->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Straffet borde väl gå till Falun?

2009-02-27 @ 00:41:48
MAT: Fisksoppan hemma hos x-et var grym. LYX.

FALUN. Andreas Johanssons straff...  hallå, ingen folkstorm? Så här kan man se det:
En person i publiken (Nisse var inte ombytt=publik)  käftar med domarna...  det borde väl klubben straffas för inte spelarna. Klubben måste håll koll på domarnas säkerhet under/efter matcher.  Rätt eller fel? Hur tänker man då man väljer att se Nisse som annat än en upprörd person på läktaren?. Även en ledare i Falun stod och gapade utanför domar-rummet....  Inget straff?
Nog gör väl Falun rätt i att överklaga,  i allafall Johanssons straff. Hur tänker ni andra? Nu förväntas vi kanske inte tycka så mycket...  Synd att  Borgström inte jobbar på Magget...   han har sina sidor *ler* men skrev i alla fall om annat än vilka som gjort poäng var.

KRÖNIKA. Eurosport.se har  i bland läsvärda krönikor, men den här gången...  känns som krönikan är baserad på ett eller två av mina gamla blogginlägg, vilket inte är något vidare betyg *ler*.  Kan man googla fram en läsvärd krönika? Sjögren när kommer årets flippar? 
 
MEDIA & SPONOR. Äntligen innebandy i Expressen, *ironisk* som jag har väntat. Tänk att det ska behöva till en korpliknande tunering för att Expressen ska skriva om innebandy.  En lätt överdrift och väldigt ironiskt, länken går nämligen till fotbollsbloggare Mathias Lühr och hans betyg på laget (hans eget) som vann mediaturneringen . Välkommen till Globen Mathias Lühr, nu vet ni hur innebandy ska spelas... kan jag få bidra med tips om vad ni kan skriva?
Fundering: Nog hittar man fortfarande mer om innebandy i Aftonbladet än i Expressen. (??) 
Undrar: Hur ska man tolka innebandyn huvudsponsors intresse för serien, lagen och cuperna?. Vad väntar sig sponsorn tillbaka av innebandyn, säg bara till. Bonniersblaskan har enligt mig inte höjt sig när det gäller rapportering om Innebandy... TROTS att det borde ju ligga i deras intresse att öka tittarsiffrorna på TV4 sports innebandy-kvällar.  Varför inte göra något i stil med fotboll/hockeyexpressen?

Exempel på hur bra det skulle kunna bli: Tänk er... Idol... varför är det just Expressen (Bonniers)  som är hetast på det programmet, likaså Lets dans? Enkelt: Programmen sänds i 4:an (Bonniers).  Hörrni... här finns ett jätte läge!!! Här finns ju massor att samverka kring, som alla skulle ha nytta av ...   väntar med spänning. JOBBA! 

Media skriver nyheter? Ja, men helst om sin egen koncerns kommersiella arrangemang. Där borde ju innebandyn kunna slinka in... Personligen hade jag gärna sett att viss media fungerat annorlunda...  Det där med "hela listan" känns som en barnlek, mycket har hänt på tio år.  Vem ska jag tro på tro på tro på när, tro på när allt är så här.  Varför hänger Expressen ut till exempel Swedbank i finanskrisen? ... sug på den karamellen men den smakar inte lika gott som Lets dans-godiset.

STOFF. Läste hos favvobloggaren och tidigare back-klippan Gurra... han tycker inte det finns så mycket att skriva om SSL eller damelit...  Oj! Så härligt det är med bloggar...  alla utgår från sitt tangentbord.
...om man ser till damernas helg från tangentbordet här  är den grymt intressant. Blir snurrig om man tänker på alla om och men, tårar och jubel som väntar. Har haft en del kontakter med innebandyfolk i veckan... "inget står på spel" sägst det ... Hallå..... Den här bloggen skulle kunna bli hur lång som helst. Tror jag ska sammanställa en tipslista till Magget....   Damernas år? Japp... men inte det här året...  (känns som jag kan ha knyckt den raden, sorry i så fall).

Ligacup-final ...  var det i går? Grattis Storvreta, verkligen... De borde gå in med gott självförtroende i slutspelet, håll undan nu Dalen.  Att det bara var 500 pers i publiken, kan det bero på att  Urban Karlsson inte var inte inblandad? Forza Umeå. (vi hade grymt med folk).  Togs pengarna från Ligacupens TV-tid till spelarlöner i VM, eller något? SÅ död var inte Ligacupen att matchen inte var värd att sända. Mera innebandy åt folket... i TV, i mobilen, tidningar och ute i cyber.  

Trevlig helg... en innebandyskral helg för mig... är bortrest. Tänk, snart kan jag sälla mig till skaran av bloggare som bara skriver innebandy... Men inte än. Vågar inte räkna antalet matcher jag sett i år.... så är det när man bor i innebandyns huvudstad med fyra lag i högsta serien.

Två slutspel för mig... Dalen-herr och IKSU... IKSU tar medalj, frågan är bara vilken?  Fortfarande finns chans att fyra Umelag är i play off...  snart vet vi.

Vi ses i det efterlängtade SLUTSPELET 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bruno skulle hata att vara elitserietränare

2009-02-24 @ 09:43:56
Innan matchen mot City (som Umeå vann, yes!)   la Bruno Lundberg in sitt veto, en protest mot att lokala domare dömde matchen. Bakgrunden var att ordinarie domare satt fast på Bromma... då tog förbundet beslut att låta Mats Öster & Co döma matchen. Matchen startade två timmar efter utsatt tid, men genomfördes. Kan förstå Balrog, hade inte väntat mig något annat än en reaktion.... ingen sågning alltså. Bruno säger att det inte är acceptabelt att SIBF sätter in domare som aldrig dömt SSL fick uppdraget i aktuell match. "Det går för fort för dem". Just den här gången var domartillsättningen en nödlösning... matchen måste spelas.
I elitserien (=damer) händer det titt som tätt att domare som inte är kvalificerade dömer (oerfarna, inte gått alla steg i utbilningen mm)... Visst finns det tillfällen då lag/ledare i elitserien gett domargruppen en känga..  men hur ofta händer det? Även om jag inte är expert så finns det matcher då det varit just så ... domarna har inte hunnit med. Exempel finns i Mr Klisters krönika på Ladies E (bruten länk)... läs vid det fetade ordet  "fundering" , såg inte den matchen men domarna var visst ingen hit .

MERA DOMARE: Hur är en bra domare? Finns massor att skriva, det finns en och annan oskriven krönika i ämnet och det är inte jag som borde författa den/dem.
Ja.... har lyssnat på andra, funderat  en del på ämnet.... Det handlar så klart bara till en del om vilka steg tagit i teorin... mycket handlar om egen gameplan (lånar uttrycket av proffsen), socialkompetens, speluppfattning och attityd. Den störta utmaningen är nog att förstå sin uppgift och samverka på banan... En svårt jobb... respekt alla ni som kämpar. 
Man ska inte glömma att de är lagen som är uppdragsgivare och köper en service... visst kan man se det så?
IDÉ. Domarna får chansen att dela ut ett Fairplay pris... till en spelare och en ledare... kärlek.

DEN OMTALADE MATCHEN. I avstängningen av Falunstjärnorna så är det ju så... man får inte attackera domare... Men måste inte domare ta i hand efter matcher? Är det sant att domarna uppträdde så osportsligt är det bara tragiskt . Tycker hela händelsen är märklig, verkar inte BARA vara Helges fel... döm själva.  Om man tänker tillbaka bra precis ett  år i tiden ... till matchen mellan Dalen och Falun som sändes i TV.... Undrar om det inte är någon form av upprepade förseelser i den här avstängningen. (tufft i så fall)   Det är hur som helst en trist historia... och sista ordet är inte sagt. 
Fråga: Är det kanske som Aftonbladet skriver... Falun har självt stängt av sina stjärnor... ha ha (läs denna olyckliga formulering *ler*).

Ulrik Sandebäck skriver : Falun har stängt av sina landslagsstjärnor Mattias Helgesson och Andreas Johansson. Utan den "superduon" är laget chanslöst mot Täby. Täby spelas till 1,35, men även till 1,80 (-2,0). Warberg vinner klart. Odds: 1,10 .

Har fått en del feedback på mitt förra inlägg, återkommer...Läs Hedas blogg om BRA domare...  hän hänvisar till mitt tidigare inlägg...  


Övrigt om Falun: Har blivit spamad med deras nya låta... KUL och BRA initiativ... respekt....  fick den som MP3 i går (går att ladda hem på deras sida åxå) riktigt bra jobb där Falun. 

GRUPP PÅ FACEBOOK: Mer och bättre mediabevakning - Innebandy, join:a gärna den.
Text:
- Vi som saknar innebandyrapportering i TV, radio, tidningar och annan media.
-Vi som välkomnar undersökande journalistik och vassa journalister/skribenter till vår sport.
-Vi som vill uppmuntra befintlig innebandandymedia att höja sig ett par snäpp.
-Vi som vill "credda" traditionell media som redan följer sporten.
-Vi som tycker att det är bra att det finns någon innebandybevakning överhuvudtaget.

Mer och bättre mediabevakning -Innebandy (MOBMI) -för oss som tycker att innebandyn förtjänar mer och bättre bevakning.(slut citat).

12.00 Glömde:
ANNAT. Hur många visste att Hide-a-lite bildades i en kyrka...   inte helt unikt, det var mycket innebandy i kyrkorna innan sporten blev sport.
Men himmel, vad är det jag skriver... nu kommer nog en viss innebandybloggare att spy ut sin avsky över de som kallar sig kristna...  
Fåniga rubriker om Hallelujamatcher har skrivits... jag tycker det här initiativet/samarbetet förtjänat CREDD. Respekt Mullsjö.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Vem ska utse Årets domare? Och credd till diciplingruppen

2009-02-21 @ 15:31:23
Svenska Innebandy förbundets domargrupp har beslutat vilket domarpar som ska tilldelas utmärkelsen årets domare" brukar det heta.  För mig låter det som en sluten grupp.
Vem skall få säga sitt när det gäller "årets domarpar"? För mig är det solklart, här borde man tillfråga experterna som enligt mig stavas spelare och ledare. Alltså det som nyttjar domarnas tjänster. Om man öppnar för den här typen av dialog tror jag det skulle gynna domarkåren. Att bli utsedd till årets domare av sina egna är en sak, helt klart en fin utmärkelse. Men om spelarna fick vara med och ta fram pristagarna, då snackar vi hedersam utmärkelse.
.
Mitt förslag Årets domare skall utses av lagkaptener och tränare i lagen i samråd med domargruppen. 
Önskar att SIBF och domargruppen (DoG)  öppnar för dialog när det gäller vilka som är landets bästa domare.
Är det så att man i domargruppen för en nära dialog med nyttjarna när de tar fram finalisterna i "Årets domare" så tjänar man på att det framgår. Då slipper man inlägg som detta *ler*.

Tror inte det fungerar med upp-piffning som  sms-röstning som man hade i "Årets spelare" utnämningen.  Men helt klart är det dags för lite nya grepp.  (Uppdaterar: Jo jag vet att det finns en expertjury som utser Årets spelare).

Hade Innebandynytt funnits så hade jag startar en alternativ prisutdelning... Årets domare utsedda av spelare- ledare-åskådare.  Tar gärna emot förslag /feedback.

***
Tror inte att Curre Schwela och Pierre Borghoff blir årets domarpar i år heller. De hamnar inte som etta om Helgesson och Nisse får bestämma, skulle jag tro.  Men, vem frågar dem?  Spelarna i Falun stängs av för att de  gick över gränsen på grund av domarinsatsen i Ligacupen. 
Just de här domarna har jag själv blivit så besviken på, de har väckt känslor som omskrivits i media.... Men självklart ska domarna fredas, inget snack. 
****
Disiplinnämnden/disciplingruppen  ska ha credd... det tog BARA en vecka innan de behandlade ärendet, det är snabbt ... Ett klart framsteg.. minns med fasa andra avstängningar och ärenden som gått i långbänk, det har slagit hårt på lag och spelare... ännu hårdare än det gör den här gången.  Minns ni licenskontroll under Båstad Outdoor Open... .  2 augusti gjordes kontrollerna, i början på november blev allt klart.  
Framsteg som detta måste hyllas, bra där SIBF.

Innebandymagazinet skrev om avstängningen i går, jag fick ett påpekande om detta... Jo, men när jag satt och bloggade fanns inget all läsa. Idag har de uppdaterat nyheten... Varför alla dessa nyheter med nya rubriker, så "B". 

Yes ... mina två tips på Mora och Endre gick in... och både Pixbo och Aik i går... snart är jag plus minus noll på oddset.

En blogg om innebandy... vad är det? I min får man spekulera.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Helgesson och Johansson avstängda vinner Pixbo då?

2009-02-20 @ 16:21:58
Dagens blogg:
SPEL. Tippade tidigare idag ... svårt det där med Falun och Pixbo.. Ingen har visat klass....
Mitt spelande har gått USELT på senare tid, borde nog inte spela alls...
Satsade på Pixbo men ...   Har de ens någon målvakt sa någon? Nä, just det... undrar vem som står i mål ikväll?
Ska jag ändra mig... jag hinner.. tro att Skog visar hur grym han verkligen är, och ett gäng till måste kliva fram...om man ska vinna utan Helgesson (fast han har å andra sidan haft en blek säsong).  Avstängd från idag  till 20 mars... men det där har jag missat helt...  Kanske stått något på Magget som jag missat...  Johansson får spela innebandy igen den 2/3. Hur kul är det i Falun? De skall visst ha något partaj vid matchen... 

Spela är skit, tyckte inte det fram till förra veckan... nu är det tomt på kontot.  Det beror inte bara på mitt innebandyspelande... råkade testa skraplotten pyramiden... Var fjärde lott är vinst ... Näha... inte om man bor på den här sidan älven. *suck*.
La en slant på AIK .. det borde väl vara säkert?  Fast bottenlagen har de tappat mot förut *funderar* .

HELG. Ingen innebandy för mig i helgen, jo men ingen elitmatch... barnen har matcher i helgen därför kan jag inte se matchen mellan Iksu och Täby.  Det är inte svårt att prioritera... så länge barnen vill att jag sitter i publiken kommer jag att göra det. 
Middag med min fd. svärmor, här hemma i kväll... känns så mysigt. Hon är min svärmor... skiljsmässan gällde inte henne brukar vi säga.  
Mitt hem lucktar Ajax... i like, men det är bara fläckvis fläckfritt här... Tror inte någon annan än jag bryr sig ändå. 
Imorgon är det huset fullt med VP och hans barn...  en skön helg önskar jag er!

16.44 Uppdaterar; Jihde har visst också koll på att Falunspelarna är avstängda, hade inte läst inlägget ...
Sedan jag skrev det här inlägget har oddsen ändrats...  undrar om de här läst här? Ha ha ha 
Nu är det nästan samma odds på båda lagen...  undrar vad Pixbo har för kort i rockärmen eller är det Falun som hittat  på något?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Den nya bollen i elitserien o Packalén innebandynestor

2009-02-18 @ 14:17:16
Vad är en innebandynestor egentligen... är det verkligen en komplimang... eller har Sandebäck på sportbladet något emot Packalén? Ha, ha
Det är ändå lite farligt med nya ord.. Nestor och nestor har flera betydelser, men Sandebäck kan väl inte mena att Mika är skall jämföras med en ukrainsk anarkistisk guerillakrigare. Är han kung, vis eller papegojlik? *skrattar*

Jag tror det var en grym komplimang till experten ... men jag kunde inte låta bli att tänka på vad ordet kan betyda.
NESTOR -betydelser:
*En kung i grekisk mytologi
*En figur i Tintin
*En vis man eller kvinna i en krets
*Förmodligen namnet på författaren till den medeltida Nestorskrönikan
*Ett släkte papegojfåglar
*En ukrainsk anarkistisk guerillakrigare (Nestor Machno)

NYTT ÄMNE: Innebandy- bollen... Booster Flash den som damerna använder.
Undrar (har undrat) varför spelarna tar upp bollen på matcher... jo de har tagit för vana att kontrollera bollen... den går sönder mer som regel än som undantag.
Å jag som trodde det var en ny cool grej... att liksom kolla in bollen titt som tätt... (skojar kanske nu) ... Det ser onekligen galet ut när de dubbelkollar bollen... borde de inte få koncentrera sig på matchen?
På en träning förra veckan gick fyra bollar sönder...  kan det verkligen vara tillverkningsfel på så många? *ironisk*.
Om jag vore distributör av bollen skulle jag åtgärda problemet NU, det kan ju skapa dåligt rykte för andra produkter de säljer.
När det gäller produkter brukar man dra in dem.. om de inte fungerar...
Jan-Inge Forsberg har mycket att vara stolt över men... den här bollen måste väl gå att utveckla? Zone och Unihoc... borde de inte lätt kunna kopplas i hop med trasiga bollar? Tycker man kan förvänta sig mer av en leverantör av den här digniteten.
Om elitserielagen skulle ha sparat alla trasiga bollar sedan lanseringen och sedan skicka in dem... ja, då skulle det bli trångt på Unihocs kontor.

Även Bandyn piffar upp sporten med att använda en ny boll... man får hoppas den klarar sig utan barnsjukdomar.
Yes, jag har blivit av med AIK-tröjan på everysport...  var lite rädd att Stockholmsklubben skulle få dåligt rykte (skojar)...
lite tufft att bli kallad AIK:arn... dessutom "trackad" på annat sätt.  
Nu är det åtgärdat fick en MODO-tröja  i present... är männen bakom sajten evigt tacksam. (vem ska jag tacka?) Gillar inte riktigt min frisyr heller... ansiktslyft och ny frisyr blir nästa projekt *skrattar*.
Bad faktiskt inte om en ny tröja... så där personligen...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Känner med Foppa, livet är grymt

2009-02-17 @ 21:14:55
OBS! Blogg.se verkar ha problem med mig ikväll... det "laggar"

Lyssna de på presskonferensen med Foppa ... det gör ONT... han är så tagen av att det är slutspelat för i år... någon sa att han gråtit... i så fall hördes det. Beundrar honom.. vilket hjärta för det han håller på med... och vilket Modohjärta. 
Peter vägrar säga att det är kört för all framtid....  men nu blir det mer än tufft att komma tillbaka... kanske bara en kille som Foppa klarar det. Håller tummarna. 

Lyssnade på matchen via radio, samtidigt som jag hade vanliga sportradion på...  där var det glimtar från Tibblehallen... sedan läste vi in ett prov i teknik... D satte sig till slut på bordet och skrattade åt mitt engagemang ...  
det är JOBBIGT att gilla sport *ler*
Tedenby spelade (hockey)... som på den gamla goda tiden i Ö-vik... men nu var det en yngre upplaga och i fel lag... annars var allt som vanligt. Hajade till varje gång Tedenby nämdes...

Nu ska jag aldrig mer bry mig om  innebandy, man förlorar ju bara en massa pengar ....  satsade på Täby som för andra gången den här säsongen SVIKER mig.  Man ska inte hänga läpp för att man förlorat mot Wic...  det är inte slutspel än... bara nästan. 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tibblehallen ikväll -Yes, det går att följa matchen live

2009-02-17 @ 16:52:55
Man kommer att kunna följa matchen ...  tänk att det ska till Umebor för att få saker att hända *ler*
Ser fram emot att surfa in på everysport ikväll... 

På plats: Baland Reza ...   för Warbergs räkning kan man säga... snurrigt men BRA! 

Jag säger bara: Varsågod.

Matchen borde vara TV-sänd, snacka om toppmöte, känner mig snuvad på matchen

... synd att inte alla tycker som jag. 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandy i TV på påskafton, och Jihdes krönika om Iksu

2009-02-16 @ 23:34:15

Tre tv-matcher från elitserien i år
- kul ... men nästa år känns det som man borde kunde komma med planeringen lite tidigare... och välja matcher med omsorg så att man ger förutsättningar för någon form av succé.

Läste i en blogg att det inte skulle bli några tv-matcher från elitserien i år... kollade upp det och jo... men när och var matcherna skulle visas var inte officiellt då.. men det är det nu.  Ja... fast inte allt... bara när matcherna sänds... det där med "var" kommer att komma som en chock...
Tisdag 17 mars 19.00, Kvartsfinal 1 
Lördag 11 april (påskafton) 17.00, Semifinal 2

Det visas alldeles för lite innebandy på TV... gäller självklart mest på damsidan... men nu får vi se innebandy på PÅSKAFTON!!!! Lyckat? Not ... det kommer att se ut som det är i verkligheten... tomt på läktaren.
Klockan 17 på påskafton har många redan öppnat en öl...  hoppas de kan vänta med den ett par timmar....
Påskafton, en familjehögtid... nä kommer  inte se matchen på TV och inte i någon hall heller... Påsken är helig för oss... det är fjällen eller föräldrahemmet som gäller. Synd för mig...  får be någon spela in matchen åt mig.

Jag tror på TV som kanal att marknadsföra vår sport... har alltid tjatat om det, hur viktigt det är för daminnebandyn men i höst har jag fått delvis nya infallsvinklar...  Har suttit i intressanta diskussioner och ... det finns saker som är så otroligt mycket viktigare för klubbar med lag i elitserien.  Att det visas två matcher i år känns ändå väldigt bra.... men nästa år hoppas jag på innebandy-propaganda =något toppmöte i grundserien... kvartsfinaler kan ju vara nästan vad som helst... 
Det finns inte många lag att välja på om man skall snacka innebandypropaganda... tyvärr...  VÅGA välja ut ett par toppmöten i nästa års planering.  Minns med fasa att man planerat att visa Dalen vs Boden förra året, bara för att det råkade sammanfalla med en herrmatch... "Genom att visa matcher i tv kan vi visa en bred publik vilken god underhållning innebandy är oavsett om det är killar eller tjejer som spelar. " säger man på sibf hemsida.

Kommentar: Bred publik... ja, kanske men påskafton är en SVÅR dag. God underhållning... säger det igen, ska man lyfta elitserien måste man visa upp den bästa sidan och jag tror man måste våga handplocka en toppmatch.

Varken Magget eller Ladies gör vågen över SIBF glada besked idag... om damernas tv-matcher....  kanske inte är så coolt med TV-matcher ändå.  
Hur kan de bli tre TV-matcher? Jo, finalen från Globen sänds i vanlig ordning... även från damfinalen.

KUPP I EN BLOGG. Tänkte på en grej... Jihde skall skriva en krönika om landets populäraste lag.. vore kul med en kupp... alla som läser här går in och skriver att t.ex. Kais Mora, Endre eller Iksu  (måste vara en klubb som inte har ett herrlag i högsta serien och vi måste enas om ETT lag) är det populäraste laget...   Vore kul att läsa en krönika av bloggkungen om just ... ett damlag... men man ska inte jäklas... därför tar jag tillbaka detta i samma mening.

INNEBANDY. Såg 1,5 period av innebandyn på TV i kväll... sedan ville barnen vi skulle se en Beck. Tänk.. man överlever en måndag utan SSL-match.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hade gärna sett Caperio vs Warberg på TV...

2009-02-15 @ 23:01:49

TV. På tisdag spelar Täby mot Wic...  en match vi borde fått se på TV typ imorgon... nu är det ett bottenmöte i stället ...  Kan inte låta bli att tycka... att den matchen känns trist...  (sorry) Även om Henke varit på banan hade den inte på långa vägar känts så "jag vill" som mötet i Tibble på tisdag. Tror inte jag är ensam om att tycka det... Har möte på Arlanda på onsdag... skulle ju kunnat åka ner och se matchen men barnen är här... familjen är NR 1.  


Uppdaterar: Läste just att Jihde planerar att se matchen... hm, undrar om han kan liveblogga... för vad jag förstår är det ingen som rapporterar via Everysport från Tibble. På önskelistan: liveblogg. (slut uppdat.)NATUR. Har haft en bra helg, har tagit massor med bilder ... finns ingen vackrare plats än den som numer är mitt föräldrahem På vägen dit såg vi en kungsörn släpa (flög 10 cm ovanför marken)  på en fullvuxen död räv... en skön syn... tror inte man får vara med om det igen...      Naturligtvis hann vi inte ta någon bild... hade nog ändå inte blivit bra... de bästa bilderna har man i minnenas arkiv... Dessutom gick vi på skoter-spåren i dag och tittade på "slaktplatsen" där ett lo djur fällt ett rådjur här om dagen...  som en helt annan värld än den i stan.

LUGN. Lagade mat på järnspisen... älgkött ena dagen och röding den andra...  Behövde verkligen det här miljöombytet. Brorsan var också hemma...  njöt! Vi LYSSNADE på Modo-matchen i går... som när man var barn... man följde sporten på radio... nice.
KIDZEN. D har hållit nollan hela cupen, de tog hem rubbet... .. Vi såg finalen på väg hem, grymt spännande match, mamman aningen stolt! . Efter matcherna delades tröjor ut till bästa spelare och om en målis hållit nollan.. "mamma vad ska jag göra med sju jaghöllnollantröjor" ... Hm...  ganska trevligt problem jag har att lösa imorgon när de kommer... eller hur? S har lanat... lånat min dator.. undrar varför tangenterna blir "feta" när 14-åringar lanar.

BLOGGAR. Finns mycket att skriva om helgens alla matcher...  men jag ska spara ämnen till andra bloggare... himmel vad det är lugnt i bloggvärlden... inte många som uppdaterar ens två gånger i veckan. är inte själva grejen med blogg att uppdatera frekvent?
  Fart och fläkt är det iaf hos Nordström... mycket känslor idag. Fick tips att jag skulle läsa om arabic-musiken hos Storvretabloggaren Mona vilket jag gjorde...  verkar som även småbarn i Tibble dansar till musiken....  

INNEBANDY. Alla Umeålag vann... VK, har tappar fart... inget om dagens matcher... va? Eller har de lagt alla artiklar under ngn annan "rubrik"? VF skriver om den enda hemma-matchen (Iksu-Endre) Grattis Umeå, vinst mot Falun... klappar å klart för SSL nästa säsong. ÖIB vann mot Balrog, upphämtning men ingen vinst vilket man knappast kunde vänta sig. Poäng i går mot Endre, välbehövligt men blir det verkligen slutspel? *kliar mig i huvudet* . 
*Kul att SVT rapporterade om Iksu-Balrog igår, framsteg... de är förlåtna för att de struntar i att visa resultat från dagens matcher men kommer i håg SSL...  
*Ligacupen läggs ner... tack vare Ankans gästblogg här *skrattar* 
*Mina spel gick in i helgen, alla utom ett,...  fasen att jag inte spelade några kronor till på de matcher jag trodde på.
*Vad menas med SM-finalist... de som spelar final... eller hur? Isf ... måste det ha smugit sig in ett fel på eurosport.se... Täby var finalist året innan i fjol... typ.  Man kanske säger finalist om man spelat semi? (är nog bara trött efter helgens friska luft).
... nu är det snart slutspel.. YES.

ANNAT. Ber om ursäkt om jag var okänslig som skrev att Matte var lika romantisk som han ser ut...  men tänk om jag är tjejen som går i gång på att få spel (som alla hjärtansdag gåva) .. jag tyckte det var charmigt skrivet.
Matte: Funderar just på om frugan ska få ett stryktipssystem eller europatipssystem i present...... Kan också blir en trippel på lången med AIK, Motala, Warberg........

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Foppa eller Wallander, comeback Domeij

2009-02-13 @ 09:56:37
PETER FORSBERG. I går var det Ö-vik (Modo-match mot AIK och Foppa) på schemat... men schemat ändrades olyckligtvis och ...det blev ingen Foppa för oss :( .
Kändes trist när klockan visade 19 men vi följde stora delar av matchen på webben då Sveriges Radio direktsände matchen. Dessutom låg datorn på bordet ... hockeyligan är helt ok att följa matcher på. När det stod 3-0 var vi "tvungna" att gå på bio, tröstbio då Foppa fick klara sig utan oss. 

FILM. Vi såg Wallander...  den sämsta filmen som gjorts om Ystadpolisen enligt mig... nja, jag rekomenderar inte "Hämnden" Vi borde gått på Olerýs och sett matchen i stället.

EGO. På tal om Foppa...  blev påmind av VP att jag faktiskt talat om för Peter Forsberg varför jag inte ville gifta mig med honom. Nu var det inte han som friade... inte jag heller... Mina barn sa när de var små att jag borde gifta mig med Foppa, detta berättade Ann för honom på krogen och ... jag blev ganska ställd..
Ha sa typ "vad säger du till dem?"
-Att jag inte vill vakna med dig en söndagsmorgon.
Senare på kvällen sa han att jag var den första som sagt så till honom... men han såg glad ut... som att han var GLAD att jag inte ville vakna med honom... Tänk om det var ömsesidigt?  Nej... det kan det väl ändå inte ha varit *ler*.

PÅ NÄTHINNAN. Foppas mål ... det var GRYMT ... vilken lyckträff... bra för Ö-viks hockeyn, kan tänka mig att Jerry Häggström (Modo-hockeys VD) gnuggar händerna... folk fortsätter att köpa biljetter... särskilt med Foppa som dragplåster.

INNEBANDY. Mera Ö-vik, det har gått  tungt för ÖIB... viktig match på söndag mot Årstad som gjort bra i från sig , den serien är redan avgjord i toppen... Sirius etta, Gävle tvåa.  Den som vill se Gunnar Domeij i målet tar E4:an norrut (eller söderut om man bor här) på söndag. Även den här gången när ÖIB sliter i botten av tabellen går  Jocke Bäckström  in... känns som man varit med om det förut... Det verkar dröja ett tag innan vi ser ÖIB i SSL... förra året såg det bra ut... de har ju till och med spelat Ligacupen i år tack vara det... (och tack vare ett avhopp) .... Kom igen Ö-vik....  Nåja, Bäckström är den typen av spelare som kan vara avgörande för fortsatt spel i division 1. Vore nice med lite draghjälp som att Sundsvall och Öjebyn förlorar i helgen...

HELG. Ingen innebandy alls för mig i helgen... får besök i kväll/natt av Åsa, det blir nog mat och vin och skvaller, imorgon åker VP och jag hit... se på bilder. Klicka!

TRÄNING. Igår tränade VP Bodypump, jag ställde tre frågor
Var du starkast? NEJ
Bäst kondition? NEJ
Snyggast? JA
Han lär ha rätt ont i kroppen idag... han spelar innebandy på lunchen... nästan så man skulle gå dit... DHR.

INSATS. Har varit och räddat en 08 på vägen i natt 03.41 ringde telefonen... ett flyttlass stod lika still som bilen... och vad gör man? Kastar sig i bilen så klart...  det var 21 grader kallt... fatta att sitta i en bil på E4:an med ett stort släp några mil från tätorten, och dessutom vara kissnödig. Det är ju fredagen den 13...
Är inte jag en ganska god människa egentligen? Som en ljuv ängel... ha ha. Nu ligger det en AIK-lämning kvar i bilen... undrar var man eldar upp jackor på snabbaste sätt? *skrattar*. 

PRESENT. Fick en väldigt fin present idag, TACK Bästkusten... alla ni som vill skicka blommor och presenter är varmt välkomna att göra det, inte för att jag fyller år eller så...  men jag får väldigt lite blommor å sånt. *skrattar* .

ALLA HJÄRTANS DAG.  tänk om jag varit i hop med Matte Forslund... vilken drömkille alltså... läs vad han tänker ge sin fru på alla hjärtans dag. Han är lika romantisk som han ser ut! *asgarvar*.

BERÖM. Håller med Kimmo, godkänt första studio kurorten. 

TIPS/ODDS. I går tippade vi elitserie-matcherna i helgen... har verkligen chans-spelat ....  inte så där tråkig som VP kan tycka att jag är när det gäller spel. Jag chansar sällan... men lyckas inte ändå *ler*.
Oavgjort mellan Endre-ÖIB (3,40)
Hoppas på IKSU som "bank" (IKSU-Balrog) (2,0) Balrog skulle sätta sig i bussen tre på morgonen ... då borde de inte vinna över IKSU.  Balrog kommer att leda serien efter den här helgen, oavsett utgång.
Oavgjort Falun -Huddinge (3,40) 
TRIST. Att Svenska Spel inte lägger in statistik på damernas matcher (men på herrarnas oftast, och ibland damerna men sällan)... det kan ju finnas fler än jag som vill titta på tidigare matcher och så vidare... man kan inte förutsätta att de som spelar är innebandynördar... Man ska underlätta för sina kunder, skärpning där Svenska Spel.  

Nä, nu ska jag inte skämma ut mig  mer med mina tips... (har spelat på fler matcher, SSL och andra elitseriematcher) skyller allt på VP...   Håll tummarna för att någon match går in. 

UPPDATERAR. Blev just upplyst om att Årsta vann förra drabbningen med 9 mål...  tack för mail... jo men då fanns väl inte Jocke och Gunnar på banan... nu snackar vi innebandyprofiler.  Kolla in gubbarnas meriter...
Kul med mail... har visst fler läsare i Årsta än Selle .  Min gamla bloggveterankollega verkar f.ö ha bloggtorka
Har flyttat om en del i texten... för den uppmärksamme... man ska ju inte det sedan man väl publicerat men... idag blev det ingen ordning.
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Conny Vesterlund -det blev ett tomrum i SSL

2009-02-11 @ 19:22:41
Borde kanske fråga Koffe... i hans videoblogg  en grej... men jag har för många ord. (uppdaterar: Har en tendens att göra en lång text av ingenting *ler*).

Hur fasen kan man leva utan Conny Vesterlund... en riktig profil... hur ofta saknas han i laget? Min känsla är... ofta. Grym kille det där... glapp i käften på ett sjukt roligt sätt... med finess... och tjurig på banan. Saknar Vesterlund i svensk innebandy,.... vem tog hans plats.... INGEN!!!
Pratade med en innebandyprofil (namedrop... nope, inte så ofta i min blogg) om detta för någon vecka sedan... ämnet var typ "Var finns profilerna" ?


Bland annat sas följande:
Conny Klack  är en riktig ikon. Och skön snubbe rakt igenom!
Profilerna är lätt räknade idag, tyvärr. Ser inga starlets på uppgång heller. Antingen är det helyllon eller puckon eller drygpellar. Ingen som har en vass tunga med glimten i ögat, direkt.

Ok, jag vet att åsikterna är många om Vesterlund...  men jag saknar honom i SSL.... 
Hoppas det är ok....
Vi ser det här med profiler på olika sätt.

Länk (bruten) till Webb-tv - inför slutspel i fjol
Hör hans knasiga ord som retade många om Täby... mig också men ... jag har ett vekt hjärta... kan inte låta bli att gilla Conny.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

11

2009-02-11 @ 18:36:40

Studio Warberg ikväll 20.00
Lite drygt 20 minuter studiosnack med lite olika intervjuer med Klavberg som expert.

Bra jobb Wic....  ska sätta mig med ett block i handen och skriva ner alla... "tänk på det här"... nä... så klart jag inte gör... sitter verkligen inte och letar fel...  trots mitt jobb. (kan inte stava till min proffision) . Mycket imponerad över alla klubbar som orkar komma med nytt.
Det där med mediaträning ... två lag har hört av sig under dagen... ja men det är klart jag ställer upp och utbildar! "Då får man äntligen se vem du är" skrev den ana... haha, ja... lovar att jag är trevligare/proffsigare än bloggen *ler*.

Tror IKSU hade ägt alla hemsidor om de fått fortsätta jobbet med sin nya sida... nu är den bara pinsam...  men inte lika pinsam som att de inte dök upp på elitseriekonferensen i helgen.  NÅGON borde man ha kunnat skicka... eller åtminstone meddela varför de inte kom...   Curt, sitter inte han i sportgruppen? Det hade isf varit passande... han som tycker både det ena och det andra i sina krönikor.
Så här gör man inte...
Tänk om man skulle göra med klubbar som han menar man skall göra med landslagspelare som tackar nej till en plats... då stängs man ute.  Ok, innan jag lägger ut den här bloggen borde jag kanske ringa och fråga varför de uteblev....  men det här är ju inte en nyhets-sajt....  reserverar mig för det där att de inte ens meddelade att de inte skulle skicka ngn representant, det andra har ju bekräftats utan media.

Har sovit 11 timmar... är fortfarande trött... proppen gick ur i går när det där hemska var ur världen... det där som jag inte ville göra men ändå måste. Okey... har väl sovit väl lite också... och haft barnen på heltid sedan jul.... 
hoppas att det är helt vanlig trötthet bara... sjuk har jag varit tillräckligt den här vintern.
Kom hem från en god eller rättare sagt supergod middag på Tapas i går,  fattar inte varför vi inte går dit oftare,
   födelsedagskalas för D ... mätt som en... ja jag vet inte vad la jag mig i soffan... VP och jag skulle "mysa", kanske se en Beck, prata vi har båda haft fullt upp ett längre tag, lever man som vi är man ju bortskämd med barnlösa kvällar emellanåt ... somnade medan han ställde in bilen.
Nice flickvän... sedan väckte han mig runt 23... somnade efter en minut i min/vår  säng....
Stackars världens bästa VP...  Drömtjejen? Jo jag drömde iaf. Ja nu vet ni allt om mitt sexliv *ler*

Paus:
Kommer att sakna Svegebloeggen det är till exempel där man fått läsa den enda infon om damelitgrejen.... bra klass på innebandymedia nu? Not.

Slutspel elitserien:

En grymt jobbig match på lördag ÖIB möter Endre... båda måste typ vinna.... 
Har svårt att se att Dalen tar sig till slutspel, det finns inte "gå" i laget känns det som.... synd, de som började så bra.
Måste jag välja mellan Dalen och ÖIB i slutspel är valet enkelt... ÖIB. 
Återkommer med alla matcher inför helgen.... massor med matcher och många måstematcher. 
Kanske är det inte sant att det aldrig varit så jämt i elitserien... men det känns så. 

Är i stort behov att komma i kontakt med ett gäng gamla ÖSK:are ... varför gifter sig tjejer och byter efternamn...  ett dektektivarbete... kan någon starta en grupp på Facebook... ÖSK-damlag eller ngt så hittar jag åt dem.

REDIGERAD HÄR
text borttagen


Jag borde maila till adresseninnebandy@aik.se adressen (till Kranberg- ta bort adressen på båda sidor om adressen så hamnar ni rätt) och fråga hur man är om man är på ett riktigt surt norrländskt humör.
Varför har alla som levererar i vissa matcher i Aik samma frisyr? Går de till samma frisör? (egentligen Ankan som inspirerat till dessa frågor)
Vilket lag skulle Koffe spela i om han var tvungen att byta?
Hur många bingolotter har han sålt i sitt liv?
Vem är det egenligen som tränar utan vikter på första videobloggen?
Vad menar han med att JIK har ett riktigt bra lag? Vilka menar han? (tror jag kan gissa på några namn).

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

God service? Not! Och... Koffe - nästa tv profil?

2009-02-09 @ 18:48:58

Har kollat in Koffes videoblogg (kolla AIK:s hemsida) igen... den äger ... himmel så trevligt det är att hälsa på på Aik:s hemsida.... grabben ser ut att trivas bättre och bättre framför kameran...  hade först tänkt erbjuda en utbildning hur man agerar inför publik (det är jag proffs på) men ... det behövs inte. Han slappnar av mer och mer, finns några små saker att jobba med.... Tips?... nä, det kostar (vad ska jag annars leva av)  ... hör av dig Kranberg du kan få lite rabatt.
Koffe är sympatisk och charmig... ändå inte flamsig, lagomt internt.... seriös ... men glimten i ögat .... ja... Aik verkar riktigt mänskliga *ler*. (för nya läsare ska jag kanske berätta att jag uppfostrats till att INTE gilla Aik .... jag jobbar hårt på att inte ändra mig *ler*)
Innovationer som detta med videoblogg måste berömmas!!! 

Har gjort flera intervjuer med den ganska svårcharmade Bodenbon förra säsongen... i like! Har alla intervjuer kvar eftersom jag spelar in alla på min telefon... satt och lyssnade på ett par för ett tag sedan... himmel vad mycket knasiga saker folk säger till jorurnalister....  även Ulf bjuder på sig själv.
Men "lite" tråkiga kan Aik verka...  grymt seriösa och nogranna.... men ska man ta guld så måste man nog det. Hallstensson & K-J  har just eller ska strax tappa en kollega... undrar om de tycker det är skönt eller trist. Detta drabbar mig POSITIVT... 
Just det... Koffe skulle passa i rutan, ge honom lite tid ... Vanberg får passa sig *ler*.

Hittade en intervju från Globen med Kimmo... haha, måste nog lägga ut den här.... roligt när spelare bjuder på sig själva.

I går fixade Thorenspelaren 13 åringen klubba... jag gav nämligen upp...  har aldrig varit med om att det är klister  på något klubbskaft... fasen vad jag slet innan Thorenspelaren förbarmade sig ... Är det kanske bara Canadien  som sätter mängde med klister på sina ... Känns inte som det var så länge sedan jag fixade med innebandyklubbor, men det kanske det är. ... Kände mig rätt rökt när jag såg hur snabbt det gick att kapa, byta blad och linda... det brukar ta flera timmar för mig. 13-åringen var hel nöjd, pratade just med honom och den hade funkat jättebra på träningen. ätnligen! Nu slipper jag skämmas på matcherna...
... Viktigt att få till klubban för just i går för idag  åkte de till sin pappa.
Fick just sms av Thorenspelaren... han skriver att det bara är att komma över om S behöver mer hjälp... grymt... vi har en egen materialare. *ler*

Pizza
Är medveten om att jag är miljöskadad.... eller arbetskadad.... alla kanske inte tänker på hur folk är i exempelvis telefon, i butiker eller på resturanger...
Service är något man betalar för....
Kan inte säga att jag är extremt kräsen eller krävande men ... det kan bara andra bedöma. VP skulle aldrig klaga på mat eller dylikt men... jag tycker det är självklart att man ska få det man betalar för.  Ibland säger jag till men långt i från alltid...

Om en stund är det SSL på TV.... pizza beställdes Chalies kök ... gud vad irriterad jag är just nu. 
Den ena pizzan var en "special" .. ni vet minus XX plus XX .. borde inte ha varit så krångligt han sätta priset 75 kr på den...
Jag undrade hur det kom sig... hans förklaring höll inte men jag orkade inte bråka.
Den ena pizzan blev visst klar efter tio minuter  ... specialen lät vänta på sig medan ettan låg på värmning ovanpå ugnen... det tycker jag inte var ok och det sa jag..... ännu värre,,, han värmde upp den innan han la den i kartongen....
... "det där är inte ok , pizzan kan knappast kallas nybakad" han svarade  "jag har jobbat i den här branchen i 20 år"...   alltså... han bad inte ens om ursäkt för att han MISSAT ge en korrekt beställning till bagaren.
Han erbjöd visserligen att bagaren skulle göra en ny... man då var jag redan såååååå irriterad.... fick sitta i 30 minuter och vänta.... 
... på någon av de andra pizzeriorna skulle de lätt ha försökt rätta till misstaget...  av någon anledning har de inte den inställningen på Chalies... det är inte första gången jag hört "jag har jobbat i den här branchen i 20 år"... även då hade de gjort fel. Då bojkottade jag dem ett år eller så... 
Känns inte som jag kommer att handla på Charlies på mycket mycket länge.

Nu hoppas jag på en rolig innebandymatch...  sist spelade ju Storvreta rolig innebandy... jag tror de vinner ikväll.
Brukar aldrig hålla på Balrog... jo i SM-finalen 04 (herr) *ler* obs! kan ha fel årtal här.... orkar inte dubbelkolla
... ikväll håller jag och tror på Storvreta.  Ser fram emot att se M Samuelsson...  har signalerat till vissa Storvretafans att .... han borde flytta till Umeå. Det tyckte inte Uppsalabon.... nähä... konstigt..*L*

Det där med service... hur är det på våra arenor... hur tar vi emot folk? Undrar hur många som tänker på att besökarna faktiskt betalar för service....

Hur bra service har de olika kanslierna? Kan säga att det är grymt olika.... 

Läste vad Gittan skrivit om Finnkampen och hur det är att vara press.....

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Finnkampen...1323 färre i publiken än i Umeå....

2009-02-07 @ 23:52:51

Finnkampen innebandy... det kliar i konsultfingrarna... after action debriefing (AAD)

Hur många bor i Västerås? 130 000 ungefär ... visst
Hur många bor i Umeå? 112 732 (dec 2008)
Alltså borde det gått att locka lika många besökare till de respektive ishallarna, Umeå är till och med en mindre stad än Västerås...  V-ås ligger mer "centralt" ...  borde vara lättare att dra folk till Mellansverige.
.... Jag skrev det här om dagen... vi hade 3768 på läktaren på herrmatchen....  idag ser det ut att ha varit 2445 på dito.
Alltså 1323 personer FÄRRE än i SkyCom. Jag hoppas inte att Västerås tycker att de har lyckats bra... att de själva kommer på en mängd saker de borde ha gjort bättre...
Det här känns inte som en kanonuppladdning inför dam-VM... jo, det måste det vara för det är av Finnkampen de ska lära... Vad gick snett ... 1000 mindre besökare än man räknat med...
Börja imorgon med att fundera på ... hur ska vi fylla läktaren på VM... det är ju VM för damer, en betydligt större utmaning än om det varit herrar.
Så... kom i gen nu Västerås...  ladda ladda men sedan handlar det om att GÖRA.  

Hur kul är innebandy? SSL kör match...  Järfälla-City...  trodde för en sekund att City passade på att spela match den här helgen för att kunna se Finnkampen... men... så såg jag tiden... tjenare....  (Umeå vann f.ö. extremt viktiga poäng idag).
På damsidan är det också match i helgen... så dåligt... varför inte göra Finnkampen till en innebandyfest... 
Hur många SSL tränare resp. elitserietränare var i Västerås... gissar på... de gamla vanliga.... de som åker på allt....  

Var det ett möte med SEI-damutveckling i Stockholm i helgen... hur tänker man då? 
Om vi inte gör event intressanta och tillgängliga ens för våra egna...  hur ska vi då kunna få snurr på folk utanför...  
Det är klart att landslaget inte känns som VÅRT lag... om vi inte skapar lite happenings kring det.

Imorgon börjar allvaret för Västerås.... vad lärde vi oss, vad funkade inte, vart ska vi lägga mer krut...
Stort lycka till med VM och ... hallå... övriga innebandysverige....  rösta med fötterna... hjälp Västerås att lyckas med VM... det tjänar vi alla på.

Se här.... jag nuddade inte ens vid det sportsliga....  men alla vet ju hur matcherna slutade...

*Trött idag.... övernattningen med 12 åringsklass gick super, vilka underbara ungdomar... konstaterade jag.  Men jag sov nog bra med ett öga känns det som. alla barn sov klockan 00.00...  ingen klev upp före 08... 
*VP med kidz var här 16-22, de åkte hem och sov eftersom de är hundvakt, det var 18 grader kallt när de åkte hem... dessutom blåser det... kallt är bara förnamnet alltså.
*Ser aldrig sjungtävlingar på Tv men VP:s barn ville se... nä, det är inte min grej det där med sjungtävlingar i Tv... 
*Fick rakt svar av 13 åringen idag... undrade varför han inte gör som jag säger... det handlade om innebandyglasögonen som immar igen och klubbor fulla hallen och ... ja sånt skit.... nä... du vet mamma, det är nog därför jag är tonåring. BRA svar.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Njut, ingen annan gör det åt dig

2009-02-06 @ 12:07:41
Det är lika bra att ta saken i egna händer...  inte vänta på att någon ska knacka på dörren med en blomma... jag köpte tulpaner efter Rotarymötet... lyx.  I går bakade vi semlor... barnen ville och då sa jag ... ja, om ni fixar det själva så... varför inte. Nu blev jag ganska involverad men så är det ju... goda blev de.
"Bäst är att vi fixat själva" sa 12 åringen... japp... så är det... livet blir inte lyxigare än man gör det.

Har ett  jobbigt möte klockan 14....  känner mig förberedd men det fattas något...  min röda kostym får det bli... bort med det svarta in med det röda...  Brukar ta på mig den röda kostymen när jag behöver peppa mig själv... alla trix är bra.

Nu är det helg... risken finns att det inte blir så mycket vila då 12åringen har fest med övernattning i kväll.. och gissa vem som skall sova där? Japp... jag.

Njut av helgen!
En vacker syn
Träden med all snö... fantastikst ... finna inget annat ord, har skottat fem gånger på två dar.
En vacker syn 2
I går hade mellanstadiet innebandydag... vacker syn när alla barn gick omkring med sina klubbor, NIO klasser över 20 barn i varje klass... alla med innebandyklubbor...  sådant gör en glad!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ingen TV-sändning från Finnkampen - Varför då?

2009-02-04 @ 19:01:36
Blev grymt besviken, hittade inget i tablån på någon kanal... det är bara att hoppas att jag läst slarvigt.
Är det verkligen så att man inte kan följa matcherna från Västerås?.
Någon som vet?.
Har inte kollat annat än tv-tablåerna ... kan ju finnas webbsändningar.

Västerås som stad missar en chans att synas utan tv, det är synd ju...
När Umeå anordnade Finnkampen 2006 sändes matcherna på sverigewebben och på SVT24.
Dam och herr var direktsända på 24:an.

Då såg jag matcherna från läktaren (eller ... jag hade rätt fullt upp i vip-en under dammatchen tyvärr, det är full fart för de som är crew en sådan gång) ...  tog för givet att jag skulle få se de nya landslagen i helgen... antagligen inte alltså. Tänk ändå ... är det inte ganska stort att man letar i tablån efter innebandy.... det är inte många år sedan vår sport "inte ens var nära" TV-matcher. Man måste komma ihåg .... det går framåt. Konstaterar:  Jag har blivit bortskämd!
Hoppas verkligen att någon rättar mig nu... och att jag bara inte hittat kanalen.

Kul att de har fart på biljettförsäljningen ...   det  var en oerhört frustrerande känsla minns jag... kommer vi att fylla is-ladan i Umeå?... vi lyckades ju ganska bra, visst?. Önskar Västerås lycka till i helgen... grymt med jobb.
De satsade på 5000 enligt Magget, de som Bergner sagt när han var general  ... men 3500 som de säger i den artikel jag länkade till tycker jag är klart godkänt.  5000 vore verkligen succe men man ska ha rimliga förväntningar.
Minns inte hur många som var med i Umeå, orkar inte leta. (kanske uppdaterar... borde ha den siffran kvar). UPPDATERAR 3768 personer, men jag är nästan säker på att det var fler...  det var vi många som trodde. Bland annat... Borgström.
Jag försökte tvinga någon att räkna igen efter att de offentliggjort publiksiffran... 3768 var INTE saltade siffror. Det var grymt många som kom in via sina VIP-loger som vi inte fick hyra ut... de företag köpt in sig på i SkyCom. Men experterna stod på sig... 3768 var det. Skapade  en länksamling om Finnkampen i Umeå... en av  artikel var det visst Gittan som skrivit upptäckte jag... kul.

Hade tänkt roa mig med en lista på saker som lätt kan gå fel.. saker men man bör tänka på...   en ... ja, "kom i håg att......lista".
Jag är så imponerad av våran Harry som lyckades ro i land projektet.. stort! 

Gillar Johanna Dahlins inställning "jag borde ha fått chansen"... RÄTT inställning respekt!
BRA med damer som vågar säga att de är duktiga.
Kul med en krönika av Kling igen... men bästa krönikan är ändå den son "Chefen" skrivit  hos Jihde.... grym!
Kanske får tid att kommentera dem ngn gång.
MERA KRÖNIKOR!!!

Ja, det var ett "kort" inlägg, knyckte mig en bloggstund då båda barnen tränade...  nu till det viktiga i livet... familjen.

UPPDATERAR:
Fick mail... läs nedan, alltså... tänk att man bli glad när någon försöker pracka på en saker. Blev så paff så ja sa ja... det går ju till    innebandyn,

"Nu finns möjligheten att köpa "Restaurangchansen" av just mig.
Skulle bara upplysa dig om detta. Dessutom om du beställer inom två veckor får du min autograf på köpet ;) Alltså allt detta för ENDAST 199kr ord.pris 200kr. Om suget finns så är det bara att slänga iväg ett mejl eller slå en pling, svårare än så är det inte."

Jag säger bara... TAGET, autografen vill jag ha på foten:)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Gästblogg "ser fram emot nästa tv-match"

2009-02-03 @ 21:18:08

OBS! Har uppdaterat den här första delen något 22.50
Någon som vill sova över med mig i skolan gympasal på fredag, med hela D klass... det fattas en vuxen.
Någon? Inte... ja men det är 22 snälla 12 åringar.... kom igen, låter väl kul?

Vet inte om Heda hämtat inspiration till sin blogg här hos mig,... skulle tro det... han glömde visst hänvisa... ni vet så där som bloggare gör om man hittar något på nätet....   Ska gå dit och klaga.
Har sagt det tidigare...  länka till den blogg ni hittat inspiration hos.... iaf om det är här.

En del innebandy idag...  fasen åxå, har ju inte tid!

Blev så himla glad, chattade med en framtida stjärnjournalist  eller  Baland Resa han ska rapportera från Finnkampen... grymt kul! Hoppas få läsa något annat från Finnkampen äv vem som gjort mål, det behövs RIKTIGA journalister och Baland pluggar till journalist... hoppas han tar sig an innebandyns värld.
Saknar Anders Borgström grymt mycket! Var är Nurminen? Kom tillbaka!


Uppbrott: Hur tackar man kungen Henke Larsson?  Jo finns det något finare... än alla betyg Maggets betyg. Blir man inte lite rörd? *ironisk*.
Jag är en stor idiot... jag ÄLSKAR betygen.. både att läsa och att tycka om dem, TACK Magget för att ni orkar ... ni får ju bara skit.... Handen på hjärtat... hur många vill att de ska ta bort betygen.. alltså på allvar? Inte jag... har tvångstankar... nu ska jag inte läsa... och så gör jag det. Glömt att ta min medicin nu igen? 

Fick ett mail i går med ett gästinlägg ...

"Ankan" har skrivit hos mig förut men igår var han verkligen på västa motorsågshumöret.
Vill uppmärksamma läsare på att det här är hans ord, det är inte ens i närheten av hur en Innebandy Enligt Mig blogg brukar se ut.  Känns som han hade kul när han skrev... men jag kan tycka att det är dags för Ankan att skaffa en egen blogg...  // Ingrid


Håll tillgodo med Ankans inlägg:

SER FRAM EMOT NÄSTA TV-MATCH av Ankan skriven 2009-01-02 kl 22.40
Plötslig händer det, det var matchen mellan Warberg och Storvreta, tänker tillbaka på dom senaste sändningarna... Falun, Falun, Västerås, Västerås, enda behållningen var Nolvi och Mattson från Västerås matcherna men sen, hur tänkte du nu Fasth? Och Derbyt i Umeå som liknade första omgången av DM i en håla som ingen vet var den ligger, har försökt hitta dit men gps:en gav upp.

Senaste sändningen visade sporten på sin bästa sida från planen, Kokocha höll käft om sina vanliga klyschor, Nä det där var inget, sen kommer reprisen och en simmig lirare får se mer av det han missade när han drack grogg eller vad det nu var, Ja han får sej en lite tryckare, nästa sekvens har han ställ ifrån sej glaset och vaknar till, Ja han blir ju kapad, det var riktigt fult.
Genghis Khan gjorde ett hyggligt framträdande trots allt, drog en av dom sämsta klyschorna vi har i innebandy Sverige en gång "det är aldrig avgjort i världens bästa innebandyliga"
Snälla sluta!
Vanheden eller vad han nu heter, ni vet den där sminkade killen med backslick, han hade fått igång bilen nu, förra veckan hade han bytt batteri på bilen precis innan sändning och fått all syra på byxorna och alla vet väl hur det kan gå.

Intressant att dom tippade lagen som kan ta guldet åkte på däng, AIK fick smaka på äkta smålänsk snålhet, inte en poäng fick dom, och pajasen i laget som förespråkar 10 lag kan kanske tänka efter en gång till, ett tips till dej Jihde, du jobbar med hästar vid sidan om innebandyn, kolla om alla är hemma, om det är så ring en veterinär för något är fel.

Ska ligan bantas enligt dej
får killar som är på väg upp aldrig spela i högsta ligan, dom kommer värma bänk i tex ditt lag, skaffa stolsvärme om du fryser, 14 lag är bra!

Täby fick sin första förlust
, vad kan man säga, senaste tiden har man sett en tendens på vikande vilja hos spelarna, ryck upp er.

Warberg som fått en ny lirare
i staben, en frisör från gamla Sovjet som klipper laget, ser så ut iaf. Spelet med klapp klapp fanns ju redan, idag en pass för mycket och INGET HEMJOBB, lite diviga efter all framgång kanske?

Träffade en lirare idag som sa att Stenberg skulle vara med, fan vad kul att Storvretas framgångsrika 90 lag börjar komma ut i hetluften, synd att liraren jag pratade med sa att hans grabb hade slutat, studier tog för mycket tid.

Ser fram emot nästa tv match.
I en hall nära dej.


//Ankan.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Foppa måste älska hockey och om klubbproblem

2009-02-03 @ 10:51:13
Ställa in ett möte tio minuter i förväg ... tre gånger i rad....  måste verkligen fundera på vad jag ska göra med detta... inge kul att ha betalt och göra ingenting... passar på att blogga... på av kunden betald tid. Så blir det ju...  måste ju fakturera även om jag inte får chansen att konsulta...  det är dealen.  Tror faktiskt han medvetet väljer bort våra mötet... tuff sits han är, lutar åt att hans jobb snart hamnar på jobbannonstorget om det finns ngt sådant. Han som bett om hjälp...  men jag kan ju inte åka hem till honom.
Blogg
Den 12/2 ska jag visst till Swedbank Arena, känner mig inte jätte tänd på idén men ... VP är det. "Vi har ju knappt sett ngn hockey i år"
Sant! Men så har det ju bara gjort ont i själen också... hockeyn.
Det är STORT att publiken inte svikit (även om jag gjort det i år, har det blivit en match i år?)  man har haft 6 424 personer på läktarn i snitt detta SKIT-år.  Och idag finns typ 20 sittplatser kvar till matchen mot Skellefteå... tack vara Foppa?
12 = hemvändaren Foppas första match med Modo den här säsongen.
Varför lägger Foppa inte av? Varför inte sluta som kung? Det är kanske det här som är det stora med Foppa... han är en hockeykung med hjärtat.  Härligt när hjärtat får vara med! 
 Egentligen vill jag nog minnas han storhetstid... men det finns ju filmarkiv... 
Har mycket att tacka Foppa för, han har tillfört så mycket glädje i mitt liv... han är faktiskt en av dem jag tröstar mig med när jag är less på allt annat... då ser jag straffdramat i Lillehammer. Jo... både jag och 13-åringen har några sportögonblick vi ... hämtar energi i från.

Peter Forsberg

Född: 20 juli 1973 i Örnsköldsvik.

Klubbar: Modo -1994 samt 2004-05 och 2009-, Quebec 1994-95, Colorado 1995-2001 samt 2002-04, Philadelphia 2005-07, Nashville 2007.

Meriter: 98 A-landskamper. VM-guld 1992 och 1998, OS-guld 1994 och 2006. Stanley Cup-mästare med Colorado 1996 och 2001. Vinnare av NHL:s poängliga 2002-03.

Utmärkelser: NHL:s mest värdefulle spelare 2002-03 (Hart trophy), årets nykomling i NHL (1995).

Aktuell: Gör en ny comeback efter sina problem med foten. Hoppas kunna spela med Modo mot Skellefteå den 13 februari.

/TT

Mera Ö-vik.
Nej...  varför är det så tungt för ÖIB-herrarna? Förra säsongen gick det bra, men året innan var det kris, då kom bland annat Jocke Bäckström hem... nu är det kris igen. Ramla ur ettan.. NEJ ...
Tror knappast Murt kommer att göra comeback... men något måste de göra... Forza Ö-vik.

Innebandy då? På min nivå.
Tycker det där med klubbor är svårt..  Jag vet ju hur jag vill att en klubba skall kännas... men att försöka hjälpa sin son... omöjligt.
Vi har klubbor för pinsamt mycket pengar i huset, men han spelar med den sunkigaste som finns i hela Umeå, har försökt förstå vad han egentligen vill ha... svårt.
Kan ha kommit på vad som är fel det är bladet som är för hårt...  fick lite hjälp av Thoren-spelaren i går, och det tog en sekund....  "du har ju ett gäng Canadien, testa att skifta till det här blandet" . 
Kan det vara så enkelt?
 nu ska jag ta fram min nya skruvdragare och greja lite och sedan....  håll tummarna. Skulle bli så glad för 13 åringens skull men också för min egen.
Det är pinsamt men jag skäms faktiskt för min sons klubba...  lovar att ingen har äldre och mer skadad klubba än han i hela Umeå...  det var faktiskt en pappa som sa "vi har nog klubbor som Peter vuxit ut, ni kanske vill ha dem" 
Fick förklara för den snälla pappan att problemet är inte att vi saknar klubbor, utan ... vi saknar rätt klubba.... 

det som är lite stort är att han kör sitt eget race och spelar med fulklubban utan att bry sig om vad någon annan tycker.

Innebandy på annan nivå
Äh, jag bara spelar bort pengar.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Inga betyg från mig, skribenter som behöver en blogg

2009-02-02 @ 16:40:31
Inga betyg på spelare från matchen i går?
Nej... alla som vill ha betyg får skicka in dem själva .... men jag tycker Johan Samuelsson borde ha hyllats... grym kille. Han var det som såg till att göra skitjobbet ... och flera mål var halt klart hans förtjänst.  
Himmel vad jag beundrar spelare som han... lite credd och mycket slit.
Förlorade pengar på matchen.
Limmet: Är man så dum så man spelar på oss får man skylla sig själv  (Sa Lundin när jag beklagade mig)
Helt rätt, jag borde ha spelat på Gammlialaget, se hur det går när man är illojal mot Umeå, Gud kommer straffa mig sa någon. och det gjorde han:

Köpte en ny dator för ett par månader sedan, har en test version av office som plötsligt utan förvarning upphörde i går...  annars är ju Microsoft bra på det där med "varningar"
det innebär att... jag inte kan svara på mail i Outlook, inte ändra i office dokument...
Snacka om osmidigt av Bill Gates, han kunde ju ha gett mig en chans genom att förvarna mig... 
"Man" kör man inte med piratgrejer... himmel vad tråkig jag är. 5595 plus moms... eller en pirat?
Dags för mig att uppsöka psyket ... *ler* Skall strax hämta programmen ... ms pro 2007.
Grymt kul liv!

Ikväll... innebandy på TV, men jag måste jobba med ena handen... blev inget gjort idag ... alls på grund av Bill Gates.
 
VIB-media =  eller möjligen är det Hannu Högberg.
 Han borde skaffa sig en blogg eller bli krönikör, det finns saker han skriver på VIB-hemsida som knappast lämpar sig för en klubbs officiella hemsida.
Ganska onödiga rader om ansom andras arrangemang och det media skriver....   (igår, var det så himla svårt att förstå vad som var så lustigt... att en journalist inte varit på en match eller att seket hade lagt in fel uppgifter).
Det står står på klubbens officiella hemsida är... klubbens ord.
Göran i Endre blev upprörd över det Hannu tyckte till om angående Endres arrangemang... kan förstå honom. Endre har en blogg... där skriver Göran sådant som inte passar på klubbens offentliga hemsida... visst....  en blogg ger utrymme för ett och annat.
En blogg och en krönika ger utrymme för det som inte ryms på en officiell klubbsajt... det är tur det.
Ok, nu vet jag att jag berömt en annan skribent som skriver på en officiell hemsida som andra tycker är klumpig när han skriver om andra lag, ja... jag gillar hans sätt att skriva men ... Zillen kanske behöver en blogg han med *ler*...  så... ropen skalla... bloggar åt alla.
Uppdaterar: Fast det är ju bättre det står NÅGOT på hemsidan än inget alls... bra där VIB.  Jag borde ha gett VIB bättre "betyg" när det gäller deras hemsida... i ett gammalt inlägg. Det är full fart.

Hae länge tänkt skriva om Curts krönikor...(borttagen länk, trasig) återkommer närmare...  fattar inte varför de väckt så lite reaktioner. Han VILL verkligen väcka känslor... tror inte folk hittar dit...  Det finns flera saker jag verkligen inte håller med Curt om... får återkomma.  Curt behöver ingen blogg, han har ju sitt forum att skriva av sig i.

Till sist: Jag har hittat den optimala expertkommentatorn... han satt bakom mig på läktaren, först trodde jag det någon annan som satt bakom mig, en som brukar göra det och jag kommenterade en sak de sa utan att vända mig om... sorry, så klumpigt av mig. Framfusigt!
 Jag brukar vara rätt inne i matcherna och hör sällan vad som händer runt mig... men det här var ngt speciellt ...   det kom klockrena analyser från läktaren som till och med jag hörde. 
Borde känt igen honom men ... ni vet... känner sällan igen folk med vanliga kläder ... ansiktet hör ihop med ett matchställ, undrar om det är fler som har samma bekymmer.   
Tänk om Labbe skulle köra liveuppdateringen på en match...  vore nog en hit.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Blå skoskydd, sol och ironi strax innan Dalen-Täby

2009-02-01 @ 13:50:45

Är på väg ut... snabblogg
... idag visar sig Umeå från sin allra vackraste sida. Hoppas att Balrogs damer och Caperio Täby hinner uppfatta... Umeå äger idag.
Även om det är nästan tio grader kallt så lockar en promenad, solen värmde ansiktet när jag var ute för en stund sedan.

Mina barn är uppfostrande av en ironisk mor.. nu slår det tillbaka... Vi har sedan några dagar planerat in helgen och i dag var det frunch, läxor, skridskor, D träning och sedan innebandy i Gammlia. Men så kom S på att Pool möter de blå... han försökte övertala både mig och VP att istället för Gammlia bänka oss på Olerys.
Men vi hade ju redan bestämt oss "ja jag förstår att ni väljer innebandy" sa han och klappade mig på huvudet... det är ingen tvekan... ironin slår tillbaka. *aj*.
Om Danne Bron ska spela Finnkampen vore det väl bra med några matcher i kroppen...  det lät som det var tveksamt om han kommer hit idag. Ja, det lär ju visa sig.

Den moderna familjen var ute och åt lunch/middag i går ... alltså barnen, mamman (jag) och pappans sambo. Vi hade jättetrevligt, det trodde jagg ALDRIG att jag skulle tycka... har ju kallat henne takraset och häxan i många år... håller jag på att bli vuxen? 

Såg Dalen - Endre i går... men Örjan, släpp fångarna loss det är vår. Om jag nu hade haft mandat att tycka och ge råd hade jag sagt... låt Sorsa spela på den position där man i många år sett henne leverera....   får bara ont i magen av att se henne på "fel" sida.  Varför vill hon spela höger? HÄR FÖLL TEXTEN BORT, ORKAR INTE ÅTERSTÄLLA DEN ... MEN DEN SLUTADE MED... JA, JA... JAG ÄR JU INGEN EXPERT.
Endre var bättre än Dalen, inget snack men båda lagen skulle behöva träna på att träffa mål ... så många skott över och utanför. I början av tredje var Dalen heta, skulle de spela så jämt så... wow. Borde citera herr Hjort från läktaren.... innebandyhjärtat kom fram IGEN.  Han förnekar sig aldrig, tack Hjort.

Ska samla ihop alla hans kommentarer till en och samma blogg... 
TACK Rönnby... en pinne till Ö-vik.

... helt spontant blev det innebandy/livetsnack över en öl i ett par timmar på ett hotell nära mig "gå mamma, du går ju aldrig ut och dricker öl" De kunde lika gärna ha sagt "då kan vi äntligen spela dator utan att du förstör" -- Mycket trevlig kväll, vi hade kunnat sitta och prata hela natten. Synd bara att jag råkade välta ner min öl på golvet... och över en eldsjäls skor.
Nästa gång ska jag se till att de som dricker öl med mig tar på sig de där snygga blå skoskydden man har på dagis...
Den som har eller har haft små barn vet hur de ser ut... undrar om någon annan haft den på sig på flyget... alltså insett att de blå skydden suttit kvar när man klivit ut på Arlanda.  Mig har det hänt två gånger.. sexigt värre.

Här har det nya ABBA-singstar gått varmt...  12 åringen  lyssnar på samma musik nu som jag gjorde i hennes ålder, ABBA kommer alltid att vara "inne"  
Såg "Gröna milen" med barnen i går, eller jag halva filmen ... fattar inte att jag inte tagit mig tid tidigare, bra film.
Nu prommis, har redan lagat mat som vi skall äta innan Gammliamatchen, VP har jour, S åker skridskor (med hjälmen på har han looooovat) ... S pluggar, läser och gör situps....
Ett ganska skönt liv här på rätt sida om... älven,

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.