->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Ny boll i elitserien och all heder åt Team Thorengruppen

2009-08-30 @ 21:00:21
Blir det vit vanlig boll den här säsongen i damernas högsta serie?
Det är så de flesta har uppfattat det men vad jag förstår har information inte gått ut till (alla) föreningar. 
"Den skall ersättas av en riktig innebandyboll, en sådan som håller en hel match, som inte studsar eller får elitidrottare att framstå som amatörer" stod det i ett mail...   (ja alltså ett mail till mig).
De föreningarna fått veta är det som sades i våras, bollen blir kvar, det är ett år kvar på avtalet.

OM det stämmer att bollen nu skall bytas ut... då MÅSTE föreningarna få veta det nu, det verkar dumt att förbereda en säsong spelandes med fel sorts boll. Det skulle iaf jag tycka då det verkar vara stor skillnad på att spela med den ena eller andra bollen. Flera lag har sparat alla trasiga bollar från förra året... mycket plast blev det (säckvis) *l*

Nolia Cup är avklarad, har inte sett så många matcher men i kväll såg vi herrfinalen mellan Dalen och Team Thorengruppen.  Dalen vann så klart men det var stundvis rolig innebandy från bådas håll, all heder åt Thoren som spelade med stort självförtroende och lite finessinnebandy.  Dalen har under försäsongen visat sig ha en stark första formation i Ketil, Bodén och Samuelsson, i kväll satt Samuelsson på bänken i klädd keps... skadad? Hoppas inte det för han behövs verkligen.  

IKSU vann damfinalen, stort måste man säga 8-0 mot Dalen. Missade visst inget, det var ingen innebandypropaganda... hoppas att båda lagen fick ut det man ville av cupen. Det är trots allt nu man skall lära... under en cup som denna.  Jag hade tippat att Örnsköldsvik skulle vara lag nummer två i finalen men icke...  såg ingen av deras matcher, undrar vad som hände? Kom igen!!! Uppdaterar: ÖIB verkade nöjda med cupen...   jag borde naturligtvis ha gått och tittat på någon av deras matcher. Läste detta på Allehanda.se (blir för övrigt alltid glad när de kommer i håg att skriva om innebandy, brukar tjata på dem *l*)

Undrar hur Ersbodaherrarna tänker/tänkte, de toppar laget med Cityspelare... känns lite oseriöst om man nu tänkt att cupen skall ge nyttiga erfarenheter inför en ny säsong i division ett.  Tack vare samarbetsavtalet mellan City/Ersboda kan City skriva över sina spelare, låta dem stå över en match och sedan... ja spela. Det blir lite "veterancupen-varning"... Hur som helst, med ett gäng SSL-spelare som förstärkning borde väl Ersboda kunnat sno åt sig en finalplats.... i stället gick Thoren (som jag också hoppades) till final, ett lag i division två.

...VK:s nätupplaga är inte vad den varit, de vill självklart att alla ska köpa tidningen, förstår dem men det är trist ... jag saknar sporten som verkligen hade höjt sig (under flera år).

Så var höstens första innebandyhelg avklarad...   nu är det inte långt kvar till allvaret börjar. ... Magnus Svensson skadad... aj aj aj

Pool tog äntligen hem en match... kändes tungt med tre pinnar på tre matcher men nu kanske de får till spelet. Hoppas på en bra PL-säsong...

Uppdaterar... hade lovat att skriva något om dagens domarinsats... vad ska man säga? Om det stämmer att finalens domarpar ska döma elitserien så kan vi räkna med att få ett nytt par (eller rättare sagt en person i ett domarpar) som vill synas under matcher, som älskar att stå i rampljuset. Svårt att få grepp om detta par och deras filosofi... en friar, den andre fäller.  Kanske borde jag vara imponerad över en domare som vågar skrika och gorma åt SSL-spelare... men sådant imponerar inte på mig, men så kan jag ju inte innebandy heller... *ironisk* Nåja, de kanske bara hade en dålig dag...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

12 cm ...

2009-08-27 @ 11:22:42
Snart börjar innebandysäsongen på allvar, det märks även här hemma...  shit vad det är svårt att få till ib-klubber numera... dörr i dörr finns en kille som är Canadien-van... jag traskar över dit någon dag.
Fatta... min grabb har vuxit 12 cm i sommar...  han som hade en sprillans ny klubba i våras.
Men.. är man materialare så är man... en innebandykille att serva räcker för mig, snart får jag väl inte röra hans utrustning.

Känner mig manad att förtydliga:
Självklart skulle IKSU ha vunnit matchen igår, det var ingen sågning av Dalen... bara det att jag tyckte några spelare i Dalen såg inte så fokuserade ut...  men det var min bild och inte gårdagens sanning. 
Jag hade inte väntat mig storspel av Dalen eftersom de är en helt ny trupp... men jag hade väntat mig mer av IKSU. Kanske var jag bara inte på innebandy-humör. Sedan ska man komma i håg att det är CUP.

Så där...  nu ska jag i väg på två möten, ett handlar faktiskt om elitidrott... får se vad det leder till.  

Ha en bra dag!

Uppdaterar: "Experterna" (ex. VK-sporten) tyckte som jag...  90, 91 och 92 var bäst i IKSU, men de glömde Nina Bäckman som var bäst!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

det kan bara bli bättre

2009-08-26 @ 22:43:46

Så här vi varit på årets första innebandyuppvisning... och det kan nu bara bli bättre. 
Vi såg två matcher, Ersboda VS Team Thorengruppen och sedan IKSU VS Dalen.  Kvällens behållning var Labbe.... och Nina Bäckman (och hennes kollegor, 91:an och 92:an) ...  är det må hända Bäckmans år i år. 

Varför Labbe? Tja... det finns bara en Labbe... han var klart bäst i Ersboda... långsam men bra.  I Thoren utmärkte sig Arvidsson... en intressant spelare.

Det var fyra bleka lag, Dalen hade på förhand bestämt sig för att de inte hade en chans...  och IKSU... de har mycket mer att ge än de gav i kväll... framför allt de rutinerade spelarna.

Det kan bara bli bättre nu...  och det är ju bra. 

Fråga: Var tog alla innebandybloggar vägen?


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hur skoj är det att vara bitter då? En bisarr petning

2009-08-26 @ 00:24:11
Per Wallstedt är en bitter kille... nä jag skojar... men det är han som skrivit orden "Hur skoj är det att vara bitter då?" (i sin blogg). En helt underbar kommentar... i ett hett ämne... eller hett.... hade Sara Kristoffersson haft ett annat efternamn så skulle kanske innebandypressen skriva om det... Bron-Sundbom.... Minns ni? 

För icke upplysta kan jag tala om att Per är sportjournalist på GT-sporten, han funderar kring uttagningen i blågult ... klart tänkvärt inlägg.  Kan lugna sportjournalisten på Gotland med att truppen till VM knappast är spikad...   Jag tror att Sara kommer att spela VM, något annat vore fel mot innebandyns sponsorer.

Tänk...  det skrivs lite om innebandy i allafall....  då blir det kanske en ny innebandysäsong?

... imorgon ska jag se några av världens bästa spelare ... Dalen möter IKSU i Nolia Cup....   

...är det sant att vi får se Balrog i de gamla (klassiska) tröjorna... underbart drag i så fall... helt rätt!  Back to basic!

UPPDATERAR;
idag är det minst tre stora innebandyprofiler som fyller år, Göransson, Minne och Lingon (eller han som kallas blåbär eller hallon av någon). Därför... Grattis Kent, Hermine och Johan, hoppas ni får en bra dag och ... fortsätt kämpa!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

...

2009-08-23 @ 23:20:26
Har nu tre opublicerade inlägg... det tar stopp där.. vid ögonblicket jag skall trycka på "publicera" eller heter det kanske "spara och visa" ... Ärligt talat tar det stopp tidigare än så, jag tänker "det där ska jag skriva om" men det är som om vägen från hjärnan/hjärtat till tangenterna har blivit väldigt  lång och då väljer jag helt enkelt att prioritera annat.
Får förslag på ämnen av sådana som faktiskt borde skriva själva.... jag kan inte skriva på beställning.... varför skulle jag?

Snabb sammanfattning
... Umeå, närmare bestämt  Dalen tog hem pokalen i Prag... Trodde nog Täby skulle ta hem den... Btw, det lär ha skapats nya myter under den turneringen... men också ett ordspråk i stil med "det som sas i Prag stannar i Prag". Köper det... hoppas att alla lag som deltog fick med sig nyttiga erfarenheter. 

... på tal om Umeå och därmed norrland, vill upplysa alla om att Norrlands Guld reklamen verkligen speglar livet och männen i norr (hm...) 

 ... det verkar vara väldigt svårt att förklara reglerna gällande kontrakt.... väldigt många vet inte vad som gäller (verkar det som)... det kan omöjligt vara bara spelarnas fel... det klickar någonstans på vägen och det gynnar ingen.

... det har knappast gått ¨någon förbi att SIBF satsar på damerna... att de plöjt ner massor med pengar och erbjudit media och mental-träning. Tack, nu vet vi det.... jag ser gärna att andra saker kommuniceras... sådant som verkligen promotar sporten. Någon som förstår hur jag menar? Nu snackar vi om flera av världens bästa spelare... VM på hemmaplan. Att spelarna får mediaträning  känns mer som en intern angelägenhet .

... har än en gång konstaterat att det finns människor som gärna gottar sig åt andras olycka.... vem tjänar på det? Men det är väl som en vän sa här om dagen... folk vill på olika sätt sko sig på andras framgång eller olycka... Man försöker kapa åt sig några poäng för egen del....   Kärlek? Nope!

... diskrimineras herrarna? Undrar hur det skulle ha låtit om blågult förlorat (ja nästan iaf) mot ett liga-lag som blev utslagna i kvarten. Gissar att Göransson fått sina fiskar varma då... men vad vet jag?

... har blivit inbjuden att se Thorengruppen nästa helg... ja, de och en massa andra lag.... lovade att se just Thoren... tror det kan bli intressanta fajter i Nolia Cup då de bland annat möter Dalen. Tänk så nice att gå in och spela en cup där man har allt att vinna, där all press ligger hos motståndarna Trist att City inte skall vara med...   På damsidan finns det fler elitlag anmälda... så här ser det ut:  (lägg märke till hur många lag som nyligen har varit eller just nu spelar i högsta serien på respektive "kön".

Det återstår att se om mitt eget just nu ganska späckade schema tillåter någon innebandy nästa helg.

... lyssnade på Kotten som sommarpratare... i like.... alla som vågar säga till sig själv och andra "Jag vill bli bäst" har min fulla respekt, än mer de som är beredda att satsa det som krävs... blod, svett och tårar. Kotten är ett bra föredöme....  Om jag vore hon skulle jag ha lagt ner innebandyn för länge sedan... men där har ni en dam som vill innebandyn väl, men det måste ha kostat på ibland....  Mer Kotten-stil inom sporten.
På tal om att bli bäst.... har intervjuat/samtalat med många innebandyprofiler och jag har hört orden några gånger "Jag vill bli bäst i världen" ...   - det är sådana som blir och är innebandyns viktigaste profiler. Var lite sugen på att skriva ner några namn på damer som signalerat ovan nämnda "mål"...  finns några som sticker ut, dem ska vi uppmuntra och inte hindra. Oops, det här skulle kunna bli ett långt inlägg.  Har flera kanon-exempel från förr... kanske en annan gång.

Nu skyndar jag mig att publicera... korra... nä! Hittade du något att reta dig på? Lägg din kraft på något annat... det här är bara en blogg... skriven av en som är ringrostig.

Oj, jag hade glömt.... det är match.... nu ska jag se Messi & Co, hörde att det var en svensk med idag.... *ler* (han går av plan typ tre minuter efter jag slagit på TV:n), mer än en gång har innebandyn och bloggen ställt till det...  

00.03 .... Mammas nya kille och Job Andersson.... underbart ... lyssna, det är lite som Norrlands Guld fast bättre *l* Tacke Selle... nu somnar jag med ett leende.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.