->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Västerås i SSL? Katastrofabelt och tack Kökke

2010-04-30 @ 01:20:04
Martin östholm, en kille som gjorde något STORT under SM-finalen, utan att veta om det. Och bara genom att vara sig själv, där har ni ett bra föredöme. Var rädd om den killen!
Det finns människor som är genuina, vissa utmärker sig... skulle kunna göra en lista på spelare/ledare som gör det där lilla extra... som föredömen. Bra att ni finns!

SAO
har utökat mitt ordförråd..."katastrofabelt" som 15-åringen använde i veckan. Ordet finns inte i SAO, men gissa om sonen gav upp... "alla fattar ju vad det betyder" och det kan man faktiskt inte ta ifrån honom:). Hur kom det sig att han använde ordet? Det var när han pratade om hur den Svenska nationalsången framfördes under SM-finalen i innebandy för tio dagar sedan. Katastrofabelt, ja... ordet passar bra.

HEMMA HOS OSS
Kom hem efter jobbet, nyklippt.
Ingrid: Hur ser jag ut?
Sonen, 15 år: Bra, snygg sjal
I: Fel fel, titta på håret
S: Ja, men du har gjort slingor vad fint.
I: Nej, jag har klippt mig
S: Ja, och gjort slingor
I: Nej
S: Bra att du inte slösat pengar på slingor du är ju fin ändå.

SILLY SEASON
Hade skrivit en text om Ketil, den försvann... Ketil Kronberg har betytt mycket för många. Den mannen älskar verkligen innebandy, finns så mycket gott att säga om kung Ketil. Kanske kan återkomma i ämnet.

Jonas Gafvelin är på väg bort från TT, någon som fattar varför folk kallar honom rådjur? En annan man med samma namn som Jonas verkar vara omåttligt poppis... Undrar hur många SSL-lag som pratat med honom? Sju? Fler? Hamnar de båda bröderna i samma klubb i år tro?

BILD: Kenneth Strignérus
Johan Kökeritz... lycka till och tack! Finns mycket att skriva, en färgklick i elitserien, du kommer att vara saknad av mig!.  (jag ringer fem minuter innan deklarationen skall in, är det ok? *ler*)

Såg att Pelle Alvin tar över Rönnby... Räknade Västerås med Alvin? Undrar vad som händer med VIB? Västerås vinner klart tävlingen om störst spelaromsättning i SSL.  Till och med spelare som spelat i en av de två femmorna hela säsongen väljer hellre att spela i en lägre division än i SSL och Västerås. Tittar man på Västerås trupp.. som den sett ut de två senaste säsongerna blir man åksjuk. De hade kunnat ha ett mycket bra lag om de tagit hand om de spelare man hade. Inte ens Alvin lyckades locka tillbaka spelare. Hoppas han får större framgångar i Rönnby.

En del menar att VIB kommer att måsta tacka nej till SSL, hoppas de gör det i tid. Så vi slipper en massa tråkigheter som vi varit med om så många gånger. Här måste förbundet säkra... så vi slipper den här typen av artiklar: (Saxat från Gotlandstidningar) 

Beskedet kom för sent för Hansa Hoburg
INNEBANDY: Järfälla drar sig ur division I östra damer med bara dagar kvar till premiären.
Det är den serie som Hansa Hoburgs damer skulle ha spelet i om de hade klarat kvalet och det var också Hansa Hoburg som stod på tur för uppflyttning om något lag skulle dra sig ur – men nu är det för sent.
–Ja, om vi hade vetat det i somras hade vi kunnat göra något, då hade det gått att lösa, säger Oskar Eriksson, ledare i Hansa Hoburg som är irriterad över hur det går till i landets näst högsta damserie.
–Lite amatörmässigt känns det och lite bättre koll får man nog ha på hur truppen ser ut, säger Eriksson som kommer att matcha ett ungt lag i årets lokala division 2-serie.
–Jag tappade många av de äldre spelarna i och med att det inte blev division I, säger han. Det blir en generationsväxling denna säsongen.
(Per Wallstedt/GT) SLUT

Imorgon är både barnen och jag lediga, undrar varför de suckade när jag sa att jag tagit ledigt. Varför vill de vara hemma ensamma numera? *l*

En ovetenskaplig lista över spelare som slutat i Västerås den senaste tiden. Reserverar mig för sakfel. Det är ca 20 spelare som gått genom föreningen på två år, Måste vara någon typ av rekord.
Rätta mig gärna... kan som sagt finnas felaktigheter.
Tobias Hjälm som spelat ”på två femmor”
Joakim Wallen var med när laget gick upp i SSL lämnade en månad innan Stefan och Heda fick sparken av någon anledning, spelade sedan i div tre nu spel i tvåan.
Peter Hirschman
Jens Frejd gick pga strul med kontrakt till Swiss
Simon Klein hade kontrakt släpptes till FCH
Magnus Cederberg spelade på två femmor i början av SSL sedan lämnade
Christan Isaksen gick till Arlanda div 3
Mikael Lindholm lämnade laget (pga tränare?)  
Joakim Törnros lämnade i dec samma orsak till Rönnby i div 3 spelari Sura i år
Christan Mattson
Carström, Falun
Rasmus Enström lämnade jan förra året, fick inte spela en minut
Josef Ramkvist flyttade hem inget jobb, var i klubben en månad. Sundsvall city div 3
Jack Kvist
Martin Nilsson
lämnade i somras gick till Danska ligan Århus. Flyttade hem i oktober, någon strulade med hans kontrakt… skrevs inte över till VIB trots önskemål. Valde sedan spel i Rönnby. 
Fredrik Olberg lämnade VIB inför den här säsongen Slevik, trea i poängligan norska elit
Jesper Nordmark, målvakt gick till Norge inför 09/10
Marcus Gustavsson, två sessioner i VIB ... lämnade för Kalstad spelade året ut det året
Marcus gick också till Norge, spelar där nu.

Hur många var det?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Silly Season, Klubbhuset och VM

2010-04-28 @ 01:26:19

Ikväll har vi blivit fans av Klubbhuset i den här familjen skulle man kunna säga. Finns det någon grupp på Facebook? *l*
Lyckat: Klubban som skulle inhandlas under SM-finalen...  Det blev inte som vi tänkt och ändå blev det bättre än 15-åringen kunde drömma. Tack till personalen på Klubbhuset som visat att innebandy tas på allvar, även om kunden bor i Umeå.  
Kan glatt konstatera att shopen i Göteborg inte står för servicetypen "någon upptagen kundtjänst i Stockholm" utan som serviceminded Göteborgare…  Bästkusten?
Positiva överraskningar säger man inte nej till...
Koppen, kan du hälsa till dem? Nä just det... du har träningsvärk och återkommer till livet först på lördag. Detta efter ett motionspass idag.

Angående gårdagens inlägg.. massor med feedback. Mer än jag trodde och från oväntat håll. Är jag bitter? Lät det så? Kunde inte låta bli att skriva då jag såg siffrorna... märkligt att det är så tyst om "affären". Jag är ju inte engagerad i  Västerbottens innebandyförbund eller i någon förening här i Umeå och har inget eget intresse i innebandyn här i stan. Nåja, förlorarna i den här soppan är inte i första hand Umeå utan Svensk innebandy.    

Silly season:
-IBF Falun, herrar vinner Silly season, möjligen kan Storvreta slå dem...
-Jag gissar att Kimmo blir kvar i Warberg.
-Ännu en gissning, Peter Grubbström tränar Umeå Citys herrar. jag säger isf JA TACK.
Antingen måste man presentera en ny ledar/spelar-stab eller fundera på allvar om man har ett lag alá elit. Jag är sfärens mest enögde bloggare men för den skull gör jag ingen hemlighet av att jag vill att Umeå levererar.
-Djurgården på damsidan, dags att bekänna färg. Truppen...  Jag vet att klubbar ställt frågan till RF om allt gått rätt till i denna affär. Det minsta Djurgården kan förväntas göra är... att bekänna färg. Minne: Oavsett vilket lag du kommer att spela i så hejar jag på dig. En av daminnebandyns viktigaste profiler. Det kommer att ta tid att leva upp till Minne-stuket.
-Bättre än Silly Season... Göteborg och personalen på klubbhuset

ALL HEDER
Jocke Stafsén (världens bästa hejaklacksledare, tidigare Warberg) fanns med och hejade på IKSU under SM-finalen. Tyvärr valde arrangörerna att placera Rönnbys och IKSU:s klack låååångt uppe på läktaren. Riktigt dålig PR.  
Var det inte damernas år i år, nä just det... förra året va? Tog upp detta med den jag tyckte borde ha ansvaret som påpekade att  det SEI som tog beslutet, Märkligt!
Jocke stöttade hur som helst IKSU helhjärtat, fint gjort. Lite Warberg i Globen:)
Satt själv på en annan läkatre men av de som kommenterat kan man summera: MVG, Jocke.

FOTO: Kenneth Strignérus

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Förlustaffär för innebandyn?

2010-04-26 @ 15:47:49

Warberg/Varberg hade lämnat in en ansökan, Västerbotten med... Har man inte anledning att höja på ögonbrynen idag. Man skriver om Dam-VM som ett lyckat arrangemang Det var det säkert, var inte där själv men... Det känns inte som Västerbotten och Warberg/Varberg fick samma förutsättningar... surt.  Ja, jag är besviken... jag är rätt övertygad om att Västerbottens innebandyförbund hade fixat detta! Jag vet att det fanns en plan även från Umeå kommuns håll, hur man skulle säkra arrangemanget

Sågar jag? Nej jag frågar... det är skillnad. Rätta mig gärna om jag har fel, det är ingen artikel utan en blogg.

I dec 2007 blev det bestämt att VM skulle arrangeras i Västerås, Västmanland fick två år på sig att styra upp allt. Dessutom sulle man arrangera Finnkampen.
När böckerna stängdes efter genomfört VM visar man förlustsiffror på 1,2 miljoner. Plus ?? (minst 500 000) vet inte vad Västerås kommun gick in med i förlust-garanti.
...skall Västmanlands innebandyförbund beta av den skulden? Eller skall innebandysverige ta smällen? Hade jag varit journalist hade jag ringt upp ansvariga, både Magnus Nilsson med flera från förbundet och ansvariga i Västmanland. Något har gått tokfel. Frågan är vad? Finanskrisen?

Så här var det:
Anledningen till att Umeå inte fick VM var väl att Västerbottens Innebandyförbund inte på kort varsel kunde lämna garantier. Man hade en vecka (9-17/9 2007) på sig att komplettera ansökan med skriftliga garantier... helt omöjligt att göra. I övrigt sa Tomas Eriksson att Umeå hade lämnat "en förbaskat bra ansökan". Skrev om detta i min blogg 22/8 2007, under rubriken "Umeå -en mycket intressant värd för Dam-VM".

Från SIBF hyllande man Umeås ansökan. Två veckor senare, den 11 september, kom en skrivelse från SIBF där det stod att Västerbotten var tvunget att komplettera med skriftliga ekonomiska garantier senast måndag den 17 september. Västerås kommun gav enligt uppgift skriftliga garantier... Västerbotten och Umeå kommun gav muntliga och var därmed inte en kandidat.

Umeå kommuns Lena Sandlin var kritisk mot SIBF:s sätt att hantera ansökan, hon hävdade att ekonomi fanns. Detta t.o.m. i media... Citat VK november 2007:
"Sandlin (Ingrids not: Fritidsnämndes ordförande) berättar att det var omöjligt att på så kort varsel ta fram ett underskrivet dokument med ekonomiska garantier från Umeå kommun. Men att de försökte lämna muntliga garantier"

Västerbottens innebandyförbund krävde en förklaring av SIBF "Vi känner att vi blivit misshandlade och vill veta hur de har tänkt, säger Stefan Hildingsson, ordförande i Västerbotten" citat VK 1/11 2007. Om man fick något svar förtäljer inte historien...  Östergötland och Väster gick vidare i uttagningen, där hade Linköping lämnat en garanti på 500 000... Det var en skrattretande summa om man ser till ansökan som helhet.

Umeå hade en kostnadsbudget på fem miljoner kronor... Vad jag förstår hade Västerås en budget på tre miljoner (kan ha missuppfattat detta, reserverar mig) man gick back med 1, ?? miljoner. Hur gick detta till? På vilket sätt har SIBF följt upp arbetet? Läste i protokoll ett år innan VM att man utsett Magnus Nilsson och Jonas Carlgren att nogsamt följa arbetet, det kändes tryggt. Måste det arbetet måste ha varit tufft, om man ser till resultatet.
Förlusten som SIBF i ett av de senaste protokollen från förbundsstyrelsens skriver att man inte beslutat hur den skall hanteras. 1,2 ... extra sponsring av daminnebandy, kan man se det så?

I november sa man att SIBF hade under 700 000 att fodra av Västergötlands innebandyförbund för VM. Inget konstigt allt ligga back innan ett arrangemang, det är ju först under och efter som pengarna kan rulla in. Vilken smäll det blev, hade det kunnat förutses? Efterson som Finnkampen i samma stad inte borgade för succé så...  Jag tänker bland annat på publiksiffror, jag vet att boende på orten har kritiserat mig för att ha pekat på detta.
Mitt förslag var tidigt att ta in ett proffs på arrangemang för bästa möjliga PR av dam-innebandyn.

Man visste att saker och ting inte stod rätt till, det måste man väl ändå säga när man läser följande som i slutet av augusti skrevs av förbundsmötet:
(VM gick av stapel i december).

MN (Magnus Nilsson) och JC (Jonas Carlberg) rapporterade att omsättningen den budgeterade ur Svenska Innebandyförbundets perspektiv (avtalen mellan IFF och Västmanland) omsätter budgeterat 895 000 SEK; samt har härutöver tillförts extra medel om ytterligare 500 000 SEK, reserverade i bokslutet 090430, för att täcka kostnader för Tv produktion av totalt fyra matcher, varav IFF bekostar två och SIBF två.
MN rapporterade att budget för VM ur Västmanlands perspektiv omsätter 3 miljoner, varav enbart sponsorintäkter idag är något osäkra. Biljettförsäljning pågår och följer budget, totalt cirka 1 miljon. Huvudfunktionerna är väl tillsatta, och samarbetet med Västerås stad fungerar mycket tillfredsställande.

Fanns det en varningsflagga? Sponsorer till ett VM plockar man inte in månaden innan... inget arrangemang går runt då. Jag ställer frågan igen, fick förbundet inga signaler under året att detta kunde bli en förlustaffär?
Var föll det? På ökande utgifter eller minskade intäkter (mot budget)? Vad säger revisorerna?

Under året tog man i förbundet ett beslut att arbeta fram riktlinjer hur man hanterar stora arrangemang. Bra tänkt... det är en stor apparat med såväl stora som små tävlingar.  Får hoppas man läst sig massor av det här arrangemanget
                                                                 
Bild: Kenneth Strignérus

EN FARS FRÅN BÖRJAN
Vi var många som höjde på ögonbrynen under tiden man skulle utse arrangör.
Citat från blogg 30/10 2007.
Det började mystiskt... redan när förbundet fick en ny ordförande började man skjuta fram det datum man skulle offentligöra staden/städerna som skall arrangera VM. Först sköt man upp för att ordförande var ny... klart det fanns risk för jäv men redan då måste Magnus Nilsson och Tomas Eriksson & co ha jobbat läääänge med frågan... Var man tvungen att starta från noll... på grund av en demokratiskt vald ordförande. (Slut) 
(detta var märkligt, det tyckte inte bara jag) Ja, ja... de var en passus.
 
Nu är det bara att ta nya tag och säkra nästa stora arrangemang, jag hejar på.
Oj, det blev ett långt inlägg. Jag kanske lägger in länkar till inlägg jag tidigare skrivit i ämnet. har blivit en del... 
Blogginlägget "Fick vi Ligacupen som plåster".

Uppdaterar 17.13: Min e-postadress finns här på sidan, jag är alltid öppen för feedback. Som sagt, detta är ingen artikeln... mina egna funderingar.
Tre personer har redan kommenterat att förlusten har med TV4 sport att göra.
Nej, det är inte ökade kostnader till TV-sändningarna som är orsaken till förlusten, SIBF gick in med 500 fräscha tusenlappar till detta = 2 matcher... IFF stod också för två matcher. Se citat ovan från protokoll.  

Tillägg: Oavsett det ekonomiska utfallet, många jobbade helhjärtat med VM och förtjänar ett tack. 
Ha det gott!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

En gång Svenska mästare, nu konkurs

2010-04-22 @ 11:36:16
Det handlar inte om innebandy utan om hockey... Björklöven begärde sig själv i konkurs igår. Det finns massor med åsikter, det finns de som gottar sig medan andra sörjer. Har personligen aldrig haft någon relation till Björklöven annat än som "kollegor i branschen". Björklöven är en del av Umeå, eller var...
Vad händer nu med multiarenan som politikerna lovat? Jag gissar att Lövens sorti ur elithockeyn kommer att ge ringar på vattnet, tyvärr.
Nu letas syndabockar. Men Björklöven har varit ett blödande sår i många år... det kanske var oundvikligt, intresset för hockeyn kanske inte är större i Umeå.

Har läst en bråkdel av det som skrivs om Björklöven, Löven väcker känslor. Ett stort tomrum, tack till alla som kämpat. I min frukostklubb finns människor som vid sidan av sina jobb levt för hockeyn och Löven. Det gör ont att tänka på hur de känner sig idag.  Nu skyller allmänheten på styrelsen med all rätt men... var försiktiga... det är grymt mycket pengar med i hockeyn och att sätta sig i en styrelse i en förening som blöder är att riskera sitt eget rykte. Ja, styrelsens ansvar...

Hur ser det ut i innebandyns finrum? På vilket sätt bedrivs styrelsearbetet och vilken kompetens finns i "våra" styrelser. Det finns flera goda exempel, men här finns MYCKET att göra. Problemet i alla idrotter är att alla vill engagera sig i det sportsliga, mycket få i de övriga delarna som är lika viktiga på sikt. Med en kompisstyrelse kan man vinna ett och annat SM-guld, klubbar kan se ut att fungera ända till en nyckelperson kliver av. Ett fåtal personer gör allt, många med anknytning till laget... men styrelsearbete handlar om mycket mer än det sportsliga. Runt om i landet sägs det att det är svårt att få människor att engagera sig... det är klart det blir om de ser hur en liten klick sliter. Det skulle inte behöva vara så. Alla föreningar skulle behöva någon som är bra på organisation Har hört och sett bra exempel på klubbar som har arrangemangsgrupp, cafégrupp, publikgrupp (som bjuder in ungdomslag med mera), grupper som jobbar med cuper. Detta förutom marknad, ekonomi och sport. Idag när frågan kommer "vill du vara med i vår styrelse" så frågar man egentligen "vill du under perioder jobba halvtid för oss", det håller inte. Det skulle inte behöva vara så. Som sagt, organisation!   
Innebandyn har så stora fördelar, det kommer aldrig att kosta samma summor som t.ex. hockey, vi skulle kunna ha friska organisationer Det är klart att föreningar som Dalen som har råd med en anställd sportchef har massor med fördelar, men å andra sidan är det något man skapat sig... ingen har gått med en check och sagt... ja ni fattar.
Tycker nog att en storklubb som UIK inom fotbollen kan vara ett exempel på att en drivande person kan göra så stor skillnad. Vem trodde att de skulle börja knaka i UIK?
Nåja, alla får se om sitt hus.

Tror inte att det som hänt Löven gynnar övrig idrott i Umeå. Det återstår att se, beslutsfattare vill satsa pengar i sådant de själva brinner för... Nu är det upp till innebandyumeå att motivera beslutsfattare, det går inte bara att gå med bössan.
Ingen skall tro att storklubbar  har det lättare, lätt att bara titta på ytan. Ett varumärke kräver mer än bra is under skridskorna...

-Mycket Silly Season snack nu, har tidsbrist... får bli en annan gång.
-Vilket himla tjat om att IKSU vann skotten, bland annat av journalister, experter... alltså, de första två åren Curt tränade IKSU vann man matcherna men inte skotten. Det har visst folk glömt. Hur många % av matcherna vinns av det lag som vinner skotten? Dags för ett mail till Klas Mr statistik Pettersson, nä skojar. Han har fullt upp med sitt...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Backa tiden

2010-04-19 @ 23:16:25
Upptäckte att nedräknings-klockan till årets sista match (SM-finalen) ligger kvar, skriptet kan inte räkna baklänges... det står att det är två dagar kvar till SM-finalen. 

Finns nog en del som önskar det... att finalen spelas nu på onsdag. Att lördagens match bara var en ond dröm. Sedan finns det ju ett gäng lyckliga också...  

SILLY SEASON
Nu lägger jag in antal dagar kvar till seriestart. Nu är det 154 dagar av Silly Season. 

Mathias Bult Larsson kommer att spela VM i Finland, som back!

Ketil Kronberg: TACK för allt! Det kommer att kännas i hjärtat att se Dalen spela nästa år, utan Ketil. Sveriges blekaste norrman har satt färg på Umeå och SSL.

Undrar varför man inte gått ut med Fredrik Djurlings kontrakt. En av världens bästa centrar, och sportsligheten själv. Skulle det inte vara intressant att se honom i ett annat spelsystem? Gissar att AIK fått många samtal... något annat vore konstigt. Som sagt... silly season.    

-Hur kan man hålla på med elitidrott? har jag frågat mig efter att ha suttit på läktaren i helgen, idrott kan ju vara så... vidrigt. "Det är stunderna, ögonblicken och prestationerna" ... Tack till alla er som blottar strupen.

-Wilhelmsson och Klavberg - två personer som förgyller tillställningar. Tack för allt ni gör för innebandyn!

-Curt gjorde skillnad i IKSU på MÅNGA sätt.  Det blir mer och mer tydligt. Jag skulle kunna skriva en uppsats om detta.

-Saxat från innebandyförbundets fans.sida på Facebook. "Bara Mika gör en sån grej"
En spelare som har varit med på Storvretas hela resa mot SM-guldet är backen Jesper Berggren. Vid prisutdelningen tog lagkaptenen Mika Kohonen emot bucklan men lämnade direkt över den till Berggren som fick höja bucklan mot taket.
Ja, vad säger man? Rös när jag läste detta... Mika Kohonen... tummen upp!

Det där med utmärkelser... (finns massor att skriva)
Här kommer några av Ingrid i Umeås:
Årets tränare på damsidan är Johan Kökeritz
Årets tränare i SSL är Stefan Forsman

Jag hade längtat efter att sjunga nationalsången i Globen... men det blev man rånad på.

"Hon pratar som hon skriver"... ha-ha, är det så?

Tack alla för i helgen! Finns några undantag... (text borttagen, onödigt och lätt att missuppfatta)    

Jag lovade ett gäng på festen att sammanfatta finalerna i ett inlägg, domarnas insatser, arrangemanget och själva matcherna. Jag backar på det. Fingrarna lyder inte.

Om jag var Gud skulle jag vrida tillbaka tiden till tisdag eftermiddag då livet slogs i spillror för människor nära mig. Det har varit mycket tårar här, ilska som bara den som stått maktlös kan förstå. Nätterna har varit fattiga på sömn. Hade tänkt stanna hemma från finalen men vänner peppade mig att åka, det var säkert rätt. 

Har lovat mig själv en sak, jag kommer aldrig mer att åka natttåg. Jag vet varför det kallas "liggvagn". Man ligger där och tittar i taket i 7-8 timmar. Att köra 65 mil igår vet enkelt om man jämför med resan ner. Målet är viktigare än resan... skriv upp det.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det är över nu

2010-04-19 @ 00:51:57

Sista matchen är spelad. Lyfter på hatten för Rönnby och Storvreta, Svenska mästarna i innebandy. Pokalen talar sitt tydliga språk, stort grattis.

Plötsligt är säsongen över, när domarna blåste av de respektive matcherna så stod MÄNNISKORNA där, alla med olika känslor. Konstaterade... det för mig är omöjligt att sätta mig in i hur det känns att vinna/förlora en SM-final.  Det finns scener från gårdagen som inte vill lämna mig, som nog kommer att stanna kvar länge. Ord, kroppspråk och ansiktsuttryck... 

(återkommer, stora delar av texten försvann)

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Seriens två bästa lag

2010-04-15 @ 23:43:27
Nu är det klart, på lördag möts elitseriens och Svenska superligans två bästa lag. Någon som missat att matchen stavas: Årets SM-final. Och vilken final det blir sedan, på herrsidan... de som blev serieetta och tvåa. På damsidan dito... kan inte bli tydligare. Bästa lagen i final. Det är bara att lyfta på hatten för IKSU och Caperiotäby som tog chansen i måndags... och Rönnby och Storvreta som var klara sedan tidigare.

Bronsplatsen som i år delas av Warberg, AIK, Falun och Endre har alla kämpat väl och då kan man inte göra mer. Det är bara att blicka framåt... fortsätt kämpa!
När man pratade om SSL i höstas skrevs det i olika forum att allt handlar om två lag, dessa två lag var Warberg och AIK. Ingen av dessa lag spelar final i år, en engångsföreteelse? Jag gissar att de redan nu planerar för nästa års final. Sammanfattar: Det krävdes mer än de bästa publiksiffrorna och ligans bästa spelarna för att ta sig till Globen i år... kanske en krass och allt för snabb slutsats... eller?.
På damsidan, att varken Balrog eller Falun är med i år är inte konstigt, båda har kämpat väl utifrån de förutsättningar man haft.    

Nu ser mitt ressällskap (tre 15åringar) fram emot att se Täbys uppvärming med fotboll utanför arenan på lördag...   Som tur var har jag inte bokat flyg... tåg ner och hyrbil hem. Har plats för behövande norrlands-resenärer på söndag kl 14. Maila!


Jihde har dissat Ramsin "inte bra på tre år" detta inte i en knarkarblogg utan i en seriös inramning i "Inside AIK" med,,,kanske inte utbildade journalister, men dock sportjournalister. På Svenska mästarnas hemsida!  Dissa en landslagskollega... snyggt trash talk Jihde. Vilken tur för Jihde att Ramsin är så kass, annars hade det blivit typ 3-0 i matcher för Caperiotäby.
Årets målvakt i Viktor Klingsten.. ja ja, om han bara kan ha alla schackpjäser kvar på brädan när han stöter på patrull kan jag köpa det. Ramsin är kung för mig, han har även koll på schackpjäserna, det kan behövas vid viktiga matcher. Ursäkta mig.

ANALYS
Nästan två meter... 196 cm lång, en bloggare
...den analys som  Magnus Anderberg gjort efter semifinalerna... intressant läsning må jag säga, eller ska jag drista mig till att använda innebandytermen "klockrent". Läs Anderbergs blogg

ANNAT
Skönt att personangreppen i cyber tagit paus, nu är man vänner... gulligt!

Packelén förgyllde min tillvaro i måndags... fick kasta mig i en taxi, men det är en annan historia. Göran lär väl skriva om det sedan.... Till alla lag: Jag gör samma sak för er, kör det ihop sig så... RING.  

Kommer det Blå tågets icke närvaro att märkas på lördag? Tror det...

Årets spelare... jajamensan, grattis Sara och Totti. 
 
SILLY SEASON
Hinner vara logga in på FB så kommer frågan, har du hört något om NN, eller kan du berätta något skvaller. Har inga sensationella nyheter... det finns spelare och tränare som fiskar... tuffa tider. Det gäller att inte tappa bort sig själv. Följ hjärtat! Finnas massor att skriva... det gäller bara att ställa rätt frågor (tänker på media).

MOMENT 22
Varför har det varit tunt med inlägg här? Hm... allt jag skriver blir ändå fel. Därför: jag hyllar ALLA.

Har spelat på Rönnby och Storvreta, förlorar mer än gärna den insatsen.  Säger inget mer, vi ses på lördag:) Örjan får allt hålla sig borta som läktarcoach i den här matchen:). Låt oss få se att den som vinner serien på damsidan, för första gången på typ nio år även tar SM-guld. 
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det blir en femte avgörande

2010-04-10 @ 01:50:31
WARBERG
Skrev igår om sportslighet, om att gratulera segrarna.
Bult är ett bra exempel, läs hans blogg och ord om och till Storvreta. Så uppträder en vinnare, all heder Bult. Det är tufft att förlora då man är favoriter, det värmer när innebandyprofiler visar hjärtat. Han (och många andra i WIC) har självklart mycket att säga om semifinalserien... sånt som han står över idag.
I Warberg gratulerar man Storvreta. Kul att läsa och sedan få skriva det.

Mera Warberg.
Kommer att sakna dem i Globen, kommer att sakna Jocke Stafsén och hans Blue marines...
Det blå tåget som gett Globen liv. Finns bara en Jocke, den energin han har är guld värt, det är nog en GÅVA.  Har skrivit om hans jätte jobb många gånger här på bloggen. Vill understryka att det är många i WIC som jobbat hårt för att år efter år organisera detta. Tack för den här gången, vi ses nog snart  i Globen igen.  
Nu är de upp till alla oss andra att skapa bra stämning under årets SM-finaler.

EN FEMTE AVGÖRANDE
Eva Didriksson, vad ska man säga? Få visa upp sig så här inför första landslagslägret med ett målgivande pass i sudden i en semi... Ett pass som ger Endre en femte chans att slå IKSU. Målet gjordes av febriga Sara Anteryd.  
Grattis Endre och förlåt. Jag var säker på att IKSU skulle bli klara för SM-final idag. Trodde inte mina ögon då jag kom hem från kvällens fest, jag såg att det stod 3-1 till IKSU då jag smög iväg till Jannes dator. Väl hemma möter siffrorna 6-5 SD, till Endre.

På måndag är det lite Globenvarning för Endre, det läge som Falun hade förra året i SM-finalen. De kan gå in och NJUTA och har allt att vinna. Lite orättvist för favoriterna, men de tar ändå hem detta. Frida Stenvall kommer att avgöra på måndag, vild gissning. Hon är en en mycket speciell tjej. Har alltid beundrat henne.
Skall bli intressant att se det Jocke Sjöström kallar Endres nya spelidé...
IKSU:s tränare lugnar alla Umeåbor som bokat resa till Stockholm för att delta i SM-finalen, ingen skall behöva avboka "vi fixar det på måndag"
Det kan tänkas att matchen sänds i TV, folk har frågat hur det kan komma sig.  Har inte forskat men...
Vad jag förstått kan det bli så om Caperiotäby vinner mot AIK imorgon, då finns ingen femte match att visa från SSL. Det lär visa sig.

PÅ "G"
Hur känns det att vara Umeåbo och se IKSU slagna av Endre? Hm, det är klart att det hade varit skönt om IKSU satt punkt ikväll, men för daminnebandyn är det inte helt fel att fler lag på allvar visar att de satsar mot toppen.
KAIS Mora är också ett lag på "G", jag såg att de signat nyckelspelarna i Elin Reinstrand, Therese Karlsson, och keepern Sandra Fredriksson. Gissar att Roger är ganska nöjd med detta då han tänker på säsongen som ligger framför. Lycka till 2010/11.

MÄNNISKOR
Har funderat om jag haft anledning att tvivla... frågat men inte fått något svar. Jag tänker fortsätta tro på det goda och ta smällarna... Hellre det, alla dagar i veckan.
Lånar Lundells ord, helt tagna ur sitt sammanhang men ändå.
"Vacker är den som reser sig, som vågar tro
Som törs ett ja i alla nej, som vågar bygga bro
Över hav av bitterhet, över ödsligt nattkvarter
Vacker den som är sårbar, vacker den som ser"

SM-FINAL
Har köpt biljetter till SM-finalen idag, fick tips om att Dalen hade några till salu. Skönt att det är klart, hellre betala två gånger än att gå med bössan. Känner mig lite peppad igen för Globen.   
Åker med sonen och hans polare, ska bli skoj men en "kill-dag". Undrar hur mycket de kommer att vilja umgås med mig? *l*

MATCH #4
Blir det en femte avgörande även i SSL? det får vi veta imorgon (läs idag). Jansson säger på AIK:s hemsida att de ska ta bort Caperiotäbys inspiration... att CT är ett sämre innebandylag än AIK, Det lär visa sig. Hade varit kul att se matchen. Får nöja mig med att jobba under Umecupen. Det är också innebandy...

Se där.. det gick väl bra att blogga efter en fest. Är nog ingen partymänniska längre.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Blogg av Andreas Lundmark -Ska det sågas nu?

2010-04-09 @ 00:33:18

Innan jag lämnar ordet till Andreas Lundmark vill jag gratulera Storvreta till SM-final platsen. Vinna mot Warberg i Sparbankshallen är stort att ta sig till SM-final är större. Kommer Mika Kohonen till Globen så är det ju lättare att fira honom... ja ni vet det där som glömdes bort då han gick om Jihde i antal gjorda mål. Och Mika tycker att man skall spela final om man ska vara i Globen har jag hört. Ingen minglare:)   
Gissar att Vreta hoppas på AIK som motståndare då det passar dem bättre än Caperiotäby, min egna teori... Men det är långt ifrån klart ännu. Minst en tuff drabbning väntar mellan AIK och Caperiotäby. Åtta dagar kvar till SM-final.

Nu till Lundmarks inlägg, han fick frågan att blogga här då hans lag åkt ut i kvarten. Andreas har fått MÅNGA frågor av mig under åren jag var skribent då han är tränare i IBF Falun. Nu får han chansen att själv välja ämne. Ordet är ditt Lundmark:  


Andra gången här, hur gick det till?!! av Andreas Lundmark

Det är andra gången som Ingrid frågat om jag vill skriva här i innebandysveriges mest besökvärda blogg. Jag vore väl dum om jag inte tog chansen. Nu ska ”sågas” hejvilt. Nixpix blir nog inte så!

När chansen kom för någon vecka sedan var jag inte riktigt i fas, jag var arg och besviken på alldeles för mycket och alldeles för många. Puh, vilken tur att jag valde att vänta med mitt inlägg. Nu har det mesta av min ilska runnit av mig och nu ska jag istället ge mig på lite hyllningar. Inte likt mig, men ska ge det en chans.

FEM matcher med skit kastat på sig!
Tänkte jag skulle börja med domarkåren. Ojojoj, jag är inte den som är snällast mot dessa herrar och damer men jag måste ge samtliga, nåväl nästan samtliga, stor cred. Hur står de ut? Under vår kvartsfinalserie mot Balrog hade vi herrarna Olofsson/Öhman. Otroligt ödmjuka och trevliga killar som fick en hagelskur av skit kastat mot sig flera gånger. Detta kom från båda lägren och från både spelare och ledare. Jag kanske var värst, vad vet jag? Men kan erkänna att jag hade svår ångest efter.

Det var en het och jämn matchserie som dessutom fick avgöras i en femte match. Vad som slog mig efter match tre var detta faktum: Hur står de ut med mig? Jag hade aldrig klarat det, trots att man som tränare också kan få en del skit kastat på sig. Det är ingenting mot vad dessa herrar fick höra. Vad gjorde de åt saken? De lyssnade, förklarade, tog emot ännu mera skit, lyssnade igen och avslutade sen hela serien med att vara bäst på plan.

Fyfan vad cred de ska ha. Grymma helt enkelt! Vet att de ska in i skiten igen för att ta hand om det som kastas från spelare och ledare i en fjärde semifinal. Jag vet nu att de klarar av det, men frågan är: Hur länge? Finns de kvar nästa säsong, eller finns det några nya zebror att käka upp för oss hungriga flockdjur?

Jag lovar härmed att skärpa mig en aning med mitt gnäll på domarkåren. Jag skriver en aning, för jag litar inte på mig själv, men jag ska försöka. Det lovar jag. Ska tänka på herrarna Olofsson/Öhman ett par gånger extra nästa säsong då jag istället kommer att få se Råsbrink, Norell, Walkert, Olsson, Hammerin, Boström och alla de andra offren i ögonen. Hoppas bara de glömt bort den där skitungen som gapade som attan efter dom när han var på plan. Nu ska jag ta mig i kragen och visa mig vuxen!:) Hoppas jag!

För övrigt hoppas jag förbundet har koll på Dufvenberg/Andersson, sicket grymt nybildat domarpar dom är. SSL snart hoppas jag!

Fler hyllningar? Ja vi kan ju börja med laget jag bossat över i tre år nu. Två medaljer och det var ju ytterst nära den ädlaste av dem alla förra säsongen. Vilket lag, vilka spelare, vilka individer. Tack alla för några fantastiska år och häftiga upplevelser. Här skulle jag vilja hylla var och en men det är liksom lite fel forum för det. Tack, ni är bäst får helt enkelt räcka i Ingrid i Umeås blogg.

Grattis Rönnby. 0-3 i matcher förklarar man inte bort och min hyllning går till Johan Kökeritz och hans lag. Kökke hade aldrig försökt sig på en bortförklaring om han varit i min situation och direkt efter matchen gav han mig (?) en hyllning, helt utan anledning. Det var ju han och hans Rönnby som gjort det mesta rätt och hade fixat en plats i bollen och därmed får han en stor öppenhjärtlig hyllning från mig. Du är king Kökeritz, grym helt enkelt och efter år av slit är du väl värd en plats i bollen. Lycka till mot Iksu, du vet ju redan nycklarna till den matchen och du vet att mitt hopp står till dig. Ta hand om den stora draken från Umeå. För inte kan väl Endre sprattla mer?
Varning!  Den som tror att Iksu redan har guldet har inte räknat med Kökke. 

Fler hyllningar? Finns många, men det får bli en för vår plastsport. Otroligt kul att tre av fyra lag i årets finaler inte var där 2009. Kan bli fyra om Täby tar sig dit. Grym konkurrens i plastsporten ingen brydde sig om. Vilken idrott kan skryta med samma siffror.

Mer att komma med? Tja, Storvreta i final äntligen. Där ska väl de vara. Hoppas det blir Täby på andra sidan. Känns liksom mest rättvist så. Heja Binge! Heja Danne! Ni får en hyllning ni med, coola liksom.

Heja Leksand, blir väl ett år till i Allsvenska, fifan säger jag bara, börjar tröttna nu.

Tack Ingrid för skrivutrymmet. Kul att man får!

/Andreas Lundmark

 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dannes Trash-talk och...gratulera vinnarna?

2010-04-08 @ 17:14:04
Säsongen har gått fort, om NIO dagar är det SM-final i innebandy. Det är nära nu...

SPORTSLIGHET
Det finns mycket att säga om det som händer under och efter matcher, saker som MINST lika viktiga för sporten att jobba med som smutskastning i media under ett slutspel. Fair play är ett brett begrepp och borde vara allas angelägenhet.
Att uppträda sportsligt och ordet respekt hör ihop. Det vi säger om andra (till exempel motståndarna och domare, värdelös publik o.s.v.) säger också en del om oss själva. Väx upp och uppträd som till exempel män. 
... aktuellt nu under slutspelet, eller?
I media så ser det lite märkligt ut, allt som ofta. Vinnarna hyllas inte eftersom den som intervjuas ofta hänvisar till att det egna laget spelat dåligt. Hur sportsligt är det? Och vad säger man egentligen om den egna serien? Nu spelas semifinal, landets åtta bästa lag möts... då förlorar man inte för att man själv gjort en dålig insats...  möjligen för att man överskattat sig själv.

Att gratulera vinnarna är sportsligt, det finns mindre bra föredömen inom innebandyn, men också spelare som uppträder exemplariskt
Att visa respekt för andra är att respektera sig själv... motsatsen borde bli...
Det finns ingen tvekan om att ledarna i lagen är viktiga nycklar till sportslighet. Har vid några tillfällen sett ledare sträcka fram handen till motståndarna utan att säga ett knyst... hur svårt kan det vara att i sportslig anda tacka för matchen, gratulera vinnarna. Kom igen! Fair play i båset, sådant smittar av sig.

TRASH-TALK
Har blivit ombedd att såga Danne Bron Sundboms uttalande i Expressen.
Lite skoj att få instruktioner om vad jag ska skriva. Men instruktioner är iaf bättre än hot efter inlägg jag skrivit, det är märkligt att folk kan bära sig åt hur som helst och då menar jag inte Mr Bron Sundbom, även om han verkar ha haft ett mindre hjärnsläpp.   
Danne är för bra för att spy galla över andra. Caperiotäby är för bra för det. Inte snyggt av en landslagsman och klubben skall inte belastas med sådant. Men jag tror att Danne lyckades med det han ville uppnå... och han får själv stå för dina ord.

Slutspelet är tider för trash-talk, alltså ÖVERDRIFTER. Skryt och förolämpningar som används i en konkurrenssituation. En massa ord för att skrämmas men ofta så driver man med motståndarna Jag tror faktiskt att Danne driver med AIK. Sedan kanske han gick till överdrift... olikt honom.
Det blev väldigt tyst från motståndarna, mycket tyst. Kom på att jag saknar Conny Westerlund ... det var lite stil på hans trash-talk , han var väl typ innebandyns Muhammed Ali.

TV
Det blir ingen innebandymatch i TV4-sport på fredag. Båda lagen hade goda skäl att tacka nej den här gången, trist för oss innebandynördar men allt går inte att fixa. Vet inte ens om det var aktuellt att visa Endre vs IKSU, Endres hall är inte TV-vänlig.  och dessutom hade kvoten för daminnebandy fyllts. Till Fasth, fortsätt kämpa!

BÄTTRE ÄN BRA och WIC vs STORVRETA
Mika Kohonen, värdens bäste är bättre än någonsin skriver unt.se. Det var verkligen en hyllning med tanke på att Mika just nu dras med en skada och inte kan förväntas ge allt. Nåväl, det är inte riktigt det artikeln handlar om, matchen ikväll är i fokus.
Om Magnus Svensson säger Mika "Han är en duktig rackare"... undrar om Stål Mange blivit kallad det förut. Webbradion sänder matchen, tack för det. Varför fortsätter inte SEI med sin webb-TV, jag lovar att de hade kunnat dra in grymt med pengar på att visa några matcher i semifinalen.
På tal om SEI, idag fyller Pelle Körberg år, får fira med match i Sparbankshallen där han trivs och lagt ner massor med tid Grattis på födelsedagen Pelle.

Eftersom mitt inlägg inleddes med sportslighet och sedan nämndes Mika... läs mitt gamla inlägg med hyllningen till Kohonen,  mannen som talar med klubban. Se och lär mina vänner...
Webbradion och radiosporten, ska lyssna medan  jag städar, tvättar och packar upp resväskorna. Mer än spännande match, mindre spännande det jag ska syssla med. Hade verkligen velat vara på plats.

FÖR BRA FÖR SIN KLUBB
Har en del tankar om Balrogs val att skrota damlaget, återkommer kanske. En sak är säker... spelarna förtjänar det allra största engagemang en klubb kan ge, proffs i styrelsen och de bästa förutsättningarna Jag hoppas att det ordnar sig för spelarna. De är helt enkelt för bra för att spela för en klubb som är ett sjunkande skepp.
Lånar ett citat från en vän:
det är tack vare spelarna som stannat troget säsong efter säsong som Balrog överhuvudtaget kunnat vara med i toppen....ALL HEDER ÅT DOM!

Minne om en eventuell fortsättning i klubben där damlaget skall ingå, i Djurgården.
-Det är helt klart en grej som gör att det finns en möjlighet att fortsätta. Som det var i Balrog, jag hade inte orkat det. Det var för dåliga förutsättningar, tyvärr, säger Hermine Dahlerus till TT. 
Jag unnar henne och övriga spelare det bästa... Men Djurgården? Min förhoppning är att vi får se några av Sveriges bästa spelare i något av topplagen. En parates med ett leende på läpparna är att det måste kännas lite konstigt för Minne som  har ett stort AIK-hjärta att tänka sig spela i Djurgårdens färger. Sånt är ju viktigt i Stockholm tänker jag.  

Det finns fler Stockholmsklubbar som slår ihop med andra för att överleva, AIK gör visst det på juniorsidan hörde jag. Är det så? Går ihop med Häselby? Synd i så fall, det bästa för blivande innebandyspelare är att ha föredömen att se upp till, drömma om att spela i A-laget, en bra morot.
All heder åt klubbar som helhjärtat satsar på bredden, ungdomarna och innebandyns framtid. Respekt!

VINNARE AV NÄSTA ÅRS POÄNGLIGA I SSL
Så är det offentligt, Christian Mattson klar för Falun, en spelare som tackat nej till mycket fina erbjudanden under åren. I Piteå i fjol skojades det om att Hallstensson i AIK skulle signa honom på plats.
Nu bildar Mattson par med Rasmus igen... livsfarligt för övriga lag gissar jag. Grattis Falun.

BLOGG
Det blev inga inlägg under påsklovet... gjorde ett försök men mina fina syskonbarn, tvillingar på 3 år ville "hjälpa" mig då jag satte mig vid datorn. Det blev lite komplicerat men vad gör man? Hur skall man kunna säga nej till någon som lärt sig säga världens bästa Ingrid (iofs har vi tränat en del *l*). Det kommer för övrigt en mängd sköna meningar just hur "hur många är klockan", "ska vi leka städa nu" och "Messi inte roligt".  Det är nästan på sin plats att publicera några av deras många bokstäver. Här kommer en trettiondedel:
hjklbty7ks-knfgbljjlkhhvkjbgglknbhhyjlojiöplj   bopuopmmnnnb bbnjjmmbbj jjjjmngffffffffcvcvcvcvbbggbjj (blev tvungen att göra några mellanslag då deras text hamnade långt utanför mina mallar här)

LAN
Har haft en massa 15-åringar här i natt på LAN. Jag var på väg hem från stugan så jag sa till de andra föräldrarna att de kunde vara lugna. Mycket riktigt, här LAN:ades det när jag kom hem, men min egen son var inte här... han tränade innebandy. man blir stolt. Vad gör det att han lämnade huset i kompisarnas vård för ett par timmar. Det enda jobbiga med detta LAN var att komma hem med packning från vintersemestern mitt i denna röra av kablar, skärmar och burkar. Samt att ingen mat fanns hemma. Några av LAN:arna åker snart hem.. ja det är sant, de har varit här sedan 17 igår. Tänk om man skulle lära sig dota, måste ju vara kul när de kan spela det och CS och vad det nu spelar hur länge som helst.

Just det, väntar på TVÅ gästinlägg... *trummar med fingrarna i bordet*.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

De gör en Jihde och hyllning till Heda

2010-04-05 @ 00:08:00
Har påsklov med familjen, det är otroligt fint väder. Konstigt att man kan bli så trött av att ligga i en snödriva i "paradiset" och sola), alla sover nu utom jag...
Vi åker hem på tisdag och missar därför semin i Umeå, det får man ta. Förhoppningsvis kan jag se matchen på TV, men här är det de yngsta (syskonbarnen) som bestämmer program den tiden på dagen. TV är f.ö inget för mig under påsken, då ska det spelas sällskapsspel:)
 
INNEBANDY
... några ord till en bloggkollega nämligen Linköpings tränare, Stefan Hedlund. Heda är precis som jag en av veteranerna i bloggsfären, därför har det varit lätt att följa hans lag... Parentes: han har utan att veta om det "döpt" min blogg med beskrivningen ...stream of consciousness i hans blogglista (i en av hans gamla bloggar, kanske inte finns kvar på nätet). Tyckte inte det var så tokiga ord, köpte dem rakt av...
När Heda sparkades av VIB hoppades jag innerligt att han inte skulle lägga av med innebandyn och det gjorde han inte. Han lever för innebandyn. Tur att det finns sådana som han.
... så här ett år senare ser det väl ganska bra ut:) Linköping som han tog över i höstas blev serieseger i Division 1, kvalade och... avancemang till SSL

Till Stefan:
Megastort grattis, du gör det IGEN. Detta unnar jag dig verkligen, du är grym! Lycka till i SSL. Vi läses:)  

Meriterna är många för Mr Hedlund...
Resultaten säger väl inte allt om hur man är som tränare, men det går inte att blunda för att dem heller.
Listade en gång hans meriter som skribent, tror det var när VIB gick upp... här kommer den, nu uppdaterad hoppas jag:
  
2000 Överums IK: Serieseger division 5
2001 Avancemang via kval till Division 3 Överums IK
2002 Överums IK: 3:a i division 3
2003 Överums IK: 3:a i division 3
2004 Finspångs IBK: Serieseger division 5
2005 Finspångs IBK: 4:a i division 1, 2:a i division 4
2006 Finspångs IBK: Serieseger Division 1 Med Östergötland tog han också SM-brons
2007 Västerås IB: Serieseger Division 1
2008 Västerås IB: Serieseger Division 1, avancemang till SSL. 2:a Juniorallsvenskan
2009 Västerås IB: Sparkad av Västerås SSL, Kopparlunds-gymnasiet där han var lärare tog VM-guld
2010 Linköpings IBK: Blev förbundskapten för USA... Serieseger Division 1, avancemang till SSL.

Vad säger man? Stort!


SSL OCH ELITSERIEN
Det var en spännande fredag, satt i bilen när matcherna spelades och fick sms-uppdatering. Sköna vinster för Rönnby, Endre, Caperiotäby och Storvreta... trodde nog Falun skulle ta hem matchen på hemmaplan men som truppen ser ut nu får de slåss. De har inte så mycket att bolla med. Grattis till de som kunde fira segern i fredags.

En skrällmatch måste man väl säga att blev det, Endres vinst över IKSU... undrar om någon förutom de själva trodde det? Ja, ja... jag vet att de där orden ogillas av Gotlänningarna ;).
Det verkar vara innebandyfeber på Gotland. "Känns som hela ön stöttar oss" citat Endrespelare häromdagen. Tänk att få vara med om det som spelare. Dubbelgrattis Endre... imponerande att slå IKSU och sedan fylla hallen och skapa en hype. Endre gör en Jihde... specialchartrar ett plan... imorgon dags för match nummer tre i Umeå. Ingen dålig satsning av klubben att hyra ett plan... bussresan hit är inte den roligaste. Tänk om Minne skulle fått denna service, det har hon förtjänat.

Jag tror IKSU tar hem matchen och också semifinalserien, men jag kommer att vara den första att gratulera Endre om de tar sig till SM-final. .
Robert Olofsson, Carl-Johan Öman... domare Endre har goda erfarenheter av.
När Endre slog ut Rönnby i kvarten för några år sedan hade de samma domare som nu. Har fina minnen från den kvartsfinal-serien... vilka sköna intervjuer det blev. Rönnby var INTE nöjda efter sista matchen, minns det som igår. 
Endre verkar extremt nöjda med domarna läste jag, roligt att läsa. Jag vet inte vad IKSU tycker men detta kommenterades från läktaren. Hon tyckte domarna var ganska... tillåtande åt båda håll.  
"100 frislag i Endres zon, något som kanske borde ha lett till någon "upprepade förseelser". Vidare: "Domarna tillät mycket slag och kroppskontakt men åt båda håll". Låter ändå rättvist eller hur? Det är mindre gnäll på domarna bland damerna iaf i media.  

Magnus Augustssons analys... på Expressen, ligger mitt i en artikel.
...lägger till den i länksamlingen här på bloggen. Han ville ha Rappel med i mötet mellan Caperiotäby och AIK, de ville tydligen inte motståndarna... blodvite direkt matchen startade. Så kan det gå...

Nu ska jag fortsätta ha påsklov några dagar till sedan blir det innebandy hela helgen. Umecupen för sonen och som förälder förväntas man göra några jobbpass.


©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dags att visa färg

2010-04-02 @ 11:07:17

Andreas Lundmark till Faluns herrar... tänk att kunna plocka tränare ur sin egna förening... stort, verkligen. Andreas kommer att lämna avtryck i SSL. en klok och bra person som inte är rädd att sticka ut. Hoppas bara att det fylls på med profiler på ledarsidan i elitserien. Peter Ludde Lundin, Curt Söderström, Johan Kökeritz, Örjan Lindberg, Mika Packalén, Andreas Lundmark, Martin Olofsson... kan säga att det var en fröjd att arbeta som skribent... färgstarka människor. Sedan måste de ju få (intressanta) frågor också... 

Rasmus Enström
 tycker tydligen att rekryteringen av Lundmark är bra.... Rasmus signar för tre nya år med Falun. Helgesson lär väl hamna i AIK? Och Nisse... alltså, vilken kovändning förbundet gör.... Vad händer? Bra iofs att Falun inte köper rakt av hans beteende, stort credd för orden av Bäck ang Helgesson och Nisse, respekt:
"För de båda handlar det som för alla andra om att de ställer upp på föreningens filosofi och grundtankar. Vi ska prata genom situationen noga. Vill de vara med på vår resa så vill vi naturligtvis gärna ha dem kvar. Vi får se vad som händer". (Dalarnas tidning)
Uppdaterar: Alltså...  läs ordentligt vad Bäck säger... om grundtankar och filosofi. Sådant VÄRMER!Min bil bestämde sig för att stanna hemma från påskfirandet, vi blev själva hemma en dag längre än planerat men åker ikväll... efter matchen? Åter i Umeå på tisdag.

Bra människor: Jonas Klavberg, tack! Bra att det finns sådana som du inom innebandyn.
Årets spelare: Minne och Hyvärinen. Kan man bli årets spelare efter att ha slagits ut i kvarten? Ja... kan förklara varför en annan dag. Ett gästinlägg är dessutom på "G" i ämnet.
 
AIK Caperiotäby i TV ikväll eller Warberg Storvreta, det blev det senare... det hade också varit moraliskt att lägga golvet lika många gånger i Solnahallen som i Tibble, den här gången. Är förvånad att match fyra mellan dessa lag inte är flyttad till en annan dag... brukar ju bli så när det vankas TV-matcher. Men det beror bara på att man är så otursförföljda gällande bokningar av hallen och en styrelse med ögon och öron öppna. 

UMEÅ (uppdat 19.00 att Lingon går till Dalen var tydligen?? ett finesslöst aprilskämt, jag ändrar inte texten)
Väntar med spänning på att Umeå City skall presentera sig... Jag tänker på hur laget skall se ut nästa säsong. Tränare, ledare och spelare... Johan Lingon Lindgren går till IBK Dalen, ett tapp... I mina ögon är "Lingon" en av dem som stått upp under säsongen som ligger bakom, som visat att han INTE velat förlora. Han har gjort en mycket bra säsong men säkert slitit ont...
Det känns som jag skrivit det flera gånger och "creddat" men gör det igen.. Tack Lingon för att du inte vek ner dig, för att du inte la dig platt och såg dig besegrad, för att du var en ledare på banan i många matcher. Bra kämpat och lycka till i Dalen.

I Umeå City är det bråda tider... det är dags att bekänna färg. Hur ser satsningen ut? Några tongivande spelare har deklarerat att de lägger av. Jag tänker på Bergström och Thomas... Jag hoppas verkligen City ungdomarna kommer att slippa gå på matcher nästa år och se ett lag som inte ser ut att vilja vinna. Det är ett konstigt sätt att visa "Vi skall bli störst i stan" på... men det är ju inte laget i första hand som ska agera... ledningen har nu ett digert jobb framför sig. Okey, vi åkte inte ur... vi satsade XX-tusen på en ny keeper... och planen vi har för 2010/11 ser ut som följer...
Så... jag följer med spänning Silly Season i Umeå. Ryktet säger att Carlbom skall spela i City... hm, okey? och mer då?
Kämpa City! Plocka fram hjärtat och ta hjälp av kloka människor. Dags att utvärdera... vad gick fel? Vad gjorde vi bra? Vad skall vi göra annorlunda? Vad skall vi börja med, sluta med, fortsätta med? Skall det finnas två lag i högsta serien i Umeå så gäller det att rusta sig för det.
Dalen de verkar få ihop det... har börjat tidigt att bygga för nästa säsong. Bra jobbat Dalen.
Jag kanske har missat en massa gällande City, allt kanske är klappat och klart... ?


Till Heda... du är mer än bra.

Tar med mig pucken (mobila bredabandet) upp till obygden (hade iofs varit nyttigt att lämna datorn hemma)... den vackraste orten på jorden. Tänk att slutspelet skall spelas under påsken, har suttit mer än en gång däruppe och rapporterat om innebandy... istället för att vara på matcherna. Det är lite så... påsk skall firas med spel och grillning, syskon vedspis och snö, i paradiset.

Ikväll lär det visa sig.. i Sparbankshallen, vem som har flest vinnarskallar... Är inte Matte Samuelsson en riktig vinnarskalle? Jag tror han får en framträdande roll ikväll.... En av mina favvo-spelare.
Har inte spelat på några matcher idag....
Ha en fortsatt bra påsk. /Ingrid

PS: Ja, jag skriver kanske för lite om det ena och för mycket om det andra... men vill ni ha en heltäckande blogg så rekomenderar jag att ni surfar vidare eller startar en egen... Så kan min fortsätta vara "enligt mig" bloggen.  DS
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.