->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Sportnytt ikväll... + Hermine t(r)ycker till, helt rätt!

2009-09-30 @ 23:21:03

Har de e Prao på Magget? Återkommer
3, 14 minuter i Sportnytt, om innebandyn i Umeå... stort, finns många med mig som ogärna missar sporten... Vilken bra marknadsföring! 
...  men varför visa Umeå i TV... det måste väl handla om någon typ av glesbygdskvotering, det finns ju så många heta innebandyorter.... Visserligen är Umeå innebandyns huvudstad men... man kan aldrig vara säker om det ses som kvotering när inslag visas...
Det var visst någon som menade att det var "inkvoterad damidrott i TV" när Balrog (ni minns de som tog hem SM-guldet i våras) fick synas i rutan vid premiären. Det var IBM ansikte utåt som tyckte då.. eller möjligen en prao som lånat Magnus lösenord. Jobbigt han har redaktör Fredriksson, han måste in och redigera sina krönikor titt som tätt, det är kanske en prao som spökar...  Byt lösenord Magnus. (ja, jag är kanske lite ironisk).

Hermine ber inte om ursäkt för att Balrog/Dalen fick TV-tid, Läs Hermines krönika (Ladies)...  Respekt världens bästa Minne, det är tur att det finns någon som inte lägger sig platt. 

Holmbom klar för Skellefteå... någon som är förvånad? Även om det nu blir en tillfällig comeback så är det bara att säga: Grattis Skellefteå! En Svensk mästare, precis vad unga Skellefteå behöver.    

Mer TV:
I måndags spelade som bekant Dalen-Skellefteå här i Gamlia, på tisdag berättade man om matchen  i TV4-nyheterna (Umeå) (ska se om jag hittar länken, kanske finns på Dalens hemsida... kollar senare)  Det ser bra ut för innebandyn... fler och fler inslag.

Mer TV:
Jag kommer att se alla matcher jag kan som Fasth & Co visar i år, oavsett val av lag...  Många har signalerat att de inte kan vraka och välja mellan matcher.. de får KÄMPA för att få visa matcher. Hallå... här finns lite att ta tag i. Vi måste skapa förutsättningar för media! Fortsätt kämpa! 
Jag har inte något emot att se NÅGOT lag, det jag funderad på i mitt förra inlägg var... finns det ett fungerande samarbete här mellan Svensk elitinnebandy och TV4...  Det ligger verkligen i bådas intresse att sända "rätt" matcher.
Jag vill självklart att TV4 sänder matcher från Umeå, det brukar vara ömsesidigt.. de sänder gärna härifrån.
Det är synd om mig, jag har NÄSTAN feber i pannan, men jag vägrar bli sjuk.

Facebook fungerar inte, bra det... lätt att kasta bort tid där.

Undrar om det inte vore enklare att leva med en forward, backar är... 

... alla mina kläder hänger ute på vädring på balkongen.. håll tummarna för att det inte regnar i natt.

HELA HUSET LUKTAR AJAX, YES!
  
Nu ska jag krypa ner under filten i soffan och .... sova bort min NÄSTAN feber.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Många mål =rolig innebandy?

2009-09-28 @ 22:28:41

Blev glad av det jag hörde på webbradion, Johannes Gustavsson som expert i SR, Uppland. Han passar som hand i handsken, ger innebandyn ett bra "ansikte". Det är människor som älskar innebandy som skall kommentera den och de som låter det märkas att de gör det. Undrar om det var hett i hallen?

Derbyn är derbyn... tycker INTE man ska sända derbyn i TV vara för att det är derbyn. Vilken typ av innebandy blir det då? Grisbandy, ofta. Derbyn skall upplevas, inte ses. (lätt för den som kan bevittna matcherna att säga)
Om innebandyn skall promotas gäller det att visa upp det bästa vi har, dit hör inte derbyn i rutan. Jag vill se topplagen i TV! Eller rättare sagt: Att låta botten möta toppen i tv-matcher ... inge kul, då skulle jag hellre se en fight mellan två lag som slåss om samma platser... mitten lag.

Om jag fick välja... nä det får jag ju inte...
EN match av/med svenska mästarna borde väl vara intressant att sända? Inte? Nähä, är det för deras att de är för disciplinerade? Ha ha... Hur tänker de som väljer matcher? Det måste väl vara ett tight samarbete mellan SEI och den som sänder matchen. Gooo innebandy.

2009-10-09 Helsingborg – Warberg (SSL) Varför? Trodde man att Henke kulle vara tillbaka. Hade hellre sett: 7 oktober: AIK-Caperiotäby
2009-10-18 Storvreta – Warberg (SSL) Japp, bra val!
2009-10-26 Sirius – Caperiotäby (SSL) Hm... innebandy-propaganda?
2009-11-02 Balrog – Rönnby (Elitserien) BRA val!
2009-11-16 Umeå City – Dalen (SSL) Nej nej nej, grisinnebandy och i Umeå är det inte livat på läktaren TROTS att det är derby.
Mitt val: Finns flera intressanta alternativ.
Alla ni som älskar derbyn, välkomna till Umeå... och upplev på plats.
2009-11-23 Storvreta – Caperiotäby (SSL) Mmmmm
2009-11-30 Tyresö- Trollbäcken – Caperiotäby (SSL) TT... kan de inte få växa på sig lite. hellre Storvreta-Falun den 2/12 men då hade man blivit less på Forsman.. alltså många matcher med ett och samma lag. .
2009-12-07 Sverige – Tjeckien (VM)...  självklart, även om jag tror att den matchen har färre tittare än tex. Storvreta-WIC.

Nytt ämne:
09/10 Året då inget lag kommer att försöka skydda sin egen kasse, vart tog spelet vägen?
 
Publikvänlig menade sportjournalisten att gårdagens match var... . 
De flesta av oss ser hellre en målsnål bra fight än tvåsiffriga historier. Känns som jag redan sett föööör många mål den här säsongen. (Visst Danne?) Då ska man komma ihåg att jag sett matcher från båda ligorna... många snyggnmål men väldigt många slarvmål.

Var inne en sväng i Gamliahallen... men gick hem, "Du det blev 8-7 till Dalen, du skulle ha stannat", kan INTE tänka mig att jag hade uppskattat matchen, Dalen ledde med 7-0 efter 30 spelade minuter, med tio minuter kvar att spela står det 7-7.. va???? Nåja poäng är poäng.

Följde Pixbo -Dalen via everysport, det bara rann in bollar, rolig innebandy? Inget lag var på i defensiven, enligt Jocke.

Nu vill jag se en match som SPELAR innebandy. (inte: Oj nu släppte vi in ett mål... kom igen, nu måste vi göra ett...)

Får se nu... närmast till hands är City vs FCH... ska jobba den matchen, i entrén... det är sånt man får göra om man har barn som idrottar. Valde entrén framför fiket, men hopp om att hinna se matchen... brukar inte vara någon tillgång i fiket under matcher, det kan mer än en skriva under på..
Det gäller MASSOR på söndag, City spelar på hemmaplan... ja, eller iaf i Umeå (Iksu sportcenter arenan) har noll poäng, FCH ... grymt besvikna efter förlusten mot Dalen.
Golvet på IKSU... det är City vana vid då de spelade där medan de dansade runt i ettan, men ... FCH... inget gummi så långt ögat når.
Golv... himmel... varför städar de inte i Gamliahallen, jag skulle aldrig släppa ut mitt lag på ett golv som det såg ut i går. Har inte hört någon som klagat men det såg illa ut... halkigt.

Kärlek: Foppa... ett mål ikväll, tack the big man... Foppa har varit innlandad i alla MODO:s mål i år.
Modo, förlust *suck* - Lille Tedenby... sonen till Foppas fd lagkamrat satte första målet för HV.

Mer kärlek: Det finns människor som får en att må bra. Charm är väl ändå att få någon annan att känna sig bekväm/fin eller bara sedd. Hoppas jag kan bära det med mig... ge det vidare liksom. Tack min vän!

ge texten en chans
...  Stackars ... Winnerbäck,
stackars den som inte bry sig
stackars dom som aldrig tyr sig
till andra än sig själva
och stackars fåglarna i bur


Till sist, det SKA vara mycket mål i innebandy, men det är faktiskt skillnad på mål och mål.


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Svårt... om City vs Caperiotäby. Billiga mål!

2009-09-28 @ 00:26:37

... hade jag gjort en intervju med bortalaget (saknar Innebandynytt) hade det kanske låtit "Vi vann i alla fall". 

Kan man få pengarna tillbaka efter en match?  
Jag gick visserligen till hallen för att se City men också en av Sveriges bästa innebandylag. Lite innebandy-propaganda, men icke från 08:ornas håll (gäller inte hela matchen men... , de kan så mycket bättre). 
Nästa gång Caperiotäby kommer till stan hoppas jag att de kompenserar mig med innebandyglädje och spel av stjärnorna. CTFC spelade som nykomlingar i SSL inledningsvis, fumlade med bollarna. Nervösa, nej det borde de väl inte vara. Väntade mig mer av landslagspelarna.

Det var City som stod för underhållningen. De skrattade faran rakt i ansiktet. Bra gjort. Försökte sätta betyg men idag var det svårt i City, de var typ. en lagmaskin... ingen var direkt kass, vissa spelare hade jag iofs väntat mig mer av. Man reade ut bollarna, men CT slarvade lika mycket. Fanns ingen direkt stjärna....en lagmaskin med en grym vilja. Umeå spelade smart och... Bäst på banan var nog Lars Bergström, han var grymt besviken efter matchen. Söderkvist... en spännade kille, 3 +. Lingon ser ut att få en bättre säsong än förra, han stod för en fin prestation. (3) 

CT var starkare. 

Det här med målvakter/målvaktsstatistik är lite lurigt.... man kan belastas för mål då man stått vid sidan av... visst? (cyklar jag?)

Ställ fick en 2:a av Magget, han gjorde några grymma räddningar men säppte också in bollar han borde ha tagit. Hyfsad räddningsprocent i kväll, 78,4 om man räknar bort CT:s sista skott som kom i öppen kasse (annars 76,4). Det är inte mjukglass.  Ramsin räddade 76,7 %.

Matchen är kanske svårsmält för att de båda lagen spelar till en del samma sorts innebandy. PÅ något sätt gör de det! Vad är nytt i Täby? Binge kör på tre femmor (Dalen varning här *ler*) men himmel vilken trupp han har.. stor... Nu gäller det bara att han kan locka fram det bästa av dem.

Såg ut som Totti inte hunnit bli vän med sin nya klubba (märke). Något som han hann bli i tredje *ler*, ser ut som han bestämmer sig Nu tar vi hem den här matchen och så gör han det han ska. Tänk... sist de var här såg matchen ut på samma sätt, Totti tog hem matchen i tredje.

Hagberg (3+) gjorde en bra match, Ackevi var hur het som helst (3) och hade god utdelning i första, Totti 2 i två perioder  och 5 i en. Intressant spelare är Niclas Eriksson, 19 bast, kan bli något stort. Vi lär ju få se honom en del då TV bokat in flera matcher med CT.

Ok, jag ska inte klaga på matchen... 90 kr i inträde och 16 mål, billiga mål... under 6 kr/mål *ler*.
... Dalen vinst, och bara ett mål kom från första linan, blev förvånad och glad. Tuff för City nu, Dalen har fyra pinnar, City ingen. Säsongen ar bara börjat. Kanske är Dalen inte HELT beroende av sin starka första lina.  


Mitt tangentbord har fått tuppjuck.

Har träningsvärk utan att ha tränat, möbelflyttning ger träningsvärk.

Glömde äta lunch och middag, fil en banan och en korv i hallen... så går det när man prioriterar nöjen framför...  jaja, kom till hallen i kavaj... igen, känns lte fel men hellre de än att missa matcherna.

Per kom tvåa i golftävlingen, länge sedan han var så nöjd när han kommit hemsläpande med bagen. Inget gnäll om klubborna eller annat idag *ler*.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Didrikssons krönika och om City mot Täby

2009-09-25 @ 20:57:01
Dagens citat: Jag är inte alls elak, jag kan bara reglerna bättre än alla andra (kom från en mycket nära släkting, typ han som växte om mig ifjol).

Fick frågan om jag ville åka med  till Ö-vik och se ÖIB vs IKSU på söndag känns... nja... City vs Caperiotäby på söndag... ser hellre den, faktiskt. 

Jag säger som lill fröken sa (när hon var liten) och jag skulle gå på krogen.
-Vad ska ni göja mamma?
-Gå ut och ta en öl.
-Men mamma, vi har ju öl hemma...

Dessutom:
Dalen spelar mot Skellefteå på måndag, om man vill alltså

City vs Caperiotäby kan bara gå på ett sätt sa en journalist... kanske. Frågan är hur ?*l*  Bult tror på 3-7...
kan jag ge något tips? Hur ska man slå Umeå City? Ingen aning, de är lite oberäkneliga,kan överaska. Tror de kan korpa åt sig några matcher mot topplagen. Nä, det jag vet om City skrev jag i den där krönikan på wic hemsida... 
(De andra tre lagen i den här stan vet jag hur man ska slå... men det kostar '*ler*).
Umeå City vinner då över flera lag när det gäller marknadsföring.. De verkar vara mer taggade än ifjol. Ett steg i taget! Vad sägs om denna jingle? Den kommer att spela på en kanal som heter ROCKKLASSIKER lörd & sönd, sedan kör de reklamen inför varje hemmamatch. 

Jihde kommer med synpunkter (som vanligt, tack för det) i sin krönika... "Innebandyn blöder"... jo kanske lite...Men då vet man ju att den lever iaf, eller hur Niklas? Bra Jiddrat, men... jag har massor med kommentarer... .  Vi ska inte glömma att många fler TITTAR på innebandy, via TV. och... nä, det får bli en egen blogg.

Btw, Ramsin, världens bästa målvakt. Någon som är förvånad? Som de laget spelar måste man vara den bästa... rakt på... i like. 

Nytt ämne: Gnäll om Umeå: Är det dyrt att spela i Umeå, nä inte om man gör om bohemerna, de bokade flyg tidigt, har man en bra organisation med framförhållning så blir det inte dyrare än att åka buss... Man ska inte plåga de sina i onödan. Har just bokat en resa för 20 pers med flyg.. inte  dyrt! Men sedan måste föreningarna samarbeta.. så det funkar med flygtider. Flyga och slippa hotell... det måste vara drömmen.

Nytt ämne:
Jag håller med Didriksson om att det borde vara annorlunda, det där spelschemat. Dessutom, kanon att någon tycker något, sticker ut hakan. Bra där Eva.  Ordets makt är stor! Det räcker inte med att ha ett lag... tycker att hon ger de styrande i klubbarna en viktig signal.  
Föreningarna har godkänt spelschemat, visst? Det är en omöjlig ekvation att få ihop.. 120 pers på läktaren och en långresa varje helg. Ett steg i taget ...  

Ser min blogg konstig ut? Jag har fått hjälp... och det blev mycket sämre än det var innan. Jag kan bättre själv. Vem bryr sig? Det är ändå innehållet som räknas (det säger kanske bara sådana som har fula bloggar *ler*).  

På tal om teknikstrul eller vad det kan vara...
Vad håller Ladies på med? Mitt tips: Om ni skall överelva, gör det enkelt, satsa på redaktionen. Det är DET som gör en nyhetsajt. Spelar ingen roll hur mycket man lägger ner på designen om man inte ser till att sidan fungerar. Bra att de vill och tar initiativ, men fokus måste ligga på rätt saker.  Jkl vad folk hade sågat om det varit ... ja ni vet. Det är precis som med innebandy.. det räcker inte med att ha snygga matchtröjor och bra spelare om man inte har pengar till bortamatcherna.  Får frågor om hur det fungerar på LE, men jag vet inte... förutom att sidan inte funkar. Tips två:  Lägg ut texterna (om det finns några) på en annan sida så länge, nyheter är en färskvara.

Kommentar om Balrog vs Västerås... Är Alexander Lydecker fortfarande avstängd? Isf slipper Balrog kanske spela boxplay så mycket...  ha-ha, det var en rapp replik av en förståsigpåare. UPPDAT; Han spelar inte längre för Balrog. man ska inte lyssna på förståsigpåare, Lydecker spelar i Södertälje och tvåan.  (Både) TT (och Balrog) inleder säsongen med  en man kort pga. avstängning. Roligare kan man ha. Hur kul är det för Thorslund, sitta på läktaren när TT gör sitt intåg i SSL (just nu ligger det under med 1-9 mot AIK, TUFF inledning. Kim Nilsson har gjort tre poäng på sju minuter).
Oj vilken lång blogg... igen!

Pigg, japp! Fick tips att använda Rosenrot och grönt Te tabletter (naturläkemedel)... Hallå, inatt kunde jag inte sova. För pigg! Monika har bakat kladdmuffins till mig... *suck*, medicinen jag ätit fram till förra veckan har inneburit FEM kg upp. Det är mycket om man är kort som jag. Men underbara Monika, jag vet fem andra som kommer att njuta.

Imorgon, mitt lag till Hovet, på 42 borta mot Djurgården har MODO vunnit fem. Sjätte imorgon? 

Jag skall skriva om Freebandy snart, jag har lovat det, kanske SIBF berättar om satsningen på innebandy.se inom kort. Det finns många som kommenterat att jag skrev om satsningen, inte odelat positiva kommentarer. jag vill ge det en chans, entrepenörer behövs.

UPPDATERAR eftersom Rune Engström äntligen hittat tangenterna, kolla här...
Lockerud tog sitt första poäng, grattis och AIK, målkalas mot TT. Undrar vem som blev matchens lirare, om man bara tittar på protokollet så... många att välja mellan.  Målisen kanske..  som bara släppte in två mål...  *L*


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bloggar jag skulle gilla att läsa, samt Magget

2009-09-22 @ 23:06:29
INNEBANDYBLOGGEN. Ang min hyllning av City igår... jag skäms inte för den. Visst svårare att fostra spelare om man huserar i högsta ligan. Men.. att en klubb enligt mig gör något bra, innebär inte att den andra gör något dåligt. Överens? Har så många gånger hyllat Dalen och Urban för insatser inom innebandyn. Jag kritiserade inte Dalen... liks. 


Nytt ämne: Jag tycker och tänker ofta om Innebandymagazinet, mest nätupplagan, längre ner kommer några rader om Ladies.

Magget...  de har skärpt sig när det gäller att inte manipulera sina länkar, mycket bra. De lägger ut färre intervjuer = sparar tid, artiklar tar vääääldigt mycket tid. Hoppas det kommer mer av de varan vad det lider. KÄMPA! 
Namn under betyg... mig kvittar det. Jag förstår att de som sitter ute i hallarna inte vill ha sitt namn med. Klimatet är inte så tillåtande inom vår sport. Betyg sätts ofta av sådana som jobbar ideellt Kan inte klandra dem. Tar tillbaka allt jag skrivit om betygen och underskrift... med tiden lär man sig hur känsliga alla är. Jag vill så GÄRNA att de fortsätter med dem.
Bra att de har betyg, bra att de gör något. Alla läser dem...  


En blogg behöver inte vara lång...  inte så dumt det där med Twitter. 

Bloggar jag troligen skulle vilja läsa, zappar ur skallen: (frågan är bara om man skulle hinna läsa alla)
Hallstenssons
Victoria Wikström
Minne
Binge
Jihde
SEI-bloggen, alltså de som sitter i SEI. Vore kul...
Helgessons
Mirja Wiklund
L-G:s
Hast Cecilia
Lars Jedheim
C Kohonen (men hur skall hon hinna det)

Vilka skulle du vilja läsa?

Uppdaterar onsdag 09.03.
Skulle ju skriva en rad om Ladies, missade detta... återkommer.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Jihde har en poäng och hyllning till Umeå City

2009-09-21 @ 13:45:20
Blogg i stället för lunch...
Umeå: Numer får Urban & Dalen stort credd för att innebandyn lever i Umeå. MEN.. vilka är det som producerar SSL-spelare? Egna produkter? Det är City, glöm inte det. Läs den här artikeln från förra veckan, RESPEKT!  Koppen creddar Urban, helt rätt... men City gör verkligen massor för innebandyn i Umeå.   

Läser numera typ fem bloggar (kanske en underdrift) en av dem är Kimmos.  Orkar du läsa Kimmos, sa någon. Ja... den är läsvärd! Finns flera skäl, ett är att det göms en hel del "mellan raderna". Det skulle inte göra ont om Kimmo tog ut svängarna lite mer, men han är iaf den som just nu tycker något, bjuder på sig själv.  De som hör till ett lag/klubb har självklart mer att ta hänsyn till... Kimmo lovar idag att Bult i sin nya blogg kommer att skriva om allt han själv inte gör... välkommen till cyber Bult.   

Kommer Anders Borgström att höja febern i cyber?  VÄLKOMMEN TILLBAKA! Bra att du tipsade mig...  nej, jag har inte koll på allt:). Borgström gjorde ett bra jobb på  Magget. !
 
Så här skriver Kimmo efter matchen mot Sirius: 498 personer såg matchen idag. SSL är verkligen glödhett... 

Idag hakade Gittan på genom att publicera alla herrarnas publiksiffror. Men är det så konstigt att de publiken inte går igång på "affischlagen" i premiären?.

Tycker att Jihde har en poäng i krönikan den 9 september (näst sista krönikan). Han giddrar om premiären:   
Nej, jag skulle vilja se en första runda som ger SSL den start den behöver, typ: Täby-AIK, Sirius-Storvreta, FCH-Warberg, Umeå-Dalen osv. Skit i lottning – alla andra ligor riggar sina premiärer. Vi ligger efter.
Han skriver också:
Mitt innebandyintresse är löjligt stort, ändå finns det inte någon match jag hade betalt för att se i denna premiäromgång – och då har ändå innebandyabstinensen legat och bubblat i kroppen ett par månader.

Sirius har en svår sak att slåss emot, Storvreta. Ett etablerat SL lag som spelade samma helg. Det är inte alla som kan eller vill se två matcher samma helg. Nåja, det finns flera elitlag i samma stad på andra platser... ett problem.

473 i Göteborg.. de siffran var visst lite "plussad" (ej fakta, bara kommentar från en i publiken) och ändå hade de den lägsta publiksiffran i helgen.
Det återstår att se vad AIK-Balrog redovisar för publiksiffra. Alla lag står ständigt inför utmaningen att dra publik.


Om media:
Haha, på SM-finalen stod jag och pratade en stund  med Grubbe, Curt, Nicke, Göransson (ev Fasth) och Bonnedal, var kanske någon till... jag var precis på väg hem.  ALLA regagerade när en representant för Svenska innebandy TYDLIGT markerade att han inte ville hälsa på mig. Manligt! Varför? För artiklar jag skrivit på Ladies kanske, de andra kommenterade detta. "Bry dig inte Ingrid"... men... de var lika förvånade som jag. Om han beter sig lika illa och helt utan stake mot andra journalister (som jag var då) så är det illa. 

Damernas publiksiffror då? Ingen lista behövs:) 
Falun vann... 347, ca 110 personer såg Minnes 12 poäng (Balrog). Det kan bara bli bättre! Jag tror att damelit måste jobba på att få egen publik, väcka intresse av "icke frälsta" ... klubbarna måste tro på sig själva och JOBBA.  Spelarna skall inte belastas för att folk inte kommer till hallarna. Damklubbarnas styrelser/aktiva måste bli trevligare, mer utåtriktade, innovativa. Ge mig ett år med rätt folk och uppgifter...  äh, skall inte skriva det jag tänker här.

Ladies inleder comeback med serverunderhåll.... hallå, ingen succé precis.
 
Igår pratade jag med en vän på FB, han rekomenderade boken "The secret" angående hur man får en relation att överleva...
Ingrid: Trodde det räckte med detta: Show up naked, bring beer.
Svar: nope - lagen om attraktion är hemligheten - även om ditt förslag också är good.

Uppdat: Fick genast feedback på det där med Kimmo.. "du är ju själv för snäll och feg" ... OK, har nog blivit försiktigare. Skall fundera... 


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sju poäng är inte mjukglass

2009-09-20 @ 21:02:25
Lyfter på hatten för Mora, vet inte vad "experterna" har tippat att de ska sluta i serien... Fick ett sms från matchen idag, "Mora är ett annat lag". Roligt med lite överraskningar Har iofs inte tippat serien, det är inte min grej... överlåter det till de som läst på. 

Karlstad har det tuff... två förluster i helgen. När (namn UPPDATERAT och rättat) Elin hoppade av ifjol var det en och annan som sågade... att spelare bryter kontrakt. "Det är inte kul längre" lät det då. Jag tyckte hon gjorde rätt, innebandy ska man spela med hjärtat.  Nu är hon tillbaka och har KUL, trots att hennes lag får spö.

Angående glädje, lust och sånt... Man kan aldrig tvinga någon sa Binge en gång, om en spelare under träning plötsligt vill gå och duscha så... (typ, ja men gör det då)  Kommer aldrig att glömma det, trodde inte mina ögon (öron skulle det stå).. men kanske är det det som är "Kärlek på banan". I fjol hörde jag ett samtal mellan Binge och  Dalbjer (tjuvlyssnade inte, de visste att jag var där). Om Dalbjer kunde tänka sig ställa upp som BACK, "jag gör det" lät det. Modigt! Ge och ta... högt i tak.  

Minne - fortfarande världklass.

Sju poäng, det är inte mjukglass. Är så imponerad av Hermine som fortfarande håller världsklass. För mig är hon en av de STORA profilerna, dels för det hon gör på banan men också för det hon förmedlar utanför...  När hon öppnar munnen så lyfter hon sporten. Henne kan svensk elitinnebandy vara stolt över.  12 poäng på en helg, inget att skämmas för.

Sirius 4-6 mot Wic, en bra premiär med andra ord . Inget att skämmas över.  har inte läst något om matchen....  "Warberg är inte bra" kom det i ett sms... "Spelet stämnde inte från början till slut. Det var inte bra alls på hela matchen. Samtidigt ska inte Sirius underskattas. De hade scoutat oss bra, sa tränaren Viktor Matsenius" i HN,
Det var precis som Peter Bohlins krönika sa innan ... Sirius hade en plan.
Skadade sig Svensson IGEN?

... om ovidkommande saker (hoppas glimten i ögat märks) : Kollade in deras (Sirius) hemsida... där har ni grabbarna med fina frisyrer. På med matchtröjan, sedan fram med fönen och vaxet är mitt tips *ler*. Jag brukar faktiskt inte kommentera spelarnas yttre, men ... Sirius sticker ut, enligt mig.

Tre vinster och tre förluster för Umeå i helgen + - 0 allstå.

Fick ett meddelande på Facebook att Ladies Edition är på igen, gick in och läste...  de hade hunnit uppdatera en del. Har inte kommit underfund med sidan ännu, men den ser ut att fungera bättre än den förra.
Återkommer om Ladies imorgon.

Beröm till Endre? Murt säger att Ö-vik hade de svårast tänkbara matcherna i starten.

Världens bästa Monika nätade mot Falun, igår satte hon en straff... hon lär inte vara nöjd ändå men... Täby gav verkligen Falun en match, starkt!

Elin Nordin var keeper igår och höll nollan, det var min behållning,   Sååå kul att se henne på banan, hon gjorde några riktigt bra räddningar. Ursäkta mig med 13-0 matchen var inte så kul, Barcamatchen gav mer, redan efter två minuter.

Världens bästa Marie var på hallen igår... Magnusson... himmel vilken härlig människa hon är. Blir glad varje gång vi ses. Vilka innebandy-minnen också... en unik spelare.  

Finns massor att skriva...
Magget skriver om SSL, bara resultat om elitserien, en intervju... de andra kommer kanske imorgon. Tur att Lindgren jobbar på, kul att läsa spelares syn på matcherna.

Oj, detta inlägg tog 12 minuter att skriva, exakt!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

DN om innebandy & herrarnas nya boll

2009-09-20 @ 00:03:50
Mycket glad.. en helsida i dagens DN om innebandy, om den blå bollen som herrarna ev. skall spela med. Gick in på DN:s hemsida... fler nyheter om innebandy, IMPAD. Det som uppskattas av mig är att i artikeln om bollen får tre parter tycka till.
Kanske skulle man vänta med att peta in en ny boll tills lagen har hunnit träna med den. Just jag... de råder jämställdhet, damerna fick sin boll i mitten på oktober förra året... historien upprepar sig?

Annan media: Hade visst fel om Expressen, känns sådär... Har inte hittat igen de artiklar alias "Expressen" skrev om (se kommentar föregående inlägg).... KUL iaf att Expressen skriver. Här kommer en rättelse och en uppriktig ursäkt. Det som skrivs i papperstidningen missar jag... av personliga skäl. 

Verkar som det blir mer innebandy i media i år... Skills! Hade 90 (tror jag) träffar med mitt numer lite omoderna verktyg som scannar media. 60 träffar är det sällan... Massor med artiklar...  DN, SR, DT. GT, VLT, UNT, VK, VF, Aftonbladet, Borås Tidning, Corren, Norra Västerbotten, Nyheter 24, Expressen om Henke, Norra Skåne, Hallands Nyheter, GA, HD, Norrbottens Kuriren, Barometern, NWT, DD, Värmlands Folkblad, SVT, Lokaltidningen Skurup,  Trelleborgs Allehanda, Länstidningen Södertälje, J-nytt, Norrländska Socialdemokraten, Norrköpings tidningar, Ölandsbladet, TT, Eurosport,  och så SVT om Balrog vs Dalen... TV mmmmm

Såg matchen mellan IKSU och Lockerud, 13-0 till hemmalaget. Saknade verkligen Johanna Ekeroth, det var lite för hennes skull jag släpade mig till hallen.
Nu sovdags.... efter en otroligt god middag och mys framför Barca matchen... Den där Zlatan nätar visst i alla matcher.

Ha en bra söndag.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Känslor... samt TV4 och Expressen... igen

2009-09-19 @ 16:01:54
uppdaterar 23.55. Jag hade tydligen fel angående Expressen... se kommentar. Svårt att rätta till... tack för feedback! Uppskattas verkligen.

Elitserien i hockey och deras "reklam"... snacka om att provokation... kör över andra sporter på isen... kaxigt. Lika kaxigt som Peders uttalande i kvällsblaskan... faktiskt! 

Känslor... Oj vad många som pratar om Peders uttalande om hockey, många upprörda andra hejar på... Konstaterar: Det hände iaf något i media.  Martin Johansson, lövenspelare kommenterar.
Mats Wennerholm, aftonbladet tycker till om att hockeyn måste utvecklas, han tycker precis som många andra att det defensiva spelet gjort hockey tråkig... om jag tolkar honom rätt.

En sak är säker, alla sporter måste utvecklas för att finnas kvar, det gäller att lägga fokus där.

På tal om Bodén... Jag skulle gärna läsa Peders blogg om innebandy, tror han har mycket att förmedla. Fast... han har så många järn i elden redan, man kan inte begära en blogg dessutom. Alla kan ju inte få betalt av TV4 för att blogga:).
På tal om blogg: Micke Fasth skall inte blogga i år... det kanske helt enkelt är omodernt med blogg... iaf bloggar om innebandy.  Låt tiden ha sin gång säger ja... kanske dags att skrota bloggen?

Måste återkomma till det jag skrev igår... På vilket sätt syns innebandyn i TV4 och Expressen, TV4 sport är numera innebandykanalen... Har jag missat något? Att elitserien i hockey snart börjar ser i massor med reklam om... kanske ligger 9 oktober för långt bort för att trailers om SSL ska synas.  Jag läääängtar, det är bra skapa intresse för TV-premiären!

Expressen:
Vad skrev de igår? Eller efter pressträffen? ...  Var syns innebandyn hos huvudsponsorn? Inte många knop när det gäller innebandyns plats hos Expressen. Expressens syns ... på sargerna i TV med sedan då...

Tomma tunnor skramlar mest?
Tror fortfarande att "huvudsponsorskapet" endast är en ekonomisk uppgörelse mellan två Bonniers företag.
Skrev om det förra året, ett öppet brev... ett år har gått... är inte tillräckligt smart för att förstå... På vilket sätt drar expressen och innebandyn nytt av varandra? Så här skrev jag: (hela inlägget här)
Jonas Carlberg och Susanne Zabrodsky talar i pressmeddelandet om att avtalet innebär en mängd möjligheter, vad är det man vill möjliggöra genom avtalet? Vad vill den nya trion TV4, kvällstidningen och Svensk innebandy med sitt samarbete. o.s.a.

Kommer knappast att få något svar på mitt "öppna brev", det är liksom inte rätt forum. Har även ställt frågan till höjdare på förbundet, fick vaga svar. Men så var jag ju inte journalist i de läget... utan privatperson. Nåja... borde vara fler än jag som undrar varför Expressen på sin höjd skriver om SM-finalen.  Frågan är om någon ens uppvaktar redaktionen på omnämnd tidning.

TV4 hade journalister på plats på upptakten, jag såg Fasth och Patrik Skoglund på SVT:s TV-inslag. Vet inte deras roll på TV4-sporten....Kanske kommer något på TV4 i veckan... eller så har jag helt missat deras inslag. Isf ber jag ödmjukast om ursäkt, direkt.

Känslor... just nu leder Skellefteå över Pixbo... bra för nykomlingarnas självförtroende.  Undrar hur IKSU-Lockeud kommer att arta sig.  ÖIB leder över Endre... men inget är klart,
Känslor...  känns inte som jag orkar släpa mig till IKSU... skulle behöva träna och sedan är det ju match åxå. Blir jag verkligen peppad av att åka dit? Antagligen.

Känslor... ikväll middag på lokal med VLM, eller världens lyckligaste man nämligen VP. Just nu sitter han med en bankfusion... man vet aldrig hur långt tid det tar.
Mat? Det blir inte Victor... dit ska x:et med barnen. Fatta... vara 13 och 14 år och gå på Victor...  min spontana tanke var... de äter ikväll för lika mycket pengar som barnen och jag äter för under 1,5 månad. Men det är en upplevelse.... Victor alltså.

Känslor...  ÄNTLIGEN är säsongen igång.
Täby förlust mot Mora 8-11, hade satt en slant på Täby ja ... Engelholm 3-3 mot Södra Dal.
Resultat: 11-4 Balrog-Dalen, godkänt, Dalen mötte Svenska mästarna, det ska man komma ihåg.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandy -ett himla liv, Bodén sågar en hel sport

2009-09-18 @ 19:13:54
Det är fredag, imorgon smäller det... elitserien och SSL drar igång. (just ja, det finns de som tjuvstartar ikväll, där hoppas jag att Jacke får till ett premiärmål, det vore kul)  

Uppladdning?

Peder Bodén sågar (bruten länk) hockeyn... aldrig har väl en innebandy-artikel fått så många kommentarer som denna... Peder får ris och ros för att han sticker ut hakan. Man ska komma ihåg att... "som man frågar får man svar", alltså... journalisten anger tonen. I familjen Bodén har det spelats hockey... har svårt att tro att Peder på allvar menar det artikeln säger.
Men, jag kan förstå elitspelarna, så mycket skit de får ta från andra sporter, tänker på det Patrik Ekwall som ändå skall vara proffs sa i TV-soffan. (när Henke Larsson började spela innebandy igen).
Peder står upp för sin sport, kanske onödigt att såga någon annans.... Hur som helst, det finns tillräckligt många tråkiga uttalandet... därför GOOOO Peder. Kul med någon som har en åsikt.
Jag älskar hockey... också.... och det skäms jag inte över.

Var det inte det jag sa... att Janne Vaara inte tänkt utestänga Sara Kristoffersson inför innebandy- VM. Det är bara SYND att en kommunikationsmiss får styra uttagningen. Så får det inte gå till. Tänk att förbundskaptenen inte visste ... och därmed missade Kristoffersson flera läger...  Sara fick tydligen ringa upp och säga "jag står till förfogande", bra att Vaara lyssnade. "Spelar Sara i Västerås ska jag åka dit" skrev en SSL-spelare på Facebook idag. Inte konstigt... det finns säker fler än en som gärna ser Kristoffersson live.

Till Ragge:
Du är så söööööt, jag gillar verkligen dina videointervjuer, (länk borttagen)mer sånt! Umeå City vs Pixbo, en klart intressant match. Lycka till i Göteborg Umeå.  

Har inte läst några bloggar idag... känns rätt meningslöst då det finns så mycket annat som är roligare.
Göranssons matvanor... 
Dagens citat av Vaara: På det sättet har Kent Göransson det ganska bra eftersom han kan sitta hemma i soffan och äta chips och titta på innebandy på måndagar.

Dagens ord: Att någon annan är bättre behöver inte innebära att man själv är kass.

har från flera håll fått höra att jag är för snäll i min blogg... därför skriver jag: jag är snäll, vill någon vara dum så... låna gärna mitt rum i cyber.
Hör av er om ni vill förmedla något, my blog is for rent *ler*.

 Innebandy ett himla skönt liv, eller hur?

Till sist... jag skall lägga ut en lista på bloggar om innebandy jag skulle vilja läsa. Det finns många tysra människor i den här sporten. Tysra? Ja... jag uppfann just ett nytt ord. Vänta bara, det kommer att vara med i nästa upplaga av "Svensk ordbok".


Uppdaterar 23.45: Var TV4 & innebandyns huvudsponsor Expressen med på pressträffen? Orkar inte leeeeta efter innebandysnack. Massor med nyheter är länkade till SVT (från innebandy,se), stor eloge till SVT.... men vilka inslag har visats i TV4 och det fantastiska samarbetet SIBF har med Bonniers förlåt Expressen... var syns det i media? 
 Någon frågade mig om jag tyckte att pressträffen gav bra utfall,,, jag svarar GODKÄNT.  Hoppas alla märker att innebandyn är mer intressant idag än för något år sedan.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Heda is back

2009-09-17 @ 12:24:02
Bloggar...
Kul att Heda är tillbaka, hoppas på intressant läsning även om det nu inte är SSL det handlar om... den serie jag följer mest. Kör på Heda. Finns för få som skriver om innebandy just nu... var tog alla läsvärda bloggar om innebandy vägen?

Opps, måste ta tfn nu
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Uppsala hetare än Umeå? Och mediaträning

2009-09-15 @ 15:47:28
Grattis Uppsala... kommunen går in som huvudsponsor för alla elitlag....  Vilken grej... Någon annan kommun som gör det?  Hoppas att alla föreningar funderar på hur de skall bjuda tillbaka på bästa sätt... för att marknadsföra Uppsala.
Läste för ett tag sedan att elitklubbarna även skall samarbeta så att de inte tar åskådare av varandra... STORT!
Här i Umeå finns redan någon form av samarbete, jag vet att dalen ibland flyttat sina matcher för att inte krocka med Lövens matcher. Om det sedan är ett samarbete ska jag låta vara osagt... Kommunikation är hur som helst bra, det gynnar alla.
Hur ska Innebandy-Umeå synas under kulturhuvudstadsåret? Måste ligga i Västerbottens IBF att ligga på, de och alla andra lokalförbund (är det de som kallas SDF) har som uppgift att marknadsföra sporten lokalt. Här finns en jättechans. Umeå är ju en innebandystad... låt det synas.... ingen syns åt oss.

Dags att rösta ... tippa...
På SR-gotland kan man rösta om hur det går för Endre.... kul att innebandyn syns och hörs. På tal om Endre... de hade folk på plats under elitserie-konferensen... Jag skrev att någon gärna fick blogga om detta men det behövs inte ... Göran har i lagets blogg sammanfattat vad han lärt sig angående att hantera media.  Eller vad sägs om detta:
Detta fick vi lära oss:
Bli arg, hur dum frågan än är.
Ljug, gissa och spekulera.
Säg alltid något ”off-the–record”
Säg ”inga kommentarer”.
 Kommentera skvaller och rykten
Svär och uppträd otrevligt
Bra var det i alla fall.

Tack Göran, ibland får du mig att le... och just nu behöver jag le mer än en gång. Glimten i ögat... mmm. (uppdat: Göran & Halle får en hyllning i Didrikssons blogg... fina ord, kärlek... mer sånt!) 

Umeå idag: Dalen bygger ett nytt lag från grunden... det handlar om damerna... bra tänkt, bra tänk... lycka till Dalen.
Ingen press känner Dalens herrar....  måste vara första gången på ... XX år som de inte siktar på Globen....  Ingen press... låter skönt. De är också ett lag som bygger.... kör på, räcker det till slutspel? man får hoppas det....

Angående Freebandy.... respekterar den som vill berätta, förklara, komma med feedback ... därför Claes, respekt! Alltid kul när läsare ger sig till känner... mer sådant! Kanske får anledning att återkomma till Freebandy... vem vet?

UPPDATERAR:
Raden om Tv-matcherna & helgen föll bort. här kommer de:
TV-sändningarna... premiär på min födelsedag... en bra present. Men det känns som det är långt kvar. Ska man skratta eller gråta när herrarnas serie ibland kallas Svenska TV4-ligan.. liiiite kul är det iaf, jag log här om dagen... men som sagt... jag behöver le... ofta just nu.
VM i TV... mm, signalerna har kommit förut... nu är det klart.  

I helgen KOMMER jag att se någon av premiärmatcherna.... bor man i Umeå kan man vraka och välja. Måtte jag aldrig bli en bloggare som skriver om spelare jag aldrig sett:) ... Det räcker ändå... att skriva om innebandy utan att vara proffs *ler*. På plats... lördag 16 Dalen vs Järfälla eller... IKSU Lockerud på lördag, IKSU Pixbo på söndag 13.00 ... Får se... men innebandy blir det.

Om försäsongsnacket.... En sak är säker... när andra (tex tränare) uttalar sig om spelare är det mycket psykologi... man höjer den man behöver uppmuntra... rätt ofta. Ögonvittnen är alltid bra... lagen ger sin bild om både lag och matcher... den de vill att media skall ha. Visst

Detta var inlägg 601 i min blogg om innebandy...  jag säger som Magnus Fredriksson... det är för roligt att skriva om innebandy... för att man ska vilja sluta.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hur ska bloggare "agera", vad får man skriva?

2009-09-15 @ 15:23:45

En egoblogg... i innebandybloggen

Idag skriver jag inlägg nr 600 på min blogg om innebandy, den första som låg på en kvällstidnings hemsida kan vi glömma. Jag var ruskigt naiv och oförsiktig… Man lär sig… verkligen.

Vad har jag som bloggare för ansvar? Jag har fundera över detta mer än en gång. Gör bloggare mer skada än nytta? Kanske i vissa fall, rena personangrepp (eller att det uppfattas så). Har svårt att förlåta mig själv sådana gånger jag inte fattat… för jag en riktig mjukis.

Vad jag skrivit? Vad det fått för konsekvenser? Ordets makt är stort på gott och ont. Den som säger att bloggare inte påverkar har fel, vissa gånger negativt men väldigt ofta positivt. När vi var tre fyra bloggare typ 2005 sa någon ”Bloggarna kommer att bli innebandyns död” ingen fara mina vänner… innebandyn är här för att stanna och klarar ”granskning”, tyckande. Har försökt att byta sida (i tanken)… alltså vara den som tar beslut, presterar på banan, agerar på olika sätt… nyttigt!

…jag förstår att det kan vara irriterande att folk kastar ur sig saker i cyber. Men man ska komma ihåg att en blogg är ingen nyhetssajt, det behöver inte vara fakta, det är ok att ställa frågor. Åtminstone här på min blogg *ler*..

Bloggar berör… så är det… på gott och ont.

Att någon ifrågasätter leder till utveckling, det gäller alla… därför: Tack till alla er som lämnat feedback… hur ska man annars veta om man gjort fel, sårat… är trångsynt, negativ, flat eller en rövslickare. Det händer saker även med den som sitter bakom tangenterna… var så säker. Att enbart få credd är inte utvecklande…

Jag försöker vara tydlig när jag ställer frågor… allstå tydligt sätta ut frågetecken då jag bollar med mig själv och därmed läsarna… Misslyckas ibland… sedan är det naturligtvis så att även mottagna har ett ansvar… ”tolkarna”. Jag har varit med om att människor kommit fram… ett exempel … ”det du skrev om Årets domare var fel”. Otroligt frustrerande att frågor tas som fakta… frågor år frågor och åsikter, reflektioner är … mina egna. Ännu mer frustrerade att människor som ringer upp för att få råd eller fakta sedan är nedlåtande om det jag kommunicerar i nästa andetag… givetvis utan min vetskap. (känslig? Jo *ler*)

Har mottagaren ett ansvar? Ja… man kan inte i ena stunden säga att man inte bryr sig om vad bloggare skriver för att i nästa säga: ”du hade fel, vi blev irriterade” efter några MÅNADER. Sändare och mottagare = kommunikation.

Jag ställer många frågor… det är jag… Känner inte på något sätt att jag har ett ansvar att ifrågasätta, tycka, reagera (fick frågan om drivkraft, men nej... jag känner inte ansvar, jag tycker helt enkelt om att skriva)… Många frågor=jag.  En blogg är en stor egotripp… i grunden.

På min gravsten ska det stå "Tack och förlåt"

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Freebandy + SIBF = sant? Ny boll

2009-09-13 @ 21:03:31
City slog Dalen i DM i sudden... 12-11. Missade matchen då ett viktigare "problem" dök upp. Men jag missade visst något... röda kort, en klubba i skrevet på en spelare som gav 10+ ... Valuta för pengarna sägs det.

//Uppdaterar 22 07. Det är visst en booster, några klubbar fick dem i veckan... ingen vanlig boll, en booster utan färg inuti. Alltså fel nedan. //
Klart med ny boll
till elitserien sägs det, den vanliga vita, samma som herrarna spelar med???... det måste ses som en framgång (borttagen text) Men det var en bra idé, det går säkert att utveckla den och komma tillbaka med en ny Boster... med tiden. Det var den bollen jag trodde damerna skulle spela med... vita utan färg inuti.   

Pool vann.... tack Benayoun.

Har funderat på det där med Freebandy, att SIBF i nästa budgetarbete skall fortsätta diskutera med Freebandy. Magnus Nilsson (SIBF) har suttit med i gruppen som resonerat om ett samarbete... för att få ungdomar att intressera sig för sporten. 
Alla initiativ är bra... innebandyn behöver hitta nya vägar så att fler upptäcker sporten.  ... Jag tror stenhårt på det där att sponsra sarger (som Wic gör), önskar att det någon kom på idén här i Umeå. 
 Kanske är Freebandy ett sätt få upp ögonen för sporten innebandy. är det kanske zorrandet som drar... komma hem med en träningsklubba från ... gissar på Unihoc.
Skall följa Göteborgarna med stort intresse...
Freebandy i Umeå? är Freebandy en egen sport eller är det innebandy? Hur som helst... få unga att röra sig mer med plastboll och klubba känns rätt. 
kanske ska SIL och Freebandy finnas under samma tak som "vanlig" innebandy. Tillsammans är vi starka?  
Undrar vad andra tycker.

Jag säger forza innebandy.

Söndags tankar:

Undrar varför det är så lätt att placerar människor i fack...  Är det inte lite som att säga att alla som har vita bilar luktar svett.  Att alla som gillar bananer är bra på att klättra...
Hur kan man säga att alla som spelar i ett visst lag är dryga?
Eller de som arbetar för en viss klubb är egoister. idioter eller vad det nu är?  
Alla som jobbar på förbundet är si eller så...
Ingen kan ju på allvar mena det...Men alla  som resonerar så... är ... också människor.
Svart eller vitt, ond eller god...
Det är att göra livet svårt och enkelt för sig.

Blogg nr 599 om innebandy här hos mig... ska det bli 600?

Inbjudan: Vill du blogga om utbildningen elitserieföreningarna genomgått i helgen... Varmt välkommen isf. Ingen var visst där från KAIS Mora, IKSU, Skellefteå, Falun eller Huddinge så det måste bli någon från de föreningar som faktiskt var där:).

Uppdaterar 22.58: Dubbade svenska filmer... suger 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Har fått en idol

2009-09-10 @ 23:01:09
Märkligt... jag skulle kunna starta en grupp på FB "Vi som aldrig ser sjungprogram" ... så hamnade jag framför TV:n då 12:an ville se. Har faktiskt aldrig sett ett helt avsnitt av Idol tidigare... tur att jag gjorde det i dag. Mariette Hansson... vilken röst, i like. 
Har lyssnat flera gånger... mmmmmmmm

Om mina barn sjöng så där dåligt som många av de sökande så skulle jag säga det till dem att INTE söka... undrar hur riggat det är... är folk verkligen så sugna på att vara med i TV? Tur att vi är olika.

IKSU fick gå ner på folk för att slå Dalen i DM-finalen, Dalen fick med sig ett silver, en suddenförlust. 
Jag såg inte matchen men... de matcher de mött varandra på försäsongen har ju IKSU ägt spelet, satt sina chanser och... haft lekstuga.   
Antingen har Dalen hittat sitt spel eller så hade IKSU en dålig dag, Dalen satte sina chanser hörde ja... men det räcker ju... eller iaf...  ja ni fattar. Sätter man sina chanser så blir det ju mål (himla skojig jag är)
Tror inte Dalen vill bli gratulerad till sitt silver.... förhoppningsvis fick båda lagen med sig något nyttigt.  Caperiotaby vann som väntat över VIB, men inte med stora mariginaler tydligen (uppdaterar jo typ 8-4, man ska inte lyssna på killar, se länk)... också en "konstig" match...  Nåja... försäsongens matcher kommer aldrig att vara en värdemätare (alla säger det)  på det sättet, kan bli hur som helst.
Nu... ska jag hälsa på Klavberg & Wilhelmsson (studio Warberg), hoppas de kan hålla mig vaken.... är lite  matt.

Fråga; Någon i Umeå som vill bli av med hantlar och sånt... en bänk? Skivstång? Träningscykel? Hör av er.
Till sist; Nu vet jag vad jag skall säga till barnen... om ni inte slutar bråka skall jag anmäla mig till Idol. 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Jihdes comeback... låt det synas

2009-09-10 @ 09:37:42
//Uppdaterar: 11.32. Tycker eller tror inte att SIBF ratar han krönikor, mera... att det vore ngt att skriva om. Om det låter så nedan så... det är inte så jag menar.//  

Borde inte Sveriges genom tidernas största profil (Niklas Jihde) och hans krönikor få en rad på SIBF sida? Det är minst lika intressant som att han sprang marathon (bara en sådan sak... TV4 brydde sig om hans marathon, det säger lite om det allmänna intresset).
Ok... Jihde är AIK:are (hemska tanke *ler*) men... han är Jihde.
Ok, nu är han fri att skriva vad han vill... inte styrd... av TV4 eller offentlig profil på innebandy.se. Farligt? Nä...Jihde älskar innebandy mer än han älskar AIK, det vet jag...
Ok... han tycker att Sveriges landslagscoach i innebandy är lite sur (eller möjligen ett stenansikte).. och krävande, samt kommer från en plats dit (Niklas) inte gärna åker på semester/träningsläger.
HAR KORTAT NER HÄR - massor med upprepningar.
Finns helt säker olika uppfattningar om vad innebandy.se skall skriva... Men andra "udda" saker som Warbergs "Studio Warberg"  och andra klubbnyheter har fått uppmärksamhet. (inte Koffes videoblogg ifjol, ändå är han landslagsman... ).

Undrar om AIK skickat ut ett pressmeddelande om krönikorna? Hur många har hittar dit?. Btw, Sveriges bästa lag har inte Sveriges  bästa hemsida. Arkivet funkar inget vidare.

Innebandymagazinet, inte en rad där heller... Tips...om Jihdes namn syns i RSS  på innebandy.se... kommer läsarna att gå in en extra gång.

Till sist... det finns så klart egna intressen i detta inlägg... jag vill läsa hans krönikor och hur skall jag veta att det ligger en ny på klubbsidan... Hoppas att AIK skaffar RSS (se orange symbol i min blogg)... och underlättar för mig *ler*. 
Tog Mr innebandy upp något intressant den här veckan... jo, kanske återkommer. är han gnällig (han skrev negativ... sorry)? Nej, inte lika mycket som han ibland var på banan *skrattar*. Förstår vad han menar när han skriver:  
Att skriva krönikor får en ofta att känna sig så negativ – jag är dock positiv – snar ny säsong på G!
Uppfattas själv gnällig av vissa....jag har svart bälte i tyckande...och "borde inte få ha en blogg om innebandy" hörde jag. Äh... lägg av!

Danne Bron Sundbom är tillbaka i cyber, kommer han att ha en "levande" blogg i år? Välkommen tillbaka Danne... kul att du skriver igen.  Caperiotäby... dags att lära om. Minns att det tog en månad att lära mig att skriva Caperio Täby när jag började på Innebandynytt. Caperiotäby... de kan sätta vem som helst på bänken i år men den trupp de har... visst?

Just det... hade tänk skriva om ett annat ämne idag... spekulera och så... med en jätterisk att trampa någon (den här gången Magnus Nilsson, Freebandy och därmed Pixbo samt SIBF på tårna)...  De som känner mig vet att jag har ett stort hjärta...  och vill sporten väl.
Återkommer (nog) om freebandy tankarna, men inte för att såga.

Samtidigt uppdatering: Nu är grabbarna illa ute... Nu kommer Kohonen och Hyvärinen att petas från landslaget, not! Man kan ju nästan tro att de red är petade... UTANFÖR landslaget, de har väl mer tackat nej av giltiga skäl.
Eller räknas det som att Hyvärinen prioriterar jobbet framför landslaget kanske? Nä... de här killarna kommer att vara med nästa gång. Tur att de inte är damer och spelar för ett annat land, då vet man aldrig hur det hade gått. (oj... lite ironisk nu)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Äntligen dags i Warberg & Koppen till SSL

2009-09-08 @ 22:49:08
Det är inte tyst längre, nu finns massor att läsa i media...  faktiskt nästan lika mycket som under pågående säsong. Det närmar sig alltså. Även på lagens hemsidor han man vaknat.. ja några iaf.

Mikael Lindkvist finns med på Pixbo:s hemsida,m alltså är det officiellt nu... "Koppen" (bloggkollega sedan 06) ingår i ledarstaben... assisterande tränare. Det var ett tag sedan sist.  Koppen har gått under namnet "divisionfyratränaren" (visst var det så? UPPDATERAR Div 3 skulle det vara) , nu blir det andra bullar. Koppen: Hoppas du kommer med till Umeå, jag har något till dej. Välkommen tillbaka i hetluften.  (Bild lånad från Pixbo)

Hade tänkt göra en lista ned länkar till nyheter, exempel på vad media skrivit om i veckan. Men... är för trött. Axplock:
-Silva följer Maddes exempel och lämnar Pixbo till fördel för Warberg, damer i div 1. Curt Söderström  verkar ha dragningskraft *ler*
-Tunga avbräck för Karlstad.. många skador och spelare som Karin Hallberg byter klubb även nu när säsongen närmar sig... illa, alla behövs i år.
-Det finns många nyheter om helgens träningsmatcher... Sirius slog Järfälla, Endre slog Rönnby och gav väl också Balrog en match. Tror scannern hittade 30 nyheter om helgens matcher.  
-Jesper Schow från danska Hafnia går till tvåan och Malmö... han menar att det är bättre innebandy i tvåan än i toppen i Danmark.  Kapten i landslaget i rödvitt... nu div 2. Var stolt svenskar... sikket land vi är.

Fler nyheter: Möjligen återkommer jag med en lista senare, imorgon isf...  har många fönster öppna som min scanner letade fram... innebandynyheter, man tackar.  Som sagt....det är verkligen ingen brist på nyheter... Nu närmar vi oss säsongspremiär.

På tal om Warberg, nu kör gubbarna (ja Wilhelsson har fyllt 40) igång med LineUp TV och Studio Warberg.. det ryktas om ett udda studiorum... 

Uffe är tillbaka på VK-sporten... jag säger, äntligen! Den mannen har koll på läget (ska jag tillägga oftast?)

Bloggar: Rune Engström han har sagt i flera år att han ska blogga, *tramp tramp*... undrar om han sitter och skriver alla inlägg i förväg och sedan publicerar allt på en gång *ler*. Varför tar det sådan tid? Nåja... när Engström gör entré kan jag sluta blogga, gissar att han kommer att tycka och tänka en del...
Jag kanske borde maila Rune och tala om att...  man inte får tycka något när man bloggar, man skall hålla sig väl med alla och INTE ställa frågor.

Nytt ämne: 
Har fått flera frågor om jag inte skall skriva på LE i år... nej, det tar för mycket tid. Tror ingen fattar hur många timmar jag lagt ner under de de senaste 1,5 året på artiklar... på Innebandynytt och LE. Har gjort mitt på ett tag för att lyfta fram innebandyn i media. Mitt svar är "skriv själv, det behövs säkert folk" ... och tänk då kommer det fram... "skulle aldrig skriva om jag inte fick betalt"... haha, jag som köpt en sprillans BMW för alla pengar jag tjänat på skrivandet.

Till sist: Läste om det där att göra fel, att stå för det man skrivit och gjort. 
 Om du gjort fel ska du stå för det och be om ursäkt om du menar det... inte ordagrant stod det så men nästan... Mmm, lätt att säga om andra. Kommer på mig såååå ofta att glömma bort att det är skillnad på sak och person... jobbar på det... verkligen. Ett bra utgångsläge är.. du är bra och jag är bra, men vi tycker olika.
Om man gör sitt bästa kan ingen begära mer...  inte ens av mig själv (begära mer alltså).
Tror jag skall slappna av och bara njuta av... att vara människa.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

... Internet ställer till det och "Under ytan"

2009-09-07 @ 00:14:42
... har formaterat om barnens dator idag, de hade lyckats få in ngt skit... tog många timmar att köra alla uppdateringar.  Nu fattas det en sak... en drivrutin som inte vill fastna... ljudkortet... Gissar att jag får sitta en stund imorgon med. Kanske ska jag förbjuda Internet här hemma.. ha ha, det skulle bli upplopp. 

12 åringen visade sina polares "bloggar" och andra sidor... man slutar aldrig att förvånas, himmel vad de lämnar ut sig, lägger ut bilder med mera. De vet ju inte vad det gör... och knappast deras föräldrar heller.  Har varit supertydlig med mina barn om vad man får och inte får lämna ut...  vill inte de ska ha bilder på sig själva i cyber. På de bloggar jag läste stod det typ... mamma och pappa ska på fest ikväll, jag är ensam hemma. De hade sina mobilnr mm med i sina presentationer och är TOLV år. Hallå... får lite ont i magen... de kan råka illa ut. 
Friheten som Internet ger kräver utbildning... plötsligt får alla tillgång till allt. På min tid var skolkatalogen de närmaste man kom... 

Mer Internet:
Tänk hur det blivit... jag hittade en av mina många pp-presentationer på nätet... en PP jag använde på en föreläsning för något år sedan. Det värsta var att den låg på en konsults hemsida, men några få ändringar. Om man stjäl någons material då är man ... ännu mer korkad om man lägger ut det på nätet. 
Hade han hänvisat till källa (till mig alltså) ? Nej...   den som skapar ett dokument eller tar en bild, skriver en text... äger rättigheterna *grr*
När människor knycker mina texter (ex. artiklar)  eller material jag skapat blir jag glad... det betyder ju "credd"... men man får faktiskt inte använda alster utan att hänvisa till källa. LIKS!

I dag har jag lyssnat på Uno Svenningsson "Under ytan"... den här texten är grym!

Text: Uno Svenningsson

UNDER YTAN
Under ytan, finns stora och små.
Under ytan, finns det skratt och gråt.

Det finns mycket där som händer
som vi inte kan förstå,
men vi hittar alltid svaren,
där i botten av oss själva.
Under ytan.

Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där...

Det skrattas och det skålas,
men slutar snart i kaos.
Någon sparkar och slår en stackare
som är helt utan chans.
Jag ser att ingen verkar bry sig,
och inte heller jag.
Rädslan är för stor och stark
för att göra något alls.

Under ytan, skäms jag för mig själv.
Under ytan, bränner bilden mig.

Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där.
Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där.
Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där.
Jag vet, jag vet, jag vet.

Jag tänker på det ofta:
om det varit min egen bror,
då hade också jag förvandlats
till ett monster utan ord.
När jag ser all den ondska
som vi människor släppt lös,
det meningslösa lidandet.
Då har jag svårt att förstå,
att alla har vi varit barn
och hjälplösa nån gång.
Älskat utan gränser,
älskat utan tvång.

Under ytan, är vi alla små.
Under ytan, kan en god själ förgås
. //

Om innebandy ska jag skriva en rad idag.
Träningsmatcher är träningsmatcher...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Vänta tills domaren...

2009-09-06 @ 00:30:10
Vilken kväll det blev. från ljust till mörker och från mörker till ljus... i ett huj. 
- Gör de inte ett mål till snart är det kört...
efter straffen och 1-1
- Nu är det kört.
Många med mig tog ut förlusten i förskott, andra segern... vilket jubel det var, en underbar syn.
Än en gång har vi lärt oss... det är inte matchtavlan som gäller utan avblåsning.
Fick se en bild av hemmalagets läktare... det gjorde ont...  många grymt besvikna fans.  
Det var lite innebandy över matchen... Ni vet "det kan hända mycket på några minuter" "matchen är inte slut förän efter XX minuter" . Idag hade vi klockan med oss vänner... och Ibra.

Rasmus Elm är förlåten...  passet får oss att glömma rammningen som gav straff.   Undrar om han inte är den som är lyckligast av alla i kväll.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Lagen får delvis skylla sig själva

2009-09-04 @ 17:20:58
Jag vet inte hur många gånger under den senaste veckan jag hört innebandyfolk klaga av att det är så tyst i media. Konstigt? Hur många pressmeddelanden har klubbarna skickat ut den senaste veckan, eller den senaste månaden.

Det är faktiskt lite upp till klubbarna också.
"Någon" kanske ska sätta sig och skriva ett PM i helgen... om man nu har något intressant att berätta... men det tror jag många har. Det händer saker... i no.
I helgen är det en massa spännande träningsmatcher... det borde rimligen vara något att berätta om... värdemätare... alltid intressant.  

Himmel vad det blåser... Btw, hörde att Endre blev fast på Gotland pga. stormen... det är spännande med innebandy.

Är på väg på fest, barnen skall vara hemma utan vuxen... ganska skönt liv man har numera.

 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Idrott och svininfluensa...

2009-09-03 @ 19:54:10
Influensa A(H1N1) eller svininfluensan:
Om det nu är en så smittsam och allvarlig sjukdom som experterna säger så kan det i värsta fall avgöra serien, hemska tanke.

Det står om den förväntade epidemin varje dag (nästan så man blir immun *ler*).
När det gäller idrottslag kommer många bud, alla kör sitt eget race, det kan bli rörigt...

Ska alla ha sina egna regler/försiktighetsåtgärder? Det finns ungdomslag som bestämt att de inte skall tacka motståndarna efter match genom att ta i hand... Va? Jag skulle tro att det i alla idrotter finns i regelhandboken hur man skall tacka. Det fungerar inte att lag i samma serie har olika regler, hur skulle det se ut?  
Vi tar i hand efter bortamatcher men inte på hemmaplan... hm. Vilken domare skulle våga ge ett lagstraff eller vad det nu kan bli för att ett lag inte tar i hand efter matcher.

Just den här epidemin kommer att bli föremål för många fler diskussioner än de som redan förs...tror jag. Det vore nog inte så dumt att idrottsförbunden i respektive idrott går ut med "rekommendationer" bara för enkelhetens skull. Enkelt är bra.   Förbud funkar självklart  inte i det här sammanhanget..  Det finns idrottsspecifika tips.. vattenflaskor, hanskar, handukar, pipor... och annat där smittan kan spridas. Tror inte det skadar att vara konkret och inte bara rekommendera Socialstyrelsens information. 

Har man barn får man en del signaler från olika håll...
"Så lite kroppskontakt som möjligt under match och träning" rekommenderade någon...  Jättesvårt... bara en massa ord, eller hur? (Men säkert rätt tänkt).
Med barn måste man vara tydligare än så. Hörde en kille säga "axel mot axel, är det också förbjudet", jag log.

Barnen skall stanna hemma från skolan om de är det minsta förkylda... men hallå, det är ju omöjligt. 
Symtom = hemmavaro borde det heta.

Till sist: Funkar det man har i barskåpet fungerar lika bra som handsprit? Finns ju inget att köpa desinfektionsmedel på något Apoteket i den här stan.  

Uppdatera: Inom hockeyn kommer läkarna för de olika elitserielagen att träffas... se där...  Alla idrotter kanske redan jobbar med detta... bra isf.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bra jobbat SIBF och SEI - positiv nyhet för innebandyn

2009-09-02 @ 10:25:49

Måste bara skriva detta...
Innebandyn går verkligen framåt! Fick ett mail vidarebefordrat...
vem trodde för två år sedan att SSL och Elitserien skulle ha gemensam presskonferens på Casino den 17/9... 
Ett tag såg utveckling (mina farhågor efter min tolkning)  ut att gå åt andra hållet... funderade ibland om man grävde vallgravar istället för att bygga broar.

Här kommer säsongen tredje stora bevis på att lyfta damelit.  Nu marknadsför man SVENSK ELITINNEBANDY. En stor eloge till de som jobbat för detta under åren.  
Tycker att logorna kompletterar varandra... den ena SSL- Svenska superligan, den andra elitserien där ordet innebandy finns med.

TV4-samarbetet och SSL-satsningen såg ut att föra dam och herr längre ifrån varandra, lika så när man pratade om en delning av SEI (det visade sig istället vara en satsning på elitserien... och projektet lyfta damelit når iderligen framgångar).

Jag tror att elitserien kan dra nytta av att synas i samma sammanhang som herrarna, det har jag skrivit tidigare... rida på vågen liksom utan at för den skull sudda ut sin egen profil.

Hur var det på tidigare presskonferenser? Ja, fråga det som var där... Vaara och elitserietränarna... Casinot... nä, knappast. 
Grattis alla vi som älskar innebandy, och som sagt...  TRE stora steg framåt på kort tid.... slutspelet, mer TV ochvad jag förstår domarfrågan. Visst var det ngt mer jag tänkte på... återkommer  
I all hast...  jag kommer att uppdatera detta inlägg i eftermiddag... och markera ändringarna *ler*
Ingrid

Uppdaterar 22:45, blev ingen uppdatering... eftersom inlägget ändå legat ute en hel dag känns det som jag lika gärna kan skriva ett nytt inlägg... en annan dag. Jo jag såg att det var en massa slarvfel... det får man bjuda på.
Länkar tilll Linn Lundströms blogg... ett helt underbart inlägg om hur det var att möta IKSU... haha, jag hade aldrig dragit de paraller hon gör. Mycket roligt skrivet, och ömmjukt! ÖDMJUKT skulle det stå 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Men lägg av nu Magget & så Samuelssons blogg

2009-09-01 @ 14:54:53

Skulle kunna rada upp ett helt gäng intressanta ämnen som uppladdning inför 09/10. Intressanta för lokalmedia runt om i landet alltså.

Hur många länkar och rubriker kan en och samma artikel ha?
MK: Visserligen är Micke Karlsson vs Balrog intressant, men den kampanjen borde de få driva själva. Eller?
Lär ju knappast vara så intressant med MK om Hammarby inte kommer till spel.  (Läs hos Sjöstrand).  Deadline i går... ett himla jobb för SIBF att göra om spelschemat.

På tal om artiklar: Nyheten om att "Herrettan populärare än dameliten" togs ner från Maggets sajt, fortare än kvickt... Visserligen en kass "artikel" (var mer anti-Balrog propaganda och ord som lätt kunde vändas emot Fredriksson själv). Nu är den länken manipulerad.. och gissa var man hamnar... MK förstås *suck*.  Tänk.. det var som om jag kände på mig att artikeln skulle tas ner... 
 
Nåja, Magnus Fredrikssom skriver om det han vill så klart...
I samma andetag måste jag säga... bra att Maggetstaben orkar... kämpa på!

Hur blir det med Ladies frågar många? Jag vet faktiskt inte när de kommer igång, men tydligen ska de upp med sajten iaf.

Nya bloggar... Är Curt på väg att göra entré? Han kommer att ha svårt att hålla sig borta tror jag!

... min favvospelare (i IBK Dalen)  bloggar... Johan Samuelsson, det återstår att se vad det blir... bloggar brukar dyka upp och sedan uppdateras de inte. Dalen har ett gäng bloggare på sin hemsida... 
Om de skall få bra skjuts på dem borde de skaffa RSS-flöde. Personligen orkar jag inte scanna cyber utan använder mig av RSS och bloggkollen. Ser att folk skriver att de besöker en specifik blogg varje dag och det om innebandybloggar som uppdateras typ en gång i månaden, snacka om att slänga bort tid... I love RSS!!!!
... Jihdes blogg lästes av alla, men den låg på en sida många går in på everyday, dessutom Jihde är Jihde.

UPPDATERAR 15.20: Hade inte läst detta... en
krönika av Jihde, kul! Gissar att de kan locka en och annan ny besökare till AIK:s hemsida. 
 
Just det... ja det var onödigt av mig att skriva om dambollen... Nä, det här är ju en blogg om innebandy, och en blogg ger utrymme för spekulationer. Hur det än blir tycker jag inte att initiativet skall ses som ett misslyckande, man måste testa nytt om man skall utvecklas. Står för det jag skrev... skall bollen bytas ut borde lagen få veta det så de hinner träna med en vanlig vit boll.

Manipulera länkar hit och dit, byta rubriker och ändra publiceringsdatum.... japp... då får man fler träffar på sin sida, eller? Hur många rubriker kan en artikel ha? *trött*

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.