->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

TV-matcher, premiär, Ketil och Cypern

2011-08-29 @ 20:48:29
Tänk att Ketil Kronberg återvänder till Umeå. Ketil gillar Umeå och vi gillar honom. Varmt välkommen Ketil! 

"Du saknas i Cypern" skrev någon idag. Och ja, inte hade det varit helt fel att åka till Grekland:).  Sedan kom en rättelse: "du saknas i Cyber:n". Att ses på Cypern vore trevligare än att ses i cyber.
Tack alla som skickat uppmuntrande mail och ni som "saknat". Det värmer.

De senaste dagarna har jag känt ett visst sug... efter innebandy. Har tittat in på några innebandysidor... Fler och fler samtal handlar om innebandy. Inte så konstigt då det snart är dags.. säsongen 2011/12.

Kan inte hålla mig:
TV-TID. Avtalet med TV4 går ut efter den här säsongen. Kanalen sportchef Hans Pekkari deklarerade i våras: "Vår ambition är att fortsätta sända innebandy efter säsongen 2011/12" (citat Expressen).

Det känns gott att kanalen inte vill sluta med innebandy. Men vilka ambitioner har man?
Det man ser och hör känns inte särskilt ambitiöst. Vi får vänta nästan två månader efter seriepremiären innan innebandyn syns i rutan. Ingen risk att man blir less... fyra TV-matcher visas totalt (dam/herr) under hösten? ... Det är ju inte så man hoppar glädjeskutt direkt.

"Nu får vi plötsligt vara glada att Svenska Spel sänder några matcher på webben" sa en vän idag.

Läste på innebandy.se att citat:
"Vi kommer då att sända minst 21 matcher från högsta serien och SM-slutspelet. Med start i januari blir det sändningar de flesta måndagar och ett antal torsdagar".

Skall bli intressant att se hur man tänker. 21 matcher totalt från serie och slutspel? Eller 21 från serien plus slutspel?... annars är det svårt att få ihop det till "de flesta måndagar och ett antal torsdagar".

Har mer än en gång ställt mig fråga hur mycket innebandy det finns utrymme för i/hos TV4/TV4-sport? I januari är det väl någon typ av handbolls-mästerskap i "vår" kanal. Dessutom ryktas det om att hockeyns slutspel flyttas över till TV4-sport. Är det så? Som alla vet: Hockeyn och innebandyn spelar slutspel under samma period. Hur skall man få ihop det i så fall?  

Som alla minns... I våras kände vi oss snuvade på herrarnas SM-final i "stor-fyran" (den sändes i TV4-sport). Skrev ett inlägg om det då. Olympiatravet gick före innebandyfinalen. Året innan var det tvärtom. Både innebandyn och Olympiatravet tror sig äga TV-tiden. Frågan är hur TV4 ser på det.  

Att TV4 storsatsar på handboll kan inte ha undgått någon. Men vad vill de med innebandyn? Och vad vill vi själva? Vet vi ens det?

-I helgen blir det nog lite innebandy, Nolia Cup går av stapel.

-Mörk choklad med chili är gott.

-Har konstaterat att utsikt över vatten får mig att må bra. Skulle behöva havs eller sjöutsikt varje dag.

Sommarminnen från sjö, hav och älv, några favoritställen: 
 
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.