->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

City i topp, förlåt Hyvärinen och ranking

2010-09-27 @ 23:26:26
- Christian Hjort ligger (igår iaf) trea  poängligan... Innebandy är verkligen förutsägbart (skojar)

- Mattias Mattssons "är du grinig?" till Erik Svensson följde med oss hem igår (Gammliahallen)... repeterades väl en sådär en sju åtta gånger i bilen. Tack Mattsson. Är du grinig? Är du grinig? Hoppas kidzen glömmer det snart.

CONNYTOMBOLA?...innebandy IGEN. I TV möttes "Nya Pixbo" och Caperiotäby, hoppas verkligen att folk hittade till TV4-sport. Ju fler som ser, ju lättare har innebandyn att få sponsorer med mera. Allt hänger ihop... 
Eftersom jag fick veta innan matchen att vin möglar i dunken väljer jag att inte gå in på detaljer. Tack för underhållningen! Är det problem att folk åker minibussar till Göteborg???? Och tar ut laget i tombola... måste ringa TV4-sport o fråga.
TIPS: Pixbo skulle leda med fyra mål efter första skrev jag som ICKEEXPERT på Rune Engströms blogg.... så här skrev jag: "Caperiotäby har ett bättre lag men är trögstartade i TV-matcher och i början av säsongen. Trots att Hyvärinen är tillbaka så… Pixbo vinner med 7-6. Inför andra leder Pixbo med fyra mål… ”

Det hade kunnat stämma om Finska landslaget inte varit där... aaaah. Rickie Hyvärinen for president. Jag fortsätter att tro på Johan Edlund, tror Koppen gör detsamma (har gjort). Johan Edlund kan...sluta byta klubborna och KÖÖÖÖRA..... hans år?  bara fetäg!

Min "officiella" ...drömfemman" gjorde 18 poäng den här omgången... ja, ja. Tur jag tog med Eric Björk. Uppdaterar tisdag... 28 poäng när jag tittade ordentligt. DET är inte så illa.

VANANS MAKT. Överallt, både säger och skriver folk Täby... även i media. En hel säsong har man haft på sig att vänja sig... Vad heter laget? Nåja, skall jag säga som fortfarande inte kommer ihåg att Jimmy Lindblom heter just... Lindblom. Camilla Jordansson... fick fundera i höstas... aha, nygift. Hon leder hur som helst poängligan... 

Det där med tabellen i börja av säsongen, när tabellen dessutom haltar. Kul läsning. Även förbundskaptenen Kent Göransson kommenterat det i sin blogg. Dalen och Umeå City... 2 och 3:a just nu.

IGÅR. Såg bataljen mellan Umeå City och Sirius igår. Jag gissar att Sirius var favoriter, de inledde också bäst men...
Tio minuter in i andra kom de viktiga... två mål på en minut av City.
City hade kunnat vinna 2:a perioden med mer än 5-0. Sirius blev totalt utspelade, tappade helt... eller något i den stilen. Att Sirius bytte målvakt kändes märkligt, Micke karlsson fick lite och ingen hjälp av sitt lag. Det var inte hans fel att Cityspelarna släpptes fria. En 1:a av Magget... ja, ja.

City gjorde det bra, det är matcher som de här de skall vinna. Det ser ut om några spelare växt sedan förra året. Spelare som av innebandymagazinet fick låga betyg. Hoppas få återkomma när jag sett fler matcher... och att City fortsätter att rulla boll men att vissa slutar med att "rensa in" mot eget mål. Jobba!
Nu har City två vinster, det gäller att inte ha övertro på sig själv...  det går fort på parketten, för fort även för City känns det som ibland. En av spelarna i City som klarar tempoväxlingar är Erik Forsgren. Bra det!

Stort grattis Dalen!!! Tre poäng med sig hem från Skåne, trots att den resan var dubbelt så lång som den Sirius gjorde igår så... var Dalens garanterat roligare. Umeå bjöd på strålande sol, Siriusspelarna värmde upp med fotboll i solen... i t-shirt (?) Sedan skrev journalisten från unt.se om City vs Sirius;  "innan de i buss började rulla E4:an söderut – bort från det mörka, höstkalla, norrländska förlusthelvetet" (unt.se)

ANDRA ÖGON. Angående gårdagens match.
För första gången i livet har jag sett en lista med de snyggaste spelarna på plan. Skriven av en 14-åring... Positivt kommentar under matchen var: "de springer för fort. Jag hinner inte se" *ler*
Kunde inte låta bli att läsa och så här tolkade jag den. Sirius kan glädjas åt att ha Micke Karlsson, Johan Eriksson jr (snyggast på plan) och Patrik Strand i kategorin "kanske" och snygga. Good look och "kanske" i City: Andreas Tuomas, Mattias Mattson, Stefan Lindberg - Dellsand. På Reinholdt stod det nog "snyggast frisyr".

Någon som vill veta vilka de snyggaste spelarna var ikväll... ring Veckorevyn. Det där är inte mitt bord, och inte tippa resultat heller. Nåde den som tittar på 14-åringen... fridlyst! Hörde innebandykillar på stranden prata om henne i somras... Glöm det!

Sov gott. 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Pixbo, Anderberg och Emelie Björklund

2010-09-26 @ 10:47:52

Det är helt underbart med innebandy, igår MÄRKTES det att säsongen är igång. Råkade som jag skrev tippa på IBF Faluns hemsida... det engagerade en och annan.Kände mig aningen malplacerad.... Stefan Edberg, Robert Schultz och så mitt tips, en bloggare från Umeå
Nåja, när Monika Lindqvist assisterat Laura Mertsalmi till 1-3 blev jag uppringd från hallen och totalt sågad för mitt tips, ha-ha... Underbart med detta engagemang. . Så tokigt var det inte, så här skrev jag:

"Själv hade jag tänkt säga oavgjort men... Falun har hemmaplan och tar chansen. Framtidens Kristoffersson (?), Emelie Björklund blir matchens utropstecken. Om inte i den här matchen så under säsongen och i framtiden. Emma Lundmark är självklart en nyckelspelare, Sveriges bästa back? 5-4 som sagt"

Det är bara att tacka innebandyguden... de som var på plats fick se en blivande landslagsspelare i Emelie Björklund.  Förutom sina 3 mål hade hon två ribbträffar så... framtidens stjärna. Efter matchen ett SMS "Varför spelar Björklund inte i U19" . Mitt svar kommer här: Kära läsare, det är inte bloggare som tar ut landslaget, ring Marcus Holm. *ler*
Succédebut av Emelie Björklund, skriver DT. 
 
Tillbaka till mitt tips "hade tänkt säga oavgjort" ... men varför sa jag inte det då? Det blev faktiskt 4-4 och så vann Täby i Sudden.

På många andra sätt var det innebandy igår, blev oplanerat ensam på kvällen. Oxfilén var bara snack... Istället hängde jag vid datorn, ganska skönt.  Mycket cybertugg blev det. Men innan dess... var i Vildmannahallen.

DAMETTAN. Matchen mellan Umeå City och Sala Silverstaden i division 1, norra. Föräldrajobb i entrén... Kändes märkligt att lag som spelar dubbelmöten går runt på så lite folk. Tror City hade tjänat på att använda fler spelare, mer tid... så att säga... Ett utropstecken i Umeå City var målvakten, Karolina Edin. Elitserie-kompetens? Vad säger experterna?
Sala vann rättvist med 7-4. Härligt att se Helena Lundqvist igen... och så Madelene Backlund som verkligen inte gjorde någon besviken. 

- Ja... än en gång konstaterades att jag låter yngre när jag skriver än vad jag ser ut. Har vi gjort klart det nu?

- Vaknade 06.30... en söndag... Brukar aldrig vakna så tidigt utan väckarklocka Tack! Nåja... Siriusspelarna klev upp ännu tidigare, avfärd 05.00... de borde vara i Umeå 14.00. Matchen mellan Umeå City och Sirius startar 16.00. Det är lite olika förutsättningar beroende på vilket lag man spelar i. Det finns många hjältar.

- Umeå City vann stort mot Mora, nu är det ny match mot Sirius som... har varningstriangel. Citat Magnus Anderberg (länk till hans blogg på Helsingborgs dagblad) som har erfarenhet:  
"Ingen i hallen ska ta någonting ifrån Sirius för ett perfekt genomförd match, men ingen ska heller tro att vi tänker låta resultatet påverka oss när säsongen går vidare imorgon" (slut citat HD)
Helsingborg är taggade och Dalen får se upp... I HD skriver man att FCH vill ha dubbel revansch. 
   
- "196 cm Anderberg" skriver att man kan läsa om Umeå här på min blogg, och tänk om det är någon av HD:s läsare som vill ha lite tips här... ajja: Peder Bodén tyckte att resan till Helsingborg var låååååång:). 

- Det finns flera intressanta matcher idag, FC Helsingborg vs Dalen är en. Känns ändå som jag bor på rätt ställe som kan se City vs Sirius. 

- Har utsett veckans kommentar "Domsluten skall vara så tydliga att till och med Ingrid i Umeå förstår" Livscoachen har talat, bra sagt!

- Tränar mig på att inte skriva så långa inlägg.... jobba Ingrid.
 


Rapporter från andra matcher kom... love it! Bjuder på ett matchreferat från en plastälskare på plats. En person som borde skaffa en blogg?? Eller skriva om innebandy på någon klubbsida/innebandysajt. Tack vännen!      

MATCHREFARAT FRÅN PLATS. 
Djurgården kallade det för världspremiär, inte alla "nykomlingar" som använder det uttrycket inför debuten i Elitserien. Ett Djurgården som på pappret ser ut som en bättre och starkare upplaga än Balrog gjorde under fjolåret. Premiärmotståndare var Pixbo, detta Pixbo som jag tror tar sig till slutspel ganska enkelt och väl där har man en trupp som kan gå långt.

Djurgården fick en drömstart och det unga nyförvärvet "Mallan" likaså när hon enkelt kunde skicka in 1-0 efter en öppnande passning från Emelie Lindström, detta efter 30 sekunders spel. Den första perioden var sedan spelmässigt jämn och slutade 3-2 till Djurgården. 3 mål av unga nyförvärv i  hemmalaget och 2 mål i pp av gästerna. Tror dock att Pixbo inte var helt nöjda med den första perioden, inget mål i spel 5 mot 5 men 3 insläppta.

I den andra perioden såg det ut som om Pixbo skakat av sig resdammet och såg betydligt aggressivare ut medans Djurgården tappade både tålamod i anfallsspelet och positioner i spelet utan boll. 6 min in i perioden så hade Pixbo vänt matchen och det helt välförtjänt. I ledning med 4-3 så fick också Pixbo 2 chanser i pp och lika skoningslösa som man var i spelet 5 mot 4 i den första perioden var man nu och gästerna vinner perioden med 4-0.

Att Djurgården skulle komma ut som ett nytt lag i den tredje perioden visste alla, även spelarna i Pixbo som redan från minut ett såg ut som om dom önskade att matchen var slut. Man backade hem och började vända spelet med långa bollar mitt i banan. Och man skapade ett par vassa lägen samtidigt som man höll tätt bakåt. Djurgården malde dock på och reduceringen kom allt närmare. I PP kom så målet som hemmalaget behövde för att få ännu mer energi.

Djurgården fick ännu en möjlighet i PP men lyckades inte krypa närmare i resultattavlan. Istället så kom nästa Djurgårds-mål genom en mycket snabb spelvändning och Lisa Lundin tryckte snyggt in bollen när man kom 2 mot 1.

En tanke som genast dök upp i mitt huvud var: Vad höll Pixbo på med där? De var i ledning och hade spelat ett riktigt bra försvarsspel i hela perioden men helt plötsligt fick alla för sig att sticka upp och avgöra matchen. 5-6 och i mina ögon en ren bjudning från bortalaget, samtidigt en rättvis utdelning efter ett stort tryck från Djurgården. Pixbo lyckades dock segla segern i hamn efter att det stormat rejält de sista minutrarna av matchen.

Rättvis Pixboseger? Ja.
Två lag som kommer att gå till slutspel? Ja.
En bra premiärmatch? Ja
Bäst i Djurgården: Emelie Lindström.
Bäst i Pixbo: Johanna Dahlin
Matchens ris: Djurgården borde ha fler nycklar än att bara ösa in bollar på mål när man jagar i underläge. Spelarmaterialet för att spela sig fram på andra sätt har man definitivt.
Matchens ros: Pixbo effektivitet när Djurgården hade spelare i utvisningsbåset, 4 mål gjorde man då Djurgården hade 4 spelare på banan (ett mål kom i spel 4 mot 4).
 //MatchreferatFick även denna sammanfattning... av en person som innebandysverige skall tacka gudarna för att han inte är skribent:).
Pixbo anförda av Teres Persson var grymt effektiva i num överläge denna afton, spelet böljade dif var lite vassare i period ett,men i andra ryckte pixbo fram till en stor ledning, dif gick ner på folk i tredje å skapade oxå ett bra tryck mot pixbos case, man närmade sig sakta men säkert, med lite tur hade man kunnat kvittera, sammantaget en jämn match,där pixbo var något effektivare. (slut citat)

- tar tillbaka det där med ickeskribent. Man fattar ju exakt!

- Hermine Dahlerus i kvällspressen, mer sånt...

- på måndagkväll vet jag om jag valde rätt "drömfemman" ...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Drömfemman i SSL

2010-09-24 @ 14:23:10
INNEBANDY. Kul initiativ... Kolla in sajten drömfemman 
Man får tänka till, det är femman... de spelare som gör mest poäng. Och de målvakter som släpper in minst mål. *klurar*.  Byten av 3 spelare per omgång... det gäller att tänka till. Max 1 200 000 cyber-kronor att dribbla med.

Funderar om jag ens vågar utmana någon *l*. Återkommer.

Var kanske otydlig i instruktionerna, inte Edbergs fel isf. Frågade honom på skoj. Har ett par andra på ingång... Så här ser Stefan Edbergs drömfemma ut inför OMGÅNG  2.

Väldigt ambitiös som vanligt. Hans lag blev lite väl dyrt:)

MV: Henrik Quist LINKÖPING -duktig, stabil i ett lag som kommer göra det svårt för Balrog att göra mål

VB: Johannes Larsson FALUN - känns som om det är den enda spelare som jag mig veterligen aldrig sett innan han debuterar i SSL. Har dock hört väldigt gott om honom. Och efter att sett honom vs AIK måste jag säga att grabben kan banne mig spela VM i december! Ska bara lära sig att ta lite bättre beslut på sista 3e-delen...

HB: Freddie Ramsell SIRIUS - med rätt förtroende i ryggen, och rätt inställning och tid till sitt idrottande är han en makalös innebandyspelare som aldrig blir varken pressad eller stressad. Om han blir är det bara att gratulera - en säker spelvändning.

C: Mika Kohonen STORVRETA -världens bäste innebandyspelare kommer att göra hur många poäng som helst vs Mora. Det mesta hänger väl på hur mkt speltid Brottman ger honom och att Öhman träffar mål.

VF: Hannes Öhman STORVRETA -grinig, gammal, begränsad, långsam bla bla bla åsikterna är många men mål och poäng kommer att fortsättas att levereras så länge karln kan stå upp.

HF: Patrik Hagberg CAPERIOTÄBY -jag brukar tycka att folk ska skjuta när de gör mål. Men Hagberg ska skjuta jämnt för det är nästan alltid mål. Ok, lite darrigt av Klintsten på Hovet men Hagberg var stekhet, och Pixbo kommer att bjuda upp till dans. (Slut Edbergs drömfemma)


Vilken är omgång 2:s, drömfemma?


ELITSERIEN. Tre matcher på 6 dagar för Dalens damer... aj, aj...
Dalen damer har nog ett bättre lag i år, eller? De möter Rönnby, IKSU och sedan spelar de omgång 10 (som de flesta andra lag spelar i november) mot Örebro den 2 oktober.  Dalen har alltid (?) inlett serien bra. Vore läge att försöka spela ännu fler matcher i början av säsongen? (skojar)
Inleda mot Rönnby och IKSU... skulle inte vilja byta. Kul att man kan följa även damelit på Everysport. Rönnby vs Dalen, undrar om inte någon från Dalen är på plats och rapporterar. Bra jobbat!

TIPS. Många tippar omgångarna nu, fick tips om att Wilhelmsson tippar damelit, på IBK Dalens hemsida läs hans tips. Urban Karlsson tippar SSL.

Det där med tips är verkligen svårt, om ni frågar mig. Särskilt första omgången. Fick förtroendet att tippa IBF Falun, damer som möter Täby och Endre. Brukar hålla mig undan tips, är en icke-expert som ser alldeles för många matcher, inte tvärtom. Imorgon kan ni läsa mina tankar om Faluns matcher, skulle inte kalla det tips. Det lag som gör flest mål vinner, alltid.

SPONSOR. Har varit tveksam till Expressens engagemang i innebandy, som huvudsponsor. Varför så lite intresse? Dags att ändra mig? Flera artiklar den här veckan, några om landslagets fysiska status.

Bra jobbat Expressen, håll i. De skriver att de har experter i alla sporter, Magnus Augustsson på innebandy. "Expressens alla experter" Så står det, men... Augustsson saknas av mig. 

PREMIÄR. Umeå tog 6 poäng i omgång 1, grattis IBK Dalen och Umeå City. Läs vad Mathias Bult Larsson har att säga om Erik Forsgren och hans poängskörd.  Inte mycket:)... Kul om Forsgren börjar leverera som han gjorde innan han kom till SSL.

EXPERT. Kl 17 skall jag göra något jag faktiskt är (var) expert på, dags att sitta i en jury... gällande presentationer Men lite mer pedagogisk än så... hittar inte ordet. Var ett tag sedan sist, det skall bli kul. Saknar det där ibland, att hjälpa andra att bli bättre... 

Nu helg, sista fotbollsmatchen, City vs Sirius, lite fest och... familjen.

Lev och må! /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Innebandysociteten, passion och Wallgren

2010-09-22 @ 13:54:51
INNEBANDY. Då var det dags... premiär i Umeå. IBK Dalen vs Balrog. Blev påmind idag om att jag skrev om deras förre möte i Umeå, det som en och annan spelare hade haft roligt åt...  "Målen såg snyggare ut än de verkligen var". (Länk till Blogg från februari).  Det handlade om Balrogs försvarspel. I förra matchen mot Balrog spelade Dalen bra försvarspel... något det var lite si och så med i andra matcher i fjol.
Idag skriver VK om just hemjobbet... "Det offensiva Dalen måste täppa till bakåt. Intervju med Håkan Wirtula. "Jag tror det räcker med att vi fått hem Mattias Wallgren". Undrar om Walle känner pressen? Det var stora ord som tränaren sagt, men Wallgren kommer att göra skillnad i Dalen. På många sätt, trygg kille. Känn pressen Walle *l*. 

Gissar att Balrog är sugna att ta hem den här matchen, inte för att man skall skämmas för att ha förlorat mot AIK. Botkyrkagänget har som bekant tappat en del profiler... Har sagt till ungdomarna i laget, gå och se Micke Karlsson. En fördel har Balrog ikväll, de har redan spelat en match. Vägrar tror att de blir en tråkig tillställning.  

Längtar till Gammliahallen. Får eventuellt vänta till söndag då Umeå City tar emot Sirius. Hörde att det viskades om att det förväntades en föräldrainsats och sargvakteri... Man får se det som en förmån. Men jag vill ju se matchen... Vissa arbetsuppgifter är därför helt olämpliga för mig *l*.  


Någon som missade Elvis i Glada Hudik i SVT igår? Se inslaget på Svt-play. Initiativtagaren Pär Johansson till Glada Hudik teatern för "normalstörda och utvecklingsstörda" berättade om det som kännetecknar deras jobb. Två saker: 
‎1. Man ska göra det man är bra på. 2. Passion.

"För om man gör det man är bra på infinner sig passionen" påminde någon (kanske var det Pär Johanssons ord).

Programmet gav massor, några tänkte säkert på innebandy, på ledarskap, eller på sin egen arbetsplats. På sunda miljöer att växa i. Jag tänkte på ett samtal med en ledare.
 "Laget går före jaget", ord som sägs ofta...  det finns tränare som menar att just den klyschan är förödande (va??? tänkte jag först) att det dödar passionen. Att fokus skall läggas på individernas utveckling. Det för att kunna slåss för varandra (också en klyscha i och för dig). Ledarskap är i och för sig inte ord... den märks.

För ett par veckor sedan damp nr 9 av tidningen Chef ner i brevlådan. Där presenterades Erik Hamrén, just nu hyllad av alla. Hans egna ord tillsammans med journalistens "chefstest"... Finns mycket att säga om det...  Tycker ändå man kan summera artiklarna med att hans passion gett honom framgång. Hans förtroende för spelarna har genom året gett honom respekt och förtroende tillbaka. "Han får spelarna att göra det de är bra på". (Citat tidningen Chef nr 9)


VARNING. En spelare som lätt glöms bort i elitserien är Therese Karlsson, KAIS Mora. Finns säkert med på listan till 2010/11 Årets spelare.  De som ser matcher i elitserien har sett henne... det kanske är därför hon inte är med på listan om  när det till exempel skall tippas "flest mål". Hon är en av de spelare som utmärkte sig i serien förra året (vad säger andra som sett elitseriematcher?). Hon och Sara Kristoffersson i samma mening... spännande! Man ska inte glömma Anna Wijk, hon säger om chansen till SM-final, "det är mycket som skall stämma". Mm, men vilket spännande lag. ...  Mora inleder mot Täby, sedan Endre och Falun. TRE (!!) hemmamatcher i rad... Oops. Gör man jobbet borde det innebära... ja, jag säger minst sju poäng:).  

SOCIETY. Läste VF, innebandysociteten? Det vad IBK Dalens nyförvärv Jonas Svahn har hamnat i enligt Jerry Lindkvist. Hoppas att innebandysociteten ursäktar, tänk på ordet i bemärkelsen sammanslutning och ANDAS. (Kan va känsligt ju, det finns de som bestämmer vilka...)  By the way, Svahn kommer från Mora, de som om någon hade behövt honom i år. 

TRE elitmatcher i Umeå i veckan, på fredag tar IKSU emot Örnsköldsvik En gång i tiden var det matcher man längtade till. Örjan Lindberg har ett tufft jobb i Ö-vik, men det visste han om när han tog jobbet. Har fortfarande hjärta för Ö-vik, så jag håller tummarna.

MODO... ja, ja...  Niklas Olausson kommer från orten Väckelsesång i Småland. Blev det månde en väckarklocka i går... Han gjorde tre av Luleås fem mål.

STRAFF. Det är inte bara i innebandyn det skrivs om matchstraff. Mats Wennerholm... Han vill inte att hockey skall likna innebandy (inte första gången han nämner innebandy i sin krönika). Vissa av oss vill inte att innebandyspelare skall behöva använda skydd. Citat:  Men jag är sannerligen inte den som vill ha några kuddkrig på isen eller se en sport som mer liknar innebandy. Jag har alltid propagerat för fler tacklingar och fysiskt spel. Jag tycker också att domarna kan blunda för ett och annat slagsmål som poppar upp i striden hetta (Wennerholm).

Just det... Någon har blandat ihop mig och Anders Borgström. "Hånad av Borgström och Expressen" skulle egentligen varit. Hånad av Ingrid i Umeå:). Men jag hånade inte. Nåja, på ett sätt hänvisar journalisten till källa... länken går hit till bloggen, texten handlar om Expressen.

FYI. Det är ngt fel på scriptet till min nedräknare till SM-finalen, antal dagar stämmer inte. Skall fixa det.

Uppdaterar: Mullsjö AIS... imponerad, webbsändningar från kvällens bortamatch mot Linköping. Respekt!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Holtz matchstraff kontra Ackevi:s

2010-09-19 @ 18:36:44
INNEBANDY. Igår var det SSL-premiär. Gillade verkligen innebandymagazinets rubrik... "Magisk premiär på Hovet, toppmatchen som hade allt".  Den raden kändes gott i innebandyhjärtat.

Idag pratas det istället om domarna i cyber, som om domarna hade huvudrollen på Hovet. Mycket fokus på "den nya regeln" den som inte finns... (länk till min blogg den 7 september finns ovan). Nya direktiv, mm... men ingen ny regel.      

SNACK. Protest mot domslut och det som ledde till Andreas Ackevi matchstraff dras lätt över samma kam. Domslutet mot Ackevi är inte märkvärdigare än den Thomas Rappel fick mot Warberg ifjol. ... Ackevi sa det förbjudna ORDET Vad som hände innan vet bara spelarna och Glenn som var i händelsernas mitt.
Sa han f-ordet efter att ha fått en spark i ansiktet? Eller var det någon som medvetet klev på honom? Eller som Kohonen uppfattade det... Fredrik Holtz slog Ackevi på axeln.

Det är inte ok med F-ord, men rimligen skall de inte räknas som grövre än oprovocerade attacker på motståndare, eller vad det kan ha stått i protokollet.  
Kommer aldrig att köpa att våld på banan skall bestraffas med matchstraff 1, medan F-ord skall innebära flera matchers avstängning. (Blogginlägg här om Rappels F-ord "Ta till våld Rappel" )

Ord sagda i stridens hetta... Har svårt att tro att särskilt många domare tycker att matchstraff är vettigt i det läget. Men tydligen har domarna inget val... Som att blunda för ett uppenbart slag.

De så "nya direktiven" gällande snack. Varför intervjuar Magget inte Anwar Samuelsson (tävlingschef, tjänsteman)... eller kanske så Thomas Thim, (ordförande i domargruppen) så får berätta vad man vill uppnå? Vilken information lagen fått och allmänt, vad som gäller. Som jag uppfattat det är det klubbarna som önskat få bort det som saboterar spelet, snacket.
Vi glömmer lätt att lagen är trots allt domarnas arbetsgivare (de som betalar för domarnas jobb)... domarna bestämmer inte över regelboken/tolkningarna/direktiv.   
 
LÖSNINGEN.Den nya protestregeln drar ett löjets skimmer över vår sport, skriver Peter Bohlin i sin blogg som sedan även blev en krönika på Magget.  Det är så den benämns.. protestregel (han skriver inget om matchstraffet). Läs krönikan på innebandymagazinet om Bohlins tankar efter matchen.

Bohlin kallar lösningen för "tre sekundersregel"... Det kanske blir ett begrepp (var läste ni det först? *l*) 3 sekundsregeln som jag skrev om den 7/9. Tror faktiskt att alla håller med om att det vore rimligt...  Om den sedan praktiserats i andra idrotter i det här sammanhanget vet jag inte. Förlåt, tre till fem sekunder skriver Bohlin.
Som sagt, det var det inte "protestregeln" som gav matchstraff. Därmot inleddes säsongen med ett par lagstraff för protest. Kommer att ta ett tag att hitta rätt nivå för domarkåren, precis som när man införde regeln mot... ja välj själv.


HOVET. Oavsett gårdagens publiksiffror, fler såg väl årets premiär än förra säsongen. Nu får lagen i Stockholm köra kampanj för att fylla Hovet den 18 december.  Det finns en och annan morot (gäller alla?)... 30kr till klubbarna/lag per såld biljett är bara en anledning att jobba för succé. Innebandy är en publiksport, det måste vi själva tro på.
Skön Uppsalakommentar: De var ju ändå nästan 3000! Jo och att vreta visar var skåpet ska stå!
Storvreta vände matchen, en hetare match än SM-finalen? 8-9 (3-1, 3-3, 2-5) (länk till unt.se)  Äntligen är säsongen igång.

ORÄTTVIST. En av elitseriens profiler drabbas... ännu en knäskada. Så tråkigt om Susanna Tuominen blir borta... Det gör ont... timmarna hon lagt ner för att komma tillbaka efter förra skadan... aj, aj, aj. Håller tummarna för att hon orkar göra om det... ta sig tillbaka.

Tänkte hänvisa till en artikel jag skrev om Sanna Tuominen på Ladies, men de har tagit bort sajten. Va???? Döda innebandyhistorien, varför gör man så?  Grattar Rönnby till vinst i träningsmatchen mot IKSU. Snart drar även elitserien igång. 194 dagar kvar till SM-final. Är det IKSU vs Rönnby då?

95:an hade biljetter till Nycirkus, en föreställning JAG gärna ville se. "Man jag vill ju träna" Härligt!
... och det fick han, 97:an fick ta med en kompis i stället.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Tennisberg i flow och Murt som TV-expert

2010-09-18 @ 12:44:26
INNEBANDY. Fler journalister som Robert Tennisberg skulle göra innebandyn rättvisa. Idag är han inne i ett stim, har lyssnat på TRE intervjuer. Med Magnus "Binge" Jäderlund, Peter Ahnberg och om femårs-Kim.  Tack för det Tennisberg, vilka otroligt seriösa intervjuer. Sportradion, länkar: Jäderlund i Sveriges radio AIK-nytt femårskontrakt. Ahnberg om sin guldfavorit Täby.

Vad håller Magnus Jäderlund på med, har han bänkat Rickie Hyvärinen mot Storvreta?????
Varför ingen Totti mot Vreta?  

Snart smäller det iaf, innebandyfest på Hovet. AIK - Balrog och Caperiotäby - Storvreta Själv skall jag se fotboll, 97:ans match... Vad är väl en bal på slottet?

TV. Martin "Murt" Olofsson vore den PERFEKTA expertkommentatorn i TV. Satt jag på makten skulle jag välja honom.. mitt första val. Inte för att någon har frågat mig vad jag tycker:)... X-assisterande förbundskapten, la av som tränare i elitserien i våras, Mycket bra i media, kunnig och en profil.
Vem som än kommer att vara expert i TV för damelit... håller jag tummarna för att det blir bra.

RASISM. Tack till er som står upp FÖR människan, mot rasism. Bland annat Peter Forsberg, Carolina Klüft och legenden herr Börje Salming. Tack!

LÖRDAG. Har sovit till 11.30... illa. Vaknade samma tid som jag skulle fika på stan... o just nu borde jag köpa en present. Allt blir inte som man tänkt.... men sova var skönt.  

OOPS. Hovet ligger inte i Uppland, bara så du vet... om du har lika otur som mig när du tänker. Hovet ligger i Södermanland. *skäms* - Oj vad rörigt det är med Sveriges geografi.

UPPSVING. Läs Conny Vesterlunds första "expertdom" på Expressen. Går inte att länka, läs den i tidningen eller i PDF. Återkommer till den, eller så inte:). // Jo man kan visst länka: Länk till ny innebandyexpert på Exressen, Conny Vesterlund// 
Sport-expressen har snäppat upp sig, har lagt ut alla innebandyns övergångar.
Naturligtvis har man nosat upp "skandaler"... de om ett tidigare kaos i Storvreta. Nu blickar vi framåt.... kör vi...

SVÅRLÄST. Ang min design, ja den borde jag göra om. Det är klart att jag måste fixa det... Borde ta hjälp av ett proffs... gillar bakgrunden. Flyttar nog bloggen helt och hållet men himmel vilket jobb att få med alla länkar. Får se... Tack för feedback. Uppdaterar 15.36, nu har jag tagit bort bakgrunden. Bättre? 

Take care! Fick ett glatt besked av min doktor igår... YES!

UPPDATERAR: Vill ni se innebandy? Gå och se Rönnby vs IKSU idag, då stöttar ni samtidigt Stadsmissionen. Kan du inte gå? Sätt in en slant på Stadsmissionens bankgiro.
Min länk här på bloggen till LIVEMATCH funkar inte, de har bytt adress. Här är den rätta, ändrar sedan på genvägarna.

Kent Göransson bloggar...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Sämsta innebandybloggen och kommentarer

2010-09-16 @ 21:58:44

FACEBOOK. Jag är en "random". Välj ett nummer mellan 1 och 187, jag valde 78 och vips så får jag gratta Daniel Werkmäster till biljetter till Sirius premiärmatch. En grupp på Facebook - seriepremiär mellan Sirius och FC Helsingborg. Alla medlemmar deltar i en utlottning. Tur att jag inte valde mig själv, eller typ Rune Engström ... rätt långt att åka till Uppsala för att se innebandy. Nu visste jag inte ens att jag var "jury"när jag valde magiska 78. Jag en random-person.

Det finns en massa innebandy-fans-grupper på Facebook, kul och så men... Hur sjutton når vi utanför våra egna led?

SÄMST. Som bloggare har jag fått min dom, jag skriver sjukt bra har intressanta ämnen, är kunnig...  MEN det är sjukt tråkigt att läsa här för att jag skriver för långa texter. (ej ordagrant citat)  Åhhh, det är så sant det där med låååånga texter. Har försökt bättra mig men... Förlåt, jag vill att läsarna ska trivas å samtidigt skriver jag zappar jag ur huvve.
Och nu kan jag inte längre tänka "jag är iallafall bättre än Stefan Hedlund". Mr "Heda" har alltid haft långa långa texter. Nu är jag sämst Heda, kan du inte börja blogga igen?
Dags att utse Sveriges sämsta innebandyblogg? *ler*

KOMMENTARER. Kulturen bland innebandyfolket är en aning trist, få kommenterar... väljer att istället höra av sig via mail eller på Facebook. Visst, kommentarer kan barka åt skogen... men nog skulle bloggarna bli LITE intressantare om feedback kom direkt... i bloggen.

Gårdagens inlägg väckte massor med känslor, fick mycket feedback på olika sätt. Kunde inte hålla tangenterna i styr:). Besöksrekord den här säsongen (som iofs inte ens börjat). Det märks att det närmar sig... 42 timmar tills AIK och Balrog drabbar samman på Hovet.

Igår tog IBK Dalen emot Umeå City i DM-final, Dalen tog hem matchen... att City var så bleka som media har rapporterat... råder det delade meningar om. Det bästa hade varit att City hade tagit hem den här matchen, en perfekt uppladdning inför derbyt i SSL. Det som skall visas i TV. Grattis Dalen, i nästa derby är det... derby.

Oj, Rönnby förlorade mot Örebro i dagens träningsmatch. Vilken boost för Örebro, nykomlingar i elitserien. Titta på Kenneth Strignérus bilder från matchen. På tal om Rönnby, hörde att 30-åringa Karolina Widar är hetare än någonsin...  Vissa spelare blir bara bättre och bättre. Heja mamma Widar.

Såg att innebandyn kör som fotbollen gjorde tidigare, tecknar avtal med SPORTSPHOTO. Det var inte poppis när fotbollen körde med det konceptet. Innebandyn kanske har en bra deal med media. Kommentar dagspress "Vi hade liknande problem med fotbollen förr men de insåg att det inte funkade". 

0-2 mot Brynäs. Taarki... tack. Älska MODO
 
Fick ett telefonsamtal kl 13.00 "Ingrid, jag har bjudit hem gäster ikväll. Kan vi äta hos dig?" Snyggt, eller hur? Log medan jag lagade mat, vad spelar det för roll om man lagar till två, eller sju? Någon mer som är hungrig? Hör av er bara.

Till alla män: Fria inte till mig i TV, snälla.
Hur många tecken blev det här?

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

AIK borde väl vara favoriter. Kossorna i Mullsjö.

2010-09-15 @ 12:43:38
INNEBANDY - SSL. . Visst borde AIK vara storfavoriter i SSL?  Man drog vinstlotterna i Stockholm gällande spelare. Och Mr Micke Gunnarzon, tillskottet ger ännu mer stabilitet i en redan kunnig ledarstab. Kunnig, ödmjuk, medial... och alla goda vitsord han fått av landslagsspelare... aik innebandy medan han spelade i blå/gult. Det är få innebandyprofiler som får så bra betyg, både som spelare och ledare. Bra människor behövs i innebandy, vi kan bara tacka och ta emot.  (Om Mikael Gunnarzon, på motståndarkollen IBF Faluns hemsida).

AIK fångade upp spelare som annars är typiska Caperitäby-värvningar. Stockholmare.. och vilka spelare sedan. Bland annat Sebastian Gafvelin (drömvärvningen för vilket lag som helst). Nu på väg tillbaka från skadan.. gillar kommentarer som visar att man BRINNER.  
"Det är otroligt skönt att äntligen få komma igång igen med klubba och boll, och som jag har längtat. Man blir lite avundsjuk och irriterad när man får sitta vid sidan om och titta på när andra gör det man älskar, men samtidigt väldigt motiverad på att komma tillbaka så fort som möjligt. Jag har en passion för den här sporten och vill verkligen inte sitta vid sidan om, det är det värsta jag vet". (citat aik.se)

Även Fredrik Rydh går till AIK, klart att han skall spela i SSL...  

VÄRLDSLAG. Man kan ändå gratulera Caperiotäby som är årets favoriter enligt de flesta. Täby som gått från att vara utdömda till ett ansett världslag i raketfart. Imponerande!


PRESSKONFERENS. Blev Uppstartsträffen i Stockholm igår en succé? All media var faktiskt där. Lyssnade på en inspelning den kanske inte alls gör PK:n rättvisa. En viktig dag enligt mig, har skrivit det tidigare... Innebandyn har initiativet. Vilken bild vill man ge av sporten? Hur underlättar vi och lockar journalisterna att skriva. 

Peter Ahnberg är en duktig journalist, har varit superproffsig i olika sammanhang. (länken går till ett inlägg här på bloggen). Funderar om den familjära och skämtsamma tonen verkligen är rätt väg på en kick off för innebandyn? Det funkar i AIK:s egna webbsändningar.

Profilerna, tränarnas tankar, hur lyfter man fram dem? ... Det är upp till Svensk Elitinnebandy och Svenska Innebandyförbundet att sätta ribban, den som betalar har bollen...
En tanke... ger man alla "snabba puckar-frågor" borde det kunna bli bra citat. Nu har vi tur att ha några journalister på plats som på sätt och vis tillhör familjen, det kanske var den analys som gjordes och nivån lades därefter. Men alla andra, de som inte är helst insatta... som inte har haft en eller två ben inne i plastvärlden.

Det oväntade ger uppmärksammad, men kossorna i Småland? Är det vad vi skall tänka på ... comback-laget, uppstickarna med ny hall,  Hide-a-lite Mullsjö (förlåt Mullsjö AIS). Mullsjö som har ledorden, stolthet, gemenskap och framåtanda. Kom det någon fråga om Simone Berner inställning till fåren på Gotland. :) Skulle jag själv vara journalist hade jag önskat mer om själva serien. Samla på mig lite...

ELITSERIEN. Varför får Ahnberg ett manus där han skall fråga TV4-experten om elitserien (damer). Vad skall Conny svara? Han kan inget annat än att skämta bort det... Flytta fram innebandyns positioner??? Är det ens klart att han skall kommentera elitserien? Skall han få frågor om damelit borde han fått chansen att läsa på. 
Elitserietränarna, eller Jan-Erik Vaara hade gett andra svar, de som kan serien... lagen.  

FOKUS. Något man ville göra var att lyfta fram TV-sändningarna. De fick stort utrymme. Nästan så att TV4-sport kunde ha haft en egen presskonferens...   
Citatmaskinen Conny Vesterlund får som väntat uppmärksamhet. Conny är en kaxig profil, han är en person som tycker saker. Jag hoppas få höra vad han tycker att tränarna skall ändra på under matcherna... att han delar med sig av sin innebandykunskap.
Kommer aldrig att glömma han utspel i Svenska Spels studio för ett antal år sedan. Sågningarna av motståndarna väckte uppmärksamhet, han förstod sig inte på Täby (nu låter det annorlunda) sågade allt som hade med Dalen att göra. Tror vi kommer att se en "kammad och snytt" Vesterlund i rutan... då var han spelare... mitt i ett slutspel. Nu har han ett seriöst uppdrag som expert. Lycka till.

TV4-Sport. Undrar vad folk skall gnälla på i år när det gäller TV... tennisvinkeln är borta, nytt avtal är skrivet. Kör vi nu, tillsammans... för innebandyns skull?

Tillbaka till uppstartsträffen... å, andra sidan, media kan inte ha fel, pressträffen gav artiklar i riksmedia. Då har man lyckats... grattis.
... bland annat flera intervjuer på SVT-play, Expressens två artiklar som två exempel. När giganterna rapporterar så blir många påminda om att sporten finns. Har inte gått med dammsugaren i media, kanske Robert Tennisberg rapporterade i Sveriges Radio också.

Hoppas så klart att träffen var lyckad, zappar bara ur skallen... mina tankar. Mediaträffen kan ha upplevts annorlunda på plats, så klart.    

Undrar om man utvärderar presskonferensen... samlar in synpunkter. Ansvaret ligger självklart på de som var där, att ge feedback. Om ingen kommer med synpunkter så behövs inga nya grepp. Det är upp till SIBF och SEI... Hejar på.


MOTION. Igår fick jag en känga av bussbolaget... jag sökte på sajten tabussen.nu efter en passande tur. Döm om min förvåning... De föreslog att jag skulle GÅ. 1,4 km, tar 20 minuter... (6 minuter med buss)
Färdmedel? Promenad! Går det att se bilden? Sjukt roligt, motionskampanj?  


FRAMFÖRHÅLLNING. IKSU borde vara en attraktiv klubb att arbeta i, med det spelarmaterialet. Assisterande tränare i stjärnspäckade IKSU blev klar, strax innan premiär. Hur kommer det sig att man måste JAGA tränare, det borde vara en ÄRA att få träna lagen. Äh, glöm det, Jacob Bandling Melin är klar. 
Anställd som RIG-tränare av förbundet (?) i kombination som tränare i ett elitserielag... Risk att det väcker frågor/känslor i innebandysverige?
Bandling-Melin har varit med under försäsongen, betryggande. Mellan raderna tycker jag mig läsa att VF trots detta ser honom som en nödlösning.
En helt opassande rad i en blogg där Umeå är hemort. Förlåt, förlåt. förlåt.

IKSU är verkligen inte ensamma.. frågor har funnits hos många gällande andra sportchefers framförhållning... Hårt satsande elitspelarna förtjänar en bra plan,  lag som Falun där klubben inte säkrade tränare i tid.
Och Storvreta, herr... jobbig försäsong.  Att Forsman och Andreas Lundmark skulle sluta kan inte sportgruppen i respektive klubbar ha missat. En reflektion... När förstavalet tackade nej, fanns då en plan B? Det alla lag kan lära sig av detta är tidigt börja planera för framtiden och ha en plan B. Förstavalen var intressanta Roger Jonsson i Falun damlag och Binge i Vreta hade varit spännade.


ÖREBRO. Läste en krönika i morse, i Nerikes Allehanda... en av de tidningar som väntas rapportera om Örebro, nykomlingar i damernas högsta serie. Krönikören har rätt... det kommer att bli tufft, elitserien har högre kvalité än för några år sedan... Det kommer att kosta och göra ont... citat:  Men det kommer bli några feta ärrade knogar mot den uppstickande hakan.

Örebro är ett gammalt innebandyfäste... Journalisten (eller är han möjligen sportskribent) kräver inte mycket av sin yrkeskår. Vem som helst som kan 9 av 14 lag i serien kan ta över hans jobb. Nja... hoppas för NA:s skull att ambitionen är större än så. Lycka till Örebro och lycka till alla som skall rapportera om laget i Sveriges högsta serie, elitidrotten... som en drillad sjuåring kan skriva om? Kämpa Johan Arvidsson.

TAPP. Sebastian NurmiInnebandymagazinet är visst föräldraledig, det märks. Hoppas man snart hittar en ersättare... Det behövs att Magget är på hugget, kämpa! 

TIPS. Hur kan Pixbo-damerna tippas hamna så långt ner i tabellen, med det laget. Hur tänker man då?  De har väl typ sju spelare som figurerat i landslaget. 

BLOGG. Mathias Bult-Larsson tillbaka i cyber efter blogguppehåll, skoj. Shit vad det blev tomt efter Niclas Jihde... hans blogg på innebandy.se rörde om. Och Kimmo saknas. //Uppdaterar: Det tog några minuter, sedan kom en länk till Kimmos nya blogg. Trevligt. Kan bli intressant även om jag inte följer Div 1 på samma sätt.// 

Nu lunch... Ikväll är det DM-final mellan IBK Dalen och Umeå City, och snart är dags för seriepremiär. Tre dagar, innebandyfest på Hovet.  

Uppdaterar 15.02: Grace Floorball valde att plocka fram all POSITIVA saker som sas under gårdagen, om elitserien och landslaget på damsidan... Oops, nu får jag skämmas:). Bra jobbat Grace.

 Länkar till svt/innebandy där Emelie Lindström, Djurgården intervjuas och Jäderlund, Caperiotäby. Länk till svt-play,  "senaste video innebandy". SJU inslag, i SVT! Rönnby, IKSU, Mullsjö, Caperiotäby, Moras damer, Storvreta.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Kohonen ännu mer överlägsen

2010-09-12 @ 18:51:34

INNEBANDY. Han hade redan världsrekordet... idag putsade han det överlägsna rekordet ytterligare. Mika Kohonens assist till Mikael Järvis 3-6 mellan Finland och Sverige i innebandy 3-6 och Kohonens 200:e poäng i den finska tröjan.
Polish Open vans till slut av Sverige, matchen slutade 6-8, fördel Sverige

Grattis Sverige får jag säga... jag vet inte om jag vågar gratulera Mika Kohonen då jag är övertygad om att han hellre vunnit matchen är passerat 200 poäng. Hurra för Mika i alla fall (inga... hur känns det *l*) . En viktig profil i vår sport, den störste.

Någon som såg matchen på webben? Tycker att det känns kul att Daniel Calebsson nu skall spela i Sverige (i Pixbo), i vår liga alltså så att man får se honom live. En klippa idag... Caleb. Förvånad över valet av målvakt men Viktor Klintsten får godkänt. Bra kämpat Sverige!

REKORD. Klas Pettersson på innebandy.se har uppmärksammat ett annat rekord (det är hans grej.. siffror & sånt), ett rekord av just Daniel Calebsson. Expressen hängde på... läs*** artikel... rubrik "Gick om Niclas Jihde". 
 
De nu aktiva spelarna i herrarnas landslag får jobba på lite... Hermine Dahlerus har gjort 126 poäng i blågul tröja. Dit är det en bit kvar... Caleb 86, varav 54 assist. "Minne" 126 varav 47 assist.  Länk till  Hermines facit i landslaget.

VM. Sverige är nu bäst i Polen *ler* Finland är fortfarande bäst i världen men tagga nu... Ta hem pokalen, bara några månader kvar till VM. Jag gillar Peter Fischerströms ord... "Jag älskar Sverige"... känns tryggt att alla inte går omkring och tycker att det är bra att Sverige förlorade i VM-finalen sist. Lite otur när de tänkte??? 

PREMIÄR. Sex dagar kvar till premiär i innebandy... Innebandy på Hovet:
Caperiotäby vs Storvreta, AIK vs Balrog, en höjdarlördag.
Om alla Upplänningar tar med dig en vän till Hovet så gynnar det sporten...

Dags att fundera på vem du skall bjuda med? Nu har Upplänningarna chansen... ta den!  Ut i alla gästböcker och lobba för matchen, bjud in föräldrar och lag... alla ni kommer på. Vi har all anledning att vara stolta över den produkt vi har, det gäller det att våga bjuda in...
Innebandy på Hovet, stort!

Hade det varit LITE närmare till Stockholm hade jag köpt ett gäng biljetter... rösta med fötterna nu. Se till att vara på plats på Hovet på lördag.

KRÖNIKA. En som inte är så peppad på innebandyn i Umeå är VF:s sportchef... "Det måste finnas mer än så här" ... krönikan är en lång suck.
Niklas Westman ogillar Nolia Cup (?)..  Så, lägg ner den patetiska försäsongsturneringen om det inte finns bättre alternativ än så här.
Nej men kära Westman, nog för att man saknar topplagen i Nolia Cup men... en cup behövs, Dalen gör ett bra jobb och träningsmatcherna behövs. Sedan måste vi få hit några topplag också... för att det skall bli hett. En sak som herr Westman glömmer är att Innebandyn i Umeå är mer än högsta serien, vet han hur många division ett lag Umeå har? Lag som fick bra motstånd tack vare cupen... Vi kan inte lägga ner det vi har Westman, hur blir det då? Innebandyn är stor i Umeå just för att den är så bred.
...  Nolia Cup fyller sin funktion men kan säkert bli bättre. 
Håller med Westman om en sak... det vore coolt med en stor innebandyfest nästa höst när hallen är klar.  

Kan ingen skriva krönikan. Det våras för innebandyn! eller "Väljer innebandy, alla dagar i veckan" Vem är mest lämpad? Vem brinner?

HELGEN. Har firat min bror... saknar dem redan, familjen... Vi se ses så sällan alla på en gång,  (och nästan alla var där) vi är ju så många. Innan jag åkte gick jag upp i badrummet och fixade en sak... kom nämligen att tänka på vad någon sa i somras... "Men, har du ju hår på stortån faster Ingrid".
Lärde mig ett nytt ord: Vuxenbarn... alltså en vuxen som har en pappa el. en mamma. Det är skönt, befriande och TUR att de finns syskonbarnen. Ja... blod är tjockare än vatten.

Nu väntar en ny arbetsvecka... skall bli kul.

Taktikrösta inte... det kan bli knas.

Länk: På tal om Mika Kohonen. " Mika Kohonen - mannen som talar med klubban"


*** OBS! Notera att INNEBANDY har en "logo"/är ett eget ämne på Expressen. Tack för det! Det går framåt! Och så... Hälsar från Umeåinnebandyn att... på onsdag är alla välkomna till Gammliahallen, DM-final mellan IBK Dalen och Umeå City.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bult -hattrick i comeback och så helg

2010-09-10 @ 17:31:59

INNEBANDY. Polish Open spelas nu..  inte otippat i Polen. Grattis Mathias "Bult" Larsson, hattrick i comebacken i landslaget. Måste kännas kul… på vägen mot VM... då man skall hämta hem bucklan till Sverige. (länk ovan till Warbergs hemsida, och intervju med Bult) 
På söndag kan man se Finland vs Sverige på webben (EsportTV) en försmak av VM-finalen? Unihokej... innebandy på polska.

ARRANGEMANG SM-finalerna till Stockholm 2013 och 2014, ja tack… Gissar att förhandlingsläget var ett annat nu när SIBF och SEI valt att skippa Globen vid finalerna som kommer 2011, 2012. Bra att man jobbar på att bli bättre på arrangemang, det bådar gott.
Det kanske blir någon mer SM-final för mig... har ju sagt att Malmö känns för långt borta. Få se... 2013... då kan ju 95:an övningsköra ner. Hemska tanke...

KÄRLEK. Nu är det helg, jag ska mysa med släkten imorgon... att ha syskonbarn är stort, särskilt när ens egna börjar bli stora. Min bror fyller år och skickade ett meddelande: För som tänker komma med presenter så saknar jag en soffa, en 42 tummare och ett decilitermått. Skön kille!
Messade tillbaka: Hur stor skall 42-tummaren vara?  INNEBANDYMAGAZINET. Johan Fredrikssons krönika på innebandymagazinet… att provocera är säkert målet och det är bra att det skrivs. Tack för läsningen. En och annan känga, men krönikor skall väl väcka känslor.

Är det inte synd att det inte finns ett forum för de som vill tycka till om artiklar och krönikor? Rent allmänt alltså. Var förs debatten? Kanske på Facebook… Inte bidrar då bloggarna särskilt mycket.

Angående krönikan på innebandymagazinet, av Johan F. "Värva Gudrun Schyman". Jag tänkte då jag läste... lite olika saker, bland annat: Tar damelit endast myrsteg?

Myrsteg som 1. ”bäst av fem” i SM-slutspelet. 2.Samma ersättning till dam och herrlandslagspelare. 3. Elitdomare även i damernas serie.  4. Finns ekonomi är målet att enbart spela enkelmöten 2010/11. Jag gillar och hejar på…
Flera av Johans Fredrikssons kritikpunkter gäller TV4-avtalet, ett avtal som förra året sades upp och gjordes om. Där finns mycket att säga… de som skrev under avtalet hade… nog lite otur när de tänkte. Men idag finns ju ett nytt avtal som inkluderar damelit. Eller?

Det känns som om Johan är orättvist när allt ansvar (i krönikan) läggs på SEI och SIBF. Det är så oerhört lätt att det blir så. Fast sitter man på plånboken så... Vilka steg är det som ovan nämnda inte vågar ta, undrar jag. En krönika som väcker frågor.
Styrelsen på förbundet kan inte dra folk till Pixbos hemma-matcher… få balans i Balrogs ekonomi eller vara på plats och styra upp arrangemang runt till exempel TV-matcher. Både SEI och SIBF är för övrigt innebandyn… Ni och vi… ja, ja.

Problemet är att de som syns och hörs ofta kan väldigt lite om damernas verksamhet, skriver Fredriksson. Han kanske har rätt i sin analys men… i mina öron.  Det är att göra det enkelt för sig… Det är ju hemskt om vi valt in folk eller engagerar människor som saknar kunskap i damelit.... I alla lägen måste man fråga sig, vilken kompetens söker vi? Och varför?

Självklart skall de som känner till vardagen i de olika serierna bidra med ditt men... Jag tror överhuvudtaget att innebandyn skulle ha nytta av att ta in nytt folk, sådana som inte ser sin största merit att ha gjort det ena eller andra i en klubb, på banan eller på förbundet. Jag har verkligen inget emot kvinnor i styrelser eller på andra poster, tvärtom. Sedan att det finns en massa kompetenta ”tjejer” som inte fortsätter bidra inom innebandyn, tror sig om det eller kanske till och med får chansen är en annan sak.

Alltså i TV-studion… Rätt person på rätt plats. Det finns människor som har kunskap och men som inte passar i TV… Gnälliga röster, taskig inställning, mera intresserade av sin egen före detta karriär än att förmedla spelet och så vidare. Vi kan inte vara så inskränkta att man måste ha spelat eller tränat en elitklubb för att kunna bli tv-expert på daminnebandy. Men visst… kombinationen kunskap och förmåga att förmedla är helt nödvändig oavsett kön.

För mig får gärna ”en tjej” kommentera en herrmatch… men inte för sakens skull. Jag skulle önska att man från TV4:s håll satte tittarna i centrum. Vem är bäst? Sedan kan vi ha olika uppfattningar om vem/vilka som är det.

Jag vill inte se Gudrun Schyman i Svenska Innebandyförbundets styrelse. Men.. det var roligt sagt Johan Fredriksson... en kaxig rubrik. Tänk om han menade det?

På tal om innebandy som spelas av damer... Grace Floorball håller igång, nya artiklar flera gånger i veckan. Här kan ni läsa om Simone Berner, en av världens bästa spelare som skrivit på för Endre.

Avslutar med att önska alla... en skön helg. Håll sams!
/ Ingrid som har den älsta innebandybloggen:)

Hoppas att Göransson-Hallstensson vilar spelare klokt, balans... snart är det ju premiär i SSL för ALLA lag.  

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

... hoppas på Fischerström, Kimmo, Sundbom m.fl.

2010-09-09 @ 23:13:45

Innebandyromanen InnebandyPiraterna blev en succé på många sätt. Den finns idag att låna på bibliotek och går även att köpa som pocket.  Sölve Dahlgren är just nu ute på bloggturné med uppföljaren och svarar på frågor här hos mig. 

Vilken är den största framgången för InnebandyPiraterna – första säsongen enligt dig? Ge gärna fler exempel på positiva saker som hänt…
- Att biblioteken köpt in boken var en kul överraskning. Den första boken finns idag på mellan 400 och 500 bibliotek runtom i Sverige. Jag är väldigt nyfiken på att få veta hur utlåningsstatistiken ser ut men det vet man först någon gång nästa år. En bekant som försökte låna boken berättade att den var utlånad på båda biblioteken som låg närmst henne!
- Fler oväntade framgångar? Ja, det ska väl vara att boken recenserades i Svenska Dagbladet, något som inte händer så ofta med böcker utgivna på eget förlag.

Tre ord som genomsyrar den nya boken är...

- Vänskap, avundsjuka, konflikter.

När kan vi läsa den och varför?
- Boken anländer från tryckeriet om två veckor, i lagom tid för Bokmässan i Göteborg där man kommer att kunna köpa den. Ungefär samtidigt, kanske veckan därpå finns den i bokhandeln - både på nätet och i butiker.
-Men det går redan nu att förboka den hos dem som säljer. Man ska läsa den för att den är spännande och ger fortsättningen på den första boken, även om det går att läsa böckerna fristående också.

Vilka fem SSL-spelare skulle du vilja läste uppföljaren?

- Peter Fischerström, Daniel Calebsson, Danne Bron Sundbom, Peder Bodén och Kimmo Eskelinen.
- Jag vet inte om någon av dem läst den första boken får de naturligtvis göra det först. Jag valde dem för att det är spelare som många lyssnar på och om de läser och tycker om boken är det förstås bra reklam. *skratt*

Under intervjun pratar vi om den så kallade målgruppen... alltså de som läst och köpt den första boken.
 
Vilken är din bild av den målgrupp som läst ”Första säsongen”?  
- Idag pratar jag om den primära målgruppen idrottsintresserade ungdomar i åldern 11-17 år, alltså de som är lite yngre än killarna i boken är första säsongen.
- Men utöver dessa så ser jag egentligen alla idrottsintresserade som en målgrupp, framför allt dem som gillar innebandy. Föräldrarna till ungdomarna ovan vet jag ofta läser boken och flera mammor och pappor har hört av sig och undrat när fortsättningen kommer - lika mycket för sin egen skull som för barnen.

Stämmer den bilden med den förväntande målgruppen vi pratade om inför förra boksläppet?

- Jag hade väl kanske inte sett boken som en utpräglad ungdomsbok men den har fått den etiketten. En anledning är att bokbranschen har ett märkligt sätt att klassificera böcker.
- Man sätter åldersintervall istället för som filmbranschen säga "från 7 år" eller "från 11 år". Som förläggare ska man då välja om boken riktar sig till 9-12 år, 12-15 år, unga vuxna (typ 16-20) eller vuxna - även om man egentligen tycker att alla kan läsa den. 

Har du fått feedback från någon av höjdarna på förbundet? Något stödköp där?
- Det har ju skrivits en del på innebandy.se om boken. Sedan är det flera som sagt att de tycker det är positivt att det kommer skönlitterära böcker om innebandy. Stödköp? Nej, inte vad jag vet. Men jag kan ju inte se vem som köper böcker av olika bokhandlare heller så kanske?
- Om de vill köpa ett större antal och dela ut till exempelvis alla landslagsspelarna så kan de höra av sig så ska de få ett bra pris. *skratt*

Kommer det fler böcker i serien InnebandyPiraterna, i så fall hur många?
- Jag har skissat grovt på innehållet i ytterligare åtta, totalt tio, böcker. Det är kanske lagom, vi får väl se hur många säsongen killarna orkar göra...

Till sist: Om Charlie (en av huvudpersonerna i InnebandyPiraterna) fanns på riktigt, skull han rösta den 19 september då?
- Jag vet inte om han skulle lyckas med det. Vid den tiden på året befinner han sig förhoppningsvis någonstans mellan Mallorca och Denver. Spelarna kan förstås poströsta även om det kräver en del planering när man flänger jorden runt och Charlie är väl en av de spelare som man kan misstänka skulle försöka göra det i alla fall.

LÄNKAR:
Fakta om författaren Sölve Dahlgren

Boken kommer att finnas att köpa på nätet, mer om det kan du läsa på hemsidan: innebandypiraterna .

Bloggturnén i november 2010. Länk till inlägget"Vem skriver en roman om innebandy?"

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Nolltolerans-regel för protester... fel, fel, fel

2010-09-07 @ 17:44:52

INNEBANDY. Hörde att man i år infört en ny regel gällande snack och domare.

Blev glad! Jag har hört alla möjliga namn… protestregeln och snackregeln.  
Men, nej… det finns ingen ny regel, däremot har domarna praktiserat den som redan finns. Hör från flera håll att lagstraff utdömts och missnöje uppstått som alltid när regler skärps.

Inget snack, den nya tolkningen av lagen eller skärpningen märks...  

REGELN: Citat från regelboken, under lagstraff 2 min.  
När en spelare eller ledare protesterar mot domslut eller när coachning utförs på ett störande eller på annat vis felaktigt sätt.

Jag säger... ja tack! Använd möjligheten att ge påföljder...

De som fått sina lagstraff under försäsongen håller inte med mig och jag tillägger ... Känsloyttringar måste få förekomma, det som måste bort är det oärliga spelet… där man satt i system att protestera mot varenda domslut på vissa håll. En tre sekunders regel kanske?… (behövs en närmare förklaring?)

Titta på vissa av fjolårets TV-matcher, där spelare systematiskt går in och saboterar spelet genom att gnälla vid alla avblåsningar. Det är sånt som måste bort… Vuxna människor som gnäller och förstör på många sätt.

Innebandy är lirarnas sport, inte snackarnas.

NIVÅ. Jag hoppas att spelare, ledare och domare hittar en bra nivå innan säsongen drar igång.

Tycker då (läs blogg från i december) som nu att innebandyn skulle ha nytta av att tolerera mindre gnäll och snack, det handlar om underhållningsvärde, ge unga bra förebilder och så vidare. Bra marknadsföring  Vad tycker du? Hur tänker andra?BLOGG.
-Hör av er när Mathias Bult Larsson lagt ut sitt nästa inlägg?
-Blir det någon Kimmo blogg från Gotland?
-Åh-nej... Nästa gång jag ser Glenn Boström kommer jag att tänka på Megan Fox... Att hon smörjer in honom med solkräm i periodpaus... ha-ha, ja-ja... (Länk till Nordströms innebandyblogg) Kul läsning med alla profiler Nordström. 
-Ang. Fischer... Jag vill va som han, inte en av idioterna som bloggar. Jag gör vad som helst!!! :)

UPPSALA. Satsningen att bli en verklig elitidrottstad, alla  idrotter går ihop om detta mål. Spännande satsning i en stad där innebandyn är och förhoppningsvis alltid kommer att vara het.

INNEBANDY. Det finns några nya regler.... men nolltolerans-regeln är inte en av dem. Tre exempel på ändringar.  
a) Alltid 2:a vid straff - oavsett förseelse. Förenklar för domarna men visst kommer det att bli en och annan protest... för ofrivilliga grejer. 
b) Ingen 2:a vid felaktig numrering. Alltså: Finns spelaren rätt i IDA, ingen bestraffning.. bra och mänskligt. 
c) Time Out i förlängningen. Nu kan ta lag ta time out i förlängningen om man inte tagit någon under ordinarietid, det kunde man inte förut. 


-Det är slut på snus i kylen, aja
-Rösta, annars är det andra som bestämmer vilka som skall leda ditt land.
Det är roligare om man har kul (Ingrids ordspråk)
/Ingrid

Uppdaterar: Bam-Bam, tack för glädjen och värmen. RIP <3

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

En hype kring innebandy. Årets skyttekung blir...

2010-09-06 @ 13:10:17
INNEBANDY. Lag som på papperet har starkare lag än i fjol i SSL. Falun, Pixbo, Helsingborg och AIK.
Lag som är starkare i år i elitserien: KAIS Mora och Djurgården. Också Pixbo och Dalen.
Har jag missat något?

FILM: Tittade på en innebandyfilm… den som enligt innebandy.se skall höja temperaturen inför VM. Oj vad det smäller, folk flyger och torkar blod. Inte kom jag då att tänka på lirarnas sport. Filmen är bra gjord men… jag såg mest kamp och lite lir… Är nog för gammal:).
På tal om film och… Peder Bodén, VK togs sig tid att lägga ut hans snygga mål på hemsidan. Snyggt! (Film från You Tube)
Nolia Cup såg jag inget av i helgen (förlåt, jag vilar mig i form till serien) men Dalen och IKSU tog hem den.

RUBRIKER. Bra rubriker den här veckan… alltså "Brolle" och DG. Tack till Thomas Brottman och Disciplingruppen... och tack alla läsare som hittat hit igen. Det är stort!

KONTRAKT. Sundsvall får 15 000 för Emelie Wibron, bra att det löste sig. Det går visst troll i spelarkontrakt hos IKSU, jag tror jag kan räkna till sex tillfällen då spelare hamnat i tråkigheter för att föreningen inte har koll på när och hur man skall skicka in sina papper. Sedan har jag ingen åsikt om reglerna kring just RIG-spelare är bra eller dåliga. Den som ”krånglade till det” var i alla fall inte Sundsvall som IKSU:s sportchef olyckligtvis råkade säga i media.. ”Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att de skulle krångla, det har aldrig hänt”.
Jag fick ett mail om att jag borde kritisera Sundsvall för att de ville ha pengar av IKSU, jag svarade ”no way”.

Bästa läget att skapa en hype
UPPSTART. 10 dagar kvar till upptaktsträff för innebandyn, den träff där media har chans att träffa alla lag och tvärtom. 14 september på Nordic Sea Hotel i Stockholm.
Årets program:
11.30 Registrering och lunch
12.30 Upptaktsträff
13.30 Tränare tillgängliga för journalister
14.30 Avslutning

På plats finns förbundskaptenerna för herr- och damlandslagen Kent Göransson och Jan-Erik Vaara samt tränare från SSL och Elitserien. (Citat från inbjudan)

Vet inte vad man ändrat på sedan förra året men..
det är innebandyn som har initiativet. Vad vill vi och varför… och för vem? Bra frågor att ställa… Om alla vet varför man är där… ja, ja. Vad var bra vid förra träffen, vad var mindre bra… Innebandyblogg, bild till blogg om innebandy... SSL och elitserien, SIBF, pressmeddelanden m.moch sedan kör man… mot målet.

Att sy ihop en träff som den här är en UTMANING.
Vart tar alla goda idéer vägen? En bra idé är att lämna synpunkter och förslag till ansvariga… jag vet att det finns kloka tankar hos klubbarna, sedan gäller det att hitta rätt forum.

Förra året slog man ihop SSL och elitserien, samt körde en drive kring VM Västerås. Riktigt svårt…
Sedan kan man ju fundera på om det är att maxa intresset genom att inleda med intresseväckare till media som den här:
”ja… ni vet kanske inte vem den här personen är… Men det vet vi som håller koll på innebandy”. (Då vill man sjunka genom jorden… hallå… Vem skrev hans manus?)
-Hej, vi är innebandy… ursäkta oss, liksom.

Hur får media ut maximalt av denna träff? (eller bättre, hur underlättar vi för media så att innebandyn får ut sitt budskap) Man vill göra mediaträffen kort och effektiv, det gör man genom att satsa på mingel… (inget fel på mingel men svårt också, imponerad att det fungerar). Fjolårets upplägg förutsätter att journalisterna som får i uppdrag att ta presskonferensen när de väl är på plats skall vara bra pålästa och kanske känna tränare/spelare personligen. Det gäller att sätta sig in i medias vardag...

Man skall vara rädd om andras tid, både media men också klubbarna som avsätter tid och pengar för att komma till mötet. Tar ledigt från jobbet för spelare och ledare…Tänker på lag som åker ända upp till 150 mil för denna träffa, utan att få en enda fråga. Media som stressar i väg och… inte vet vilka de skall fråga.

Funderar… Som journalist hade man kanske uppskattat om alla tränare hade svarat på tre ”öppna frågor” som man hade fått med mig hem i pappersform… Då är det lättare att följa upp presskonferensen och även få inspiration på plats.

Inte vet jag men… skulle det måhända uppskattats att få tillgång till minimontrar för klubbarna så att jag sluppit fråga Storvretas tränare om han tränar Warberg i minglet. Ok, det skall vara enkelt, lätthanterligt... Skall bli spännande att se och höra hur dessa pressträffar utformas i framtiden.

Profilera stjärnorna är något eftersatt
… men det är kanske ett annat ämne. Kommer inga stjärnor till uppstarten? Det är dessutom VM-år.

10 dagar… sedan har Svensk innebandy ett jätteläge att visa upp sig från media. Den som står som inbjudare äger initiativet… all in? Lycka till den 14 september, hoppas det blir FEST.
Jag hoppas på ringar på vattnet i media. En uppstart, en hype... sedan gäller det att hålla i.  

Ja, ja… media vet inte vilka NN är, det vet bara vi som håller på med innebandy men… det behöver vi kanske inte PÅMINNA dem om.APPLÅD. Har en nära vän som sprang sitt livs lopp igår, sitt enda också… Tjejmilen. Jag måste fira henne på något sätt… att vara 40 år och springa sin första mil… Det är aldrig för sent.

VISIONER. Nu väntar jag med spänning på en krönika om vad SEI vill.
Kom igen Jan Ögren Fjellestad. Sjung ut! Texten är ju redan skriven, den ligger inte ute...
Just det… det kanske skulle kunna vara något för Magget att skriva om. En djupdykning i det Svensk Elitinnebandy vill. *väntar*

Fråga: Vem vinner skytteligan i SSL och elitserien? Maila gärna eller lämna en kommentar.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Brolle till Storvreta

2010-09-04 @ 20:39:40
INNEBANDY. Comeback av Thomas Brottman, innan den nya säsongen ens dragit igång.
Anders Borgström på Expressen hittar verkligen de hetaste nyheterna...
Brolle går till Storvreta, stort.

Fortsätt så Borgström, kvällspressen skriver om innebandy trots att inga skandaler vaskats fram.
Lycka till InnebandyBorgström.
Och lycka till Vreta & Co.

Blir det arbetsro i Vreta nu?
Svenska mästare och en himla röra (tills nu?). 

- Kul att Expressen skriver om innebandy
- Kul att Thomas Brottman fortsätter inom innebandyn
- Och, kul att det är lördag.

Har försökt blogga idag men det ringer, hela tiden!
Ägnar mig åt familjen istället och publicerar bokstäverna om SEI-webbtv, framgångar för innebandyn och så några ord om rådjuret en annan dag.

Nu är det lördag igen!
Dagens kommentar till en stackare som ligger hemma och har migrän:
"Hälsa honom att han skall bättra sig"
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

nya direktiv - disciplingruppen

2010-09-02 @ 22:53:42

S har fått för sig att jag skall lära honom att spela gitarr... Minns inte att det lät så där när jag lärde mig spela. Stackars mamma och pappa, vi var ett helt gäng syskon och alla spelade instrument. Mina föräldrar är hjältar!

INNEBANDY. Aha, förbundsmötet utser inte längre Disciplingruppen, ett annat organ skall sköta det så att kompetensen säkerställs. Kanon!

Så här motiverade förbundstyrelsen (FS) förslaget att själva utse Disciplingruppen (DG), ett förslag som kom  i våras:  
"För att säkerställa Disciplingruppens kvalitet är det nödvändigt att det organ som utser dess ledamöter är väl insatt i det regelverk som Disciplingruppen skall arbeta utifrån, d.v.s. RF:s stadgar. Detta för att säkerställa att gruppen består av personer med rätt bakgrunder samt  kompetenser för uppgiften". (citat ut förslag från FS till förbundsmötet)

Inga protester? Vem skriver inte under på att rätt kompetens skall finnas i DG.

Visst har man (jag) tvivlat... inte på människorna men på det som kommer ut i form av beslut.
Hittar då som nu bara ett ord för våren 2010 och DG, ordet är "inkonsekvens".  
Tänkte med jämna mellanrum... "nu man försökte skapa ett prejudikat igen".
Och min personliga reflektion: Att provocera fram överklaganden känns som en föga framkomlig väg när det gäller utveckling och förändring.  
 
HÄPEN. Nu tar man nya tag i disciplinfrågorna, FS utser DG...  
Men så förvånad jag blev.
Nu när SIBF:s styrelse fick chansen så valde de samma personer som tidigare. Varför?
Tror vi skulle ha mått gott av nytt blod. Det är därför man väljs på 1, respektive 2 år.
.
MEDLEMMAR i NYA DISCIPLINGRUPPEN.
Anna-Karin Åhrman-Cortelius, blev ordförande... igen hon har varit i DG sedan 2005.
Magnus Lindberg, ett omval, han var alltså med i DG förra mandatperioden.  
Arne Andreasson, valdes på två år förra året, han fortsätter i år.  
Björn Ingolf, gäller som för Arne A. 
Christian Almström ny, 28 år från i Linköping. Meriter från Skånes disciplingrupp, sen 2005 som ordförande. Christian har tidigare engagerat sig inom SIBF i olika tävlingsfrågor. Säkert en bra person och... nytt blod behövs.
Almström ersatte Karin Hjelmberg, den i DG som inte ställde upp för omval.  
Ja, det var den nya gruppen... en ny person.

POLICY. Det behövs både rätt personer i diciplingruppen och en strategi... finns ingen policy spelar det ingen roll hur kompetenta individerna är.   

10 april skrev man från på ett protokoll från förbundstyrelsen:
"Med bakgrund av de diskussioner som förts inom rörelsen de senaste säsongerna och ordförandekonferensen tydliga inspel i ärendet så behöver vi se över hur vi ska formera disciplinverksamhet-en i framtiden.
För att kunna göra det på bästa sätt anser FS att ett första steg är att Disciplingruppen utses av FS och inte av förbundsmötet".

Ordförandekonferansen, ja det är ett av de forum då DG-frågor diskuterats. Alla som följt innebandyn vet att frågorna om icke avstängda och avstängda spelare och ledare var ett hett ämne.
Efter ordförandekonferensen och FS egna möte den 10/4 skickade man ett förslag till förbundsmötet, del av texten i citat tidigare i bloggen.

NYTT. Till nästa säsong är det vad jag förstår meningen att det skall hända saker. Stefan Johansson, kassör i SIBF skall "ansvara för organisation samt att ta fram förslag till direktiv för Disciplingruppen" (från styrelsens håll).
Förbundet har mitt fulla stöd i att skapa en policy, ha klara direktiv och bli tydliga. En välkommen satsning. 

Kan man tolka det så här?
Personerna som fått till uppgift att handlägga disciplinärenden var rätt personer enligt FS, med rätt kompetens. Nu jobbar man med att ta fram nya direktiv från förbundets håll. 

Huvudsaken att man blir varse vart skon klämmer...  Låter ändå som det händer något... det är positivt.

Vill understryka att det som kommunicerat i protokoll jag citerat inte alls handlat om märkliga avstängningar... Det är upp till mina läsare att själva göra sig en bild.
Verkar som.. Man skall undersöka helheten, hur det fungerar i distrikten.
"FS ser även sambandet med att framtida regionala Disciplingrupper på något sätt ska utses gemensamt vilket då ger en likhet i hur det hanteras"

Nu blev det mycket: Oj... gemensamt utse de som skall jobba i respektive DG... 

"Ordförandekonferensen 2010 gav FS i uppdrag att se över eventuella framtida regionala disciplingrupper för att säkerställa samordnade arbetsordningar samt för att effektivisera arbetssätt och handläggningspraxis. Framtiden talar för att detta kan komma att införas via av strategisk utredning av eventuella samordningsvinster och genomförda konsekvensanalyser".

Källa: innebandy.se, FS olika protokoll, förslag inlämnade till förbundsmötet.

Det är nog bara jag som trodde att när ett nytt organ (som är mera lämpade) utser en grupp... blir det nya personer också.
Tänk så lite jag förstår om innebandy.
 Imorgon är det plast för alla som vill, Noliacup. Fredag klockan 17.. innebandy? Får se...
 Christian Hjort gör fem mål (av 22, matchen mellan Dalen och RIG slutade 22-5) och journalisten på VF menar att tomrummet efter Ketil kanske inte är så stort i Dalen. Hm... Alltså, hur tänkte den skribenten. Menar inte alls att förringa Hjort (och såg inte matchen) men det var en match mot ett Div. 2 lag.   

Kan inte riktigt tända till... men om 16 dagar kanske.
Nu är jag mest inställd på surströmmingen som äntligen kommer på bordet på lördag.

Trevlig helg!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.