->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Idag fick Täby jubla...

2010-02-27 @ 22:05:54
Just nu ser barnen en alltför spännande film... jag måste sitta kvar men jag är en vekling... behöver titta bort.... Skriver lite... tänk att jag är så....
Blödigheten visade sig också inatt, jag höll Lag Norberg sällskap mot OS-guldet. Så kul... med tårar i ögonen såg jag Catte ta emot medaljen. Hennes sista OS, den dag hon fyller 40. Stort!

Har sett en bra innebandymatch idag, lagets bästa match i år och vinst. Den bästa fotbollen, handbollen och innebandyn spelas av barnen. Tänker på de som ställer upp och tränar ett elitlag... så grymt många matcher de missar av sina barns matcher. Det måste göra ont... det kostar verkligen. Familjerna är de sanna hjältarna, skickar alla dem en varm tanke. De gör innebandyn möjlig.

Mer innebandy
Gissar att det finns en del spelare och ledare i Täby IS (och Örnsköldsvik) som jublade när Rönnby slog Pixbo idag... snacka om att slaget om slutspelsplatserna är grymt. En blomma till Rönnby kanske?
Även om lagen har allt i egna händer så...  är det onekligen tufft att kamma hem 6 poäng för något av lagen som slåss om slutspelsplatserna.
Pixbo som har 32 poäng, kvar att möta Skellefteå som känns som en 3 poängare (35p), sedan möter de IKSU... Hm, om IKSU inte ställer ut skorna så tar Pixbo inga poäng mot dem... Även om Pixbo har hemmaplan och IKSU inte har något att spela för då de redan vunnit serien.
Täby då, 36 poäng? De har KAIS Mora hemma och Falun borta... svårt att plocka 6 poäng där.
Örnsköldsvik har skrapat ihop 37 poäng, kvar att möta Balrog och Endre hemma. Tuffa matcher.

Jag tippar att Ö-vik avslutar serien med 39 poäng, Täby med 36 och Pixbo med 35.  Tack vare att Rönnby slog Pixbo idag är Täby i slutspel. Men man ska inte ropa hej...
Jag hoppas djupt i mitt hjärta att Martin "Murt" Olofsson får chansen att leda sitt Ö-vik i ett slutspel... så nära flera år... har fått avsluta serien på ett sätt som känts orättvist och grymt... inget flyt... resultaten emot sig. Det är för tidigt att gratulera någon än... det är elitserien och innebandy. Det sägs att alla kan slå alla...
Jag hoppas på IKSU Ö-vik i slutspelet. Alla säger att kvartsfinalerna är givna... de är de aldrig. Men vem gillar skrällar? Bara de som skräller:).

IKSU är seriesegrare... ingen som vunnit serien har tagit SM-guld på damsidan... på XX år. Får fråga Klas... han vet. men  någon gång ska den trenden brytas... Är det inte dags att ett lag vinner både guldet och serien.

Surt för FBC, vann i sudden men det är Sten Sture som kvalar... Ett Uppsala lag i elitserien nästa år.
Det här blir en "försök att summera för mig själv blogg"

Det är tufft nu... jag som för ett tag sedan fick för mig att City inte riskerade kval. Allt i egna händer?  
Skulle vilja rikta ett tack till AIK... skönt Igår TT mot AIK, det sägs att AIK avgjorde i första, var det så? Fick ett litet matchreferat därifrån, jag höll andan... lät som det var det en ganska spännande match. Mest beröm fick keepern i AIK. 21 p 
City har 21 poäng och 2  i målskillnad till Västerås... har Caperiotäby och Pixbo kvar... (3 poäng där). Visst, alla kan slå alla men... Caperio i Tibblehallen...  tio gånger pengarna på City. Avstår att spela.
Västerås med 21 poäng men med bättre målskillnad skall möta Balrog och Storvreta.

Järfälla, 15 poäng skall möta Warberg och Dalen.
Tyresö Trollbäcken (18 p) har Falun kvar.

Smärta? Separationsångest från innebandyn... tror det känns djupt hjärtat för den som tar farväl. Känns sorgligt att profiler slutar. Det finns risk att Thomas Brottman åker sin sista bussresa i helgen, läs Brottmans blogg. Jag trodde inte oddsen skulle tala för Pixbo, (är ju ingen expert) men de gör de. 1,85. på Pixbo, 2,60 på Falun. Visst hemmaplan för Pixbo och med en stark tradition att spela slutspel... kanske det avgör? Den matchen skulle jag vilja se... båda lagen har grymt mycket att spela för.  
Men City vinner över Pixbo i Gammliahallen om en vecka.
Roligaste spelet i helgen måste vara Balrog Västerås. Tror Västerås vinner... men det vill jag egentligen inte tro.

Ja, jag vet att min blogg är så snygg, de nya färgerna har min dotter grejat med. Hon hade kul, jag ska ta bort färgerna och låta min innebandyblogg vara lika färglös som mig.
... väntar på en ny header men... För vissa verkar det sitta fast, jag ids inte göra en själv. Någon som vill göra en åt mig? Bara att skicka... typ 475px bred...
Just det... har tänkt en del på Eilert ;) Elofsson, visst han var så stolt över de Svenska insatserna... men jag är säker på att det gör lite ont också. Han blev avstulen en viktig del i sin karriär...  av Johann Mühlegg. Jag har hört Per Elofsson försök att berätta om detta... det gjorde fysiskt ont.
Vad hade hänt om alla hade kört med rent spel? Elofsson fick retroaktivt bronsmedaljen i OS 2002 (jaktstarten)när Mühlegg han svek en hel idrottsvärld. Det är ingen OS-medalj att glädja sig åt.

Till sist: Min vän, välj med hjärtat, se till att "välja dig själv"... jag är på ditt lag oavsett. Du har redan svaret.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Rickie Hyvärinen och sossehockey

2010-02-26 @ 01:11:08

...lånar citatmaskinen Örjan Lindbergs ord när jag skall beskriva matchen imorse "sossehockey". Det handlade inte om att matcha dem som var bäst för dagen... trots att det var OS. Örjan borde få förklara begreppet själv... sosseinnebandy...  "alla ska vara med". Många med mig klev upp 05.55...  helt sjuk... och helst sjuk match, Sverige vs Slovakien. Tre baklängesmål i boxplay och inget framåt i powerplay. Det fanns glädjestunder...häftigt att se Foppa tända till, kliva fram... Enögd som jag är tror jag att han hade kunnat vara nyttig i matchens sista minut. Baklängesmålen... det var på ett sätt lite som när herrarna spelade VM-final i innebandy.... Matchfakta. Då passade stjärnorna i Finland på att i numerärt överläge göra fyra mål. Fy vilket trist sätt att förlora på. 

Fem gubbar på egen planhalva. svårt att möta sådan lag, men Tre Kronor borde ha kunnat ta hem matchen idag. Lite innebandy över matchen... ju oftare man skjuter desto närmare kommer man en spelvändning:).  Undrar hur många procent det är i matcher, att den som vinner skotten som tar hem matchen? Klas, kan du kolla det? :)  

Innebandyspelare med 912 fans på Facebook...  
Poängkungen. ...den där Rickie Hyvärinen, ingen SJ-varning där inte. Han väcker respekt, både på och utanför banan. Bilden jag har är att han både har hög EQ och IQ. Som spelare då? Har hört många hyllningar... "Hans styrka är hans styrka" sa någon... mm och hans grymma teknik och gudabenådad balansförmåga. En konstnär, krigare, viktig pusselbit i Caperiotäbys lagbygge. När han är fokuserad är han en av världens bästa innebandyspelare.  Limmet har använt ord som kejsare och katedral, ovanlig formulering. "Totti är en kejsare, en som alltid bär huvudet högt".
Han fyller 30 i år, hoppas han fortsätter spela lääääänge.
 
"Totti är kärleksfull, intelligent, men går sina egna vägar alla dar i veckan", är Jäderlunds ord (febr 2008, jag intervjuade). Har saxat några av Rickies kommentarer på ovanstående utlåtande. 
Intelligent?
"Hm, ja hyfsat intelligent men jag vet inte vad jag har för IQ men hyfsat smart är jag i alla fall kanske. Jag analyserar allting, det gäller spelet och omgivningen.. allt".
Går sina egna vägar alla dar i veckan?
"Jag är väl en gammal rebell också så att när coachen sprang höger så sprang jag vänster, det är väl inte lika mycket längre".
Diskussionerna sägs kunna vara heta i Täby. Och segrande ur striden går...?
"Frågar du Binge så är det väl ingen som vunnit något över honom, inte heller någon diskussion Men frågar du mig så är det klart man har vunnit".
Danne Bron Sundbom har  sagt att man aldrig vet var man får bollen från Rickie.
"Det är väl därför jag är mer spelintelligent än Sundbom, man vet vad man ska göra när man får bollen".

Det där var en rolig intervju att göra, många skratt... det var då någongång han började träna hårdare, satsa 100%... Mycket har hänt sedan dess.

I helgen... Caperiotäby vs Umeå City... jag vore tacksam för ett kryss. Toppar man tabellen och poängliga kan man ju visa lite kärlek:). Kärlek på banan. Odds CT vs UC: 1,0. 4,25. 10.00.
Idag fyller Curling Catrine 40 år, det firade hon igår genom att ta sig till final i OS. Grattis! Hoppas få fira mer än hennes jämna födelsedag när hon kommer hem. Vilka meriter den tjejen har i bagaget.

50 dagar till SM-finalen. Jag har skapat en nedräknare HÄR.  49... klockan hann bli fredag, men det 50 dagar igår.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Aga om Jihde och Hellgård - inte världsklass

2010-02-24 @ 22:25:44
På nätet finns inte Magnus Augustssons krönikor längre... men väl i papperstidningen. I måndags skrev han om Niklas Jihde och Anders Hellård. Han hade nog roligt när han skrev:  
Det intressanta med den här duon är att de verkar vara beroende av varandra trots att de spelar i division I. Nu säger jag inte att de här dåliga spelare – tvärtom – men trots deras meriter krävs det att man har en kamrat som tänker på samma nivå för att lyckas. 
Det är bara kolla på hur mycket poäng de gjort när de spelat på egen hand i Linköping. Den första matchen de skulle spela tillsammans tvingades Jihde sitta på sidan eftersom han inte blivit spelklar – och Linköping förlorade.
Nu är Hellgård borta på grund av skada och det har gjort att Jihdes poängproduktion blivit lidande på slutet. För att det ska bli succé måste båda vara på banan. Annars blir det bara bra – inte världsklass. (slut citat)

Jag log när jag läste... tror både Hellgård och Jihde är stjärnor nog att ta denna lilla "sågning". På ett sätt är det styrkebesked av Svensk innebandyn, ett hälsotecken. I Division 1 det räcker inte med EN stjärna för att nå succé. Nu har vi ju inte sett Augsutsson i den situationen.. det kanske skulle vara annorlunda då:).  
Tänk att innebandyns huvudsponsor inte lägger ut innebandyexpertens (deras egna innebandyexpert) krönikor på nätet.... så mycket skriver de inte om innebandy att de måste sovra bland artiklarna. Länksamling till Agas krönikor.

Idag hade jag tänkt hylla Totti... gör det en annan dag, hans känns större än det här inlägget mr Rickie Hyvärinen.

Igår sa en vän att han hade problem att läsa min blogg, att allt flöt ihop. Jag satte mig och grejade en lång stund med radavstånd med mera... säkert en timme. Sedan fick jag ett meddelande "Nej, det är inte din blogg det är fel på.... Jag har ALLTID haft samma problem när jag läser".
Ha-ha, ja ja, så tokigt det blev det... jobbade i onödan, men vad gör man inte för sina läsare? Det är alltså inget fel på min blogg... det lät ganska bra i mina öron:).


RSS (Feeds) är en bra grej... man ser om någon har uppdaterat. Jag läser inte så många bloggar nu mera, har delat in mina RSS i två mappar.. de jag läser ibland och de jag gärna läser så fort de uppdaterat.
Vem ids surfa runt och LETA efter nya inlägg? Bloggkollen är bra... men inget slår RSS. Så här ser det ut... min bloggs RSS. Det finns en RSS-symbol på de flesta bloggar... de kan se lite olika ut. Eller så står det prenumerera på ...Atom, eller Feeds. Det är där man skall klicka, testa min ikon här brevid. Finns säker de som ler när de läser detta... men det är lätt att kunna något som man kan om man säger så.

Rune eller som han själv säger Capello: Tips, lägg in din RSS med ikon på sidan om du vill att folk ska läsa, gissar att det blir jag som får göra det.. undrar om andra bloggcoacher får betalat? RMA... Har letat fram din adress, det vore bra service att läsarna slipper det.  
... märkligt att inte WordPress lägger ut en ikon som standard. Alla gillar ju inte att peta i sina stil och kodmallar. Det kan bli hur som helst om man gör fel. är ingen kung på java, CSS och XHTML men lite kan jag...

Baland Reza har börjar blogga igen om innebandy bland annat.. rena NN... comeback efter comeback. Han har heller ingen RSS ikon, skall fixa det... självklart. Feeds på Balands blogg... här. Baland är inte alltid så smidig, men vem är det? Han är inte den enda som är enögd när det gäller det egna laget.. om det nu är något försvar. Det fanns de som blev irriterade när han senast liveuppdaterade från Dalens hemma match. Kan förstå det... "bra att det är någon som uppdaterar" var en bra kommentar. Jag gillar Baland, har är Baland, annorlunda och... ja, bra. Man får ta det vassa med det goda.  Alla behövs... finns många sköna människor.  Det kan bli en rolig blogg att följa... frågan hur många inlägg det blir den här gången....

Behöver du skratta så läs Bults blogg idag... underhållning på hög nivå. "Sånt händer bara Bult" var det någon som sa. (Text borttagen, jag ska ta det där mellan fyra ögon med Mr Larsson, Syns det i RSS-en så... bjuder jag på det).

En del gnäll på Faluns publiksiffra i matchen mot Balrog, TV match... Gissa vad man gjorde i Falun den kvällen... jag säger bara Anna Haag... hetast i Dalarna just nu. Derby och toppmöte på fredag, -25 grader... Hylla istället de som tar på sig TV-matcher. Undrar en sak.. om Järfälla åker ut, tappar bloggare ett älskat ämne... publiksiffran och hallen. Det vore väl synd.   
OS-guld... grymt stort.  är stolt, svettig och ... Svensk.  De visar just nu en massa andra stora ögonblick i Svensk skidhistoria... Känns konstigt, för detta känns större, stafetten är speciell. Minns för 22 år sedan, då det sist begav sig med Ottosson, Svan, Mogren och Wassberg.
Ser gärna om den här senaste resan... då Markus Hellner tar Svenska flaggan av publiken och åker hem guldet. Extra glad för Anders Södergrens skull... Gratis mannen, stor kram.
Ma råkes!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Grattis Warberg och bästa innebandyminne

2010-02-23 @ 12:37:36
Alltså Curt Söderström... är vi förvånade? Han flyttade ner till Varberg och tog över deras damlag, nykomlingar i Division 1... nu har de ett match kvar att spela, ligger på femte plats i tabellen och möter bottenlaget Huskvarna. Warbergs mål var att säkra kontraktet.. det har man gjort med råge. Så, grattis Warberg. 14-2 på hemmaplan i helgen, kul. 
Samma år som Warberg snöt guldet av AIK (08/09) så åkte damerna ur ettan. Jag skrev om det på innebandynytt, ställde frågor... Hur tänkte de? 
 men fick även skriva en artikel på Ladies där Wic berättade om damsatsningen, en seriös satsning. Då visste jag inte att Wic tänkte sno Curt från Umeå... det visste nog inte han heller. Tror jag satt en meter ifrån den gång Curt fick frågan att flytta ner... det är min känsla... Globen i våras.
Åkte ut ettan - Warbergs väckarklocka. Respekt Warberg. 
Kan något gott komma från Umeå? Ja, Curt gör ju det. *l* 

Grattis Warberg, Kimmo med familj... en "liten" Harry. Lycka till... Jag har hört Kimmo säga "största dagen i mitt liv" då han varit med och tagit SM-guld.
Visst är den dagen ganska blek i jämförelse med den igår ?
Ett litet grattis också för att du inte var med i Umeå... medan laget satt i bussen efter ett inställt tåg och en extra natt på hotell kom er baby. Nu vet jag inte om skadan hade tillåtit spel, att du ändå blivit hemma... klokt att stanna hemma, bra prioriterat.
Kommer Jimmy Lindbloms baby lägligt till nästa match? (Eller har även fam Lindblom fått tillökning nu?). Hör knappast till vanligheterna att det är flera spelare blir pappor (ska bli pappa borde det kanske stå) så här nära i tid. Någon lyckad lagfest i somras? Kan Matsenius vara med i Globen om Warberg tar sig dit? Nåja, när små barn kommer till världen så finns det inget viktigare.

Inte grattis Warberg:
Världens bästa hejaklacksledare lämnar Varberg... Jocke Stafsén...   Han flyttar till Stockholm. Hejaklacksledare söker klubb? *ler*  Jag har skrivit det förut... Stafsén har gjort Globen till en fest, kommer Warberg till Globen kommer han säkert att vara där men... för mig känns det mer än så.
Är Warberg inte i Globen får arrangörerna jobba hårt för att skapa samma magi som de blå gänget gjort under åren. Ja, jag är med i Stafséns fanclub.
Uppdatering: En Wic:are signalerar att Stafsén fortsätter i Wic, kul för dem i så fall...

Karlstad
... spelaren klarade sig, det var en mjukdelsskada och ingen allvarlig nackskada  i söndags (då matchen mellan Dalen och Wic fick skjutas upp). Skönt! laget har inte haft många perioders medvind i år... att de orkar. Mötet mellan Karlstad och Lockerud är en ödesmatch... Bästa laget vinner, jag säger lycka till till både Kotten och Patrik.

Jag såg en match till i helgen, eller rättare sagt två... min egen sons så han gjorde årets mål, alla i laget jublade trots förlust. ... alltid kul med fina innebandyminnen. Sonens mål i lördags är mitt bästa hittills och garanterat hans också. Han gör sällan mål...
Dalen mötte Rönnby, vi såg två perioder, ingen snack om att Rönnby var bästa laget, hade sett fram emot att se Sanna Touminen. Hon var sjuk och satt på bänken. Dalen skall för övrigt inte skämmas för sin insats, bra jobbat.  
Efter den matchen gick vi ut och firade sonens mål, VP och jag, X:et och hans sambo samt 14-åringen, udda samling.  X:et bjöd... tur det. (Tapas, sonens favvo ställe) Mitt matkonto för en månad är lägre än den där middagen. Det var kul för 14-åringen att pappan såg matchen, det gör han inte så ofta. Snacka om tajming.

Jag ligger hemma i feber, ordentligt sjuk, Ganska manligt iofs sig, sjuk under OS... *ler*
Kan bara skylla på att mitt hjärta segrade över förnuftet, ganska vanligt när det gäller mig... Tips: Säger kroppen att du är på väg att bli sjuk, gå inte ut i -23 grader och blåst... irra inte runt på en tom järnvägstation... Det är korkat, mycket korkat.

Jag har massor att skriva idag, kanske kan unna mig att skriva fler inlägg... ligger ändå hemma under filten och orkar inte ens plocka ur diskmaskinen.  Missar föräldrasamtalet idag, 13-åringens... surt.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Cause célèbre i Umeå

2010-02-22 @ 01:46:52

Det tog 50 minuter för ambulansen att anlända till Gammliahallen i eftermiddag... Det känns inte bra. Att det kan hända i Umeå... universitets sjukhuset finns fem minuter från hallen. Ska inte ge mig på att skriva om själva olyckan under Dalen vs Karlstad... Såg den inte, när jag kom till hallen hade det redan hunnit gå typ 20 minuter sedan nackskadan inträffat 19.30 (typ) i tredje ... håller bara tummarna för att allt gick bra. Att det stod 3-3  (förlåt 2-2) i matchen är en annan femma.  (Man ville inte flytta spelaren... det var inte hennes första nackskada... därför väntade man på ambulansen).
Andra gången på tre veckor som det inte finns någon ambulans att tillgå en söndag em... Jag som alltid känt mig trygg med att om man verkligen blir sjuk eller eller en olycka händer får man bra hjälp-. Att det sedan är köer med mera på vårdcentraler och på akuten har jag inte tagit så allvarligt på. 

Att SSL-matchen fick skjutas upp till typ 17.30 är i sig ingen "skadal" (eller andra starka ord som brukar användas) ... men att en ambulans inte kommer... det är oroväckande. Undrar om media kommer att skriva om det, hoppas det... Beslutsfattarna måste få veta hur det ligger till... Tycker de att detta är ok? Vem ska man ringa? En gång ingen gång... sist det hände var på USM.  
Tyvärr gav inte den här kvällen någon bra PR för vår stad. Motståndarlagen ska väl inte behöva ta med sig egna ambulanser.. Dagens rubrik här på bloggen skulle kunnat vara "Ta med egna ambulanser till Umeå".  
 
Nytt ämne:
Att resa miljövänligt i Sverige är inte så smidigt. Det är en sak att tåg måste ställas in eller blir försenade... Vädrets makter kan ingen rå på. Men det där med tekniken... En av ledarna i Wic försökte få kontakt med SJ och hade vad jag förstår försökt ett bra tag ... sedan startade matchen.
Jag lovade hålla koll, hade ju datorn med,... men det var omöjligt att få ett bra besked om tåget från Umeå som Warberg skulle åka med var försenat... Tog hjälp av folk som satt vid sina datorer hemma.. FB är bra.
Ringa gick inte, man hänvisade till hemsidan... som inte fungerade. När det väl började fungera fick man olika besked på olika ställen. Var tåget två timmar försenat.. eller mer? Eller skulle det avgå i tid som järnvägstationens skyltarna visade?.
Efter typ hur många samtal och annat tjafs som helst så gick det att tolka, nästan... tåget var inte inställt... inte från Umeå iaf... men väl från Vännäs och en bra bit söderut. Warbergs lag hade kunnat bli sittande i Vännäs (där de f.ö låser vänthallen på natten) tills... ja vad vet man... Hotell i Vännäs... hade nog blivit svårt att ordna.  På gränsen till omöjligt... sådär runt midnatt... gissar jag.
Vilken himla "tur" att de inte hamnade där. Vännäs... inte mitt favvoställe.
Att tåg är inställda eller försenade vet väl SJ om ett tag innan...  kan inte vara så svårt att lägga ut den infon på hemsidan. "Kontakta stationen för mer info" stod det någonstans. det fanns ingen att kontakta i Umeå. Stationen är obemannad, fråga mig... jag åkte dit två gånger efter matchen, tavlan visade avgång i vanlig tid 20.50... ingen att fråga.  Tack för kaffet!

Matchen då? Grattis Dalen, sluspelsklara! Johan Samuelsson... sicken lirare... finns spelare och annat att hylla kanske återkommer om matchen.. eller inte. Strö salt i såren... nä, inte idag. Wic kom till parketten, fick sin match uppskjuten, förlorade mot Dalen... deras tåg blev inställt.  
Det finns nog bara en bra sak med den här resan för deras del, Isac och grabbarna kan se Sverige Finland på hotellet imorgon... gissar att det finns några i laget som tycker att det är bra... mitt i allt elände. Alltid något...  
 
Positivt om domarparet.
Visste inte när jag kom till hallen att Curre skulle döma matchen... bra för honom att han gjorde det. Roligt att få "credda"... rätt ska vara rätt. Han och kollegan gjorde sin bästa match... orättvist att säga sin bästa match i livet... Har ju inte sett alla hans matcher.. men jag kan inte komma ihåg att han gjort en bättre match än idag. Gnället från spelare föll de/han inte för... det är hans styrka. Rimligen borde de själva vara nöjda... men lyssna inte på mig, jag kan ju inget om innebandy. Det är min ursäkt, ha överseende med mig... De som klagar på domarna under en match, lever rövare och gnäller.... har säkert andra ursäkter. Sämre ursäkter?

Själv har jag lite feber.. pulade i mig alvedon innan matchen, hade lust att stanna hemma men det ville inte ungdomarna. Var inte så smart av mig att gå... eller att springa ut och in i en kall bil... Frös som en hund trots täckbyxor, dunjacka och snyggfula mössan... Är sådär lagom snuvig så det inte går att sova... Jag mår sämre än jag förtjänar om jag säger så. Jag VILL INTE bli sjuk nu...
Hoppas jag inte får någon allvarligare sjukdom... rätt som det är finns det ingen ambulans. Eller är det bara i Gammliahallen den risken finns? 

Mitt i natten blogg, har verkligen försökt sova... tror jag skall fira denna kväll med en Alvedon och lite Nezeril. Om fyra timmar är det hockey... hoppas få se Ö-vikarna lyckas med avslut... det räcker inte med läckra passningar...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det bästa jag skrivit... 3-års jubileum

2010-02-19 @ 15:39:56
Den här innebandybloggen har ett arkiv sedan januari 2007... (detta är innebandyblogg nr 2, jag började blogga inför slutspelet 05/06).
oops, varför glömde jag bort att fira treårsdagen.  Det bästa jag skrivit... så många ord, så många inlägg... tre hela år. Läser gamla inlägg ibland, både ler och fasar, en del önskar jag så klart att jag låtit bli att skriva.   
 
Det bästa, kan man plocka ut något?
... i höstas då jag skrev om Mika Kohonen, det var ett inlägg som kändes långt in i hjärtat när jag skrev. Det var ett speciellt inlägg då det kom positiv feedback från tränare och spelare i motståndarlag. Det var stort att se och höra att bittra motståndare stämde in i hyllningen.
Jag blev rörd när jag läste Mika Kohonens chatt på Sveriges radio Uppsala i veckan.  Då han fick svara på en fråga om saker som skrivits om honom.
Jag kan inte komma på det bästa, det är så många som har sagt så snälla grejer om mig, man blir nästan generad. En person, Ingrid från Umeå, skrev en krönika om mig med väldigt stora ord och väldigt snällt.

Jo, det inlägget är nog mitt bästa... rätt upp och ner, ur hjärtat om den största bland stjärnor inom innebandyn. Bra att han tog åt sig min (och de jag citerade) ärliga hyllning, det jag ångrar var att jag inte skriv dit tränarnas namn, de hade jag säkert gärna fått.  Det var speciellt att skriva det... allt var speciellt... lite magi.

Jag ska samla ihop några inlägg jag har en speciell relation till och lägga dem i ett inlägg, för min egen skull. Alltså... den dag jag inte skriver för min egen skull så lägger jag ner den här sidan... självklart. 
Tack alla ni som följer bloggen... jag undrar vilka ni är?  Tänk så mycket ni vet om mig och jag har inte koll på er... galet.

Det viktigaste jag skrivit? Ja, inte är det då bloggen jag tänker på då i första hand. Det är artiklarna... alla dagar i veckan, det är de viktigaste texterna för mig, alla dagar i veckan.... Hade varit kul att ha tillgång till innebandynytts-arkiv ... där skrev jag en del viktiga och bra saker. Och på Ladies. Det är skillnad på viktigt och viktigt... och egotrippar:). 

Jubileum:
Tre år... är man i trotsåldern då? Aha, det förklarar saken. 

Klavberg spelade enligt ryktet  XXXX kronor på Caperiotäby igår... oj, det var modigt, men det gick hem. Tre grattis då, födelsedag, vinst till Wic och vinst på Svenska Spel.
Det var visst kul i Tibblehallen igår... "Tibble gungar, skönare matcher finns inte att vinna" skrev någon efter matchen.

Helg nu... jag ska softa med VP, lyxa lite Ingen av oss har  barnen i helgen...
Innebandy? Lite kanske.. Dalen vs Rönnby kanske? Och, kanske ska jag vinka till Bult i Gammliahallen på söndag. De stackarna ska åka tåg hem efter matchen... Tåg på natten ogillas av mig.
Alltid kul när bloggare kommer till Umeå, man undrar vad de ska skriva sedan. Men den här gången... Kimmo: Lycka till där hemma, jag håller tummarna för er. 

Det där med Anja,... stort med ett brons...  men det gör lite ont också... mjukis som jag är. I störtloppet säger en gråtande Lindsey "Anja kunde tagit silver om inte....". I kombinationen var det Lindseys fall som gav Anja bronset. Jobbigt med sport! Men Anja förtjänade medalj...  OS: Två norrlandsguld och ett norrlandsbrons... 
-om man vill vara sig själv för en stund.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Björn Ingolf reserverar sig igen... coolt

2010-02-18 @ 15:27:42
Alltså... tänkt er att sitta i DG... ingen lätt uppgift.  Jag skulle inte vilja byta med dem... alla ögon på sig, jobbar vad jag förstår med dessa viktiga frågor på sin fritid. Vad har de för utbildning kompetens erfarenhet? Har de några klubbsympatier? Noll koll faktiskt... konstigt nog...  men så är jag ju inte mitt i smeten heller. Alla som är aktiva inom innebandyn kanske vet vilka de valt att sköta dessa frågor.

Jag har iaf fastnat för ett namn i den omtalade/omskrivna SIBF:s Disciplingrupp, namnet stavas Björn Ingolf. Och varför har jag fastnat för honom? Han verkar cool...  Jag kännner honom inte alls, har bara läst några av DG:s domslut.
Jag säger inte att jag delar hans uppfattning, jag säger att jag respekterar att han har en uppfattning och står fast vid den. Det är detta som gör honom cool...

Idag domen mot Edgren...  Försök till våld mot medspelare gör i detta fall 3 matcher. Men Ingolf tycker att det borde ha varit 8 matcher "med hänsyn till kraften i slaget".
Han sticker ut den där Ingolf...  han reserverar sig, eller i det här fallet är "skiljaktlig".
Samma sak när det gällde domen mot Egebrant... han var skiljaktlig då han menar att det borde ha varit tre matchers avstängning... att DG omotiverade långa handläggningstid inte var skäl till någon "rabatt". 
Inte så kul att vara den som reserverar sig men stort...  
Så... hälsa den där Ingolf att... det är coolt att han står upp för det han tror på. Han kan säkert sova gott om nätterna...

De här skrivelserna de skickar ut från DG... svåra att ta till sig. Vad står det egentligen? Lasse Grankvist menar att TV-matchen inte gav giltiga bevis eftersom den låg på förbundets hemsida... att Sirius istället skulle ha skickat in en dvd? Nej, det där är alldeles för svårt för mig. Vilken himla tur att jag inte behöver hålla på med sånt där... 
Jag tycker det är bra att det är över, att det är satt en punkt. Det är upp till inblandade att överklaga.

En avstickare:
... jag kom att tänka på en intervju jag aldrig kommer att glömma, en artikel i UNT i oktober 2008 med en domare jag haft lite otur med, senast igår... lite snygga citat: 
 
Hannes Öhmans crosschecking kan ni inte ha missat, men ändå dömde ingen utvisning. Varför?
- (lång tystnad) Vi tog den bara helt enkelt inte, säger Schwela.
Ångrar ni det nu i efterhand?
- Det handlar om sekundsnabba beslut ... jag tror att vi bryter där, avslutar Schwela" 

Jo jag har en fråga till Stefan Edberg, oddssättare på Svenska Spel. Varför ser oddsen ut på samma sätt som igår trots att ni borde veta om att Mr AIK är avstängd...  Gör han ingen skillnad? Kan du vara snäll och kommentera detta.
Undrar om Rappel och Edgren kommer att sitta tillsammans, kanske kan de stötta varandra... Förlåt... fånigt skrivet.  
Hur ofta händer det att två lag möts där båda har en spelare avstängd?


Innebandyblogg... Koppen öppnar stora famnen idag och skriver angående domarna..  Pelle, Glenn, Nystrand, Mike, Pulver, kom tillbaka. Allt E förlåtet. Saknar Er.

Brottman skriver efter besöket i Gammliahallen:
Jag är mållös...ordlös...planlös...brukslös...orkeslös. Maken till alibispel var det länge sedan jag såg i en sådan viktig match.
Brolle: Jag gjorde vad jag kunde för att ni skulle trivas iaf...  take care!

Timrén skriver efter att hans Västerås otippat slagit Pixbo: Varför så spännande? Jag orkar inte längre. Psyket nästa...

Till Jonas Klavberg, grattis på födelsedagen!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sjuka resultat ikväll

2010-02-17 @ 23:46:34
Man kan tro att det är andra omgången i en kvartsfinal-serie... om man ser till flera av kvällens matcher.
Järfälla vann över Balrog, se där, jag ska alltid spela på Järfälla, borde ha satsat mer... En sista dödsryckning av Järfälla eller kan de klara sig ett år till?

Västerås tar Pixbo på bortaplan... verkar ha varit en match med massor med känslor om man ser till alla utvisningar. Andreas Johansson och Mattias Linell hade fullt upp.
För oss i Gammliahallen var det jobbigt att följa de andra matcherna på nätet, tänk om City inte tagit tre poäng ikväll... jobbigt.

Jobbigast för alla måste det ändå vara för TT, tänk att få ALLA resultat emot sig. Efter förra omgången sa många "nu är det klart att Järfälla åker ur"...   plötsligt har TT bara en poäng mer än Järfälla, 4 poäng upp till västerås och 5 till City. (Visst blev det rätt nu?)

Jag satt som sagt i Gammliahallen...  det var en konstig match. Falun såg hetare ut än City under uppvärmingen.. jag tänkte "det blir i bästa fall ett kryss". Citys vinst med 10-5 var därför en överraskning
Hittar inga bra ord... Falun rullar runt... de få kontringar som blev... City behöver inte anfalla mot fem uppställda som Falun fick göra. City gör det där extra för att täcks skott och har lite mer fokus.

En av domarna gjorde allt för att höras och synas... hetsade spelarna i hopp om att få anledning att blåsa? Måste vara jobbigt att vara hans domarkollega. Jag gjorde en Hjort... ropade åt domaren "lugna ner dig nu"...
Det är ju sånt en domare ska säga till  spelarna... eller kanske inte ens säga utan förmedla.  
Jag gillar inte när domare hetsar spelare... oavsett vilket lag spelarna tillhör. Inget av lagen hade väl direkt fördel idag... båda hade nackdel av domarna:). Jag blir sällan arg på läktaren, men det blev jag idag.. tänkte gå hem för att slippa se eländet. Det skulle vara intressant att se XX med en ny domarkollega... det förtjänar han.
(OBS, råkade skriva fel namn på den domare som borde få en ny kollega.... skrev XX istället... en hetsar... det gör inte den andra... alla vet ju vem)

Dagens skräll ... tror inte att domarna blåste en enda gång  mot Helgesson... som fö var en av dem som kan säga till sig själv... "jag gjorde en hyfsad match". Både han och Henrik Olsson får en 3:a av mig. Henrik är ofta bra, underskattad enligt mig. Bäst i City var... Zingmark och Domeij, Zingmark han fick lite utdelning för allt sitt springande för en gångs skull. Har läst betygen... hallå Baland... Att ge Jacke en 1:a trost två mål och flera spelare har fått väldigt höga betyg för vad? .. hallå...  jag skulle vilja rätta till några fel du gjort:), betygen... vi tycker sällan lika där. Bra Baland att du jobbar på.

Urban satt bakom mig på Citys-match, jag langade över datorn med jämna mellanrum.. Himmel vad det gick undan i Uppsala. Hade lite live-kontakt med Fyrishov... det lät som det var en grymt bra match men efter matchen... betecknas den som en svängdörrs-match. Inte alls så underhållande som det lät ett tag. Eller vad sägs om kommentaren:  "0-1, 5-1 och vid periodslut 5-6...mål, oj, mål, oj, mål, oj, mål, oj....helt hysteriskt". Bodén var visst bra... tur att han inte var FÖR bra... så att han får slå rekordet på hemmaplan på söndag mot Warberg. 

Peder Bodén har ett  mål kvar till att vara första spelaren i SSL som har gjort 300 mål och 300 assist, enligt hans egen fanclub. Stämmer detta Klas Pettersson? Jag tror inget innan jag kollat med kungen av statistik *ler*.  
Söndag... blir det ett besök i Gammliahallen då? Vi får se...

SKÖNT att City vann ikväll...

Falun kommer ändå till slutspel.

Jihde till Tibblehallen imorgon...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Pierre Borghoff och Curre Schwela dömer City vs Falun

2010-02-17 @ 18:17:44
Kom till Gammliahallen för en stund sedan... trodde Sven och Glenn skulle döma, det trodde alla andra också. Men... gissa vilka som skulle hämtas på flyget Pierre Borghoff och Curre Schwela. Undrar om de särskilt önskat att få ta den här matchen? :)

Känns inte som Helgesson, Johansson och de här nya domarparet har ett så bra facit. Inte ens i Gammliahallen.
Hoppas verkligen att jag slipper kommentera detta efter matchen... Om 45 minuter smäller det. Brolle har inte förlorat en match sedan jul.... kanske är det dags idag?

En ruskigt viktig match för båda lagen... hoppas på en bra fight.

Det är för övrigt väldigt svårtippade matcher den här omgången... borde väl spela på Järfälla... brukar ju funka för mig.  5,35 på Järfälla... ganska kul spel. Men varför är det bara jag om skall sponsra Svenska Spel?

Nytt ämne:
Till Mika Kohonen vill jag säga...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Limmets krönika samt Edgren stängs av i noll matcher?

2010-02-16 @ 19:24:11
Skrattade gott när jag lästa Jimmy Limmet Lundins krönika på Caperiotäbys hemsida, vilken lirare. Hemma i Ö-vik sitter han och tokälskar CT... Himmel vad roligt han måste ha haft medan han skrev.
Men... jag undrar... stämmer det verkligen att den här matchen är så het?
Limmet: "Att det är två lag som vill visa att de fan inte vill trampas på".
Låt mig gissa... båda lagen skulle gärna hoppa över den här matchen och gå direkt in i slutspelet... men jag hoppas Limmet har rätt att det blir en fight som folk kommer ihåg... som har det lilla extra. just detta derby borde vara "det lilla extra"...  men spelarna... längtar nog mer till torsdag än till imorgon.
Himmel så dumt skrivet av mig... men det får stå kvar.

Nytt ämne:
Imorgon... City tar emot Falun, ser fram emot denna match. Jag skall hjälpa till under matchen...  man får ge klubben något tillbaka för att de satsar på våra ungdomar. Välkommen till Umeå Falun...

Den här delen har jag ändrat en del text i, då VP sa att den inte gick att förstå...
Hur är det nu med anmälan mot Edgren? Tiden går...
De nya "reglerna" som blev offentliga vid Egebrants anmälan bäddar för att Edgren inte får något straff alls om det tar längre tid än en månad från match till utlåtande. Om det nu DG kommer fram till att Edgren skall stängas av måste det ske i redan spelade matcher. Eller?
Man plockar ju bort X antal avstängningsmatcher om handläggningen tar för lång tid... 

Läs domen för Egebrant: Då DG haft oskäligt lång handläggningstid i ärendet skulle detta straff sträcka sig över den tid då Finnkampen spelas. E som kommer att bli uttagen till Finnkampen skulle då inte kunna spela dessa landskamper. För det fall DG handlagt ärendet inom den tid som DG normalt handlägger ärenden skulle straffet, om tre matchers avstängning varit avtjänat i god tid innan Finnkampen.

Sedan:
DG anser vidare att den enskilde idrottsutövaren inte skall drabbas på ett otillbörligt sätt på grund av något som står utanför dennes kontroll. DG anser därför att påföljden skall stanna vid en tid som motsvarar 2 matchers avstängning i Superligan.

Avstickare: Tänk om man haft samma tänk då Micke Karlsson stängdes av... Det tog flera månader. Undrar vad han tänker om de "nya reglerna"? 

Tillbaka till Sirius och Edgren, den anmälan som gjordes den 26/1 (matchen spelades den 18/7): Ganska snart begärde DG in kompletterande uppgifter... Kompletteringar från Sirius gjordes direkt...  den typ 9:e... idag är det den 16... och DG  har inte tagit beslut. Tydligen behövdes mer uppgifter om fallet... Ändå fanns TV-matchen på SIBF:s hemsida... Jag undrar vad Sirius inte varit tydliga med...  

Handläggningstiden, vad är rimligt?... Känns onödigt att plåga Edgren på detta sätt. Fria då... sätt punkt på något sätt. Var det osportsligt eller olyckligt? Döm hur ni vill... bara det blir punkt. 
Det här handlar ju bara om Edgren och att Sirius vill ha förbundets syn på klubbsvingen och markera... citat: 
Vi ville visa ungdomar och resten av innebandy-Sverige att vi inte tycker att innebandy ska bedrivas så här, säger Sirius innebandyordförande Sven Ordéus.

Funderar: Om Egebrants handläggning tog för lång tid så.. Hur påverkas isf  Edgrens eventuella straff? ... andra regler pga behov att ta in mera uppgifter? När har det gått för lång tid? Och när kan man räkna med rabatt på sitt straff? Snacka om att inte kunna påverka som idrottsutövare  "något som står utanför dennes kontroll".

Minns hur AIK redogjorde för förloppet i detalj när Egebrant hade anmälts. Undrar om de ens kan redogöra för det här fallet... knepigt, verkligen.
 
En avstickare: Många klagar på eller kanske påtalar att två månader är för lång "respit" att lämna in anmälan... det var inte länge sedan som RF hade sex månader som regel. Hur många har koll på det?

Behövs en nu regel inom innebandyn?... tycker innebandyklubbarna som Sirius ... att anmälningarna borde göras av förbundet... det som även AIK nu föreslagit.
Här finns möjligen ett problem.... hur ska DG då få tillräckligt med bevis/uppgifter... när en TV-match inte är tillräcklig. Matchövervakare på plats? (tillägg: Den som har lite koll på hockeyn, inte så solklart allt... skall skriva mer hur den regeln sedan)

Bra att DG bytt strategi... att en Micke Karlsson grej aldrig mer kan hända... 
Synd att låta människor lida... tidigare Micke och nu... Edgren. Även om en spelare handlat fel... borde ingen behöva gå omkring och hålla andan.
Tar bort enkäten... den funkar inte!

Måste tillägga: Det är inte lätt för någon det här... inte för DG, den som anmält eller anmälts.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

innebandy... bl.a Dalens match mot Balrog

2010-02-14 @ 23:42:23
Har sett fyra innebandymatcher i helgen... ja, eller delar av fyra. (fem matcher skulle det stå)
En av dem var 14-åringens match och den skulle jag gärna skiva om...  men inte om själva matchen utom om korkade föräldrar på läkataren. Lika bra att lämna det ämnet på en gång.
Kvällens match var höjdaren... Dalen mot Balrog, innebandypropaganda. Dalen var överlägsna , och ändå inte. Man kan säga att Balrog var med halva matchen, så länge det står 3-2, 4-2, 5-2 och kanske 6-2 så var det match. När det sedan blev 7-2, 8-2, 9-2, 10-2, 11-2 och till och med 12-2 och 13-2 så ...
Dalen gör  10 (!!) mål i rad...  Ändå kan man inte säga att Balrog var enbart dåliga.

Det fanns tre saker som var bra i matchen, Dalens offensiv och defensiv samt Balrogs offensiv. Defensivt hade Balrog inte mycket att komma med, Skogström hade det tungt med Ketil och grabbarna. Så länge han har bollen funkar det men sedan hinner han inte med. Micke Karlsson... har inte svart bälte i hemjobb, men han var verkligen inte ensam. David Blomberg var han ens där ikväll? Hans tröja såg jag iaf...
I Balrog fastnade jag för...  Rickard Berg... en spelare som var rolig att se. Fler spelare såg heta ut... bröderna Talme t.ex. Det kanske låter märkligt i en 13-3 matchen men så kändes det.

Vi fick se många snygga mål... men (håll i er nu)
Målen ser snyggare ut än de är... när det är en spelare "över" hela tiden.
Ska man spela som Balrog med tre gubbar så högt upp måste man vara ohyggligt bra hemåt... och det var inte Balrog ikväll. Balrogs spel får samma effekt åt andra, snygga mål då Dalens center inte alls är med... tre mot två mål ser... snyggare ut än de egentligen är:).
Nu är dalen klara för slutspel, men jag tror Balrog klarar av att ta sig dit... trots 10 måls-förlust ikväll. Innebandy är en skön sport.
Dalens bästa spelare var Johan Samuelsson, bara passningen till Peder Bodén var så lysande att den stannar kvar ett tag i mitt innebandyarkiv. Ketil var lysande.. träffade honom igår på matchen mellan IKSU och Falun... jag meddelande honom att om han inte gjorde skäl för mina 90 investerade inträdespengar så skulle jag kräva dem tillbaka... Nu behövde jag inte det:).
Dalen kan ha en hel del att säga till om i slutspelet om de spelar med den passion man såg ikväll. Stort för ett lag som man nästan räknade bort i höstas. Vid de första matcherna hade jag svårt att plocka fram en vettig andra femma.. nu har de två heta linor. Årets rookie är helt klart Christian Hjort.... omskolad till back med MVG. en nytändning... verkligen.
Jag visste att killen kunde skjuta, har sett det på uppvärmningen många gånger.. och så idag... äntligen Peter Grönroos. Han har bara gjort två mål tidigare i år... men killen har potential och kan bli farlig. Ett par minuter in i matchen sa jag till VP, han som är är en så bra skytt borde väl få göra ett mål snart... och 5,38 kom det. Bra tryck!

Igår såg jag IKSU slå Falun med 9-1... Falun lärde sig mer om IKSU än tvärtom:) .. no more comments.
Hade inte tänkt se någon mer damelit-match än den i helgen IKSU var storfavoriter och jag vill se spännande matcher:)... När det stod 2-2 mellan IKSU och Mora efter en period, fick jag lust att åka upp... det tar typ 12 minuter att ta sig upp till IKSU...
Ringde först och frågade en vän om det var värt att åka upp.. Hellre se intressant innebandy än att städa:). Nu hade IKSU tagit över spelet när jag kom upp stod det plötsligt 6-3. Jag missade Moras sämsta period kan jag tro, och kanske IKSUs bästa. (Vickan gjorde fem mål och ett ass)  Unga KAIS Mora såg inte nöjda ut med 7-6 förlust, men jag var imponerad... även om det slarvades en del av IKSU i slutet av matchen. Jag tror både Falun och Mora har en del bra erfarenheter med sig efter besöken i IKSU-hallen.
Att möta giganterna IKSU och analysera en förlust kanske kan vara lika mycket värt som en vinst mot IKSU... inför slutspelet.

Helgens match nummer fyra (5) var hör och häpna Holmsund vs Sten Sture i damernas div 1. Såg sista perioden eftersom jag satt och väntade på 14-åringens match.
Kul att se Elin Rhöös igen, jag hade visst tur.. första och andra perioden var visst inte hennes bästa i karriären (enligt syrran;)) men jag behöver inte såga. Det är iaf STOR skillnad mellan division 1 och elitserien, det har lag som Lockerud fått erfara. Vilken helg de har gjort... poäng mot både Ö-vik och Dalen. Grattis Lockerud. Vi pratade lite om tabellen idag, Lockerud är det lag som garanterat skulle klara av ett kval, men rätt var det är så slipper de just detta.
Man kan väl redan nu gratulera alla lag från södra Sverige att de slipper åka 13 mil längre norrut nästa år, Skellefteå har fortfarande bara tagit tre poäng i elitserien och det blir Division 1 nästa år.

Har inte vunnit några pengar på mina spel i helgen... om man bortser från Västerås-Caperiotäby... och det blev man ju inte direkt rik på.

Lyfter på hatten för AIK, de gav Umeå City en lektion.. grattis. City får ta med sig den kunskapen till nästa säsong i SSL... vilket jag tror och hoppas är nästa säsong. Det blev inget kryss mellan Järfälla och TT igår... hade varit bra för City. City har fortfarande chansen trots dagens förnedringsmatch. Sånt är livet.
Är nu helt mätt på innebandy och struntar i morgondagens toppmöte mellan Warberg och Storvreta... nä, skojar.
Fem matcher var det, undrar varför jag skrev fyra... man vill ju inte erkänna vilken nörd man är... typ:)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Spelaren får aldrig tillbaka synen helt, samt helgen

2010-02-13 @ 10:11:15
Innebandy. Nu har det hänt igen, en elitspelare skadar ögat... och kommer aldrig att bli helt återställd. Den här gången blev det allvarligt, det är konstigt att det inte händer oftare. Sofia Lundmark kommer aldrig att få tillbaka sin syn till 100%. Läs här om innebandyspelaren och ögonskadan.  Håller tummarna för Dalen och Lundmark... att det fixar sig.
Om det är dags för innebandyglasögon är upp till andra att bestämma, jag håller med Loppan "vuxna har ett eget ansvar".

Jag minns 07/08 när Hannes Öhman i en av sina hetaste matcher skadade sitt öga under en kvartsfinalen mot Caperiotäby som då hetter Caperio Täby:). Matchen sändes i TV... Danne Bron Sundbom imponerade på mig då han verkligen engagerade sig på banan efter olyckan. Efteråt när jag intervjuade honom sa han "det är ju bara självklart"... Jag undrar det ja, jag reagerade då iaf positivt. Danne var ju en motståndare. Hannes Öhmans ögonskada var inte så allvarlig som man först trodde... men ögonen... inget att leka med.

Kuriosa: Det var en mardrömsmatch för Storvreta, självmål, förlust på hemmaplan och kanske hade de inte haft domarna med sig. Dessutom Hannes Öhmans skada...
En journalist insinuerade på att Storvreta var på väg ut ur slutspelet "Reglerna har inte ändrats vad jag vet sa vinnarskallen Mika Kohonen" och hänvisade att bäst av fem gällde. Bra  talat av Mika (inte ironisk).
Då stod det 2-2 i matcher och Täby är ju kända för att vara starka i Tibblehallen.
Nu tappade jag tråden...

Ska jag gå på dagens möte mellan IKSU och IBF Falun? Ett toppmöte... verkligen intressant. Andreas Lundmark konstaterade för ett tag sedan att när jag ser Falun så gör de inga bra matcher...
Ska jag gå dit för IKSU:s skull, eller stanna hemma för Faluns skull? (skojar).  1,55. 3,60. 3,10 är oddsen... Har inte spelar än...

Hoppas precis som Ola Timrén på ett kryss mellan Tyresö Trollbäcken och Järfälla idag.
Kan man beställa ett kryss undrar Timrén i sin blogg... Ja, tänk om man kunde det. Timrén hoppas på kryss för sitt Västerås skull, jag för Umeå Citys.
På tal om City, jag har fått order att spela på dem i matchen mot Caperiotäby, men å andra sidan är det en grej hemma hos oss. Vi spelar alltid en slant på City, det har VP bestämt. Men först möter City AIK, nio gånger pengarna på City... hur många vågar satsa på det? Kryss = fyra gånger pengarna.

** Här skrev jag fel namn (både för och efternamn LINDGREN ska det vara)... den som målade var Hanna Lingren- syrran alltså.
Vilken drömstart för Frida (uppdat: Hanna) Lindgren  (en av de 18 åringa tvillingarna som just värvats). Nyförvärvet gör mål i första matchen...  Rönnby vann mot Huddinge, hade trott på mer än två i målskillnad denna match. 6-4 fördel Rönnby.

Man ska tro på sig själv, Patrik Helgesson tränare i nedflyttningshotade (fyra poäng från kval just nu) Karlstad tror på full pott... alltså vinst mot både Täby IS och Huddinge. Frågan är om vilket lag som har den största moroten....
Att inte att åka ur ... slår det lusten att spela slutspel? (tänker då på Täby). Sedan är det väl alltid taggade att möta sin föredetta keeper.. en fördel? Ska inte berätta hur jag tror att dessa matcher slutar...
 Läs Tommys tips.   
Varning för Balrog.
I Endre är man mera försiktiga, den skräll vann i första mötet med 10-4 mot Balrog. Idag skriver GT en typ av varning... stjärnorna i Balrog som Wahman har koll på efter Finnkampen... "färskast uppgifter om Balrogs Emelie Lindström, Hermine Dahlerus och Amanda Wendelstig".
- De har jag i alla fall koll så vi vet där vilka vi måste se upp med, säger Wahman.
Varningen är utfärdad. Trion har gjort 87 av Balrogs totalt 130 mål.
Mm, ingen lek att möta Balrog, men inget är omöjligt... bästa laget för dagen vinner. Endre vill inte vara favoriter i den här matchen... eller?  

Umeå: Hur viktig är matchen mellan (herr) Dalen och Balrog? Hur viktig är den mellan IKSU och KAIS Mora? Vilken av de tre matcherna i högsta serien som spelas i Umeå i helgen ... är den viktigaste? Fick frågan... måste tänka....  Kan man verkligen gradera?
Serierna: De viktigaste matcherna måste vara de som slåss i botten av de båda tabellerna..  och de som riskerar att hamna utanför slutspelet samt de som slåss om att få välja inför slutspelet... haha, ja... inte många oviktiga matcher i helgen. Skellefteå som bara har tre poäng möter både Mora och Falun... hårda bandage. Och på herrsidan... vem vill kvala mot Mullsjö?

Himmel vad innebandyn är kul just nu... det står så mycket på spel, det känns nästan som slutspelet redan har börjat. Foppa.. ja hur stolt var man inte i natt då OS invigdes... fanbärare från Modo och Ö-vik...
Foppa är kung, hoppas Peter Forsberg kan spela något under OS också.
En som kommer att spela är min kompis Catrin.., att hon orkar, år efter år... men försvara ett OS-guld är ju inte mjukglass, dessutom i curlingens huvudstad. Jag är verkligen inte intresserad av curling... men jag ser när Catte spelar.  

Nu ska jag spela på dagens matcher... hade sånt  flyt förra omgången, min tur är kanske slut nu. Till Bult, det är något fel med din bloggs RSS-flöde...
Ma råkes!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Brottmans blogg, yes

2010-02-12 @ 15:08:59

En blogg av Thomas Brolle Brottman.
Hur glad blev inte jag? En ny kollega... välkommen!
Det behövs verkligen något nytt och fräscht i bloggvärlden, jag hoppas på Thomas Brottman... han är flink i fingrarna och tycker saker. En profil...  Det här ser jag fram emot, verkligen.

Brottman slutar som bekant som tränare (i Falun) efter den här säsongen... då blir han fri att säga det han tycker och tänker. Läs hans poesi om varför han slutar... aj, det gör nästan ont.
Brottman är en av dem som var rolig att intervjua på Innebandynytt tiden.

På tal om att skriva... just nu så fattas det verkligen något i vår lilla värld, någon som låter klubbar och spelare komma till tals i olika frågor. Någon som ställer frågor, ger flera parter chansen... ja ni fattar.
Varför finns det inget intresse?

Det här med schemat för slutspelet t.ex. det är ju något som borde belysas i innebandymedia och då menar jag inte på förbundets sida, en debatt skall föras på neutral mark... i media. SIBF kan ju inte debattera med sig själva....
Jag hade tänkt att bre ut mig lite kring slutspels--schemat med mera idag. Både dam och herr.
Jag läste att Gittan skrivit om det i sin blogg och jag hade skrivit ett långt inlägg i frågan i veckan men så kom något annat emellan.
Det här är svårt... å ena sidan skall det varit sportsligt, å andra sidan ska det gå ihop ekonomiskt.  
Nu finns det ju ingen anledning att spela veckomatcher om detr ändå inte är TV-matcher, eller hur. Har skummat igenom den intervju Gittan har gjort med Kim Fors...  Sådana intervjuer borde väl vara intressanta för innebandymagazinet och Ladies Edition, att göra och sedan skriva artiklar... Kom igen nu.  
Det kommer ett citat av Fors lägre ner som passar bra in i det L-G sa i våras.

Saxat ut en av artiklarna jag skrev om bäst av fem: (borttagna länkar då LE haft den dåliga smaken att ta bort sitt arkiv)
Sedan har L-G en personlig uppfattning. Han tycker att elitlagen ska göra en analys om det fungerar ekonomiskt och organisatoriskt innan man gör en förändring.
-Jag har väl sagt ungefär så här: Vill ni ha göra en förändring så ”fine”, men se till att ni får ihop det ekonomisk. Självklart är det ett visst hasardspel med bäst av tre, säger L-G, som påminner om att nya krav kommer att ställas på alla elitklubbar.
-Det sportsliga är viktigt men organisation och ekonomi är en förutsättning. Jag hoppas alla gör en tydlig analys, menar Lars-Gunnar Tjärnquist, och avslutar:
-Jag har flaggat för att vi är på väg in i en lågkonjunktur. Det blir ytterligare kostsamma resor och vissa klubbar har svårt att få det att gå ihop i vanliga fall.
(slut citat)

Kim Fors i veckan (länk tidigare i inlägget):
-Tillsammans med SIBF tog vi ett beslut om att damerna ska spela fem slutspels--matcher och det betyder fler matcher som måste in på vardagarna. Det vet alla inblandade, även föreningarna, om sedan beslutet togs. (slut citat)

Eftersom inga matcher från elitserien är inplanerade i början av slutspelet så finns det ju verkligen ingen anledning att ha spela måndag fredag. Men OM det skulle ha varit så... Det skulle ha varit svårt att få det att gå ihop ekonomiskt.
När jag läste om Endres förslag (som inte togs upp under själva elitkonferensen men ändå fick fullt stöd enligt vad jag förstått... jag fick inte ihop detta) och när jag tidigare skrev om det obekväma spelschemat hade jag en sak i bakhuvudet.
Processen fram till beslut om bäst av fem för damerna. Det var ju vad beslutsfattarna och L-G varnade för... fler veckomatcher. Ingen i ledningen satte sig emot förslaget om bäst av fem... därmot sa L-G. gör först en analys...  I den analys klubbarna gjorde hade man inte räknat med TV4:s önskemål om spel måndag fredag.

Här finns mer läsning för den som vill läsa om hur debatten lät innan beslutet togs. Mitt utgångsläge som skribent var... vad vill klubbarna, vad är möjligt och hur ställer sig SEI och SIBF. Alltså... jag hade ingen åsikt om vad som var bäst för damelit, men när alla sa ja... blev det positivt även för mig.  Sportsligare... helt klart. (Artiklarna saknar ingress... när LE gjorde om sin sajt la de av någon anledning inte in ingressera).
Artiklar på Ladies från våren 2009:

L-G: Vore konstigt att sätta sig emot. En intervju med innebandyförbundets ordförande.
Bäst av fem, ingen förlustaffär. Intervju med Harald Hoffman, Endre.  
Bäst av tre, sportsligt orättvist. Intervju med Niklas Ekblom,. IKSU.
Bäst av fem redan i år. Intervju med Roland Pettersson i Balrog. Magnus Nilsson Pixbo hade i flera år försökt få de andra klubbarna med sig...   

Avslutar med: Jag säger inte att någon gör fel som kommer med ett nytt förslag, det var verkligen knasigt att lägga matcher på vardagar om det inte behövs. Det nya (föreslagna) schemat krockar med bland annat innebandyfesten... fortsättning följer.
Tre spännande matcher i Umeå i helgen, IKSU möter både IBF Falun och KAIS Mora, sedan tar IBK Dalen, herrar emot Balrog. Ska se två matcher har jag tänkt, men har inte bestämt vilka.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Wallgren intervjuar, samt AIK går på Sirius linje

2010-02-09 @ 23:16:02
Inför slutspelet gör Mattias Wallgren en videointervju med Matthias Hofbauer.. en hel svensk produktion då Olle Thorsell är kameraman. En skön intervju med den sympatiske Mattihas... Men Walle, nästa gång kan du väl hålla till på ett tystare ställe... det var lite bullrigt omkring:).
Att Walle flyttar hem är positivt för Dalen, ska man värva nya spelare så kan det nog hjälpa till att det finns några stjärnor... och det måste man väl kunna titulera Walle som. 

På AIK-innebandyns hemsida om policy angående anmälningar
Att AIK ändrar sin policy angående anmälningar... man måste stå på sina spelares sida, vilket AIK självklart alltid ha gjort men i detta säger man det. "om det finns skäl därtill, sända in anmälningar för händelser riktade mot (AIK) spelare som är av sådan art att en anmälan kan anses befogad".
Det är ju så andra klubbar har resonerat, även om inte alla praktiserat det.
Jäderlund för några veckor sedan: Tycker det är sjukt att folk kritiserar den som anmäler någon i efterhand. Vad skickas för signaler om brutala påhopp inte renderar i någon påföljd? Ska man inte våga anmäla någon som gått över gränsen?

Angående ett nytt synsätt inom innebandyn... Det var just detta Sirius var tydliga med i samband med den jobbiga situation alla sattes vid matchen där en klubba olyckligt svingades mot motståndarnas bås...
Sirius påtalar att det inte främjar innebandyn, citat:  Att förbundet inte agerar på eget initiativ på händelser som kommer till förbundets kännedom.
Sedan kan vi nog inte kopiera hockeyn rakt av, så länge vi inte har målkameror (filmade matcher) **med mera.  Men tanken gillar jag. Mycket snack om att vara för eller emot anmälningar. Finns det någon som är FÖR anmälningar? Räck upp en hand alla ni som tycker att det är kul när det kommer en anmälan eller finna anledning till anmälan. Skrev om Sirius och deras uttalande om anmälningar i ett tidigare inlägg.  
** Kanske måste alla matcher i högsta serien ha samma förutsättningar om man alla klubbar skall komma övererns om ett nytt förhållningssätt. Kanke iaf. Fortsättning följer. 

Balrog vs Caperiotäby 6-5 i DM-finalen. Även damerna tog hem DM-guldet. Bäst i stan... Balrog!
Grattis Balrog, ni vann ett par lådor med prydnadssaker som  finns i min källare och grattis CT att ni slapp dem. Jag hade utannonserat priset igår på FB....

Pinsamt TT?
Nog kan man väl förlora en träningsmatch med 5-11 som Tyresö Trollbäcken gjorde mot Torshälla utan att det skall kallas PINSAMT. Jag läste på innebandynyheterna.se några rader som fick mig att sucka.
"Pinsamt Tyresö/Trollbäcken.Förlust med hela 5-11 och visst det vara bara en träningsmatch men ska inte ett Superligalag göra bättre ifrån? "

Hallå... varför spelar man träningsmatcher? Tänk att ordet pinsamt är så lätt till hands när vi pratar innebandy.
I övrigt har väl TT:s säsong inte blivit vad de hoppats, men det finns andra lag i botten på tabellen som borde ha tagit för sig mer än de gjort. Så...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kriminella spelare... tragiska människoöden

2010-02-08 @ 00:28:33

Det har inget med innebandy att göra… så sant… Orden kom från en vän när vi läste om innebandystjärnan som döms för misshandel.
Tragiska människoöden finns även i idrottssammanhang… även på elitnivå.  Kriminella handlingar har inget med idrott att göra… I alla fall inte så länge de sker utanför banan.
Sedan man kan diskutera när och om de skall få speltid, om man tar hänsyn till om man är dömd eller inte.
Det finns inget rätt eller fel…
Vi får inte glömma att behandla alla som människor, vilket man måste kunna förutsätta...
"De flesta vill nog ha spelare med bra värderingar. Och dit hör ju inte ett kriminellt förflutet". har sagts i sammanhanget.

Bra värderingar kan man ha och ändå hamna helt snett, det är min uppfattning och erfarenhet… utan att försvara misshandel och annat... En brottsling kan aldrig svära sig fri från ansvar. Men alla har rätt till en framtid, jag hoppas det gäller även inom innebandyn.
… den dag man enligt Svensk lag har avtjänat sitt straff är man inte längre skyldig till brott, eller?
Bakom kriminella handlingar finns en trasig människa… ett tragiskt människoöde. En människa som behöver stöd. Det finns många sätt att stötta en trasig människa, laget och klubben kan inte göra allt… men alla kan göra något, om inte annat ta hjälp utifrån… vilket jag hoppas att klubbarna gör.
Det är inte kört för en ung människa… jag vägrar tro det.
Det finns goda exempel då idrottsklubbar stöttat spelare i att komma på fötter… då snackar vi bra värderingar i föreningen.  

Det är lika fel att koppla ihop kriminella handlingar med innebandy, som att försvara en spelare som uppför sig illa på banan med ”är trevligt person privat”.
Det finns de som menar att man ska hänga ut spelare för det som sker på deras fritid… även om de bara är ”misstänkta” eller då det pågår en utredning. Varför? Det finns massor som inte har med innebandy att göra…
Även innebandyspelare är människor och bör behandlas som sådana. Vissa handlingar av ledare och klubbar måste betecknas som svek...
Alla har rätt till en andra chans… En spelare som stängs av i x antal matcher har avtjänat sitt straff, eller hur? Här finns det läge för en tankevurpa. 

Sparkar man en spelare under en match får man i värsta fall ett par matchers avstängning. Gör man samma sak utanför kan det få ordentliga påföljder. Det ena kallas hårt spel, det andra misshandel. Vilka ska utestängas?
Ja det här är ett svårt ämne.. var går gränsen/gränserna.
Det finns inga enkla svar... Vi kan göra fel, men alla är människor.  
/Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ta till våld istället Rappel

2010-02-05 @ 00:04:49
Jag har inte varit med i Rappels fanclub, men i år har jag gillat det jag sett i de fem matcher jag sett honom.  I år har Rappel hör och häpna suttit noll minuter på bänken på 18 omgångar. Men så plötslig händer det... han säger fel saker vid fel tillfälle. Det är inte okey men... avstängd i FYRA matcher.  
...fyra ord... en match per ord... Hur resonerar man egentligen i DG? 
Att bruka våld på banan ger ett lägre straff... 
Jag tycker han skall överklaga... det finns ingen rim och reson i detta.  Får se nu... innan han hinner in med den är straffet avtjänat.
Nästa gång vet Rappel att om det hettar till på banan är det bättre att ta till våld än ord...

Det är klart Rappel blev provocerad... Kimmo är eller iaf har varit en retsticka. Vad som egentligen sas står skrivet i stjärnorna.
Självklart ska alla osportsligheter bestraffas. Men ska våld mer eller mindre premieras.

Minns när Jihde gick ut och krävde minst sex matchers avstängning för Fredrik Westling, en dumhet som uppmärksammades på många sätt... Domarna blåste frislag, Järfälla anmälde och hejades ivrigt på av...

Glömde: Jag spelade på Järfälla i helgen, eftersom jag ville att Pixbo skulle vinna... (bra för City skulle det ha varit). Jag spelade på Järfälla som gav sju gånger pengarna. Dessutom råkade jag sätta 500 istället för 50 på City... 2.45 eller något... Jag som haft sådant missflyt på mina spel i år ligger plötsligt plus.. med råge. :)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kaptensbyte i Caperiotäby. Varför?

2010-02-02 @ 18:50:48
Plötsligt är varken Hyvärinen eller Danne Bron kaptener i parkettälskande Täby. Stjärnorna har turats om att bära kapensbindeln länge. Är det något som hänt?
Ackevi som kapten i senaste matchen.. ja, de verkade fungera det med.

Blågult:
Har några namn... Danne Bron Sundbom tackar nej till landslaget det ante mig.
Undrar hur många ändringar det kommer att bli i herrarnas trupp till Finnkampen, topplagen är skadedrabbade. Vem har råd att offra stjärnorna inför slutspelet? Ja, vi lär snart få veta. Det finns kanske en lång reservlista.

Undrar om inte Finland blir utan en stjärna också...
Hyvärinen åkte på en smäll i senaste matchen, tydligen ingen rolig historia.

Oj, klockan är dags att hämta 13 åringen från fotbollsträningen och sedan skjutsa 14 åringen till en annan träning. Se där jag kan skriva kort och kärnfullt:).
Innebandyblogg när den är som bäst.

Ma råkes väl.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.