->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Golfbanor i Australien, snabbt om Brottman

2009-01-29 @ 22:45:47
Skrev i dag om Brottman och Bult på damsajten, kul att några läsare hittat artikeln ... ja vill understryka att jag skrev jag om Sara Anteryd men i samtal med Mika Packalén (länk borttagen, trasig) är det lätt att ... prata innebandy.

Fick ett mail med från väst .. ja inte en rättelse men ... väl en kommentar:
"Han värvades som center men flyttades ner och blev back. Han var ju i Warberg säsongen 1997/98, året då Wic tog sitt första SM-guld".
En sak är säker, en gång innebandykung, alltid kung. Tycker inte det var faktafel med forward... då får han själv lämna in en protest.

Är ju en av dem som har förmånen att se om Anteryd är en taggad back... bra att bo i Umeå... fast just nu är jag lite mätt på innebandy... jag vill se handleder och energi....  har varit ganska torra matcher jag sett den senaste tiden. Längtar till slutspelet... 
Det gör visst Svegebo åxå (bruten länk)...  tips till läsare, kommentera bloggar på rätt adress...  tror alla uppskattar feedback.

Innebandy lördag och söndag... både barnens och elit...  det är TRE matcher i helgen... jkl dubbelmöten ... inte ens jag ids se så mycket matcher en och samma helg. Det är bara att hoppas att alla inte tänker som ,mig.
Tre matcher att välja mellan...  det får bli lördag 16 och söndag 17, söndagsmatchen är oerhört mycket mer attraktiv för 13-åringen och hans kompisar... så var det inte för några år sedan, då var det IKSU för hela slanten.
Blev pikad för att jag skrivit en nyhet  trots att jag sagt aldrig mer...  Malin är visst sjuk igen... men, nu... dröjer det till nästa insats vågar inte säga aldrig mer. Har i en kommentar i förra inlägget sagt vad jag egentligen tycker... inte det vackraste jag skrivit men jkl sant.

Spelade på oddset... svårt med elitserien, så här blev det ... nä jag ska inte skämma ut mig igen. Mitt konto är ingen höjdare...  svårt med SSL också... det är stor risk att man spelar bort en massa pengar...

Sämst just nu
... innebandy
*Tvättmaskinen som låter ... vill inte köpa en ny maskin nu.... finns roligare att göra för pengarna.
*Min bil... jag hatar den.
*Snor... skulle tro att D har feber.
*Hot mot spelare... tråååkigt att Västerås ska släpa på sådan skit också... de har det nog tungt ändå.
*Att S har fått en ny dator... vill inte bråka om datatid.
*Att tio liter mjölk tar slut så fort... det är TUNGT att bära mat numer.
*Missar Rotary och 06.30 träning imorgon, saknar gubbarna ... konstigt egentligen
*Räkningar ,, min skylt "inga räkningar tack" har brevbäraren inte sett.... 18 000... kul liv!
*Kappan efter vinden människor

Bäst just nu...
*Att Edberg ringde... konstigt att han inte sa något... kanske ville han att jag skulle höra hur underbart tunnelbanan låter. Ha ha.... undrar om han läser här? I s f... det är ok, jag hade ändå inget bättre för mig och jo... jag längtar faktiskt till Stockholm.
*Bosse och Almi
*Fredag imorgon... VP har jour i helgen... vi andra ska ha fredagsmys med grönsaksdipp, Rapakalja och ... chill (eller hur man säger).
*Att det bara är tio dagar till barnens pappa kommer hem från Australien, ska bli nice att inta ha allt ansvar varenda sekund. Egentligen vill jag att barnen ska bo här jämt... pappan kunde få fixa det praktiska... nä, skojar jag har nog världens bästa x.
*Bilden i Nordströms blogg
*Monikas grymma kladdmuffins..., farligt goda... man blir glad av den. Tack M.
Hon och hennes polare hade visst tänkt sätta betyg på spelarna i AIK och warberg i tisdags... men inte hur de spelade utan efter snygghet. Hade säkert blivit roligare läsning än mina betyg, eller inte... förstår att hon vek ner sig...  folk kan bli grymt irriterade. 

Det är farligt att blogga *ler*.

Lägger in en bild på golfbanan som barnen besökte i Australien... lätt att spela där?

Finns så grymt många häftiga bilder från resan... skulle vilja visa ett helt gäng här...  och på de två finaste barnen i världen.

Uppdaterar: Hade lovar Niklas att berätta om mina favvo bloggare...  det kommer senare, tror jag... skriver ju bra det som finns för sekunden. .
Läser faktiskt inte så många, men ibland skannar jag ... det är praktiskt med RSS, då ser man rubrikerna... det är mitt tips till er som säger "har inte tid att läsa bloggar" ... 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Farligt att prata med bloggare

2009-01-28 @ 20:48:43

Veckorna är uppstryrda... datafria dagar, läxdagar, ansvarsområdet... jag är en helt perfekt mamma tills det bränner till...
Idag höll inte S vår överenskommelse och jag hade bestämt mig för att vara vuxen... då visar man barn att brutna löften får konsekvenser.... S kommer hem 45 minuter efter det att vi ätit middag....  Vi försöker äta tillsammans i den mån det fungerar med träningar och idag var en sådan dag, han hörde av sig efter skolan och jag sa "bara du är hemma till 17.30",.... hade jag tagit mig tid och gjort en sund variant av flygande jakob men ... med kassler och två olika sallader. (Gör vågen)
Hur som helst...   S hann störa mig på mobilen tre gånger,    vad jag förstår var det ett försök att förhandla och ... spela dum... När går bussen mamma?, hinner jag om jag åker? Han om någon KAN busstabellerna i huvudet, en kontrollfreak.... *suck* (Snurrfinten, aäger man en eller ett kontrollfreak?)

Väl hemma säger han till en lätt irriterad mamma.
- Idag har jag hållit föredrag, Lars sa inför hela klassen att jag var en av de fyra bästa det är tack vare dig mamma, tack för hjälpen. Det är bra att du kan hur man gör.
I nästa andetag
- Jag klarade livräddningen som du sa, bra att du peppade mig, och såg du mitt MVG i matte?
Ja jag vet... jag är lurad, han hade säkert suttit och förberett sig på bussen.... 
- Kanon bra att du är nöjd jag tycker du är bra även om du inte har MVG i alla ämnen, det vet du, nästa onsdag håller du tiden eller så skiter vi i regler i den här familjen.... 
Ingen bestraffning...  satt och funderade på ett bra sätt att vara vuxen men nej... kom inte på något.
Önskar jag hade gått kursen att vara tonårsförälder...   känns som jag är kass på att hålla en rak linje.  Rätt ofta blir det som det blir... lite "oops" här och där.
Det är väl som barnen säger...  jag är totalt ägd.

Tänker ofta på att jag inte vill kuva dem, låta dem växa på sitt sätt... men himmel vad jag plattar till dem ibland....  och ger dem skulden för att jag inte håller min linje.  Undrar om inte mammajobbet och tränarjobbet ibland är lite lika? Spelare skyller på tränare för att de inte gör sitt jobb... och tvärtom. Jo, så är det.

Annars då?
*Har visst en AIK-tröja på min användare på Everysport...  ah, det bjuder jag på.
*Är irriterad på att det är nonstop i Bridge blandning
*Förlorade pengar på matchen i Solnahallen i går
*Ska se Sara Anteryd vara back på lördag.. ska bli intressant, rätt eller fel av Packalén ... det lär visa sig.
*Ett av damlagen har order att värma ner tio minuter, de hade varit på besök i Tibblehallen där det lag som leder serien värmer ner tre varv...  Illa illa, det är klart man måste hålla sig till reglerna även om man leder serien... 10 minuter är ett måste "jag är glad att de värmer ner tre varv" hade någon av Caperiotränarna sagt.
Hm... har de tänkt sig till Globen kanske de måste börja värma ner tio minuter....  *ironisk*
* Får man dricka under pågånde säsong om man är elitspelare? Fick frågan.. men inte fasen vet jag... jag dricker sällan... men så vinner jag inga matcher heller *ler*.
* Får en elitspelare skriva negativa saker om sin klubb? Mitt svar: Kolla regelboken. Allvarligt talat... det är en svår fråga, både ledare och spelare är ju laget oavsett de vill eller inte...  tycker man tar sig själv på allt för stort allvar om man går in och sensurerar. Hoppas folk får skriva vad och som de vill... 

Två gånger den senaste veckan har jag hört "det är farligt att prata med bloggare" ... igår var det keepern som sa det... måste be honom utveckla det...
Vet inte hur det är för andra som bloggar ... men det kommer rätt mycket "info" från olika håll, förtroenden, skvaller, , skandaler, framgångsagor och ... stolpskott. Om det vore scoop som var min drivkraft skulle jag ha nytta av det, har inga ambitioner att ha en "Se och Hör" hörna på den här webbadressen.
Helt klart har bloggandet inneburit många nya (konstiga) kontakter, många förtroenden och jag hoppas det fortsätter så.
Så... keepern, ta det kallt .... 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Solna o Tibble samma kväll, hur tänkte man?

2009-01-27 @ 15:56:11
Råkade se att det både är AIK-Wic och Täby-Jönköping i kväll, va??? Hur bra är det för innebandyn i Stockholm...  Det bäddar för besökare i båda hallarna... och de som inte är renodlade Caperio-fans går självklart och ser toppmötet i Solnahallen. 

Min fråga ... hur tänkte man när spelschemat planerades? Det var likadant för ett tag sedan i elitserien, märkligt och helt galet tänkte jag.  Katastrof tänkte jag ....

Men, ... och det är visst inte som i Umeå...   här är det väldigt många som går på BÅDE City och Dalens matcher, BÅDE på IKSU och Dalens matcher. Därför är det känsligt om man  lägger två elitmatcher samma dag. 

Undrar varför inte innebandyälskare i Stockholm går på andra matcher än sina egna?  Är det verkligen så?
Täby har sin publik, AIK sin... Avstånd? Dags att skapa innebandyfeber i Stockholm, går det?... det skulle ge genomslag i hela Sverige.

Läste hos Gittan att det var dåligt engagemang på läktaren i Umeå i går, jag håller med... i ett derby kunde man vänta sig känslor...  Men Dalen herrar som måste räknas till lag som drar "godkänt" antal till sina matcher har ett tyst stöd, trogen publik.  Man kan inte räkna med att alla i publiken hejar på laget på banan... när det är innebandy i Umeå.
Innebandyns huvudstad väsnas inte så mycket... hade varit kul med mer och lite högre stöd från läktaren.

På andra matcher... på Dalens damer heter hejaklacken Urban Karlsson, han är grym på att peppa... blir glad över en sådant engagemang... men det retar en och annan. I IKSU-hallen är det busschauffören som är hejaklack...  fasen vad tråkiga vi är i Umeå.
På SM-finalen fick IKSU inte så stort stöd genom  buller och bång, men det var 50 gånger bättre än tidigare då det varit Niklas, busschauffören och Dan som varit ensam hejaklack... det var verkligen synd att Warbergs klacken förvisades för läktaren... vakterna kom och körde bort dem.  Vem ska jag ansöka hos... låt Wic-klacken heja fram Umeå... vi är ingen vidare på det själva. Oj, vi vet ju inte ens om något Umeå-lag tar sig till Globen, inte Wic heller.  Men klacken från Västkusten har stöttat IKSU av tradition på EC och SM-finaler, det tackar vi för.

Det vore intressant om lag i samma städer satte sig ner och funderade, hur ska vi gemensamt locka publik till våra matcher... det borde förbunden på orten ta som uppgift, deras uppdrag är bland annat att marknadsföra innebandyn.
Hur får vi folk till hallarna, ja det är kanske mer man kan göra... lokalt.

Summering: Det är ingen katastrof att AIK och Täby spelar samma kväll, de har sin egen publik.
Har jag uppfattat det rätt?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Betygen i Gambiahallen- alltid i topp

2009-01-25 @ 23:06:45
Pest att Karlstad vann över Örnsköldsvik, kan tänka mig att det var grisinnebandy i Ö- vik.. eller?  Samtidigt är jag en av dem som vill att hela Sverige ska ha lag i högsta serien... så lite bra kanske det var att Värmland vann. Endre gjorde vad de skulle mot Västerås.... det är krig nu bland damerna.
Var på väg till Gammliahallen... eller Gambiahallen som vi säger numer... det är Kimmo Eskelinen som delat med sig av Martin Dahlgrens (Pixbo) nya namn på hallen där TV-matchen sänds imorgon.
Oj, tappade tråden... Dalen vs Mora... men vi hade krig om städningen hemma...  tänk att det kan ta fyra timmar att städa en tonårsrum... *suck*.  Går snabbare att göra det själv och det var väl det han hoppades att jag skulle fatta.
Nu lukta hela huset Ajax... det är en höjdpunkt, synd att det inte blir så ofta *ler*.

Läste spelarbetygen från matchen i går...  måste säga att vi Umeåbor är rätt generösa... fyrorna haglar och det var en match där Täby gjorde vad de skulle och inget mer. Det känns som betygen som sätts i Gambiahallen höjer det totala snittet... orkar inte kolla men,,, känslan är att Umeå-betygen är skrivna av positiva experter.
 Hyvärinen hade nyligen ett snitt på 3,4 enligt IBM ... och i går fick kung Ricke en 4, ja de där betygen lever sitt eget liv. Men ett kul liv. AIK fick 2,53 här om dagen...  Täby fick i går ett snitt på 3,07 ..  men gjorde bara det som krävdes.. ingen innebandypropaganda. Mycket bra... jo, men inte om man jämför med det han kan.

Umeå kämpade verkligen, och är det på tårna imorgon så....  det är alltid svårt med derbyn men ... räkna inte bort City. Tror jag ska spela kryss.

Här kommer mina betyg..  efter att ha låtit matchen sjunka in. *ler*   Måste påminna mina läsare om att jag inte är expert...  mina betyg är inom parates, håll till godo. Måste nog gå kurs hos Magget... med tiden kanske även jag kan bli expert *ler*.


Innebandy enligt mig och Innebandymagazinet.se:s betygskala:
1=Underkänd 2=Godkänd 3=Bra 4=Mycket bra 5=Världsklass 
(hade varit lättare att sätta betyg om skalan varit 1-7)

Umeå City

Målvakt
Erik Ställ 4 (3+)

Backar
Joel Hedlund 3 (3++)
Lars Bergström 3 (3) alltid viktig på plan, sällan en kass match, skulle vilja ge honom bättre lite mer än en 3:a, jäkla skala de här 1-5, svårt.
Andreas Tuomas 3 (2)
Mikael Eriksson 2 (3-) han har varit bättre ...
Johan Lindgren 2 (2-)
Björn Lindholm 3 (3+) bra med boll, bra skott...

Forward

Jakob Lundmark 4 (??4) får en fyra för sin delikatess pass Ramsin tog, sånt höjer betygen 
Mats Jonsson 3 (2)
Mikael Zingmark 4 (2) Producerade  inget drar på sig frislag
Oder Viklund 2 (2)
Peter Larsson 2 (? minns honom inte ens) Var han med?
Daniel Pettersson 4 (3)
Daniel Jernberg 3 (3 +++  hellre en fyra på honom än på Pettersson)
Mattias Mattsson 4 (3) riktigt dålig i egen zon, livsfarlig
Yngve Nordin 2 (han har ju en 2 av Magget innan han skrev på för City, om man räknar in det betyget så... ha ha)
Ole Mossin Olesen (spelade för lite) (1)

Snitt: ??

Caperio Täby

Målvakt
Daniel Ramsin 4 (3) vill gärna ge honom en 4:a han hade en lätt match, City hade inga chanser på tre meter,  ganska rent framför eget mål, ganska lätt att vara målis.
I andra laget var det bara ett mål som kom "utifrån" alla andra var "nära" mål, City ställde upp så himla konstigt i PP, tre framför mål och bjöd in till skott utifrån, ändå låter de Hagberg peta in den... såg så bakvänt ut.  
Att City förlorade matchen är för att de var så dåliga offensivt, och för att de mötte Täby *l*
Oj, yappade tråden, tillbaka till betygen.

Backar

Jörgen Söderberg 2 (2) minns nog mest att han föll och gjorde illa sig,... steg sedan upp och hade "noll" ont... snygg filmning, det var väl då han utmärkte sig.
Daniel Dalbjer 3  (3++) (spelade på olika positioner skriver Magget)  han får en 4 som forward ... syns att han har kapacitet. Godkänd som back och ... glimmar verkligen till...  landslagsklass? Jo man kan ana det i allafall.  
Thomas Alm 2 (2)  Hade hört att han imponerat ... nyförvärvet, men ... idag var han bara godkänd.
Rasmus Sundstedt 4  (4) Känns som han spelade forward största delen av matchen, klart godkänd, men det var som back han glänste idag. Han är oftast forward tror jag, änså back i landslaget... nåja, den här killen har potential.
Oscar Norrman 3 (2) råkade göra mål , såg mest förvånad ut själv ...  nja, ingen 3:a av mig.
Thomas Rappel 4 (4) Grym!!! Helt klart den som imponerade mest på mig, tog ner bollar och hann göra något av den...  

Forwards
Patrik Hagberg 4 (4) (bara passningen till Hyvärinen på femman ger bra betyg, riktigt snyggt, )
Johan Edlund 4 (2) Tyvärr, är den spelare jag ofta längtar efter att se, som jag sa förra säsongen, den bästa... som aldrig fått chansen i landslaget och så... fick han det. Inte hans år så här långt kanske... Edlund har länge hört till kategorin favvospelare.
Kristoffer Svensson 2 (3) kämpade hela matchen, såg ut att ha mycket boll men... han kom aldrig till skott (ja, eller han kunde ju ha petat in något mål).  
Johan Lundqvist 2 (3) nyttig, förtjänade mer än en 2:a, särskilt i tredje.  
Linus Jämtdal 3 (2)
Rickie Hyvärinen 4 (3+) Men det är klart, det är han som ändå vinner matchen, förväntningarna är höga... svårt att sätta betyg då. Han hade ingen lust att göra mål i andra...  loj men så... "nu tar vi det här". Vinnarskalle.. när han vill *ler*.
Tobias Johansson 2 (2) Lite småfult spel .... Ställ fick en smäll  ... men det är inte därför han får en 2:a.

Snitt ??

Ngt helt annat.. jag älskar Hedas stavning av Ingridienser... eller ingredienser....   man blir liksom glad av att bli omnämnd *ler*
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

omöjligt -sätta vettiga betyg på Täby..

2009-01-24 @ 23:58:07
Väntade förgäves på underhållningen... spelarbetygen...  men Magget har inte lagt ut några trots att de hade folk på plats i hallen... City - Caperio.  
 
Ska bli himla intressant att se betygen... *otålig* ...

... det var en svår match..  man kan säga att båda laget hade sina ljusa stunder...
det gäller även  spelarna. 
Har vi betalt 90 kronor för det här? kändes det stundtals. Ibland går man hem från en match fylld med glädje, så var det inte ikväll.. det var som om Gammlia.. saknade själ.  

Var vi på samma match? Läste att Citys Jakob Lundmark sa till VK  "En rolig match mellan två lag som verkligen vill spela innebandy, men resultatet var inte kul när det var så jämnt hela vägen"
Nja, Täby spelade i början, sedan ledde de med 3-0 och ... slutade vilja spela innebandy. Lojt! Att de vann var för att de .... gjorde vad de skulle...

Det där med betyg är svårt... men betyg på Caperio är omöjligt ... om man tänker att man sätter betyg och kategoriserar under forward , backar, målvakt. Inte många i Täby som spelar en hel match på samma position ...  och spelarna gjorde olika prestationer beroende på vilken roll de hade. Det måste bli en snitt... när han var forward 4, när han var back 3... typ.
Ramsin var inte forward förstås *ler* men i övrigt... en utmaning att hålla koll... tur att man inte är sport-kommentator.

KORTA reflektioner...  en massa surr ... läs inte.
*Upphämtningen av City ... respekt att de inte la sig vid 3-0...  surt att uddamålsförlora... en 4-7 förlust hade nog känts bättre...  City spelade emellanåt skönt respektlöst... som om de inte brydde sig om att de spelade mot serieledarna och hade Ricke Hyvärinen emot sig.  "Vi skrattar faran rakt i ansiktet" som i filmen Lejonkungen.  
* I första var Täby helt överlägsna... men sedan började City spela...  läste att det var Täbys flyt som räddade matchen.. hm.. ja inte bara flyt kanske?
*Matchens snabbaste Mr Svensson i Caperio, man brukar ju tycka att Lars i City är snabb,.. men himmel så Svensson älgar på. Han borde ha gjort ett par mål också.
*Straete ..  tar han ingen plats i City? Trodde han skulle bli en stor tillgång.
* Rasmus S började som forward, inget dåligt jobb men ännu bättre som back idag, den killen är grym ...
* Dalbjer började som back (trodde inte mina ögon/öron)  inget dåligt jobb men han var grym som forward.
* Conny Svensson var ombytt och uppvärmd... hade varit kul att se... en comeback eller... man hade kanske blivit riktigt besviken, man är ju rätt bortskämd... den gamla goda tiden,
* T Rappel skötte sig utmärkt, har aldrig sett honom så bra, det tar emot lite att säga men rätt ska vara rätt ...  ingen höll på att sätta livet till eller ens bli skadad ... (har ju varit rätt arg på honom ibland).   
... skrattade gott åt hans "har de tagit timeout eller" och då sa jag "oj, nu kommer det ngt".
* Ingen kan klaga på Ställ,,, bra jobb!
* Patrik Eklund  var tokig på domaren...   argare än jag sett honom på länge. 
* Match 18.30 en lördag.. då har folk redan öppnat vinflaskorna....  någon stod ocjh gapade om att det var Täbys fel att matchen blev en lördag då de inte ville spela en fredag... hallå...  varför spelades den här matchen en lördag 18.30? 
* Mossin... vilade City rätt mycket kändes det som, varför?
* "Mamma Binge och #20 har samma frisyr" .. ha ha, hon menade Johan Lundqvist i Täby.. Hm... 
* VP kom till matchen...  har inte sett honom sedan i måndags...   *suck*


Har bekymmer med min internetuppkoppling... hur länge ska en router hålla tro? Minst sagt irriterade att plöstsligt tappa kontakt,,, less...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Steve Galloway räddade min dag...

2009-01-21 @ 21:50:32
Plötsligt händer det säger man ju... var en ganska tuff dag i går...  onödigt tufft  och jag var i behov av en styrketår innan jag gick in på ett möte... kaffe alltså... längtade efter en latte men tiden var knapp...
... slank in i Sagagallerian, desperat 

Kan jag köpa kaffe i en pappersmugg? (Det var ju inget kaffeställe jag kommit till)
 .. japp....  
Hade hamnat hos Steve Galloway och hans restaurang Rhodos....
- Jag bjuder sa han
Blev ganska ställd... han bjöd på kaffe bara så där, hur ofta är man med om det?
Fasen så lite det behövs ibland för att man ska bli på "G" igen.  Löjligt att en sådan lite gest kan göra så stor skillnad...   kände mig som en människa igen. 
Tänk att en gammal  Djurgårdare blev dagens ängel... tack!  Plötsligt händer det.  
Grym kille, skön bakgrund ... se en gammal film...  nu tränar han UIK... för den som inte visste det. 

Plötsligt händer det:
Någon hade skottat när jag kom hem ... va? Det är som om snön inte finns för de övriga som bor i mitt hus... de kliver över snön... trampar fast den... fast det tar typ tre minuter att sopa av bron och dra några tag med snöskoveln. 

Plötsligt händer det:
S slår mig i singstar... en skitlåt men ändå...

Plötsligt händer det:
En spelare som behövt utvecklas i division ett och RIG förra året är helt plötsligt en landslagspelare. Inför säsongen sa PA på RIG att de inte tänkte  säga nej i år om Anna ville spela i elitserien. Tur det... hon blev snabbt mogen ... även för landslaget, man hinner inte med typ.... antal elitserie-matcher... fyra? Ingen egentlig kritik, bara oops är bara en trög norrlänning som inte hinner med kunde inte låta bli att skriva ... Hur bra hon än är... ett steg i taget .... kanske?  .
Vi som sett henne i division ett undrade tidigare... varför inte elitserien? Men ... för en del går det fort... hoppas verkligen att den tjejen får mycket stöd...  en grym tjej, Det "värsta" (positivt) jag sett sedan.. ja, jag minns inte. Grubbe jämförde henne med Madde Jonsson.. helt klart finns det likheter med den Madde vi såg i IKSU... hon var grym då...  grym! Hon hade gärna fått stanna i Umeå.

Önskar Finnkampslaget all lycka...  viktigt nu inför VM...   Go, go, go

Uppdaterar.. blev störd tidigare.. ja eller störd, men jag hann inte klart... så blir det när man skriver rakt i publiceringsverktyget...  har försökt skriva i word först men .. då tappar jag inspirationen.
Mycket snack om derbyt i Umeå... känns som jag hellre sett ett riktigt toppmöte i rutan , det är dags nu... det är det som är innebandypropaganda... men ... att mediabolaget valt att sända från Umeå är alltid roligt.

Toppmatcher? Ja, eller kanske toppmöten, man möter topplag... gissa vem som ser fram emot lördag och match mellan City och Täby... hoppas folk går till Gammliahallen.... City behöver publikstöd, de kommer antaligen att kämpa till de får blodsmak i munnen. Ska vi ha två herrlag i SSL i fortsättningen så är det kamp som gäller. Hoppas på rolig innebandy.  Kämpa City, lycka till Jernberg.  Sedan blir det nog match för mig när Dalen Täby spelar den 4... tätt mellan given,

Det här tycker jag är trist att läsa... tror nog att Karlberg gör ett grymt bra jobb, men det är knappst peppande för laget när en klubbdirektör sågar sitt lag i media. Han har ju värvat friskt och måste väl ha koll på vilka spelare han har skrivit kontrakt med.  Man plockar ju inte fram stake i folk genom att säga... eller? Hoppas verkligen att Engelholm är kvar nästa säsong, för innebandyns skull.. hela innebandysverige skall leva. Man gör inte underverk på en säsong ... de har ju i princip ett nytt lag.  Detsamma gäller med Karlstad.... Värmland måste tillbaka till tiden då man ägde....

Angående artikeln jag hänvisat till .. lite lustigt att en journalist skriver att skribenter gör påhopp på Engelholm i gästböcker på nätet .. hänvisa till källa brukar det heta i den världen.

Undrar varför folk som bloggar inte skriver vart länkarna leder... är jag den enda som inte har tid att gå in på all världens länkar ... markera ett nyckelord... "taggs" ... det underlättar för läsaren och när man sedan söker efter "info".. och .. skriv på länkenbeskrivning  vart den pekar man kan ju fasen komma in på vilka skitsidor som helst...  (kolla in hur jag gör.. försöker iaf göra länkbeskrivningar).. En blogg blir knappast mer spännade för att man inte talar om vad det egentligen är man skriver om.
Bra iofs att länka till det man skriver om... men så jobbigt är det väl inte att göra en "beskrivning".
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hur man vinner mot Warberg...

2009-01-20 @ 12:48:56
TACK för underhållningen (kanalen och lagen) .. blev ju en sevärd match tiil slut, eller?... tänk om Falun spelat som de gjorde i andra hela matchen... ja fast då... Rätt lag vann... gick inte på 100 men de måste de ju inte heller, däremot måste Falun göra det, gå på 100%... de har inte råd att slappa/slarva....

Det där med TV-pratet:
Kococha säger bara att det inte får se ut så här. Men hur borde Falun göra då? Visst vore det lite bra med den typen av analyser ...   känns som det finns ner att utveckla.

Hur ska Falun få bukt med Warbergs volleyspel och snabba vändningar? 
Svar  från matchsällskapet:
-Alltså mot WIC måste du vara hyperaggro i försvar. Inte hamna på mellanhand. Trycka trycka trycka hela tiden, står du och väntar mot dem blir du demolerad. 
- I hörnen måste de trycka trycka trycka hela tiden på WIC, inte ge dem tid att vända upp, det ska bara smälla. PANG PANG PANG.

Så... det är så man vinner över Warberg...  tänkt så många lag som har missat det.... *ler*, välkommen till min soffa... det är här man får expertsvar. *skrattar*
Vi var överens under matchen:
Synd att TV4 inte profilerar fler spelare än Magnus Svensson (som iofs förtjänar all uppmärksamhet han får, och mer än det), det finns ju mängder av andra. Jimmy Persson(med nytt efternamn)  t.ex gör väl aldrig en dålig fight. Han tackade nej till en alldeles given landslagsplats... en riktig profil i Varberg.
Betyg och bäst på plan sköter andra bloggar och sajter... 

Nytt ämne: 
Fick en kommentar på min blogg angående Gustaf Forsbergs "Skit händer" (länk i förra inlägget) Tänkte bara tala om att Gurra är en bitter person... man lär sig något nytt varje dag. *ironisk*... Forsberg ...  är rak och förmedlar sin syn, dessutom med finess...  GULD om ni frågar mig.
Äh, jag tänkter fortsätta läsa bitterbloggen ... som hör till topp 3-listan för mig. Men... han kunde skriva lite oftare... BitterGurra. *ler*

// Ingrid, från en innebandyblogg nära dig.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Umeå mot världen 19-13 ...

2009-01-18 @ 21:41:52
Ett halvt inlägg.... hann inte skriva klart....

Hur känns det att vara Umebo ikväll? Jo tack bra, vi vann... om man räknar ihop antal mål så fick Umeå ihop fler mål än AIK, Västerås och Mora tillsammans och det tack vare IKSU. *ler* (City-V-ås 2-3, AIK-Dalen 6-3, Mora-IKSU 4-14)
Att Dalen fick stryk i Solna säger jag inget om... men när City inte vinner de matcher de faktiskt ska vinna så... känns det.... Men hatten av för Västerås, de fick en nytränarevinst som så många andra lag i den situationen och det var ju bättre.. eftersom de satte sina chanser.
Läs fd City och Dalen spelaren Gustaf Forsbergs tankar om matchen "Skit händer"

Damernas helg har varit mer än händelserik...  när var det så här hysteriskt spännade senast?  Fasen vad jag blir trött på tabellen... man måste tänka en massa för att läsa den rätt...  jag längtar till slutspelet...  inte bara på grund av tabellen som ju behöver kryckor utan för att... slutspel är slutspel. IKSU är tabelltvåa... inte illa.

Rönnby.. jag undrar när Helena Lundkvist gör entré... måste hon vänta till slutspelet? Känns som hon behövs... 

Barnen var inte så innebandysugna idag.. ja att titta alltså...  inget Gammlia för mig... men väl Handbollscup för D och fotbollsträning.. det var faktiskt skönt att S innebandymatch blev inställd...  det är så jobbigt när jag ska måsta välja mellan någon av barnens matcher. S och polarna har kört innebandy utomhus i flera timmar...  sånt måste man uppmuntra även om det gör lite ont när kompisarna behöver låna någon av mina klubbor. "Du spelar ju aldrig mamma" och det är ju sant...

Oj, det blev ett halvt inlägg...  ska förhöra S på Sydamerika nu.... får skriva... en annan dag.

Njut av livet!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Västerås sparkar sina tränare IGEN ...

2009-01-16 @ 01:13:49
Skulle precis i säng... alldeles för sent...    klockan 23.30 kom jag på att jag lovat plocka fram en "grej" innan Rotary-mötet imorgon ... Satte mig och vips hade klockan blivit natt...
Hade min msn öppen där det finns en del innebandyfolk... det kom en länk... 
VIB sparkar tränarduon ...   Västerås är nykomlingar på dam och herrsidan .. och båda lagen har har haft tränare som inte hållit... lite märkligt. Men spelarna har i det här fallet röstat så... ja... man måste ju känna förtroende för sina tränare.
MEN: Hur var det med truppen? De hade tufft när de skulle värva...  de har sökt men inte fått tag på nytt blod ... (fatta att division 1 spelare tackade nej till spel i SSL...  är för mig oförståligt).
Vem ansvarar för rekrytering av spelare och ledare? Sportgruppen.. hur ofta får den attraktiva rollen som sportchef kritik .. sällan, aldrig... 
Hade en annan tränare lyckats bättre? Det KAN ju vara så, har ju inte hört och sett vad som hänt i laget... men ... jag måste få undra om de runt laget såg till att det fanns förutsättningar för SSL-spel. Jag hoppas att föreningen vet vad de gör..
Stefan Hedlund (en bloggkollega sedan många år) säger så här om gårdagens besked:
- Det har legat i luften och det var inget oväntat. Just nu har jag inga speciella känslor.

 Jag hoppas innerligt att Heda fortsätter brinna för innebandy...  många har tagit smällar i innebandysverige för att organisationen i klubben inte fungerat... man sparkar tränaren... och glömmer att titta på sin egen roll. Hoppas det inte är så i VIB, för att sparka en tränare är en sak, att bli sparkad är en annan ....  vi har inte råd att förlora sådana som Heda.  Johan Ivarsson vet hur det känns, en vecka sedan Mullsjö sa (tack och?) adjö...  Han har tagit styrk .. helt klart

Pelle Alvin i båset mot City i helgen? Inte första gången han är på tapeten när lag sparkar sina tränare ..

Fråga... Kommer FCH att vinna matcher om man byter tränare?  Och Karlstads damer? Ska Engelholm sparka sin nya tränare också om de inte vinner nästa match?
Så enkelt är det inte...
Var rädd om era tränare!!!
En förutsättning för sportsliga framgångar är en fungerande organisation.. i de allra flesta fall.

Yngve Nordin tillbaka i City... han finns på riktigt... Han måste vara den enda spelaren som aldrig spelat en SSL match men ändå fått betyg av Magget ... Han var hemma i Arjeplog (07/08, och fram till nu) och skadad .. hörde inte ens till Citys trupp... när han fick en 2:a av innebandymagert.  Vilken merit! 

VIB :s hemsida... den nya, här är länken till den. 
Gick in och la till url-adressen  på google (varsågod).. de har glömt att optimera sidan för sökmotorer, skriver man bara in vib i webbläsaren så hamnar man på gamla sidan ... det kan VIB lätt fixa  ... här 
Snygg är den nya sidan ...  fortsätt kämpa Västerås.

Fredag 13.00
Har redigerat här...    några helt onödiga ord om vad som stod som avskedshälsning på VIB:s gamla sida om att de pensionerar de gamla VIB och välkomnar det nya .... kunde lätt missuppfattas.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sundbom till blågult? Betyg 3,5..

2009-01-15 @ 00:03:21

Ponera att betygsnittet speglar verkligheten.. då har vi inte en enda spelare som kvalat in i gruppen som spelat "mycket bra" ... Magnus Fredriksson talar om för alla som vill höra (läsa) att nu kan inte Kent Göransson blunda för Poeten... Men ska vi ha spelar i blågult som inte ens är "mycket bra". Om man läser hans krönika  och sedan tittar på betygen, motsägelsefullt ... Chefsredaktören säger att  Sundbom ska ta någon annans plats i landslaget samtidigt som expertbetygen ligger klart under godkänt för en landslagsman.
(Hur tänkte du nu... Fredriksson)

Platsar man i landslaget borde man hålla världsklass åtminstone i några matcher per år... eller? Hur många spelare har fått "världsklass betyg"  i år... undrar om de går att räkna på en hand.
Jag skulle inte gråta om Sundbom fick chansen i blågult, han är en kille som gör allt, allt allt för laget... och självklart...  han är en toppspelare och 3,5 betyget köper jag inte.  

Kimmo Eskinen skriver i sin blogg om betygen, att de är lika underhållade som Björn Gustavssons bästa skämt... betygen var knappast  menade som ett skämt ...  men man undrar ju ibland,
Inte ens Magnus Svensson håller världsklass enligt Magget, 3,5 .. han som förra året utsedd till världens bästa spelare.. han är visst knappt "bra" i år. Dags att lägga av Svensson? *ler*....  
Warbergs första kedja .. kom knappt över betyg "bra"..

Betyg som är satte på Dalens hemmamatcher.. Ketil är kung men har han gjort fler bra matcher än till exempel Rickie Hyvärinen? 3,4 i snitt...  och han om någon måste väl hålla världklass...  Magnus Jäderlund:s uppfattning är att Hyvärinen är bäst i världen, men han har nog fel... han är sju punkter i från "mycket bra". 
Har på känn att Göransson inte plockar truppen till Finnkampen utifrån IBM:ets betyg ... svårt att få ihop ett världsklass lag då. *L*

Jihde menar att Kranberg är seriens bästa back så här långt...  (gissa vem som fick mail att jag skulle läsa där) men experterna som satt betygen håller inte med...  där är jag lite tacksam för Maggets insats.. jag fick rätt mycket feedback sedan jag skrivit om Kranberg och VM, det var intressant läsning och mycket fakta, TACK (bra att folk står upp för de sina) har aldrig sagt att Koffe är kass... bara att andra är bättre eller lika bra...  
Det är ju lättare att prestera om man inte sitter i utvisningsbåset. 

Konstaterar ... jag är lika dålig som Innebandymagazinet på att sätta "betyg" på spelare *ler*. Ta i beaktning: Innebandy Enligt Mig är inte skriven av ett innebandyproffs
Här kan man använda uttrycket "hä du säg och katta skit hä lägg ja i samma hög". 

Uttalanden om spelare kan få konsekvenser ... Gurra fick en   En backhand i solar plexus,  av Alm och de andra backarna i Dalen...  skona mig, jag har inga magmuskler.


Annars då?
Har fått en inbjudan till Sparbankshallen, det är ju två toppmatcher på "G"...  känner mig hedrad,  bra sittplatser och VIP-träff ...  Nu gäller det vara att förlägga ett jobbmöte på rätt datum... det är det som är det kluriga.
att ha en blogg är spännade... nya kontakter och otippade mail med mera... 

I dag .. Som vanligt har jag agerar materialare, koordinator och huvudsponsor åt D och S ... Varför sitter inte mina barn vid datorn hela dagarna *ler* . Har lärt mig en hel del fysik då 13-åringen har prov på fredag... bra att ha barn, men varför har barn nummer 2 valt att läsa franska... känner mig helt ställd när jag ska förhöra henne.
Nu vet jag hur töntiga jeans ser ut, trodde jag hade hyfsad koll men... tillbaka till butiken ska de. jeansen S vill ha finns på Flott och kostar 1300 kr.... Hur ska jag kunna säga nej?
Bosse mailade, han vill att jag ska ta på mig ett mindre uppdrag... blir rörd varje gång han hör av sig, han har råd att ta in vilken kunglig konsult som helst ...  
Han skulle nog bli rätt förvånad om jag berättade att ett av mina intressen är att skriva om innebandy, dessutom i bloggform... knappast det han förväntar sig.
Det här inlägget är nog en himla massa syftning/stavfel i...  är supertrött men... blev så himla bloggsugen när jag läste om betygen... så lätt faller man i fällan ...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Gästblogg av Ankan: En nödlösningscup

2009-01-12 @ 22:22:07
*Jag bad om blogghjälp i går (har bekymmer med designen)  men fick en gästbloggare, "Ankan" ...   tror det finns människor därute som är bloggsugna...  kul att innebandybloggar har blivit så poppis. Från fyra fem bloggar när jag började 2005 till ????? , många bloggar finns det.
* Kris i Urbans (och VP:s) korplag , förra året vann gubbarna oftas, och året innan  tog de hem serien, har sett dem spela och ja, de är känslan kvar ... VP åkte och spelade i kväll... länge sedan sist (känns det som), dessutom spelade han i fredags och i går, och han är inte så... vältränad.  Undrar vad han kommer att vara på för humör när han kommer hem, och ... vad han har tillfört *L*... match klockan 22...  Man eller mes?
' Många kommentarer, på gårdagens blogg... kul!
* Antalet besökare ökar, vad har hänt?  ... nästan 100 fler läsare per dag än i höstas... antar att jag får tacka Bloggkollen,
* Nu kommer Ankans inlägg... observera att...  jag tar inte ansvar för innehållet... Ankans tankar :

GÄSTBLOGG
Efter att sett innebandyns vägg, man kanske var lite överarbetat så kommer funderingarna tillbaka, nu börjar man se resultaten efter att SSL blev utökad till 14 lag och så öppet det är nu till slutspelsplatserna, inte ett säkert kort för dom 2 sista platserna än och inte nedanför heller, känns som det är mer att hålla koll på numera, 14 lag känns helt ok.

Nödlösningscup eller vad den nu heter som SSL lagen spelar plus några från ettan, ja utan Caperio/Täby och Jönköping, känns ju lika intressant som att välja mellan Vilse i pannkakan eller  Fyrkant  Bob, jag tar nog en promenad istället, till ankdammen.

Balrog vann senast efter sudden, kul för dom som annars har haft det tung på senaste tiden (lider med några av grabbarna). Efter att lagen kommit in i finalspelen så har fortfarande inte publiken hittat till hallen, Balrog - Pixbo i lördags 124 personer och många matcher har legat under 100 pers. Ligacupen var en nödlösning när rösterna höjdes för att utöka SSL med 2, 4 eller 6 lag, många var rösterna och många ville att det skulle ske omgående, märkligt, det är ett jävla liv om en regel ändras under säsong men när det gällde att öka antal lag var det ok, man ska väl ändå veta förutsättningarna när man går in i en ny säsong, alltså minst ett år.

Många har kallat förbundet för Kalle Anka förbundet för deras lamhet, här gjorde dom rätt att inte gå på viljor utanför muren. Ligacupen som kan kallas nödlösning för att tysta massan tappade 2 lag i år, nästa år blir det nog nån till, cupen kommer att självdö för den tar kraft, tid och pengar från det som alla har som mål, publiken har insett det, snart klubbarna och så sist förbundet, för det var ju en nödlösning.
... jag kommer nog att få sällskap på nästa promenad till ankdammen.

// Ankan - från en innebandyhall nära dig

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

2000 såg Henke, Patrick Ekwall till Globen

2009-01-11 @ 21:45:10
Finns massor att skriva ...
Var själv inte i Gammliahallen men jag fick ett sms där det stod typ att min idol Henke Larsson gjort tre byten och knappt rört bollen... ja men det är väl bra för sådana som Patrick Ekwall som tar tillfället i akt och ifrågasätta innebandyn som elitidrott ...  Det är bara att gratulera innebandyn... man kan inte (nu citerar jag Ekwalls blogg) 

"Först tar han ett uppehåll på 20 år, gör tre träningar och går rakt in i laget. Sen kör han en Riviera-semester direkt efter första matchen och när han kommer hem spelar han match direkt. Och nu har han gjort solen i Dubai tillsammans med Gio van Bronckhorst; kommer hem, tränar ett par gånger och lär spela elitseriematch i helgen. Den relaxade tillvaron har ingen haft i något allsvenskt fobollslag mitt i en säsong - någonsin. (Ekwall)

Läser bloggen emellanåt...  men nu är han lite gnällig (pms-inlägg)...  Det är så mycket "fnys" från Ekwall ...  det finns ingen tvekan om att Ekwall är störd... (på Henke och innebandyn som sport)  Undrar om han inte skulle må lite bättre om han släppte det där och .... skrev om saker han mår bra av.  Ekwall kan ju vara hur nice som helst, kunnig och sympatisk som när han gjorde "Ekwall synar" med Stefan Holm....  en höjdare.
Ekwall låtsas som han inte gillar innebandy... funderar om inte Patrick behöver en personlig inbjudan från Innebandy Enligt Mig... kan tänka mig att bjuda honom på SM-finalen i Globen... på vanlig sittplats... där han kan vara sig själv för en stund och tillåta sig att njuta av ... innebandy. Våga älska!
Tänk att inte fotbollen får fler skopor... de som faktiskt vill ha en innebandyspelare som lagkapten i landslaget (knyckt från Binges krönika) ...
Under dagen i Globen kan Ekwall och jag reda ut det där med Marta och Frisk....
Har Gammlia varit fullsatt tidigare i år? Nja... tveksamt, (men det är alltid bra med folk på matcherna om man jämför med andra SSL lag) det behövdes en Henke för att få dit 2000 medan Varberg möter ett bottenlag (Wic-Jik 9-2) som 2200 ser... Vad gör Varberg som andra borde lära sig göra? Berätta....  Härligt jobbat Wic... bäst på många sätt....  Kimmo skriver om matchen...   och är lite irriterad på att han får ge bort sina poäng till medspelarna, ha ha... han är ju rätt bortskämd med att synas i poänligan. Fundering... han tycker att Helsinborg och Jönköping inte håller SSL-standard... efter storförlusterna idag. Täby slår ju Pixbo med 10-3...  (Uppdaterar, han menade så klart SSL-totalt - tabellen , sorry)  

Dalens herrar är på topp men det verkar inte damerna vara, först en dålig start, sedan ett gäng höjdarinsatser och nu...  vem trodde att Västerås skulle ta poäng idag?

Emma Järlö var tydligen Endres överlägset bästa spelare i går... bra att _någon_ ger henne credd... bloggaren på GT-sporten.  Undrar.. vågar man lita på att det lossnat för Endre nu? 
Täby då... ja, bättre helg än väntat enligt mig, fullpott ... deras bloggande ledare verkar ha ett horn i sidan till KAIS Mora... kan man ana att Göran Svegeboe har något otalt med ledarna i KAIS? Har då helt missat vad Mora brukar kasta ur sig för kommentarer..., något som skrivits i media?  Tänk om Täby kunde uppbringa någon som tar tag i deras hemsida... snacka om eftersatt... , inget om helgens framgångar.. senaste nyheten är från 15 december....Elitmässigt? Man får hoppas att journalister inte går in där...  Nu är det ju inte bara Täby som låter hemsidan leva sitt eget liv...  finns många exempel.

Spontant ...elitserien och klubbarnas hemsidor  (listan brukar en annan bloggare sköta *ler*, ni får vänta på den). 
 Engelholms är bra, Pixbo:s också men ibland missar de damnyheterna (?), VIB jobbar på bra, ÖIB är kungliga, Dalen helt ok,  IKSU:s är nästintill obefintlig, Balrogs är sällan uppdaterad och i höst har den inte fungerat så bra....   Kalstad ... skriver bara om sitt herrlag senaste nyheten tror jag är "nu startar elitserien" ....  och "i Mora hittar man nyheten: årets trupp" i från september... dåligt. Huddinge är på hugget, "smått men aktuellt"  ... Rönnby har renoverat sin... snyggt, och ja... de händer saker på sidan, lagets reseblogg är ett innovativt inslag. Falun, ja det är så himla olika... men ibland är den levande... snygga matchflayers.  Endres är tråkig, de skulle kunna unna sig en ny design och en sida som är användarvänlig  men Johan Zillens texter är grymma... han är etta...  alltid.
Nu skulle jag haft en prao som kunde länka till alla sidor jag skrivit om... men ... ingen prao imorgon heller *ler*

Bäst just nu... gissa
Kidxen, S har växt om mig under sin utlandsvistelse, det är iofs inte så svårt... *L* men ... han är nöjd...   D är jättetrött efter resan man har tränat både handboll och fotboll idag... inte är det mamman som bestämmer i den här familjen. S spelade innebandymatch igår trots att jag lämnat återbud å hans vägnar... det var visst någon kille/back som var "lika lång som pappa fast grövre" som såg till att S lag förlorade.
Man kanske borde förbjuda duktiga och stora spelare i hans serie *ler*...
I går bättrade S på mitt självförtroende "mamma har du färgat håret... grått" *suck*
Njuter grymt av att barnen äntligen är hemma.... stort!

Till sist... jo jag vet att min blogg i vissa webbläsare ser konstig ut... har försökt rätta till det men kodmallar/stilmallar och jag är inte bästa kompisar... det är (nog) i senaste Firefox det är mest problem... menyn till höger ligger under inläggen... berätta gärna om bloggen är svårtläst på din skärm... ska försöka fixa... blogghjälp sökes.....
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tillrättavisad ang "Koffe". Nyhetskopiering

2009-01-09 @ 12:05:40
Fick en ordentlig föreläsning i går om Kristoffer Kranberg, angående det inlägg där jag skrev att jag hellre ser Samuelsson i landslagets första femma än Kranberg och att Sverige kanske klarat sig bättre i VM utan honom...  Fick mothugg... och är nu tillrättavisad. **Kranberg var tydligen den statistiskt bästa bollvinnaren i förhållande till tappade bollar under VM... hm, ja där ser man. Är hur som helst ingen stor fans av "Koffe" ...  Det är ju som tur inte jag som tar ut laget... *skrattar* kul med reaktioner på det man skriver... tack! (är inte ironisk)

Nytt ämne
*suck*
Till stor del står det samma saker på "alla" innebandysajter...
... vad är det för mening?
Om nu Magget och förbundet har skrivit ett samarbetsavtal varför skriver då Klas Pettersson en nyhet som sedan publiceras på Magget? Skulle bli skitirriterad om jag var Klas... han gör ju jobbet åt Magget... och IBM hänvisar inte ens till hans texter...
Idag är det Finnkampen som skall spelas i Karlstad...  Magget som verkligen är en nyhetsajt kunde väl bemöda sig om att göra något "djupare" .

Måste berömma innebandy.se, vilken uppryckning....  sedan ett par månader tillbaka går jag först till innebandy.se, innan jag tittar på de andra sajterna... där ser man allt som skrivs om innebandy i sverige... i like.

Men även Ladies Edition och Innebandymagazinet har samma nyheter... dålig fantasi eller? Skrivs det så lite om daminnebandyn att de måste "citera" samma nyheter... jag skulle inte vilja skriva om något som redan skrivits om jag var dom.
Igår skrev Ladies Edition om Mikael Järlö, idag står samma nyhet på Magget med annan rubrik. skärpning.  Är innebandy inte roligare än så här?

Oj, idag blev det ingen positiv blogg... sorry

Nu lunch... om exakt sju timmar kommer kidzen hem... de lär vara hyffsat bruna... men inte så pigga... tidzonen är ju inte diret plus minus en timme.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

More Arabicmusic from Tibble.... Täby berör

2009-01-07 @ 20:48:12
Fick flera trevliga och två mindre trevliga mail i går, alla skrev om laget Täby eller den musik de spelar...
hade ovanligt många besökare i går, (Täby berör)  tror att fler än en klickade sig vidare till Palestinalåten som i TV gavs som orsak till att AIK förlorade....  

 Från e-post och en kommentar på att jag kallar musiken galen:
"Galen musik, jo det tyckte jag för X år men man vänjer sej och nu är den skit bra, Maimon förde in denna ljuva musik för 8 år sen har jag för mej, kan va 7 med men skit samma"
Tips: Amsterdam Klezmer band - Sadagora hot dub.

E-post: "Ett tips till, den här är tung"! Ali Al Deek - Aloush
(Låten beskrivs som en klassiker)

Mardin - Bel arabi bel turki o bel kurmanci. Låten är min favorit just nu... man blir lite glad.... det är tydligen en låt de dansar i ring till... tror de överdriver en aning men... de har iaf fått mig att lyssna på musik som _aldrig_ fått en chans tidigare... det är väl sådant som kallas utveckling *ler*. Min favvo är deras intro som jag länkade till i går... Hisham Abbas - Nari Narien
E-post:
"Här får du ett tips på en låt som är hitarnas hit i Tibble. Kolla in killen som spelar synt, hela videon".
Viski- Coca Cola med Erdjan. Den här videon skrattar man åt men musiken ... nja, den här låten kommer jag nog inte att lyssna på så ofta, just nu känns det som att det var så bra så det räckte med en gång men... syntkillen är sjukt kul. .

Vi brukar säga så om man "det här var så gott så det räckte men en liten bit" eftersom det av någon anledning är förbjudet att säga att mat smakar illa... dålig morsa jag är....

Nu får det vara nog om musiken i Tibblehallen... tänk, två hela inlägg bara för att Magnus Jäderlund sa "Palestinalåt" i TV... "Det finns 13 lag som spelar samma musik och så finns Caperio Täby!" skrev någon i går... ja riktigt så är det nog inte....  finns nog fler än en sorts musik i SSL men... jag håller med Kimmo Eskinen
Täby .... "Dom är speciella"

Bäst just nu
- På fredag kommer barnen hem... en månad i Australien ... gud, vad jag saknat dem.
- Har ingen feber och tror jag ska ta paus från min nya pojkvän mr Nezeril
- Hittade en snusdosa i jackan så nu slipper jag gå ut i -15 grader bara för att köpa snus... sjukt det där med snusandet... kan gå långt för en dosa.
- Kommentar... ja eller citat från "unga bloggen" på VK där Willian 11 år tog sina råttor till vet. för att de var sjuka och måste avlivas. "Dom sa att råttorna skulle somna in, men dom hade inte ens ögonen stängda. Dom dog så fort att dom inte hann stänga ögonen" - grymt skrivet William, (vk.se) din blogg äger.

Sämst just nu... Innebandy.... mitt tips på oavgjort mellan Balrog o Järfälla verkar spricka... tur att jag inte var så vidlyftig i spelandet...

Tror bestämt att bloggaren Patrick Ekvall tycker att Marta ska "komma ut"...  visst... det kanske väcker löjetsskimmer över sporten men... jag vet rubriker som skulle bli... löjligare. Lycka till både Marta och Frisk.... för mig hade ni gärna fått stanna i Umeå... på en adress nära mig.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ligacupens storhet... en bit bort enligt mig

2009-01-07 @ 18:20:46
Innebandy- Ligacupen:
Som svar på en kommentar här i går, nej det är inte å kul att vara Umebo om man ser till Ligacupen... nu var ju Dalen allt annat än på topp i matchen mot Storvreta för några dagar sedan... spelade inte på vinst utan fegade och avstod... Falun ville väl mer kanske, dessutom hade de mindre matcher i benen, nyårsbuffén gav kanske energi.
City har med sig två förluster... en de borde ha vunnit... den mot Mullsjö....  Storvreta hade haft ett par vilodagar efter sin tveksamma insats i Umeå... nu fick de med sig en vinst, de hade behövt den 3:an bättre i serien... men vet jag, Storvreta kanske satsar på guld i Ligacupen.... Zerpos betraktelser skriver om matchen... en ganska avslagen tillställning verkar det ha varit.

Det där med Ligacupen, hur viktig är det egentligen? Lag tackar nej och matcher spelas en dag efter ligamatcher... nej, nya tag nästa år... ska man kunna ta Ligacupen på allvar måste de själva göra det, då menar jag planering från alla håll.

Finalen skall visst spelas i Umeå... en klipp för Umeå... så här står det på förbundets sida:
"Final spelas 25 februari. SEI står för arrangemanget (hallhyra och domarkostnader), samt finallagens resa och eventuellt boende. Resp. finallag står för övriga egna kostnader (mat etc.)."
Hm...  visste inte att det var så förmånliga villkor, är inte förvånad att Dalen fått ny chans till den här typen av arrangemang, de har ju visat sig värdiga uppgiften tidigare. Men nu...  inget Umelag i final....  nu gäller det att ligga i om det slå bli publiksuccé... men det kan väl knappast bli en förlustaffär, även om man lätt kan tolka VF-artikeln så. ... SIE står ju för kulorna om jag förstått saken rätt.  VK skriver  ... "Umeå blåsta på innebandyfesten" ... mm, du är det till att ta på blåstället för att kunna göra innebandypropaganda under de försutsättningar som finns.  Mitt tips flytta Umeåderbyt till den 24/2 (istället för den 26/1) och det blir... innebandypropaganda delux.

Tycker inte det är fel att lägga finalen i Umeå då det faktiskt är himla enkelt att ta sig hit, det finns städer som det är betydligt krångligare att ta sig till. En timme med flyg och man är i Umeå... det tar tio minuter att ta sig in till centrum från flygplatsen... vilka städer slår det?

Balrog Järfälla... Oddsen.... 4.0 på Järfälla och 3,25 på oavgjort... hm... Balrog har ju inte imponerat i år... man kanske ska slänga in en högoddsare, fast det är klart... Järfälla hade en oerhört tuff match i måndags men... den måste ha stärkt självförtroendet lite. Shit vad tips är svårt men än så länge ligger jag på plus... men så fegar jag rätt mycket.

Blogg:
Om jag hittar ett uppslag på en blogg... och skriver om det, vad gör jag då? Typ hänvisar till den blogg jag hämtat inspiration på...  Jo, det är allmänt känt att några bloggare titt som tätt plockar halva sina inlägg här (och på andras bloggar) och det kanske är ett betyg på att bloggaren i fråga skriver om intressanta ämnen... men, jag tycker man ska hänvisa till "källa"(i bloggsfären länkar man till den blogg man läst).... Ja, nu vet ni... använd gärna min blogg som uppslag och fakta sida men... hänvisa... det finns faktiskt bloggetik.  Skäms inte för att ni läser här, jag läser ju hos er.... *skrattar*.

Återkommer med Palestinamusiken  .... inlägget blev så långt... lägger ut det andra efter min sena middag. 
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Exklusivt på bloggen Palestinalåten, tack Caperio

2009-01-06 @ 09:39:50
Många vet vad man menar när man säger Palestinalåten ... men ingen få har hört den... på nyårsafton skrev jag "skicka den så lovar jag att spela den på bloggen" och tänk... Bohemerna från Täby hör "bön, Tack Caperio. Vet inte om jag kan rekommendera den... inget jag kommer att spela när jag ska sova på kvällarna *ler*, av någon anledning fick låten Caperio Täby att vakna och vända matchen mot AIK...  Lyssna och "njut" ...

Palestinalåten
Vad lyssnar SSL-lagen på för musik? Ja inte är det många som går igång på Hisham Abbas men det gör man i Tibblehallen.

Bjuder på lite mer Täbylåtar levererade direkt från laget:

Introt på hemmamatcher, det är sådan musik man blir glad av... vare sig man vill eller inte, lyssna på ...Khaled, Faudel, Rachid Taha - Abdel Kader Typisk uppvärmningsmusik i Tibblehallen "då dansar vi i ring i mitten i tio minuter till Maimons musik"

Det låter som en av lagets myter... men "kom och se och träna då" borgar för att det 'är så här det går till i Tibble. Har faktiskt varit på väg till deras träning flera gånger, då jag ibland jobbar i "förorten" och kvällarna är väldigt tråkiga på mina "borta matcher" men så har det dykt upp annat. Varför besöka deras tråning? Ja sämre saker kan man hålla på med ... eller?

Maimon Abdallah, verkar vara en profil ... förutom att han har huvudansvar för SSL och sitter i sport/marknadsgruppen så står han för kulturen/musiken i laget... minst sagt TONGIVANDE *L* alltså. Råkade sitta vid samma bord som en spelare som åxå tränar i Tibblehallen, hon sa att Täby precis som ryktet säger leker med boll och klubba hela träningen, de värmer inte ens upp ... hon måste ha missat träningens första halvtimme utomhus. Men låt myten som Täby till stor del skapat själva leva... bara de levererar på banan. Men... om den som vinner i Globen får välja musik då hoppas jag inte att Täby vinner... inte om de väljer den där Palestinalåten *burr*... alla andra låtar de spelar kan jag köpa.

Uppdaterar
Täbylåtar....
Mardin - bel arabi bel turki o bel kurmanci (en uppvärmningslåt)
*** återkommer med fler...  har fått flera mail med nya låtar... från oväntat håll... det kommer mera.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandy men ingen mat samt. Kohonen förlorade

2009-01-05 @ 20:35:46

Hade tänkt att visa en bild från gårdagens match mellan Dalen och Storvreta, en grymt skön syn efter matchen. Kung Kohonen höll på att "värma ner" och fröken Kalsson (dotter till Dalens sportchef) började tävla med honom, till slut vann hon... och gjorde värsta segergesten på banan (en vinnarskalle kanske har närts hos familjen Karlsson)  och som den stora idrottsman han är gratulerade han 2 (?) åringen till vinsten. Det märktes att Mika har god hand med barn, han har ju hunnit träna en del. Vilken skön syn...  
Om någon hade filmat detta hade filmen lätt platsat på Youtube...  Just det... min bild, den blev helt kass... mobilen räckte verkligen inte till som kamera, synd... letade Ragnarsson med blicken och tänkte be honbom om en bild... men han var upptagen med Vestling-intervjun för Magget tror jag.  

Nytt ämne
Kurerar mig fortfarande.. är inte "jobb-bar" ännu men ... som tur är håller sig alla andra hemma och har jullov som det verkar så... ingen saknar mig.  Kurerade mig på IKSU, en ganska sjuk match... Det är bara i innebandy det kan bli så tvära kast och det är nog en av anledningarna till att det är så svårt att inte älska sporten.

Gjorde en insats för Ladies E trotst att jag lovat mig själv att inte skriva mer.. ja det var efter en "nära döden upplevelse" då jag helt tappade motivationen och jag var ju inte så peppad innan dess... Ska tacka nej i fortsättningen, har varken tid eller lust faktiskt... Hann inte med den här gången, det var svårt att säga nej till Malin en halvtimme innan match...hade ju ändå tänkt mig dit. "Intervjuade" Janne Vaara och gjorde ett tappert försök till artikel. Håller helt med Janne att Sara Kristoffersson höll hov... sikken spelare. IKSU var helt utspelade stora delar av matchen, Falun imponerade och.. IKSU var helt oigenkännliga (kan man skriva så?).  Men ... ja Umeå vann... lite kul att vara Umeåbo i både igår och idag. Det återstår att se vad som händer i Småland ... City verkar ha det tufft och livematch på förbundets fungerar inte ikväll... trist, ska det börja strula nu igen? 

Man ska inte klaga på sådana som gör bra saker, särskilt när man inte kan bättre själv ...men lite kul (behöver inte räknas som gnäll va?) ... Nurmi kan inte ha varit på matchen, då skulle inte Mini fått vara på bild på "löpet" på Magget, hon var nämligen sjuk och spelade typ noll sekunder.

Nytt ämne:
Just nu:
Järfälla - AIK ...  innebandy hela dagen,  tycker att matchen är för spännade för att lämna... , kul att se AIK spela med nyheter i femmorna... Ingen mat knappt idag... tack vare (eller på grund av)  innebandy. men jag kan leva på hullet *ler*. Troode det fanns en massa frukt hemma men VP måste ha haft fruktorgie innan han åkte på jobbet imorse *grr*.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Mattias Samuelsson bäst, men Dalen vann

2009-01-04 @ 20:40:34
Dalen - Storvreta 6-4
Hade spelat på oavgjort idag, för att oddsen var så höga... skulle vara nice med en stor slant in någon gång, VP tycker det är trist att satsa på enbart säkra matcher... men jag avskyr att förlora pengar *ler*. Det stod 3-3 ett tag och ... jag kunde ha blivit rik...Det skulle ha kunnat sluta oavgjort men skulle någon vinna så var det Dalen men de var inte så bra som de har varit den senaste tiden och Storvreta har varit starka i Gammliahallen.

Hur var matchen... ja första perioden var jag så himla less på Storvretas spel...  tråkigare innebandy får man leta länge efter... de utmanade inte, var bleka och... inte alls sevärda.  Men sedan skakade Forsman om sitt lag... och Storvreta ägde andra... men Hannes Öhman känner man inte igen... tråkigt jag hade sett fram emot underhållning från hans sida. Lekte med tanken att han kanske skulle spela i andra femman... då skulle de kanske lyfta sig bara för att han är legenden Hannes Öhman. Vilken gnällspik han kan vara, var nära han snackade till sig en utvisning, han får inget bra betyg av mig. Saknade Berggren ...  tror matchen hade slutat annorlunda om han spelat, det var faktiskt starkat att vända 3-0 till 3-3 så...  man kan inte säga att Dalen spelade ut gästerna... så stor skillnad var det inte idag. Det är ingen underdrift att säga att Kohonen är Storvretas viktigaste spelare... det är han som ÄR

En som  var bra/bäsr  i Vreta var Mattias Samuelsson... Han är en klart bättre spelare än Koffe,  kan göra allt som Kranberg  kan men med finess och vett. Han borde fått spela i första femma i VM och Kranberg borde ha fått se matchen från bänken då hade vi kanske haft vårt VM-guld, det var utvisningarna som fällde oss,
Oj det blev mycket Storvreta...
Kanske ska skriva att Dalen gjorde en bra första period och en halv period till  i snitt och Storvreta ägde som sagt en period, den resterande halvan var både Storvreta och Dalen kassa.  Massor med slarv..

IBK Dalen
Backar
John Lehnberg 2 (en besvikelsen, sist jag såg honom var han grym)
Filip Stenmark 2 (blev bänkad)
Patrik Lundström 2
Marc Dysli 3 (2 i i första och andra men sedan måste man ju ge credd när spelare råkar vara på rätt ställe också)
Johan Alm 2 (gör inga fel men inte mycket bra heller)
Ville Lahdensuo 2 (hade högre förväntningar på honom)

Saknade verkligen Nilsberth

Ketil Kronberg 3 +(hade han spelat som i första och i slutet av matchen hade han fått en 4)
Peder Bodén 2 
Johan Samuelsson 2+ nyttig
Alexander Bodén 2 (han som hyllats den senaste tiden märktes knappt)
Christoph Hofbauer 3-
Fredrik Westling 2 (såg inte ut som han ville göra en riktigt bra match om det nu var hans sida chans i Gammliahallen)
Peter Sundelin 2
Christian Hjort 3
Matthias Hofbauer 2+

Målvakt
Fredrik Hörnqvist 3

Oj vad svårt det är att sätta betyg, det handlar ju om vad man förväntar sig av dem ....  Dalen får kanske sämre snitt än Storvreta i mitt betyg men ... hemmalaget underpresterade. Kanske sparar man på krutet till Ligacupen på tisdag... då de ska slå Falun.

Storvreta
Backar
Mattias Mikulski 2 (landslagspelare från Polen, en besvikelse)
Mattias Samuelsson 4 (han får gärna flytta till Umeå) 
Staffan Jakobsson 2
Niklas Wallén 2 (bänkades)
Andreas Samuelsson 2 (syntes inte mycket)

Forwards
Mika Kohonen 3 (inte hans bästa match men det är han som ÄR Storvreta, utan honom skulle Storvreta inte ha mycket att komma med just nu)
Hannes Öhman 2
Joel Kanebjörk 3+ (var grym i slutet av matchen)
Gabriel Oredsson 2 (mkt besviken på honom, han glimmade till ibland, särskilt när det blir lite tempo i matchen)
Lars Kjellgren 2 (bänkades)
Christian Isaksen 2 (tråkigaste spelaren jag sett på länge)
Jakob Drews 2 (spelade första)
Kim Johansson 3 ( 2+ kanske hade varit mer rättvist men ... han får en 3:a)
 
Målvakt
Viktor Klintsten 3+

Annan innebandy
Falun leder över ÖIB... *suck*
Mullsjö sparkar Johan Ivarsson ... 
På rak fråga angående spelabetygen så FÅR inte betygsättarna skriva under med sitt namn ... man varför måste man fråga sig. OBS! Har aldrig sagt att Magget lottar betygen , det är någon annans ord. (internt).
HD tar upp frågan om alla knäskador inom innebandyn, intressant, hoppas de gör en riktig artikelserie.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Två stolar oavsett vem som sitter på dem

2009-01-03 @ 16:19:43
Läste hos min veteranbloggkollega och vännen  Koppen och fastnade för hans ord "Landslaget berör" men jag tycker det är väldigt tyst kring Kent Göranssons förlängda kontrakt, små försök av Magget att väcka debatt genom att höfta om vilka målvakter man borde ha... det är inte debatt...  Hade väntat mig mer efter Magnus Fredrikssons inlägg om att han av en innebandyprofil fått uppmaningen "såga såga". 
En av de som varit  varit riktigt rak i frågan är Mika Packalén (finns inget arkiv på svenska spel så jag kan inte länka till inlägget)  som menade att Magnus Jäderlund borde bli FK, rakt på sak det gillar jag, när folk står för en åsikt.

Ska bli himla intressant att följa utvecklingen, vem blir assisterande? Vi kan räkna bort alla SSL-tränare den här gången, eller... är det kanske bara Ulf Hallstensson som inte skall vara matchcoach? Ni vet den där anti-AIK grejen .... Kenta Sjögren tyckte tidigare att Magnus Jäderlund borde ha fått Hallstenssons jobb... han har kanske en annan åsikt idag men blir det en SSL-tränare i båset så hoppas jag alla som hackat på landslagsledningens organisation tänker på... två stolar är två stolar, oavsett vem som sitter på dem.
Har hört flera som vill ha Jäderlund (och jag säger inte det är fel, det är ju bland SSL tränarna kompetensen finns) som assisterande men samma personer har varit emot "tvåstolargrejen".

Fick ett mail angående detta med blågult och kritik "Landgren fick j med skit men hon tog i alla fall ett guld" ... intressant reflektion, Zorronet hade en hel tidning om att Landgren måste bort... önskar att jag hade kvar den tidningen. Så här skrev Expressen om att Nurmi menade att Landgren  saknar kompetens för att leda Sveriges landslag. Allas vår expertkommentator var också starkt kritisk mot landslagsledningen (Landgren/Hallstensson).. och hävdade att de gav flummiga signaler. Tänk att han alltid är kritisk mot sittande ledning och ... ja, det är alltid samma budskap "aldrig har vi haft saämre förutsättningar att vinna VM". Bitter för att han själv inte är aktuell som FK? Hm.. ja ibland undrar man. Det vore intressant att höra vilka han anser ska leda blågult.
Kanske är det lättare att sätta slå ner på en kvinna, det trodde iaf Landgren själv när detta var aktuellt.

Visst har Göransson och Hallstensson fått kritik, Anders Borgström gjorde en enligt mig tveksam undersökning i början förra året... det sken igenom att... nja, sajten var inte nöjda med förbundsledningen. Ja... det är min tolkning.  Kanske hade Göransson rykt om inte L-G varit ordförande i SIBF... bra med nytt folk.

Nåja,  ponera att ingen SSL-tränare är aktuell för landslaget, då har vi inte många att välja på... eller så kanske Curt Söderström ska ha jobbet... spännade tanke, årets tränare 07/08 går inte av för hackor.

Nytt ämne:
Gotiacup: Pixbo och Magnus Nilsson har ambitionen att skapa något i klass med Globen... verkligen ambitiöst... i klass med SM-finalerna i Globen... hårt jobb att nå dit.

Synd att klubben inte tar tillfället i akt och visar upp sitt damlag, ett lag de har anledning att vara stolta över...  måste ha funnits en anledning till att två elitserielag inte möts på söndag.

Allt från Ume, nu ska jag försöka bli frisk till imorgon då jag vill se Kohonen spela... Dalen mot Storvreta, men jag kan ju inte gå om jag har feber. Ikväll vinner Modo.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Mera stake mindre gnäll, kritiken mot Magget

2009-01-02 @ 20:58:11
Innebandymagazinets nätupplaga och deras profiler  förtjänar den kritik de får, oftast men ... man måste åxå se vad de gör som är bra... jag menar... vi har ju inget annat just nu.... så länge de finns måste vi också uppmuntra dem.... vore ju grymt om de försvann. Är en av dem som ständigt tycker och tänker om Magget och deras arbetsmetoder med mera... det finns verkligen mer att önska bland annat ett stort mått av ödmjukhet.
Den så hårt kritiserade Fredriksson & Maggetfolket behövs, hoppas de orkar.... vore kanske på sin plats med en ledare/krönika som bemöter kritiken och en deklaration på vad de vill nu och i framtiden. 

Allt de gör är inte kasst,  men det är lätt att glömma. 

Önskar att de som står bakom nätupplagan satte sig ner under årets första vecka och fundera över drivkrafter, ambitioner det skulle inte skada.. Vad ska vi fortsätta med? Börja med? Sluta med? Frågorna syftar så klart till att bli BÄTTRE och hetare (oj nu låter jag som på jobbet *ler*).

Innebandyn är inte som den var den dag Magget fick inspiration att göra som Innebandynytt... alltså en nyhetsajt.

Bloggarna har makt ... det är där debatten förs, lustigt nog är det hetast på förbundets egen sida. Även om folk inte skriver under med sina namn är det 10 gånger bättre än på innebandynytts forum, där kunde det verkligen vara låg nivå... men deras ambition var god... folkets röst.  

Har kastat ett öga på kommentarerna på Jihdes blogg... de finns en himla massa åsikter, men var finns de som verkligen GÖR något? Med jämna mellanrum hör jag om att sajter skall starta, men blir det något?  Det är tufft att driva en nyhetssajt, tror inte många fattar vad som krävs...  det är lätt att gnälla över det som inte håller någon klass på den sajt som finns, men finns det verkligen någon/några som är beredda att offra tid och pengar.

Välkommen med en ny innebandysajt... eller tidning... här finns en potentiell läsare eller prenumerant.

Nu kanske någon som läser här tycker att jag själv inte bara ska gnälla utan göra något, men jag är inte rätt person... verkligen inte, det har jag svart på vitt på (kan man skriva så).

Kanske ska jag gå in på Innebandymagazinet och beställa en prenumeration av tidningen...   känns som jag måste stötta dem på något sätt TROTS alla fel och brister... det är ju bra att det finns NÅGON SOM GÖR NÅGOT. Oops, ja så finns ju Ladies Edition också, glömde nästan ... det finns ju två innebandysajter plus förbundets...

Vad vore innebandyn i all sin glans om inga nyhetssajter fanns...
mera och bättre rapportering av innebandy kräver action från fler ... lycka till! 

En blogg om innebandy är ... en personlig dagbok... intressant för vissa men...  det är media vi ska satsa på.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.