->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Ett steg mot seriepremiär... milstolpe

2009-07-27 @ 11:24:26
Facebook är en konstig företeelse (om man nu kan säga så).
Har hört att iaf tre SSL-lag har premiär med boll den här veckan...
Den här kommentaren fick jag själv en gång i tiden:
"Ett bra sätt att mjuka upp de berömda handlederna är att siska all disk för hand och sedan handtorka den".
Nåja... jag gick inte på det, men det var värt ett försök... *ler*.  I det aktuelle fallet var det en person som .. ja, ville att någon annan skulle ta hand om disken.

Det här med innebandy och innebandybloggen (innebandybloggarna), det är låg aktivitet men det händer massor ute i landet. Kanske missar jag nyheter och inlägg för att mitt fokus ligger på annat...  Hoppas att Niklas "Loket" Jihde hittar ett nytt forum för blogg eller krönikor... han var ett bra lok i cyber.

Fick frågan om att skriva en gästblogg hos bloggkollegan Nordström, en intressant upplevelse. Det tog mig hela sommaren att repa mod... det är i sanning inte samma sak att skriva "krönikor" eller andra personliga texter än inlägg i bloggen. Till sist satte jag mig ner och zappade ur skallen. Håll tillgodo. (text längst ner)

Dagens ord:
Det är mörkast innan det blir becksvart ... nä, skojar.
Håll hakan ovanför vattenytan... nä, inte det heller.

Hittar inget bra ordspråk idag...
Keep on, alla.
Text hos Nordström:

Tänk vad lätt Elvis hade det…

Igår stod jag och matade tvättmaskinen med illaluktande matchkläder från Gothia då min 14-åriga son kom ner till mig efter att ha hållit till på sitt rum några timmar och lyssnat på musik. Han hade spelat bland annat Bob Marley för både mig och grannarna. *ler*. (Spelade jag verkligen musik så där högt för si så där 25 år sedan?)

-Det kommer aldrig att komma någon ny musik, vi lyssnar på gammal musik som blivit modern igen sa tonåringen och fortsatte:-Tänk vad lätt till exempel Elvis hade det, han kunde komma med en helt ny musikstil, nu är allt redan uppfunnit.

Kunde man ana ett uns av uppgivenhet i hans röst? Jag minns inte exakt vad jag svarade… det var något i stil med att ”det kanske är med musik som med kläder, det som är inne just nu har varit modernt tidigare”.

Samtalet med tonåring dröjde sig kvar hos mig och jag inser att min kommentar var allt annat än klok. … det är klart att det kommer ny musik, nya stilar… helt nya grejer, coola saker. Det är klart att han och jag kommer att få vara med om ”revolutioner” inom olika områden. Hur kunde jag glömma? Jag är ju en av dem som tror att alla människor kan utvecklas och utveckla…

Just nu är 14-åringen hos en kompis men när han kommer hem måste jag säga till honom att all musik inte redan är uppfunnen… Att han och alla andra kan och kommer att skapa det som ingen gjort tidigare. Jag skall slå ett slag för ”den egna viljan” … mycket här i livet handlar om vad och hur vi väljer att göra och tänka.

Några har förmånen att möta kloka medmänniskor som stöttar, lyssnar, ser individen och därmed optimerar förutsättningarna. Andra möts av en vägg…

Snart kommer en ny innebandysäsong… Om sporten skall utvecklas måste vi tro på de som utövar den. Gör inte samma tankevurpa som jag gjorde i går…

Good luck!

Sådär ja, nu har jag skrivit mitt livs första gästblogg, en intressant upplevelse… tänk att skriva i någon annans dagbok. Grymt! Tack för förtroendet Nordström.

Avslutar med mitt hemsnickrade ordspråk: Det är roligare om man har kul!
/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Litar inte SIBF på Conny Svensson?

2009-07-16 @ 14:17:59

Innebandyn har varit död ett tag... men nu har den kanske vaknat?
Verkar inte som Magget fattat vad som hänt... men på innebandy.se är det livat.  Hur många har förstått vad som hänt?
Hade fått indikationer på märklig hantering när det gäller SIBF-kontrakt och hur detta sköts....   Funderade ett tag på om jag verkligen skulle ägna tid åt detta... skriva om det alltså. Men nu kunde jag inte låta bli.... det kliar lite i fingrarna. Bollar lite med mig själv här på bloggen.... Observera att jag inte sitter inne med hela bilden, har inte mailat ansvariga eller ringt någon...  Att ta fram båda sidors syn på ärendet ligger inte på mitt bord, det finns ju journalister till sådant.

Nu är det officiellt... läste texten på Caperio Täbys hemsida i går och ... Det är klart att det finns frågetecken....
Man kan inte vara scout i landslaget och samtidigt vara en del av tränarstaben i ett SSL lag tycks det, detta trots att aktuell person inte har någon framträdande roll i den klubb han har kontrakt med... men man kan vara matchcoach i blågult och samtidigt träna ett SSL lag, vara huvudtränare i Sveriges just nu bästa lag. 

Vad är skillnaden? Är det arbetsuppgifterna som är skillnaden kanske... en matchcoach gör inget annat än coachar på matcherna och är därför inte påverkad av sin klubb... tänker man så?
Jag är imponerad av Christer Haglunds text, välformulerad, rak och rättvis. Det är modigt att sticka ut hakan, säga i från, ifrågasätta... inte alla som vågar det. Lycka till Caperio med er nya tränare (varför har inte Magget berättat om Connys efterträdare?).
Lycka till SIBF med er nya scout Conny Svensson som jag för övrigt tror kan vara rätt person. Är övertygad om att han är tillräckligt proffsig för att kunna ha båda uppdragen (typ andre tränare i CTFC och scout) men det tror tydligen inte SIBF.
Jag tror att Conny lika mycket som Hallstensson kan hantera landslag kontra ligalag. Jag skulle vara ytterst tveksam till en potentiell arbetsgivare som inte trodde på mig.

Önskar alla inblandade lycka till, jag tar inte ställning för någon... men, jag är glad att jag inte är Haglund vars lag får ett stort tapp, jag är glad att jag inte är den på SIBF som lagt fram anställningsvillkoren och jag är glad att jag inte är Conny...

Tips till förbundet, var ödmjuk, det är alltid en framgångsrik väg. Erkänn att det begåtts ett misstag, varför inte be om ursäkt, jag hoppas att Christer Haglund får en offentlig förklaring. Pressmeddelandet är aningen glättigt... det ser nästan ut som om Conny själv gett SIBF en felaktig bild av sitt kontrakt med Täby... det är olyckligt om det framställs så... tänker på orden "lediga tränare". Conny hade enligt CTFC ett treårskontrakt... det borde SIBF ha vetat med tanke på den kompetens som finns kring landslaget. (inte ironisk). På förbundets sida är det mer än en som reagerar på artikeln om Conny Svensson.   Med tanke på de ledord, byggstenar, värdeord som förbundsledningen satt upp... Fråga: Vem vill ha som betyg: "Ditt liv slår i hjäl dina ord". 
Nyheten för landslaget är positiv, Conny blir med all säkerhet en tillgång, men sättet det sköts på.... synd att man inte gjorde det rätt från början.

Var rädd om varandra!

I mitt liv händer det stora saker, innebandyn ligger långt ner på listan när det gäller "viktighet"  och då ska man komma i håg att innebandy är en stor passion. Innehavare av en innebandyblogg som på den senaste adressen (den här)  skrivit 576 inlägg... säger väl en del.

Till sist: Nu ska jag messa WIC:s Niclas Wilhelmsson och välkomna honom in i klubben för vuxna människor... "Vi som fyllt 40 men ändå ser unga ung. Vi som har erfarenhet men inte blir gubbiga med åren. Vi som har varit drygt 25 läääänge"".  Grattis Niclas, till hösten ser jag fram emot att se dig i  Studio Warberg. Du vet vad du ska göra *ler*.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.