! (ber om ursäkt för eventuella sakfel, det här är ingen faktasida:))
Här borde Nordström ta vid... han kan den tiden om man säger så...

Undrar om det där med sammanslagningen av olika klubbar bara var positivt för Ö-viks innebandyutveckling... det är ju så INNE just nu att slå ihop och göra stora föreningar... är inte helt övertygad om att det är rätt väg att gå.. man tycker att man skaffar nya muskler... men det kan hämma talangutveckligen... rent psykologiskt...känns det inte B att spela i B-laget... (eller). Små klubbar blir plantskolor men talangerna får spela i A-laget oavsett vilken division man spelar i. Hoppas jag har fel... att tänket är rätt... Skellefteå är en stad som också varit en innebandystad... Guldstaden.. de med målvakten som krossade bollarna mellan sina händer...

(en avstickare nu) Luleå,,, vet inte vad som hände där men nu är de inget att räkna med i de högre serier ... låt oss hoppas att innebandyn börjar blomstra i norra sverige... ni vet Umeå ligger nästan mitt i Sverige. Ny stor förening är en ny förening, i Skåne slår man också ihop... ja många exempel finns. Håller tummarna

Tillbaka till resultat ... de där när målskillnaden är brutal i antal mätt (snygg formulering) är inte kul, men det händer... även i innebandyns finrum.
Till sist... Pixbo förstärker från Danmark... intressant förvärv.. "Stinne är en spelare med bra spelförståelse och hög arbetskapacitet, en bra sammanfattning skulle vara en teknisk slitvarg, säger Johan Nodlycke, Contract Manager för Pixbo Wallenstams damer, och som tidigare verkat i den danska landslagsledningen."

Tjuvar på Gotland
... bloggkollegan Per Vallstedt hjälper till att efterlysa klubborna som stals från Rönnby och Falun... TRIST när så´nt händer... VP var ju på Gotland... men han hade inga klubbor med sig i bagaget igår... Fråga, vad gör de på Gotland VP var HUR TRÖTT SOM HELST efter konferensen.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.