->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

så finns det ju andra dagar och människor

2009-04-29 @ 22:39:14
Idag har jag skrivit mitt livs andra krönika. , det blev väl mer som en blogg...så där som jag skriver här,  till och med med mina ... punkter... 
full av känslor och rakt ur hjärtat.  Det är en kärleksförklaring.
Nu ligger den där.  På Ladies.

Ser att den är okorrad, stavfelen bjuder jag på. *ler*.  Hoppas att någon hinner läsa....  
Fick ett mail att Malin & Magnus som startade sajten/gjorde designen tänker släcka ner den, den 1:a maj. Typ över sommaren....  De skall jobba med att bygga upp organisation och göra om  själva sajten med mera, Trodde jag hörde/läste fel men det är iaf vad de sagt.  Snacka om att göra det svårt för sig.
Nåja, det lär ju märkas. 

Ännu mer kärlek:  Från oväntat håll... Finns två personer idag som gjorde min dag...
Ninna, din omtanke gjorde skillnad. 
Roger, tack... du är en utmärkt soptunna...  ja... du fattar, på ett bra sätt.  Dessutom sms:et... det behövs verkligen så lite ibland. Du, det är väl ändå jag som brukar lyssna.. och du prata *ler*, i vanliga fall.

Nytt ämne:
Har ett litet dilemma... hur ofta ska man träna när man spelar fotboll och är 13/14 år... fem pass i veckan, två slutar 22. Verkar inte klokt.  De som inte tränar får inte spela brukar det heta...  men hallå, han går i sjuan. Somna 23 verkar inte särskilt sunt. Nytt ämne;
Hur gör man när en 12 åring inte vill vara förste målis? När tränarna vill det, men hon själv längtar efter att spela ute i bland? Hon är en grym målvakt... förstår att de vill ha henne som målis men...  Hur ska jag stötta? Det där är ju tränarnas sak, redan i fjol berättade jag om hennes önskan,
I dag kom följande mail:
Vi har fått indikationer från andra i laget att NN inte vill stå? Vi undrar varför??

NN är det bästa vi har, det vore synd att kasta bort en sådan talang..

Hon är inte bangen att strida i närkamper,duktig på att rädda bollar. Hon är kanonbra. Både jag och n-tränaren vill ju självklart att hon helst ska stå,men om det inte blir så så får vi rulla på olika målvakter och då får det gå som det går.

Fråga: Vad svarar man? För mig är det viktigast att hon mår bra. Men jag vill inte styra. Förslag? Tar tacksamt emot...

Sist:
sov gott alla... sovit har för övrigt 13 åringen gjort i två timmar efter skolan, ätit middag, läst läxor, skype:at (eller vad man säger) ändå sover han nu... kan man gissa att det är sjukdom på gång?

Just det... uppdaterar... egentligen hade jag tänkt skriva att jag avskyr valborg,  sedan blev det en massa annat...  blev nog uppfylld av den värme jag mött,,,, förlåt, hade tänk spy galla över smällare, blöta skor, fulla föräldrar...
Min blogg skulle egentligen handla om hur lite jag älskar att stå vid en brasa... 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bra att bloggarna läggs ner -

2009-04-27 @ 22:48:30

Jag tog en runda ... eller rättare sagt gick via rss i min webbläsare och sedan snabbkollade jag bloggkollen...

tack alla ni som lagt ner era bloggar, det kommer att spara en massa tid *ler*.  Se där, det finns något bra med allt sorgligt....  det viktigaste är väl ändå att bara de som verkligen har LUST att skriva gör det.  Blogg är ju ... på ett sätt kärlek, passion....  och hör i hop i det här fallet med innebandy. Tänk om alla och all tid som under åren lagts på innebandybloggar nu.... går ihop för att promota innebandyn... i vanlig media, på klubbarnas hemsidor ... ja överallt, där innebandyn skall synas.  En innebandyblogg, är inget mot redaktionellt skrivna texter.

Att blogga är till stor del en egotripp....  "kom och läs allt viktigt jag har att berätta" ....  ett fåtal bloggar på någons uppdrag, de flesta på sitt eget.  Lusten går upp och ner för de flesta... men finns ingen lust så kan tangenterna lika gärna vila.

Nu är säsongen över, alltså.... det har alla märkt va? Klubbarna är fullt upptagna med att rusta sig för nästa säsong, hoppas att alla lägger lite extra krut på evenemang och publik... och börjar planera nu.  Det är inte bara sportgruppen som ska vara aktiva nu... nä, det är nu man lägger grunden för nästa säsong på alla områden. KÄMPA!

Rasmus Sundstedt, jag sa det innan säsongen....  en man som kommer att få stora framgångar under säsongen. Han blev WC:s bästa lirare läste jag...  Mattias Samuelsson var nog ettan i de matcher jag såg, Rasmus spelade inte den första... då passade jag på att göra bort mig lite.

Det syntes att många spelare haft långt speluppehåll, däribland Danne... hade sett fram emot att se honom ta plats men det var inte hans dag i fredags. Han kom inte till sin rätt, jag som hoppats på show,
Jag sa  till bänkgrannen (så där som man gör... rakt ut):
"Tränar de inget i Täby" (tänkte på ett de var ett tag sedan de spelade, alla som läser här vet att Täby har en speciell plats i mitt hjärta)
"Fråga Rasmus han sitter ju här" fick jag till svar och personen han pekade på satt fem cm i från mig.
"Jo, vi tränar" svarade han, han lät inte irriterad men... det kändes sådär.
Borde ha känt igen honom, men det där med matchställ är det ögat vant sig vid, jag brukar inte känna igen spelare när de är civila.  I Periodpaus bytte Rasmus plats med sin lagkamrat... (undrar varför *ler*)  och visade i lördags att han var i god form.  Där har ni en av framtidens stora!

Vi hamnade på samma bänk som blågula ej ombytta av misstag, det var lite hipp som happ det där med var folk satte sig. Utan att skämmas tog de platser någon annan hade köpt. Jag fick hålla in magen flera gånger för att släppa förbi Djurling, Rasmus och Klingsten.  Det var iaf vad jag sa (man kan säga att jag gick med håven)... sikka gentlemän ... nej men det är lugnt, du behöver väl inte hålla in....  Oops, hade ingen lapp i pannan den här gången heller.... "akta er för bloggare".
Djurling... ödmjuk kille,  årets spelare är som person ett bra varumärke för landslaget och AIK. Det är bara att gratulera innebandyn.  Såg honom prata med ungdomar i ladan....  det är så där man uppträder om man är en stjärna. CREDD.

#25 i Tjeckien... wow "Lite Holmgren över honom" sa VP. Synd att Gurra inte var på plats... är säker på att han sagt samma sak. Marc Muhlethaler ....  har någon speciellt.  "Ingrid du är ju också svag för bra handleder" ... himmel så konstiga saker att säga på en weekend på tu man hand.  På vägen hem satt jag och funderade på vad jag ska säga till våra vänner att vi gjort i Piteå. Låter ju inte så romantiskt att se tre landskamper, men det var det.  #25 hade nog varit med i all star om jag fick ta ut ett... men jag vet inte vem han skulle peta bort.

Nästa gång kan ni kanske göra något som du vill sa Katta idag, hon hade börjat undra om jag flyttat, först påsk, sedan Globen och nu Piteå... ha ha....  just det... Nästa gång blir det spa? Nä,  inte min grej. Innebandy är inte ett okey intresse i alla sammahang, nåja.

Föräldrasamtal eller utvecklingsamtal som det heter nu för tiden... 12 åringens, efter nationella proven. Tre fel totalt på alla prov, låååångt över medel.  Oj vad hon är lik mig *ler* (nej, verkligen inte). Imorgon kommer hon hit, en mamma kväll... på torsdag får jag bonus tid med 14 åringen och sedan på söndag kommer de "hem" i två veckor. Längtar!  
Det är nya tider, mina nya grusskor blev plötsligt 12-åringens, "du lär väl inte spela någon fotboll i år heller".

Cykeln har 14-åringen knyckt... "det är coolare med en tantcykel"  ..., det är för övrigt den cykel som blivit omskriven när Grubbe fick berätta sitt roligaste innebandyminne ett år (en wiskeprovarycykelfest), en historisk cykel. Min första och enda fest med dem.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

World Challenge -en positiv överaskning

2009-04-25 @ 22:46:54
Skriver i bilen på väg hem... är himla glad att VP lyckades övertala mig att åka...  blev en kanon helg (fred/lörd)  utan krav.. bara njuta. Hade glömt vilket mäktigt hotell Stadshotellet är. Fast det var mycket träningsoveraller där, oops, alla lag utom blå/gula bodde på vårt hotell.... Vi hamnade på blå/vitas våning. Tror de hade alla andra rum utom just vårt på den sidan vi bodde. Var säker på att vi hade rum 221, men Hyvärinen påstod att det vara hans *ler*. 222.... ja just det ja.
 Nåja, vi fick ett kanonrum ... lite lyx faktiskt...  såg lite märkligt ut med en massa joggingskor i korridoren,,,, bara.

Det var inte 14 mil till Piteå, utan 21,5, men ... det var värt resan, faktiskt.  Blev nästan hånad när jag berättade att vi skulle åka på WC.... synd att inte landslaget/kamper har mer status... och att inte landslaget tillåts ha plats i innebandysveriges hjärta.  Lite att jobba på där, landslaget är ju typ ... vårt...

Asp & Mattsson och Sundstedh fick en boll med sig hem... för första mål i blå/gult. Premiär...

Tjeckien verkar ha något på gång...  det var underhållning att se dem spela... de spelar lite omoget men charmigt.. som en modig nykomling i SSL *ler*. De spelar inte sarghörnsinnebandy eller bakom målburen innebandy...  Trots att de ser tunna ut (inte så mkt muskler som man är van när det gäller landslaget)  så verkade outtröttliga, Kontringar som fick publiken att le... snabba, ettriga utan att spela fult. Dom gjorde det svårt för Sverige med sitt lite... fräcka, spel... De spelade med små marginaler... Vad är motsatsen till Kokochas väl använda uttryck "minimera misstagen"? Maximera chanser??? (annat förslag?) Så spelade Tjeckien i båda matcherna. Är himla glad att Sverige vann mot dem.. men med den kämpainsats Tjeckien stod för...  var Sveriges seger inte självklar, undrar om inte Rasmus hade gjort matchen...  "säkrare".

Mot Schweiz var det inget snack .. Tjeckien var bättre, fattar inte varför Schweiz inte spelade Dalenkedjan hela matchen... det var då Schweiz fick till något spel. Pascal blev matchen lirare... hm... enligt oss var det Dysli som ägde.

Karl-Johan Nilsson var gårdagens bästa lirare, (Samuelsson blev vald av arrangörerna) idag var Samuelsson bäst. Fast Rasmus som fick det priset idag, han var  också riktigt riktigt bra.  

Och i Finland, inget snack... Öhman ville mest, vet inte varför det kändes som han inte gjorde så mycket mer än mål... ... Han gör det han är bra på, och det gör han väldigt bra.
Var hur som helst en fröjd att se hur lycklig han var idag... snacka om att skaffa sig ett minne för livet... en comeback, sin 100:e match och ... en mäktigt revanch...

Mattias Samuelsson var det spelaren som imponerade mest, , två kanon matcher¨.
Karl-Johan kom verkligen till sin rätt i helgen... han hamnar rätt ofta bakom mål i klubblaget...  här fick han "plats" ... det passar honom.  Tycker Finland var rätt tuffa mot K-J idag, ett tag kändes de som de ville ha bort honom från banan.

Helgens höjdare gjorde av Fischerström .. utanför spelet lite show för publiken.. så snyggt. Sedan åkte han på en utvisning mot Tjeckien också, fast han satt i uppvärmningstället... Magi *ler* .  Ganska söta tabbar seket gjorde... charmiga, Ramsin fick credd i går för en räddning Tjeckien gjorde... sedan.. heter det verkligen layplay (liggande spel) och full strange när lag blir fulltaliga. Som sagt... charmigt. Ska credda Piteå sedan ... det var en bra arena att spela i, bra med folk och .. ja många saker var bra.  

Oj, det här blev ingen vidare blogg... sitter i bilen (kör inte)
Asp gjorde en kanon match i går...  vad fn gör han i landslaget, sa någon... men han visade... klass.
Djurling borde ha fått sätta en kasse idag, kändes snopet... kändes mer son NÄR kommer det än OM.  
Sjögren fick en tung inledning idag mot Finland, men han förtjänar mer än en 2:a i betyg...  han hade svårare lägen än den match där Ramsin råddade 95%. Sjögrens 63% går därför inte att bara se till siffrorna, Sjögren  var bra!
Var iofs säker på att Ramsin skulle stå mot Finland, men Ramsin har ju inte många matcher i kroppen, men det märktes inte,
Kan säga att det märktes på många spelare att de inte spelat på ett tag (en del spelare såg taffliga ut)...  men till  Gillek, såg "fin" ut. Vilka pass han levererade i går *vågen*. 

Tror Gullstrand fick in bollen på sjunde chansen mot Tjeckien,  måste ha varit frustrerande. "Jag hade ju en del lägen" sa han till Magget... jo, sju rakt på målvakten (eller typ) innan det blev mål. Skönt mål för honom. 

Blir visst en Tjeck i Falun nästa år....  ,varför har ingen skrivit om det?

Nu framme i Umeå. Måste kolla vad jag skrivit sedan *ler*.... 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Piteå nästa... får hoppas på lite show

2009-04-24 @ 15:04:32

Oj, det är visst inte jag som är chef... blir Pite iaf. Känns inte så peppande just nu men ... så är det nästan med allt just nu. Stadshotellet i Piteå, låter så där. Hellre det än Pite Havsbad den här gången...  Åker om 1,5 timme. På söndag blir det röja & greja dag. Inget annat...

Magget har visst ingen på plats hörde jag, va? Fredriksson 2000 kronor per artikel så fixar jag det *ler*.  På WC borde det  finnas folk på plats tycker man, nåja, de kanske har löst det. Hör av dig annars Magnus:).

Ingen TV heller??? Synd, men ...  läste att det inte finns pengar, det kan man förstå. Inte gratis precis. Hur svårt är det att sända Vebb-TV från en match? Det hade gett Piteå en lite chans att visa upp sig, nu när de har chansen.

Vinner Tjeckien är det deras första seger mot Sverige, men den skrällen är väl knappast att vänta. Hoppas på rolig innebandy... och att stjärnorna passar på att ta för sig. Minns inte hur långt det är till Pite... borde veta det, 14 mil?

I Umeå är det inget kul med innebandy... Dalen har det tufft att hitta spelare, så synd. De får helt enkelt bygga upp något nytt, håller tummarna, verkligen.
Dalens damer däremot... många unga nya, även där.. en ny start. Från IKSU:s håll är det tyst... hallå, kom igen nu. Inte mycket till silly season här inte.

Har laddat för ett inlägg om vilka som är innebandyns kunder... skrev lite här om dagen, men det blir så stelt och konstigt när jag liksom... tänker, innan jag skriver. Har tänkt så mycket på
Varför kommer det inlägg ... jag som för bara några dagar sedan ville spy på bloggen. Känns som jag inte hittar något bra sätt att avsluta...  (eller ta uppehåll).

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

När i tid om vad? Del 2 i FloorBall pressreleaseschool

2009-04-23 @ 21:40:25

Alla som tycker att deras lag/klubb är värd att skriva om skall skicka PM, det är klart folk inte skriva... om vi inte ens själv visar att vi vill synas,
 
Ska inte lägga ner så mycket mer tid på det här med PM, men... känns som jag vill lägga ut en del av det jag skrivit iaf.

Håll till godo, hoppas ni hittar något matnyttigt:

Vilken tid på dagen skall man skicka ett pressmeddelande?


Här gör många fel, det kan vålla irritation och vi ska ju underlätta för pressen.

Detta är viktigare än man först tror, jag skall strax förklara varför. 


Bra regel: Ett PM skall nå alla redaktioner samtidigt, därför är det att rekommendera att skicka 06.00 (möjligen tidigare, kolla med er press) på morgonen. Varför? Så det finns i redaktionsposten (e-posten) när nyhetsuppdragen delas ut på redaktionsmötet.  Sportredaktion vill ha PM absolut senast 14.00  och till den "vanliga" redaktionen innan 08.00. Var lite uppmärksam här, det beror på vad ni skickar inbjudan till presskonferens eller pressrelease eller bara tips.

Tips: Många mailprogram kan autoskicka på angiven tid, annars får man helt enkelt masa sig upp. 


En bra riktlinje är så tidigt som möjligt om man vill ha ut sitt budskap. Förbered kvällen innan men skicka inte sent på kvällen (med hänvisning till detta att alla redaktioner skall få PM samtidigt).


Inga läckor... var noga med det. (här kan det ... ja, finnas undantag)


Se till att ha en maillista klar, ha den aktuell.


Om man skickar vid fel tid finns risk att nyheten "bara" hamnar på webben och inte i tidningen. Dessutom, antingen ger du en tidning exklusivitet eller så skickar ni till alla samtidigt, risken är stor att man börjar rikta PM så blir annan media irriterade och väljer bort er nästa gång. En avvägning, vill man ge någon exklusivitet kan det vara bättre att ringa en journalist.

Det tråkigaste som finns som journalist är när man ser att någon annan fått ett PM, sådant stör relationer och även i kontakt med media handlar det om att bygga relationer på en proffsig nivå.


När kan man skicka ett pressmeddelande (PM)? Om vad?
Här kommer exempel, zappar ur skallen bara:

En skräll
Silly season nyheter.
Publikrekord
Ny-satsningar
Spelare med aktuella rekord och ett citat från tränare.
Nyheter som mål inför säsong, delmål osv.
"Skandaler"
Även när det går tungt, ska man skicka PM.
En skada.
Utmärkelser

För att få pressen att skriva måste man vara lite smart... hitta en spännande vinkel.
Man kan alltid hitta "sexiga" nyheter, om man bara tänker efter en extra gång.

Säger det igen, citat är bra... , den enda risk med detta är att vi missar redaktionellt skriva texter, men så länge innebandyn har så svårt att nå ut...  skulle jag nog säga att det är (i princip) färdiga notiser som underlättar nyhetsflödet allra mest. Allt har en baksida... många vill vara ensam om nyheten, det man får hoppas då är att de ringer er för att få en egen ... vinkel.

Det finns mängder av om och men här...  nåja, här under kategogorier hittar ni det jag skrivit i ämnet
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

- de sanna hjältarna

2009-04-22 @ 19:23:45

Det känns lite tomt.... men det är tur att SM-finalen är över, hade aldrig pallat en till *ler*.

Alla ni som satsat ert hjärta den här säsongen... tack! Alla... ni som gör innebandyn möjlig, tack!

Vilka är det som bidrar då... till att göra innebandyn möjlig.... vilka får aldrig "credd"? Många så klart, medan andra får massor, utan att ... jo, alla bidrar men.. det finns bortglömda personer.  
.... vilka är de egentliga hjältarna? Några som helt klart borde hyllas är de som är hemma och tar hand om familjen, tränares familjer, spelares och andra inblandade. De gör innebandyn möjlig...

Bara de som har eller har haft små barn vet vad det innebär.

Någon sa till mig att jag måste ha haft det så när mina barn var små...Det var en slitig tid med två barn och en ålderskillnad på 1,5 år. Jo, tufft....
men... visserligen var barnens pappa borta många nätter i veckan, men då syntes det också i kassan och det med råge. Så är det inte (iaf sällan) inom innebandyn.

Därför...  Queen of innebandy är bland annat Bults partner, läste att han slutar för att ägna sig åt dem.
Skulle kunna räkna upp en massa, Binges familj, Patrik Eklunds familj, Urban Karlssons familj, Rickie Hyvärinens familj. Niclas Jihdes familj,  Andreas Lundmarks familj. Finns ju massor med hjältar med verkliga hjältar på hemmaplan.  Alla spelare/ledare som har små barn... har hjältar på hemmaplan.

Pratade med några hjältinnor i helgen, vill säga tack till alla er som aldrig får ett tack. Utan er, ingen innebandy...   KÄRLEK till er. Tänk att vara gift med innebandy...  möter ibland både män och kvinnor som är missnöjda med deras partners val av satsning/intresse. Inte konstigt, vad får de tillbaka? De kan inte ens sola sig i glansen.... även om del kan det.

Det är ett tag kvar innan innebandyspelare/tränare är heta byten på partners marknaden, jag tänker på det där med fotbollsfruar....  Att gifta sig med en innebandyspelare... det måste vara kärlek det. Fy vilket slit!

(TEXT BORTTAGEN)  

Oj, .... klockan går, ut och springa....   det är visst nytt Studio Warberg utlagd...  lovar titta om jag hinner.

Uppdaterar 21.40.
Har nu sett Studio Warberg.  Gör det ni också. Kom i håg att se klippen i helskärm.
När Klavberg & Wilhelmsson började var det bra, nu är det jättebra. Ingen kan komma och säga att WIC inte får godkänt för deras webb-TV.  Nu pratar vi att lära sig fort...  Tack och varsågod för en rolig resa får jag väl säga. Fortsätt kämpa.
Är stolt!

Hade inte tid och ork att se ett enda av de program som gjordes från Globen, har gluttat i kväll...   lär väl inte kunna låta bli att se resten heller.
bra jobb där. Intervjun med Jihde... den måste alla se.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Minne & Jihde lyfte bucklan

2009-04-19 @ 15:45:15
Sitter kvar på hotellet med några timmar att fördriva i hufvudstaden.  Måste landa och ladda innan jag tar mig in till city, vet inte när jag var så här trött senast, en hektisk vecka, minuskontot på sömn är stort. Såg ut som ett lik redan i går morse...  men det var ingen risk att man somnande under matcherna i iallafall. Försöka sova innan festen, men borde så klart ha gått på banketten eftersom jag ändå inte somnade. Var visst ingen tillknäppt historia.

En lätt överförfriskad vinnare/spelare tyckte att jag skulle blogga imorgon (läs idag) , och hylla AIK... Ja, för mig finns inget annat, klart jag lyfter på hatten. Grattis AIK, vilken avslutning för Jihde, sätta sista och första målet. Trodde han skulle utses till matchen lirare, trodde även att han skulle få lyfta buckla. Nåja, det är detaljer, en bra avslutning hur som helst för Mr Innebandy. Ett särskilt grattis till Hallstensson, hoppas han inte är mätt på innebandy nu.   

Ägde Minne Globen? Ja, det tycker jag, Hon och Sara Kristoffersson. Lägger Hermine  klubban på hyllan i höst så... gör hon det med flaggan i topp. Nice!  (har inte hört att hon ska det, minns bara presskonf. förra året) Minne är Jihdes motsvarighet på damsidan. En profil som levererat och profilerat sporten, hon brinner för sporten. Hon kommer att fortsätta bidra även när hon slutar spela. Helt säkert.  Hon strålade i morse, båda hennes lag tog SM-guld (AIK och Balrog).

Ok, det är kaptenen som skall lyfta bucklan men... hade varit skönt (i min blogg är det jag som tycker, ju) att se Minne och Jihde lyfta dem först. Hörde fler som kommenterade detta med Jihde, så... för mig var det hans buckla. I Balrog fick Minne vara tvåa att hålla i bucklan, det var hon i sanning värd.

Falun föll med flaggan i topp, de spelade rolig innebandy... de var Falun som levererade finess i går (men ett av Balrogs mål kom ju till genom en riktigt snygg assist). Balrog var bättre och fick de där "skitmålen" som IKSU aldrig lyckades med i semin.  De som sa att Falun skulle bli utklassade hade fel! Bollen stutsade inte Faluns väg i går, men den stutsade "bra" i går... den där bollen passar verkligen inte TV-golvet.  Nästa år ska visst bollens barnsjukdomar vara borta hörde jag, kanon... bra jobbat där.

Återkommer nu till AIK... det fanns en man som såg lyckligare ut än alla andra, det var CONNY Westerlund. Han sken som en sol, bad mitt sällskap att fota honom. Tyvärr blev bilderna inte bra, så synd... det var verkligen en härlig syn. Det var länge sedan jag såg någon så glad.


BTW, det blå havet ägde i Globen, (Stafsen & CO) hur stort som helst.  En annan dag ska jag hylla Bult och Lindblom..  PÅ TOK FÖR MÅNGA PROFILER SLUTAR NU.

Fasth sitter här bredvid och bloggar, tänk att man ha blogg som jobb... hör folk säga jag måste blogga... det skulle aldrig funka för mig. Ska bli intressant att höra hur många som såg matchen.  Sa till Micke att han inte fick skriva om mig... det har han ju gjort tillräckligt.  Ser ut att vara Janne Ögren, Fasth och jag kvar på hotellet... här i allafall. Oj, här ligger visst Ögrens plånbok....

Hade väskproblem i går... hade inget rum när jag kom fram... Fick ställa resväska i förbundskaptenens, bussigt! Vågade inte lämna väskan i bagageutrymmet då jag hade datorn och jobbpapper som jag verkligen inte ville bli av med. TACK Kent, du räddade min dag!, guld värd! En tjej i receptionen var så bussig, hon fick trixa en stund innan det ordnade sig med mitt boende,  ...helt klart rätt personer i vissa receptioner.  Det där med boendet var onödigt... fick hålla andan.

Patrik Ekwall gjorde ett bra jobb i "vip:en" mellan matcherna, god mat. Däremot NRJ...  nja. Den som såg matchen på TV, slapp ju detta.

En miss till av mig var att missa att tacka Rons sponsor ordentligt för ... ja tror det blev tre öl. Borde också tacka Packalén för den uteblivna rundan, hade aldrig pallat det. Är verkligen ingen partypingla längre.

Har varit rätt knäckt ett tag, fick så många tack på olika sätt i går. Ja... berörda vet,  kan inte tacka här, det värmde.  Avslutade kvällen XX XX *ler* eller möjligen senare, ja ja... ångrar mig inte konstigt nog. Människor är roligare och viktigare än innebandy, Ska hem och smälta ett och annat.  Tänk att det ska vara så här jobbigt att inte jobba under SM-finalen... *skrattar* 

Skrattade gott i går, någon presenterade mig som hon som bloggar och då kom det... va, är du en tant? Jo...  
En tant som inte vet när mitt sista inlägg kommer. Undrar hur det bara kan ta slut på lust... märkligt, att sitta här och blanda bokstäver har ju varit ... typ passion.  

Fanns en del smärta också... att ta silver är surt, "känns inte som en medalj" "det suger att vara nästbäst". Nåja, nu är den här säsongen slut. Nya tag nästa år. Fortsätt kämpa!

Oj, missade att publicera detta... måste vara ordentligt trött... flera timmar sedan jag skrev den. Har sedan dess suttit och pratat med en kund, undrar om jag såg pigg ut? Läste Jihde:s blogg och insåg... han ställde kvar skorna på planen, slutar blogga åt TV4.... Vem ska nu föra debatten framåt, det har han gjort, tagit upp saker som skapat debatt och det har hänt saker. Sååååååå trist om det inte blir någon mer blogg. På innebandy.se läste jag också att Minne ska spela nästa år...  Se där, kul att det inte var e avskedsföreställning. Har i övrigt inte kollat in media & bloggar men jag hörde att till och med Expressen (innebandyns huvudsponor) hade skrivit en massa...  Ska scanna media senare imorgon kanske.

Uppdaterar ... 21.46, fick ett argt mess... Conny heter Conny och inget annat, jag fattar inte att jag skrev fel....  nu har jag rättat till det. Uppdaterar måndag... Aftonbladet har gjort ett kanon jobb under finalen... men Johanna Dahlin ocj Minne blandades i hop i den här intervjun ... den jag länkade till förut... Synd.... undrar hur mycket frågor Minne får vad "privata skäl" är.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Jihde, tack för allt! Kan Falun göra en IKSU?

2009-04-17 @ 19:24:51

Blandar i hop lite bokstäver innan det är dags att ge sig av mot Stockholm och SM-finalen. Har tänkt avsluta mitt bloggande, det roliga med blogg tog slut i veckan... ingen särskild orsak.  Kommer inte att bli en av alla dessa som bloggar en gång i månaden, antingen så skriver jag eller så inte. 

Är egntligen inte så peppad på Globen, men det kommer när jag väl är där. Finns några jag toklängtar efter att få träffa, en kortis är bättre än inget. 
Har inte hunnit följa med vad som sägs och skrivs på länge men visst är det så att alla tror på  Balrog och AIK,

är själv världens sämsta tippare. 

men jag unnar Jihde ett guld,. Eller ... han är i allafall guld värd på många sätt.
Känns sorgligt att det är Jihdes sista match. Den mannen har gjort mer för innebandyn än många andra, han är kanske inte bäst men störst. Tänker inte rada upp alla bra saker han lyckats med, egentligen har väl Jihde alltid levererat där han befunnit sig inom innebandyn. Har inte koll på vad som händer framöver. Till Niklas, även om du gjort mer än de flesta och har rätt att sätta punkt så hoppas jag att det inte är slut. Vill ändå säga TACK och lycka till. Även om det inte blir guld i morgon så är du Mr innebandy.

Vinner inte Warberg i morgon har de ändå vunnit när det gäller allt annat, det som faktiskt innebandyn behöver nämligen fans och publik. Beundrar denna förening, ja... det är jag ju inte ensam om. Warberg är guldklubben, någon sa att alla andra lag lämnade tillbaka biljetter till SM-finalen, fans i Stockholm kan ju ha bokat biljetter innan, i Falun hade många redan köpt biljetter på annat sätt  men ....  375 biljetter till damlagen och 1100 till herrlagen borde gå åt. Tror att det kommer att bli bättre och bättre, det har pratats mycket organisation, ekonomi med mer i år. Nästa år ... då ni.

Uppdaterar, jo jag har spelat på WIC ...  men vinner AIK ska jag gratulera Hallstensson å det varmaste, jag lovar.

Damfinalen då... måste säga att jag inte alls vågar spela. Balrog borde ta hem det men Falun... ja.  Ingen av lagen finns i mitt hjärta, hoppas på innebandypropaganda.  Det roligaste vore att Minne fick äga Globen efter allt slit, men så har ju Falun visat sådant hjärta.
Bästa laget för dagen vinner, Matte Forslund tippade en 6-0 match fördel Balrog, glöm det! Den som tippar 6-0 har inte sett Falsun på slutet. Må vara att de är orutinerade och Balrog är ett starkare lag men...  Falun har gjort mig och många andra förvirrade i semin... ett annat lag än i kvarten.

Det finns de som menar att man inte vinner guld i sin första SM-final, det var just vad IKSU gjorde. (Tänker på Mikas krönika... han skriver ytterst få... och det stämmer, men det finns ju ett lag... )
De (IKSU) snubblande sig fram under säsongen och var nära att hamna i den dåvarande Allsvenskan. Det har folk glömt nu. För den skull säger jag inte att Falun vinner, men inte tror jag de svävar omkring på små moln och glömmer bort att slåss för guldet.

Enligt mailen finns det en himla massa jag borde skriva om... men jag skriver bara om det jag har lust med. När det gäller artiklar jag borde skriva kan jag bara säga...  men skriv själv. Finns ju en massa forum, jag har gjort mer än någon kan begära. Det är kul att människor vill att jag skriver men... det måste väl finnas andra som kan ta sig an viktiga ämnen, eller?  "ta ditt ansvar nu Ingrid" ... Hallå, det är inte jag som ska rösta med fötterna.
Det finns många viktiga saker att lyfta fram men...  jag är bloggare, eller var i allafall.
Ses i Globen!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Undrar om Falun hittade tändvätska här?

2009-04-15 @ 22:29:36

Då var det klart, Balrog vs Falun i Globen, vad ska man säga? STORT grattis Falun.
Här om dagen skrev jag... "På måndag vet vi... snacka om skräll om Falun står i Globen, är nog bara de själva som tror på det." Det finns risk att viss tändvätska hämtades ur orden ovan... 

Innebandybloggar är farliga *ler*

Hur tråkigt det än är att IKSU inte står i Globen så är jag så himla glad för Faluns skull, det finns två personer där jag unnar detta...  på ett alldeles särskilt sätt. Det är Andreas Lundmark och Sara Kristoffersson.
Tänker inte gå in närmare på varför eller jo... måste bara skriva.
Grattis Sara, du är grym. Innebandyns Zlatan, en sann profil. I like! Har sett alla lag spela i år, de flesta mer än en gång och ingen kan mäta sig med Sara.

Nytt ämne:

Har befunnit mig långt från innebandyn, på en plats där det viktigaste är att veden är inburen, hur många minusgrader det varit på natten (minst fyra en förutsättning för att köra skoter på älven efter 09.00 dagen efter) och vilken mat som skall ställas på bordet.

Har landat i soffan ...  skulle egentligen vilja skriva massor men... orken tog slut ute i skoterångorna .... på jordens vackraste plats.  Hade datorn med mig upp men har inte hållit mig uppdaterad när det gäller innebandy. Fick en rapport från IKSU-matchen av en gamla IKSU-spelare. Det var visst dramatiskt värre...  hade tänkt skriva ett "matchreferat" ala hörsägen men... som sagt.... trött på ett skönt sätt, så där man bara kan bli av norrländsk vårsol, mat lagad på vedeldad järnspis och lååååånga promenader

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Stängde av Sportnytt + grattis Balrog, WIC och AIK

2009-04-10 @ 23:55:06
INNEBANDYBLOGGEN.
I går stängde sonen av Sportnytt, det var när de rapporterade om matchen dagen innan när de blå vann över Pool. Det var en tragisk händelse i 13 åringens liv, snacka om Pool-fans. Tänk... han bytte helt sonika kanal . Jag blev först irriterad sedan ... rörd. I den här familjen ogillar vi när de blå vinner, de blå laget börjar på C.  Vi gillar när röda lag vinner i hockey och fotboll.

Innebandy idag:
Tre lag klara för SM-final, inga skrällar så här långt, ja.. då ses vi i "Bollen" då,,,, tre av fjolårets finallag. Ett av laget har lovat mig en (typ av) gåva om de tar sig rill final, hoppas jag slipper påminna dem,
Falun gav IKSU en match,,, sorry Lundmark men det trodde inte jag, detta trots att Falun stundtals var bättre i förra matchen.  På måndag vet vi... snacka om skräll om Falun står i Globen, är nog bara de själva som tror på det. Bra jobb Falun...  Hur ska jag kunna låta bli att åka hem och se matchen på måndag? Hm, karaktär? Tror fortfarande på IKSU, Faluns tid kommer, de har något stort på gång.

Bloggkollegan Jonte byter jobb, välkommen till en ny värd! Önskar dig all lycka. Jonte följer en trend, vet inte hur många tränare som de senaste året gått från herr till dam (är det det som kallas könsbyte?, ha ha, oj nu kanske någon bli arg, nä... det är ju påsk, då retar sig inte folk ). Jag tycker det verkar som daminnebandyn drar, mer nu än förr. Ett gott tecken.

Fick ett samtal idag... på Långfredagen... ovanligt dag för den typen av samtal... pratade länge med en av "höjdarna" på förbundet. Blev minst sagt förvånad. Tack för samtalet, hoppas jag kunde bidra....  finns någon sm ligger på plus nu, på klokhetskontot *ler* och det är inte jag. Fortsätt kämpa!

Nytt ämne: Försöker följa ett TV-program/serie med barnen, vi ser nämligen sällan på TV tillsammans. De ser gärna innebandy så klart, då är myser vi i soffan.  Just nu följer vi visst Grannfejden (tror att det blir så iaf)  vilket sändes i går. Tänk... det är en del man känner igen när det gäller nivå på diskussioner... Sandlådor finns överallt.  Tänk att det ska vara så svårt med relationer...  Hade under dagen fått lyssna på en person som var mitt uppe i en annan konflik där det handlar om innebandy, det var ungefär som Grannfejden. Kanske Robban Ashberg kan ta sig an detta fall.. *ler*, även om jag skojar är det en intressant tanke. Medlare... sådana behövs, det bästa är så klart om de kommer utifrån.  Föreslog i den aktuella innebandykonflikten att de skulle be en tredje part om hjälp. Hoppas det finns tillräckligt med klokhet och äkta vilja att lösa detta... 

Befinner mig på jorden vackraste plats... slutar aldrig att förundras,
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

FloorBall pressreleaseschool © Del 1 - det mest basala

2009-04-08 @ 15:31:36

För den som inte följer min blogg kontinuerligt skall jag förklara... har bestämt mig för att skriva några inlägg om hur och varför man skriver pressmeddelanden/pressrelease:er. Håll till godo, inläggen kommer att vara.... alá basic. Jag gör inga anspråk på att vara proffs på just detta, skriver utifrån egen erfarenheter i jobbet och det jag snappat upp när jag skrev för Innebandynytt. Lovar att man kommer långt med dessa tips...  Sätt i gång och skriv!!!!!!

Mål:
I all kontakt med media handlar det om att underlätta för journalisterna  Man kan inte ta för givet att den redaktion som tar emot pressmeddelandet (PM) har fakta om klubben/laget. Ett slarvigt eller bristfälligt PM gör det svårt för den som skall skriva och risken är stor att det hamnar i papperskorgen. Återkommer till detta.
Innehåll:
Ett PM skall (enligt mig) innehålla: Ingress (var inte för ambitiös), brödtext med citat, fakta, kontaktpersoner, eventuellt bilagor som i vissa fall passar, exempelvis "Mer om IBK Elit".
Icebreaker:
Kom i håg: Väck intresse genom en bra rubrik, skriv sedan en ingress, En kort brödtext med ett par citat. Den som uttalar sig skall inte använda standard fraser, försök sticka ut lite.

Rubrik:
Skall ge några exempel på rubriker, hoppas att det ger inspiration.

Många har rubriker som:
"Sandra Billström till IBK Elit". Denna rubrik väcker inget intresse om det inte är en frågan om en superstjärna, ni kan själva räkna ut vilka namn som "drar".  Intressantare rubrik på samma nyhet (exempel ovan) kan till exempel vara:
Årets viktigaste värvning.
Från division två till elitserien
Billström blir truppens yngsta spelare.
Landslagsspelare förstärker IBK Elit
IBK Elit värvar spelare med landslagsmeriter (det gör inget om det är i U19 eller om dessa meriter ligger en bit bakåt i tiden)


Ingress:
Kort, ta med det viktigaste först. En ingress ger en hint om vad PM:et innehåller.

Text & de viktiga citaten:
Brödtext, återkom till ingressen. Bred inte ut texten. Ha med citat, skriv ut titel eller något annat som talar om vem personer än. "Säger 17-åringa XX" "Säger IBK Bollens vise ordförande". "Säger den tidigare XX" . Markera citat noga, pratminus eller citattecken. I oformaterad text kan pratminus försvinna, använd hellre vanligt bindestreck, men lägg inget mellanslag framför. Då kan en lista skapas, och det blir krångligt för både er och mottagaren.  Påminner, citat skall helst sticka ut.

-Skriv kort och koncist.

-Ett ämne i taget, försök inte väva in flera nyheter i en.
-Smygreklam går bort.


Nu tillbaka till fakta:
Fakta bifogas sist i ert PM. Fundera på vilken fakta som skall bifogas beror självklart på innehållet/ämnet.  Ett tips är att ha kort och aktuell standardfakta, basic om division, var ni ligger i serien nu, senaste resultat, var laget slutade förra säsongen och kanske något om klubben. Tänk till, ställ frågan, vad är relevant i sammanhanget

Ett annat tips, ha en mall där ni lägger in något i till exempel "sidfoten" som passar (Helst ska det ligga i själva dokumentet men se ut som att det ligger i sidfoten, all text i ett PM skall vara lätt att kopiera över till en artikel).
Exempel, jag tycker att SIBF har en bra text.
"Svenska Innebandyförbundet bildades 1981. Idag är innebandyn
Sveriges största inomhusidrott med över 120 000 licensierade spelare".
Exemplet är inte fakta men gännade ämne i PM, utan mer basic. Ibland kan man man skicka fakta som bilaga, oftast är det överkurs.


Kontaktperson uppges alltid. Var tydlig med vem de skall kontakta vid frågor. Den som uppges som kontakt skall vara medveten (missas ibland) om detta och också finnas tillgänglig. Har sett många PM där man glömt ta med "presskontakt".

Bild:
Om ni bifogar bild skall den vara i ett format som går att publicera och vara av bra kvalité, hellre ingen bild alls än en dålig bild. Ange vem som äger rättigheterna och se till att den personen har godkänt att bilden används i samband med aktuellt PM. Klubbens logo kan bifogas, har sett att vissa tidningar har använt logo jag skickat in (då i brist på annan bild).  
Exempel på text:
Bilaga; Bild på Tomas Persson, fotograf Maria Johansson, bilden får användas fritt i samband med detta pressmeddelande.


Detta var del 1 i FloorBall pressreleaseschool ©

Har lagt det jag skrivit om PM i en särskild kategori här på Innebandy Enligt Mig.

Är rädd att folk inte orkar läsa om jag lägger allt i samma inlägg... Det finns mycket mer att skriva, återkommer med mer. . ... bland annat tips på när man kan skicka PM, alltså ämnen/vid vilka händelser.
Inlägge i framtiden... (typ)
-Vad många gör fel...
-Till vilka skall man skicka.
-don't overdo it
-Exempel på hur ett enkelt PM kan se ut, kan inte ladda upp en mall tyvärr. Gör som Tomas gjorde förra veckan, maila så skickar jag något att utgå ifrån.
-Format och annat basic.
Viktiga saker som:
-Tid och tajming, journalister vardag. nyhetsvärde.

Uppdaterat 090409 21. Läste just inlägget, oj så många fel det blev. Så får det inte vara i ett PM men en blogg är tillåtande *ler*

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Oj, det händer saker i Varberg -snabb blogg

2009-04-08 @ 11:58:39

Ja, nu tänker jag inte på vinsten över Balrog, men jag passar på att gratulera... Globen nästa? Balrog kommer att göra allt för att sätta stopp, utan mr Karlsson blir SM-finalplats en ännu hårdare nöt att knäcka för Balrog.
Hade helt missat att det var TV-match i går, den höll på att gå mig förbi men så ringde VP, himla nice kille. Han spelade föräldramatch mot min son... jag var ju som sagt portad.

Varberg... Nu har de skickat in bygglov för ett innebandycenter med fyra träningsplaner. Bra jobbat, det ska bli spännade att följa detta. Imponerad av deras kommun, så snabbt de jobbar. 31 lämnade de in ansökan och det är redan uppe som ärende, respekt! Önskar som många andra att vi i Umeå... ja ja, det kommer nog. 

Ser att många hårda ord uttalas mot damklubbarna, jag förstår att folk är upprörda.... det är bara att ta nya tag och göra rätt nästa gång... för alla inblandade. Vad blev fel? Vem ska hålla i trådarna? Håller tummarna allt jag kan, ryck upp er nu, detta får inte hända igen.  

Återkommer med Del 1 om det där ... tips och råd och pepping angående pressmeddelanden. Kommer idag, har skrivit klart första delen, ska bara skumma igenom texten igen.

Innebandyblogg nummer??

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Oj, där blev man snuvad på en TV-match

2009-04-07 @ 17:19:58

Surt, nu hade vi planerat påsken så vi skulle ha tillgång till TV4-sport på lördag och så blir det ingen match. Vet inte vad jag ska tycka bara att det är en total flopp... Ansvaret läggs på klubbarna, jag vet inte om det är rättvist...   de som betalt matchen måste väl vara huvudansvariga? Lät de matchen rinna dem ur händerna bara?
... men varför hänga ut Falun? Tycker VK kunde gjort ett bättre jobb än att lasta ansvaret på dem. Det här är väl ändå ett större problem än Faluns.

Nu sågas daminnebandyn... men kom ihåg att det bara var 1,5 år sedan Warberg lät hälsa att man inte tänkte spela seriespel med de villkor TV-avtalet innebar....   Några ville att klubbarna skulle vara tysta och vara glada att de fick synas i TV men AIK , Warberg, Storvreta och Falun satte ner foten. Vad jag minns framförallt AIK och Warberg, minns ni?

Micael Fasth låter inte så sugen att sända mer daminnebandy, vet inte om TV4 och SEI/SIBF gjort ett bra jobb, det är väl ändå de parter som har ansvaret för detta.
TV4 lyckades inte hitta en bra lösning med någon av klubbarna, vet inte om de gjort ett bra eller dåligt jobb där. Bara att det blev platt fall. ingen av klubbarna som var inblandade ville visst offra sin hemmafördel för TV:s skull... Vet inte vad jag ska tycka, det sportsliga måste få gå före. Det är väl där allt går fel... Nästa gång man lägger pengar på en match planeras måste det planeras på ett bättre sätt, damernas intressen i fokus, först då kan det bli lyckat. Snacka om att kasta tid och pengar i sjön. Vem som sedan skall dras i dyngan får andra avgöra, det går minst sagt hett till på Micael Fasths blogg. Tur han har sin blogg så han får säga sin mening, varför ringer han inte upp Magget istället?

Detta är iaf årets flopp. Lika bra att direkt sätta sig ner och planera framtiden i stället för att hugga hejvilt på varandra.

I går... gud vad jag saknade innebandy-måndagen, den man vant sig vid... bra tänkt att ha en särskild dag i veckan, nu blir man alldeles förvirrad... vänta bara tills ni blir lika gammal som jag så ska ni se hur svårt det är att hålla reda på saker *ler*.

Barnen är hemma igen, fatta hur rikt jag är... de kom i går, ingen av dem hade träning på kvällen och jag hade inget jobb att göra, vi spelade spel, pratade och dolade på med läxor. Vilken lyxkväll, VP var här... han vann visserligen i Ski-Bo två gånger... undrar varför vissa jämt vinner???? I kväll ska HAN spela föräldra match mot min sons lag, själv är jag portad... "snälla mamma lova att du inte ska spela". Snällt? Var tog pojken som dyrkade mig vägen, den grabb vars lag jag fick träna och coacha i DM, länge sedan nu.... För en stund sa jag att jag tänkte spela i allafall, ni skulle ha sett minen.  

Annan innebandy.
Såg semin i helgen, det gjorde ont att se Sara Kristoffersson missa hela tre straffar, hon som alltid sätter dem.Grym tjej hon är, snacka om teknisk . Det var f.ö en intressant match, snacka om att Falun ställde till det för IKSU.  Emma Lundmark var i mycket bra form, såg att hon tagits ut till landslaget, helt rätt val. Men varför låta Minne stå över, hon är ju gjuten i landslaget, har hon inte presterat????? Förstår inte, har sett henne i två matcher och .... jo, hon håller klart landslagsklass.
Hoppas hon är tillbaka till VM, om hon nu vill det.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Var ska man börja?

2009-04-03 @ 23:34:22

Har varit på Musköten och jobbat i fiket. Tycker sådana jobb är ganska trevliga, tyvärr missade jag TV-matchen... men hade en utsänd som messade med jämna mellanrum. Kom hem lagom till sudden. Så där ja 1-1 i matcher i båda semifinalserierna.  Båda matcherna avgjorde genom straff, den ena en straff i sudden, satt och funderade om jag har varit med om det förut i en semi. Spännande. 


Var ska man börja?

Har gjort stolpar till FloorBall pressreleaseschool alltså en snabbkurs i hur man skriver pressmeddelanden. Det finns så mycket att skriva och jag vet inte nästan inte var jag skall börja. Min e-postadress är ingrid.umea(och sedan hotmail.com), det vore kul med frågor från er som är i hetluften. Vilka verktyg behöver ni? Vilka funderingar finns?
Har en lång lista på "bra att tänka på grejer", ska dela upp det så folk orkar läsa. Vill passa på att säga tack till Jonas och Maria som mailat och tycker min "skola" vet en bra idé.
Lägger allt om PM i en egen kategori så blir det lätt att hitta för den som är intresserad. (se kategorier) .
Oj vad det här låter ambitiöst, har faktiskt inte tänkt bre ut mig alltför mycket.

Nytt ämne: Det här med domare, blev förvånad att samma domare fortsätter döma Balrog, om jag vore domare och själv spelat i ett lag så skulle jag inte vilja sätta mig i en sits där men i princip dömer sitt eget lag. Idag var det någon som sa, i vilken annan sport är det så? Spelar ju ingen roll, väldigt modigt av aktuell domare, snacka om is i magen. Det blir ju så himla lätt snack ändå... 

Nytt ämne, lite om den här dagen som snart är slut :
Dagen har varit späckad med möten. Klockan blev 15 innan jag fick tid att äta lunch, vi hade missuppfattat varandra så de andra hade redan ätit innan mötet klockan 12.15, kändes ... sådär.  
Resa till Stockholm bokad i går, himla kul att brorsan (och ev. syrran) hakar på. Hur ofta får vi umgås bara vi, utan respektive och övriga familjemedlemmar... känns stort.  Plötsligt känner jag mig rik trots 19 000 i räkningar.

Har ett mail jag bara läst inledningen på, orkade inte med den framgångsrika mannens ursäkter och larvigheter. Ska ta och läsa det ordentligt imorgon och svara, tänk vad vissa människor gör en besviken. Såg honom som ett proffs i våras men nu är jag ytterst tveksam till om jag skulle våga låna ut en hundring till Mr framgångsrik och verbal. *obehagkänslan syns för jag ryser* .

Kommer eventuellt att uppdatera det här inlägget med ett exempel på pressmeddelande , intresserad? Kom tillbaka senare. kanske på lördag em.  

Till sist: En final borde ALDRIG få avgöras på straffar, eller hur Hallstensson? Jag vet att han och jag tycker lika där... kanske tycker alla så....  i dont no.

Ha en bra helg!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Vinnare pressrelease 08/09, FloorBall pressreleaseschool ©

2009-04-02 @ 14:05:24

Efter att ha pratat med klubbar som inte kan eller förstår vikten av pressmeddelanden (PM), Pressrelease (PR) startar jag nu en The pressreleaseschool of Innebandy Enligt Mig ©, eller FloorBall pressreleaseschool a´la basic ©.

Hade gärna hållit snabbkursen i sammanhanget föreningsutveckling men... ingen frågar *ler*, fast jag är superpedagogisk och ... ja. Full av kreativitet och praktiska råd.  Grym på det jag gör, ja... inom mitt område alltså.  Just PM kan jag dela med mig ... basic. Men grunderna är det viktigaste. 

Detta här är verkligen ett ämne att ta upp, viktigt!  Tipsa gärna era styrelser/marknads kommunikations ansvariga... jag lovar att de får med sig något matnyttigt i alla fall.

Men innan dess, det finns klubbar som idag skickar pressmeddelanden (PM) och de ska ha CREDD. 
Alla har inte förmånen att som Jihde ha en välkänd/välskriven blogg... snacka om genomslagskraftig (kan det heta så?). Alla är inte kändisar eller innebandyheta redaktioner på sin ort... men alla kan göra mer och bättre jobb.

Vilka lag är bäst på att skicka då? Har bara delvis facit från Innebandynytt med också från det redaktionen lämnat över till mig på Ladies. Reserverar mig för att jag missar en del, men eftersom de flesta är noga med att uppge källa när de skriver (och jag är ju lite arbetsskadad och tittar på sådant) så får man en uppfattning. Sedan är ju journalister olika duktiga på att ringa upp aktuella personer och göra en egen grej. Ska man synas i media är det överlägset bäst om man får redaktionellt skriva artiklar. Det är intressantare läsning och PM behöver därför inte vara en färdig artikel men... än så länge är det nog ändå det bästa.
Oj nu kom jag i från ämnet.

Överlägset bäst är Örnsköldsvik, inför varje match, vid varje nyförvärv. Därför skrivs det också en hel del i innebandymedia om just ÖIB. Tyvärr är deras lokalpress ganska tjuriga, till dem kanske de skulle skicka lite kortare PM för att förenkla, kan vara värt ett försök.
Engelholm var duktiga på detta i våras och i höstas. De skickar PM när det händer saker i klubben. Klart godkänt.
Balrog har skickat några under åren som gått. De har ju massor att berätta om, men man ser verkligen att de har ambitionen.
Dalen är duktig på detta. Dessutom vet jag att Urban har bra kontakt med Magget och lokalpressen, han levererar nyheter även om det inte alltid är PM.
Från Endre har det kommit några.
SIBF skickar en del, här kan jag tycka att de kan skicka fler... inför slutspel med mera, men egentligen ligger det ansvaret på klubbarna i landet.
AIK, ja de skickar en hel del. Klart godkänd.
Warberg... medan jag skrev på IBN prenumererade jag på deras nyhetsbrev, det var ett bra sätt att få veta vad som var på "G" i deras klubb. Minns inte så många PM.
Jag tror Västerås har skickat ut en del, i alla fall när det varit saker som mordhot och byte av tränare.
IBF Falun skickar några per år iaf. Främst om herrarna.
Osäker på Helsingborg, de har så himla bra intresse på lokal-redaktionerna så... svårt att veta. men visst har de skickat, framförallt i samband med Henke-grejen.
Täby damer har börjat skicka PM.
Pixbo skickar PM, ibland flitigt.
LISTA uppdaterat (här lägger jag in det jag tidigare missat)
1.
2.
Hjälp mig gärna fyll i listan. Det jag skrev ovan var spontant, jag kan ha fel. Kommer säkert på att jag missat...  dessutom är det inte frågan om något dissande av de som inte skickar PM.

Alla andra då? Ja, de får så klart inte godkänt, de måste ha missuppfattat vad innebandy handlar om... typ.
Jag tror som sagt jag skall starta en PM-skola här på bloggen.  När, hur och varför ska kan skicka PR/PM. Och vad ska man skriva?
Dags för tips & råd från en som i alla fall har skrivit och skickat en del PM jobb och sportsammanhang.

Skapa en mall... det underrättar... återkommer strax.  Önskar jag kunde ladda upp dokument här ... med de mallar jag skapar. Det här blir kul.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Urban Karlsson inte SSL tränare längre

2009-04-01 @ 21:52:06
Fick en plötslig längtan efter rom-röra .... vet inte om andra kan drabbas av "mååååååste ha rom-röra-syndrom".
Romröra på röd stenbits-rom, hackad rödlök, creme fraiche (ej lätt), färsk hackad gräslök. Salt & peppar.
Har ätit en avocado med rom-röra ikväll, plus en rostad med samma röra och sedan... bara röra.

Egentligen är jag värsta husmodern just nu... fast barnen är inte här... i går bakade jag bullar och sedan en typ av tacopizzasnittar som är grymt goda.

I helgen skall jag ägna mig åt innebandy, Umeå Citys cup och jag ska stå i fiket... det gör jag gärna. TROTS att det är fredag mellan 19-23.  Har bestämt mig för att aldrig sucka åt den där typen av aktiviteter och har man barn i just City slipper man sucka så ofta, de har ett vansinnigt smart upplägg.

Trafikskylten var ett roligt skämt, sånt man blir glad åt.

Det är inte AIK:s fel att domarna var lite väl bussiga mot dem i söndags. Så låter det på vissa håll.
På tal om AIK, vilken annan klubb har graverat in sin logo i ett fiskedrag som avtackningsgåva. Så coolt, jag blev alldeles rörd när jag fick se det. Så personligt, så unikt och så.... KÄRLEK! Respekt !

Kimmo ska visst till Schweiz i tre år... undrar hur många som gick på det?

Varför skrev jag gått & blandat ... jag menade gott & blandat.... är nog de i särklass mest otränade innebandybloggaren... nä just ja..... finns ett par som slår mig på den punkten. Tänk att jag aldrig får vinna något *snyft*.
Jag skulle ut och gå... men så bloggade jag istället, tog mig bara till affären och köpte rom med mera.... tur man redan är klar för Globen. Ni andra fortsätt kämpa!

Rom i bestämd form.... rommen?

Det där att Urban tar över damlaget är inget Aprilskämt, jag tycker det är ett bevis på att Urban tar stort ansvar som sportchef... Bra jobbat Urban, respekt!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.