->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Nolltolerans-regel för protester... fel, fel, fel

2010-09-07 @ 17:44:52

INNEBANDY. Hörde att man i år infört en ny regel gällande snack och domare.

Blev glad! Jag har hört alla möjliga namn… protestregeln och snackregeln.  
Men, nej… det finns ingen ny regel, däremot har domarna praktiserat den som redan finns. Hör från flera håll att lagstraff utdömts och missnöje uppstått som alltid när regler skärps.

Inget snack, den nya tolkningen av lagen eller skärpningen märks...  

REGELN: Citat från regelboken, under lagstraff 2 min.  
När en spelare eller ledare protesterar mot domslut eller när coachning utförs på ett störande eller på annat vis felaktigt sätt.

Jag säger... ja tack! Använd möjligheten att ge påföljder...

De som fått sina lagstraff under försäsongen håller inte med mig och jag tillägger ... Känsloyttringar måste få förekomma, det som måste bort är det oärliga spelet… där man satt i system att protestera mot varenda domslut på vissa håll. En tre sekunders regel kanske?… (behövs en närmare förklaring?)

Titta på vissa av fjolårets TV-matcher, där spelare systematiskt går in och saboterar spelet genom att gnälla vid alla avblåsningar. Det är sånt som måste bort… Vuxna människor som gnäller och förstör på många sätt.

Innebandy är lirarnas sport, inte snackarnas.

NIVÅ. Jag hoppas att spelare, ledare och domare hittar en bra nivå innan säsongen drar igång.

Tycker då (läs blogg från i december) som nu att innebandyn skulle ha nytta av att tolerera mindre gnäll och snack, det handlar om underhållningsvärde, ge unga bra förebilder och så vidare. Bra marknadsföring  Vad tycker du? Hur tänker andra?



BLOGG.
-Hör av er när Mathias Bult Larsson lagt ut sitt nästa inlägg?
-Blir det någon Kimmo blogg från Gotland?
-Åh-nej... Nästa gång jag ser Glenn Boström kommer jag att tänka på Megan Fox... Att hon smörjer in honom med solkräm i periodpaus... ha-ha, ja-ja... (Länk till Nordströms innebandyblogg) Kul läsning med alla profiler Nordström. 
-Ang. Fischer... Jag vill va som han, inte en av idioterna som bloggar. Jag gör vad som helst!!! :)

UPPSALA. Satsningen att bli en verklig elitidrottstad, alla  idrotter går ihop om detta mål. Spännande satsning i en stad där innebandyn är och förhoppningsvis alltid kommer att vara het.

INNEBANDY. Det finns några nya regler.... men nolltolerans-regeln är inte en av dem. Tre exempel på ändringar.  
a) Alltid 2:a vid straff - oavsett förseelse. Förenklar för domarna men visst kommer det att bli en och annan protest... för ofrivilliga grejer. 
b) Ingen 2:a vid felaktig numrering. Alltså: Finns spelaren rätt i IDA, ingen bestraffning.. bra och mänskligt. 
c) Time Out i förlängningen. Nu kan ta lag ta time out i förlängningen om man inte tagit någon under ordinarietid, det kunde man inte förut. 


-Det är slut på snus i kylen, aja
-Rösta, annars är det andra som bestämmer vilka som skall leda ditt land.
Det är roligare om man har kul (Ingrids ordspråk)
/Ingrid

Uppdaterar: Bam-Bam, tack för glädjen och värmen. RIP <3

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Peter

Det infördes en sån där regel i hockeyn när jag var domare, eller regeln skärptes rättare sagt, och naturligtvis blev det ett väldans liv i början, men spelarna och ledarna lärde sig till slut, så det är en bra regel. Det var lika i hockeyn, det var alltid samma spelare som konstant gnällde... Nu var det ju många år sedan man var domare, nu spelar jag bara innebandy i korpen. Hellre än bra alltså :)

2010-09-08 @ 21:23:02
URL: http://petersbloggerier.wordpress.com
Postat av: Josefin

Hejsan! Jag heter Josefin Jonasson och har precis börjar studera journalistik på Poppius i Stockholm. Jag tänkte skriva en liten artikel om den "nya" regeln. Gick in på din blogg och såg att du hade mycket åsikter om den. Min fråga är om jag får dra ut några citat från din text? Artikeln kommer varken publiceras eller visas för några fler än min lärare. Du får gärna skriva ett svar till min mail. Vore jättesnällt. MVH Josefin

2010-09-27 @ 09:38:24
Postat av: Ingrid

@Josefin.

Ja självklart, använd texten du. Hänvisa till källa om det är möjligt. För mig kan du sedan använda artikeln hur du vill. Jag är inte orolig. Lycka till Josefin.

2010-09-27 @ 10:04:13
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg