->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Blogguppehåll... och vinst utan stjärnan

2009-11-24 @ 22:34:24
Har märkt att många läser min blogg på natten...  om man nu får tro det där statistik-verktygen (som jag iofs inte litar på)
Hur som helst I natt kommer bloggsystemet att vara avstängt för systemunderhåll 24.00 - 06.00. 
Bloggarna kommer att kunna läsas men det går inte att kommentera under driftstoppet. Några andra prestandahöjande åtgärder kommer också att genomföras under natten.


Aha, ni kan alltså läsa men jag kan inte skriva... bra det, är hur matt som helst. Miljöombyte är nyttigt men huvudet är tomt.

Innebandy: Jag undrar varför det helt plötsligt är tillåtet att spela med en hand i backen. TRE gånger i samma lag... vad jag skulle kalla liggande spel. Alla verkade nöjda i allafall så... allt frid och fröjd. Tror jag måste åka till Tibble och se innebandy, känns inte som det var Caperiotäby på banan igår.  
... fram till andra var det match iaf.
Skönt att se Dan tillbaka i Vreta, han är ju med i mitt landslag.
Eriksson i CT gjorde en bra match. Dalbjer sa inte "ta bort den XXsvordomXX" till kameramannen... så uppfattade jag det först... blev helt kall. Ska inte skriva mer än Grattis Storvreta, Kohonen är kung.

Pool ... 1-0 är vanskligt... en vinst, det är man inte direkt bortskämd med. Fiasko ändå... åkte ut... *suck* 
Yes, 3-3 i Banken, MoDo klarade sig utan Foppa, grymt bra jobbat. Ingen av dessa spelade: Markus Näslund, Niklas Sundström, Josh Green, Andreas Salomonsson och Hans Jonsson. 
 #58 Dan Hinote
 gör 1 poäng, ett mål kanske jag skulle skriva och sitter två minuter på u-bänken. Godkänd premiär.
Hade inte koll på att en hockeymatch kunde sluta 3-3. man lär sig alltid nya saker...
Imorgon håller MoDo och min vän marknadschef Roos presskonferans...

Arenamatcher är en punktinsats... bra men då det gäller att höja publiksiffrorna gäller det att jobba långsiktigt. Men även en målvakt kan skryta med att han hållit nollan eftersom han suttit på bänken.  (snygg bild)

Till min vän: ...jag är på ditt lag även om du måste ta en paus. Kärlek!  

Ma råkes! Gärna här på min innebandyblogg:), blev inte mycket innebandy idag.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Agas krönika, samt tackarrrr... uppe i Umeå

2009-11-23 @ 16:49:38
Aga:s krönika tar upp att Umeå är för litet för två elitlag... hm, kanske är så men Göteborg borde väl vara tillräckligt stort för att hålla sig med två? Två topplag till och med. Inget nytt tugg... Peder Bodén har sagt det förut... Ett lag av två, det gör lite ont i hjärtat Magnus Augustsson. 
Kanske är det ofrånkomligt.. City och Dalen kanske kommer att vara ett lag med tiden... vi har sett det förut... städer urholkas på innebandyintresse... Vem vill spela i B-lagen? Det är min upplevelse om jag inte missminner mig gillar inte heller Nordström det där med STOR-lag. Måste kolla... det kanske är tvärtom. För några år sedan var det snack om att IKSU borde slå ihop med Dalen, det var innan Grubbes tid. Undrar m folk fortfarande håller med. Två elitlag på dam och herr borde vara möjligt i en stad på 100 000. Eller?
Någon har varit irriterad över att div 1 norra har så många Umeålag... men det är bra för Umeå, för tillväxten, talangutvecklingen. (Om man får vara lite ego). Inga topplag utan plantskolor.. de gör halva jobbet.

Blogg: Kolla vilka sökord googlare använt för att hitta min blogg... "fula tjejer" hade 21 träffar. Va???
Undrar hur det kommer sig. 47 träffat på Svenska Spel, galet ...  Undrar hur det funkar det där med träffar egentligen. Nu vill Bill Gates och Microsoft knuffa ner google från sökmotortronen. Är vi förvånade?

Har skrattat gott åt klippet med Curt "eller som vi säger uppe i Umeå, tackarr" 
PÅ FB ser jag det nu och då... även icke Umeåbaserade FB:are använder det. 
Tackarr har fått genomslag, var kommer det ifrån?
Jag skulle sätta en slant på de innovativa unga männen (Big M och Pipen) bakom "innebandyfilmen" i Umeå. Läste att någon menade att den filmen borde fått pris på innebandyfesten. Typ årets prestation.. mm, eller iaf helt klart en prestation.
Skulle vara nice om "innebandyfilmen" låg ute på nätet, jag skulle gladeligen betala för att se den... Grymt rolig film, kanske främst om man kommer från Umeå.  Men vissa sekvenser skulle ALLA som spelat SSL-matcher i Gamlia känna igen. Och få sig ett gott skratt.  
Man försökte visa filmen i pausen under Dalen - Storvreta... tyvärr fungerade inte tekniken Ser fram emot ett nytt försök... Säg gärna till innan. 

Snart innebandy, tre timmar (eller snart två) till matchstart... hoppas bortalaget slipper steppa ut på banan (lineup) en kvart innan nedsläpp. Ingen bra uppladdning. Hoppas på skönspel, hoppas på underhållning. 
Har spelat på matchen, vore på sin plats att mitt tips går in då jag sällan haft rätt den här säsongen.
Skall ladda med pasta nu... snart är det match *ler*.

Innebandy, tackarrr. 
Fula tjejer får också ha en innebandyblogg *ler*.  

Just ja:
Fagervall tillbaka i Löven. Vad var det jag sa? Bra att Löven tar sitt förnuft till fånga och att Jocke inte är för stolt för att tacka nej. (uppdat: tacka ja skulle det stå). Fagervall är en mycket bra tränare, men sunda idéer. Bra för Umeå. 

 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Utan att ha sett en match, om helgens "skandaler"

2009-11-23 @ 09:19:11
Hockey: Vad är det för sport egentligen... En spelare som tränat med MoDo:s juniorlag, är halvskadad med bara en handfull spelade matcher på fyra år går in och gör succé i högsta serien. Pinsam sport... eller hur? Korpvarning. *ironisk*.
Hade detta hänt i vår sport hade vi sågat oss själva... Men nu handlar det inte om innebandy och då är vi tysta och imponeras av kung Foppa... det gör även idrotts etablissemanget som te.x sofftyckare, journalister. Nu gäller det att Foppa håller.
Crouch Tottenham vann med 9-1 i helgen, stora siffror... En korpsport? Skandal?

Har tagit upp ämnet tidigare... hade detta hänt i innebandyn (då med kanske dubbla siffror eftersom innebandy ofta innebär många mål) vad hade innebandytyckarna sagt då?
Fick igår på FB en kopierad kommentar från en logg... som handlade just om sågningen av vår egen sport... Kan dessvärre inte hänvisa till specifikt ämne... Har inte läst detta själv, det kom via FB-chatten:  

Ärligt talat, innebandy är innebandy....med nack- och f... Read Moreördelar. Precis som ALLA andra sporter. Vårt enda problem är att en del dras med nåt märkligt mindervärdeskomplex...skit i vad andra tycker. Innebandy är en grym idrott för den som älskar grejen! 

Det är nästan så att jag skrivit det själv *ler*. Tack till "detta måste du bara läsa" för att jag fick läsa även om det var knyckt. Författaren till texten ovan kan väl inte ha läst min blogg? Skönt att det finns fler som tycker som jag. Innebandy är GRYMT.

Ja, som rubriken säger så har helgen varit innebandylös (innebandyfri). Att följa innebandyn på nätet är verkligen inte samma sak.  Här kommer en lång utläggning...
Dalen - IKSU, nej då var jag på fest...
Att besöka Gamlia (tack vare Kimmos blogg tänker jag ofta Gambiahallen och ler), Dalen vs Falun lockade men.. 80 kg kött levererades i fredags, fyra dagar för tidigt... Mycket irriterande, köttet kom i TVÅ stycken... Himmel vad jag muttrat... är inte kung på styckning och VP har aldrig satt en kniv i ett djur. Utan att överdriva har helgen ätits upp av styckande, kokade, malande.
Tur att jag hade matchen i Swedbank-arena och en rolig fest i fredags att leva på. Och tur att VP visade prov på grymt tålamod.. även i taredapåetthalvtdjur-sammanhang.

Vi försökte planera för en annan livematch... Fick tidigt i höstas en inbjudan till Varberg och Sparbankshallen... Vi har lösa planer på att bila ner... hinna prata med varandra, bo bra och ja... vila, bara VP och jag. (Innebandynörd?) Vi har tittat i kalendern efter en match vi vill prioritera samt att vi som bonus skulle kunna ta en pinne med Curt. Pusselbitarna är många... kanske i början av januari. Vi har tidsmässigt lite att ta hänsyn till i denna moderna familj, ett skönt kaos. Vi håller på att hitta formerna... eller början till formerna.   

Ikväll är det äntligen dags... Storvreta-Caperiotäby, en TV-match. Tyvärr utan Rasmus Sundstedt (eller?) som blev nackskadad av Warbergs-spelarens tackling. Hoppas verkligen att skadan är lindrig... nackskador är inte att leka med. Håller tummarna. Det verkar vara poppis hos spelare i topplagen att sätta åt Rasmus.
Kristoffer Bergström verkar vara väldigt intresserad av Hammarby och Micke Karlsson affären...  Sätt punkt nu alla inblandade. Visa kärlek, släpp prestige och börja LEVA. Gå vidare! Vad ska Balrog ha Micke till? Varför inte passa på att få ut en slant, ingen annan lär vilja köpa honom efter det här. Balrog lär behöva tillskott i kassan. Micke är en bra spelare på banan men jag skulle nog inte skriva mer än ett års kontrakt med den mannen.     
 
Pool tappade poäng *suck*. Bacon- sjukan härjar i min närhet... har inte hunnit vaccinera mig... håll tummarna. Idag byter jag jobbmiljö... spännade.

Ännu en lång innebandyblogg... glömde korta ner Fredrik. Och ändå skrev jag inget om helgens resultat.
Uppdaterar: En annan (person med en innebandyblogg) som inte kan skriva korta inlägg är Heda, läs hans blogg om Balrogs agerande då de förlorade mot Hammarby. En mäkta upprörd Heda som använder det norrlänska "skämmes Balrog". Känslor är bra.
Jag håller med honom att samarbetsavtal är bra... både för unga talanger och de som har svårt att ta en plats i elitlaget. Frågan är bara HUR samarbetet skall se ut. Stort credd till Anwar som direkt markerar och vill agera där.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandyns Foppa och vad hände i Umeå?

2009-11-18 @ 11:41:26
City vs Dalen. Såg reprisen igår, tack för den möjligheten!
Undrar hur en som sällan ser innebandy upplevde den? Och de tittare som sällan ser lagen spela, kanske framförallt i år.
En utmaning för experterna att ge oss amatörer hjälp på traven...
City fick ju Dalen dit de ville (och vad var det?). Varför kom Dalen inte till sin rätt? City spelade smart och visst, de kämpade vilket de inte gjort (i samma utsträckning) tidigare i år.  
... det kanske ser helt ostrukturerat ut.. lite som Täby i kvarts och semi-finalen för några år sedan. Inget skönspel kanske, men när bjuder derbyn på det? Snygga mål blev det. Nu spelade City lurigt igen.. visade varför flera lag fick se sig besegrade ifjol. År två i högsta serien är det tuffaste... det är där City är nu. Ok, Dalen var bleka... men lite var det Citys förtjänst. En stor eloge till publiken, det var en fröjd att sitta på läktaren. Derbyn gör sig bäst live.  
    
Det här med pengar, hockey och kärlek:
Foppa har alltid ställt upp... i landslag och MoDo... även när han inte fått betalt. Jag var besviken på Mackan som valde bort blågult av ekonomiska skäl... och att han skippade MoDo under NHL-strejken. Besviken och förvånad just för att det var Näslund. Nu satsar han stort på laget som satsade på honom...
Innebandyns Foppa? Ge mig gärna namn... 
spelare som bjuder tillbaka, som inte ser insatsen på banan som enbart uppoffring. Murt, Kotten, och Aga är mina spontana namn. Nu tänker jag på engagemang i den klubb som satsat på dem som spelare. .. finns fler, sådana som Putte. 
Jocke Bäckström har mer än en gång velat rädda ÖIB:s kontrakt i ettan... stort!  
Innebandyns Foppa... visst finns de spelare som visat massor med kärlek till sin klubb även sedan de slutat spela. Hoppas de får credd.

Foppa struntar  i alla gliringar och kör sitt race, ställer inte upp enbart för MoDo:s skull utan för sin egen. Tror inte Näslund menar att han enbart ställer upp för klubben... den som inte gör saker för sin egen skull kommer inte att lyckas. Ni vet... först när man satsar på sig själv kan man satsa på andra....  Den som enbart offrar sig kan bli en bitter person...  Här finns många exempel utanför idrotten.
Nu satsar Foppa med hjärtat...  det är ett bevis på en god självbild.
Borde jag ta till mig något, lära mig något? Jo, helt klart. Dags att välja med hjärtat.

Imorgon ska vi på "banken" och se MoDo vs Luleå. Det var en trevlig överraskning att VP fixat biljetter... Vad är väl vita liljor? Nu är även Hinote klar för MoDo, i första hand måste det handla om att klara kontraktet... mycket snack om slutspel redan. När Sundström är tillbaka... blir intressant att följa. Tänk om man fått formera:).

Vad menade Vaara? Sa han: "Du vet vi har ju satt sista potatisen, inte hämtar vi hackan för den skull inte".
Tycker inte att VM-laget är så mycket att prata om, person-kemin är en del som styr. Jag hyllar Frida ofta, det kommer jag att sluta göra den dagen hon inte levererar. Det gör hon fortfarande, för mig är hon en backgigant.
Än en gång säger Vaara att spelare skall ta sig längre i slutspelet om de ska komma med i truppen.
Aha... det blir inte svårt för topplagen att värva i fortsättningen, jag tror blågult är ett mål för många spelare. Men de måste spela i lag som tar sig långt i slutspelet och det kommer inta alla lag att göra, hur bra en spelare än är individuellt.   

Ingrids innebandyblogg, den älsta innebandybloggen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

The request failed

2009-11-15 @ 21:14:31
Hämtningen av data misslyckades The request failed with HTTP status 503: Service Unavailable.System.Web.Services

Grymt lätt att följa innebandyn på nätet? Not. Eller drabbar bara ovanstående meddelande sådana som jag?

Kort:
Dagens skräll: Lockerud vs KAIS Mora, eller ska man kanske säga Johanna Ekeroth vs KAIS.
En stjärna kan inte vinna en match... men nog hjälper det:). Grattis Lockerud.  

Jämtdal... sikken kväll han fick. Minns när han la straffen i slutspelet mot Storvreta för några år sedan... matchen visades i TV... alla gapade. Han var väl typ 17 bast då. "Vad gör Täby?" Känns det igen?
Ramsin som slitet hårt i Tjeckien byter ut sig själv, inte konstigt om det skulle bero på överansträngning Det behöver inte vara så men... Orkar man ladda om han spelat fyra matcher på åtta dagar mot världs-stjärnor?
Trodde inte Caperiotäby skulle vinna över Wic då Sundstedt, Hagberg och Danne är småskadade enligt CT:s hemsida. På tal om hemsida... LÄS på CT:s. Klart godkänd med annorlunda artiklar och  filmklipp. (Uppdat: Kolla in Jämtals grymma straff igår, klockren! Det finns även en film av den 100kg tackling som Olofsson gav Rasmus Sundstedt. Måste ha blivit rött kort. Ackevi har bollen... Det ser inte kul ut, vare sig skadan eller tacklingen. Tråkigt att det händer under en innebandymatch)

Endre... har de något stort på gång eller?

Imorgon... soffan eller Gamliahallen? Undrar hur det blir när man ska sända matcherna på webben...  kommer det mindre folk till arenorna då? Bäst att jag röstar med fötterna imorgon... 
Någon som vill att jag skall vinka? Ser ni någon i bikini och pälsmössa på läktaren så är det jag.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Intressant eller förkastligt?

2009-11-12 @ 22:27:52
Lägre lön till de som snusar... 
Det är ett förslag från Lennart Holmlund.. typ. Jobbar man i kommunens regi kan det bli så... Eller?
En hälsorisk... Ok, nu ska man förbjuda godis på arbetstid... fredagsfikat som många har. Godsaker är väl en hälsorisk. Dessutom bör man kontrollera vad personalen har i matdosorna... De som spelar korpfotboll då? Risken att skada sig är stor där.
Man kanske ska ge lägre lön till de som har många olika partners... de måste man stävja... sex kan ju (ibland) vara en hälsorisk.
Jag undrar hur Holmlund och Co tänkte... ska bli intressant att följa. 
Jag både snusar och jobbar inte på kommunen *ler*.
(Lovade att lägga till något i stil med: " typ att det finns hälsofördelar med speciellt en av de risker jag tagit upp här". Undrar om han menade korpfotboll?) 

Är trött idag, nattliga (och flera timmars-) telefonsamtal är trevligt men... inte dagen efter. Nåja, jag skulle göra om det alla dagar i veckan om det behövdes. VIP-linjen är är alltid öppen... för very important persons i mitt liv.

Ha en trevlig helg... om vi inte hörs innan dess.

Uppdaterar då jag missat länka till nyheten ovan...
Dessutom måste jag bara hylla denna kvinna med sådant självförtroende att hon bokade vigsel med en man hon inte hade en kärleksrelation till. Jag skrattade... men det ska man kanske inte. Hon har nog inte alla getter hemma. Tar tillbaka det där med hyllar... var lite kul läsning iaf. 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Vem skriver en roman om innebandy?

2009-11-11 @ 22:33:39

En bok om innebandy? Alltså skönlitteratur, är det möjligt? Nu finns snart boken Innebandypiraterna att köpa. En bok som enligt författaren är skriven med kärlek till innebandyn. Läsarna är just nu med och skriver historia vare sig ni vill eller inte. Innebandypiraterna är nämligen ute på en bloggturné och först ut är min blogg. En innebandyblogg… något annat vore konstigt *ler*.

I dagens inlägg försöker jag ta redan på lite mer om romanförfattaren, Sölve Dahlgren.
Redan i våras la han ut några kapitel ut på nätet, många av oss har säkert tjuvläst där. J

Jag undrar vad han fått respons på innehållet och det faktum att han skrivit en bok om innebandy.
- Jag har haft en liten kärntrupp som tappert följt boken ända sedan det första kapitlet lades ut i februari och som frågade ofta under de månader i våras då det blev ett uppehåll. Jag tappade nog en del läsare där tyvärr, men jag hoppas de hittar tillbaks. Hela boken kommer att ligga ute på webben även nu när den kommer som pappersbok, svarar Sölve.

Att boken gått att följa på en hemsida har öppnat upp för feedback på olika sätt.

- Jag har fått många uppskattande omdömen, folk tycker det är kul med en roman där innebandyn tas på allvar. Tack vare vakna läsare har jag också lyckats rätta en del fel som smugit sig in i boken, säger han och tar några exempel.
- En turnering där jag hade skrivit ett lags namn två gånger på olika ställen. De blev utslagna i både åttondelsfinal och kvartsfinal. Då är man verkligen utslagen, säger författaren med ett skratt.

Hur slutar boken?

- Ha ha, vad svarar man på det? Bra för vissa personer i boken och sämre för andra. Det blir i alla fall ett avslut på den här boken samtidigt som jag öppnar lite för en fortsättning.

Kommentera gärna sensmoralen i boken...

- Oj. Kanske att ingenting är svart eller vitt i livet. Jag tror i alla fall att den förmedlar budskapet att det krävs hårt jobb och passion för att lyckas med någonting. Och att allt du gör förr eller senare kommer upp till ytan.

Om Charlie var en spelare i SSL, vem skulle det då vara?

- Han och alla andra spelare är nog en blandning av olika spelare jag sett spela genom åren. Men han har nog fått en del egenskaper från killar som Linus Nordgren, Mika Kohonen, Magnus Anderberg och Karl-Johan Nilsson. Playmakers som kan slå passningar som ingen annan ser.

Vem skulle du själv helst vilja vara i din bok?
- Alla karaktärer, ja nästan alla, har nog ärvt några av mina egenskaper. Men visst hade jag velat ha Charlies spelsinne och teknik, det hade jag själv inte som spelare under min korta karriär. Sedan gillar jag Emil mycket, eftersom jag driver eget företag, säger Sölve, som leende konstaterar:
- Ska jag vara ärlig hade jag nog själv inte platsat ens i deras juniorlag när jag tänker efter.

Vilken SSL spelare tänker du på om jag säger "Anton"?

- Jag tänker främst på alla lojala lagspelare som gör sitt jobb, ofta i skymundan. Jag tror varje lag i SSL har en eller flera Anton. De är duktiga som juniorer men inte superstjärnor och under spelarnas debutsäsong som seniorspelare skakar åskådarna och läktarproffsen på huvudet och säger "det blir aldrig någon SSL-spelare av honom".
- Men de biter sig fast, tränar hårdare än alla andra och tio år senare är de många gånger viktigare än stjärnorna för sitt lag för att de nästan aldrig gör en dålig match och är lojala med sin klubb, säger Sölve som inte saknar ord när det gäller karaktären Anton.

- En del av dem blommar ut och blir till stjärnor eller åtminstone lagkaptener mot slutet av karriären tack vare sin inställning medan andra kan spela i tredjekedjan i 15 säsonger och nästan ingen annan än tränarna och lagkamraterna förstår hur betydelsefulla de egentligen är.
- Det är faktiskt lite kul att höra av dem som läst boken att "du, Charlie är väldigt likt xxx" eller "Kalle måste ju vara xx". Alla har sin egen bild och framför allt sina egna favoritspelare i SSL som de tycker liknar karaktärerna i boken, menar han. 

Varför ska vi läsa boken?

- För att det är den mest vuxna skönlitterära boken om innebandy hittills, börjar Sölve och blir avbruten av mig som undrar vad han menar med ”vuxna” i det här sammanhanget. (Vuxenböcker kan ju ge en annan typ av association *ler*).

- Ja, det var väl ingen glasklar formulering. (skratt) Jag syftar på att det finns ett par barnböcker om innebandy sedan tidigare, säger Sölve som tycker det känns det fel att prata om boken som den första riktiga innebandyromanen.
- Det kanske finns någon som skrivit en tidigare. Man kan ju ställa sig frågan om en barnbok är en roman, säger mannen bakom Innebandypiraterna.

Vad är din egen arbetsinsats i timmar?
- Effektiv tid har jag nog lagt 200-300 timmar på boken när det gäller själva skrivandet och research, spåna idéer och liknande. Men sedan går det ju åt väldigt många timmar ytterligare för att marknadsföra och publicera boken.

- Jag började skriva i januari/februari, hade lite paus i maj-juni när vi fick barn. En spurt i juli-augusti och så skrev jag sista kapitlet i september. Sedan har jag ägnat tiden därifrån fram till början av november åt korrektur då jag faktiskt fick skriva om några scener för att boken skulle bli bättre, berättar Sölve.

- Jag hoppas att folk kommer att tycka att den är spännande och underhållande. Det är en bok skriven med kärlek till innebandyn, avslutar Sölve.  (Slut intervju).

Innebandybloggen Innebandy Enligt Mig önskar Sölve lycka till. Skulle inte jag vara först ut? *skrattar* Hittade DETTA på Magget.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

De sanna hjältarna är bänkgnuggarna, bra där Bult.

2009-11-11 @ 12:49:17

Innebandy idag igen? Japp...
Bult behöver inte någon närmare presentation en bollberoende back skrev jag i våras ... ja det var/är min bild av Bult som spelare.  
Bollberoende? Ha- ha, det låter som innebandyn är en drog... det var inte så jag menade.  Får kanske överlämna åt proffsen att förklara begreppet... Vet inte ens om experterna håller med mig om att Bult skulle vara (eller rättare sagt var) bollberoende. Det är hur som helst inget negativt att vara bollberoende.
Oj, jag kom ifrån ämnet...

Läste Bults innebandyblogg igår. Inlägget berörde mig... skriver av mig här. "De sanna hjältarna är bänkgnuggarna" "De ska träna lika ofta (om inte mer), alltid hålla humöret uppe för att inte störa gruppen, men de får sällan eller aldrig vara med på planen när det ska avgöras" (Mathias Bult Larsson)

Det är tufft att bänkas...  Utmaningen är att få spelare att känna så, att de är hjältar alltså.
... bänken kan verkligen vinna matcher åt ett lag. Det är lätt att glömma... och svårt...  
Lag med många spelare har en grym utmaning, låta alla spela så att det känns motiverande att stanna... 
Att bänka eller bänkas är tufft... Sedan finns de lag som nöter på... alla sätt är bra utom de dåliga.

Nåja, använder RSS för att lätt kunna följa de bloggar som intresserar mig. Idag hade Bult ett nytt inlägg... han följde upp det här med bänken.  Ett intressant och lite smärtsamt exempel, tror många kan känna igen sig. Dags för en krönika Bult?

"Det finns spelare man inte kan bänka, de blir helt knäckta då", har tränare sagt till mig i olika sammanhang. "Han/hon tar det som ett personligt nederlag". "Bänkar jag XX så drabbar det hela laget".
Frågan är om man som tränare skall bära det ansvaret... Vad har spelarna själva för ansvar att ta hand om den här typen av utmaningar?
Kan man lära sig hantera en bänkning? Är det nyttigt? Utvecklande?
Konstaterade i det sammanhanget... även stjärnor är människor. (ja självklart, men ni kanske förstår hur jag menar). Det måste väl till viss del handla om personlig utveckling... detta kanske är ett ämne att bolla över till någon...  

Innebandyn är människorna som utövar den... Oj vilka svåra frågor tränare och ledare (och spelare) har att hantera... Det gäller att vara rätt kvinna/man på rätt plats.
Stor respekt till alla (ledare och spelare) som kan vill och vågar utsätta sig för detta. Kärlek till alla! Fortsätt kämpa.

Nytt ämne:
Hur slitna är spelare som fått mycket speltid under landskampen. Att spela landskamper innebär inte bara matchtid... de är resor, hotellnätter... sedan ska spelarna jobba. Tuffa bud. Storvreta har grymt tufft schema framöver. Riktigt tufft, Storvreta väljer att ställa upp på en TV-match, ... Storvreta röstar med fötterna... och vill visa upp sporten i TV. STORT credd. Sportsligt blir schemat tight och klubben får bokstavligt talat lägga ner tid och kraft på värdskapet.  
Caperiotäbys spelare fick mycket speltid... de hade en tuff match mot Järfälla strax innan resan. De möter snart Warberg som bara hade en spelare med i landskampen. Det är en tuff match hur som helst för båda lagen, undrar om någon av laget har en fördel... Många matcher i benen eller de som vilat? AIK möter Sirius...  en lätt match? Sverige spelade en hel del på "lite folk" ... och tog därmed hem medaljen.  
I går verkade det inte vara någon större fara med Daniel Johnsson... fyra kassar, trots landskampen *ler*. Han fick spela två matcher, ingen dåligt debut. Grattis Johan Samuelsson, vad jag förstår fanns han med från start i alla matcher.  (rätta mig om jag har fel)

Oops, nu är lunchen snart slut. 

Det kommer ett inlägg till idag, senare... skrev om det igår...


UPPDAT: Damerna har samma utmaning... dubbelmöten kanske väntar. Tog SSL som exempel idag. (nej det är inte mindre viktigt med elitserien)
MERA UPPDAT:... En extra landskamp för damerna, två dagar innan VM. Alla nöjda och glada? Har inte sett spelschet men inför Finnkampen protesterade tränarna då det blev för tight schema. Lägret i samband med Finnkampen blev inte alls så tufft som tränarna uppfattat innan. Nu är det dessutom en dags vila innan... 
VM närmar sig, det går inte att missa. Innebandy.se gör allt för att påminna oss... bra där.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

En sann Göteborgare, kom ihåg Koppens födelsedag

2009-11-10 @ 20:17:28
11 november 2010, tycker min hyllning passar lika bra i år som förra året. Koppen förändras inte. Det är bra det!

Inlägg från november 2009.

Koppens födelsedagEn "gammal" bloggkollega och vän fyller år imorgon. Koppen är imorgon ett år ifrån det magiska strecket då man bli MOGEN.

Jag hittade en bild som jag tyckte passade denna dag. En sann Göteborgare har blåvitt hjärta, ja men självklart!

Om Koppen:

-Koppen har en av världens första innebandybloggar, men han är en periodare...

-Han tänker och skriver med hjärtat.

-Han pratar ogärna i telefon om det är damfotboll på TV var det någon som sa.

-Han håller på West Ham i PL, ja... någon ska ju göra det också.

-Koppen har uppfunnit alkolås till mobiltelefonen, helt klart en produkt som behövs... Bra där Koppen. 

-Han gillar TV-spel, sport och att spela på sport.
-Dessutom ägnar han fritiden åt att träna andra i sporten innebandy.

-Han älskar musik... eller musik och musik, han älskar Winnerbäck och typ Kent.
-Koppen måste väl vara... Göteborgs mest eftertraktade singel (om det nu inte hänt något nytt sedan förra veckan). Ett kap, helt klart.

Till Koppen
Jag tänker INTE gå in och ändra i texten.
 

# På tal om musik, nu är det Rock ´n roll och inte Arabic som gäller i Tibblehallen... snacka om utveckling:)
# Imorgon skall jag skriva om Innebandypiraterna har jag lovat, hälsa på då så ska ni få veta hur boken slutar *ler*. 


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Palestinalåten i paus? Imponerande coaching i Tjeckien

2009-11-08 @ 01:09:12

Ett mycket kort inlägg och mycket sent dessutom...  Har inte ägnat många minuter åt innebandy idag... och gör det inte nu heller.

Innebandyblogg, inlägg nummer  618.
Nya grepp i landslaget... man rör om och ja... rör om. 
Läste att man plockat upp Sundstedt som forward... snacka om coachning. Lite "bohemerna-stil" där *ler*. 
Tre Täbyspelare i samma kedja, verkar ha varit ett lyckat drag.

Göransson: "Vi gick ner på folk och ändrade om radikalt för att få ny energi"
Fråga: Spelade man Palestinalåten (eller någon annat Arabic -låt) i paus också? *l*  

Hur som helst grattis till segern... en radikal vinst med energi... kanske man kan säga. IMPONERAD.

Nu kanske det låter som Täby vann den här matchen... men det är bara att titta i matchprotokollet.. inte bara CT där inte...
Kunde inte låta bli att skriva... då den där Palestinalåten dök upp... TV-matchen då CT hämtat energi från en låt i omklädningsrummet.
Är känd för ett snabbt och rörligt intellekt. (eller var det rörigt) 

Grattis alla svenska-lag... idel skalper. Men hur blir det... de lag som vinner straffar men inte matchen har änså chans.... Visst måste det bli så? Straffar är inget bra sätt att avgöra matcher... eller turneringar tycker jag. Bästa laget vinner matchen, punkt slut.

Snart är det dags att säga god natt.
Min son sa grattis till mig för en stund sedan när han kom hem från polarna.. haha... jag är MAMMA, inte pappa. 
Kom ihåg era pappor idag.  

I bland annat Uppsala, Västerås och Umeå följer man turneringen med lokal-vinkling, tänk om alla lag hade det så.  

Till sist: Der finns en del som vill att män ska träna på att visa känslor, en som går före med gott är Luca Toni, anfallare i Bayern Münchens... Ha lämnar matchen efter att ha blivit bänkad, underbart!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Poängligan vinner...om SM-finalen där WIC:s klack ägt

2009-11-05 @ 16:31:18

Lite av varje:
Någon som tänkt på att poängligan (ofta) toppas av spelare i lag som går på två femmor. Egentligen är det mer imponerande när spelare med mindre speltid (i lag som ofta spelar på tre hela femmor) regerar. Ta "Mini" som exempel... IKSU kör nästan alltid tre femmor.
Vore intressant att titta på spelarna speltid kontra gjorda mål/assist. Svårt att få fram såklart... den statistiken förs väl bara internt. Spelare i lag som utvecklat ett effektivt power play får en del försprång... 
Oj, det finns många faktorer som spelar in. Allt går inte att mäta...
Alla som gör mål imponerar... lite speciellt är det allt med spelare som trots 20-30% mindre speltid huserar i toppen.
Om vårens höjdpunkt... tittade på Strignérius bilder från SM-finalen, sköna bilder.
... man kan inte ta för givet att Warbergsklacken kommer att stå för 75% av stämningen. Ingen vet vilka lag som går till Globen förrän någon vecka innan... himla klurigt. Det blåtågets passagerare har verkligen bidragit till en lyckad innebandyfest. Stort credd och massor med tack till Stafsén & Co.. 
Vad blir en SM-final i all sin glans utan Warbergs hejaklack och fan:s.
Snygg dikt... eller så inte.

Jag håller tummarna för alla som sliter med folkfesten i Globen... att man kan kan skapa en hype. SEI har ingen info på sin sida, de är väl arrangörer?. Googla-de mig fram till denna sida, förra årets sajt. (Uppdaterar, länken är borttagen nu)  Nåja, fem månader kvar... Var köper man biljetter? Bara på SJ fortfarande? 

Nu är det uppehåll i elitserien och SSL, jag har fått ett halvt löfte om en gästblogg av en profil på plats. Inlägget kommer att handla om turneringen i Finland. Vad skulle ni vilja läsa om? Kreativa förslag mottages med tacksamhet, vore kul att kunna föreslå något "stadigt". Han har säkert egna idéer, men tips brukar vara inspirerande

Gårdagens citat "Man ska inte blogga när man är full" Borde det inte bli roligare inlägg med lite vin under västen? Haha, nej
... och inte när man är arg heller. "Först när man tänkt färdigt ska man skriva" ... Aha, tänk det hade jag missat *ler*.
39,5 i feber har dottern... oförskämt pigg ändå. Är själv lågtempare (en kall människa) har jag 37,5 ...  är jag rätt knäckt.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hagberg och Hyvärinen i topp, grattis. Årets volleymål

2009-11-04 @ 17:26:14
Det har hänt saker i toppen av poängliga... Caperiotäby har passerat AIK.... Hagberg i topp... Hyvärinen tvåa. Hagberg t.ex. gör sex poäng igår. Ganska kul för Täby inför uppehållet. Poängligan brukar förändras.. mot slutet av säsongen är det ofta andra som levererar poäng... Säsongen är lång.

Konstaterar.... innebandy handlar om att vinna matcher. Men det är "vägen dit" som får betyg. ... räknas inte vinst?. Både Gittan och Danne Bron Sundbom skriver om detta idag, med olika infallsvinklar.  
Underkänt för CT igår... keeee? Och Järfälla... får inte mer än godkänt, även det lite märkligt.
Undrar om det inte skulle bli mer rättvist om även coachningen får betyg... laginsatsen 
Betyg handlar till stor del om betygsättarens förväntningar...  

Å andra sidan skickar topplagen märkliga signaler till sig själva, och till oss som följer serien. Ofta snack om hur dåligt man presterar då man ändå tar hem matcherna. Har vi hört det förut? Vi var bäst... det är man ju om man vinnner.  
Hyvärinen faller på ett sätt i den fällan igår. Hur kan man säga att man gör en DÅLIG match när man vänder som Täby gör. På plats var många lyriska över vändningen... 
Järfälla hade i princip vunnit matchen ju...  Årets svettigaste vändning?
En dålig match för hemmalaget? Varför säger man så? Borde man inte var stolt?
... snacka om coachning... ta ut målvakten med fem minuter kvar... Vilket förtroende spelarna får och vårdar det. Räknas inte sådant?
En lite miss av IBM (alla kan göra misstag)... en av matchvinnarna  får inget betyg, 30 spelade minuter...

Önskar jag varit på plats, det var tydligen roligt att sitta på läktaren. Årets volleymål av Järfällas Gavelin...  Någon som filmade?

Järfälla gör det bra, i sin första match utan slitvargen Cédric är man nära att slå CT. Joakim Lindström har synpunkter på domarna men understryker att det inte var domarna som fällde dem.  
Är för övrigt trött på allt gnäll om Järfälla som klubb. Är speciellt less på det där med klagandet på deras hall. Att kommunen inte satsar på innebandyn ska Järfälla inte lastas för. All kan mer och bättre när det gäller publiksiffran.. varför hängs Järfälla ständigt ut? De finns lag som har sämre siffror... Spindelfobi någon? Väntar fortfarande på några rader från en som också reagerat på detta... en typ av gästinlägg. minikrönika.

GRATTIS... bloggkollegan Nordström fyller idag 33 år, eller något i den stilen. Jag förärar honom med en låt som gör en glad. "Birthday song". The Beatles live...  Även den som inte fyller år blir glad.
Nordström har en annorlunda innebandyblogg.. mycket nostalgi... en blogg som sticker ut på sitt sätt.
Sluta inte Nordström, fortsätt bygga en typ av arkiv...

På tal om ARKIV. Det finns inte i vår värld förutom på förbundet. Magget vägrar... varför? Om nu Magget har varit med och påverkat så mycket, varför inte ha ett bra arkiv. Är fortfarande irriterad för att IBM tvingade Innebandynytt att ta bort sin sida när de värvade Rappel. Många nätters slit är borta... massor med historia... KORKAT att inte bevara det. Eller korkat... de kanske bara har otur när de tänker.

300 färre personer på läktaren igår... än förra gången, samma match... alltså, den som ställdes in.

Kom ihåg, vinner man en match är det "bra jobbat" oavsett hur man pelar... Vi snackar högsta serien.

Göranssons landslag verkar vara sagan om de tio små neger nej förlåt chokladbollspojarna. Vem ska ersätta Gillek? 

Uppdaterar 20.32:
Bodén i landslaget... aha.

Nytt ämne:
Två i D:s lag har drabbats av Svininfluensa... intressant tid framöver. Hon ligger själv i soffan och hostar och fryser...  Hon blir hemma imorgon.
Har mutat henne med julmust och Vicks blå. Barnen vet att om de kommer hem med Svininfluensan får de ingen månadspeng. Money talks!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Minimum av byråkrati, bra där SIBF. Webb-Tv

2009-11-03 @ 12:24:54

Yes, nu verkar webb-Tv vara på "G", de som SEI tagit initiativ till. Hörde om det redan i somras, började fundera om det bara var snack. Eller om det var ett dåligt koncept man presenterat. Frågade faktiskt för någon månad sedan, men fel person.
 Nu meddelar SIBF: Angående formerna för en överenskommelse om webb- Tv har vi tillsammans med extern part kommit långt, vilket torde vara klart inom några veckor. (Verkar handla om ett avtal som SIBF, SEI och produktionsbolaget skall få till). Hejar på, och hoppas på en lyckad satsning.

Fråga: Vore det inte vettigt att SEI kunde hantera den här typen av frågor, ha en egen budget... så fungerar det i flera andra sporter. Det är kanske dags att ge Elitinnebandynföreningen friare tyglar, tror det skulle gynna sporten. Dessutom handlar det om att visa förtroende. 
Det kanske kan bli så då SIBF och SEI skriver nytt avtal:  

"I dagsläget är inget nytt avtal tecknat mellan SEI och SIBF, varför det gamla löpte ut den 30 juni, 2009".
 SIBF:s sätt att se på byråkrati bäddar för mer makt åt SEI. Eller hur? 
Läs:  
Inspirerar till handling med ett minimum av byråkrati
• har en effektiv organisation genomsyrad av professionalitet
• fastnar i inte i detaljer utan ser alltid till att driva innebandyn framåt
• har ett målstyrt ledarskap med mod att prioritera

Mycket bra målsättning!

Mer innebandy: Balrog-Rönnby i TV. Var ingen riktigt het fight, ändå klart sevärd Delvis vann man matchen från båset, Kökeritz och Widar. Rönnbys omställningar imponerade, rätt lag vann.
Med lite kreativitet skulle man kunna fylla hallen en sådan här kväll... det blir bättre TV.

Fick frågan vad jag tyckte om Amalgam skämtet.
hoppande groda eller humor... en smaksak. ...

Sändningen: Den nya programledaren gör andra bra, precis som vissa innebandyspelare gör på banan. 
Hon ställer öppna och bra frågor och är grymt påläst. Det verkar som hon verkligen fallit för sporten. Marika har en positiv inverkan på andra i rutan, svårt att sätta fingret på vad det är ...
Försöker: Det är inte polarna hon intervjuar eller kommenterar... utan innebandyn.

Vaaras kommentar om Emma Lundmark då? 
... "inte klickat i landslaget" "Räcker inte med ett par bra år i Falun". Sällar mig till skaran som inte förstår... Håller tummarna för att något får Vaara att tänka om. Hon är ju kung.  
Pratade med Emma i våras, hon var verkligen fokuserad på att lägga ner allt hon hade för att kamma hem VM-guldet. Det syns att hon varit seriös... tränat hårt, ny storlek på tröjan i år?. Btw, de som sett Falun säger att många spelare i Falun mer vältränade ut.  Mycket har hänt på två år där...

Vad är senaste SSL-skvallret? En coach som hänger löst?

Oddsen talar för att innebandyspelaren som tog plats i fotbollens landslag kommer att återvända till innebandyn. Tänk att man kan spela på allt.... 
Hoppas att SIBF har kommit ihåg att bjuda in Henke till VM i Västerås och till SM-finalen. Vad är egentligen VIP i vår värld? Finns en hel del att jobba på där.  

Nytt ämne:
... besöksrekord... det handlar om antal sängplatser i mitt hem. Försökte räkna hur många portioner mat som serverats runt mitt bord i helgen, hur många tallrikar om diskmaskinen fått ta hand om.
Gästerna har avlöst varandra, riktigt skoj, även om det blir mycket extra jobb. Åtta sovgäster sammanlagt, hade faktiskt rena lakan till alla. Tv inplanerade middagar fick många extra gäster... 
Lag med dålig ekonomi kan höra av sig när de har bortamatch i Umeå. *ler* (OBS! Medtag eget sänglinne) 

Innebandy efter en hektisk helg: Var väldigt skönt att bänka sig i hallen i söndags... lite space, egen tid och varmkorv. Det var som min favvo cafédam i Dalen kände på sig att jag var trött, hon kom med kaffe och varmkorv. Jag skulle kunna gå till hallen bara för hennes skull, snacka om att få människor att känna sig välkomna. En innebandyhjälte!

Nu är han här
Cédric Rüegsegger till Dalens trupp... Lite kärlek med i spelet?

Till sist, ombads att svara på frågan varför jag har en innebandyblogg.
Tänk... jag visste inte vad jag skulle svara.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

HERRfotboll, säger Leijnegard. DAMinnebandy ikväll

2009-11-02 @ 18:52:09
Hörde Micke Leijnegard säga att ett lag tog guld i HERRfotbollen, alltså Allsvenskan... Himmel vilken mjukis Micke har blivit. Ja eller blivit kanske var att ta i. Hur som helst... inte ofta man hör någon som pratar om herridrott, herrfotboll os.v.  

Nu är det dags för DAMinnebandy på TV. Fick frågan hur dessa två lag (Balrog och Rönnby) spelar i år. Ska erkänna att jag inte sett någon av lagen i år... Låg sjuk när jag hade chansen.

Sätt på TV:n nu så ser vi DAMinnebandy, tyvärr utan Widar på banan. Tagga nu Kokocha.

På tal om innebandy. Fick ett mail från en lokaltidning i en annan del av landet.
... inte lätt för journalister att skriva om vår sport när inte det finns bra fakta om matcherna. Hoppas innebandy.se snart hittar en lösning på problemet med resultatsidan... Jag håller tummarna.

Henke... på tapeten igen. Ta och bestäm dig nu.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Historisk match för Caperiotäby, tack vare Ramsin

2009-11-01 @ 23:32:37

Dalen har alltid tagit poäng i matcher mot Caperiotäby... alltid. Det enda lag Dalen aldrig förlorat mot.
Men så händer det... Ramsin storspelar, Hörna också. Dalen vinner skotten överlägset... då tar Täby tar sin första trea.
Visserligen vann dåvarande Caperioråsunda över Umeålaget när man var uppe och vände 05/06..  (vände för att SIBF gjorde om serien... visst var det så) 
Sedan har man ***åtta (eller sex?) raka förluster, två i sudden. (reserverar mig. innebandy.se vägrade lyda när jag skulle dubbelkolla detta) Så... visst kan man prata innebandyhistoria. Firar man i Täby ikväll? Grattis Jäderlund, bra jobb!... ett helt annat lag än i måndags. Skulle kunna ta upp minst tio "saker" och lika många spelare som var bättre i den här matchen... minst.  
 
Den här matchen fick jag valuta för entréavgiften... tack för det Dalen och Caperiotäby. Alla höll inte med efter matchen... men från min sida av läktaren var det spännande hela tiden. Och innebandyspelet föll mig på läppen. lite mindre fart än jag väntat mig kanske.

Flertalet journalister i Umeå menar att Dalen var det bästa laget. Kan inte hålla med de som säger att Stockholmarnas seger var orättvis... Visst Dalen skottade mycket mera...
Men CT har spelare som verkligen kan hantera klubba och boll. Mycket bättre trupp, inget snack. De hade matchen tycker jag. Och så har de ju Ramsin... världens bästa målvakt. En fröjd att se. Om någon skulle ha en "femma" i betyg så är det Jämtlands stolthet.
Hagberg var het... farlig kille det där mellan varven. Märktes att han hellre ville spela innebandy i Umeå än se fotboll i Göteborg. Visst var det så? Edlund märktes ikväll, på G igen? Vore kul! Har såååå ofta imponerats av honom...  gjorde det även ikväll. Han ville inte heller åka till Göteborg ikväll .. såg det ut som iaf. :) 

Dalen imponerade, nu var det ett tag sedan jag såg dem spela... spelare har växt in i de nya rollerna och växt som spelare. Bl.a Anton Samuelsson som gjorde en bra match, riktigt kul att se. Filip Stenmark har tagit flera kliv framåt. Johan Samuelsson visade varför han fått en inbjudan av Hallstensson/Göransson. Men det var ju ingen förvånad över. Nilsberth... gör sällan en dålig match.
Hörna var riktigt riktigt bra, nollade i 2,5 period (över 50 minuter)...  Hörna tillför trygghet, helt klart.  Välkommen tillbaka.

Återkommer nog och uppdaterar... Hade tänkt skriva mer om matchen.
...  blir störd hela tiden ikväll... Har tydligen blivit utsedd till medlare mellan två personer som säger sig älska varandra men som just nu visar... något helt annat.

Har innebandy.se problem sedan i fredags? Isf är det mig det är fel på... har haft bekymmer med framförallt livematch... betydligt längre än så. Teknik är kul, bara det funkar.

Uppdaterar härifrån senare: (kanske)

TRÅKIGT: Ville inte tro att det var så, det snackas ju en del...men nu har visst även VF:s sportchef fått nys om det:  Mattson på väg från City... Läste han inte mitt förra inlägg?
**Uppdaterar: Sex matcher ska det visst vara.  

Måndag 13.59. Nej, jag uppdaterar inte. Kanske återkommer till gårdagens match i ett annat inlägg.
Undrar om det blir någon mer blogg om innebandy i år... haha.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bodén och Rappel skulle göra skillnad i City.

2009-11-01 @ 14:17:46
Skall strax bege mig till Gamliahallen. CT har väl haft svårt för Dalen här i Umeå och på hemmaplan. Alltid med andra ord.
Hoppas på rolig innebandy... det ska bli intressant att se om vad landslagsspelaren Danne Bron Sundbom väljer för procentsats idag.  Han skrev efter matchen mot City för en månad sedan att han gått på 65%... Hoppas få se lite blågula kvalitéer 
Visst... i matchen mot City såg man mål man sällan ser i SSL... men jag hade väntat mig mer av mina 90 nedlagda rikstaler. Pekar inte ut Danne, men han får bli mitt exempel... (Skrev ett par inlägg om matchen.. se länk ovan)
Ska man spela på Dalen eller? Alltid svårt...  Caperio har mycket bredare trupp... Dalen spelar hemma...
Kanske bättre att gynna Dalen och köpa fika än att spela bort pengar...

IBK Dalen... värvar under pågående säsong, Cedric gjorde mål så sent som igår, hemma i Järfälla mot Umeå City. Kan kanske bli en intressant spelare att följa... Får väl chansen att se honom i derbyt den 16.

Det är MÅNGA som bett mig kommentera matchen i onsdags och det faktum att Umeå City även förlorade mot Järfälla. Det är svårt...

Det sitter iaf inte i benen, klubban eller innebandykompetensen. Det går INTE att hänvisa till att Jacke gick till Falun. Det var inte han som gjorde City till årets Rookie förra säsongen. Det var inte han som gjorde City stolta offensiva, luriga, hungriga och ... ja City.
Tror inte City behöver plocka in nya spelare för att hålla sig kvar, de handlar om att gå back to basic.

Nu ska jag skriva något som kanske låter motsägelsefullt... City skulle behöva en spelare som sticker ut... som gör det oväntade och vågar. Jag tar ett exempel på en sådan spelare: Peder Bodén... Ja, han var den första jag tänkte på. Han är liksom Peder... ingen kan kopiera honom, dessutom levererar han. Det var inte alla dumt tänkt av City att försöka värva honom i våras.. inte alls dumt. 

Och visst behöver man förstärka försvaret... skulle vara kul att se Totte Rappel i den här laget... när han är på bästa spelhumör skulle han verkligen tillföra det City behöver. 
Bodén och Rappel alltså ... 
Frågan är vilka i den BEFINTLIGA truppen som skall kliva fram och våga ta en ny roll... 
... det är INGET fel på truppen. Svagheterna kan kompenseras med hunger och mod...   City måste helt enkelt börja tro på sig själv.
Varför spelar vi överhuvudtaget innebandy? Ingen MÅSTE ju ... alla kan lägga av imorgon... Låta bli att gå på träningen om man nu inte vill. Vad är det värsta som skulle hända? Vill man inte så ska man inte.  

Jag vill jag kan jag vågar... är det som kommer att rädda City. CITYHJÄRTAT, det som förra säsongen skrämde slag på några av lagen som slogs om slutspelsplatserna. Titta på truppen... det är samma lag, de lag som skrattade faran rakt i ansiktet. Hade roliga kombinationer... stack ut och upp liksom. Varför ser de inte det själva?
Ville gå ner i båset och påminna laget om att glädjen kommer när man börjar tänka VILL och slutar tänka måste.
Nu startar vi tävlingen: Vem hade roligast på banan idag? (i fortsättningen alltså)

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.