->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Rösta på Hanna och bidra till innebandyutveckling

2009-10-30 @ 08:30:16

Hanna Wikberg är 14 år och målvakt i Skattkärrs IK. I somras förändrades hennes liv drastiskt då hon fick veta att hon är sjuk.
Sjukdomen stavas diabetes. Ett hårt slag för en tjej (och dessutom tonåring) som älskar sport. Hon är aktiv i både fotboll och innebandy.

Hanna lär vara en positiv tjej som gett sig tusan på att kämpa och förändra sitt liv så lite som möjligt. Så här långt har det gått bra (både för Hanna och Skattkärr).

Keepern har sökt ett stipendie från Drömfonden. De delar ut 50 000 kronor till en "ung diabetiker med visioner". Hanna har nominerats som en av tre finalister. Hon vill ta med sitt lag till Tjeckien och spela innebandycup. 

Rösta... gör innebandyn synlig, hjälp ett helt lag att utvecklas. Dessutom får Hanna credd. Minst tre flugor i en smäll.   

Rösta på Hanna, följ LÄNK
Info finns om de andra två finalisterna.  I vänsterspalten kan du på "Rösta på din favorit".

Blogg: Har lovat skriva om matchen i onsdags... Håller fortfarande på att smälta den:). Återkommer. På söndag är det innebandy igen... Dalen vs Caperiotäby, en match jag ser fram emot.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Många ämnen, Jihdes ersättare, RIG m.m

2009-10-28 @ 17:29:49
Expressen skriver om innebandy och landslaget, skoj... Nykomlingen i blågult Johan Samuelsson får 20-frågor av Expressens Per Jakobsson. Man blir liksom glad när man hittar något på Expressens nätupplaga om just innebandy. Som sagt.. skoj.

Skall bege mig till Gamlia om någon timme sådär...  har grymt ont i nacken igen...  Förstår inte hur de som har ständig värk orkar. Är smågrinig och irriterad och tycker att alla andra gör fel... "som vanligt då" sa någon. Ha ha, kanske...
City vs Sirius... spännande!

Skulle vilja ge en ros till RIG. De verkar ge spelarna en bra utbildning om man tittar på vad de uträttar när de kommer ut "i verkligheten". Visst, RIG rekryterar många av de bästa... men visst måste de ha credd för det spelarna har med sig efter ett par år på SIBF:s innebandy-gymnasium. Finns säkert någon som har en annan uppfattning/erfarenhet... från läktaren ser det ut som om RIG gör ett bra jobb. Vi i Umeå kan bara tacka och ta emot... vilket lyft de skulle vara för en mindre innebandytät stad att få driva RIG.
Vet inte hur många procent av spelarna som blir kvar i Umeå efter studenten... några iaf.

Daniel Johnsson ska ersätta Jihde... oj, stora ord. En zorrande Jihde... ja, det kanske blir bra.
 
Hade ett roligt samtal med en vän i veckan, han hade varit och tittat på sin sons innebandymatch. Laget hade fått ordentligt med stryk och vi pratade om hur sonen hade upplevt detta.
"Han var mest bekymrad över sitt brännsår på knät" sa den uppgivna pappan. "Sedan berättade han vad han skulle köpa på Barnens Hus".
pappan summerade matchen med att sonen var försiktig i närkamper och så...
Pappan är en riktig vinnarskalle, en ibland dålig förlorare.. som tar det personligt om motståndarna gör mål. Han kämpar i alla lägen.
Kan säga att det lyste (lös) igenom att han inte kände igen sonen i sig själv...

Samma dag pratade jag med Jolle, hans son har börjat spela innebandy och är lite av en kung... han som själv avskyr sport. Noll bollsinne... om mamman har bollsinne vet hon inte... Hon har aldrig hållit i en boll. Jolles son fick sin första innebandyklubba av MIG... Sonen var då tre år. Ha ha, det var ju mest på skämt, jag hade ingen tanke på att det skulle bli en hit. 

Allt ärver man inte... 
Ett av mina barn ogillar verkligen att stå inför klassen och prata. Vad är problemet tänkte jag när S kom hem med sin första retorikuppgift. Försöker tänka på: Det är lätt att vara modig om man inte är rädd.
Just muntlig framställning är och har alltid varit min grej... har träffat många som S, i jobbet.

Btw... orättvist? Ibland tänker jag att det är synd att just denna egenskap/förmåga värderas så högt i arbetslivet bland högre befattningar iaf. Man kan vara en superbra ledare utan att vara bra på föredrag, presentationer 
Hoppas ingen av mina fd. kunder läser detta *ler* det kan ju verka som de har kastat bort pengar i onödan. 

Ogillar halloween, fattar inte varför det är så intressant att fira... Har iaf köpt hem godis om det kommer några barn och säger "Trick or treat" ... 
 
Allhelgona: Var på min väns grav idag, ville gå själv...  Kommer alltid att sakna honom, fem år sedan nu...  Är så tacksam för de allt det roliga och knasig han tillfört i mitt liv. Ler ofta när jag tänker på honom, hoppas han gör detsamma när han tänker på mig. Ler... där han är...
Mötte hans son, betraktade honom på avstånd när han arbetade men händerna... Wow, precis som sin pappa... Vissa ärver verkligen föräldrarnas rörelsemönster.
 
Till sist:
Jag avskyr att förlora i Fia med knuff mot småkillar, men det försöker jag att inte visa. Det är lov, både bonus ett och två är här den här veckan... Imorgon kommer mina två kidz hem. Längtar!

Om en timme... klubbinomhusboll som någon sa när hon var liten.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det kan kosta för Sirius, kosta för IKSU o kanske AIK

2009-10-27 @ 19:01:16
Har skrivit det förut... all heder åt klubbar som tar ansvar och visar TV:matcher, tack Sirius. Klubben visar att man menar allvar och vill bidra med allt slit det innebär. CREDD!  Dessutom en nykomling som riskerar att bli (citerar) "sönderlästa i TV". Hade kunnat ha överseende med att just Sirius tackat nej till en TV-match, de är de etablerade lagens klubbar som skall gå före med gott exempel.

TACK även för uppvisningen. Mr Erik Svenson... vilken kille.
Han fanns på hörsägen med i mitt landslag, nu fick jag se med egna ögon. WOW!

Sirius offrar sig (?) och tar på sig TV-matchen och får därmed spela TRE matcher på SEX dagar. Skulle kunna stå dem dyrt, de får slita... särskilt på en spelare som Erik Svenson. Så mycket speltid!
Iofs har andra sporter så tätt mellan  sina matcher... undrar ändå om det inte kommer att straffa sig.
Sådär ja... då har man hjälpt till med tändvätska eller?

Imorgon kommer Sirius till Umeå och skall möta just Umeå. Fina skalper i ryggsäcken och många matcher i benen. Försökte tänka mig in i hur en match mellan City och Sirius kommer att se ut. Svårt!
Tror att City vinner, har spelat på det och jag har INTE råd att förlora mer pengar nu.
Jag hoppas att City tar med sig det som varit bra i tidigare matcher och inte allt som inte fungerat... finns bara en väg för City... HÅLL UPP TEMPOT.

Två nya landslag har presenterats Skall hålla mun, bara glappa LITE.
De matcher jag sett med landslagsspelare i år... ja, alla har inte levererat, andra har imponerat. 
Några från mitt herrlandslag får chansen, Johan Samuelsson... jaaaaa, så kul. Daniel Johnsson var på reservplats i "mitt tänk".  Trodde på Samuelsson redan förra året, han stod tydligen på tillväxt. 

Undrar vad som händer på damsidan i framtiden? Spelare slutar för tidigt enligt experterna. Vad finns det att sträva efter ... om man redan varit med om allt innan man hunnit... bli myndig? Det här kan man bolla fram och tillbaka... vad händer med spelare med rutin? Fortsätter det så här... finns en risk ... ja, ni fattar. 
Vill understryka att jag förstår att Vaara vill ta sig an VM med bästa möjliga lag.
Ett landslag med "juniorer"... kan visst vara och bli bäst i världen... 
Undrar hur andra landslag resonerar... kanske är vår sport unik, man är redan som junior klar för senior VM, i allafall spelmässigt.  
Kanske vore nyttigt för Svenska daminnebandy att få en ordentlig konkurrent... hur skulle laget se ut då? Det kanske inte skulle se annorlunda ut...  
Säger inte att någon spelare inte borde finnas i den blågula truppen... men jag bollar lite... återkoppla gärna.
   

Är många matcher en möjlig nyckeln till SM-guld? Så kan det vara.
Är det bra för IKSU:s Globen satsning att ha halva truppen i landslaget?
Förra året var jag orolig... då var det tätt mellan många av IKSU-spelarnas matcher/läger/cuper/kamper. Dessutom egna träningar som knappast liknar något annats lag i elitserien.
Hur mycket håller man för? Hur mycket vila behöver spelarna? Det är inte bara matcher utan tuffa resor.
Räddningen är självklart en väl avpassad träning, en bra fysisk status.

Kanske ser schemat bättre ut i år, i fjol var det MÅNGA tränare som reagerade på att det var ett tight schema, många dubbelmöten och då i högsta grad för IKSU.
Några tränare gick ut med detta... andra höll en låg profil. Tror IKSU har inställningen att deras spelare kan och ska palla, de grundar liksom för det. 

Har faktiskt aldrig tidigare tänkt att de många engagemangen tog ifrån IKSU SM-guldet, de tänker jag inte nu heller. Men visst måste det kosta en del... tära. Många matcher kan också vara nyckeln till SM-guldet. 
En match i veckan är för lite hävdar några SSL-spelare jag pratat med under åren... 

Jag är en stolt Umeå- bo som håller tummarna för att IKSU klarar av det tuffa schemat, att inga elaka skador drabbar dem. Det vore inte så dumt om guldet hamnade här i stan igen... nämligen. 

Är det med AIK som med IKSU, att det kan om det vill sig illa kosta att ha landslagsmän... (de tog hem spelarna en dag tidigare en gång vill jag minnas, inför semi mot Falun)
Nja, de kan ju köra landslagsträningen på sina egna träningar numera. Ha ha. 
"Förmodligen är AIK bra mycket bättre än ett icke samkört landslag" sa någon
... och jag sa: De skulle slå Finland.
Blågult har må hända för få landslagssamlingar, å andra sidan tränar halva landslaget (med coach) tillsammans flera gånger i veckan. Det kan Finland inte slå!
(Detsamma gäller inte damernas landslag, Grubbe är inte blågults matchcoach. Stora delar av det svenska landslaget träffas flera gånger i veckan... i UMEÅ, stort.. eller hur? ).  

Jag vill höra förbundet säga om herrarna "Vi tänker ta hem guldet igen, var så säkra"...  och då menar jag inte att Göransson i första hand ska säga det utan... de högre upp.
Förstår att man inte vill ta bort strålkastaren från dam-VM... men ändå.

Trodde Kimmo VILLE spela i landslaget, skrev han inte att han gav Göransson en anledning att höra av sig. Varför, nej tack? 
Btw, riktigt tungt avbräck för WIC att Nilsson blir borta, resten av säsongen. Det gör ont ont när jag tänker på det där med ledband och knän. 
Kohonen... måste han opereras är det tråkigt av flera skäl. Storvreta behöver Mika och publiken går till hallarna för att se honom. Stjärnornas stjärna just nu... bäst i världen enligt experterna.


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Inga matcher för mig och dammet finns kvar

2009-10-24 @ 23:40:52
Hade lovat en läsare att detaljerat berätta om dagens matcher... blir inget med det. Blev rånad på den här dagen av en elak huvudvärk. Missade alltså den viktiga City vs VIB och IKSY vs Balrog, riktigt tråkigt! Låg i sängen till 16 (hoppas ni antecknar denna intressanta information *l*) och sedan tillbringat dagen framför TV:n.

Imorgon har jag tre ib-matcher på önskelistan, men städningen då? En av dessa är bonusgrabbens.
Dammet och röran finns kvar...  
Missade Martinas FYRA kassar idag, trist.
Missade det snygga målet som Lundberg gjorde i öppen kasse, var tydligen så snyggt att tom. Umeåpubliken ställde sig upp.
Missade årets första vinst för City. De spelade riktigt bra i en period tydligen.

Som sagt... städningen finns kvar, men målen missar man liksom... så länge det inte är webbsändningar från arenorna.

Har fått lite förslag hur "mitt landslag" skulle kunna formeras... tack för engagemang och feedback. Lägger ut förslagen senare.
Någon skrev att han inte kunde formera mitt lag pga. jäv = egna spelare.  Spelare han tränat ..
Hallå... det har väl aldrig varit något problem i landslaget. Man får skilja på rollerna bara...

Endre på besök imorgon, Didriksson får fira sin födelsedag i trevliga Umeå. Ska vinka från läktaren (om jag tar mig till arenan alltså)
Trevliga skrev jag... och menar det, fattar inte vad som tog åt Ragge när han insinuerar på att det inte skulle vara kul att tillbringa en lördagskväll i Umeå.
Dags att Ragge går ut och gör stan *ler*.

Tänker på detta han skrev på Magget,
Lördag kväll i Umeå. Du brinner för det här, eller hur?
- Haha, för mig är det ett nöje att gå till jobbet varje dag och få jobba med våra bästa spelare och tränare i landet.©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

namn till en landslagstrupp... utan blågula spelare

2009-10-22 @ 15:10:47
Inleder med att säga att detta inlägg inte är någon kritik av den befintliga truppen, bara en kul grej.
Håll till godo.

Vi har mycket att ta av... 
Hade namnen klara redan i fredags men ... när jag skulle formera tog det stopp.
Jag behöver en coach ... helt klart. 
... just nu... bara en massa namn, men inga dåliga namn.
Grejen var att inte ha med någon blågul spelare... riktigt kul att sitta med detta.
Vi har helt klart många intressanta spelare i vårt land. 

Vem ska jag ta in som matchcoach? *ler*.  Vem är bäst lämpad? Vem kan forma ett lag och ta fram det bästa med dessa (eller med några av dessa) vassa spelare. 
 
Backar:
Andreas Ackevi, Caperiotäby
Henrik Olsson, Falun (eller Robert Nilsberth, Dalen… right *ler*)
Andreas Johansson, Pixbo
Marck Lundberg B, FCH (Jörgen Söderberg B Caperio, Mathias Hagert, Balrog)

Centrar:
Dan Johansson, Storvreta (eller forward)
Magnus Anderberg, FCH
Linus Nordgren, FCH
Johan Samuelsson, Dalen
(Erik Svensson, Sirius, )

Forwards:
Daniel Dalbjer, Caperiotäby
Jonas Adriansson, Falun
(Henrik Stenberg, Storvreta, Kalle Berglund F, Caperio. Johannes Skog, Falun- Daniel Johnsson, FCH, Patrik Malmström, Falun, Marcus Eriksson, Järfälla. Mattias Ryberg, Pixbo)

I mål:
Johan Rehn, Falun i buren, Klingsten, Storvreta på bänken.

Lagkapten Johan Samuelsson eller Andreas Ackevi ... eller?

Har redan fått in förslag på hur femmorna skulle kunna se ut...
Får kanske återkomma om detta... tar gärna emot förslag också.

Är inte inne i ett "il" när det gälller bloggen, allt har sin tid. Saknar Gurras blogg... kanske kommer något inlägg med tiden. 
Har inte läst många rader om vad som hänt i innebandyns sköna värld den här veckan... jo lite på Magget, där står det inte mycket nu mera. Magget tar många av sina nyheter från förbundets sida...  Varför skriva det som redan sagts när man liksom säger sig bevaka innebandyn.  Tips till Magget. Vill ni ha feedback, låt människor få ge kommentarer på artiklarna. Varför denna försiktighet?    

Henke ska inte spela innebandy. Ok... debut lagom till slutspelet kanske? 
Kanebjörk blir borta en månad, verkligen trist.

Logon ovan är ... den nya ligan. Veteraner & ledare samt dam och herr.  Tror denna liga kommer att uppskattas, verkligen ett bra initiativ av v-b ibf. 

Spelade innebandy i veckan, KATASTROF... har så ont i kroppen, fula blåmärken. Barnvakt och njuta på läkatren får räcka.

Oj, text föll bort om nya ligan i Umeå...  min trådlösa uppkoppling (kortet el drivrutinen) är inte på mitt lag. Får gå in och rätta till texten sedan, nu möte.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Pinsamt, korpsportsmässigt, skandal o landslagstrupp

2009-10-19 @ 12:03:33
Inleder med lite ironi.. det är ju ändå måndag.
Oj ... ledsen i ögat... besviken och skäms verkligen över korpsporten fotboll.
(kommer inte på några mer ord).
En BADBOLL får avgöra en fotbollsmatch, detta i Englands högsta liga. Pinsamt!
I vilken annan sport skulle det hända?
Domare som inte kan reglerna...
rånad på poäng...
Mm, tänk hur fotbollsfolket har det..  allt handlar bara om ett fåtal lag...  ointressant!
Ha ha, slut ironi.

(Uppdat: Nurmi hakar på med en text  om badbollen... Kul grej.  ) 

Nog om fotboll.. alltså prata Pool just nu, vi byter ämne.

Återkommer inom kort med min landslagstrupp...  herrar
har LITE bekymmer med att formera, måste helt klart ta in en matchcoach och en strateg...  Det fattas massor med kompetens i förbundsledningen i mitt lag eftersom jag själv är FK men också scout, ha ha. 
  
I min trupp finns inte en enda blågul spelare, det är liksom grejen.  
Vi har helt klart många heta spelare i SSL. 

Någon innebandy i helgen? Mm.. såg City vs AIK. Matchen talar för sig själv, var rädd att siffrorna skulle rinna iväg ännu mer...  City gav upp efter typ 0-5 (saknade coachning då, men det kom) och Mr Hallstensson fick ge sitt lag en uppsträckning i tredje. "nu får ni allt snäppa upp er" tror AIK hade en ledning med 7-2 då... Himmel vad mannen från Boden kan se bister ut... och låta sträng. Ler gör han först när matchen är slut... i bästa fall.  
Att AIK upplevs så överlägsna just nu, beror enligt Hallstensson också på att motståndet varit blekt. 
Undrar: Har Hallstensson någonsin sagt "Huvudsaken är att vi vinner". *l*

Tack till seket som HÖJDE musiken när Egebrant skrek då han blev skadad. Seket väntade aningen för länge, men bättre sent än... Det var riktigt otäckt... har aldrig hört något liknande (det smärtsamma skriket). Måste gjort grymt ont... Backen såg ut att vilja spela direkt trots att det blödde ordentligt. Lite coolt med sådana spelare.

City saknade Lars Bergström, Lingon drog ett tungt lass som kapten. Tydligen har familjen Bergström fått tillökning, grattis! Rätt prioriterat där ... men det märks hur vikig Lasse är i City. Fanns spelare som stack ut, lyfter på hatten för Peter larsson. Nästa match för City är VIB... som fick storstryk av Caperiotäby. Gissar att de är taggade, alltså VIB vill ta revanch och det är hög tid för City att ta poäng. 

För första gången i mitt liv satt jag på en bänk nära bortalaget, kändes hur konstigt som helst...  Innebandy skall ses från kortsidan... i Gamliahallen.

Om Klas pettersson hade jobbat (inte varit pappaledig) på SIBF hade jag mailat och frågat om hur andra säsonger sett ut... hur det gått för lag som inte tagit poäng på... vad är det nu fem matcher? (Tänker på City). Visst har det hänt förut, men sedan har det vänt?
Umeå tog ändå skalper i helgen, EC-guldet och Dalen herrar vann över Balrog.  

Såg 1,5 period av TV-matchen...  sedan fick jag ge mig av mot Gamlia. Man kan inte få allt. Marika, ett proffs, helt klart.      

Ma råkes. 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Gästblogg av en innebandyprofil som bl.a avslöjar...

2009-10-17 @ 13:10:10

Gästbloggaren som borde ha en egen blogg förgyller cyber idag. Här kommer inlägget:

Vem är jag? Inte längre en egen blogg, inte längre en spelare, utan blott en innebandyfantast som fortfarande är involverad inom innebandyn och som får äran att tycka till i denna belästa blogg, kul som f-n.

Koppen, du är min kung, kul att du är tillbaka….tillbaka som tränare på rätt nivå. Här hör du hemma, alla dagar i veckan. Ring om du behöver hjälp, men måste erkänna att jag inte har mycket att komma med. Du kan redan allt.

Capello
bloggar äntligen. Jag väntar på alla listor och kommer att läsa dom slaviskt. Tänk om man fick vara med på den listan. Hade tagit vilken plats som helst bara jag fick vara med.


VM för damerna
i år. Ska Kristoffersson vara med? Självklart, det är en av anledningarna till att jag kommer att åka dit. Teknik och underhållning i absolut Zlatanklass.

Mer om VM: Blir det spännande? Nej, Sverige är för bra. Underhållning blir det ändå, Kristoffersson är ju med


Europacupen
bojkottas och det är enligt mig helt fel. Vad hände med stoltheten att spela innebandy. Vi är inte där än gott folk, men vi närmar oss och då menar jag de stora sporterna. Skärpning, den spelas i Danmark och det är klart att lagen och spelarna har råd att vara med.


Gillar inte
Liverpool, gillar inte United, gillar inte Chelsea. Mitt lag är Arsenal och det finns fog för det. Rolig fotboll räcker som enda anledning. Där fick ni alla Unitedfans, fotboll ska vara rolig och underhållande inte tråkig och sövande. Hög tid för Sverige att ta in en förbundskapten som tänker som mig.


Jag fastnade
för innebandy en gång i tiden av samma anledning. Den var rolig och hade ett stort underhållningsvärde. Försöker att inte glömma det nu när jag fortfarande är involverad inom innebandyn. Vill att den ska vara underhållande för publiken och rolig att utföra för aktiva. För att vinna matcher, som för övrigt också är viktigt, så får man helt enkelt jobba med en rak och effektiv innebandy för att få resultat. Att vinna är skoj och nyttigt!


Spinner vidare
på det sistnämnda. Hur kan det vara nyttigt att lära sig vinna? Inbillar mig att det är drivkraften för att prestera på en hög nivå. Visst ska det finnas en plats för alla och visst ska alla få möjlighet att spela på sin nivå och det är väl därför vi har seriesystem.
Tror dock inte att det är så farligt med toppningar i vissa matcher relativt tidigt i åldrarna. Hur ska vi få fram vinnare genom att bara köra en låtgåprincip. Kan inte förstå det. Vi måste ta tillvara på vinnarskallarna och ge dom chansen att utveckla den innan det är för sent.

Vi måste sluta vara så försvenskade i vårt tankesätt. Det finns plats för alla någonstans ändå. Hör ofta att vi utvecklas i olika takt, just det, men då betyder det väl att vi ska hjälpa alla att utvecklas när de är som mest mottagliga och vissa är det tidigt. Ska vi strunta i dessa spelare då? Förstår inte resonemanget kring detta. Bara för att man lär ungdomar att vinna betyder det inte att man slår undan benen för vissa och att det blir mindre fokus på det roliga i vår sport. Jag vill se en attitydförändring men med sunda, omtänksamma ledare. Då tror jag alla kan utvecklas i sin takt och må bra samtidigt. 


Hängbyxgenerationen
är en ny häftig men lite knepig generation att hantera. Ska man vara snäll så kan man uttrycka sig att vi tycker lite olika om saker och ting, hängbyxan och jag, men det är nyttigt att jobba med relationen. Vi har mycket att lära av varandra och att kategoriskt bara säga att det var bättre förr och sen försöka få den nya generationen att underordna sig det gamla tror jag är fel. Lär av varandra, försök hitta nya vägar att kommunicera och acceptera att världen är och förblir annorlunda men inte sämre.


Missa inte
http://gyrot.wibrand.se/ Bästa bloggen (om man känner personen bakom iaf som dessutom var en mycket duktig innebandyspelare)

CaperioTäby vinner guld, men inte ligan

IKSU vinner Elitserien, men inte guldet/Ännu en innebandynörd


Ingrid skriver:
Tack säger jag, tänkte ta bort raderna om fotboll... känns sådär att publicera...  Vad är man egentligen för sorts människa om man håller på Arsenal?

Imorgon har jag chansen att se Anna Torstensson som jag skrev om här om dagen...
City vs FBC Uppsala i damettan. Fick just veta att det i Citys trupp finns en spelare som sedan många år finns i mitt hjärta.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tre bra saker & Örjan flyttar tillbaka till Umeå

2009-10-15 @ 15:07:25

Mitt tangentbord bråkar... försöker ändå.

Europacupen:
Wallgren gör hattrick...Matthias Hofbauer fem pinnar i EC (tre ass av brodern), hade inte varit så dumt om de båda spelarna (alla tre borde jag skriva) hade bidragit här i Umeå.
Ska bli spännande att se var Wallgren hamnar nästa år... vill minnas att hans kontrakt med Dalen går ut i vår...  Lär vara mer än en klubb som är intresserade.

IKSU... är vi förvånade? Uppladdningen blev kanske inte optimal, tuffa matcher innan. Så tänkte jag innan de åkte. IKSU borde väl ta hem cupen.   
På tal om IKSU.
De är fortfarande Sveriges mest vältränade lag, eller hur? Menar inget enskilt test utan alla tester. Deras fysiska status kan behövas... halva laget ska spela både VM... Europacupen och serien. 
I Umeå finns en bra träningskultur i många klubbar. Credd till plantskolorna..  Finns många som skall hyllas... Dille som tränar IKSU ungdom är en av de som bäddar och därmed är en del av IKSU:s framgång. (kunde valt ett bättre ord, FOSTRAR kanske)... Det är lätt att glömma tidigare tränare som lagt en bra grund.   

TRE BRA SAKER
har fått i uppgift att skriva ner tre positiva saker inom tre olika områden. Nyttigt...

Tre positiva saker om mitt hem och familjen, en av dessa måste vara mitt fysiska hem tex. ett rum jag trivs i.
Tre positiva saker om jobbet, uppgifter eller personer jag möter.
Tre positiva saker om de människor som finns omkring mig (då inte familj).

Uppgiften skulle vara gjord inom tio minuter, max 50 ord totalt...  Det blev positiva minuter. Har satt upp svaren (ett A4:a) på spegeln i sovrummet (inte för att slippa se min spegelbild *ler*). 
Lätt att fastna i det som måste göras eller inte fungerar, det man skulle vilja göra men inte kan eller tror att ma kan...  som sagt en nyttig övning. 
Gissar att nästa övning är minst en punkt på varje område som inte fungerar och en åtgärdsplan... men det är bara en gissning. 

Tre positiva saker om innebandy? Alltså aktuella saker... En annan dag kanske...  eller så gör jag ett snabbt försök:

-det är saker på gång, och det har redan hänt positiva saker i år. Har sett en positiv tendens i några klubbar... får återkomma om detta. (Ooops, flera saker i en rad)
-engagemanget som syns i cyber, det visar att människor bryr sig
-människorna, det är ändå människorna som gör innebandyn.  
Hm.. detta tog inte tio minuter utan typ två, får fundera mera. 

Nytt ämne:
City-AIK, vi pratade här hemma om att tända till  inför en sådan match, (alltså City).
"Finns ju inget att förlora" "Räkna med att de är heltaggade" "Det är väl aldrig svårt att tända till innan en match mot AIK" "Inte orolig för det" ...
Mm, det är väl så det är...  skulle kanske fått samma svar av City.  
Och hur resonerar man i AIK, de har ju visat sig i högform...
Hm, önskar att Innebandynytt fanns, så hade jag kunnat ställa alla mina frågor. Ibland saknar jag skrivandet. "Du ställer udda frågor" fick jag höra mer än en gång... Var och är nog så... är verkligen intresserad av människorna bakom sargen och bakom klubborna/i målet. Det blir nog lite skrivande framöver... men inte samma typ av artiklar.  

Örjan lämnar Olofström, hoppas han inte lämnar innebandyn. Klart det är viktigt med ett jobb, vem behöver inte det? Verkar som Curt (Warbergs damlag i ettan) snart får en ny meriterad tränare i samma serie. Inte med Örjan Lindbergs meriter men...      

Multiidrottare, undrar hur många som är med (eller aktuella i) både i fotbolls & innebandy-landslag. Tänker  inte Henke Larsson *ler*, han kallades med all rätt multiidrottare men något innebandy-landslag var han inte aktuell för.   
Kommer på två, har inte forskat så jag kanske får lägga till fler, kommentera och rätta gärna. 
Det handlar om ungdoms-landslag, men det är ändå imponerande.  
Har sett denna spelare i en match: Anna Torstensson, FBC Uppsala, div 1. Hon är 93:a, spelar i flera landslag i fotboll...  och visst har hon varit eller är aktuell för U19 (född 93.. alltså 16 år) i innebandy. En spelare jag hoppas fortsätter med innebandy, hon kan bli hur bra som helst.

Niclas Maripuu, spelare i SSL (visst stavas han efternamn så, inte Maripu som det står på innebandy.se. hans namn stavas iaf olika i fotboll och innebandy-sammanhang har jag sett). Maripuu tackade nej till breddläger i innebandy, inte konstigt då han spelar i Superettan.  Han spelar även i fotbollens blågult UXX (måste kolla). Det finns naturligtvis fler spelare som både sysslar med innebandy i fotboll, men hur många finns i båda landslaget/n. De som platsar i två landslag måste ha speciella gåvor...  det är knappast något man kan göra utan det där extra.  

Någon som sett EC på nätet, Svensken Daniel Brodén står bakom sändningarna.
Vad hände med webbsändninarna från SSL och elitserien, trodde det var klart... vems bord ligger det på? Har jag missuppfattat detta?
Vore guld värt om webbsändningar blev verklighet.

Krönikor verkar vara en bristvara...  visserligen kan krönikor vara värda att läsa mer än en gång... men ... tre fyra gånger?

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kan inte låta bli: Allt handlar inte om AIK och Warberg

2009-10-13 @ 22:19:06

Inleder med en hyllning:
Förra året hade innebandyn massor av tittare tack vare matcherna i TV...
Något innebandyn verkligen skall vara tacksam över.  

Jag skulle vilja hylla bland annat Dalen och Falun (undrar om Storvreta också som ofta ställt upp och när de fått frågan om TV-matcher, borde kanske nämna någon mer). De verkar inte vara så poppis att säga ja till att vara arrangör, däremot vill alla vill synas i TV. 
Varför visade TV4 så många Falunmatcher? Många andra klubbar tackade nej.

Jag vägrar tro att det enbart handlar om tillgång till hall...  Jag vill rikta ett tack till de klubbar som gjort TV-satsningen möjlig, fatta hur många nya åskådare vi fått. 
Det finns klubbar som sticker ut... och därmed är med och leder utveckligen.

Jag är en av dem som undrat hur Fasth tänker när han planerar säsongen...  Blev förvånad...  många klubbar har i år (tror det var hälften) har sagt nej att arrangera inplanerade (eller önskade) matcher. Elitmässigt? Nja...  

Dessa rader baseras på förra årets erfarenheter:
Har off-record hört många ursäkter för att inte sända matcher från sin hall...  
hallfrågan är säkert svår att lösa... men,,,
Inofficiellt ...  finns sportsliga skäl, arbetsbördan, ekonomiska intressen såsom risken att förlora intäkter, de egna sponsorerna.
Det gamla TV-avtalet var en het potatis... 

Tack till klubbar som ställt upp trots att avtalet inte gynnade den egna verksamheten.
Att TV-matcher innebär uppoffringar är solklart...
Fundera.... är det ok att tacka nej till en TV-match för att man är rädd att förlora en match på gummimattan?
Innebandyn är bättre än så här, det gäller att rösta med fötterna.
"Men vad har vi för fördel av att visa en TV-matcher" hörde jag FLERA gånger förra säsongen. Någon som känner igen sig?
Förstår inte en styrelse värdet av att visa matcher (och därmed innebandyn som varumärke) är det verkligen dags att fundera... 

Än en gång, tack till Dalen och Falun...  två klubbar som gjort innebandyns utveckling möjlig.

Läste Koppens blogg (tack för gratulationerna förra veckan Koppen) håller med honom... serien... är inte avgjort ÄVEN om även expertkommentatorn inledde TV-säsongen med att det kommer att handla om fyra lag. Visst.. finns lag som är överlägsna, överraskningar har kommit förut. Låt oss se fram emot ett roligt och spännade innebandyår.

Nytt ämne:
Vad säger vi om vår egen sport? Tror faktiskt ingen utom vi själva skulle komma på tanken att säga att det är korpmässigt att en match blir inställd för att det regnar in. Det är knappast Caperiotäbys fel... Skärpning. 
(inget Jihde eller Kimmo skrivit. Bra att få veta att det kunde uppfattas så, flera har hört av sig, tack för feedback) .   
Eller så är det så att om E4.an stängs av pga. en olycka så ska vi såga... oj, kanske inget bra exempel. Varför behövs det så lite för att folk börjar skämmas...

Läste förra veckan hos Bult:  T/T slog Sirius borta med 4-3. Men helt ärligt, är det någon mer än spelarna och deras släktingar som bryr sig?! Skulle inte tro det. En publiksiffra som inte överstiger 400 pers är faktiskt riktigt dåligt! Då är det ändå andra hemmamatchen och intresset borde vara på topp. Hur många kommer de att ha i slutet av serien när de är helt avhängda från vidare spel? 150 pers på sin höjd! *****Hade jag fått bestämma hade jag skickat ut fyra lag från serien redan nu

Men hallå där ... vilken tråkig inställning. Nåja, det får stå för honom.


Text borttagen:
Klas Petterssons inlägg hos Bohlin, hunger och njutning... hälsosam för mig, tack!

 
Hade inte tänkt bry mig om... men... 
Jag vet att mr Jihde vill innebandyn väl... blir väl magstarkt
"Släng en blick tillbaka på de senaste sex åren och allt, verkligen allt, handlar om AIK och Warberg".

Allt handlar inte om AIK och Warberg, innebandyn vore ingenting om detta vore sant. Testa att spela en serie med två lag... Tur att Jihde skrivit så många kärleksförklaringar till sporten...

Innebandy... det är alla vi som ser matcher, sponsrar, de som spelar, alla de arbetar med sporten på olika sätt.
Tyv ärr kopplas bloggare lätt ihop med klubbar, man ska komma ihåg att det är två helt olika saker. Personer i Wic och AIK tar stort ansvar för innebandyns utveckling i HELA Sverige, påminner om det. Har sagt det till många de senaste veckorna.      
Det är orättvist med det som skrivs på (särskilt AIK och Wic som är framgångsrika) klubbars hemsidor gör folk upprörda.

Nytt ämne:
Blir också förvånad över att Kimmo skriver att innebandy är en helt annan sport i deras hall, visserligen är Warberg helt outstandig när det gäller arragemang och publik ... men en helt annan sport, stora ord Olikt honom.  (Text borttagen) 

På lördag blir det innebandy.. City vs AIK...  undrar hur jag skall få ihop söndán... TV-matchen WIC-Storvreta börjar 14... City-AIK 16... angenäma problem.  
      

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

ursäkta att jag säger det...

2009-10-12 @ 00:58:15

... det är inte politiskt korrekt att säga det här men...  innan jag somnar i kväll vill jag säga: Säsongen 09/10 känns intressant... av många skäl.  Jag vill inte dra ner serien till fyra lag och låta dem göra upp om guldet på herrsidan.

Att några lag sticker ut och är bättre på vissa saker innebär inte att alla andra är ointressanta. 
... jag har suttit på läktaren i 20 år ... vilka minnen får gåshud... innebandy=kärlek ... igår, idag och imorgon. 
Vilka framsteg sporten gjort under de här åren och det finns många spännade steg att ta i framtiden.
Ikväll lyssnade jag på "Just idag är jag stark" av och med Kenta...   det gjorde gott i själen. 

Nytt ämne:
På önskelistan... Elitinnebandyns programförklaring för 09/10.... önskar att någon anger tonen. Det finns mycket att berätta ju!

Till sist:
Jag älskar innebandy, tror på framtiden, vill vara med och utveckla där jag kan. Känner mig så onyttig numera...  bestämde mig för att bjuda med bekanta som aldrig ser innebandy till matchen på lördag. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något!

Take care!

Uppdaterar måndag morgon:
Höll andan i fem dagar....  väntade på att orden skulle komma men de uteblev. Läste just igenom mitt inlägg och konstaterar...  nä, jag hittade inga bra ord för det jag ville förmedla men... så är det ibland. Det finns kanske inga bra ord...  men det finns massor med positiv kraft inom vår sport, låt oss ta vara på den.  Älska!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Superderby(n) i Stockholm ikväll...

2009-10-07 @ 15:25:48
Superderby= AIK-Caperiotäby ikväll i 08-området.
Nu hade man chansen att ha... årets innebandyfest.
... och så lägger Balrog-Järfälla sin match samma dag.

...  det verkar inte finnas mycket till samverkan mellan klubbarna. Någon sa att folk ändå inte går på varandras matcher... nej men hallå... det finns väl fler än SPELARE som ser innebandy i Stockholm?

Vilken miss!

Var finns TÄNKET? Hur gör man innebandyn het? Vem värnar om innebandyns (i det här fallet SSL:s) varumärke?
Dags att göra något!

Hets:

Danne Sundbom menar att de är de som är de verkliga Stockholmslaget....
- Det är en het toppmatch, men eftersom AIK har köpt in halva sitt lag från landsbygden är derbykänslan mindre. Vi är ett äkta Stockholmslag som vill sätta bönderna på plats, säger Caperiotäbys poängkung, "Poeten", Danne Bron Sundbom. (Nyhetsbrev)

Hur slutar matchen?  3,50 gånger pengarna om CT vinner... 1,35 på hemmavinst.
Jag står över.

Caperiotäbys nyhetsbrev är en hit, de lägger ut videointervjuer och rycker upp sig... Respekt!  Håll i...
Iksu la ut videoinslag under helgen... håll i...  videointervjuer är positiva inslag... man får liksom se spelarna och känna av lite stämning.  

Till sist: Ge nykomlingarna en rättvis chans!!!!  Återkommer om detta.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandyns affischnamn är...

2009-10-06 @ 21:54:53
Ikväll har jag hjälpt MODO att vinna över SAIK, kände mig nöd och tvungen att stötta laget... 
Åkte inte till Swedbanks Arena men väl till All Star. God mat med familjen på lokal och tre poäng.  Vääääälbehövliga pinnar!

Nytt ämne här på innebandybloggen:
Innebandyn har enligt mig satsat på ETT namn hittills...  och ... oops, han slutade visst.

Om man vill se en PROFIL inom innebandyn får man söka sig till klubbtillverkarnas reklam... 
Var är innebandyns affischnamn? Elitseriens? SSL:s? 

De kanske finns bandaroller någonstans men inte där jag SÖKT! Vi behöver profiler och vi har dem... men de syns inte. Tänk dig in i ... du jobbar på en reklambyrå som fått SSL el elitserien på ditt bord.

Vilka skall vara innebandyns dragplåster? Affischnamn? Hur skapar man en hype? Vilka är självklara? Sätt ihop fem nyckelspelare och du... har en sexig presskonferens. Tänker er om journalister bjöds på detta inför en säsongspremiär. 

(Bilden är en skärmdump från TV4, den får hänga med här... även om den har egentligen inget med den här dagens inlägg att göra. Kul att man kan se i tablån att det är dags.... )

Man kan vara profiler på olika sätt... sticka ut på och utanför banan. Man behöver inte vara bäst i världen för att vara en av dem som ger innebandyn ett ansikte. Medial behöver inte innebära superpolerad.

Vilka namn finns på näthinnan i samband med elitserien?
Det är ingen tvekan om vilka vi skall koppla ihop med VM i Västerås, där finns ett tydligt tänk. Vidar och Lindström i förgrunden genom Svenska Spels satsning.
Elitserien har inget eget affischnamn ...  i december är VM över, högsta ligan däremot... rullar på.  


Media: Det KLIAR i fingrarna...   pressträffar...  det ska man göra BRA och enkelt... Uppenbarligen finns här en del att göra. Många tycker om sista upptakten... låt era kloka idéer gå till rätt person....  Min erfarenhet är att gnäll är svårt att ta på allvar, men kloka idéer och synpunkter oftast tas emot... i de flesta sammanhang.
 

På tal om media... TV-pucken... där kommer de sköna hockeyintervjuerna...
-Vad fattades i den här matchen?
-MÅL!!!! (kort och gått svar från Västerbottens lagkapten 09)


Har haft anledning att engagera mig i sporten handboll några veckor... verkligen intressant. Finns en del likheter med vår sport...   kanske blir det ett inlägg om detta med tiden. 

Nu ska jag natta mina "små" barn.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

AIK (och) feber

2009-10-05 @ 09:59:52
Sådär ja...
Här är kvinnan som i god MODO-anda fått lära sig att hata AIK. jag brukar ironisera om detta... präglad av hockeyn.

Nu sitter jag här och önskar att AIK var min klubb.
Att jag höll på ett lag vars hejaklack tog sig tid att åka till Mölnlycke.
Att mitt lag vinner alla matcher stort och har spelare som går för fullt från start.
AIK är bra i år... riktigt bra.

Undrar lite...

... VÄLDIGT många säger att de inte skulle kunna tänka sig att spela i AIK... jag gissar att de som säger så är spelare som vet att de aldrig kommer att få frågan. 
De som hatar AIK-klacken är de som ingen egen klack har. 
De som avskyr AIK:s märke är de som inte har ett eget att vara stolt över. 
Är det inte så?
Vi är bara avundsjuka!


AIK inleder säsongen som Täby gjorde ifjol....  de äger serien. Nu har jag inte satt mig ner med några siffror ... men känslan är samma som när Caperiotäby inledde ifjol.

På onsdag kan det bara gå på ett sätt....  ha ha, nej.. jag tänker inte spela på den matchen.

Jag tänker lägga pengarna på klubbavgiften i AIK. Jag ska flytta till Råsunda ....  jag är ju snygg i svart och gult och gillar att ta medaljer.
... eller så ska jag bara ta två Alvedon och försöka få ner min feber....

Feber eller inte... AIK går som tåget!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Klassiska Balrog tillbaka och andra déjà vu

2009-10-03 @ 22:45:57
Snorar och snörvlar, den lilla innebandy jag kommer att ta del av i helgen blir via nätet, nyheterna och så...  de helt nya uptodatesajterna.

Déjà vu:
Som jag sett fram emot att se de klassiska dräkter... Har skrivit det förut.. back to basic. Fick tips att Lindström lagt ut bilder på nya/gamla Balrogdressen, kul! Inlägget heter rätt och slätt "torsk".

Tapper match av Dalen i Västerås, hade inte spelat på Dalenvinst....  Urban satsar på RIG-spelarna i alla lägen och de förvaltar förtroendet.  Förstår att Dalen inte är NÖJDA med en uddamålsförlust men... sett till motståndet så... Dalen överraskar enligt mig. Lite stolt! Stolt ska åxå Rönnby vara över sitt nyförvärv... går som tåget x-Umeåbon Schilström.

Kul med nya skribenter på Magget, kämpa på! Så här mycket har elitserien inte fått tidigare... idag hamnar damerna inte i skuggan av SSL heller. Bra jobbat Lindgren & Co.

Gladast idag? Hannele Jansson, kapten i Falun. Skön vinst och bra med pengar till de som satsade på bortavinst. Gissar att Falu-spelarna hade sett fram emot och taggat inför den här matchen. 6-5 mot Svenska mästarna, skulle gissa att de sover gott i natt de röda. 

Endre lär vara taggade efter förlusten mot KAIS... tuff fight imorgon mellan Endre och Falun.
Ö-vik tog sina första pinnar, nu är det bara Huddinge som har noll... tar de hem matchen mot Skellefteå imorgon?

Déjà vu: 
Klassiska VK-Rasket körde internmatch idag i Ö-vik, hade kunnat tänka mig att sitta på läktaren... (har man gjort det förut?) Undrar vilka kläder de spelade i .... Norlinders kiosk?  De lär ha en nice kväll... party!  

Sökte stöd hos min vän...
Jag: -Jag är så tät, jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Vän: -Ta å snyt dig.
Det är faktiskt inte lätt att vara kvinna och förkyld, saknar EMPATI!

Nu ska jag slå på stort och ta en Alvedon, lite Nezeril och krypa under filten.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Om Packaléns tips och Jihdes "lösningen"

2009-10-02 @ 21:48:23

Veckans fråga: Vems slogan? "Innebandyn fyller idag den arenan den befinner sig i".

Är inte på "G"... onda människor drabbas tydligen av förkylning när de som bäst behöver flyt (pratar om mig själv).
Vinner lätt tävlingen snorigast. "Vore skoj om du också fick vinna något ju".  

Har tidigare skrivit om den krönika som Jihde skrev den 23/9 "Inebandyn blöder"... det kommer aldrig att bli läge att kommentera den...  Jag har läst den tre gånger och ... pust så mycket energi den mannen har. Stannade för några rader i krönikan som jag har svårt att släppa....  skulle gärna höra Jihde utveckla följande: 
 
Största lösningen heter dock svensk innebandy. Det måste vara slut att jobba på fjorton olika vägar samtidigt. In med någon stark kraft - inte någon som sitter på två stolar. In med någon som kan få ALLA elitlag att förstå hur vi ska göra för att bygga upp en liga som kan stå för det namn vi huserar under – "Svenska Superligan". Snart kan det vara för sent.

Min kommentar: Något som är starkare än en än en elitserieförening? Jag vill höra mera, det låter spännande....   Vem kan dra alla åt ett håll? Vem och vad? (Skall inte belasta detta blogginlägg med mina spekulationer...idag).

Frågor frågor....
Fick själv en fråga...
Vilka två matcher skulle du vilja se i helgen? TVÅ... Lätt? Nej, testa själv.... jag säger:
Ett: Balog vs Falun (dam) här är det en upprepning av SM-finalen... väldigt tyst om den matchen. Undrar vad som rör sig i spelarnas huvuden....  HETT!

Match två: City vs FCH känns som en het match, Warbergsbacken tror på bortaseger ....  Jag måste tro på hemmavinst och sökte stöd hos en fd. bloggare...
//Varför vinner City? 
-Jadu.. det är väl dags nu? De har tagit lärdomar av de två inledande matcherna och fått ordning på förvarsspelet. Samtidigt som Helsingborg kommer ha för lite respekt för Citys kontringar.
Så... du tror City vinner?
-Jo, inte blir det tre raka torsk inte.//

Om golvet i IKSU Sportcenter ... jaja, FCH lär väl märka när de kommer hit. Är ju nytt golv...

Andra heta matcher:
Endre-KAIS Mora...
Karlstad-Ö-vik
Balrog herr -Sirius
Just nu TT-VIB måste väl ses som het. (oj vilka siffror, trodde inte det skulle bli storseger för VIB)  

Het match? Pixbo vs Lockerud... bra upphämtning av Lockerud... en upphämtning  som inte räckte ända fram... 5-1 till 5-4 och sedan slut: 7-5.  Vad säger man? Innebandy! Jag var impad av Locerus målis här i Umeå och ser man siffrorna ikväll på skott så... inte illa.

Var är alla... stora profiler bland Svensk damelit, alltså de som inte har till uppgift att presetera på banan. Med tanke på alla supervärvningar damelit gjort så... borde det finns någon som vill hojta till. Det finns ju flera forum.

Många hurrar för Hermines krönika... med all rätt..  men spelarna skall inte behöva slåss för sin existens...  men tur att någon gör det.
Kanske är just Fredrikssons groda ett dåligt exempel men jag tar den ändå...
Önskar att företrädare för damelit vill leda debatten... stå upp för sporten.
SEI:s mediapartner kan knappast få skriva vad som helst....
Hallå, det handlade inte om Balrog, det handlar om SPORTEN.
Visst... en krönika kan vara lite vad som helst (och när sedan texten frisserats så är det kanske svårt att bemöta den) men... 

Det finns så mycket klokhet bland företrädarna för damelit, låt oss få höra/se den.

Spel:
... fick höra att det skulle vara "roligare odds" i år på SP, kanske lite.
Det ska vara KUL att spela. Den dag Svenska Spel visar att de vill att vi ska spela på innebandy kommer vi också att göra det ...
VAR ÄR PACKALÉNS TIPS? Någon mer än jag som saknar dem?

Svar på den inledande sloganfrågan: Det är Packaléns slogan... från den gamla goda bloggtiden.

Trodde Caperiotäby att de var störst bäst och vackrast i Czech open? Ja, enligt  Rudeström... skoj att läsa.

Ha en skön helg, jag ska kurera mig....  kanske blir det ingen innebandy för mig i helgen, trist isf. Snart kommer City visst att sända matcherna på webben...  Det borde väl fler klubbar klara av.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.