->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Tittarsiffror, straffar, ekonomi och lov

2011-04-19 @ 23:56:33
Kom att tänka på en sak... Vet till exempel Sussi Ekblom, ens hur man firar påsk?:). Hur länge sedan är det hon INTE spelade slutspel under påskdagarna... Unnar henne det allra bästa, inte bara i påsk. Tack Sussi för allt slit, all kärlek, all moral och ja... typ allt du offrat under åren. En annan som också är kulturbärare i IKSU är "Mini"... skadad just nu och stod uppsatt som tränare i laguppställning i finalen. Härligt att Mini inte lägger av... Fortsätt kämpa!

KANALBYTE & SIFFROR. Flytten från TV4 till TV4-sport syns tydligt i tittarsiffrorna. 150 000 är mer än häften mot de som såg 2009 års herrfinal (310 000).
Men att nästan 150 000 såg finalen mellan Warberg och Storvreta trots att det visades i TV4-sport är ändå bra. Ett typ av rekord... typ. Bara två matcher har haft fler tittare... den då Henrik Larsson 2008 gjorde TV-debut som innebandyspelare... Den matchen sågs av 210 000. Även VM och matchen mellan Sverige och Tjeckien, 2008 hade fler tittare (190 000 såg landskampen). ** Har inga siffror från SM-finalerna 2010.

69 000 såg årets damfinal, det kan jämföras med 2008 75 000 (TV4), 2009 113 000 (TV4) 2010 (?**), 2011 69 000. Känns som det går framåt för intresset för daminnebandy på TV. Men klart att kanalbytet märks...
2009 såg 201 00 VM.-finalen dam mellan Sverige och Schweiz. Rekord för daminnebandy. (Länk till källa innebandy.se)

Noterade: I december (2010) bänkade sig 307 000 framför TV:n då VM-finalen mellan Finland och Sverige sändes i "storfyran". Finsk TV hade 512 000 tittare i samma match. 2008 när VM-finalen visades var det 490 000 personer som tittade. Känns konstigt att det är så stor differens... (2008 och 2010 alltså). 

**2009 års SM-final. 239 000 såg herrfinalen, matchen sändes i TV4 men konkurrensen var stenhård då både handbollslutspelet och en landskamp i SVT. Den siffran är därför svår...  Men nu nog med siffror.

Nu är silly season igång och kloka klubbar ser om sitt hus. Kommer en hel del nyheter nästa vecka...

Backar till förra inlägget... om straffavgörande. Har blivit en del prat om det och även på nätet har det skrivits... Blev förvånad över att det finns de som gillar att en SM-finaler avgörs på det sättet. Men har full respekt för de som älskar straffmomentet... Det är bra att vi är olika. Jag hoppas ändå att det är det sportsliga och inte TV-tiden som är viktigast i vår sport. Uppdaterar tisdag: Läste just att Danne Bron Sundbom skrivit en krönika i ämnet... också han har använt ordet "ovärdigt" i samband med straffavgörande. Det skulle vara intressant att veta vad majoriteten tycker... Är det bra att SM-finalen avgörs på straffar. Skall TV få bestämma över vår sport?   

Angående TV så gissar jag att innebandyn sänds i en annan kanal nästa år. Nu när även isbandyn går till TV4 och TV4-sport bäddar det för flytt... och avtalet med TV4 går väl ut nu?

MEDIA. Det där med det ekonomiska läget i innebandyklubbar, varför gick det ut till pressen. Var det verkligen tanken? har pratat med flera klubbar som fått veta att insamlingen av uppgifter bara var internt. Vad hände? Så här skrev TT. 

"Dålig ekonomi hot i innebandyklubbar
Bara dagarna före helgens finaler i innebandy presenterar innebandyns förbundsstyrelse en rapport som visar att flera elitklubbar i innebandy har allvarliga ekonomiska problem.
-Det finns säkert klubbar som just nu sitter och funderar på hur de ska kunna driva verksamheten nästa år, säger förbundets ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist till Svenska Dagbladet.
Förbundet ska nu hjälpa klubbarna med ekonomisk och organisatorisk rådgivning". (TT)
Miniartikel i Svd.

Nåja, bra att förbundet erbjuder stöd och råd om någon behöver, blev bara förvånad över uttalandet.
 
LANDSLAGET. Hoppas att många åker och ser någon av matcherna i Linköping (World Challenge, 22-24 april). Vi var i Piteå och såg WCC för några år sedan. Det blev en super trevlig helg, bara innebandy liksom.
Önskar att det fanns mer intresse och engagemang kring landskamper. Att många kunde känna att det är "vårt landslag".
Påminner också att en av matcherna sänds på "storfyran". Söndag 24 april
15.00 Sverige-Finland.
Så kul för Mr Henriksson att han blev uttagen... känns helt rätt.

Samtidigt... går Euro Floorball Tour (EFT) av stapel i St. Gallen, de matcherna går att följa via livestream...

På TEG. På torsdag åker vi till orten som Gud inte glömde, umgås med syskon och deras familjer. Har firat påsk där och med ungefär samma personer så länge jag kan minnas. Vi blir "bara" 16 personer i år...

-Är det normalt att en 14åring vill ha ett påskägg med godis? Undrar om hon skall klä ut sig till påskkärring också? Nä... men det där med godisägg är tydligen inte förhandlingsbart. ropen skall skalla påskägg till alla:) 

-95:an har berstämt sig för att bli vegetarian... svårt då älgkött är basföda här... Det är nyttigt att tänka om och tänka nytt. Känns ändå "så där" men tanke hur många timmar han tillbringar på gymmet, i spåret i veckan. Tänk om han inte får i sig allt han behöver...

-Att vara hemma från SM-finalerna gav tillfälle att träffa innebandylegenden Nordström, guld värt (länk till hans innebandyblogg)... Uppskattar människor som är på riktigt, inga krusiduller. Är glad att Klas kunde vara med i Malmö, annars hade han passat väl in i söndags... på ett café i Umeå.

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Verkar vara en väldigt sund 14-åring du har :-). Mina som är 19 och 30 vill fortfarande ha påskägg. Vissa saker växer de tydligen aldrig ifrån.

2011-04-20 @ 09:52:16
Postat av: Storvreta

Hallå Umeå. Tjejen ska ha två påskägg. Vilka goda mackor hon hade fixat åt oss när vi var i Umeå. Bra gener:-)? Hälsa Elsa.

Trevlig påsk önskar //Bäst i Sverige just nu:-)

2011-04-20 @ 09:57:05

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg