->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

573, Innebandysekten & innebandyns Kaká

2009-06-21 @ 23:31:24

Man kan nästa tro att folk är med i en sekt... Det finns många saker som talar för att den finns.... "innebandysekten"... hur många medlemmar har den? Tänk själv.... på vilket sätt kan innebandysfären jämföras med en sekt? Vad inom innebandyn får dig att tänka på sektsyndrom?  Välkommen tillbaka med en krönika.
Oj... ja detta var också ett inlägg... hm....


I dag: Här på min innebandyblogg publiceras nu inlägg nr 573.  Har fått en del förslag på ämnen jag borde ta upp... men jag kan bara skriva om det som ploppar upp...  Säger som jag alltid sagt... om ni vill lyfta något ämne, skriv själv. 
Jag lyssnar gärna på andras åsikter men skriver gör jag bara om det jag själv får lust att skriva om.
"Men jag är så rädd att hamna i blåsväder"...  sa en tyckare förra veckan i samband med ett tips på vad jag skulle skriva om. Har bara en sak att säga där... Vad är det som säger att jag passar bättre i blåsten än någon annan?


Fråga: Undrar vem som spelar innebandy som kaká spelar fotboll... har fått några förslag...  har du kanske det "rätta" svaret.  Maila eller kommentera... har suttit och tänkt på innebandy under matchen mellan Brassarna och Italien. Nörd?


I onsdags, privat, mammastaff: Har aldrig sett "tolvan" så lycklig, hon fick vara mittfältare och  lagkapten i fotbollslaget.  Hon är lagets ofrivilliga första-målis, detta har nästan tagit död på hennes glädje.  Hon är visserligen en talang... får massor med credd av alla, är den spelare i laget som får mest matchtid...   blir peppad och stöttad här hemma. Men D är en idrottstjej, vill göra sitt bästa, utvecklas...  det tog ett tag innan jag förstod vad som var fel.
"Mamma, jag vet inte hur bra jag är, jag får ingen träning som målis och aldrig spela ute som jag tränat på. Jag vill veta att jag gjort mitt bästa". 
Jag har lite ont i magen... den dyra snygga målvaktströjan var ett dåligt försök från mig, att peppa henne att vara målis... jag tycker att tränarna behandlar henne illa/ovarsamt (fast det har jag inte sagt till henne).  "Hon kan bli hur bra som helst" sa tränarna i fjol.... och jag tror de hade rätt men....  de har inte ägnat en minut åt att ge henne förutsättningar, kanske för att hon aldrig gjort en dålig match...  Har inte sett henne så lycklig som i onsdags, på mittfältet, vilken glädje, dessutom vann hon alla närkamper...  Tyvärr... laget har nog tappat en målvaktstalang.  Tvingas hon stå i mål nu så byter hon lag (har hon sagt) och ... jag tänker INTE hindra henne. Rätt eller fel?

Uppdaterar 23.50
... det finns minst två bloggare som jag hade tänkt uppmärksamma... Selander som fyllt 30 och Gittan som också blivit ett år äldre... 30? Ja, typ *ler*.  Grattis!!! ... hoppas få läsa mer av er båda.

Läste f.ö hos Kimmo något som gav en slutsats... att spela innebandy är romantiskt... har aldrig tänkt så men....  Det är klart... jämfört med löpning som Kimmo verkar avsky så... jo Innebandy är...  Kämpa på nu Kimmo... säsongen börjar om... några månader. (suck, det känns långt bort)
 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Rätt personer i styrelsen?

2009-06-16 @ 00:47:41
Den nya SEI-styrelsen känns spännade...  vet inte vad andra tycker... cyber är rätt död. Sedan är det nog inte så många som bryr sig.... tyvärr.
SEI:
Pelle Körberg, WIC och Jonas Nilsson, AIK har gjort saker jag respekterar...  de visade stort mod vid ett tillfälle då andra vek ner sig. Nu kommer de att vara med och styra SEI = elit-innebandyn. 

Pelle Körberg lyssnar lika mycket som han pratar *ler*, är klok, rak och ... driven, min uppfattning är att han är en sund och klok person. Jag kan ha fel... men jag tror han kan bidra till att göra vår sport ännu bättre. Körberg får en att känna sig liten (om man som jag är 160 cm kort)... men det beror inte på hans personlighet *ler*.
Johan Nilsson... Alla minns väl hans krönika sommaren 2007? Respekt!
Det här blir bra tror jag, har jag fel? Fick mail av en  bloggare som menar att det blir för mycket AIK i SEI, men det är ju flera år sedan Janne Öhgren lämnade sina uppdrag i AIK. Förstår inte... hur skulle AIK kunna gynnas av SEI? Äh, den vanliga överkritiska inställningen när det gäller AIK. Jag håller tummarna för svensk elit-innebandy och den nya styrelsen.

Det är himla lätt att sitta och tycka det ena och de andra om de som tar plats i olika styrelser.  Det är något beslutsfattare förhoppningsvis klarar att stå ut med. Det hör till. liksom. 
 En sak glömmer vi, det är inte många som ställer upp trots att de har det rätta kompetensen eller nätverket. Det blåser som bekant ofta på toppen och styrelseuppdrag är ingen lek. Därför, en eloge till er som engagerar er.

När det gäller SIBF:s styrelse...  Ingen sågning? Nä.. Har träffat Tomas Engholm i ett helt annat sammanhang... blev paff när jag såg hans namn. Nytt blod är alltid bra.  Han har med sig spännade erfarenheter som innebandyn kan ha nytta av.
Har fått två intressanta mail angående ålder och könsfördelning...  det är bra och viktigt att det finns åsikter. Har erbjudit en av "mailarna" att låna ut min blogg för ett inlägg, vi får se hur det blir med det. Tror det finns en och annan därute som saknar ett bra forum... men alla kan ju inte blogga. (fast visst vore det kul om det blev lite mer liv i cyber?)

Fundering:
Behöver man kunna innebandy för att sitta i förbundstyrelsen (eller i en klubb)? Det beror självklart på vilken roll man har, min uppfattningen är att det kan vara bra att ta in någon som kommer utifrån, någon som inte är insyltad. Styrelsearbete handlar inte om innebandy-kunnande. Men... så tänker inte alla har jag förstått. Det är inte innebandy-meriter som innebandyn behöver på förbund (finns ju många tjänster och poster)  eller i styrelser... utan kompetens att utveckla sporten (alltså inte enbart det som händer på banan och allt annat som är en förutsättning för ... ja, ni fattar).  De bästa kirurgerna erbjuds ofta chefsjobb... helt galet enligt mig. Ledarskap är en annan sport... typ. (Någon som förstår liknelsen?)

Sammanfattar med att skriva att det känns spännande med de nya namnen i maktens korridorer. Forza innebandyn. 

Nytt ämne:
Var lite less på en vän... så jag skickade ett meddelande:
 Har en teori, eftersom vi är vänner precis som förut men du svarade inte på mitt sms eller ett mail som jag skrev för ngn månad sedan (vilket är olikt dig) så antar jag att du drabbats av handförlamning. Något annat kan det ju inte vara... 

Fick svar direkt... ett asgarv (ni vet sådana man ger i cyber) en ursäkt och en helt okey förklaring. Tur det, annars vet jag en som skulle ha raderats från alla kontaktlistor, typ mobil, msn och mail.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Nu skriver innebandyn historia, debatt gav förändring

2009-06-11 @ 10:33:13
Läste på innebandy.seMagget elitserien skall spela "bäst av fem", Detta är en stor förändring, ett stort steg framåt. Innebandyn skriver historia. Känner mig delaktig, var i högsta grad inblandad... ja, eller låter det överdrivet?, Tänker på några artiklar jag skrev i våras... artiklar som tog skruv.... Innebandymagazinet skrev först en artikel där det enda som kom fram var att en förändring låg långt bort på grund av oenighet och ekonomi, ingen uppföljning gjordes...
Fanns det en stor oenighet, ansåg många klubbar att "bäst av fem" skulle vara förödande för ekonomin? Vilka var för och emot? 
Lät elitserie-klubbarna säga sitt...   en så viktig fråga sportsligt viktig men i princip en död debatt.
Försökte få de som inte ville ha nytt upplägg att uttala sig men det var tyvärr svårt.  Ibland är det svårt att gräva...  Men, artiklarna gjorde skillnad, det VET jag.
Klubbar tog kontakt med varandra och, bra där!... Ska vi göra gemensam sak? (sa Balrog till Endre vet jag).  Det kanske var dags, det finns klubbar som försökt lyfta frågan, intresset var svalt, men så... plötsligt händer det.
Vill säga tack till alla er som hörde av  er på olika sätt, synd att inte alla ville ställa upp på intervjuer. 

Nåja, det skrivna orden i alla ära, de som skall ha credd är de som sitter på makten lyssnat och GJORT! Bra jobbat! Önskar jag kunde hänvisa till artiklarna men deras (Ladies) sajt ligger ner under sommaren... Smart drag? Not!

Idag är det skolavslutning
, sommarlov och 11 grader varmt, uppehåll i allafall, man måste se det positiva också. 

Arbetet med  Multihallen i Umeå fortsätter,  Är förvånad över att ingen representant för "oss" är med i projektet, borde det inte vara självklart, innebandyn är stor i här... innebandyns huvudstad.   Hoppas att innebandy-folket inte tackat nej till att vara med.   Visst kommer även innebandy-arrangemang att hållas i arenan, så har det kommunicerats tidigare.
Hur som helst, bra att det blir mer hallar i stan, följer utvecklingen med stort intresse.

14 åringen la in två 33cl flaskor med läsk i frysen... gissa om de exploderade.. gissa om jag måste städa frysen. 

Någon som har en lägenhet att erbjuda i Stockholm, minst en tvåa, minst ett års kontrakt Kan gå i god för hyresgästerna alla dagar i veckan, två vuxna. "Sumpan" vore drömmen men allt är av intresse, nästan allt.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Rösträtt, Elmander och kärlek till Henke

2009-06-07 @ 15:06:24
Först av allt... Henke Larsson, kärlek till honom och hans familj.
Den som förlorat en nära vän vet att det är som att dö själv, tappa fotfästet, bli knuffad från en klippa, utför ett stup. Bli söndersågad...  Livet blir aldrig detsamma igen, aldrig! Som sagt, kärlek till de som drabbasts av sorg.

Känns konstigt att byta ämne så här...

Varför inte utnyttja rätten att rösta, borde inte alla ta chansen? Tänk om vi inte hade möjligheten, då skulle det vara upplopp... alla vill ha rättigheter men när vi får chansen att påverka ... då dumlägger vi oss själva genom att påstå att vi inte förstår vad det handlar om. Ja, så här tycker jag, sedan säger jag inte att jag har rätt. Även om jag NÄSTAN alltid har det *ler*.

Nu till gårdagens (måste säga....) ändå helt okey match... De var inte sämre än i andra matcher då de faktiskt lyckats få in en boll... finns flera exempel. Att totalsåga tycker jag är fel. Personligen så... Elmander var matchens hopp, han borde ha fått mer speltid, och fått spela topp. Ok, alla har åsikter så klart, särskilt när ett lag... misslyckas. Nåja, vad är en förlust i fotboll? Det finns viktigare saker i livet... faktiskt.

Gårdagens höjdare var i går när min systerdotter sjöng "Du måste finnas" i kyrkan då hon konfirmerade sig, fatta... 15 år, hon var grym, så stolt. Tjejen har helt klart bra gener *ler*

Du måste finnas

Tanken är svindlande, framför mig gapar en avgrund.
Hela mitt väsen gör uppror och vill säga nej.
Frågan är väckt och nu darrar min själ innför svaret.
Att du inte finns till, fast jag trodde på dig.

Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute?
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få?
Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden?
Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då?

Björn Ulveus

Lite tennis, två fotbollsmatcher och ett gång tonåringar på middag består eftermiddagen av. Livet är världsklass!
Fråga: Gjorde Liverpool en bra värvning i veckan? *funderar*

Uppdaterar,,, fick höra att:
blev det ingen innebandy i dag i min innebandyblogg, nej...
Vill du läsa om innebandy? läs Fredrik Djurlings krönika på Svenska Fans,  Eller varför inte N Jihdes krönika på samma sida,,,,  På AIK:s sida finns det just nu massor med krönikor...  Har inte läst alla... men jag ska.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Man vet fn inte hur bloggare ser ut

2009-06-02 @ 14:27:17
S glömde sina gympakläder imorse, och barnens pappa sa bestämt nej när jag råkade nämna att jag tänkt åka till skolan med påsen... Han tycker barnen skall lära sig att hålla ordning på sina saker. Men... mina barn är grymma på att hålla ordning... både på läxor och annat som har med skolan och träningar att göra... Iaf om man jämför med det andra föräldrar säger om sina barn.
Oj vad jag ville åka till skolan... lite curlingvarning?

Det här med bloggare och de som gömmer sig bakom tangenterna...
Ni vet... en del av de som spelar brännboll brukar under Yran ta sig ett eller två glas... råkade på några i helgen. En av SSL-spelarna försökte presentera mig för en annan spelare "det är ju hon som skriver blogg" en ganska berusad man tittade på mig och sa: 
-Du låter snygg i bloggen, snyggare än in real life. Man vet fan inte hur bloggare ser ut.
Kompisen försökte släta över och mildra men fick ett snäsigt svar
-Man jag  trodde hon var yngre ju.
Sedan vände han sig till mig: 
- Du måste ju vara minst 40, men du är inte äcklig.
-Jag tar det som en komplimang sa jag, inte äcklig är ett gott betyg.

Borde jag inte straffa honom genom att lägga ut hans namn här? *LER*

-Va är du en tant? Sa en guldmedalgör i på efterfesten vid SM-finalen.
Tog även detta som en komplimang... det är ju som bloggare jag presenterat mig i innebandyns sköna värld. Då får man stå ut med att författaren är äldre än hon låter *ler*.

Sitter och väntar på min tröga kund, kan inte fortsätta att jobba innan han godkänt ver.1 av pressmeddelandet. Kunde ta tag i skrivbordshögarna men en EGO-blogg kändes betydligt mer lockande.

Undrar vilken tid Jihde sprang Maran på?

Ha en fortsatt bra tisdag.
Detta var inlägg nr 567, hysteriskt... vem trodde det när skrev mitt första inlägg... skaffa aldrig en innebandyblogg!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Får man ta hunden med sig in på banken?

2009-06-01 @ 17:30:54
Hade brådis, var inne på banken. Hulda (grannens mamma)  stod där med mina grannars hund... jag alltså INNE på banken, hon gick fram till första bästa skrivbord och satte sig utan att ha tagit en kölapp.
En anställd  på banken sa med bestämd röst att hon skulle ta en lapp som alla andra... 
Hade som sagt brådis men... eftersom jag visste att Hulda börjat bli senil så kunde jag inte bara stå och titta på. Vem som helst som ser en tant kliva in på en bank med en hund måste väl fatta att det inte står rätt till. Kände mig tvungen att förklara för banktjänstemannen att Hulda nog inte "hade koll".

Mitt stora hjärta satte käppar i hjulet IGEN. i dag... missade min lunchdate...

Hulda,. vi ses nästa varje dag utanför mitt hus. Hon kände inte igen mig, var oerhört virrig men låtsades genom att ställa frågor till mig om vad jag jobbade med och hur det är med familjen...  Det är jobbigt att bli gammal... många förstår att de inte längre fungerar som vanligt... men de märker inte att de inte har koll.
Hon skulle hämta ett nytt bankkort och ta ut pengar, hon pratade glatt om den snälla hunden som inte skulle göra en fluga förnär inne på banken. (jag var tvungen att le åt henne, Bitzo är en grymt snäll hund men... det var ju inte där problemet låg).
Ringde hennes dotter som sa att hon hade Huldas bankkort i SIN plånbok,  eftersom Hulda inte klarar att sköta sina pengar själv. 
Jag ljög för Hulda "vi går ut i solen och väntar så kommer den här banktjänstemannen och hämtar dig så fort han har tid"... Man ska inte ljuga... men jag ville inte kränka henne. Så stod vi där och väntade till dottern dök upp, en mycket tacksam granne. Hon var rörd över min omtanke, men... det är ju självklart bara... Det kunde ju lika gärna ha varit min mamma, eller någon sm står mig nära... eller hur? Man vet aldrig vem som drabbas av demens... 

Önskar (ganska ofta) att jag kunna göra som en del andra... bara gå förbi, inte låtsas se när någon behöver hjälp... lära mig tänka "inte mitt problem" ... Har uppfostrats av fel pappa... helt klart. Himmel så många behövande som fått mat och annat i mitt föräldrahem... Är inte lika godhjärtad och generös som pappa kanske... men vissa "skador"  fick jag *ler*.

Barnen är hemma, nice... skall komma i håg att njuta, påminn mig om jag gnäller.
Ikväll... föräldramöte, två fotbollsträningar och så ska jag förhöra 14 åringen på provet i samlevnad... inte poppis... Det är nästan så jag förstår honom, skall försöka vara så o-pinsam som jag kan.

Innebandy... får gratta Pixbo till Johanna Dahlin, sikken tjej hon är, tung förlust för Balrog.  Hon har haft ett bra år i år... landslaget nästa? Händer en del i Pixbo, ny tränare också... J-I Forsberg.  Mannen bakom bland annat Booster Flash, ni vet den nya bollen som används i elitserien.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.