->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

innebandy... bl.a Dalens match mot Balrog

2010-02-14 @ 23:42:23
Har sett fyra innebandymatcher i helgen... ja, eller delar av fyra. (fem matcher skulle det stå)
En av dem var 14-åringens match och den skulle jag gärna skiva om...  men inte om själva matchen utom om korkade föräldrar på läkataren. Lika bra att lämna det ämnet på en gång.
Kvällens match var höjdaren... Dalen mot Balrog, innebandypropaganda. Dalen var överlägsna , och ändå inte. Man kan säga att Balrog var med halva matchen, så länge det står 3-2, 4-2, 5-2 och kanske 6-2 så var det match. När det sedan blev 7-2, 8-2, 9-2, 10-2, 11-2 och till och med 12-2 och 13-2 så ...
Dalen gör  10 (!!) mål i rad...  Ändå kan man inte säga att Balrog var enbart dåliga.

Det fanns tre saker som var bra i matchen, Dalens offensiv och defensiv samt Balrogs offensiv. Defensivt hade Balrog inte mycket att komma med, Skogström hade det tungt med Ketil och grabbarna. Så länge han har bollen funkar det men sedan hinner han inte med. Micke Karlsson... har inte svart bälte i hemjobb, men han var verkligen inte ensam. David Blomberg var han ens där ikväll? Hans tröja såg jag iaf...
I Balrog fastnade jag för...  Rickard Berg... en spelare som var rolig att se. Fler spelare såg heta ut... bröderna Talme t.ex. Det kanske låter märkligt i en 13-3 matchen men så kändes det.

Vi fick se många snygga mål... men (håll i er nu)
Målen ser snyggare ut än de är... när det är en spelare "över" hela tiden.
Ska man spela som Balrog med tre gubbar så högt upp måste man vara ohyggligt bra hemåt... och det var inte Balrog ikväll. Balrogs spel får samma effekt åt andra, snygga mål då Dalens center inte alls är med... tre mot två mål ser... snyggare ut än de egentligen är:).
Nu är dalen klara för slutspel, men jag tror Balrog klarar av att ta sig dit... trots 10 måls-förlust ikväll. Innebandy är en skön sport.
Dalens bästa spelare var Johan Samuelsson, bara passningen till Peder Bodén var så lysande att den stannar kvar ett tag i mitt innebandyarkiv. Ketil var lysande.. träffade honom igår på matchen mellan IKSU och Falun... jag meddelande honom att om han inte gjorde skäl för mina 90 investerade inträdespengar så skulle jag kräva dem tillbaka... Nu behövde jag inte det:).
Dalen kan ha en hel del att säga till om i slutspelet om de spelar med den passion man såg ikväll. Stort för ett lag som man nästan räknade bort i höstas. Vid de första matcherna hade jag svårt att plocka fram en vettig andra femma.. nu har de två heta linor. Årets rookie är helt klart Christian Hjort.... omskolad till back med MVG. en nytändning... verkligen.
Jag visste att killen kunde skjuta, har sett det på uppvärmningen många gånger.. och så idag... äntligen Peter Grönroos. Han har bara gjort två mål tidigare i år... men killen har potential och kan bli farlig. Ett par minuter in i matchen sa jag till VP, han som är är en så bra skytt borde väl få göra ett mål snart... och 5,38 kom det. Bra tryck!

Igår såg jag IKSU slå Falun med 9-1... Falun lärde sig mer om IKSU än tvärtom:) .. no more comments.
Hade inte tänkt se någon mer damelit-match än den i helgen IKSU var storfavoriter och jag vill se spännande matcher:)... När det stod 2-2 mellan IKSU och Mora efter en period, fick jag lust att åka upp... det tar typ 12 minuter att ta sig upp till IKSU...
Ringde först och frågade en vän om det var värt att åka upp.. Hellre se intressant innebandy än att städa:). Nu hade IKSU tagit över spelet när jag kom upp stod det plötsligt 6-3. Jag missade Moras sämsta period kan jag tro, och kanske IKSUs bästa. (Vickan gjorde fem mål och ett ass)  Unga KAIS Mora såg inte nöjda ut med 7-6 förlust, men jag var imponerad... även om det slarvades en del av IKSU i slutet av matchen. Jag tror både Falun och Mora har en del bra erfarenheter med sig efter besöken i IKSU-hallen.
Att möta giganterna IKSU och analysera en förlust kanske kan vara lika mycket värt som en vinst mot IKSU... inför slutspelet.

Helgens match nummer fyra (5) var hör och häpna Holmsund vs Sten Sture i damernas div 1. Såg sista perioden eftersom jag satt och väntade på 14-åringens match.
Kul att se Elin Rhöös igen, jag hade visst tur.. första och andra perioden var visst inte hennes bästa i karriären (enligt syrran;)) men jag behöver inte såga. Det är iaf STOR skillnad mellan division 1 och elitserien, det har lag som Lockerud fått erfara. Vilken helg de har gjort... poäng mot både Ö-vik och Dalen. Grattis Lockerud. Vi pratade lite om tabellen idag, Lockerud är det lag som garanterat skulle klara av ett kval, men rätt var det är så slipper de just detta.
Man kan väl redan nu gratulera alla lag från södra Sverige att de slipper åka 13 mil längre norrut nästa år, Skellefteå har fortfarande bara tagit tre poäng i elitserien och det blir Division 1 nästa år.

Har inte vunnit några pengar på mina spel i helgen... om man bortser från Västerås-Caperiotäby... och det blev man ju inte direkt rik på.

Lyfter på hatten för AIK, de gav Umeå City en lektion.. grattis. City får ta med sig den kunskapen till nästa säsong i SSL... vilket jag tror och hoppas är nästa säsong. Det blev inget kryss mellan Järfälla och TT igår... hade varit bra för City. City har fortfarande chansen trots dagens förnedringsmatch. Sånt är livet.
Är nu helt mätt på innebandy och struntar i morgondagens toppmöte mellan Warberg och Storvreta... nä, skojar.
Fem matcher var det, undrar varför jag skrev fyra... man vill ju inte erkänna vilken nörd man är... typ:)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: capello

... tyvärr ingrid så såg jag "ditt" Ume... match rapport i bloggen.... ciao

2010-02-15 @ 21:17:12
URL: http://ehuscoaching.com/blog/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg