->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Tack Messi... Barca är mästare i Europa

2009-05-27 @ 22:41:21
Inget snack, Barca var det bästa laget. En bra kväll med andra ord... Messi ägde ikväll... grym kille.
Kungen idag,.. helt klart.

Undrar hur mycket sova det blir i natt? (Lät mer spännande än vad det är) 
 SMHI varnar för storm och mina trädgårdsmöbler ligger huller om buller på uteplatsen. Strömmen försvann för vänner på Tomtebo mitt under matchen...  Naturens krafter är ... på något sätt häftiga. Håll tummarna så att huset står kvar imorgon (men bilen får gärna blåsa i väg)

Strax sängen, måste bara ut och plocka ihop lösa föremål.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

I kväll håller vi inte på röda laget - forza Xavi

2009-05-27 @ 18:41:54
Det ska bli skönt att sätta sig framför TV:n klockan åtta, det har varit några hektiska dagar och hjärnan har arbetat långsamt. I kväll är det inte jag som skall prestera, leverera, representera och på annat sätt göra ett bra jobb. SKÖNT!

Ska bara sätta mig ner och njuta av en förhoppningsvis bra match... kan den bli bra? Ett lag kommer att ha bollen 65% (eller mer) av tiden och ett lag backar hem.   Är det möjligt att fotbollen och glädjen vinner? Hoppet är det sista som överger en sägs det.

Säga vad man vill om MU, men de spelar ofta smart ...  kan bli jämt...

Jo, vi bestämmer att det blir en kul match och att Xavi har bollen mest... och också ser till att den kommer in flest gånger i mål.

Borde jag skriva något om innebandy? Nja... men det händer en del i Umeå, undrar varför VK inte skrivit att Iksu har gjort klart med en tränare?
Eller varför har Innebandymagazinet inte skrivit om det så kallade bollupproret i Iksu, det borde ju vara en stor nyhet...Iksu hotar med att inte spela om bollen inte förbättras eller byts ut. 
 Nä just ja... man får ju inte kritisera bollen.... glömde *ironisk*.

Idag fyller Magnus "The King" Svensson år, grattis grattis... Han önskar sig ett MU-guld i födelsedagspresent... mycket unnar jag honom men inte det *ler*.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

nya tider i WIC, i Umeå och hos mig

2009-05-22 @ 22:19:44
På innebandyfronten finns egentligen massor att kommentera... innebandy-surfade runt lite... helt död är jag inte alltså. Men... innebandyn vilar sig i form... till 09/10.  
Curt går till WIC... känns sorgligt när "innebandy-personligheter" försvinner från Umeå... alla behövs här... men grattis Varberg. Nu får ni en trogen besökare på golfbanorna runt om på bästkusten. Men jag kommer att sakna Curt i Umeå.

Peder Bodén bli tränare i Dalen, skall bli spännande att följa utvecklingen Det har pratas en hel del om det där att slå ihop SSL-lagen i stan... Kommer det verkligen att hända? Det finns så mycket historia... murar att klättra över...
UCD... Umeå & Dalen IBK, snyggt namn isf.
Örjan flyttar från stan? Trodde de ville vara kvar här... men det är klart han vill fortsätta med innebandyn.
I Sirius får man enligt ryktet bara spela om man har en cool frisyr... där är det visst modelejon alla... haha, ja men ... de har väl matchställ?

Kul att läsa om Jocke Bäckström... en innebandylegend ... visst, han var före sin tid när det gäller träning.

Karro Widar skriver bra, jag läser gärna hennes blogg.... och har utbyte av den... skriv på. I höst ska jag återuppta mitt blogg-läsande.  Nu vill jag ha jord under naglarna... inte tangenter under fingrarna.

Ikväll: Vi hyrde ett gäng filmer, tänkte det skulle vara skönt att softa framför TV:n efter en "LAN-kväll" (läs längre ner) ... vi lyckades hyra en film jag redan sett och inte ville se om... Tur att bloggen finns *ler*.  VP är på golfbanan, han som skulle sälja klubborna på Blocket för en säsong sedan... nu är han superpeppad... och har greppat om dem. Tänker INTE spela i år heller... behöver inte ens använda min karaktär.
Oj vad livat det är ute ikväll, grannarna har visst åkt bort, bara ungdomarna hemma... mååååånga ungdomar hälsar visst på. Tänk att Kubb kan vara en så högljud sport. *ler*


I helgen:
Har lite tur, barnens kusin är allergisk mot katter... På grund av allergin kan han inte sova hos x-et och jag får rå om honom HELA helgen... han och 14-åringen. Bonus...  Har saknat honom massor...  det märks tydligt att det är ömsesidigt, ja nu snackar vi barnens kusin...
I natt hade jag huset fullt av tonåringar, de ville LAN:a (spelar dataspel hela natten) och det fick de... det är kanon när barnens kompisar är här... men... 14 åringen lanar hellre någon annanstans efter som det när mamman suger och har regler... Mammas rools den här gången var att ... i säng klockan 02.00
"man kan inte lägga sig två när man lanar mamma, det suger" ... Men tänk, det kunde man... LAN:a och  lägga sin två. Ingen protesterade, tror faktiskt att polarna tycker det är skönt med regler..
De andra föräldrarna tyckte det var kanon med en "läggtid"...  Märkligt att ingen av dem satt några "regler" vid tidigare "lan" ... nu kanske de vågar nästa gång. Tidigare när de lanat har hela helgen blivit förstörd... tonåringar ska sova... annat var det på min tid *ler*
Tror faktiskt de la sin två, jag sov då... VP och jag har jobbat idag...
Early morning.... steg upp och gav mig i väg till frukostklubben och IKSU, då sov hela gänget, en drös tonåringar... på alla möjliga ställen i huset.
 Tänk... ingen av killarna ville spela sällskapspel med mig i går.... nya tider!  
// Morsan som är skit-töntig och har regler.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

är inte i skick att skriva ...

2009-05-18 @ 00:06:06
Yes, kunden är nöjd
 
de nåddde BE å det tack vara mig... i no.....

Måste smälta sifftrorna
bloggar en annan dag

Vi ses å hörs!

Uppdaterar måndag 10.37
Läste (inlägget ovan)
så här såg det inte ut när jag publicerade det i går....
nåja....  något hände.....
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

är hellre en kall fisk när jag dör

2009-05-14 @ 23:58:15
Kan vara grymt kaxig, men jag har ett STORT hjärta... det ligger mig ofta i fatet. Jag tycker nämligen att man ska BRY sig ...  Det kostar... men det är okey. Hellre det än att vara en kall fisk redan innan jag dör.

Oops, nä.. hinner inte blogga i kväll.... ska i säng före midnatt har jag sagt... dags nu alltså Rotay med träning kl 06.30 imorgon.. har missat åt skogen för många möten... skärpning.

Rönnby, grattis till Moa.

Dagen text: (Peter LeMarc)

Aldrig äldre än så här:

"Se mej, se mej med ögon av aska
se mej, här är ett barn utav glas
Ensam, ombord på ett skepp kallat "Natten"
Fjärran, under en himmel av gas

Jag blir aldrig äldre än så här
Den jag varit är, den jag alltid är
Aldrig äldre än så här
Den som älskat vet hur ensam han är

Bär mej, jag är av krita och lera
Tvivel, aldrig så tydligt som nu
Hemlös, långt bortom spegel och fönstret
Fyrljus, kom fladdrande över min hud

Jag blir aldrig...

Möt mej, där längtande lagt sina skuggor
Ge mej, ett flätverk av rötter och jord
Tro mej, jag kan aldrig sluta att drömma
Morgon, besanna mej tag mej ombord

Jag blir aldrig..."
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

vad fasen ...

2009-05-12 @ 23:42:55

Sitter rätt ofta och funderar på varför det finns företag... sådana företag som mitt...  små skit företag...
Jag vill vara expert... inte sitta med papper.  Inte blev jag företagare för att sitta och här mitt i natten och fundera över det här med periodeseringsfonden.
Har bytt revisor... saknar Anna grymt mycket, hon var rätt kvinna på rätt plats... det är inte vilken stackare som helst som klarar av att sköta papper åt en sådan som mig.
Kan faktiskt trivas med pappersarbete, sortera, hålla koll, sammanfatta, strukturera, rensa med mera... men inte åt mig själv.
Tog hjälp av en kunnig innebandyperson i fredags, utnyttjade mina kontakter kan man säga... knappt ett ord innebandy, bara avdrag och periodisering och sådant skit... men det var ett nice samtal ändå. Man kunda ana att han är van med idiotiska frågor... lugn som en filbunke... var själv hur stressad som helst.

I övrigt då? Jo, har bara ett barn hemma, vi har delat på dem några dagar för att de båda skall på lite space... just nu mår det bra av det. Dessutom är det guld värt att få rå om dem helt ensam...
12-åringen och jag har haft tjejsnack... hon har ett rejält övertag där... tack vare KP (Kamratposten). Det var jag som fick lära mig saker... *ler*


Har ett dilemma... VP fyller år i helgen, vi har sedan länge planerat att gå ut och äta med våra barn (2+2), nu har 12-åringen tränare lagt ut på hemsidan att de har match...  Hur gör man? Hon behövs i målet men... vi har inte haft en chans att planera...  familjen är viktigare, både för henne och för oss. Kan någon maila tränarna och förklara läget?

Har prioriterat bort innebandyn i veckan, full huggning med annat...  företaget, omplantering på samfäldigheten där mitt hus ingår. Man blir förvånad att folk kan så lite om hur man gör när man planterar...  Har i veckan insett att 50% av de som finns runtom mig tror att det räcker med att stoppa ner lite växter.... så är det ju inte.

Vi har ÄNTLIGEN bytt bank till barnen!  Nu har vi alla barnens besparingar, fonder och konton i "min" bank.  Vill inte att SEB ska tjäna en krona på mina barn....  jo kanske, om vi flyttar till en annan stad. I den här staden skulle de behöva en hel del... ja... All heder åt deras jurister som försökte... Nåja, det är en lång historia... det är inget fel på SEB, känns inte tryggt att barnens affärer skall hanteras på kontoret de har här. Otur för dem. 

Vad är Periodiseringsfond?
Det är en fond som ger företag möjlighet att minska resultatet och därmed skatten. Man skall  kunna dela upp skatten på flera år om resultatet varierar mycket. Siffermässigt sätter man av till en fond ett år med bra resultat och lösa upp den ett år med sämre resultat. Man kan skapa balans i konjunktursvängningar, ja... solklart eller hur?

Här kommer problemet.. skatta ska man ju förr eller senare och INOM sex år. 
Så.. nu ska pengarna in... vore sig bra eller dåligt år... 

Biter i det sura äpplet....  vilken dag som helst.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Nytt inlägg -så kan folk glömma gårdagens

2009-05-04 @ 14:53:15

Så där, nu syns en ny rubrik i bloggkollen i allafall... och i läsarnas RSS. Magget gör ju så mycket bra! Sådant får de aldrig credd för.

Vill på ett sätt helst ta bort det jag skrev i går, när det blev så allvarligt att det t.o.m krävde en åtgärd av redaktionen. 

Har fått positiva kommentarer via e-post och Facebook men ... inte här. Förstår att fler än jag tycker deras agerande var märkligt men...  säg det då!  Är  öppen för feedback, inte bara ryggdunk utan annat också. Sedan är jag en mjukis... som tar jag åt mig, blir ledsen över saker men det är ändå bättre än ... tystnad. Dessutom är det ju så, skriver man... får man räkna med smällar. Önskar bara jag fick dem... här, som kommentar.  Vet inte varför inte min blogg inbjuder till kommentarer... har en teori, tar det i nästa inlägg.

Kan inte säga att jag ångrar mig... (gårdagens inlägg alltså) man ska bara ångra det man inte gjort sa någon idag. Känns ändå... så där.  Jag står för det jag skrev, men sedan är det frågan om det var nödvändigt att skriva det...
Det är ju upp till var och en att köra sitt race, varför bryr jag mig? Obotlig...

Nåja 190 personer har redan läst, detta exklusive de träffar som aldrig syns på grund av RSS. (Som någon påpekat)
Verkar konstigt). Spelar ju ändå ingen roll om det står 50 besökare per dag eller 400. Inlägget ligger ute, jag står för det.

Nytt ämne: Många har lämnat in deklarationen, jag fick ett mail att jag skall lämna in en bilga för ett handelsbolag jag lämnade för FYRA år sedan. Har inte lämnat den bilagan på fyra år, undrar vad Skattemyndigheten tycker om det. *suck*

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandymagazinet, vad håller de på med?

2009-05-03 @ 21:49:31

Uppdaterar måndag: Nu har de tagit bort nyheten helt. Länken nedan "artikel" är manipulerad nu. (Visby-målvakt ligger under damelit) Att de orkar, detta är ju en blogg som Fredriksson mycket sällan läser. Men tydligen har någon annan på Magget läst. Kanske var detta ett onödigt inlägg... men en blogg är en blogg, en personlig dagbok. Jag tycker det var tveksamt att nyheter hanteras på detta sätt. Skrev därför.... var spontan. Skall fundera på om jag gjorde fel... har hänt förut *ler*. Zappade ur huvudet... möjligen var jag för spontan.

Gårdagens inlägg:

Har läst samma artikel (de har dribblat med länken, pekar nu på annan artikel, smart???)  två gånger på Innebandymagazinet i dag. Den ena gången var rubriken att Ove Johansson sågade damernas boll.   Nu är den delen borttagen helt. Inte ett ord om bollen. Det som var själva... grejen med artikeln.

Ove säger det ingen annan tränare vågat säga rakt ut i media:

-Det sämsta med säsongen: Den "nya" bollen som förde utvecklingen av spelet ett steg bakåt.

(Krönika på iksus hemsida) De har tagit bort länken i samband med ny hemsida.


Nu heter artikeln något om Europacupen. inte: bollen som förde utvecklingen av spelet ett steg bakåt. (Bildbevis nedan)

Fick Stefan Lindgren kalla fötter eller går chefen in och redigerar? Skulle bli stortokig, som skribent äger man ju sina artiklar.

Kan det ha att göra med att bolltillverkaren håller till i Göteborg, är Pixboanhängare och sponsor av Magget? 

Bollen är en SAK, en kommersiell produkt som någon vill tjäna pengar på. 
Om en person säger att bollen förde spelet bakåt...  det är väl sådant läsarna vill ha? Varför sätta munkavle på folk?


Oj, jag kunde inte hålla mig, försökte en stund men...    två inlägg på en dag. När hände det senast?
Till sist, tycker Magget gör mycket bra, undrar om Plastboll lades ned till förmån för Magget. Hur som helst gör Lindgren stor och större nytta där han är nu.

Detta var inlägg 551 på den hör bloggadressen, skämmande

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

skriver tills Jihde är tillbaka

2009-05-03 @ 12:19:50

Väntar på att Jihde skall komma tillbaka, han har lovat ett sista inlägg. *tramp tramp*

Vore märkligt om inte Jihde fått ekonomiska förslag angående ett fortsatt bloggande, om jag vore Aftonbladet skulle jag ha tagit chansen. Bloggar är kanske inte framtiden men i någon form kommer innebandypoesi att finnas kvar. 
Läs varför Jihde började blogga, råkade se det inlägget då jag googla-de på något annan. Det var intressant läsning "Därför bloggar jag". Finns risk att en framtida blogg av mannen som just lagt av skulle kunna bli ännu giftigare. Att sitta på läktaren ger en viss frihet, jag lovar.

Frågan är alltså, VAR läser vi Jihdes bokstäver i fortsättningen? Sportbladet (Aftonbladet) har varit den av kvällstidningarna som visat intresse för innebandy. Kommer ni i håg detta? Sedan köptes innebandyn upp av Bonniers, Jihde slutade skriva krönikor på Sportbladet... ändå har Aftonbladet inte gett upp helt. De har skrivit klart mer än innebandyns huvudsponsor Expressen. OM bloggar även i fortsättningen kommer att vara på tapeten så är min gissning/dröm att Jihde kommer att ha något uppdrag åt Sportbladet.  

I och med att TV4 tog över innebandy.se så fick Jihde i uppdrag att blogga där, det höjde bloggvärlden ordentligt.

Och det sitter jag och skriver... som skrev mitt först inlägg lååååångt innan dess.  Då fanns tre/fyra bloggar, har överlevt dem alla.... (tyvärr, de fanns de som lämnade efter sig grymma inlägg, saknar men vet... allt har sin tid).

Jo, bloggarnas storhetstid inleddes kanske trots allt 07/08, två år (ursäkta Andres, ska det stå tre?) efter den första innebandybloggen skrevs och kulminerade 08/09 (bloggkollen, en super smart grej åxå) . Spelar ingen roll hur det blir i fortsättningen, det är mycket som styr till exempel trender. Läste för något år sedan "det är inne att inte ha en blogg"....  Finns risk att bloggarna försvinner.  Men innebandypoesin lever i så fall vidare i någon annan form.

Nu till en helt annan sak, har sett en tendens att bloggare inleder sina inlägg med en ursäkt ... om att det var länge sedan de hade tid och ork att skriva. Tips: Det har redan läsarna märkt *ler*, därför kan ursäkten komma sist i inlägget.  Det är ungefär som "Jag är ingen talare" ...  man ska inte börja med en ursäkt, inte om man vill skapa intresse iaf.

Har bestämt mig ... lägger inte ned helt,  låter bloggen finnas kvar och skriver när jag får lust.  Har många plikter men bloggen hör inte dit, den är ett nöje.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Är för smart för brännboll

2009-05-03 @ 00:21:59
Är för smart för brännboll men inte tillräckligt smart i andra sammanhang

Klart jag inte spelade brännboll, får ju träningsvärk av att kratta, lasta små saker eller en joggingtur. Att ge sig på brännboll... nä. Har aldrig varit så här otränad, osmart av mig... då vågade jag inte spela ikväll, brännboll är ju kul. Tur att jag inte drack vin, då hade jag kanske känt mig så där snygg och rik och till och med vältränad som ibland kan vara en effekt av rödvin.

Nåja, har skaffat mig träningsvärk i allafall.... trädgårdsarbete, tänkt att ogräs kan vara så kul, att känslan av  stoppa fingrarna i jorden kan vara så ... positiv. Vi (jag) för en barnslig kamp med myror och sniglar.... myrorna har alltid varit ett bekymmer men sniglarna de dök upp för några år sedan.  Avskyr myrornas framför men fascineras av dem.  Börjar man titta blir man betagen.... Tänk att de tar slavar... ja det finns mycket att lära sig om myror men... jag kämpar mest med att hålla dem borta från "trädgården" och plattorna. Trädgården är i mitt fall, massor med stenar och växter.

Sniglarna kan jag inte säga att jag gillar alls, De stör mig att de har sex med sig själva... många många gånger = fler sniglar.  Tänk om de kunde behärska sig...  Hur upphetsande kan det vara? Tänk om de skulle vara enkönade i stället..., då blev det nog inte så många snigelbarn... tänk er själva, slemmiga, kalla, huuuu.  Det var nog därför Gud gjorde dem tvåkönade. för att de skulle få lite kul i allafall. *ler* Lär fortsätta kampen mot dem i år.

Uppdaterar, fick genast ett mess...  var visst inte lämpligt att skriva om snigelsex i en innebandyblogg. Och?

Just nu har jag ett större problem, 14 åringen vill ha en ny skärm, till datorn. Har länge bett honom säga hur stor den skall vara, pengar har han sparat i hop. I går sa han att skärmen skall vara 30 tum och vara av märket Samsung, han och polarens storebror hade valt ut den.  I dag visade han en 32-tummare på nätet, en Philips och menar att de var den de pratat om. Han förstår inte varför jag sa... nej, vi måste se den tillsammans... en 30-tums Samsung skärm eller en 32 -tums platt- TV känns som olika saker.
Alltså, är det inte helt galet...  hur stor skärm ska en cool skärm vara? En som skall stå på ett skrivbord? Det måste ju funka också, inte bara vara coolt.

Just den här delen i föräldrautbildningen missade jag...
Imorgon, båda barnen har match, fotboll... hinner se båda matcherna men bara en i sin helhet. Tänk om någon av dem gör sitt livs mål, och jag missar det....

Ingen innebandy idag? Nej, inte ett ord... en innebandyblogg om ... annat alltså.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Mediaskugga för landslaget, inte ens Magget på plats

2009-05-01 @ 17:53:08

Gillar att läsa krönikor, har efterlyst fler. Därför är det kul att Innebandymagazinet publicerar krönikor mera frekvent igen, dessutom alltid läsvärda. Bra där!
Angående krönikor, log åt Magnus Fredrikssons ord:  "Jag skrev en lång krönika om medieskuggan för landslagen för ett år sedan. Efter denna helg kan jag ännu en gång konstatera att det inte spelats landskamper, inte enligt riksmedia i alla fall."

Riksmedia, nej... de skrev inte mycket om landslaget, men då inte ens innebandygiganten Magget har representanter på plats (World Challange) uppmuntrar inte heller Fredriksson till något fokus på landslaget. Innebandymedias uppgift är väl delvis att göra innebandyn känd, eller? I Chur hade han Isabella (lägger till efternamnet sedan) hon bor ju därnere.
Hjälpte Magget till att öka intresset för landslaget? Jo, för damlandslaget. (credd!!!) 

Nåja, på WC sattes betyg av folk på plats,  har en aning vilka de var. Inget fel på betygen, men man kan inte kalla det att ha journalister på plats. På plats kan man rapportera (bättre), lyfta fram det intressanta, det där unika, alltså det som blir intressanta nyheter.

Kan inte låta bli att skriva... tre skribenter från damsajten var på plats under WC *ler*, I allafall två, dessutom var ju jag där, den ofrivilliga skribenten *ler*. Men de berodde så klart på att tävlingen var just i Piteå... både Moa och Malin hade anledning att vara där av andra skäl...   Nåja, detta med Ladies var ett skämt, hoppas de framgick.  Fanns ju inget skäl för en sajt som bara skriver om daminnebandy... ja ni fattar.
Nu middag ute.

Ha det gott.
 
22.19 Uppdaterar. Är hemma hos VP igen efter tacobuffé på lokal och kaffe hos vänner.
Fick en känsla av att jag borde gå in och läsa de här inlägget, hade så brådis när jag skrev. Har nu ändrat en del i texten, inte "budskapet" men det var så många konstiga formuleringar... kunde knappt förstå texten själv.  Ser att Magnus Fredriksson använde ordet medieskugga, jag skrev mediaskugga... tror vi menar samma sak. 

Innebandyblogg på valborg... jo det funkar.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.