->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Lyckliga förlorare och bara galningar blir bäst. Mer attityd...

2010-01-30 @ 21:40:15
I torsdags kom boken Lucky Loser. Den kommer snart att finnas i min hand. Det finns flera kopplingar till innebandy, Magnus Svensson och Kristina Landgren-Carenstam intervjuas, dessutom är författaren Jan Tern ledare i ett ungdomslag i innebandy.
"Boken som ser förluster som en fantastisk källa till utveckling" citat från personbästa.se:
Lucky Loser handlar om den otroliga utvecklingspotential som finns i förluster och motgångar. Om du alltid gör ditt bästa och ser mer till prestation än resultat kommer du dels få en roligare idrottskarriär men också bli mer uppmärksam på: vad du gör bra, vad du kan göra bättre och vad du kan lära av motståndarna. Boken innehåller 23 intervjuer med en rad framgångsrika idrottare.

Lär av dina förluster och bli en vinnare
(Jan Tern)
Ser fram emot läsning.
Jag har för övrigt en i familjen som skulle behöva läsa den, en som gjorde en kass match idag och nästan fick det att låta som det var mitt fel. Jag tycker inte man kan gå omkring och vara arg om man inte gjort sitt bästa.. men den diskussionen får vi ta sedan. *ler*
Jag kanske ska ge NN boken...

Att växa som person och idrottsutövare handlar inte om att undvika förluster eller misstag utan att lära av dessa. Vill du bli bra eller till och med bäst inom idrotten du utövar måste du utmana dig själv och möta bra motstånd. Med bra motstånd kommer du också få uppleva förluster och motgångar. Lär dig av dessa så kommer du tillbaka som en bättre idrottsutövare. (Citat Pressmeddelande Lucky Loser, Jan Tern)

Att tagga upp inför match, om galningar i Caperiotäby...
I TV4 Sport i en innebandy-sändning hakade Marika Eriksson upp sig på ett slagsmål som ägt rum under en av Caperiotäbys träningar. Kändes som hon pressade Magnus Jäderlund på namnen. Varför? 
I studion fortsatte man ta upp denna "avart"... Precis som om det aldrig hänt i något annat lag. "Sånt händer hela tiden, i alla lag" sa HV71 Falk om att Per Ledin kastat handskarna när det hettade till mellan honom och lagkamraten Oscar Sund på en uppvärming
Händer det inte inom innebandyn? Är det kanske bara i Caperiotäby det hettar till på träningar? Måste vara ganska svårt att få till bra träningar utan glöd... bättre en intern fight än ett otaggat lag.  
Lite sköna kommentarer angående den här artikeln från innebandyfolk... 
Grymt när det kan betyda så mycket med idrott att man slåss med sina lagkamrater. Vi skulle behöva vara lite mer taggade inom innebandyn också...
Det händer i alla elitlag, i alla elitidrotter. För att bli bäst måste du vara galen...

Det behövs känslor, mycket känslor om innebandy ska bli intressant. Taggade spelare... människor som brinner för att ta hem en match. Det är en konst att tagga upp till en match, alla har väl sitt sätt... Men vissa händelser får uppmärksamhet i media. Det finns de som spelar klinisk innebandy... mekanisk och så finns det många som visar hjärta på banan. Det ska brinna sa någon, ja det var ett bra ord.

Klev upp och såg USM matchen imorse IKSU ungdom vs FBC Uppsala... var hur trött som helst, hade turen att få åka med grannen... min garageport gick inte att öppna... mycket irriterande
Om det stämmer att FBC Uppsala bara hade fem Division 1 spelare i laget måste det laget få en eloge här. IKSU ungdom hade några elitspelare på banan och ändå var det match. Trots förlust för FBC i den matchen var jag imponerad.
Exempel: IKSU:s Cassandra Edberg och Iza Rydfjäll... inte lätt för en Division 2 spelare. Iza gjorde "årets mål" i derbyt mellan IKSU och IBK Dalen igår (vinst för IKSU i derbyt)... Iza sköt en hård backhand rätt i krysset, alá Svenska superligan. Helt oväntat, Peter Grubbström var nöjd när jag träffade honom i Gammliahallen idag.  
Det finns en del guldkorn i lagen som nu spelar SM i innebandy för damjuniorer 18 år, vänta bara och se. Om det kan lära av förlusterna.. Lucky Loser.
Imorgon ska jag troligen besöka hallen igen... KAIS Mora vs FBC Uppsala, jag offrar mig, bara för KAIS Rogers skull. Roger Jonsson är en av de jag terroriserat som skribent... många intervjuer blev det.

Örnsköldsvik gick om Täby igår... när ÖIB vann över Skellefteå. När/om IKSU får välja först... borde Ö-vik ligga bäst till... om inte Örnsköldsviks form utgör ett för stort hot. 
På tal om slutspel... nu skriver Gotlands Tidningar om spelschemat under slutspelet Harald Hoffman (ni vet Årets Eldsjäl 2009) som vanligt positiv till det som gynnar innebandyn. 
"Vi har sagt att vi gärna åker upp och spelar en tv-match mitt i veckan".
Nästa vecka är det elitseriekonferens... då tas frågan upp.
Tydligen är det måndag och fredags som lagts som förslag även i herrarnas slutspel, SSL. Har man inte TV-match går matcherna att förlägga på andra datum... sägs det.
Det lär ju visa sig.

Imorgon gäller det.. Västerås IB vs Umeå City... Gunnar Domeij är det stora hotet mot Västerås det skriver vtl.se. Jag hoppas det är fler som kliver fram, taggar igång, brinner i Umeå City... det står som bekant mycket på spel. Mer attityd... eller iaf samma attityd som mot Sirius. Kämpa!

22.00 Såg just... Att Johan Kökeritz, Rönnby utbrast efter lekstugan mot Lockerud: Sanna Tuominen höll världsklass
Åtta raka poäng, ett oslagbart rekord enligt innebandymagazinet.se... hm, ja... Slå det den som kan... hattrick är bara förnamnet. Bäst att kolla med Klas Pettersson först.. det där med statestik håller han koll på.
"Världsklass Touminen" är som bekant inte uttagen till Finnkampen, så kan det vara...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Det lär bli tuffa diskussioner angående slutspelet

2010-01-29 @ 18:08:32
Innebandy: Det är ju alltid mycket snack om slutspelet... i dagarna pratas det mycket om schemat för elitseriens slutspel. Måndagar och fredagar är speldagarna... undrar vilka klubbar som är nöjda med det?
Både Monika Lindqvist (är förbundet dumma i bollen?) och Karolina Widar har skrivit om det i sina bloggar, idag fick jag med egna ögon se... Jo, man har tänkt att lägga alla matcher måndagar och fredagar.
Spelar man en måndag kan spelarna alltså förlora två arbetsdagar. Hur tänkte man nu?
De lag som tar på sig TV matcher får väl någon typ av ersättning... men övriga då? Widar skriver: Givetvis hoppas jag på många Tv-matcher men det spelschemat känns överdrivet. Hoppas på någon ändring till helgmatcher så att man får behålla jobbet även efter slutspelet.
Vilka lag kommer att ha råd att spela slutspel? Fortsättning följer...

På Gotland har föreningarna märkt av lågkonjunkturen, idag skriver Gotlands Tidningar om bland annat Endre.... det är tufft ekonomiskt redan idag. Det finns en oro för vad som händer med föreningsskatten... en merkostnad för Endre på 400 000 tusen, Sjukt mycket pengar. Min känsla är att Endre är en av de klubbar som har stabil ekonomi. . Listan kan göras lång på de som inte har det.
Om Endre och IKSU INTE spelar slutspel i år skulle det gynna andra klubbars ekonomi...  Tänk vad många kassörer som skulle jubla om de slapp två eller tre resor till Umeå under våren.
... i år kommer lagen mer än någonsin att måsta ta hänsyn till ekonomin när de väljer under slutspelet, eller? Ännu värre blir det om schemat för slutspelet kommer att stå fast. TV-matcher kan inte vara viktigare än klubbarnas överlevnad. Det svåra är... att lägga ett schema då man inte vet vilka lag som ska spela slutspel.

Hur hett är egentligen derbyt mellan IKSU och Dalen? Är det mest sportcheferna och tränarna som är "heta" eller?
... Alltid samma visa, bråk om övergångar...
Derbyt spelas ikväll (jag ogillar fredagsmatcher).. jag sitter och gruvar mig... det är så KALLT -24 nu... Ytterdörren gick inte att låsa idag.. ovädret för ett par dagar sedan och kylan är ingen bra kombination. Jag är inte den som går hemifrån om dörren inte är låst, inte ens för att det är innebandy.
Imorgon blir jag väckt halv åtta, för att åka och titta på FBC Uppsala och Anna Torstensson, hon är framtidens stora stjärna. Vilken lirare. Tack vare att vi har så många Umeå-lag i Division 1 Norra har FBC Uppsala varit här många gånger den här säsongen.. Sammanlagt 6 resor mellan Uppsala och Umeå... det måste tära på ekonomin.
Fjärde gången gillt?
... jag ogillar att kliva upp tidigt på helgerna... gör ett undantag...  Uppsala möter Dilles lag, IKSU Ungdom. Gissar att man kan känna igen någon spelare från elitserien. Samarbetet är guld för både IKSU och IKSU-ungdom.

FBC Uppsala: Då tar vi fram klippkortet till Umeå.. humor!

Trevlig helg! 50 minuter till matchstart, skall gå ut och se om bilen startar... och om ytterdörren går att låsa.
/Kyliga Ingrid i Umeå i den älste innebandybloggen
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Som jag har väntat... Tack Warberg

2010-01-28 @ 22:45:27
City slog Sirius 6-1, det är väl för Sirius som det var för City förra året... man är nykomling och nosar på slutspelsplats. Om det var viljan att rädda kontrakt som segrade över rädslan att inte ta sig till slutspel vet jag inte.  Hela säsongen har jag skrivit att jag tror på City, att de har mer att ge... och ikväll gick allt Citys väg.
Warberg gjorde sin plikt mot TT och plötsligt nosar Umeå City VIB i nacken.

Nåja, man skall inte ropa hej.... tabellen i SSL, ser något ljusare ut.
Umeå City utklassade Sirius enligt unt.se, Sirius stjärna Erik Svensson "vi tänkte nog mer på slutspel än den här matchen" och klyschan "vi ställer ut skorna". 
Fråga: Var City bra ikväll? Enligt unt.se utklassade man hemmalaget. Sagt om matchen: Skönt med en riktigt bra första formation som producerar i alla fall. Där verkar dom ha hittat rätt....sedan nämndes naturligtvis att City måste bli bättre i PP. Gunnar Domeij hyllas gång på gång, inte illa för en veteran. (såg just att det var bloggkollegan Johan Selander som skrivit på innebandymagazinet, jag blev förvånad. Länk till Selles innebandyblogg)  

...den här matchen hinner man inte fira. På söndag... grymt viktig match mot Västerås IB, jag skulle vilja vara på plats i Gurkstaden. Det är en så kallad måstematch. Det är bara fööööör spännande, man kan knapp tala om målskillnad.  

Ikväll höll jag på Warberg och jublade varje gång de gjorde mål... så kan det vara, Warberg vann stort. I söndags höll jag på AIK... så är det när man håller koll på tabellen. Resultaten då gick inte min väg... Västerås vann över AIK.
Kimmo klev visst av mot TT, hopparknät som han skrev om i sin innebandyblogg....eller något annat tråkigt?

Angående Sirius, de skall verkligen inte skämmas för det de presterat den här säsongen, de är årets rookie. Andra året i högsta serien är jobbigast sägs det.. det har City fått känna på... och än är inget klart.
Jag läste krönikan jag skrev förra året på Warbergs hemsida .
... jag läste den efter derbyt, då Dalen käkade upp City. Det gjorde nästan ont att läsa... förra säsongen den här tiden kallade jag City för årets rookie. Hyllade Cityhjärtat... just efter derbyt kändes det som City var långt borta från det... Nu är det till att kämpa till sista blodsdroppen.

Mycket Warberg idag... jag läste om Peter Sjögrens åsikt om Egebrants avstängning. vad jobbar Sjögren med? Är han diplomat? Jag tror att många är så trött på denna historia att man hellre pratar om något annat... jag med.
Att IKSU skänker pengar till Haiti till exempel, bra där. Imorgon är det fredag och derby mellan IKSU och Dalen. After work eller derby? Det är frågan...

Blogg.se strular idag... statistiken funkar inte, jag tittade vid lunch... 67 besökare.. Var har alla läsare tagit vägen tänkte jag. Jo, jag tittar alltid hur många som besökt min blogg.. så barnslig är jag. Nu ser det ut som på minityrbilden bredvid, den visar noll besökare idag. Vad kul att ha en innebandyblogg som ingen läser? *ler*.     
... Limmet säger att han har börjat blogga... ordningen är återställd.
Massor med skrällar nu... men Caperiotäby tog hem bortamatchen mot Järfälla igår. Vad har hänt med deras hemsida? Jag läser gärna där, men så är jag en som bryr mig... Vad händer just nu i Caperiotäby?
Till sist, jag skickar en tacksam tanke till de kloka människor jag pratat innebandy (och blogg) med i veckan... TUR att det finns sådana som er.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Alla är rörande överens...

2010-01-27 @ 20:39:32

Fler än jag tycker att Mika Kohonen förtjänar en hyllning från Svensk innebandy, det har funnits flera chanser nu... när han gjorde sitt 700:e poäng, när han gick om Niklas Jihdes poängrekord men även när han övertog tronen på SSL:s poängliga. Snyggt av Vesa Pukari att dela med sig av sin önskan "Ge Mika Kohonen en bil för rekordet" (Innebandymagazinet.se). UNT-sportens  Daniel Legue skrev en krönika om det i papperstidningen. Har inte läst den själv men hört citat...
På min blogg har Mika Kohonen hyllats. Jag hade samma fråga... när ska han hyllas?. Vi är rörande överens, tror jag läst fyra/fem artiklar/krönikor/blogginlägg om detta.  Mitt gick under rubriken: "Den stora stjärnan - mannen som talat med klubban - Mika Kohonen. meriter

ONÖDIGT LIDANDE:
Jag tror att alla eller i alla fall nästan alla är (rörande) överens och kan instämma i det Sirius styrelse sagt på sin hemsida. Alla är vi rörande överens...
Sirius påtalar att det inte främjar innebandyn, citat:  Att förbundet inte agerar på eget initiativ på händelser som kommer till förbundets kännedom.
Sammanhanget är välbekant, det handlar om en anmälan mot AIK spelaren som skickades in igår. Det har blivit så mycket fokus på varför man anmäler, regler med mera. Någon anklagas för hetsjakt, en annan för våldsanklagelser. En tredje eller var det fjärde fått ta emot kängor för regler som de inte har fullt inflytande över. 
Nu vet jag inte om detta är möjligt att ändra på regeln som det pratats så mycket om, men om... Det kanske är som en innebandyprofil sa i veckan....innebandyn borde ta ett eget ansvar och, vi ska gå våra egna vägar.

I grund och botten är väl alla (rörande) överens om att reprimander skall utdelas under pågående match. När alla sätter punkt kan väl ingen säga annat än... Hade det kommit en utvisning i aktuella matcher så hade ingen heller behövt tänka i banorna... anmäla eller inte, bli anmäld eller inte. 
Många har farit illa den senaste tiden helt i onödan, människor som inte alls gjort något fel. Undrar hur många som kan skriva under på: "Det är jobbigt nu". Sträck på er, var stolta, kämpa! ...det blir lätt hårda ord och anklagelser i sammanhang som detta... det finns en hotbild... alla står på sina spelares sida.
Därför landar Sven Ordeus ord så rätt... innebandyns bästa.  
Dagens och många andra dagars låt: Under ytan är vi alla små... Alla är vi väl (rörande) överens om det.

STUDENT VM, FLIPP ELLER FLOPP?
Rörande överens?? Många med mig har ifrågasatt Student- VM, det gör jag inte längre... I år ställer Sverige upp med bästa laget men Kent Göransson och Janne Vaara i ledning. (Observera, att jag skriver om 2010)
Student- OS är tydligen en av världens största tävlingar ... en seriös satsning på Student- VM är en del av innebandyns väg till OS.
Jag gjorde inte vågen när det blev klart att VM skall spelas i Umeå, men jag har ändrat mig... lycka till Dan-Åke (tack för ett trevligt samtal) och IKSU med flera. Jag ser fram emot att höra mera. Det är den typen av nyheter innebandyn behöver... Hur ska man veta att det är en seriös satsning och en så viktig pusselbit om ingen säger det. Jag tänker inte be om ursäkt för att jag ifrågasatt Student- VM, jag har VERKLIGEN frågat... Ingen har övertygat mig så... fram med det nu SIBF-Jonas *ler* 
Innebandyns bästa... ja självklart. Vem kommer att ifrågasätta student- VM nu?  

SSL OCH LITE ANNAT
-Rörande överens? Nej.. inte i det här faller.. Måtte Falun vinna ikväll... GRYMT spännande, lyssnar på radiosporten... en BRA sändning. Är det inte allas vår Stefan Lindgren som kommenterar?
Wagneryd gjorde äntligen 2-2 för ett tag sedan. Men mycket kan hända än. Det är aldrig kul när ett lag är beroende av andra matchers resultat... "allt i egna händer" gäller nog inte för City.   
-Vad göra man om en spelare beter sig illa på banan? Belöna eller tillrättavisa? Det beror ju på vad man vill kommunicera...
-Facebook är intressant, redan några minuter efter att Sirius lagt ut sin anmälan (eller information om den) skrev Mona i Uppsala ett inlägg som hon "promotade" på FB. Ingen snigelpost direkt. Länk till inlägg ovan.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Augustsson berör

2010-01-25 @ 15:08:58
Ny krönika av Magnus Augustsson ute nu, stort tack till Expressen som lägger ut dem på webben. Undrar just vad han skrivit i de 11 krönikor de inte lagt ut, han har skrivit 17 krönikor den här säsongen... Jag lär få undra...

Här finns en länk till hans senaste ANALYSER, han menar bland annat att Peder Bodén är en av de hetaste spelarna just nu. Jag hoppar över Aga:as rubrik och ser fram emot nästa måndag.
Alla (?) krönikor som publicerats på nätet finns under banner till vänster i min blogg. Expressens egen Innebandyexpert, Magnus Augustsson. 

Ja det var en snabbing. Väntar otåligt på att mobilen skall ringa... Jag kanske återkommer under dagen med det inlägg jag hade tänkt skriva... måste dubbelkolla en grej först. Det är en POSITIV "nyhet" Student VM som jag fått anledning att ändra uppfattning om, tack vare ny information.  

Ma råkes!

UPPDAT 19.00, jag hade inte tid att skriva klart : Faluns damer imponerar, de har lika många poäng som IKSU och lika många spelade matcher Var ska detta sluta? Citat dd.se Toppen av elitserien är rena getingboet. Fem lag slåss om seriesegern. I och med segern över Karlstad ligger IBF Falun tvåa på samma poäng som IKSU. 
IKSU fick med sig en vinst av två möjliga i helgen, de har många skador... det oroar dem. Hemsidan levererar... det gillas av mig. Ett ESS i rockärmen, kryptisk nyhet... men kul.
Pixbo vann över Täby i SD.
Göteborgsposten slår på stort och skriver om det, bra där GT. På nätsidan hittar men nyheter om Pixbi dam/herr med jämna mellansrum.
... jag trodde på Täby i den matchen, vilken upphämtning man gjorde (Läs Monikas i Täby blogg). Pixbo känner sig som förlorare trots två poäng.. inte konstigt, de ledde väl med 5 mål ett tag. Undrar vad oddsen var i den matchen. ... Undrar om spelare bänkades i Pixbo, det lät inte nådigt efter förra helgen.  

...det hade jag tänkt att skriva och lite annat smått och gott om helgens resultat. Man kan inte hinna allt... Det finns fler dagar... Till sist:
Banner
Någon som kollat innebandynyheter.se? En sida som samlar in läsvärda artiklar och andra texter. Bakom sidan står Sölve Dahlgren som nu verjar ha förstärkning.
Alla som gör något ska ha credd!!
Citat från sidan: Innebandynyheter är en sida som samlar länkar till artiklar om innebandy. Vi gör inte anspråk på att vara heltäckande, det är ett urval av allt möjligt som känns aktuellt. Vi blandar både bloggare och etablerade medier.

Hoppas någon startar en riktig nyhetsida snart med redaktionella texter. Det finns alldeles för lite sådan. så det händer något. Nu när sslnyheter.se finns är det ju lätt att hålla koll på vad som händer i dam och herrklubbar i högsta serien. Där lägger klubbarna själva in  sina nyheter, några klubbar använder hemsidor med RRS uppdatering, men långt ifrån alla.  
Det är bäddat för att hålla igång en bra nyhetssajt.   
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Underbar seger för City

2010-01-24 @ 22:04:49
Hade så himla trevligt i Gammlia ikväll, City gjorde en kanon match och såg pigga ut. Läs vad VF skriver.
Jag som skrev att Domeij inte ensam kan rädda City ... jag har inte ändrat mig. MEN.. jag hade glömt vilken ledare han kan vara... han snackade peppade och styrde. Det var helt underbart att se och höra... Det är bland annat fler ledare på banan som City behöver... Bergström och Lingon har enligt mig uppträtt som ledare hela säsongen, men det behövs fler.  
Så.. visst gör Domeij skillnad. Han gjorde en bra match och han visade en himla massa känslor när försvaret inte fungerade. Bra där Domeij.
Dille blev matchen lirare, vilken match han gjorde. Länk artikel på Magget.

City behövde poängen, tyvärr gick övriga resultat inte Citys väg.
Jag satt och höll på AIK ikväll, att Västerås tar poäng nu gynnar inte City och det är inte så många poäng kvar i potten. Hatten av för Västerås, vilken skräll. Nu blir det oliiiidligt spännande. Hade Västerås förlorat ikväll hade glappet till City varit en enda poäng.
Tror att de fanns en del i Gammliahallen som spelat på Dalen ikväll, fem gånger pengarna
.. men Caperio vann på parketten, är inte förvånad.

Det blev en hel del innebandy i helgen.. 14 åringen hade match i förmiddags... De vann efter en stark laginsats... Det blir inget avdrag på månadspengen trots att det första baklängesmålet var hans fel *ler* (enligt mig).

Dagens andra inlägg.. det här var betydligt roligare att skriva. Har fått massor med feedback på mitt första inlägg... alltid roligt och nyttigt. Imorgon har DG möte, bra så kan alla sätta punkt... det DG beslutar gäller.  
Har verkligen försökt hålla isär sak och person, jag gillar Division 1 spelaren. Krönikan är enligt aik.se hans personliga åsikter och inte nödvändigtvis AIK:s. Undrar hur många som bara läst krönikan på sslnyheter.se? Regeln är märligt om 60 dagar, Division 1 spelaren är en bra människa och jag... skriver. Det är faktiskt inte alltid så kul att vara en person som "tycker till"... oavsett kommentarer på FB "du skriver det som alla tycker" ... så är det betydligt bekvämare att tycka och hålla käft.

... Kärlek till alla!
Imorgon är det dags för en ny krönika av Aga... hoppas den hamnar på nätet, bara 6 av 17 krönikor har gått att läsa på hemsidan. Imorgon är en NY dag.

Är lite låg ikväll... ledsen och besviken men inte bitter. Vännen: Kommer att sakna våra samtal, bara så du vet. Jag finns kvar, om du ändrar dig.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

till AIK - be förbundet om ursäkt en rättelse

2010-01-24 @ 14:57:11

I den senaste av Jihdes krönikor på sslnyheter.se är han ute på hal is, dessutom ser klubben ut att stå bakom orden och är undertecknad av AIK-innebandy. 

Gå ut med en rättelse.. två-månadersregeln gäller inom fler (se RF) idrotter. ”Bara innebandy, bara innebandy” är därför fel. (Jihdes ord) 
Dessutom att säga: Är du inte tillräckligt snabb kan du få jobb på förbundet” är närapå personangrepp. Ni kanske menar Riksidrottsförbundet? Kolla in RF:s regler kap 14.
Riksidrottsförbundet reglerar detta, jiddra med dem...  
AIK och Jihde som offentlig person för AIK borde att be berörda om ursäkt = alla långsamma som fått jobb på förbundet.

... att publicera en krönika med faktafel TVÅ gånger är inte snyggt. Klubben är väl medveten om RF:s regler. Så.. be om ursäkt, visa kärlek. Var stolt över vår sport.. det är innebandy, bara innebandy = kärlek.    
/Ingrid
ingrid.umea@hotmail.com  

Jag har tagit kontakt med AIK innebandy via mail...  eftersom ingen läser här *l*. Det kändes vettigt att göra det... de har mitt namn, min adress, mobilnr, m.m.

Detta meddelande går inte att kommentera... (kommer oftas en himla massa påhopp på AIK som inte är rumsrena) Maila om ni vill komma med feedback.  Jag undrar självklart om jag är ensam om att tycka... som ovan. Gör jag fel som lägger ut detta inlägg? Jag har skrivit det av en anledning... jag tycker att de som "jobbar långsamt och fått jobb på förbundet" inte ska bära hundhuvud för en regel som inte skapats av dem... men väl godkänt då SIBF är medlemmar i RF.

Igår skrev jag att jag inte skulle skriva mera om det här med anmälningarna... sorry. Det kändes fel att INTE skriva. Återkommer väl med ett nytt inlägg ikväll... nu ödesmatch City vs Järfälla.

UPPDATERAE 20.36, jag har bytt rubrik från Öppet brev till AIK till.... Till AIK.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Menar Jihde att det är reglerna som är problemet?

2010-01-23 @ 23:13:01
I måndags efter AIK:s förlust mot Sirius skrev Niklas Jihde sin krönika...
Igår publicerades den igen... då som AIK-nyhet på ssl-nyheter.se. Favorit i repris eller bara ett sätt att få igång en diskussion om regelverket.. känns som en snygg dribbling… Nu är det regelverket folk tänker  på (ska tänka och skriva om)... inte den senaste tidens händelser. Förväntas vi byta fokus?
Här om dagen hyllade jag Edgren och AIK för deras ursäkt...  jag tycker fortfarande att det var BRA... Jag tycker att de kunde ha fortsatt den linjen. Varför låta ett fåtal spelare och händelser få ge bilden av vad man står för?

Ang 60-dagars regeln.
Jag tycker också att två månader är för lång tid men...
Men man ska inte såga en regel och glömma bort vad har föregått dessa diskussioner. Och vad är det? 
Det finns spelare som beter sig illa… det är problemet. Det finns saker som domarna missar.. eller släpper. Det har handlat om domslut och spelare som gör dumma grejer men också att klubbarna låter "busar" fortsätta sin framfart.      

Istället för att resonera om anmälningars vara eller icke vara borde klubbarna rannsaka sig själva ...  ta tag i sina spelare, visa vad som är acceptabelt. Så att det inte uppfattas som Nordström skrev:
"Härligt, du satte en armbåge i magen på en kille. Då får du extra speltid nästa match!"

Jag har hört många som reagerat på att Egebrant JUST NU tas ut i landslaget... Och visst kan man funderar på vad förbundet signalerar. Visserligen har DG inte sammaträtt än, men det har varit en hel del fokus på hur Egebrant uppträder på banan under den här säsongen.  Det är svårt att markera att det är oacceptabelt med vårdslöst betende på banan och samtidigt ta ut "busarna" i landslaget, eller?  Jag kan förstå att folk reagerar... Göransson brukar alltid ha bra förklaringar, men just detta med vissa busar i landslaget har han aldrig lyckats sälja in hos mig helt. Som amatör tänker jag: Dumt att tillbringa en massa tid i utvisningsbåset medan Finland spelar hem guldet.

Jihdes jidder: Rubriken känns hyfsat ... ja, vad ska man säga.  
"Hänger du inte med - kan du få jobb på förbundet"... Tråkigt att formulera sig  så, det blir personligt.. ni vet, sak och person. Många av de som tar beslut på förbundet kan inte söka/få sina jobb.. de väljs på årsmöten... Ni vet, alla klubbar är med och röstar = gemensamt val.

Angående division 1 spelarens krönika:
-Jag håller med om att det var onödigt mycket fokus från TV4 på klubbsituationen. Hade domarna uppfattat det som hände hade detta varit glömt för länge sedan. 
-Håller med om att Patrik Edgren inte är någon buse.
-Håller med om att 60 dagar är orimligt lång tid då det gäller att tidsfrist till anmälan, UPPDATERAR tyvärr har många idrotter samma regel "bara innebandy", skriver Jihde "bara innebandy".. RF reglerar... och inte innebandyn (SIBF). 

Jihde: Om nu Uppsalalaget är smarta så väntar de cirka 60 dagar, alltså till mitten av mars innan de passerar den speciella brevlåda som finns på förbundet för anmälningar mot just AIK-spelare. Den andra brevlådan har tydligen rostat igen.

Intressent att han tar upp det... vad är det som gör att just AIK-spelare hamnar i hetluften då det gäller anmälningar? Inte beror det på den där brevlådan Jihde hänvisar till. Tycker det är barnsligt att hänvisa till antalet anmälningar. Tänk efter...  
Ska man istället införa en regel att INGEN får anmäla övergrepp? Alternativt att det ska vara rättvist åt andra hållet... Alla lag måste anmäla minst två spelare fördelade på två olika lag under en säsong. Anmälan skall handla om osportsligt uppträdande eller våld. 
För att förbundet skall kunna lägga till den här regeln måste AIK först ändra sin policy, och legalisera anmälningar av de spelare som gjort sig förtjänta av det.       
Det är inte regeln som är problemet...

Jag hade inte tänkt ta upp det här ämnet igen, när någon la ut krönikan igen blev jag illa berörd... Men så är jag ju inte så smart heller... de kanske inte alls försöker jiddra.
TUGG... det här med Egebrant tycker jag ha sköts illa, jag kan inte låta bli att skriva det... På AIK:s hemsida förstärker man (15/1) bilden av att Warberg och regelverket har ställt till det för dem. (Se artikel Så här är läget gällande Warbergs anmälan mot Alexander Egebrant)
Egebrant har aldrig beordrats be om ursäkt... klubben har mig veterligen inte tagit avstånd. Den där gesten AE gjorde när han satte sig i båset var inte direkt ångerfull. ALLA tycker det var korkat det han gjorde och farligt... men i AIK tas han ut som bästa spelare efter matchen. Välj en annan väg i framtiden... en sportslig och ödmjuk väg.

Måste hänvisa till Jäderlunds ord igen... trots att CTFC själva inte anmälde Henrik Olofsson innebär inte det att Binge sågar de som anmäler. 
 - Nej, vi tänkte kanske inte i dom banorna. Vi var mest glada över att "Ralle" inte fick några bestående men i hans skadade nacke. Men visst finns det ett behov av att anmäla farliga övergrepp det tycker jag är helt rätt, framförallt om det rör sig om samma spelare som varje säsong är inblandad i liknande händelser. Upp till var och en att anmäla om man känner sig kränkt. Tycker det är sjukt att folk kritiserar den som anmäler någon i efterhand. Vad skickas för signaler om brutala påhopp inte renderar i någon påföljd? Ska man inte våga anmäla någon som gått över gränsen?

Vad ska man göra då? (Nordström)
Nånting hoppas jag. Att man tar avstånd från det som ledare/förening och markerar. Och inte bara låter spelarna hållas match efter match, år efter år som om inget hänt.
"Härligt, du satte en armbåge i magen på en kille. Då får du extra speltid nästa match!"

Nu ska jag aldrig mer skriva om den här skiten. Ser jag ett gäng göra vågen? Skicka blommor!  City fick stryk av Dalen, imorgon väntar ödesmatch mot Järfälla. Kämpa!  Jag var superless(en) efter derbyt, försökte skriva men fingrarna ville inte... det är TUNGT nu för City. Det finns några spelare i City jag ville hylla... men jag orkade inte skriva då.
Jo, jag skrev faktiskt något, men inte om City (man ska hylla vinnarna har jag lärt mig och det var inte svårt)... En minikrönika på Dalens hemsida. Det är en hyllning till de som kämpar och till Torp som gjorde sitt livs match.

Ö-vik storvann över Dalen igår... var inte så imponerad av spelet, men jag såg inte första perioden. Det stod 0-5 när jag kom till GH. Man kan inte säga att Dalen vek ner sig, de kämpade hela matchen.
Jag satt på bortalagets sida igår och njöt av hur Ö-viks sympatisörer stöttade sitt lag. Liv och rörelse... skön stämning. Känns som man varit med om det förr *ler*. KÄRLEK!
Murt hade keps...

Jag lärde mig något nytt igår IGEN, något jag ska skriva om sedan... Det verkar inte vara helt galet det där med Student-VM... Ingen har förklarar nyttan för mig tidigare, fast jag frågat med uppriktigt intresse.
Janne Vaara fanns på plats igår... vi hade ett trevligt och intressant samtal. '
Ännu en givande kväll i hallen alltså.  
Nu finns Ingrid i Umeå på FB
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Rätt av Patrik Edgren och AIK - så ska det låta

2010-01-20 @ 11:09:31

"Som lagkapten i AIK ber jag om ursäkt"

Patrik Edgren
, så ska det låta! Det är rätt väg att gå, visa ödmjukhet och be om ursäkt.

Nyheten finns på ssl-nyheter, en sajt där alla nyheter från elitklubbarna samlas in. 

Edgren:
"Jag vill här och nu i min roll som lagkapten för AIK be berörda i föreningen och i övriga innebandylag i AIK om ursäkt för mitt agerande. Det ligger inte i linje med det jag står för som kapten och inte heller med det AIK står för som förening."
(Bild: kenneth Strignérus)

Det är bra att visa färg. Tystnad nu tror jag inte på. Vid förra incidenten tror jag försvarstal och det där om att AIK själv inte anmäler väckte irritation hos många klubbar. Bland annat Magnus Jäderlund tyckte till om detta.

AIK:s Sportchef Erik Bjerlestam idag om klubbsvingen:
- Jag har pratat med Patrik om hela händelseutvecklingen. Det såg inte bra ut i direktsändningen i TV. Jag har nu sett bilderna igen efter att ha pratat med Patrik och ser inte en situation som stämmer med den bild som målats i media. Däremot är det inte acceptabelt att en AIK spelare, lagkapten eller ej, beter sig på det sättet och det är också för det Patrik ber om ursäkt.

Om mitt inlägg
Nu kommer jag att bli anklagad för att välja ut godbitarna Att jag hyllar någon som kommer med en sen ursäkt. Att jag bara citerar valda ord o.s.v. 
Det är rätt att AIK nu skriver...  Det finns ingen annan väg att gå för Sveriges bästa innebandylag. Visa innebandyhjärta inte bara klubbhjärta.

Viktiga frågor
Jag fick ett mail... inte ordagrant då jag aldrig lämnar ut någon:  "Inga höga tankar om AIK ute på webben nu. Vad tycker du själv? Om AIK, allt runt AIK och så vidare?  Vart ska detta sluta?"
Ja, vad tycker jag? Det är bra att frågan ställs.
Det är SVÅRA frågor. Klart att många passar på att hacka på storklubben, men det finns också belägg för kritik. Skall svara så klokt jag kan, inte här på bloggen naturligtvis... eftersom ingen läser här *ler*...
Det jag spontant tänkte på var: Be om ursäkt, visa hjärta... typ. Ta avstånd från det som inte hör hemma på banan. Tror det finns risk att det blir en massa hallå ett långt tag framöver om man inte agerar så. Jag har självklart en idé om det värsta scenariot.       

En som fått nog
Det skrivs mycket... "till och med" Per Nordström höjer rösten. Han som sällan blir arg.. "Det är nog nu". Han är själv domare... det ger hans inlägg dimension. Han tar upp olika situationer han ogillar som hänt på banan... och han sparar inte på krutet. Minns också en slutspelsserie där ett lag mer eller mindre försökte mörda Danne Bron-Sundbom i Täby. Och nästan lyckades. (citat: Nordström) 

Orättvis blogg
Nu ska jag göra något jag INTE tänkt göra... lägga ut namn på spelare som inte gjorde mig arg och besviken i matchen mot Dalen... I mitt arga inlägg kunde man tolka att jag drog alla över en kam... klumpigt av mig.
Här är namnen på spelarna (skrev ner namnen redan dagen efter), ganska pinsamt att lägga ut detta...Gör det ändå. Namn på spelare som uppträdde ok:
Peter Fischerström , Ron Sjöblom , Kevin Lundgren, Fredrik Djurling., Kim Nilsson, Patrik Edgren. Emanuel Antenner, David Gillek (såg inte utvisningen), Patrik Stanley, Vilmer Vinimäki, Christoffer Svanemar, Linus Blomqvist , Patrik Jansson. 
Så där... nu är det gjort. Det är KLART att man inte ska dra alla över en kam. Men nu blir det ju verkligen övertydligt *suck*.  

Aldrig har min blogg varit så välbesökt som de två senaste veckorna... undrar varför? *ler*

Idel gåvor
I Västerås får de erfara att någon visar hjärta för klubben, Anders Carlsson går in med Mattsons lön... en stor man det där... Zlatans tidigare agent. Det verkar som kändisar gillar att sponsra innebandy. Division 1 spelaren och Mr Hellgård sponsras ju av en annan högt uppsatt man med stålar.  
   
Sturl & sånt
Blogg.se krånglar... halva texten föll bort, har ändrat massor. Jag har INTE markerat ändringar.
... Jag lär få sortera bland kommentarerna. Välkommen med feedback via mail eller här.
Nedräkning... snart Umeå-derby.

Uppdaterar 13.50:
Hade så mycket mer att skriva... hopplös. Men så blev jag plötsligt "göralös" idag.   

Glada nyheter
 
Ny innebandyhall i Umeå, ÄNTLIGEN. Den hallen hade kommit tidigare om vi fått VM.
3000 personer skall rymmas på läktaren. Till slutspelet nästa år är den klar... NU GÄLLER DET att promota innebandyn i Umeå.
Citat VK: Umeå är Sveriges huvudstad för innebandy men den har blivit trångbodd. Idag saknas en riktigt arena som kan möta dagens och framtidens behov. Hallen ger överlag mer träningstid i för innebandyn i stan, säger Sture Bäckman, bygg- och projektledare, Umeå kommun.

Gissa vem som tar över Umeå Södras A-lag?
Steve Galloway, vilket lyft. Det är en bit bort för min egen dotter till A-laget, men tiden går fort... får hoppas han stannar ett par år. YES! Den mannen gillar jag, skön kille som en gång räddade min dag.

Sportchefen på VF läser visst här än. (internt)
Han skriver som jag skriver igår... att det behövs mer än en Domeij för att rädda City. Kul med en sportchef som tycker saker, men jag går sällan igång på hans krönikor.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dags för ny matchcoach i blågult och krönikor

2010-01-19 @ 19:55:42
Innebandy idag igen...
Har uppdaterat länken (se nedan) med "Augustssons analys", Analyser Expressendär hans senaste "Låt er inte luras av Warberg" kan hittas. Ska man tro hans analys blir det inget slutspel för Balrog, nu när Micke karlsson lägger klubban på hyllan. Den här analysen är dessvärre några dagar gammal. Innebandy går snabbt som alla vet.
Alla "Agas" krönikor hittar ni  här, eller på genvägen/banner (till vänster) med samma bild som detta inlägg innehåller.     

Landslaget
Dags för ny matchcoach i blågult? Vad jag förstår gick Martin "Murt" Olofssons kontrakt ut vid VM-finalen.. (läs tidigare inlägg här) Vaara har nytt kontrakt men en matchcoach saknas väl? Förbundet har en regel att den som tar på sig uppdraget skall ha ett tvåårskontrakt med en elitklubb. Undrar vilka tränare som har det... förslag?  Finns inte så många att välja på... Andreas Vahman i Endre kanske...  Gjorde en sammanställning på LE (som journalist) ifjol... hittar den inte nu. Kanske den utvalde sitter på ett tvåårskontrakt... eller så väljer förbundet att ta den de anser vara bäst och frångår reglerna. Man får hoppas det. Bonnedal och Vaara lär väl ha en del att säga till om.

Det är inte långt kvar till Finnkampen... på torsdag presenterar iaf Kapten Göransson SIN trupp. "Kent-Göran" som i vanlig ordning vägrar säga om jag är uttagen, men förr eller senare så... *fniss*. Jag hoppas Peder Bodén får chansen... det har han förtjänat.

Hype i Umeå?
Imorgon är det derby mellan Dalen och City, hoppas det blir MYCKET folk.
...det var underhållande att se det Dalens webbredaktion plockat ihop i form av tips... Kändisarna har tippat... och allt talar för Dalen låter det som. En av kändisarna är Kimmo Eskelinen som tippar att Dalen vinner med 8-4 "Om Martin Rudeström får stå" .. "Om inte, oavgjort 8-8". 
Rude kommer ju närmast från WIC, kul att få denna hyllning av en fd. lagkamrat.
De flesta tippar ändå oavgjort, eller rättare sagt sudden vinst fördel Dalen.
Kul läsning Dalen, kul idé.  Vad sägs om tips från Göransson, Westling, Jansson och Binge.
Imorgon ska jag se matchen på plats... ruskigt viktiga poäng står på spel för båda lagen. Vågar jag säga att jag hoppas på minst en pinne till City... jättejobbigt nu ju. 

Citys frälsare?
Bra tillskott i Domeij, inget snack. Men enligt mig är det inte målvakten som ska hängas ut för att City ligger där de gör som det lät för ett tag sedan. 
Alla söker en syndabock... Gunnar Domeij kan inte rädda kvar City, de måste laget göra själva och jag tror fortfarande de har kapacitet. De måste slita för varandra ta ansvar och...
Har skrivit det förut: Det är inte antalet insläppta mål som är Citys problem, utan att de gör för få framåt. 
Erik Ställ förtjänar respekt, det där som hände i höstas kändes inte snyggt. Nu säger man:
Vi får inte glömma att det här är en kortsiktig lösning. Domeij stärker upp oss säsongen ut medan Erik Ställ har ett längre kontrakt med oss. Det är inget snack om att det är Erik Ställ vi fortfarande satsar på, säger Sjöström till VK. 

Magnus Fredrikssons krönika
Först av allt... jag kan förstå vad Fredriksson menar med att "innebandy behöver konflikter"  .. men krönikan är mycket klumpigt skriven.  Först trodde jag han skojade... (Är fortfarande osäker om han är ironisk). 
TV-sändningar behöver lite action – alla kan inte vara kompisar hela tiden. Just därför (vill bara flika in att jag inte vill se skador, inte det jag menar) var det befriande att se Patrik Edgrens fäktning i Siriusbåset i senaste TV-matchen.
Kommentatorerna var ju överlyckliga i flera minuter när de kunde diskutera vad som skedde. Och helt plötsligt blev mellansnacket mellan perioderna intressant, levande och fyllde ett värde.

Det är redan tuffa matcher, det finna mycket att bli lyrisk över, analysera och så... Tycker vi verkligen att innebandy är så tråkigt så det behövs uppfriskande klubbor i luften... 
Det finns mycket att göra en hype kring, både i sändning och på Fredrikssons eget Magazin. 

Det ska vara krig på banan, sköna närkamper, det ska smälla... hända lite oväntade saker precis som i all annan sport. Det är klart det ska finnas puls och energi i periodpaus... men det finns ju annat än "tilltag" som kan göra innebandysnacket intressant, levande och värdefullt. 

Jag håller med Fredriksson om det med veteraner i damernas serier... det är en stor utmaning att behålla damspelare. Har ingen lösning... Tur vi har sådana som Minne, Sussi Ekblom m.fl.    

Svallvågor
Verkar som ännu en AIK-spelare hamnar på dagordningen hos diciplingruppen. Ska inte strö salt i såren. Edgren gick iaf fram och pratade med Berggren efter incidenten, det är positivt..  Idag i media...inte ber han direkt om ursäkt men han säger att det var onödigt.
Dags för fler domare på banan så slipper vi den här typen av anmälningar?  

Ska domarna bli öppnare?
Varför uttalar sig inte domarna? Det skulle se bra ut tycker jag. Förra året försökte jag intervjua några domare... det var tji. Jag tänkte att det kunde gynna dem att lyfta fram dem... men icke.
Och då var det en helt vanlig "på pulsen" intervju... inget enskilt domslut jag kontaktade dem för.
Det kanske är så det ska vara... undrar vad andra tycker. Bra att de slipper gå fram till kameran i TV nu... lättare att göra sitt jobb om man får fokusera under match.

Domarnas status måste höjas. Vad vore en match utan domare? Alla måste hjälpa till, frågan är hur.

Comeback
Rune Engström tillbaka som tränare, det är till att visa hjärta för sin klubb. Lycka till mannen.

Division 1 spelaren
Varför har jag tagit bort genvägen/banner till Jihdes Jidder? Bara för att det inte funkade, klickade man på länken kom man inte till annat än AIK:s startsida. Tror inte jag kan länka till samlingen, det funkade i början... Undrar om jag skall maila och fråga webbansvarig? 
Btw, kul att så många använder länkarna här även om min samling är liten.  

MÅSTE UPPDATERA 21.21
Dagens fråga från en läsare: Ingrid, jag har funderat på en sak är du sponsrad av Innebandymagazinet?
Detta efter att ha sett bannern här på sidan.
Haha, vad ska man svara? Ja men självklart och av förbundet, SSL, LE, Aga med SPORT-Expressen i ryggen och alla andra med banners här. Tidigare gick Jihde och AIK också in med en slant... (vilande samarbete tills bannern är uppe igen) *ler*. Tjänar inte alla pengar på sina innebandybloggar? *gapar förvånat*

Undrar om en innebandystjärna är född i Umeå i natt? Grattis Proppen och Jonas.

Har fått låna en bild av Peter Bohlin från gårdagens match. Undrar om de fortfarande firar i Uppsala.  

Vinst mot AIK med 5-1

Man ska hylla motståndarna men kriga på banan.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sirius ägde väl AIK? Klockrent Jedheim

2010-01-18 @ 22:46:31
Var det inte så? Sirius var det klart bättre laget.
I TV hörde jag bortalaget hyllas från matchminut ett ... trots att de var bleka. AIK har grymma spelare, är ett superlag och allt det där som experterna säger... men inte idag. De kunde inte hota nykomlingarna. Så många målchanser hade man väl inte i AIK?.

Nej, idag var det Sirius dag. "Lite flyt" sa man från Siriusbåset... ok... det är till att vara ödmjuk då man käkat upp de Svenska mästarna. Till unt.se säger Jedheim de jag tänkte ... "vi spelade klockrent". Mm, Sirius låste matchen. Jag tror att det är fler än Sandquist som säger i kväll "det största jag varit med om".

Tack för en rolig match...  det blev mycket fokus på AIK:s lagkapten och hans klubba ikväll... undrar hur många gånger man visade klippet. Ja ja, vi såg... vi blundade och glömmer det.
Uppdaterar tisdag 09.51: Inte omöjligt att Sirius anmäler detta. Fullt upp för diciplingruppen nu.
Vi glömmer expertkommentatorns superlativ om bortalaget, de passade inte idag.
Vi tar med oss... uppvisningen av spelarna, glädjen, hjärtat som Sirius med klack visade.

Tänkte ringa experterna under sändning och säga.. hallå... Men, så kan jag ju inte innebandy *lite ironisk*. 

BRA inledning av sändningen, 100% bättre än de förra... de med toaletterna och Jihdekorven som jag bestämt mig att inte kommentera *l*.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dalen vs Pixbo, en bra fight. När Jäderlund talar tystnar...

2010-01-17 @ 01:01:12

Caperiotäbys hemsida är inte alltid uppdaterad, det gnälls en del på det. Men när de väl skriver något är det oftast läsvärt. Jag skulle vilja läsa e krönika av Jäderlund typ en gång i månaden...  nu får jag nöja mig med att höra hans klokheter de få gånger någon frågar honom saker i media och nu... på deras hemsida. I en och samma intervju avverkas flera intressanta ämnen och ja... Mycket intressant läsning.
Åååå, vad jag saknar den typen av intervjuer...  någon som ställer frågor som kräver ett svar. Inge jidder!

Innebandyns bästa retoriker måste vara Vidar Jonsson, har lyssnat på intervjuerna på PWEvents kanal ibland och... jag måste alltid se om den en gång till. Han fängslar med med sina utläggningar, analyser m.m. Det är ingen lätt uppgift att ställa sig framför en kamera direkt efter match... inte heller att låta sig intervjuas av sina egna, det blir lätt... blekt. Men Vidar gör det alltid bra.
Han säger inte samma sak en efter/inför varje match... det är det alltför många som gör. Eller drar till med flashiga innebandytermer som för att imponera... Han inleder inte varje mening med "nej men" eller "öhhhh". 

Undrar om han inte försöker sätta sig in i lyssnarnas situation. Eller så är han bara en naturbegåvning.  Inslaget inför dagens match mot IBK Dalen hörde jag igår...  Han trodde att Pixbo skulle kunna skapa tillräckligt mycket chanser för att kunna avgöra matchen. och visst skapar Pixbo chanser... det hade lika gärna kunnat stå 4-4 inför andra. Nu stod de 4-2.  Pixbo fick slita, Dalen tog hem tre sköna poäng och gick därmed om Pixbo i tabellen. Jag skulle ha varit väldigt frustrerad om jag spelar i röd tröja ikväll... det var som att spela boxplay stora delar av matchen... Pixbo hade bollen och så kontrade Dalen in mål. Jobbigt!

Det var match hela vägen... en bra fight. Se liveuppdateringen här. Som innebandy ska vara... schysst spel, spännande, jämt. Inte en enda utvisning... ovanligt men... inte mycket att snacka om utom en missad hands. Borghoff/Schwela har för skapade ingen anledning till "rubriker" i min blogg.... 
Pixbo spelade aningen naivt men vilken potential de har, får de behålla sin trupp nästa år så kan de bli farliga
Dalen imponerade som LAG, Filip Stenmark gör en mycket bra match, det var svårt att plocka ut matchens lirare alá Ingrid... de var en stor svart maskin.
I Pixbo finns det en del godis... Hoppas de har kontrakt med Martin Östholm för ett tag framöver... undrar hur många som ringt honom? Andreas Johansson... mumma.
Från Pixbos bås aktiv coachning... Jag hade nog satt ihop Quist och Östholm tidigare... Undrar hur allvarligt skadad Quist är? INTE bra om även han är skadad.

Vad finns det att läsa om matchen? Inte något... både VK och VF lovar att vi ska få läsa mer... Inget på Magget heller va (jo betyg)? men då har det ju varit GRYMT många matcher att skriva om idag. De återkommer väl, och jag med.

Sonen var sargvakt... på en Dalen-match (inte hans lag direkt), jag retades med honom men Urban Karlsson stöttade honom "allt för innebandyn i Umeå". Skämdes nästan, det är ju jag som brukar säga så... Urban var f.ö inte så uppåt efter förlust mot Huddinge, vi skulle INTE prata om den matchen. Täby fick stryk av Ö-vik.. gissar att dagens drabbning mellan Dalens damer och Täby kan bli rätt het.

Rönnby tar ännu en skalp, idag mot Balrog, Rönnbys tränare Johan Kökeritz menar att de lika gärna kunnat bli 10-5... medan Endre stöter på patrull mot bottenlaget Karlstad. Innebandy är skoj... men roligast när man vinner. Falun behövde aldrig trycka gasen i botten idag... när de slog Lockerud. KAIS Mora... vad ska man säga? Bra jobbat! Sex elitseriematcher imorgon (dam)... det är mycket nu.

Viktor Klintsten avstängd efter spark mot Gillek, tungt avbräck för Storvreta men självklart skall otrevligheter som detta bestraffas. Samma regler gäller förhoppningsvis alla lag.  

Hopparknä... trist för Eskelinen, det där kan bli jobbigt. Det är alltid skönt att få en diagnos... men det där med slemsäcken lät lindrigare. Imorgon möter Kimmo "Det är det absolut konstigaste laget som spelat i Superligan". (Citat Kimmo)  

Danne Bron Sundbom har uppdaterat sin blogg (bra med RSS), han skriver bland annat om webbsändningarna där vi har samma uppfattning... "asgrymma". Jag tycker att folk ska ta kontakt med SEI och ge ris och ros... Tydligen utvärderas sändningarna just nu... Undrar om de fått ta del av alla hyllningar som några av matcherna gett upphov till?  
Ska ta och läsa om Dannes blogg imorgon, vissa saker fattade jag inte. Är TRÖG. Är det en blomma han vill ha?

Gissa om jag hade kontanter med mig när jag kom till Gammliahallen idag? Nope, men... då säger Elisabeth "ta det nästa gång" ... snyggt! Jag har redan fört över pengarna, kändes så pinsamt att vara skyldig. Förslag: Dags för en familjebiljett nu Dalen? Kom bara ihåg att moderna familjer inte alltid består av två barn och två vuxna... Familjebiljetter av olika slag kan vara så konstiga, när vi åker slalom och är tre (en vuxen, två barn) så är det dyrare än om vi vore två vuxna med samma antal barn. Knasigt!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bästa o sämsta, om stjärnor som inte behöver träna

2010-01-14 @ 23:21:44

Innebandy: Ola Wenström, en fotbollsbloggare skriver om stjärnan som inte behöver träna: Han och hans kollegor på Viasat-sport tränar inför mediamästerskapet (hur seriösa de är framgår inte). Efter att Niklas Jihde tackat nej till träning "även den här gången" utbrister skribenten.
"Däremot verkar Niklas helt inställd på att spela i turneringen om en månad drygt. När det blir allvar. Lite som Zlatan".
Läste ni Zlatan...

Det bästa och sämsta:
Singstar är kul men bara om man får vara med själv... det låter verkligen illa när barnen försöker slå varandra i just det spelet.
Det bästa med vintern är snön, det sämsta är när det är -15 och kallare.
Det bästa med Ketil är det han uträttar i Dalen, det sämsta är att andra klubbar vill ha honom (se länk nedan).
Det bästa med att Umeå är en innebandystad av rang är **utbudet av matcher, det sämsta är att det verkar vara svårt att locka hit stjärnor. Det blir dessutom ofta tjafs när nya kontrakt skall skrivas med spelare från någon annan klubb i stan. 
Ja det skulle kunna bli en lång lista... det bästa och det sämsta... det mesta är ju varken eller... inte svart eller vitt... bara livet liksom.

Det bästa rent "bloggmässigt" med den här dagen var en rad i Per Nordströms blogg. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna hans superlativ och jag bryr mig inte, jag blev varm inuti och det räcker.  
Ord som: "Kunnig. Insatt. Belägg för det hon säger. Subjektiv"... stora ord, undrar om han menade objektiv... Men jag köper subjektiv... jag är partisk, därför att jag alltid utgår ifrån mitt tangentbord. En blogg är alltid färgad av den som blandar ihop bokstäverna. Subjektiv är term för en personligt färgad, eventuellt osaklig bild.
Jag bjuder på detta!!!!  Till Nordström: Om det var en felskrivning så passade den mig utmärkt idag.

Blogg-veteraner: Nordström kom med ett förslag för några månader/halvår sedan om en typ av veteranträff i Falun, med Jimmy "Limmet" Lundin, Mikael "Koppen" Lindqvist, han själv och jag. Galen idé bara, det var ingen officiell inbjudan.
Ingen av oss har nog tid att ta oss till Falun då alla har "häcken full" ... Men tanken får mig att le. ...inte ett ord innebandy skulle det bli *ironisk*. Veteraner låter så gammalt...
Koppen och Nordström har jag faktiskt aldrig pratat med live. Internet är... märkligt. Man känner folk man inte träffat live, vänner på riktigt ändå... Vännen Limmet då? Jo tyvärr, honom har jag så klart träffat... lika hemskt varje gång *skrattar*. Limmet är ju före detta Ö-vikare som jag själv, bara LITE yngre och klokare.
Ses vi Globen kanske? Limmet och Nordström lär vara där, men Koppen brukar banga. Veteranen åker inte med till Umeå på lördag när Dalen tar emot Pixbo. Koppen som ALLTID hyllat Dalen för deras välkomna sätt i trevliga Umeå. Mycket snack där. Lika bra att vi inte ses, vissa människor är ju faktiskt trevligare på avstånd *ler*.

Kolla in Koppens VIDEOBLOGG. trodde bara det var snack... men ... nu ligger bloggen ute. "Vi ska till Umeå" säger han och menar då Pixbo... ok Koppen, då ses vi. (Tvivlar på det)

Kärlek till alla!
Tillägg:
** I helgen spelas FYRA matcher i högsta serien här i Umeå. Fredag IKSU-Skellefteå, lördag Dalen dam vs Huddinge, lördag Dalen herr vs Pixbo, söndag: Dalen dam vs Täby. Sedan har vi två "egna" i helgen, både bonusen och 14-åringen har matcher. Det blir "egna" matcher och en förbundserie-match.   

Är otroligt less på IP-nummer: 79.184.76.231. Lägg ner!!!! och ....79.184.76.132

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Är AIK inte lite orättvisa mot Warberg, vadå policy?

2010-01-13 @ 23:24:16
Uppdatering 2. se längst ner.
Innebandy: jag har klurat på det där med anmälningar... några menar att "sånt sköter vi själva" vad det innebär vågar jag knappt tänka på... Hämnd? Alla blir salig på sin tro... sägs det.
Warberg har (om någon missat det) lämnat in en anmälan mot Alexander Egebrant efter en incident som var både matchavgörande och farlig (för planens mest utsatte spelare nämligen målvakten).

AIK menar att matcherna skall avgöras på banan och inte i efterhand, det markerar man på sin hemsida. Citat sportchefen i allmänna idrottsklubben Erik Bjerlestam: Det är upp till varje förening att göra som de vill. I AIK har vi en policy att matcherna ska avgöras på planen och inte genom anmälningar och motanmälningar i efterhand.

... men hur vad det 2006? 
Jo, en flyttad målbur (? UPPDATERAR MED ETT FRÅGETECKEN) fick AIK att lämna in en protest...  det blev OMSPEL. Kan man säga att den matchen avgjordes på banan? Undrar vad spelare som David Gillek och Karl-Johan Nilsson tänkte och tyckte?  
Så här skrev Sveriges Radio på sin hemsida när  tävlingskommitté tagit det ovanliga beslutet om OMSPEL.

Elitseriematchen i innebandy mellan AIK och Jönköping den 11 november kommer att spelas om. Jönköping vann matchen med 5 - 3, men AIK protesterade mot ett domslut som klubben ansåg var felaktigt och hade matchavgörande betydelse.

Förklara gärna skillnaden för mig... hade det varit sportsligare om Warberg begärt OMSPEL...
Jag kan inte tänka mig annat än att Warberg anser att den uteblivna påföljden både var felaktigt och hade matchavgörande betydelse. Minns... det stod 4-4, WIC är kända för sitt power play.

AIK skriver vidare på hemsidan... citat: "Flera AIK-spelare har vid olika tillfällen anmälts i efterhand. Just Warbergs har anmält en AIK-spelare tidigare. Det var Kristoffer Kranberg efter att WIC studerat TV-repriser den 4 november 2006". (Är han möjligen ironisk?)

2006 är alltså samma år som målbursprotesten lämnas in...
Sportchefen förutsätter att precis som Kranberg (se länk till artikel  på sr.se vid den anmälan) friades då hanterar Disciplingruppen det här ärendet på samma sätt. "Om Egebrant ska ha någon bestraffning så är det inom ramen för vad som finns att tillgripa som lagstraff under pågående match. Inte rött kort och inte någon avstängning".
*klurar* (och upprepar)... Hade det stämt bättre in i AIK:s policy om WIC kanske ha begärt omspel?

Vem är det som bestämmer vad som är matchavgörande? Vilka saker som skall avgöras efter eller under match?
Är det försent för WIC att de begär omspel? Då kanske alla blir nöjda ...  *ironisk*
Tänk om man varit journalist... skulle verkligen vilja göra en intervju med ansvariga i de båda klubbarna. 
Men det är nog bara jag som bryr mig... 

Nytt ämne:
-100 000 döda på Haiti... nästan lika många personer som bor i Umeå alltså. GRYMT att det drabbar ett land som redan lider...

-Finns det någon biograf i lilla Umeå? *skrattar* Svar till er som undrar: Nej inga nymodigheter som biografer, men haka på Robertson, Täby IS på lördag... Vi skall titta på DIA-bilder hemma hos oss.  Man vill ju att folk ska känna sig välkomna... Har jag inte ett stort innebandyhjärta så säg? Först till kvarn, kan ta emot max 20 personer.

-Undrar om inte AIK hellre hade tagit en förlust mot Järfälla, än fått Kim Nilsson skadad? Jag lider med dem, vilket bakslag. Det är bara att hålla tummarna för att han snart är tillbaka.

-Välkommen tillbaka Klas Pettersson, du har varit saknad!

100114. Har uppdaterat men länkar, ett frågetecken efter målbur... (jag gjorde ingen lång utredning innan mitt inlägg, det är ju en blogg... ingen nyhetssajt, och jag hade GÄRNA gjort en ordentlig analys om det funnits något forum) och rättat stavningen av Robertsons namn.

Uppdatering 2 14.37. Tydligen handlade inte protesten om det jag skrev ovan...  men frågan är ändå befogad om matcher som skall avgöras på eller efter match. De lämnade in en protest... matchen fick spelas om... Jag tror jag fått svar på min fråga om AIK:s policy. Dessutom kan WIC inte begära omspel som jag lite ironiskt föreslog... DEt går inte att göra en lång historia kort. Jag återkommer väl i ämnet. Men nu måste jag jobba....
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sjögren blev av med hjälmen, och Maimon hyllade Kohonen

2010-01-11 @ 17:54:07
Caperiotäby hyllade Mika Kohonen och hans rekord, det är stort! All heder åt Maimon Abdallah & Co. Det är kärlek att hylla någon utan att ha någon baktanke, eller enbart hylla sina egna.
Matchen mellan Caperiotäby och Storvreta hade jag gärna sett, märkliga siffror och CTFC tog ut målvakten med mer än sju minuter kvar att spela... då låg de under med 2-7.
Bästa laget lär ha vunnit, så är det väl oftast.

Själv satt jag i Gammliahallen och såg Warberg spela skjortan av Umeå City, tråkigt på ett sätt... Jag är en av dem som VILL att City skall spela i SSL nästa år, frågan är om de vill det själva...
Blev lite besviken då City i media säger att de var värdelösa i sex, sju åtta minuter... en katastrof?
Var det inte mera att Wic gick för fullt, spelade med hjärtat, lite innebandypropaganda?
- Innebandy när den är som bäst sa Stefan till mig på väg ut, ja.. jag är beredd att hålla med, saknade dock deras effektiva PP. Periodvis strålande innebandy, även om fel lag vann. Enögs som jag är *ler*.
Tack för underhållningen!
WIC var ovanligt "friska"... Henrik Olofsson var med i hallen men satt med täckjacka och mössa på sig och såg ynklig ut stor som han är... Trist att åka till Umeå och bli sjuk.
Någon som inte såg ynklig ut igår var Kimmo Eskelinen, som gör årets bästa match (?). Det kan inte ha gjort ont att göra det där 2-7 målet. Tyvärr kan man inte hänvisa till att gratis är gott. Det var helt enkelt SNYGGT! Eskelaäjnen som man säger i Gammliahallen...

Peter Sjögren blev faktiskt av med hjälmen IGEN... en mycket olycklig och ung Cityspelare hördes säga "förlåt, förlåt, förlåt". Han såg ut att behöva lite tröst... och inte Sjögren *l*.
Hur som helst ... grattis Warberg till tre välbehövliga poäng,  till City kan man väl säga att... de inte är de här matcherna de ska vinna. Mattias Bult Larssons analys i sin blogg är väl ok...   "spelar utan självförtroende"... Alla säger det, men hallå... det MÅSTE gå att göra något åt det. Varför bara ge upp?  

Skulle vilja hylla spelarna i båda lagen som inte tjafsade med domarna eller jiddrade på andra sätt.  
Dille (Danilel Jernberg)hade redan innan matchen bestämt sig ... matchen döms av seriens bästa skrev han. Det finns säkert delade meningar om det.  Snyggt att berömma domare, det är alldeles för få som gör det... rätt ofta kan man ju hitta bra saker att säga också. Igår fanns det inte mycket att tjaffsa om. Gissar att det finns en Warbergare som har ett ordentligt blåmärka på armen idag...  sådant händer, även vid schysst spel.

Jag pratade med ett par proffs igår om det där med filmningar vid sargen, en av dem la hela skulden på sina egna, alltså domarna (kändes det som)... Han menade att det är domarna som måste markera, Ja, så kan man ju faktiskt också se det. Jag tycker nog att det är ett delat ansvar, hur vill VI att innebandy skall spelas? Filmningar och gnäll på domaren under match, är det kärlek det?   

Efter mitt inlägg "Inför nolltolerans mot gnäll på domarna" har det kommit fram att flera lag jobbar intensivt med dessa frågor. Ingen av dem slår sig för bröstet och menar att de är fullkomliga... men en bit på väg är gott nog. Vilket lag blir först ut med att öppet tala om att de vill gå i bräschen? Någon som vågar?   

Såg själv inte hela matchen mellan IKSU och Rönnby.... landslagsspelare bänkades under tårar och Frida Stenvall var stjärnan. Det är klart man gå för 100% mot Rönnby, varför inte?  "Vi sa att vi ska våga vinna den här matchen" (Tuominen)
Grattis Rönnby, kan tänka mig att det var mer än en spelare som somnade med ett leende på läpparna igår. Grattis Kökke. Kämpa! Örjan var grymt stolt över sitt gamla Rönnby...

Förlust för Vidars Pixbo, tränarna var minst sagt missnöjda efter fem-minutersutvisningen, hörde jag "rånad"?. Magnus "Aga" Augustsson tycker till, i sin roll som innebandyexpert på Expressen (**ny krönika ute)... Här skulle jag vilja se en regelförändring. En fem-minuters utvisning kan påverka alldeles för mycket eftersom ett mål i minuten i powerplay inte alls är orimligt. Domaren kan lätt döma en femminutare till en lite hårdare tackling vid sargen - och det kan ju avgöra en hel match.

Håller med Aga där, och jag skulle även vilja ta bort "upprepade förseelser", det är synd att en utvisning av det slaget skall behöva avgöra en match. Det finns en match jag aldrig ska glömma... sedan dess har jag avskytt den regeln. Måste den finnas? Kanske...  gör man fel ska man ut tycker jag... lag och spelare ska inte samla ihop till en utvisning. Det låter enkelt, jag är medveten om att verkligheten är en annan.  Läs vad Koppen skriver om "blåsningen"... som enligt Pixbo avgjorde matchen. Alla som tyckte att Egebrant borde ha fått en femma av domarn när han rev av Sjögren hjälmen kan inte hålla med Aga... typ. Ja, det här med domslut är SVÅRT!

Aga tycker som jag att Kohonen ska hyllas... ja men alla verkar ju överens om detta, vi ses i Globen alla.

Om en stund TV-match, jag ska ge lagen ytterligare en ärlig chans då det gäller uppträdande på banan. En ny chans..., alla har rätt till dåliga dagar och matcher... Men vem bryr sig egentligen om vad jag tycker?.  

Tänk vad det finns mycket vackra ord om än det ena, än det andra... låt oss alla leva så att våra liv inte slår ihjäl våra ord. Det finns omtanke utan baktanke och baktanke utan omtanke... jag föredrar det första. 

BIG is back! Sådana där profiler går inte av för hackor... Birgitte Lersbryggen på banan igen.  

** SE alla Augustssons krönikor HÄR.

Just det... Kimmo var inte nöjd med det mottagade de fick i Gammlia... tråkigt förstås då Dalen alltid skött detta prickfritt och nu upplever inte Kimmo att City är elitmässiga. Kanske uppfyllde inte City kraven som SEI satt upp när det gäller arrangemang. Spelar City i SSL nästa år ska jag ställa upp med tid då det gäller att ta hand om bortalagen på 50% av matcherna om det nu inte fungerar. Inte röda mattan... men självklart ska det finnas någon som tar emot lagen. Undrar om andra har upplevt samma sak?

Uppdaterar 13/1 Undrar vem som har IP-nummer 79.184.76.132
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Den stora stjärnan - Mika Kohonen

2010-01-09 @ 01:16:27

Mannen som talar med klubban. Innebandyns stora föredöme:
Mika Kohonen är ”The big man”, han behöver inte sätta sig i respekt hos motspelarna genom att spela fult eller oärligt. Han visar att man kan vara bäst ändå. Mika är en stor vinnare och förlorare… där ligger hemligheten. Han gör sina medspelare bra, höjer alla i laget.

Väldigt få skulle komma på idén att springa in i ryggen på Kohonen. Han har redan respekt, han låter klubban tala. Mika får respekt också för att han VISAR respekt. 
Han lägger energin på att spela och hoppar över det där med att trycka dit någon verbalt eller fysisk.

Hur uppträder han mot domare? Försöker han bortförklara sig? Lägger tid på att protestera? Inte ofta va? Storvretas och SSL:s stolthet är en STOR ledare.

Han är ÄRLIG på banan, precis sådana förebilder som unga spelare behöver.
Man behöver inte sitta och hålla andan och säga till sina ungdomar:

"Jo, han är bäst på banan men han uppför sig inte som en stjärna. Du förstår, så där får man inte göra".
Det är tråkigt att behöva förklara för blivande innebandyspelare att ”Det där räknas som misshandel enligt svensk lag, hade det hänt utanför banan hade det kunnat leda till en påföljd”.

Medialt sköter han sig fint, han har fått bra träning genom åren. En stor profil, som i och för sig inte drar åt sig uppmärksamheten eftersom han är så ödmjuk, och kanske lite blyg(?).


SAGT IDAG AV LEDARE OCH TRÄNARE I MOTSTÅNDARLAG:
Om jag säger Mika Kohonen, vad säger du då?

- Det går inte att jämföra Mika med någon annan spelare, inte i samma mening i alla fall… Han har skapat respekt genom det sätt han agerar och presterar. Han är större än alla andra helt enkelt.


Om jag säger Mika Kohonen, vad säger du då?
- Mika låter andra växa, han är ödmjuk och väldigt blygsam av sig. Men när han låter spelet tala då är han bäst.

Om jag säger Mika Kohonen, vad säger du då?
- Mika Kohonen är en gudabenådad spelare. En ödmjuk, blygsam kille Ett proffs!

Om jag säger Mika Kohonen, vad säger du då?
- Mika är en hyvens kille. Har inget ont att säga om honom. Han spelar ärligt. Han låter klubban tala.

TRONBYTE: På SM-finalen hoppas jag att man hyllar honom, det blev liksom bortglömt när han slog rekordet med flest gjorda poäng, han gick om Niklas Jihdes rekord på 694.
Blev han ens matchen lirare när det begav sig? Firades av hemmaklubben? 
Jag önskar att det fanns någon typ av planering… alla visste att rekordet kunde slås i den matchen. Media var hetare än innebandysfären, vi måste ta vara på tillfällena … och skapa en hype kring sporten.

Det gäller att lyfta fram våra profiler...SM-finalen blir som sagt ett utmärkt tillfälle att hylla honom på ett värdigt sätt oavsett han finns med i ett av finallagen eller inte.
Nu verkar inte Mika vara mingelkillen men... snacka om VIP-status. Nåja, han är en stjärna med eller utan hyllningar och utmärkelser av olika slag. 


Det finns självklart fler stora män men ingen som går att jämföra med Mika, han är stor även på INSIDAN. Protest?Jag måste citera Urban Karlsson när Dalen skulle möta Storvreta och Kohonen var både småskadad och sjuk. Urban visade inga tecken på skadeglädje utan sa: "Det vore synd för publiken". Det är stort av en sportchef.
... inget snack, Dalen kunde haft fördel av att Kohonen inte spelade. Om Kohonen är sjuk eller skadad det gör  skillnad i vilken match som helst.
Mika Kohonen låter klubban tala!

Ja, det var bloggämnet jag fick i natt då jag inte kunde sova p.g.a hostan.
BILD: Kenneth Strignérus

 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Angående gårdagen... innebandy är trots allt bara en sport

2010-01-08 @ 15:47:55
Att jag orkar bry mig, att jag bli så engagerad.
Jag är mest trött på och kanske besviken på mig själv...  inte på domarna eller hur vissa spelare i Dalen och AIK väljer att spela. 
Det är ju upp till var och en hur man vill uppföra sig på banan. Det är upp till domarna att göra sitt jobb.

... det är verkligen inte mitt problem. 
... tänk att en match eller händelser ger upphov till så mycket engagemang/känslor från mitt håll. Jag räknade ändå till 500 innan jag skrev, pratade av mig lite och ändå...

Innebandy är trots allt bara en sport. Om spelare, ledare och domare att det är okey att spela på det ena eller andra sätter så är det ju upp till dem. Alla har sin yrkesstolthet, man handlar utifrån den för det mesta.

... det är inte mitt problem.
Att vara enögd är okey... jag värnar om innebandyn i Umeå... man ska komma ihåg att jag inte är engagerad i någon klubb. Ändå... är jag enögd, erkänner!
Jag kommer att besöka Gamila på söndag... se där, det gick över fort det där med att jag aldrig mer ska gå på innebandy. *ler*

-17 just nu... skönt! Igår kväll satt jag med dunjackan på i Gamliahallen... hade hunnit bli kall ute. Jag är verkligen inte i form... det hjälper inte att vila sig i form. Men vad ska jag göra då? Jag hostade till klockan fem i morse... kass kropp. Stor eloge till de som orkar stå ut med mig.
Till Warbergsgänget. Åk i sommarjackorna, jag såg just att prognosen såg ut att bli runt nollan...

Jag ska skriva ett nytt inlägg senare, något jag tänkte på idag .... Om mannen som väcker respekt, the big man.

Ha en skön helg!

Just ja, det där med att artiklarna på innebandy.se inte längre går att kommentera är bra. Det måste finnas andra forum för den som vill kasta skit...
Men det behövs också ett vettigt forum för en seriös debatt. 
Jag tror på ett formum med lite status, som går att ta på allvar. Där beslutsfattare och aktiva möts. Där det finns högt i rak. Jag tror att L-G säger samma sak som mig... att det behövs. Dessutom understryker han att han och andra vill kommunicera ris och ros. Lycka till att hitta nya vägar. Stort credd för att ni vågade testa... det som TV4-konceptavdelning ville. 
  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Om Dalen vs AIK, är jag så enögd?

2010-01-08 @ 00:46:26
Uppdaterar 01.27: (se även längst ner i inlägget) Ja, jag menar att AIK var det bättre laget men att vissa spelare uppträder så att regel 576 i hockey skulle ha blivit en utvisning. Jag är ingen bitter Umeåbo, jag vill bara att innebandy skall vara kärlek... schysst spel. Där filmning inte hör hemma. "det är hans spelsätt, han kastar sig ofta". Ok, då vet jag. Alla har sin stil, vissa stilar gillar jag mer än andra. Nu pratar vi PÅ banan, kom ihåg det. Jag avskyr filmningar!!!!
Vi fick se ett klassmål av Edgren (bäst på banan idag) ass assist Antener. Visst fanns det många höjdpunkter också. Se bilder från matchen. 

Jag har inte läst vad media skrivit om matchen, inte ens betygen... ovanligt för att vara mig.  Läs Patrik Janssons blogg om matchen, den är mycket trevligare läsning än min.
Jag hostar och hostar, det går INTE att sova... höll VP vaken till 03.30 igår (p.g.a. hosta=. I natt sover jag i D:s säng).// Slut uppdatering,


BLOGG:
Innebandy ikväll... är inte på gott humör och har funderat en lång stund på hur enögd jag egentligen är. Jag bor i Umeå... men jag är inte med i Dalenfans. Jag borde väl skriva allt det positiva först... men det tar jag kanske en annan dag.
Läs gärna Dalens liveuppdatering... också den enögd antar jag... men där finns mycket mer innebandy-kompetens än på den här bloggen. Här kommer ett enögt inlägg:

Domarna var ojämna och gjorde matchen (länk matchfakta) till  något som kan likna ... ja, vad? Inget av kvällens lag var nöjda med de två röda grabbarna som är anställda för att få matchen att flyta. Domsluten var ibland konstiga... ena gången gällde nivå 1, andra gånger 7 (åt båda håll, men som enögd mest åt ett håll). Det kan inte bli någon bra match om spelarna inte får vägledning av vad som gäller.

Finns det någon innebandykurator? Jag skulle behöva bearbeta den här matchen. Det fanns i perioder något osympatiskt över spelet. är det inte dags att inför diving som i hockeyn? REGEL 576 – DYKNING. En spelare som uppenbart kastar sig, överdriver en ...

Jag skulle behöva se om den... sitta med papper och penna och se vilka 50/50 situationer som gick respektive lags väg. Jag vill verkligen inte vara enögd.  
Det går inte att resonera utifrån hur många minuter det blev på bänken i respektive lag, det beror ju helt hur man uppträder på banan (eller rättare sagt vad domarna ser/tycker).
Utvisningar; Eller ska vi införa regeln att båda lagen skall ha 12 minuter per match... sedan är det upp till domarna att bestämma när och för vad. *ironisk*

Alltså... det är bara TUR att Sundelin var någorlunda beredd när Egebrant sprang in i ryggen på honom. Kranbergs påspringning bakifrån på Cedric så Koffe låtsades bli skadad var konstig... (såg ut som han trodde han skulle få en utvisning med sig)
Om Cedric hade varit numret mindre...  Sedan är ju Cedric själv inte världens smartaste mellan varven. Han hade kunnat få någon fler 2:a emot sig.

Om hårt spel: Tänk att man bara kan RÅKA springa in i folk... då har man bekymmer med motoriken eller perseptionstörningar. Kanske kan en läkare vara behjälplig, vad vet jag.

"Kolla benen" hördes från läktaren.. Det finns visst spelare som får ramma motståndarna över benen med klubban samt sparka. Kan det vara så att vissa spelare inte växt ifrån medrörelser... sånt som förskole barn har? Håller de i en bricka med tallrikar på och man ropar på dem... de vänder på huvudet så faller brickan i golvet. 
Medrörelser – innebär att barnet inte har mognad och förmåga att t ex hindra att .....
Medrörelser- Barnet kan inte skilja ut enskilda rörelser utan rör armar och ben eller hela kroppen på en gång. 
Does adapted motor exercise help children with motor deficits?

Kan det verkligan vara så att AIK tycker att detta är okey. Så seriösa i allt annat ju... Se och lär av Peter Fischerström, han spelar hårt men inte farligt. Bra där!

Landslagsspelare (och andra oberoende av lag) som försöker filma till sig frislag och utvisningar känns... jag hittar inget annat ord än oärliga.

Måste ge beröm åt Gillek som bättrat sig så otroligt när det gäller uppförande på banan, det är roligt att se. Sedan råkade han visst peta upp en klubba mellan benen på en spelare... det syntes inte från kortsidan. Den utvisningen såg helt felaktig ut, orättvis... men jag satt tydligen på fel ställe.

Visst, det var rättvis. AIK är outstanding just nu, men Dalen hade chansen och en poäng hade inte varit orättvist. De felpassar sällan, är disciplinerade, kan hantera klubba och boll och... kan det där med direktskott. Många i Dalen och andra lag måste först ta fast bollen för att få kontroll... de vinner man inte på. Nu har ju AIK värvat spelare med massor med kompetens, men de tränar också hårt och har ett tydligt tänk i hur de spelar.

Dalen spelade enligt mig årets bästa match, det var riktigt roligt att se. Men de förlorar p,g.a slarv.
--- det som inte funkade var 5 mot 3... sedan skulle man behöva göra mål i PP.
Stort credd till de i Dalen som  höll huvudet kallt... jag är DJUPT imponerad, dock inte av alla.
Coaching: Att Ketil skulle bli utvisad i slutet av matchen visste jag redan innan han klev in efter PP påbörjats. Han var arg, jättearg. "Han kommer att åka ut om 30 sekunder" sa jag...
Jag hade låtit honom vila sig några sekunder innan han släpptes in... det var bäddat så att säga.

Den här matchen var inte lika viktig som den på söndag mot Falun. Betonar: AIK var det bättre laget ikväll.
Det fanns många höjdpunkter men alltför många "downs". (Egentligen är det inte de fula grejerna som störde mig mest utan filmningarna på vissa spelare). Men jag är enögd... och skall aldrig mer gå på innebandy.  
Tack och förlåt för ikväll.

Ingrids  klokord: Det finns spelare som är trevligare på banan än utanför... och tvärtom. Men under matcher är det innebandy som gäller.


Uppdaterar 100109: Blev ombedd att ta fram fem namn på spelare i bortalaget som inte filmade eller gick över gränsen. Det var inte svårt alls... Jag ber om ursäkt... menade inte att dra alla över en kam.
Kim Nilsson är ett av flera föredömen i AIK. 
Det är bara en handfull spelare som gick utanför ramarna eller var överdrivet gnälliga igår, en handfull = tre eller möjligen fyra.    
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tar dagstidningarna ett steg tillbaka?

2010-01-07 @ 11:51:26

Innebandy: "Pratade" Sölve Dahlgren (mannen bakom innebandypiraterna) här om dagen... han hade upptäckt att Göteborgsposten slutat lägga ut artiklar på webben. Han hade sökt efter nyheten om publikrekordet inom innebandyn i Scandinavium...
Han är knappast den ende som upptäkt att allt fler redaktioner drar ner antalet webbnyheter.
Vad händer då om dagstidningarnas webbsida inte signalerar att de följer sporten?.

Så här sa/skrev Sölve angående Göteborgsposten:
Effekten blir att läsarna söker andra källor till information. Kanske konkurrenter som enbart är webbaserade exempelvis. Eller nischpublikationer. Men framför allt är det ju kass reklam för huvudprodukten. Den som idag kollar gp.se och ser att de inte har en rad om publikrekordet tänker ju - jaha, de skriver inte om innebandy. Då ska jag minsann inte prenumerera och det är ingen idé att läsa den på webben heller.

Förstår vad han menar, men jag förstår också dagspressen.
Lokalt: Umeå är inte längre bäst i Sverige när det gäller rapportering Eller är det faktisktBild tagen av Strigge. Storvretas Mika Kohonen så att alla webbtidningar väljer att ha nyheterna bara i papperstidningen? Kanske, jag går i alla fall inte längre in på vk.se som tidigare, förut var det dagligen. Unt.se har idag fyra nyheter om gårdagens match (läs Storvretas hemsida, inga kommentarer i övrigt), dessutom en artikel om Sirius och deras match mot Helsingborg... en viss skillnad. Men så blev också Kohonen historisk. Umeå har också två lag i superligan dessutom två i elitserien. Det borde märkas mer i media.
På Gotland och i Dalarna har man fortfarande ett bra nyhetsflöde på webben... min känsla.  

Västerbotten Kuriren är ett exempel... på deras flik innebandy finns (allt) färre artiklar...  De som hade gjort ett sådant uppsving. Visst har VF fler innebandynyheter på webben än VK?  Se bara angående matchen förlusten mot Storvreta i går. VK lägger ut en kort notis med VF har en artikel. Jag upplever att rapporteringen på webben inte har sjunkit lika mycket på VF som på VF. Rätt eller fel?
Var har alla "inför match" artiklar tagit vägen? Ikväll... en jättespännande match... inga artiklar (på webben).
Jag förstår dilemmat... de behöver fler prenumeranter av papperstidningen 
Det gäller i dessa tider för dagspressen att hitta ett nytt sätt att finansera sin webbdel. Alla sitter och gnuggar geniknölarna och man har gjort försök att ta betalt vissa tjänster på webben. Frågan är hur det skall fungera i fortsättningen.

Jag tycker t.ex VK de gör rätt när de skriver "läs mer i morgondagens VK" i alla fall om de tar med en del av artikeln. En ingress kanske och något citat. Kan det vara något?
Om den korta notisen väcker intresse så kanske människor köper tidningen som lösnummer, bättre än inget. Det är många som inte har råd med en prenumeration, alltså har inte miljöskäl som "ursäkt".
Däremot tror jag inte folk köper tidningen om det bara står matchernas resultat och sedan "läs mer om matchen i morgondagens tidning". Det gäller att skapa intresse!  

Finns det någon annan lösning? Det är klart att prenumeranter inte skall sponsra oss som väljer bort tidningen i tryckt form. Upprepar, jag valde bort tidningen av miljönskäl. Dessutom blev jag less på de pappersberg som bildas då man prenumererar på tidningar. I perioder hade jag både VF och Vk på grund av mitt jobb, fram till för några år sedan hade jag bara VF... på den tiden var det VF som följde innebandy, det blev liksom en tyst protest mot Vk av innebandyfolktet alltså inte bara jag.
Jag får leva med att inte kunna följa innebandyn på det sätt jag vill... just nu i alla fall.
... Snart har alla datorer, de som blir pensionärer idag har ofta kunskap och tillgång till webben. Det blir en ännu större utmaning i framtiden alltså. Här i Umeå sågs det att VF och VK skall slås ihop... det är tuffa tider.

Jag fårstår att dagspressen runt om i landet har ett jätteproblem ... de behöver in pengar, och annonserna på webben ger inte tillräckligt med intäkter.

Innebandyn förlorar också:
Att pressens webbsidor blir sämre påverkar också den PR de kan få globalt, om man nu anser att den är värd något. Vill man locka läsare?
Jag har själv haft stor nytta av webben... (snålskjuts eller bra PR för dagspressen?). De hundratals artiklar jag skrev på innebandynytt.se och förra året på Ladies var notiser med hänvisning till dagspressen. Det fanns redaktioner som hörde av sig och tackade för PR.
Av innebandysajter finns nu bara Innebandymagazinet.se, de "drabbas" av att webbtidningarna "håller igen".
Det kan vara en orsakerna till att IBM  inte bevakar innebandyn på samma sätt som tidigare, så upplever iaf jag att det är. Sedan... man tappade ju Journalisten Anders Borgström för ett par år sedan, det märks verkligen. Han var grym på att lyfta fram nyheter på olika sätt. Han ville skriva unika nyheter.
IBM gör och gjorde stor nytta:
Lokalpressen använde/använder innebandymagazinet.se som uppslag, en viktig funktion när det gäller att göra PR för  innebandyn som sport. Så, fortsätt kämpa Fredriksson, trots att du tagit bort mig som vän på FB är jag en av dem som hejar på, men jag ger både ris och ros. Det finns det andra som enbart sågar och söker fel.

Det finns journalister som uttalat att de ogillar att nisch sajter åker snålskjuts. Förstår irritationen, men som sagt, notiser ger även PR.
Så länge man hänvisar till fakta är det citat lagligt, tyvärr är det inte alltid det görs. Det är stöld!
... jag blir själv jättearg när någon stjäl mina och andras texter utan att hänvisa till källa (tänker inte på bloggen). Jag var därför sååå imponerad när redaktionen på Caperiotäbys hemsida hänvisade till Ladies Edition en gång. LE som inte hade någon status.. och  är/var en nyhetssajt om daminnebandy. Dagspressen gjorde inte alltid det, man mer eller mindre kopierade nyheten... hänvisade inte, kanske beroende på sajtens status, sedan är ju namnet inte så medialt.
PR: Vart går man om man vill läsa senaste nytt om innebandyn i Umeå? Till VK och VF så klart om de lär sig att de är bra på att leverera.  På det sättet ökar antalet besökare...   
Blogg: I media ska man hänvisa till källa, i bloggsfären är det kutym att länka till den man plockat tips ifrån. "jag läste hos Sjöstrand" räcker inte "jag läste någonstans" "en bloggare skrev"... en länk bör man ha. De kommer ofta kommentarer om detta...
På tal om Sjöstrand, jag saknar hans inlägg... särskilt de som rörde upp damm.

Nytt ämne: Det vore trevligt med en logo på innebandy.se, till Svensk Elit Innebandy och SSL-nyheter. Dags för ett mail till lämplig person där kanske.

Koppens innebandyblogg är äntligen uppdaterad. Han tycker som mig angående Pixbo och publikligan.
Pust, snart har jag skrivit 650 inlägg på min innebandyblogg...

Ikväll är det mer innebandy... IBK Dalen vs AIK... de ni. -27 grader men en het match, sist vad DPå bortaplan vann Västerås i sudden med 4-3. alen nära. FCH vs Sirius visas på webben, alla kan alltså följa SSL ikväll. Lyx!

Igår vann Västerås över Järfälla, jär kommer en bild från matchen signerad Kenneth Stignerus 

Tänk om... man kunde vända på tabellen... med vissa undantag.

Grattis Stefan Hedlund, nybliven förbundskapten för USA.

Uppdaterar: Här är en länk till en annan webbsändning (tvnynas.se), mycket skoj intiativ. Bloggkollegan Selles spelar i Storvreta ungdom, i matchen på webben mötte de Nynäs.

Från en innebandyblogg nära dig /Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Magnus Augustssons analys - länksamling

2010-01-06 @ 16:40:21
ALLA KRÖNIKOR FINNS INTE MED HÄR:
Augustssons analys publiceras varje måndag i tidningen och brukar komma på nätet under dagen eller på tisdagen. Expressen inte lagt ut alla...... tyvärr. Fram till i mitten av januari hade Magnus Augustsson skrivit 17 krönikor för Expressens räkning, endast 6 (eller 5) hade då lagts ut på nätet. SYND, Augustsson lockar läsare! Eventuellt har jag missat en av de som publicerats på webben. Innebandyns huvudsponsor skriver verkligen inte mycket om innebandy...  men tack för detta:

LÄNKSAMLING:

Om "Aga" (expressen.se): Har ett SM-guld och tre VM-guld. Gjorde otroliga 91 poäng på 58 landskamper. Räknas som en av världens bästa innebandyspelare genom tiderna. Nu är han innebandyexpert i SPORT-Expressen

LÄNKAR till Magnus Augustssons analyser, "Aga"  är innebandyexpert på SPORT-Expressen.

4 april
Augustsson om semifinal två i SSL

23 mars 2010
Augustsson: "Varning för Falun"

9 mars 2010
Augustsson: "De går till semifinal"

7 februari:
Ingen krönika

1 februari 2010
Augustsson: "Domeij är Umeå Citys frälsare.

25 januari 2010
Augustsson: "AIK upprör och berör"

18 januari: 
Augustsson: Låt er inte luras av Warberg
 
11 januari:
Augustsson: Hellgård och Jihdes comeback bortkastad

4 januari 2009
Augustsson: Täby blir AIK:s utmanare

21 december 2009:
Augustsson: Hellgårds dominans är ett minus

23 november 2009
Augustsson: Umeå för litet för två elitlag


Detta inlägg kommer att uppdateras med jämna mellanrum. 

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Verkar som jag slipper Jihde-tröjan i Globen

2010-01-06 @ 01:03:17
SM-guld, Jihdes sista matchDet verkar som jag inte behöver fixa någon Jihde-tröja att bära i Globen. Skrev ju att om han gör comeback skall jag bära en sådan tröja. Mitt "vad" gällde comeback i SSL. Niklas Jihde och Anders Hellgård ser ut att hamna i ettan. (När jag först läste det trodde jag det var ett skämt. Vem kunde tro att "de främsta" skulle spela ihop igen. 

På tal om
ettan.... om Stefan "Heda" Hedlunds lag avancerar så är det inte förrän till 10/11. Tänk om Linköping går upp i år... snacka om merit för Stefan Hedlund. Det var väl bara två säsonger sedan han tog Västerås från ettan till finrummet.

På tal om Västerås, imorgon spelas en het match... Järfälla mot Västerås... Något av lagen kommer att gå om City i tabellen... iaf för en dag. På torsdag spelar City match, tar de en poäng så slipper de jumboplatsen. Det är minst sagt jämt i botten av tabellen. 

500 lag i Storvreta cup... 450 i Gothia, jag som trodde att Gothia var större. Undrar hur många lag vi skulle kunna få i hop i Umeå.

Har jag tråkigt? Mm, det kan man lugnt säga... jag har fått order om att hålla mig inne till torsdag p.g.a kylan. Jag längtar... -25 ikväll och myggfritt.

Om mig: Ikväll har jag haft en romantisk kväll med VP *ironisk* ... 2,5 timmes arbete för att få till fläkten i köket där det blivit tätt och kondensen frusit till is. Det var bara tur (eller något) att jag öppnade luckan och tittade, det gör jag ju bara när jag ska ställa om till sommar/vinter. 

Hur funkar man egentligen? Jag är medveten om att man ska rengöra luftfilter, värmeåtervinnare, dropplåda två gånger per år. Vet inte när jag gjorde det senast... typ tre år sedan jag tog hela systemet. Fettfiltret måste man ju ta... men det andra, som man inte ser är lätt att hoppa över om man är en sådan som jag. Vilka ursäkter man kan hitta på.

BILD: Kenneth Strignérus

Undrar varför Uffe i Umeå har slutat hälsa på mig... och svara på mail. Förstår verkligen inte... det ska ju mycket till innan man slutar hälsa på någon... i min värld. 
Uffe: Vad (eller har jag gjort något) är det för fel? Om jag gjort något fel vill jag gärna veta det. Ja, nu vet du det.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Inte bra Warberg... och inget nytt, de där har ju Bodén sagt förut

2010-01-05 @ 11:35:45
(har uppdaterat inlägget, lagt till lite... men lagt ut hela originalet i RSS... )  
Om innebandy: Inte bra... Warbergs förlust  igår och det sätt man förlorade på bäddar för att WIC kommer att vilja piska Umeå City. Lyssna på intervju (YouTube) med Mathias "Bult" Larsson om hur de ska tagga upp. "Det gäller att göra en bra träningsvecka kötte på varandra så fliserna ryker"
Niklas Wilhelmsson: Det är Umeå som får sota för detta (?).
Bult: Det kan du vara lugn för.
Det bådar inte gott....Gissar att oddsen på att Wic tar hem matchen i helgen kommer att vara...
Jag tror och hoppas att Umeå City längtar till söndag, att möta Warberg är alltid kul... de har man ju hört förr. Det går att slå Warberg, ingen snack om det. Tagga City!

Tänk att Peter Kokocha pratar om förspel i en TV-sändning...  "snyggt förspel" sa han. Haha. tänk att jag la märke till de orden... säger mer om mig än om Kokocha *ler*. Jag la ut ett inlägg om "snyggt förspel" i min logg på Facebook... det blev en del kommentarer. Vissa "ämnen" lockar mer än andra *l*.  

Just det: Stort grattis Brottman och Falun, rätt lag vann. Vilken kväll det blev för Albin Glad... hela laget verkade glada efter matchen, med all rätt. Gotta er åt segern!
 När Bult i sin blogg idag kommenterar matchen så handlar det mest om hur dåliga de själva var... men också i god Hallands-ton: Man ska inte ta udden av Faluns seger med att bara säga att vi var dåliga.
Nä just det... Falun var värdiga vinnare. Danne Bron Sundbom har sagt "det är alltid svårt att vinna över SSL-lag" och så är det. Vi pratar världens bästa liga. 

Den 23 november skrev jag ett inlägg... länk längre ner... sär finns bland annat länk till det VK skrev redan 28 april. Hur kan man skriva en artikel som redan gjorts av konkurrenterna för typ ÅTTA månader sedan.
Vad som är nytt i dagens artikel på VF? Det är nästan en kopia av det som skrevs i våras...
Magnus Augustsson har skrivit det i sin krönika. I dagens VF låter det som om VF:s sportchef kommit med något nytt...
" Den 21 november tyckte VF-sportchefen Niklas Westman att en sammanslagning mellan IBK Dalen och Umeå City IBK vore det bästa för innebandy-Umeå.
Nu får han medhåll av två tunga länsprofiler. Nämligen Peder Boden och Umeå Citys sportchef Leif Nordin"

Joakim Bålfors, journalist på VF kanske inte hade gjort någon faktainsamling innan han skrev.
I mitt inlägg i höstas skrev jag om Aga och det Bodén sagt tidigare. Inget nytt under solen...
Jag vet fortfarande om jag tycker att en sammanslagning vore bäst för Umeå.

Matilda Holmbom blir kvar i Skellefteå... jag vet att Balrog hade hoppats få henne tillbaka. I Skellefteå gör veteranen Frida Eriksson comeback. Gissar att klubben är överlyckliga över att få in mer rutin. Holmbom och Eriksson... inte illa.
 
Himmel vad jag är less på att vara hemma, jag är piggare men har svårt att komma igång och göra något. Tur att jag har en innebandyblogg *ler* och att det finns innebandy. Har sett Pixbo-Caperiotäby, Warberg-Falun, nu väntar Dalen vs AIK på torsdag och så City vs Warberg på söndag. Lyx! Jag tror jag skall se matchen mellan Storvreta och AIK idag... jag hann inte se den klart tidigare. Nörd? Men vad ska jag göra då... inget att se på TV på dagtid.
-20 just nu... och det ska bli kallare... Kom på att jag ska lägga ut kidzens illaluktande benskydd och fotbollskor på balkongen. Det är svårt att få bort lukten men -20 har hjälpt tidigare. När de spelade hockey la jag underställen i frysen efter tvätt, det funkade.

Någon som vill hjälpa mig att göra om designen på min blogg? Maila.
Är vi förvånade? Innebandy.se...."Server Error in '/' Application. Exception of type System. OutOfMemoryException was thrown". Ska det vara så svårt att få sidan att fungera?

UPPDATERAR 12.53.
Fick tips om Göranssons krönika på innebandy.se... vi är av samma uppfattning när det gäller gnäll på domarna. Läs hans krönika, och mitt inlägg "inför nolltolerans mot domarna"

Läste just Kimmos blogg... Ett  inlägg där han utmanar sig själv, efterlyser grävande journalistik... mycket läsvärt!  Ingen media spekulerar i eller ens frågar varför vi förlorar, varför den eller den är helt ur form, vilka som bråkar med vem, eventuella förstärkningar, eller vilka tränare som skall sparkas.
Jag säger inte att det behövs, men hade jag varit utomstående hade iallafall jag undrat mer än det jag läser i tidningen eller på webben idag.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Missuppfattade Jihde, och om kritik av Egebrant

2010-01-04 @ 18:17:58

"Din innebandyblogg skulle vara bättre om du var kort och koncis i dina inlägg", ord från en läsare. Jag håller med, men lyckas sällan trots försök. Här kommer ännu ett långt inlägg.  
Innedandyblogg *ler*:
Alexande Egebrant har fått ta smällar efter incidenten med Peter Sjögren... Jag håller med alla som menar att domarna borde ha agerat. Det är ok att kommentera händelsen men inte gå till personangrepp vilket är lätt till. Oj vilka uttalanden folk har gjort i olika forum, Å andra sidan… det är lika lätt är det att hänvisa till att personen är en trevlig person utanför banan som någon typ av försvar. Att vara trevlig utanför banan hjälper inte, man är elitspelare...
Det finns anledning att se ett övertramp mot en målvakt allvarligare än t.ex Henrik Olofssons fula påspringning av Rasmus Sundstedt.
Patrik Jansson, målvakt i AIK markerar detta i sin blogg. I alla andra idrotter är ju målvakten helig, vad hände med innebandyn? All heder åt Jansson för de orden.
När man hör vad folk säger eller läser på nätet så... erfarenheter och lojalitet styr.
Texter om övertrampet:
Rune Engström i sin blogg  har en annan utgångspunkt än "AIK:arna". Jansson tror att incidenten var oavsiktlig, det gör inte Rune. Niklas Jihde förmildrar med hänvisning till skadan ”farligare än så var det inte”. Men varken Jihde eller Jansson tycker att övertrampet var ok. Det finns både likheter och skillnader, det behöver inte innebära att någon har fel... alla har olika glasögon. Länk till Jihdes jidder,
Kontentan: Eftersom all kommunikation handlar om sändare och mottagare så blir kritik sällan "rättvis". Det man ska komma ihåg att alla människor skall behandlas med respekt, även om deras handlingar inte är okey.

Egebrant själv påtalar i HN att han tappade balansen, "Jag trampar runt backen (Jimmy Lindblom), får en lättare knuff i ryggen, tappar balansen och tar tag i det jag får tag i. Det var inte alls meningen att dra av masken på Sjögren och avsiktligt skada någon". Jag såg Egebrant här i Umeå i höstas, han skötte sig prickfritt. Har tidigare skrivit att han skulle behövas i Dalen eller i City.

Nytt ämne:
Läste Jihdes jidder (se länk ovan)... jag hängde inte med i tänket. Fysiskt spel hockey vs innebandy...  det går inte att jämföra. Citat Jihde: Jag har förmånen att få stå en meter från rinken och mitt emellan lagens bås. Det är superintressant att följa det som sker på så nära håll. Det pips nästan ingenting. Istället smälls det på och blodet forsar från spelare, som snabbt sys ihop för att så snabbt som möjligt kunna komma tillbaka och levererar ute på isen. Det handlar om laget - och att vinna matcherna.
Hockeyspelare har skydd... dessutom är hämnd ett vanligt inslag i sporten. Har levt väldigt nära den sporten på olika sätt. Det pips kanske inte i hockeyn men proppas.. Jag gillar också tuffa närkamper i innebandy… men p.g.a att spelarna inte bär skydd så…
Mer om pipande:
Jag är för snäll i min blogg, att jag borde såga mer, har jag fått höra...  Mm, men jag skrev ett utkast som i gränslandet mellan kritik och sågning. Det handlade igen om Jihdes jidder... Varför kasta sten i glashus, tänkte jag. Tack vare en vän fick jag upp ögonen för att jag möjligen kan ha  missuppfattat det han skrev. Förklarar nedan:

Mitt utkast innehöll ett citat, som kan passa trots att jag tänkt om. Eftertankens bleka krankhet? ”Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över” (William Shakespeare, ur Hamlet).

Niklas Jihde skriver att det pips inom innebandyn... hm, som om han inte gjorde det tänkte jag. Jag läste krönikan igen, det finns mer än ett sätt att tolka den.
Mr Innebandy gör ingen hemlighet av att han själv inte varit någon ängel. Idag står han på sidan av banan...  och skäms lite för hans egna tillkortakommanden. Många har kommenterat hans gnäll på domarna, ibland var kritiken överdrivet. Han pep titt som tätt både när det smällde i närkamper (som han i krönikan efterlyser) och när han fick ett frislag emot sig, Jihde hade en del snack med domarna...  Med bakgrund av detta tyckte jag han var ute på hal is.
Han fick höra att han gnällde, dels för att han var en person i rampljuset, Misstagen/bristerna märks... Sedan är det ju så att spelar man i landslaget och titlar förpliktigar. Är man dessutom spelare i AIK så väcker det känslor. Undrar om inte sågningen av Egebrant också påverkas av ovanstående. Förtydligar, inget snack… Egebrant gjorde fel.

Angående gårdagens inlägg... glädjande nog var det fler än jag som tyckte att det var okey att betala för livematchen. T.o.m. en av kritikerna återkopplade... ett bevis på att man måste testa innan man sågar. Fick ett SMS "Briljant Tv-sändning, Aga enorm. Kommentatorn skicklig. Kameravinkeln mumma". Jag hoppas att beröm kommer fram till de som ansvarar för webbsändningarna, och till de som tagit initiativet.

Annat:
- Stax innebandy på TV, lyx. Jim Carnestam intervjuas om matchen på innebandy.se.  
- Warberg vs Falun. Wic har typ 100 personer som jobbar under matchen... har ju fått en inbjudan till valfri match, hoppas verkligen att vi kan göra den resan. Iofs är det ju inte jag som skall se och lära... tror många aktiva skulle kunna se och lära av Wic.
- Läs gärna Sebastian Nurmis krönika om mellandags matcher, intressant läsning.
- Rättelse: Jag skrev att jag skulle se Dalen vs AIK på onsdag, men matchen spelas ju den 7/1 = torsdag. Tur för bortalaget, på onsdag skall det visst bli -25 eller kallare.
- Just nu lägger IBM fokus på SDF SM. Superbra jobbat, men jag saknar artiklar om elit.
- En nyhet värd att skriva om är att Fredrik Holtz är skadad... han blir borta flera veckor.

- Jag hoppas Olof Schäfer stannar i Umeå City, de behöver en måltjuv till. Att ha släppt in 90 mål är ingen katastrof, det är så lätt att fokusera på det. Dalen som ligger bra till i tabellen har släppt in 87, Balrig på plats 8 i tabellen har släppt in 96 mål. Nu handlar det för City om att göra mål, då behövs Schäfer. Full fart framåt!
- Det här inlägget tog lång tid att skriva. Har har känt mig yr ett par timmar både igår och idag. Inte bra! Problem med balansen och synen. Jag har lovat att besöka en doktor om det händer igen. Just nu känns det bra... Det är svårt att se på Tv om man har synbortfall... *ler*.  Jag har inte kunnat se på Tv, eller titta på dataskärmen om jag inte hållit för det ena ögat. När det varit som värst har det vara varit att blunda. Intressant för er att läsa, eller hur? *ironisk*

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

De borde ha sagt att Magnus Augustsson skulle vara med

2010-01-03 @ 22:23:55
Vilken match, innebandy på webben... Av flera anledningar trivdes jag framför datorn... Caperiotäby försvarsspel och jag gillade det jag såg,  Riktigt kul!

Sedan Magnus Augustssons jobb som expert... mycket proffsig! Tänk om folk hade fått veta innan matchen att Aga skulle ses och höras i rutan, det hade kunnat bli ett dragplåster. (Uppdaterar: Det var inte kritik mot de som jobbar med webbsändningarna. Jag fick genast ett mail om att det kunde uppfattas så. Tack för feedback). Innebandyprofiler ger bra reklam...
Det är helt klart värt att logga in och se matchen i efterhand för den som missade livesändningen. Det var skönt att man slapp höra tjatet om Caperiotäbys konstiga sätt att spela. Observera att orden ovan inte är ett citat, en högst personlig tolkning i alla möjliga sammanhang.
Aga verkade både förstå och gilla det han såg. Det var intressant att lyssna på honom, höra hans analyser, han både förklarade, tyckte.  t.ex. kunde han formulera vad han tyckte att lagen skulle ändra på. Han pratade om Caperiotäby i SM-final, intressant. Aga verkade vara skeptisk mot Pixbos nya spelsystem tänkte jag vid vissa kommentarer... Jag kan ha fel *ler*.

Några spontana kommentarer:
Nothén är en intressant spelare. Pixbo gör en bra första period enligt mig, sedan är det inget att säga om när man förlorar mot ett topplag. Pixbo har åtta nya och unga SSL-spelare.. det ska bli intressant att följa dem i framtiden. Laget har potential och Vidar vill verkligen föra Pixbo tillbaka till toppen. Deras sista mål... snyggt!

- Jag tycker man ska uppmuntra alla som gör bra saker för innebandyn, därför credd till innebandyn i Göteborg. Grattis till världsrekordet, vilken succé.
- Helsingborgs Nede är skadad, en spelare som behövs. Knäskador är tråkiga historier.. han blir borta två månader säger man i FCH... hoppas för deras skull att det inte tar längre tid.
- Fundering... Magget har inte skrivit om AIK:s syn på anmälan mot Egebrant, det tycker jag är på sin plats. Båda parter borde få komma till tals. Det är ju inte alla som läser på AIK:s hemsida.
- Den 7:e blir det innebandy igen... Dalen vs AIK, en match jag inte vill missa. Eftersom jag är piggare nu tror jag att jag kommer mig iväg.
- Blogg-verktyget är kasst idag, funkar inte alls i explorer. What? Det går lite trögt även i Firefox, men det går iaf. att publicera inlägg.
- Innebandyblogg: Både Gittan och jag har skrivit två inlägg idag... skoj! Jag kommenterade hennes första inlägg, jag var inte den enda. Intressant läsning!
- Hade tippat 6-9 idag... är en usel tippare.

Var detta inlägg kort nog Peter? *ler* 
Till sist: Det var kul att se dig Koppen.

23.30 Uppdaterar: Bara så ni vet... Jag har uppdaterat inlägget en del sedan jag publicerade det... det ska man inte göra utan att markera ändringarna. Idag blev det så ändå.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Pixbo vs Täby -högt i tak -det är innebandyn värd, del 1

2010-01-03 @ 11:50:06
Inlägg nummer 644 på min innebandyblogg. Del av inlägg jag skrev igår. Det är olikt mig att inlägg tar så här lång tid tid... brukar bara zappa ur skallen. Väntar med delar av utkastet.

Webb-tv: LÄNK
Det är verkligen ett lyft att man kan se matcherna på nätet, att det kostar  tycker jag är helt ok... priset är ok. Nu får vi alla chansen att rösta med fötterna... Tänk efter lite...
Jag vet inte hur SEI tänkt göra i fortsättningen... de får väl testa sig fram, det är ju alldeles nytt. Hoppas att vi kan ha högt i tak. Webbsändningarna är innebandyns baby *l*. 
Varför reagerar en del på att vi förväntas betala... tar ett dåligt exempel.. sändningen var gratis... När IKEA började ta betalt för papperskassarna... då höjde jag på ögonbrynen. (mm, dåligt exempel, men det bjuder jag på).  
Webbsändningarna ska kosta tycker jag, men jag kan ha fel... innebandyn är värd att betala för, det måste vi tro på och visa. (Men jag tycker att koden borde gälla under 24 timmar... strular tekniken och folk måste betala två gånger är det risk att man inte vågar eller vill se nästa match).
Under åren har det i olika sammanhang kommit fram att det finns folk som aldrig skulle betala för att se en innebandymatch... Sorgligt! Precis som det skulle vara en merit att aldrig ha betalat för en innebandymatch/event. Ett sidospår:
Sedan behöver man ju inte överdriva och betala för matcher som man jobbar på... typ.
Tänker... Bara för för att man en gång spelat eller på annat sätt hållit på med elitinnebandy betyder inte det att man för alltid... ja, ni fattar. Det där med innebandyns bästa... alltid klurigt. Dessutom... det är ju inte konstigt att vi resonerar på olika sätt... vi är ju olika, tänker olika. 
Tänk om alla vi innebandyälskare bjuder en vän på ett inträde, eller iaf "tar med" en vän... Då har vi vips ökat publiksiffrorna.   
När bjöd du en vän på innebandy senast?

Imorgon en speciell match mellan Pixbo vs Caperiotäby som sagt, en match Caperio vinner. 2,90 3,20 1,70... 2,75 5,50 1,80 ...
2,65 6,00 1,77 oddsen börjar se mer och mer lika ut på de olika spelbolagen. Någon annan som märker skillnad?

Hoppas att många passar på att se matchen ikväll, både på plats och på webben.

... igår var huvudet fullt av annat, fick inte till mitt inlägg... Är trött på mina bihålor... ska inte ge någon närmare beskrivning. Läsarna måste vara trötta på mina inlägg om influensa, förkylningar, feber och nu bihålorna. Nu måste det ta slut. Hade inte hört talas om Sinova ett naturläkemedel, köpte det på Apoteket igår em. och vilken skillnad. Varför sa sjukvårdsuplysningen inget om det? Jag frågade ju om det fanns något receptfritt i stil med Rinexin. Hur som helst.. trycket i huvudet lättar och elandet kommer ut. Läs inte detta: Köpte en näs-skölj... grymt bra! Hoppas dessa ord kan underlätta livet för någon annan... har ju haft bihåletäppa i en vecka... Kanske LÖSER *ler* det sig nu.
Veckans citat under en het diskussion med en av tonåringarna: "Man kan nästan tro att du snytit ut hjärnan mamma".
Det är roligare om man har kul!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

dagens text ... man får finnas ändå

2010-01-02 @ 01:34:10
Återkommer till innebandyn när det står "som vanligt" i pannan på mig. Just idag... inga rolig/klok eller spydigheter från mig.
Man får finnas ändå...
Set att det varit en massa aktivitet på min blogg och kommentarer... återkommer... Fyll gärna på listan med plus och minus för 2009 eller varför inte några punkter på en "förväntningarlista" för 2010. Bloggen är er!
Har haft en TUNG dag... kom att tänka på den här texten... ger den till mig själv och till min vän J som haft en tung höst. Efter regn kommer oväder, eller hur? *l*
Gillar inte att lyssna på den här låten egentligen, men med texten framför mig så... blev den kvällens... text.

ANDAS GENOM MIG (Uno Svenningsson)

Finns det något skönare
än dom steg som leder bort
från allt mörker, all tristess, ideal byggda av luft

Livet kan vara mäktigt och stort
det kan vara svart som sot
men dörrar kan öppnas från oväntat håll
som du aldrig trodde fanns


Långsamt stiger din sol
in genom fönstret
någon vill se att du finns
att du stannat kvar

Vad du än gör och vad du än tänker på
var du än finns, berätta hur du mår
det finns alltid någon tro det eller ej
som bara vill lyssna, bara vill finnas för dig

Hey, andas genom mig
andas här med mig
låt solen hitta dig

Spruckna läppar söker tröst
vem ska värma ett fruset bröst
höj din röst mot tystnaden
du är värd varenda sekund

Livet är ständigt på väg i förändring
man behöver inte alltid vara stark
man får finnas ändå
(slut citat)

Var glad att du är du, att vara jag är ingen höjdare idag. Man får finnas ändå. Hade planer på att åka till Ö-vik på Paradiscupen som en av bonusarna ska spela... stannar hemma då bihålorna bråkar. Hur kan man vara sjuk i fyra hela veckor under mindre än tre månader. Man får finnas ändå... men inte är man någon vidare tillgång. Imorgon (fast det är ju redan lördag) är en ny dag. Man får finnas även då...

 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.