->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Välkommen Lockerud - Bragdmedalj till Kotten

2009-03-30 @ 12:58:14
Tänk, namnet är lätt att stava... känns som man gjort det förut... Lockerud damerna är redan elitmässiga, drar 608 respektive 568 personer i ett kval. För att innebandyn på damsidan skall kunna utvecklas behövs det klubbar som jobbar aktivt för att locka publik, klubbar som är beredda att göra skitjobbet. Innebandyn är bara en del av elitserien...
Att ha en fungerande förening är en match i matchen.... den som inte är beredd att göra jobbet... ja ni fattar själv. Jag tycker mig märka en attityd förändring... tonen i samtalen om utveckling har ändrats. Det går framåt!

Välkommen tillbaka Lockerud, och grattis kära Kotten. Du gjorde det igen. 
Balrog petade Kotten från tränarbåset, och vad gör hon? Först tar hon Huddinge till elitserien via kval förra året, nu Lockerud.  Vet inte vad Åsa känner... men jag ser detta som en revanch.... Bragdmedalj till Kotten.

Åsa karlsson har fått många goda vitsord av spelare som menar att det är hon som tagit dem dit de är idag...  (alternativt tagit dem dit de var just då, en del har ju slutat ... )  Så... innebandyn har mycket att tacka Åsa för. Fortsätt kämpa!

Sirius hade bättre flyt den där gången... någon som minns hur de föll på målsnöret sist? Det var hårt.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Inlägg av en besviken i publiken (Caperio Täby vs Balrog)

2009-03-30 @ 12:45:46

Fick detta via e-post. Ja, efter att ha frågan... hur känns det? Hur var det? Hur kunde det hända. Nu har det gått några dagar men igår öppnade jag "hotmail-brevlådan"...
Ingen tvekan... det var hårt, tufft och gjorde fysikst ont att sitta på läktaren i Tibble... Jag tror att det är tredje matchen det handlar om. Här kommer ord från en besviken i publiken.
Måste jag påminna läsarna om att det är.... någon annans ord, jag satt inte på läktaren utan följde matcherna via datorn. Det var tillräckligt trist.
// Text från en i publiken//
Man är helt stum, 3 - 0 som hela världen spelade på blev 0 - 3 till Balrog.
Pascal mot Caperio Täby. Det var hans bästa matcher i år, från att ha varit en medioker burväktare till den tegelvägg som gör den mest hängivne innebandynörd helt förundrad.  När han stått i buren mot andra lag, eller vad han nu gjort, köpt bollar till bollkastet... till att ta nästan allt när det gäller. Respekt.

Värre var det med andra spelare som Karlsson. Han som tittar efter domaren efter varje incident och ser ut som han skulle behöva ett nytt liv efter att ha legat gipsad i 2 år. Det värsta är att herrarna i gult ser stackaren som har Bambiögon och släpar sig till båset likt den fulla betjänten från Grevinnan och betjänten som kan avnjutas varje nyår. Domarna går på det, nästa byte är han tillbaka som inget hänt. Opartiska domare är att föredra till nästa slutspel.


Tycker synd om Jämtdahl som får allt emot sig.  När han blir överkörd får han det emot sig, hur är det möjligt? Det ser ut som en stridsvagn gjort entré på plan och får det emot sig. Skulle planens lättaste spelare ge en tryckare tillbaka så blir det fördel åt andra hållet, man ställer sig frågan igen, hur är det möjligt. Man ställer sig frågan gång på gång. Visst texten kommer från Just D men så är det, killen väger knappt som en kanin men snabbheten är likvärdig.


Ledarna i Balrog såg ut som ett gäng elever från första klass när de sträckte upp handen hela matchen, vad vill de? Läraren sa aldrig att de fick prata som barn eller vad? Pinsamma är de. Ett bortdömt mål för Täby och de gnäller som ett gäng kärringar när en av deras spelare håller i en spelare som inte är med i spelet och det blåses av. Undrar om Balrog ska värva Johansson från Falun, då blir laget komplett, från att vara avstängd för domar protest till att få två matcher i rad protest mot domslut. Kolla med psykakuten de kanske ska starta ett lag till nästa år.


Täby missade sin formtopp trots allt, har myterna blivit verklighet? Efter januari var det dalande siffror men de slutande ändå som 2:a i serien men med vikande siffror, matcher som typ 10 - 2 var borta och det var mer kamp för att ta poäng, Balrog halkade in i slutspelet med lite tur som iofs Täby gjorde senast men... det räcker inte, ska man vidare krävs det mer. 17 skott på mål är inte något som räcker långt (om nu siffrorna stämmer) ...


All heder åt Balrog som kommer att ta poäng mot Warberg, de har visat sig att det är slutspel som gäller och lyft sig rejält. Jag har en känsla att finalen går mellan Balrog och Storvreta.
//SLUT, Text från besviken i publiken//

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kastrullpassning, pannkakstricket och mjukost

2009-03-23 @ 21:40:20
Vilken match, vilken dramatik... Falun vann helt rättvist... snacka om underhållning... tack Falun och tack Warberg och TV-teamet.
Vi skrattade gott åt Kokocha, inte på ett elakt sätt... men visst lät han lite hungrig?
...kastrullpassning, pannkakstricket och mjukost, VP tyckter han skulle skriva en ordbok... eller kanske rent av en kokbok.
I Umeå slapp Kokocha vara hungrig... jo kanske innan matchen. Efter matchen borde han ha varit mätt.... hoppas det iaf.
Skönt att se Bult kliva fram och att se en såååå lycklig Helgesson på banan.... 
En himla trevlig kväll!!!  Kvartsfinalen lever!!! Nu vill det till att Kimmo och Svensson är fit for fight i match fem, tror WIC tar hem det här men jag vill verkligen hylla Brottman och Falun, vilket slutspel de gör.

Oddset på att Falun tar SM-guld  var 100 gånger pengarna innan den här matchen, jag försökte spela på det men plötsligt stängde Svenska Spel spelet... fast matchen inte börjat, illa.. nu står oddset i 20.00.

Angående mat:
Fasth hyllar cafépersonalen i Dalen, och dem ska man hylla, hur trött och less jag än är när jag kommer till Gammliahallen så möts jag av ett leende av en icke namngiven cafédam.... *vågen*
I lördags bjöds hela TV-teamet bjöds på middag, på Olerýs ... av Anders, bara för att han är en sådan grym krögare... han tycker som jag att det är viktigt att människor trivs i Umeå.... 
(Sedan råkade han jobba som vakt på olika krogar i Östersund medan jag var en kroghoppa... så...  kanske hade jag ett litet finger med i spelet).
Säga vag man vill om Anders, men  vet hur man gör livet ljust för andra...   *vågen 2*

Ur mitt liv, angående riktiga män. En person som står mig väldigt nära jobbar på ett fängelse, följande skrev hon till mig idag:

När jobbade natt förra veckan var det en man som sa till mig:
- Tjejer ska inte jobba natt. Alltså det gör inget att du är här, men jag måste ju vara ärlig och säga att jag hellre jobbar med ett muskelberg som är två meter lång om det händer nåt.
Då tittade jag på honom och sa: Jag ska vara ärlig och säga att det gör jag också". (slut)

Måste ha känts helt ok att svara så....

VP och jag har ätit en otroligt god pasta framför TV:n (matchen), sedan kaffe och vardags whisky = Famous... en måndag när livet är som bäst, Nu ska vi slåss om vem som ska diska... och det är inte min tur. (att diska alltså)

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Han gjorde det, bra där Gurra

2009-03-22 @ 15:09:01
Tänk att det faktiskt finns killar som gör som man säger...  Så här skrev jag igår "Längtar efter att läsa Gustaf Forsbergs blogg... vore intressant med hans analys av dem här kvartsfinalserien.  Kastar över bollen till Gurra".
Och vad händer? Idag hittar jag en analys... bra där Gurra.
Läs den, som alltid... grym läsning.

Håller med om att Dalen gjort en bra säsong, jag var nog lite väl besviken igår...  Men jag fick ett meddelande på Facebook från en av spelarna som höll inte alls lät arg... som jag besviken, mycket mer än föstås. Kul att även spelarna ser på dalen som en av Sveriges bästa föreningar. Nästa år ett ett oskrivet kort...  då vinner vi i Umeå, kanske.

Angående mitt inlägg om TV-avtalet... låter det ligga till sig i "utkast" ett tag till.

Just nu ligger står det 1-0 till Pixbo i kvartsfinal två, 0-1 till fördel IKSU mot Mora.
Kommer inte att hålla koll på innebandy mer idag, ska på Olerys och se Liverpool möta Aston Villa, med 13 åringen.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Trevliga Umeå, ja visst. Men vinnarkulturen...

2009-03-21 @ 21:34:08
Läste just Koppens blogg...  han hyllar Umeå och Dalen, med all rätt... en superbra förening, bra arrangemang, bra på det mesta.. utom just att vara bäst när det gäller.
Längtar efter att läsa Gustaf Forsbergs blogg... vore intressant med hans analys av dem här kvartsfinalserien.  Kastar över bollen till Gurra.

Vi vinner i Umeå brukar det heta... eller Umeå vinner... kommunens "slogan" i vissa sammanhang. Umeå är en av sveriges bästa idrottsstäder som satsar mycket på .. ja just idrott. Och visst har vi framgångar men bara på damsidan.  UIK och IKSU, de vinner och vinner. Våra stora varumärken Björklöven och Dalen , de syns i TV och media skriver maaaasor, men inga guld tar de... aldrig. Senast Umeå tog hem en stor vinst på herrsidan var väl Björklövens SM-guld 1987. När det gäller fotboll är det inte ens värt att nämna, UFC var uppe och vände i Allsvenskan för ett tag sedan. Och visst ja, volleyboll herrarna (IKSU) var ett tag framgångsrika. Utförsåkning då?  Det är damer som kommit upp i världseliten.

Längdskidåkning .. ja där hade vi ju Per Elofssons, himmel så stolt man var.

Summering... Umeå vinner och Umeå vill mer och Vi vinner i Umeå... men det är damerna som kammar hem gulden.

Jag hoppas att Umeå över fortsättningen kommer att vara den bästa staden både när det gäller arrangemang och trevlighet... alla kan ju faktiskt inte vinna SM-guld men... det skulle vara såååååå skönt att vara en guldstad även på herrsidan.  Umeå kommuns nya slogan är Umeå vill mer, känns helt rätt. Till sist, jag tror att innebandyn har mycket att tacka Dalen för.... när det gäller att göra innebandyn känd. Inte så många som vill se det, men så är det.
Kanske blir det till slut Umeå City som kammar hem Umeås första SSL-SM-guld....

Fortsätt kämpa Umeå och då menar jag HELA innebandy-Umeå.
//Ingrid i Umeå

Innebandy är egentligen inte så kul... Caperio är inte i Globen, Dalen och Endre är ute ur slutspelet... nu ska jag börja blogga om  kulstötning i stället.   Runnestig funderar över varför semifinalerna blev så ... oväntade. Jag är mest trött.  Stort grattis Storvreta och Balrog, bästa lagen vann ... som vanligt,

Kanske ska jag lägga ut en blogg om TV4-avtalet imorgon, det jag skrev i torsdags. Men hur intressant är det egentligen? Inte särskilt om man ser till vad som sägs och skrivs. Men det finns en hel del att fundera över... helt klart.


Ha en fortsatt trevlig helg!

UPPDATERAR klockan är över midnatt ... är på väg i säng men ... 
Gubbröra vann division 1 (Korpen).  Tänk att jag missat detta, sex dagar har gått sedan denna viktiga innebandyhändelse. Varför missar jag de verkligt viktiga inom sporten.
Blev varse detta ikväll... 
VP -Ska du inte fråga hur det gick i finalen i Söndags?
Jag:  -Jo..
VP -Vi vann
Jag: -Jaha (försökte se stolt ut)
VP: -Konstigt att det inte stått om det på Innebandymagazinet
Jag: -Mmm
Tänk att jag ska sova med en vinnare i natt...  *ler*
Till Gubbröras lagkapten: Grattis Frisk , vilken tur att VP hade tid att komma i söndags. Synd för mig, blev rätt stressigt efter det att alla gäster åkt. Men man offrar sig ju för sporten,
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Överlistad av en 12 åring. Brottman ställer till det...

2009-03-19 @ 21:01:29
Just nu spännande i Varberg... ja eller det var, nyss...  Himmel vilket märkligt slutspel det blev. Brottman vet precis hur han ska ställa till det för WIC.... tydligen. 
AIK till semi, inte oväntat. Risk att Pixbo byter tränare igen, jag hoppas verkligen inte det,,,  nu måste de bygga, inte rasera.
Nytt ämne:
För några matcher sedan (oj det låter illa men vi ser ju en hel del innebandy) satt 12-åring brevid mig, hon är den klokaste person jag känner men inte just på den här matchen.
Det blev utvisning på grund av felaktigt byte... eller sex på plan som jag skämtsamt brukar säga.
VP förklarade regeln för henne.. nice med barn,  man får tänka till... efter en stund sa hon helt allvarligt... "Vad smart av dem att ta in en för mycket, då gör det ju inget att en blir utvisad".
Jag tittade oroligt på min dotter och tänkte... snälla nå´n ... Eftersom jag är en ansvarsfull vuxen försökte komma med en bättre förklaring av regeln, förtydliga liksom.
... då as-garvade hon. För smart för mamman kan man säga, lurad... överlistad av en 12-åring. 

På tal om ingenting, jag ska nog gifta mig med en fd Balrogspelare... en som pysslar och bakar och städar och plockar... hon är precis en sådan person som skulle behövas i den här familjen.  Hon har pojkvän och bor i en annan del av Sverige, hon har ändå sagt ja när jag friade. Nice!
Vem bestämmer egentligen vem man ska gifta sig med?
Sa jag att jag har världens klokaste dotter? När hon var liten och kom hem från dagis sa hon: "Edvin säger att han inte ska gifta sig med mig, men det kan väl inte han bestämma".  Yes! Skön inställning. För att skryta lite mer om henne kan jag berätta att när hon släppt in nio mål i en match mot UIK och jag kollade läget efter matchen sa hon "det är ändå backarnas fel att det blir mål" ... den du!

Det där med att gifta sig ... det är roligast första gången... fast hur kan jag säga det? Har ju bara gift mig en gång än så länge och eftersom jag aldrig ska skilja mig igen så... tackar jag nej till alla frierier. Det är inget heltidsjobb direkt *ler*. Att jag friat till Monika är av praktiska skäl...  

Har skrivit ett inlägg förut idag som inte ville vara med.... risk att jag lägger ut det senare ikväll... tre inlägg samma dag. Usch!

Är glad... jätte glad faktiskt. Plötsligt händer det! Har fått fyra biljetter till Globen, till och med på de bästa platserna. Blev rörd och glad! Sa jag att jag blev glad? Det finns människor som uppskattar en, och inte de man trodde. I fjol satt jag med Rappel och försökte skriva om matchen, det var kungligt det med. Nu ska jag inte jobba, njuta av att se Täby i Globen. Visst!?

Innebandyblogg nr??
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Var inne på din blogg för att se vad du skrivit om...

2009-03-19 @ 12:11:04

De senaste dagarna har två personser sagt att de varit inne på bloggen för att se om jag skrivit om Endre eller Storvreta (ja eller Dalen naturligtvis).

Falun-Endre
Varför klev Endre inte upp, frågan har ställts av många, tre fyra gånger under sändningen och sedan på nätet. Ja.. Endre har haft skitsvårt att hantera hög press under den här säsongen,  då måste man ju testa att spela på något annat sätt...  eller? Så enkelt utryckt tränarna försöker lösa detta genom att coacha som de gjorde i tisdags framför allt i tredje. Med bakgrund av dessa erfarenheter, vad skulle Endre göra då?
Sedan kom ju ett nytt mål direkt av Falun...
Visst var Falun de bättre laget och vann rättvist, inget snack. Men Endre satte inte sina chanser... miss på miss av någon anledning.
Det Janne Vaara sa efter matchen håller jag helt med om, det kan ändå bli spännande och tre matcher... t.om. semi för Endre. De är oberäkneliga, unreiable, nyckfulla, temperamental, erratic, ojämna.

Vågar jag tycka till om något: (inget nytt under solen... iofs)
Bäst av tre är mera ett lotteri, man kan inte slå fast vilket som är det bästa laget... fast det är klart, de lag som gör flest mål är så klart.. bäst av tre.


Angående Storvreta-Dalen så såg jag inte den matchen... alltid kul med analyser från andra.
Så matchen från läktarplats beskrivits:

Nedtecknad snabbanalys: (ej ordagrant)

#Urban var tydligen arg på domarna, som skötte sig utmärkt trots dubbelutvisning Kohonen (som jag tror var tveksam enligt honom). Att skylla förlusten på domarna är helt fel.

I halva matchen tyckte jag det var fördel Dalen, som dock bjöds på två mål, en indianare och en komisk situation där Hannes Öhman tappar klubban. Men sedan var det klasskillnad, Storvreta var det bättre laget. Målvakten i Dalen (Hörnkvist) var inte så bra som någon skrev, han tappade och bjöd två enkla. Peder Bodén var outstanding i Dalen, Ketil Kronberg den mest irriterad och Christoph Hofbauer betydligt bättre än sin bror.

Fina av Storveta, angående betygen låg Mika Kohonen var grymt bra och låg bakom mycket mer än att förtjäna en trea i betyg. Jag tror ändå att Dalen kan vinna på lördag, det känns i alla fall så. #

Antar att det finns lika många anslyser som folk på läktaren, kul i allafall att prata innebandy.

Angående kvarten FALUN-ENDRE har "Murt" sagt så här:
-Här möts förmodligen seriens två bästa tränare. Alla vet väl om Mika Packaléns kvalitéer, en vinnare som vet vad som krävs. Andreas Lundmark har jag fått ett bra intryck av. Har verkligen fått nya Falun att se riktigt farliga ut. Detta blir en spännande match i matchen mellan två i mina ögon mycket bra tränare. Tippa denna kvartsfinal är inte det lättaste, men jag ger mig på att säga att Falun vinner i sudden i en tredje och avgörande match. Där en viss Dalbjer avgör" Martin Olofsson tror på 2-1 fördel Falun

... men både Vaara och Murt har jag respekt för...  de säger att det är en svårtippad duell...
Det är bara att vänta och se... Mika hade uppdraget att hålla Faluns herrar kvar i högsta serien, och vinna (var det) tre omöjliga matcher... det fixade han... men det är klart, spelarna måste kliva fram och visa...  Jag tror som många andra på hemmavinst på lördag.
På bortavinst med inte så många mål mellan Mora och IKSU, på tuff match mellan Pixbo och Rönny, kanske till och med sudden vinst för bortalaget.
Täby-Balrog då, vinst till Balrog men inte med fem mål som någon tippade.

Måste bara kommentera Jihdes blogg... han låtsas verkligen inte att han kan så mycket om elitserien, bra där.... Det brukar skina igenom iaf om man låtsas så... inget fel alls... kul skrivet om Emelie Lindström, jag skrattade.  Läs bloggen (länk bruten)
Även dessa rader vill jag credda : Just nu känns det som vi är den lilla pojken som är skitnöjd över att synas i TV4 Sport en gång i veckan,vilket såklart är positivt, men vi är för bra för att inte kräva mera. Håller med helt och hållet!

Artiklar: Har funderat mycket på det som Fasth skrivit, många har hört av sig, olika åsikter finns så klart men, ... jo, jag borde skriva under med mitt namn när det är artiklar där folk kommer med kritik... ska fundera, verkligen. Sedan går Micke till attack på fel saker... det är svårt att ta honom på allvar... där är det ömsesidigt alltså, han kan inte ta kritik som människor framför FÖR att artiklarna inte är signerade, TROTS att han mycket väl visste att det var jag som skrev.
Men.... skriver man artiklar typ ett matchreferat där man själv tycker saker ... ja då är det självklart med en signatur... släpper man fram människors åsikter... jo kanske men man kan också se det som jag ursäktande gör.... intervjuer som blir artiklar som folk godkänner.... där kan intervjuerna stå för sig själv även om det inte är helt okey.  När jag skrev krönikan (länk bruten och borttagen) på Warbergs hemsida hade jag med en signatur, men där var det ju mina egna tankar jag skrev...
"ska du skriva något i fortsättningen ingrid så kan du hålla dig till vilka som gör mål" ... japp, kanske det. Eller låta bli att göra konstgjord andning....

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Henke Larsson är bättre tränad tack vare innebandyn

2009-03-17 @ 18:40:44
Henke Larsson är bättre tränad än många andra i blå/gult tack vare innebandy

Är det inte ganska bra credd till korpsporten innebandy? Henke är i bättre form än många andra

- Jag tror att han snarare har gynnats av att spela innebandy, Han har hållit igång mer än de flesta allsvenska spelare under december och januari och dessutom spelat matchspel säger en viss Roland Andersson

Jag hoppas att många läser den här artikeln på eurosport.  

Så sträck på er alla ni som tränar eller spelar i SSL... korpsporten existerar inte.

Nu är TV:n på, hoppas att många tittar.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Skit snack om ... Årets domare? Fairplay pris, ja tack!

2009-03-16 @ 23:15:30

Var framgick det att det finns tränare med som utser Årets domare? Snackade jag skit när jag ställde frågor...  Skulle jag ha kontaktat domargruppen innan jag skrev.. nä, varför det? Nu är det inte någon i domargruppen som hört av dig men väl en som tycker att min blogg var... felaktig, att jag snackade skit....
... jag ställde en fråga HÄR
Bakgrund: "Domargruppen har utsett Årets domare", det var den enda info som fanns...   det har inte framgått i något sammanhang att tränare och andra innebandy- kunniga är med i juryn.Det är inte skitsnack att jag tycker att domargruppen verkar vara en sluten grupp. Man måste ju få tycka saker, det visar att människor är engagerade...

21 februari:
SÅ HÄR SKREV JAG: Mitt förslag Årets domare skall utses av lagkaptener och tränare i lagen i samråd med domargruppen. Önskar att SIBF och domargruppen (DoG)  öppnar för dialog när det gäller vilka som är landets bästa domare. Är det så att man i domargruppen för en nära dialog med nyttjarna när de tar fram finalisterna i "Årets domare" så tjänar man på att det framgår. Då slipper man inlägg som detta *ler*. (slut)

Idag hittade jag en artikel om juryn för Årets domare, kan inte påminna mig om att jag läst eller hört det tidigare. ... Ändå har jag pratat med sådana som borde veta. Än en gång... bra att presentera juryn... klockrent steg att öka positivt fokus på domare. Alla positiva saker om det svåra domarjobbet är bra.... 

Vad var det egentligen för skitsnack? Hm.. är nog för korkad för att kunna utläsa budskapen i mina egna inlägg *ler* .  Varför måste det finnas ett vi och ett dom.... 

Om mina inlägg:
Varmt välkommen att ge feedback till mig, även ni som säger att ni inte läser min blogg men ändå är upprörd över det jag skriver. (ja lite trött ironisk)
Min e-post adress finns överst i min blogg.  Det här är ju ingen nyhets/fakta sajt som te.x Magget, en blogg bara.

För några veckor sedan på en match fick jag höra att jag hade haft "fel" i ett inlägg om en "händelse" ... typ för mer än ett år sedan. Det kom en lång förklaring...  men också ett budskap om att vederbörande inte bryr sig om bloggar.
Ja ha, eller nähä... vad ska man säga... Man eller mes? Antingen hör man av sig, rättar, kommenterar eller så lever man som man lär = bryr sig inte om bloggar.

Kan bara säga: Här är dörren öppen och takhöjden är god, att höra av sig innebär inte att någon hängs ut här.. Har inte tid att kommentera det bloggare skriver.. nähäen att gå omkring och vara irriterad brukar ta både tid och kraft.

Nytt ämne:
Vågar jag skriva att ett fairplay pris skulle vara positivt för innebandyn (Enligt Mig) . Vem som skall/kan utse detta beror ju på vem som hugger på idén. Jag lovar att inte tycka något ...  Vart ska jag lämna idén?

Slutspelet ö på herrsidan går inte min väg... vare sig spelmässigt eller på andra sätt. *suck*. Men kul att oväntade saker händer för de som "drabbas" positivt.

Falun fick inte igenom sin överklagan angående Helgesson, det måste innebära att förseelsen var grövre än de media kommunicerat. Eller ... Väldigt tyst från alla håll... är förvånad. För den skulle tycker jag INTE att man skall såga någon...  eller gräva fram skit.

Hur många ska se matchen mellan Dalen och Storvreta... 15.00 på lördag... vore lite nice om det blev succe... ni vet, tittarsiffror räknas.
Imorgon är det Falun-Endre.... när ska man hinna städa? TV 19.00 även imorgon alltså.

Bloggar: Ryktet säger att Täbys IS Göran ska börja blogga igen... väntar med spänning.
Tack Monika för upppiggande inlägg... (snurrfinten, viss stavas det så, upppiggande)
Bloggare är mer aktiva nu, det märks att det är slutspel... årets höjdpunkt.
Jag saknar Limmets slutspelsblogg.
Gittan är besviken för att AIK glöms bort på Magget.... jo, men hur mycket skrivs det om Caperio...  inte kan man tro att de har eget folk på redaktionen. Idag har de loosat för andra gången mot Balrog... hm... Det är inget att skriva om eller? Nä... ...  Tror Magget gärna skulle ta emot fler skribenter...  men jag gissar bara.


Ja detta var inlägg 520... 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dalen-Storvreta, ja inte luktar det Globen i allafall.

2009-03-13 @ 20:57:44
Inget blev som jag trodde i första semin... men det är ju slutspel och bara början. Tänk att det äntligen är slutspel.

Just nu leder Balrog med 9-3 över Caperio.  Bara en av mina matcher gick in igår... idag ... noll.

Tycker att Ulf Henriksson på VK har skrivit en bra sammanfattning. Läs den.

Egna  kommentarer:
Inget av dessa lag kommer att vara i Globen om detta var ett styrkeprov. 
 
Kokocha brukar säga "det gäller att minimera misstagen" och Storvreta vinner för att de minimerar misstagen inte för att de spelar bra.
Dalen bjuder på fyra mål. Dessutom missar de hur många lägen som helst, undrar vad man tar med i skottstatistiken.. bara på mål ska det ju vara. Om Dalen räknat alla sina skott över och brevid så hade det varit ännu större skillnad. Det var visst likadant mot Västerås, över och utanför kassen. Hoppas de hittar målet i nästa match.
Var tar Dalens stjärnor vägen en sådan här match? Boden blev matchens lirare, helt rätt.

I PP var Dalen både bra och dåliga, (visst brukar Storvreta ha svårt i BP mot Dalen) i ett  PP tar Samuelsson  av Dalen bollen hela tiden. *suck*. Från bänken: Mamma är det inte nu man ska göra mål?  
Visst gjorde Storvreta misstag runt egen kasse men Dalen hade många gånger svårt att komma in mot mål.
Dalens backar däremot står bara och tittar emellanåt och då får inte målvakten så stor hjälp.. vad hände? Positivt var ändå vändningen Dalen gjorde.. i tredje.. innan 3-5 målet sa jag "nu vinner Storvreta med 2-10. Så visst fanns det ljusglimtar.  

Det var synd om Hörna, fattar inte varför han inte fick kliva av och göra en bra match nästa match istället. 

Storvreta är bra i defensiven... men måste de föra matchen är de chanslösa i en semi om de inte höjer sig. I går luktade de inte Globen vare sig för Uppsala eller Umeå. 

Jag blev väldigt störd på Forsman igår, han stod upp i båset och då skymde han min sikt *ler* . Domarna får godkänt, kanske bara jag som tycker det. I slutet släppte de allt men i matchen som helhet släppte de ett par utvisningar var till lagen. Bra jobb där! 

Vi läste betygen i går kväll... Sundelin var ok den tid han spelade tycker jag, ingen två:a där, i övrigt såg betygen ut ungefär som jag själv skulle ha satt, men tre undantag... REKORD! 
S "lanar" i natt... känns så där

Läste Jihdes blogg.. en hyllning till Brottman, kan avslöja att just Brottman avskyr att läsa om sig själv... skön kille. Tänk, det finns tränare som lusläser allt, till och med min blogg... det är kul.
Är det sant att Balrog sparkat Bruno? Han har väl mer eller mindre byggt Balrog... Vad händer? Silly season.
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Supernöjda med domartillsättningen

2009-03-10 @ 21:33:36

Fick  frågan idag vilket lag som är mitt lag...   hm, ja .... det handlar som med så mycket annat om bland annat relationer, men också om det laget/klubben visar på och utanför banan. Har inget lag som jag skulle kunna belåna mitt hus för, ingen klubbtillhörighet...brukar säga att jag är på innebandyn i Umeå:s lag...   lugnast så.  Mitt favvolag i SSL är egentligen ett helt annat lag, men det är an annan femma. Håller tummarna för att vi har åtminstone ett nytt lag i Globen... ett tag ditt. Men jag håller också på innebandyn i Umeå *ler*.  På damsidan...  klart det vore nice att se IKSU i Globen igen.
Idag har vi väl anledning att fira i Umeå, Dalen kom fyra i serien... för första gången.  Fast det är lättare att komma i håg att "Dalen kunde blivit trea"...  Dalen har överträffat sig själv...   stort.  Sedan tidigare vet vi att IKSU vann serien. Heja Umeå!

Hylla City.. kom ihåg det.  De har gjort succé!  Kapten Bergström och grabbarna har INTE förlorat en slutspelsplats... de har gjort ... ja tycker Putte säger det bra själv:  
-Visst känns det lite surt att det inte blev slutspel men totalt sett är jag jättenöjd, vi har gjort vad ingen nykomling orkat med de senaste åren. Vi har inte bara klarat oss kvar med god marginal, vi var med och stred om en slutspelsplats ända till slutet, det är förbannat bra gjort (Patrik Eklund till VK). 
Skrev en egen hyllning till City här om dagen, den ligger nu på Warbergs hemsida, nä skojar inte.. eller hyllning och hyllning...  en TEXT..  inför match.  Undrar... säger man offensiva hörnen? Hade ingen expert att tillgå.
Dille fyller år idag...   grattis. Föreslår att alla polare sätter in en hundring på Jernbergs konto.

Singlade Täby slant när de skulle välja till kvarten? Hm.. ska man tro på det? Eller är de sponsrade av SL? Täby åker helst tunnelbana

Nytt ämne:
Läste om domartillsättningen...  man får inte skoja om domare.. jag vet.... 
Har inte haft tid att surfa idag men.. har det inte redan kommit kommentarer så lär det komma. Men AIK tycker ju att alla domare är bra, visst skrev Jihde det på sin blogg för ett tag sedan.  Nivån är hög, i år har vi haft tur lät det. Förstår alla de som är aktiva att de inte vill kommentera domare i negativa ordalag.  Det är ju bra om man kan det, respekt!  Är man för positiv kan det upplevas som "smörning" ... Angående domare bestämmer vi att Hallstensson och Vidar Jonsson är supernöjda...kanske rent av ute och firar någonstans? Säger inget om de domare de fått men... det kan bli åka av. Känslor!

Vore klart  intressant att höra tränarnas val, om de fick välja...   men det är inget man pratar om... sveriges bästa domare, synd.
Vilka skulle jag själv ha valt, det kan handla om fem raka matcher.  Gillar domare som försöker få spelet att flyta och kan erkänna när de gjort fel. Kanske hör alla domare till den gruppen, från läktaren har man ju på sig andra glasögon.  Tycker att Falun ska vara nöjda, vi skojade om att de nog får en domare med ett  w i efternamnet, fjärde bokstaven ... Falun-WIC  fick ett domarpar som jag själv skulle ha valt. Tror att WIC är nöjda, har jag fel?

Vilka domare hade Binge helst sett döma deras matcher? Han som själv är domare, ser han jobbet annorlunda? Vilka skulle han välja tro???? Olyckligt att man tar en domare var moderklubb är Balrog i matchen mellanTäby och Balrog.

Vore på sin plats att gratta de domare som gjort sig förtjänt av ett slutspel, beundrar alla som pallar...  

Hade jag rätt... Falun och  Endre i TV...  som väntat.

Nu börjar det snart play off!

Facebook, inte helt bortkastat ändå.


Här är texten från Warbergs hemsida:

INNEBANDY HANDLAR OCKSÅ OM TAJMING (av Ingrid i Umeå)

Någon som säger emot mig om jag påstår att Umeå City är Årets Rookie? Grundstenen verkar vara ”Umeå City hjärtat”. Medan City harvade i ettan fick många spelare chansen att spela i SSL, de kom tillbaka till laget när det blev åka av i Superligan. Och laget visar ofta hjärta, krigar, kämpar på. I förra omgången mötte man Storvreta, låg under med åtta mål men fortsatte att kämpa.

Men Umeålaget kan inte betecknas som ett gnetgäng, de försöker spela innebandy med fart och fläkt. Det bjuder på en del tekniska överraskningar och roliga kombinationer.

Men det finns så klart svagheter, en är att de gör för lite skitmål. Det ligger dem kanske i fatet att man kunde glassa omkring i ettan och göra snygga grejer. En del (försvarbar) orutin finns, det märktes kanske särskilt i TV-matchen. City är ett lag som farligt ofta tappar bollen på mittplan, bolltapp i de offensiva hörnen vore att föredra (långt från hemmamålet). De har förlorat matcher på grund av svagt spel runt egen kasse. Dessutom känns de för små på något vis, spelarna kommer fysiskt till korta. Detta gäller inte backen Andreas Toumas, han har betytt mycket på de stora pojkarnas arenor.

Trots brister kan man aldrig ta ifrån City, Årets Rookie kvalitéerna. Får de till spelet kring eget mål kan de bli livsfarliga på måndag.

Lagkapten Lars Bergström, är viktig. Där har ni veteranen, klippan som tillför lugn. Har en känsla av hans beslut att fortsätta höjde lagets moral. Han och flera andra har satt en ära i att få laget tillbaka på innebandykartan. Man kan undra varför Gustaf ”Gurra” Forsberg inte gjorde sin plikt, han var med i truppen som fick City att åka ur för tio år sedan. Hörde jag Vasaloppet?

Man ska ha stor respekt för slitvargen Daniel Jernberg, centern som spelar med hjärtat. Det är svårt att säga varför, men han levererar mer poäng än man faktiskt kommer ihåg efter matcherna.
Bästa skott? Väljer Mattias Mattson, han är i alla fall den som gjort flest mål, 30 kassar och åtta assist säger lite om spelartypen.

Hetast just nu är Jakob Lundmark, han hotar i anfallszon bland annat genom att röra sig mycket i slottet. Jakob eller ”Jacke” äger den interna ligan med sina 43 poäng.
En högst personlig favorit just nu är Daniel Pettersson inte minst för skottet han drog iväg mot Helsingborg. Skaplig bössa, det häftigaste jag sett i år.

Målvakten Erik Ställ har imponerat, särskilt med tanke på Citys spelstil. Han hör till framtidens och den nya tidens målvakter, då innebandyn ser ut att gå från små till stora keepers. Ställ är fysiskt stor precis som Ramsin och Sjögren, gemensamt är att de sitter ner och gör sig ännu större i mål.

I båset finns Andreas Söderberg, Patrik Eklund och Peter Strandberg Eklund var liraren och ”Ankan” Strandberg sniper, båda profiler på banan under Citys bästa år. Kan en profil sitta i väggarna så borde Patrik göra det. Det är sjätte säsongen för coach ”Putte”. Vardagen låter aningen hektisk, fyra små barn, heltidsjobb och så elitinnebandy. Ifjol hade han kunnat missa ödesmatchen mot Sundsvall eftersom hans fjärde barn var i antågande. Dottern kom ett par dagar innan utsatt tid och Eklund fick vara med när laget förtjänade direktavancemang.

Är det inte det jag alltid har sagt, innebandy handlar också om tajming.

På tal om tajming och allt annat som måste till om jag ska få se ett Umeåderby i kvartsfinalen. City måste ta poäng mot WIC om de ska ta sig till slutspel. Oddsen är tydligen sju gånger pengarna på Umeå. Kanske jag ska snacka med Bluemarines?. Vem ska jag ringa då jag behöver låna Sveriges bästa hejaklack på måndag?. En blå hejaklack skulle i alla fall bättra på chanserna till det där kvartsfinalderbyt.

Bluemarines har å andra sidan redan gjort mer än man kan begära. Som Umeåbo står jag i stor tacksamhetsskuld till dem, eftersom de hejat fram IKSU till flera SM-guld och andra medaljer. Det är stort.

På måndag vinner det bästa laget, för alla vet ju att innebandy inte enbart handlar om tajming.

/Ingrid i Umeå


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hjärnan funkade inte i går... sorry och grattis Fasth

2009-03-10 @ 07:43:36
Klockan 02.30 kom följande kommentar: Det är herrarnas kvartsfinal nummer 2 som spelas den 16 mars och den tv-sända ddamkvarten den 17:de. Så valet står nog mellan att visa Falun dam/herr eller Balrog dam/herr.

Självklart, herrarnas kvartsfinal 2 ska spelas samma dagen innan damernas kvartsfinal 1, jag hade helt fel... men så skrev jag ju att jag inte var säker heller. 

Ok, vi kommer mes största sannorlikhet att se Falun-Endre den 17. Som jag inledde... jag skrev faktiskt först rätt i inledningen och sedan... hade innan jag satte mig vid tangenterna tagit hänsyn till att slutspelen börjar vid olika tider. DÅ tänkte jag rätt... i går blev det rörigt värre med det får stå kvar... mitt inlägg. sorry!  (känner mig ganska fånig faktiskt, bjuder på det).

Alltså att Balrog gick till kvart innebär att det finns två matcher att välja mellan.. som jag började..... Tack Jonas som 02.36 rättade mig medan jag sov:).
Det står som ni läste i hans kommentar mellan Balrog-Täby el. Falun-Endre. Vilken av dessa matcher är mest sevärd? Tror inte man tänker så...  men som sagt, det finns iaf två matcher att välja mellan. 
 
IDÉ. Tänk om Stockholmsklubbarna skulle göra gemensam sak med hjälp av lokalförbundet ... att skapa innebandyfeber den 17. Alltså på allvar försöka locka mer än 300 besökare... Vore ju hur häftigt som helst. Vet inte hur mycket sandlåda det är mellan klubbarna men kunde City och Dalen göra gemensam sak av hallfrågan så... Isf vare det grymt med Balrog-Täbys IS. 

Varför tror jag på Falun-Endre, det har jag sagt hela tiden, redan när det planerades för elitserien i TV:n så ... jo, en match kommer att sändas från Falun.  De är nog första valet.
Grattis Fasth, nu blir det ju som jag började skriva i går, det finns två matcher att välja på...  Det är tufft för alla inblandade att man måste ta hänsyn till så mycket, hårt jobb. Lycka till alla!

Är det konstigt att herrarnas matcher styr damernas? Nej, det rör sig säkert om grymt mycket pengar, alla inblandade har visst varit medvetna om detta hela tiden. Och nu blir det äääääntligen daminnebandy i TV.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Så opraktiskt blev det väl inte? På återseende Jönköping

2009-03-09 @ 23:41:33
Det har varit en svettig kväll för många... hur många har följt matcherna via radio, live match, everysport? Många skulle jag tro. Warberg vann serien (Grattis) som jag trodde men hade gärna sett andra resultat av egoistiska skäl... trodde aldrig riktigt på ett Umeåderby men... hoppades.  WIC valde Falun... ska bli spännande att höra varför (om nu någon ids fråga)... har väl inget med resan att göra i alla fall.  De kanske älskar att åka buss, vem vet... Jihde hade rätt... inte Pixbo,  men fel ändå.. inte Balrog heller. Man kan undra om de ändå hart en liten läcka i Varberg.

Jönköping åkte ur... känns redan tomt.  Det hör liksom ihop JIK och spel i högsta ligan, men det har varit vad man kallar lång och varaktig söndring på flera sätt.  Kom igen JIK och tack för många underhållande matcher. Minns när det var riktigt heta, känns inte som det var så länge sedan de spelade i kvarten mot AIK eller var det WIC (lite trött efter dagen)med Domeij i mål och Greks armbåge... ja ni minns. Nu får JIK slicka sina slår, börja bygga på nytt... hoppas att det inte tar nio år som det tog för City att ta sig tillbaka till toppen.

Mullsjö får kvala... hur bra är division 1 lagen? Har dålig koll, men det vore kul om Mullsjö lyckades i kvalet nu när hela bygden har visat att man är beredd att satsa på innebandy. Hur många kan stoltsera med det? Någon sa att om Mullsjö inte tar sig tillbaka till SSL lämnar Holtz Mullsjö... Mmm, klart grabben ska lira i högsta serien.   tog han hem Poängligan mitt framför nästan på stjärnorna... vet i allafall en som är besviken. 
 Vem kan utmana Mullsjö i kvalet, berätta gärna för en som är lite off...
VIB skrällde måste man väl säga, nu slipper sportgruppen avgå.. fast de har nog en del att jobba med ändå i innebandyns huvudstad nummer 2.

BORDE TA BORT DETTA:... TÄNKTE HELT FEL: (får stå kvar... ) LÄS HÄR för rättelse.
Nu blir det rörigt, håll i er: 
Snart ska Fasth berätta vilka matcher som skall visas i TV mycket
pusslande. Har jag uppfattat detta rätt? Eftersom Balrog till slut tog sig till slutspel så finns det två alternativ. Praktiskt!  Nej men det blir det ju inte., Caperio Täby spelar hemma... Vill Balrog (dam) kanske bjuda Täby IS på en extra hemmamatch? Nja.... Vi var många som tippade att Falun-Endre kommer att visas den 17 mars. Nej, inget tog en praktisk väg... Warberg är hemmalag... äh.  
Blev valet inte ganska enkelt? Nope. Tror inte IKSU vill spela en kvartsfinal i Gammliahallen... annars hade det ju varit ett alternativ. Ställ upp damerna och herrarnas slutspel bredvid varandra... , om nu kvartsfinal 1 skall helst visas från samma hall, dam och herr... nog har TV4 en lite utmaning för att få ihop det.
Snälla snälla snälla snälla snälla... kan vi inte få två semifinaler istället? *ler*
Uppdaterar, fick ett förslag av Matte: Till nästa år kan man kanske bestämma vilka damlag som går till slutspel efter att herrarnas grundserie är avgjort. Då kan man få det att stämma med TV. *fniss*.


Märkte ni.. i kvarten möts Täby-Balrog och Balrog-Täby... lätt att tro att de är samma klubb.

Nytt ämne: Kidzen har kommit hem, hur härligt som helst att se dem. De är bruna och fräscha efter en vecka i Åre. Massor att berätta, himla kul att det blev bra väder... brukar vara så kallt på sportlovet. De har "pimpat" sina slalomhjälmar...  det var tydligen något folk gjorde i Åre... De har typ klistrat på en tuppkam ... ja ja, är glad så länge de har hjälm. 
D har njutit av månadens höjdpunkt och sträckläst nya KP ... behöver aldrig ha ett vuxen snack med henne... i KP står allt *ler*. S försöker säga att han inte läser... men KP funkar även för killar, även om man inte ska prata om det så klart. 
S har glömt sin telefon i Östersund.. lyckat. Någon som passerar, hör av er! 

 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Multiarenor, spelarbetygen, Löven och Hofbaur

2009-03-06 @ 23:40:34
Vi vill ju ha en ny hall till Umeå, nu snackas det om en multihall... ponera att SSL-lagen får den som hemmahall.... Ett bekymmer med Multimegaköret är att man kan behöva flytta matcher....Det kan dyka upp andra viktiga arrangemang mitt i säsongen. SURT. Man ska inte dela hall med annan idrott om man är så stor som innebandyn.... Kan inte låta bli att ta ett exempel från guld-staden Varberg.  Warberg fick flytta ut från Sparbankshallen till förmån för  föreningen Hallandskatten , Wic hade hemmamatch i Skene. Jobbigt! En bit att åka för publiken... Trodde först det var ett skämt, Kimmo & CO fick snällt maka på sig för katternas skull ... så är det med hallar i Halland. 
Vad är då bäst för Umeå? En multihall är välkommen, Lägg arenan på Teg, tack! Sedan kommer kanske innebandy-arena med tiden. *håller tummarna* . Hejar på vilken ny hall som än byggs... bara det blir mer tid för innebandyn. Forza Umeå. 

På tal om Warberg, efter AIK:s vinst i går kanske Wic har råd med en suddenförlust mot City. Nähä, det är verkligen "om och men" i sista omgången, inga marginaler i år. Spännade. Fatta att VIB vann över Balrog.... grymt. Än så länge finns det chans för City ... tack för det VIB. Sedan går Mullsjö och tar poäng, vilken märklig innebandy-fredag. Undrar om sportchefen i VIB kan vara kvar om två lag åker ur högsta serien, samma säsong. Tränarna har man ju redan bytt ut...  kan bli rena rama Björklöven i Västerås. I Löven erbjuder man även spelarna att bryta sina kontrakt efter floppsäsongen... många sågar det men jag tycker det är vacker symbolik.  Är ni på? 

JOBB: Tung dag idag, fick besked att lämna till kunden... inte kul... Och inte snyggt skött heller. Hur kan politiker och höga tjänstemän tillåtas leka sandlåda...Risken finns att det blir skriverier nu, tur att jag bara agerar länk... kan man säga så?  Måste skriva något positivt också... Pressmeddelandet jag skrev åt Janne i natt går i väg på måndag utan en enda ändring... när hände det senast?

BLOGG: Full gas hos Poeten.   Danne Bron Sundbom puffar för spelarbetygen, han skriver väl egentligen att han tycker det ska sluta gnällas. Danne har en och annan poäng, men att spelarna verkligen står över betygen...Stort om de kan, proffsigt men svårt,  Lustigt nog berör betygen många och på flera sätt.

Lokalt: Är glad för allt som skrivs ... finns det inte ett behov att lite mer djupgående frågeställningar just nu... kanske inte. Nåja, Mattias Hofbaur lämnar Dalen, han vill hem. Visste inte alla det redan? Idag sa han det kanske tydligare än någonsin, därför blev det en sådan stor nyhet i tidningen. Vem ska ersätta honom... svår nöt att knäcka.... Men först... slutspel och sista matchen...  Västerås nästa. Länkar till Kimmo igen, han hade en del funderingar i går kring tabellfacit... 1. Wic, 2. AIK, 3. Täby och Dalen som 4:a. Ja, allt kan ju hända... 

Det där med betygen... vilken blogg kommer de närmaste dagarna skriva (har på känn att någon snart känner sig manad)... att det totalt rör sig om 400 lag som betygssätts,  om man räknar in slutspelet. Att Magget aldrig missat en match och att det är stort av IBM att ha tagit på sig en sådan stor grej för att lyfta intresset för varje enskild match. (Går det att i skrift göra vågen?)  Bara 3-4 varit fel spelare som blivit blivit noterade och det på grund av dålig info från arrangörerna. (De kunde inte sagt det bättre själv, eller hur?)  Slutkläm: Betyg-sajten gör inte många fel, men arrangörerna borde skicka korrekt information .... (Egentligen borde det ju inte behövas om man är på plats men...).
Bloggen ska inte skrivas av mig, eller har jag redan gjort det?...   Nä, jag vet min plats... okunnig om  hur det funkar..., då ska man inte gnälla utan hänsyn till verkligheten. Fast just ja.. jag gnäller inte bara, jag granskar och kritiserar saker som är rätt också, vilken tur. I Götet är man inte bitter... *andas ut* ... för vem vill komma på kant med The king of Floorball? 

Har läst igenom mitt inlägg... Oj, nu var jag en bitterfibbla eller vad den svampen nu heter... det färgar av sig på delar av mitt inlägg....  tråkig läsning kanske... en blogg blir lätt tråkig ibland eftersom den speglar vardagen. I nästa  inlägg ska jag hylla livet, påminn mig! 

Någon som har ett bra spel: Tio gånger pengarna på Helsingborg mot Täby fick jag som förslag ikväll...  Helsingborg var heta i Umeå, nu har de visserligen inget att spela för men... Är inte Täby på fokushumör så...  Skulle behöva få in en slant på mitt spelkonto....  satsade på Täby i går igen. Caperio har inte direkt varit en bra bank på slutet.  Bit i hop nu då!

Tillägg:
Matchen på måndag eftersänds inte alls... det hade jag fått info om... ett sammandrag på 55 minuter bjuder 4:a-sporten på. Undrar om inte de flesta sover den tiden, men inte jag så klart.  Fasth svarar i Jönköpingspressen, länk. Det är helt klart bättre med ett sammandrag än inget alls...  man får hoppas att sportnyheterna är på hugget i seriefinalen.  Drömmer... Tänk er en innebandyfinal i TV, med gäster och bra uppkoppling till alla pågånde matcher. Bilder (rörliga) naturligtvis.... så coolt.  Innebandykväll ... helt enkelt.

Innebandybloggen... /I
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Räcker knappast att lita på AIK. Och getingbot

2009-03-04 @ 21:43:45
Har burit på en sak en längre tid...  jag undrar om det är någon som vet vad Getingbot är? HJÄLP!  Låter farligt... eller är det ett botemedel? Tänk att vissa rubriker får en att ligga sömnlös ...  Ja, hur ska getingbot sluta? Först måste jag ta reda på vad det är. Stackars mig som har så svåra frågor att brottas med. Hur ska det sluta? Getingbot.

Jaaaa.. jag vet.... ska kamma mig. Kunde bara inte hålla mig... förlåt Magnus. Rubriken var söt.... 

Har gjort en person irriterad idag, tror jag... eller... Vi måste ha missuppfattat varandra. TRIST! Intentionen vad god...  *suck* .

Fick min diagnos i förrgår...  har inga drömmar... sant!  Det måste man ju ha... tack min vän för att du väckte mig.  Tänk att vissa konversationer måste ske på nätterna.

10-2 i Uppsala, klart City siktade på att ge Storvreta en match...  City har ändå gjort det man satt som mål ... fixat nytt kontrakt. Bara det är värt att hyllas. Men det är klart det är deppigt ikväll... City får hoppas att AIK gör sin plikt mot Balrog. Att Västerås ger Balrog noll samt  att Wic tappar i sudden mot Umeå. Odds?  Slutspelsplatsen förlorades inte ikväll... om den nu är borta alltså... poängtapp mot bottenlagen avgjorde. Skön kommentar från plats : "hedersvärt att Umeå fortsätter jobba trots 8 måls underläge".  Man blir lite stolt! Skulle varit nice med ett Umeåderby i kvarten, men Dalen är nog lika glada att de slipper lokalkonkurrenten sägs det.

Till Borgström: Grattis på födelsedagen.  Lev väl!

Just det.... Klubbhusbloggen har också funderingar kring rubriker ...  håller med om att det är kul med snitsiga rubriker. Men de ska inte vara vilseledande. På tal om rubriker så saknar jag nyheter, riktiga nyheter...   väldigt tyst...  Bloggarna, sajtera och media i stort... Hallå, det är silly season och play off.
Imorgon ska jag ha sportlov, mina kids är i Åre och äger i backarna (enligt uppgift) själv ska jag njuta av friskluft och sol med VP och hans kidz.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Gästblogg av Ankan: Lång och trogen tjänst

2009-03-03 @ 21:33:36

Det brukar bubbla i mig... det gör det inte längre. Därför:

Trots att jag som sagt till Ankan att han måste skaffa sig en egen blogg så lånar jag ändå ut mitt cyberspace .... inlägg 510 är en gästblogg....  av en man som varken bor i någon av Sveriges hetaste innebandystäder eller delar mina åsikter i alla frågor. Även sådana måste ju få luft...
Här kommer inlägg tre av Ankan. 

Rubrik? Tja... han hade inte satt någon själv,.. vad sägs om:

Drömmar, tiden och lång och trogen tjänst

Tiden har gått, låter som det var länge sen men dryga veckan har gått, ingen minns vad som har hänt, Kalle Anka i innebandy cup har fått sin andra vinnare och stort grattis till Storvreta och sin första titel, trist att det var en cup ingen bryr sig om eller vill veta om.


Förbundet hade sin övergångscup likt Posten hade Kassaservice som en övergång innan skiten läggs ner, regisserat och välplanerat, skillnaden var prispengarna och den mest välbärgade vann precis som på lotto.


Vet att Balrog hade svårt att hinna med alla matcher, Dm, serien och Kalle Anka cup, nä det är bättre om en förening tar på sig att göra en cup likt denna, mer koll när man kan lira och eventuellt överskott går inte till den girige utan till rätta händer.


Skuggade över Jihdes blogg häromdan och han hade planer för framtiden, tungt.

Har ett hett tips som kan va nåt, skaffa ett tält och ställ det i Solna centrum, däri ska du ha rökelse och en kristallkula och diverse tingeltangel, namnet på tältet..... Madame Jihde.


Tv matchen senast mellan Dalen och Warberg kändes lite som vanligt i 2 perioder, så där som att se Falun och Västerås som gått hela säsongen, skönt att slutspelet börjar snart så man får se andra lag, inget fel på sändningarna numera när vissa personer fått lite att fundera på innan käften öppnas, men huvudkameran som hänger i basketkorgen kan inte Yau Ming styra upp den om ingen når dit, bra i pp och repris stöd men annars....


Helgesson och Johansson avstängning är det många som funderar på, Helgesson är ju det stora frågetecknet, han bör ju veta "att hålla sig på mattan" som mattläggare, men Johansson har fått den för lång och trogen tjänst, grattis.


Vickan ska byta ringar, vår tronarvinge har valt den hon är kär i, fan va kul för henne men kom igen, är det ingen som fattat vad Com hem har manipulerat alla med senaste åren, Boxer Robert eller är det Daniel, ser ingen skillnad på dessa.2 media figurer.


Nä nu är det dags att gå i drömmarnas värld, drömma om en innebandyspelare, Hermine, bra spelare och jävligt snygg.


Ankan


Från en hall nära dej.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Du då, hur är det med dig?

2009-03-02 @ 17:02:04
Samtalet inleds av mig: Hej hur är det?
-Massor att göra, deadline på fredag och så.
S beskrev sitt liv och ja.. jag fattar,...  grymt upptagen.  Sedan säger hon: Du då, hur är det med dig?
-Jo... inte så bra jag behöver din hjälp (ocj så berättade jag mitt ärende och att det krävs minst tre timmars insats) men du har ju så mycket att göra.
-Jag kommer, om en timme blir det bra?

LOVE!
(Det rinner tårar...   )

Kvällen: Ingen Gammliahallen för mig som planerat, hinner kanske se matchen på TV i bästa fall.

Bloggen: Inklägg nr 509, det är ta mig tusan dags att lägga ner skiten.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Trist slut... men inte för alla.

2009-03-01 @ 23:16:13
Skulle ju inte se någon innebandy i helgen, nu har VP och jag sett TVÅ matcher idag... Dalen-Rönnby, City-Helsingborg.
Ingen av matcherna gick Umeås väg...  den enes död den andres bröd brukar man ju säga.
Två roliga matcher, finns helt klart sämre saker man kan göra en söndag mellan 14 och två matcher framåt.

En som verkligen var på G  idag var Johan Lindgren...  har aldrig sett honom så aktiv i båset. Fanns ingen tvekan om att Lingon ville nå ett slutspel med Dalen. Bra jobb! Det såg rätt bra ut på banan.  Att det sedan inte räckte mot Rönnby  kan man inte säga något om. 
En rolig och spännande match ...  proffsigt av Rönnby att ge allt i en match som inte betyder något.  Respekt!
Någon som missat Bagges bössa? Oj, hon skjuter som en kille... 

Min dator var poppis efter matchen...  hade kunnat tagit hyra...  snacka om spännade seriefinal. Att inte Ö-vik tog hem matchen i Ängelholm tyckte flera på läktaren var synd, det hade sparat en slant åt nästa års elitserieklubbar.  Så lät det när Boden åkte ur i fjol... Men för innebandy-sverige är det bra att det finns lag i hela sverige. Nu finns chans för Skellefteå att ta sig upp via kval, serien kan bli "längre"... och om Engelholm spelar elit vet vi först efter kvalserien. 
Jubel på Gotland idag... =slutspel.  Väntar på pressens hyllningar.  Förra årets SM-medalj steg sportjournalisterna åt huvudet har jag tänkt ibland. De har varit väldigt tuffa i sin kritik av Endre i år. Kan inte ha varit så käckt att gå till jobbet för spelarna alla dagar...  tänker jag. Visby är en liten ort.... 

IKSU vann serien... hm.. ja den som vinner serien tar av tradition inte SM-guld, kanske dags att ändra på det i år. På tal om IKSU, Kul att få rå om Marie några minuter idag... saknad av mig! Härligt att se att det glittrar i ögonen ...

Det var STOR glädje i FCH efter matchen, härligt att se. Innebandy när den är som bäst även om jag själv hade varit betydligt gladare om vinsten gått till Umeå...
City borde ha satsat på att få in några skitmål ... de spelar rolig innebandy, men målen behöver inte vara så snygga.
Idag ville FCH mer ...  tyvärr. Tack för skön innebandy. 
Började skriva lite betyg men inspirationen tröt... kanske återkommer till de båda matcherna en annan dag.

Himmel vad jag är less på att höra... skriv inte det i bloggen... eller det kan du skriva om i bloggen....   Det är ju för fasen bara en blogg... vem bryr sig?

Elitserien slut ... nu valet imorgon... Kan inte bli på så många sätt....
IKSU-Endre
Balrog-Täby
Rönnby- Mora
Falun-Pixbo
eller (de flesta tror nog på alt. 2)
IKSU-Mora
Balrog-Täby
Rönnby-Pixbo
Falun-Endre

Det spekulerades hej vilt om valen så klart! Det skulle kunna bli en lite uppsats.  Men jag tycker IKSU ska välja Täby ... 

Dalen vs Rönnby.
Blev lite förvånad att Örjan var på plats, men glad... sedan förvånad och ...  *gapar*
En pappa till en spelare sa att det var stort av Örjan att ställa upp för spelarnas skull. Va??   "Örjan har blivit sparkad för att han bad om ledig för att han skulle flytta. Han bad att få vara borta några träningar".  Blir så trött... det är sånt här som får mig att vara tacksam över att jag inte är engagerad i någon förening.
Varför ger Örjan  spelarna felaktig information av att han fått kicken för andra gången på några månader? ONÖDIGT! Till gagn för vem? Kärlek? NOT!  Här har vi mannen som tycker att Dalen spelar sosseinnebandy...  som blev tokig när spelarna inte klarade bip-testen.  Örjan är en bra tränare  ... men mera stake än så här hade jag väntat mig inför en ödeshelg. Hade han bett sin arbetsgivare om ledigt? Nej.  Har han fått sparken av Dalen? Nej, inte den här gången heller...  Men tydligen fick han en varning för att ha uteblev från träningarna. RÄTT!

Urban är säkert inte den smidigaste och lättaste personen i världen att jobba med... ingen lätt situation. I härvan av de vitt skilda versioner som finns har Urban och Dalen  hållit låg profil ... bland annat valt att inte kommentera intervjuer som gjorts. Tror det trots allt varit klokt.  Det har redan kostat för mycket... Dalens plats i slutspelet...  
Örjan har tydligen redan klart med ett nytt tränaruppdrag. "Hon kanske följer med till det lag Örjan ska träna , han har ett nytt lag klart" sa pappan.  Kontraktet med Dalen går ut om någon månad...  Jag hoppas verkligen (trots Örjans sätt att dribbla med sanningen) att Örjan hittat ett uppdrag där han kommer till sin rätt, han har mycket att ge. 

Det blev ett himla trist bokslut i Umeå, för alla inblandade, det finns ingen vinnare enligt mig.  
Örjan fick inte ett förlängt kontrakt på grund av olika omstädligheter, det som hänt sedan kan man inte enbart skylla på Dalens sportgrupp... jo, kanske om man är fyra år men ingen av de inblandade är ju det.
Inför en viktig match: "jag ska på firmafest, jag kommer inte på matchen imorgon"... ha ha, nu snackar vi division 12. Måste säga att jag hade väntat mig mer av en av sveriges bästa tränare.

Du är bra och jag är bra... är en bra inställning. Ibland går det kanske inte att hitta en gemensam väg ....
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.