->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

starkt, TV-matcher och Bodéns skada

2010-08-31 @ 20:59:08

Tömmer just nu frysen så gott jag kan, snart kommer älgköttet:). Hittade fkolårets kött som jag inte skrivit någon etikett på (jaja, slarvigt), malde det till köttfärs. Känner mig huslig värre... 

Lagade Chile con carne av typ 2 kg köttfärs, bra att ha i frysen i höst när alla träningar och matcher gör att alla har olika middagstider.

STARKT. Grytan blev HET, har fått Chile av en kollega till VP... hon är från Mexico... har inte lärt mig dosera ännu,  

CUP I UMEÅ. Imorgon drar Nolia Cup igång, vet inte om det blir tillfälle att besöka cupen. Det är så mycket annat nu på hösten...
Det som är trist är att man inte lyckats få hit några av topplagen, ja förutom IKSU då. Hoppas att det kommer topplag till ett annat år. OBS ingen kritik, Dalen är duktiga på att anordna cuper med mera.  

Urban Karlsson måste ha fullt upp just nu... var det inte invigning i veckan på den nya satsningen av prylbutik? PocketPrice, gillar idén att ta in proffs i styrelsen... Har stort förtroende och bra erfarenheter av Stefan, en av de som skall styra i bakgrunden.

SATSNING. Bra där Dalen. Här kan man läsa mera om satsningen, PocketPrice...  som på sikt kan leda till att fler duktiga spelare vill flytta till Umeå.


TEG. Har bestämt mig för att behålla huset trots att jag fick ett erbjudande från en som längtansfullt kastat ögonen på vårt hem. Bor kvar... även om det är för stort (120 +60) är det ett för bra boende, centralt.. och barnen vill inte bo i lägenhet.
Någon som vill komma hit och måla fönster? Radhus behöver omvårdnad och där har jag kommit till korta.

HÖGT ÄLSKAD VÄN. Viktigt beslut... har en soffa som är 17 år, den skönaste soffan i världen. Har letat så länge efter en ny, men varför kan man inte ha en lite rynkig soffa, småtrasig och brokig... lite pluffsig. Don efter person liksom *ler*.

SUCK. Doktorn gav besked, ingen ordning på ämnesomsättningen... ha-ha, som om jag inte märkt det men någon måste lyssna också. Dags att agera så jag kan agera... Ser ut som Globen, men jag lever ju iaf... får behålla maten och... *fniss*

TV. Innebandy i rutan... Först ut Falun vs AIK. Tack Falun för att ni alltid ställer upp *vågen*.  20 september, då sitter jag i min älskade soffa.

AJ AJ. Lider med Alexander Bodén, ... allvarligt skadad. Dessa KORSBAND. På tal om Alex. Passar på att ge Hasse beröm. vika trevliga söner han lyckats fostra.
Bra där! Några tips?

UPPDATERAR. Glömde en sak, idag är första dagen man kan förtidsrösta.
Kom igen alla... RÖSTA i valet 2010.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Larm och träningsmatcher

2010-08-30 @ 16:29:48
Igår gick brandlarmet här, S hade duschat... Har man inte duschat för varmt och för länge då?

FORM. Träningsmatcher på löpande band.
 AIK fick stryk av Skoghall, som sagt träningsmatcher säger inget om formen. Försäsongs-matcher läggs i en särskild hög.
Falun bröt trenden och slog Caperiotäby.  Andreas Lundmark låter nöjd i intervjun. Viktigt för både honom som ny tränare och laget men serien är en annan femma.  
Visst förlorade IKSU alla träningsmatcher under Curts första år?  Även de två första matcherna... och sedan tog de SM-guld. Reserverar mig... har inte dubbelkollat detta. 
Menar inte att förringa matcherna som spelas just nu men ingen blottar väl strupen i det här laget, avslöjar sig inför serien tänker jag.
Upp med hakan Endre, det är inte nu man skall vara som bäst. Tre i målskillnad mot Svenska mästarna.

KONKURS. Mora till SSL, välkommen säger jag och lycka till. Trist att VIB inte fick ordning på ekonomin. Det är lätt att tycka som SSL. utomstående... Hade man verkligen ingen möjlighet att lämna besked redan i våras. Skrev om det då... "VIB i SSL" Nu tar Elmar Gudbrandsson över som tränare...

EURO FLOORBALL. Lottning.. tror inte någon gillar upplägget. Knappast de i Storvreta heller, att på TUR få spela final i Euro floorball. Personligen vill jag att alla matcher skall avgöras med spel, även straffar känns som en form av lotteri.

FEST. Längtar efter surströmming men orkade inte med någon fest i lördags.. fullt upp med annat just nu. Surströmming behöver inte ätas på fest, nästa vecka mitt i veckan får det bli.

GOOD. Måste säga att koncernen på hotellkedjan vi nyttjade i Stockholm skall ha eloge, fick ett presentkort med posten på en övernattning på valfritt hotell. En kompensation för ett mycket oproffsigt bemötande. Tack!

HÖST. Älskar rönnbär, måste plocka in några kvistar... så vackra.

19 dagar... sedan drar innebandyn igång.

POOL. Liverpool... tackarrrr

TRÖST. Nej, jag tycker inte att män utan hår är oattraktiva. Kamma inte över flinten:) . Nåja, detta var verkligen en passus.

Lev och må
/Ingrid

22.25 RÄTTELSE: IKSU vann ALLA träningsmatcher, men förlorade de 2 första seriematcherna.
(dubbelkollade och... hade fel)

Fick order om att länka till Peter Fischerströms blogg... jaja.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

... och målade direkt

2010-08-23 @ 21:36:16
Har målat naglarna, det är inte min grej men jag har fått höra av amerikanska vänner att naglarna är viktiga... Resultat? Det är nagellack i handflatan, på dotterns fotbollstrumpor och på min nya mobil. Äh, måla naglarna är nog inget för mig. Jag snusar istället, det är ju också kvinnligt.

Kimmo målade direkt när han spelade träningsmatch mot Färjestaden... Kimmo Eskelinen i Visby IBK.. ja-ja, det är en av de saker jag missat i sommar. Kul för Packalén, hela Gotland och deras Visby men trist för SSL kan jag tycka.   

Huddinge... ja, var det inte det jag sa. Vaaras uttalande väckte känslor. Artikeln fanns på innebandymagazinet, gav ringar på vattnet till innebandyförbundets sida där Borgqvist  "väljer att inte kommentera det".
Vad är bra med artiklar som väcker känslor? De får uppmärksamhet och skapar förhoppningsvis debatt när det behövs. Önskar alla skribenter lycka till i uppgiften att föra debatten framåt.... 
Behövs det? 

Hade tänkt publicera en lista på alla som behöver gå upp respektive ner i vikt men nu hinner jag inte... har ett gäng äckliga träningskläder som ligger och väntar på mig i hallen... och inte är det jag som tränat.
På tal om vikt... undrar vad de som häcklade Rickie Hyvärinen för hans vikt säger nu... Äckligt att folk kan nedlåta sig till att skrika fet och andra glåpord på banan. Hur kan man vara stolt över sig själv då?

Wyclef Jean är artist och aktuell som president på Haiti, okey.

Satt och funderade på om jag skall köpa årskort på Dalens matcher (de kör en kampanj nu)... brukar alltid tänka efter halva säsongen att det hade lönat sig. Nej, jag kör som jag brukar... Det är ju bara bra om de får in en extra slant:)

Just nu står det 1-0 åt fel håll för Pool, inte bra.

You'll Never Walk Alone - glöm aldrig det!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Spelarnas vikt, en känslig fråga

2010-08-22 @ 18:20:29
Läste Innebandymagazinet rubriker... Oj, man vaknar!
RUBRIKER. Ovanligt frispråkiga experter ger rubriker, kul för läsarna och ja... innebandysverige behöver väl rubriker. Ett exempel "Huddinge har inget i elitserien att göra"... väcker en massa känslor kan jag tro. Hade Stockholmsmedia bevakat innebandyn hade det blivit en artikel, i no. 
Själv tänkte jag att Huddinge är en av de klubbar som skulle platsa i elitserien, då tänker jag på organisationen och ekonomin... Kändes som de kunde bli föredöme för alla andra, men man måste lyckas spelmässigt också. Andra året är svårast som nykomling, kom ihåg det.    
   
VIKT. Det där med vikt kommer aldrig att bli en jämställdhetsfråga... snygg mening men jag tänker på att Göransson tydligen vill se en fit Micke Karlsson i Balrog och att Hagert borde lägga på sig några kilon.
Hade Vaara sagt samma sak i media hade det blivit livat... eller?
Det finns säkert många undantag men... rätta mig om jag har fel men... att ta upp tjejer (även elitspelares) vikt och önskan om plus och minus kan straffa sig. Känner några tränare som hamnat i kylan... trots att vikt inte är ovidkommande inom elitinnebandy.
Å andra sidan, när det gäller ickeinnebandy...
TJOCK & SMAL. Ingen säger heller "Vad fet du blivit. Är du sjuk?" till någon som dragit på icke klädsamma kilon, därmot tvärtom... magra människor får utsättas för vilka "glåpord" som helst. Ingen vågade fråga mig i vintras... tur det, då hade någon åkt på en FETsmäll:)
Det där med vikt, vi pratar inte om det... om det inte gäller killar och trådsmala tjejer.
Jag lägger ner... varför prata om vikt?

KÄNSLOR. Har fått hem mina tonisar, en av dem skrattade jet lag-tröttheten i ansiktet igår och höll iofs vaken medan den andra... slåss mot den idag. Hon ser ut att kunna döda för att få sova:). Just nu ser hon på en DVD, en konsert med Paramore... högsta volym och jag lider men har vett nog att hålla tyst... bara hon håller sig vaken:) till 18. Imorgon kör det igång för dem, sovmorgon till 12.30 första dagen, tackaaarrr.  
En av deras upplevelser som verkar ha satt spår var The Phantom of the Opera som var på US turné. Snacka om flyt att de prickade in den när de var i Cleveland. En av de bästa musikaler man kan se...
 
INNEBANDY. Hoppas på bra TV-matcher, att man i år hittar en samarbetsform som gynnar sporten. Ge och ta för alla gäller...

BARA I INNEBANDY? Nej, när det gäller dålig ekonomi och elitlicenser har jag på mer än nära håll sett andra idrotter och... det är inte bara inom innebandyn. Klubbkänslan kan göra mycket med oss... det finns folk som är beredda att belåna sina hus/mörka/ljuda/göra olagliga saker för att det ska se ut som att allt är i ordning. I de finaste kvarter... 
Låt oss tala väl om vår egen sport så långt det går, det ger ringar på vattnet...

TRÄNINGSMATCH. Faluns damer slog Djurgården. Hade nog inte satsat på det, men så har jag inte följt allt som hänt de senaste tre månaderna heller. En sak är säker, det finns några spelare i Falun som kan bära laget med sina vinnarskallar trots alla tapp. 
Träningsmatcher är träningsmatcher och det är många nu. Inget att hetsa upp sig över!

LÖFTE. Skall se färre matcher än ifjol, läsa förre artiklar och bloggar. Det kommer ändå att bli innebandy så det räcker och blir över.

JUST DE.
-Jonas Gafvelin
fyller år idag, inga konstigheter... ska vara det där om rådjuret jag aldrig fattat *funderar*.

-BIP-test och sjösjuka, jag har en fråga till Bult...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandy, snart premiär. Täby värvar energiback

2010-08-20 @ 16:29:12

Världens roligaste sport... snart är det dags. 29 dagar kvar till premiären i SSL, då Stockholm bjuder in till fest. Caperiotäby mot Storvreta. Hoppas att Stockholmarna röstar med fötterna och allierar sig, för innebandyns skull. Gå till hallen... det kan ge Stockholms-innebandyn en kick. Matcher på Hovet... kanon. Lycka till AIK, Balrog och Caperiotäby.
Innebandyn till Hovet. Fullsatt som i hocken?
ENERGI: Idag tittade jag in på innebandy.se, det var läääänge sedan. Och jag berördes faktiskt, en kul värvning till Caperio. En back med energi, tuff utan att spela farligt. Backen stavas Mattias Mikulski, känns fräscht. Visst?
Kul åxå att han får bästa möjliga premiärmatch, mot sitt forna lag... "de roligaste matcherna" säger många.
Är i Stockholm den 17, men att stanna och se matchen (CT vs Vreta den 18/9) skulle bara en nörd göra... *ler*. Nej, är det inte älgjakt?

KARTA & BIL: På tal om Stockholm, fyra mysiga soliga dagar med massor av kärlek, några plågsamma timmar på Grönan och 80 000 steg (stegräknare i mobilen). Tunnelbanan förstör... snacka om att villa bort sig jämfört med att använda fötterna, det lilla lokalsinne man har och en bra karta. (gäller komunalt vs promenad) 

(Nu till bilresor) Hör av er om ni behöver hjälp att hitta de bästa OMVÄGARNA mellan Norrtull och Östermalm. Eller vill se hur man tar sig mellan Sundbyberg och Värmdö... Man kan ta vägen förbi Sollentuna av ren vana... Sånt borde man kanske inte berätta... men jag skäms inte. Roade mig med att titta på kartan när jag kom hem... rolig "läsning". En kväll bestämde jag mig... nu orienterar jag mig efter vattnet, ha-ha... Körde rätt men kom ändå fel:) plötsligt hade jag Nationalmuseet i ryggen, förvirrad... jag såg ju slottet.  Fanns det en "udde" jag glömt bort. Fråga publiken? Ring en vän? Ensam är stark?
BILD: Minns inte, från Hovet iaf. Brorsans bild tror jag och hoppas.  

STOLT. Nåja, det var 15 år sedan jag körde i Hufvudstaden senast... Kunde inte låta bli att anta utmaningen.  
Det som inte härdar det dödar eller vad man säger.
... och GPS är fel i en storstad, vad sägs om VÄND, VÄND *l*. En karta svår att läsa när man väl varit tvungen att ta en omväg p.g.a. en olycka.
Varför stänga av vägar jag tänkt köra? *L* Stolt över att jag höll mig så cool, varför signalera åt en tjej man inte känner?

OBRA. Sitter just nu och väntar på ett samtal från koncernledningen på ett av hotellkedjorna, var sjukt upprörd när vi hämtade vårt bagage... Vi var så nöjda med allt... och så dyker den där kvinna upp... som visade sig vara ägare av hotellet... Inte ett serviceyrke iaf. En plump i protokollet, den felande länken... inte okey. Hotellets namn är...

BLOGG. Att inte blogga -ett stort tomrum (?)... nej, tvärtom. Tack för alla snälla och uppmuntrande ord under uppehållet, och svackan och allt det där tråkiga och...
Skönt att slippa prata och bara finnas. Inga konstigheter? Jo, massor! *l*

POSITIVT: Promenerade på Ankdammsgatan, gick i mina egna tankar och såg inte... Hallstensson, så fräsch..

SOLNA. Slutade träningen runt 19 en onsdag? Just det... innebandy spelas i Solna, ett gäng vältränade herrar kom ut till sina bilar. Blev påmind om innebandyns existens... Har knappt tänkt innebandy i sommar. Just det... vägen mellan Solna och Östermalm, hittar ni inte omvägen så ring.
(tack för lån av parkering vännen)

MEDIA. Ny sajt på "G"... good luck. Vad skrivs i övrigt? Det visar sig efter innebandy-dvalan. Skall själv skriva en artikel i år, skall bara fundera ut vem jag tycker borde få komma till tals. Påminn mig!  

UMEÅ. Det händer säker en massa i Innebandyumeå, har jag missat något? Säkert, lär bli uppdaterad. 

MIN SOMMAR: Fotboll i massor i sommar och en son som verkligen satsat på innebandy-formen. Sjukt impad. D har bytt lag i fotbollen, vilket lyft... så glad för hennes skull. "Detta skulle jag ha gjort tidigare"... nåja, allt har sin tid. Tonisarna kommer hem från USA imorgon, tre veckor är lååång tid. Hade åxå velat cykla över Golden Gate bron med dem...  Nåja, ordningen snart återställd. *mys*
Hade planerat en resa till bland annat Småland, där finns en gammal WIC.are och vän. Nu menar jag gammal... i min ålder:). Göteborg, Varberg, Örebro skulle också besökas... Det frös inne, men vi hade visst bättre väder. Umeå (och Västerbotten) har visat sig från sin alla vackraste sida. Bruna ben är ett gott tecken:). Men himmel vad torrt det är.
Har haft en bra sommar, mycket bra till och med, fast annorlunda och lugnare. Semester 16/6-16/8, nice!    

TILLBAKA PÅ HOVET. Kanske borde någon lägga till några rader på Wikipedia om att det faktiskt spelats innebandy på Hovet. Allt som skrivs är bra och vår historia är viktig. Någon som tar ansvar? Klas, den pålitliga kanske? :)
Läste som hastigast Magnus Fredrikssons krönika. "Rätt att innebandyn flyttar in i Hovet igen". Håller med honom i mycket, se där ingen sågning av Magget! :) Lite mer visioner så...

ELITSERIEN. En vecka senare, sedan kör man. Men, hur kul känns damernas premiärmatcher i innebandy? (Jihde efterlyste den här typen av satsning i höstas, bra tänkt) Var finns tänket? Tror att herrarnas initiativ kan ge ringar på vattnet. Herrana agerar förhoppningsvis lok och det går att dra nytta av. Koppen hos Pixbos damer: är vi förvånade?    

SM-FINAL: Vi blev snuvade på att se SM-finalen, så känns det (förlåt då)... Tack och hej, inga fler finaler för mig och grabbarna i S:s lag? Stockholm känns rätt, tillgängligare för alla.
Åka till Malmö? Nej, inte ens en jag åker så långt. Men lycka till, en nysatsning behövdes. Finalen i år var blek och nationalsången en skam... Oj, gnäll... sorry.

RIKEDOM. Har bytt skogens guld hjortron mot kantareller, dragit upp lite fisk och nu finns filéad Abborre i frysen... hösten ser ljus ut:).

SLUTORD. Det mesta säger mer om en själv än om andra. (Ingrids ordspråk)

Värme
/Ingrid  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.