->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Full pott, den Svenska modellen och TV-match

2011-02-28 @ 23:12:54
Missade en av årets mest intressanta matcher i lördags... Dalen vs AIK. Första delen av matchen följde jag på nätet, det stod 4-2 när jag loggade ur. 4-2... "nu är det kört, AIK har kommit igång". Väl hemma igen möttes jag av en överlycklig 95:a som varit på plats och sett "värsta matchen". Dalen krigade sig till tre poäng. ... Tji fick jag. Det finns viktigare saker än innebandy, vissa val är enkla även om det var trist att inte vara på plats. Dalen är fortfarande "topp fyra" och bara tre matcher återstår. Topp fyra, tillsammans med Warberg, AIK och Storvreta. Inte illa.

Inte helt fel att vara sportchef idag Urban? Full pott i helgen... även för damerna. Oj vad det är spännande i elitserietabellen nu. Rätt som det är tar sig väl både Falun och Dalen till slutspel... För mig har det hela tiden handlat om... antingen eller. Kamp ända in i det sista.

Igår kom den upp igen, diskussionen om att innebandyn måste bli mer offensiv. Skön kommentar "Fattar inte alltid vad de menar. Om de andra laget har bollen är det svårt att vara offensiv". (roligt sagt tycker jag) Ja, det finns ett och annat att säga om det. Visst finns det lag som skulle tjäna på att andra lag i serien öppnar upp spelet, inget snack. Ibland låter det som att det är viktigare hur man vinner matcher än att man vinner.

Ser man inte upp kan innebandyn hamna i samma fälla som fotbollen gjorde i och med "Den Svenska modellen"... och hur gick det? En modell skulle passa alla, nu skulle det bli åka av i fotbollen... Ska vi göra samma misstag? Vägen blir viktigare än målet...  (Uppdaterar tisdag kl 09. Många verkar inte veta vad jag menar med den svenska modellen inom fotbollen. Återkommer med detta... Men vi pratar när Laban Arnesson var förbundskapten) 

Idag visades innebandy i rutan. (IKSU vs Pixbo) Conny använder uttrycket offensiv innebandy... delvis för att IKSU spelar högt försvarsspel. Visst? Båda lagen spelar offensivt när de har bollen. Ordet offensiv, sjukt svårt... Kan man säga att Warberg har ett offensivt försvarspel med sitt styrspel? Eller går det inte in under den svenska modellen? Om man nu agerar... för att tvinga fram en reaktion hos motståndaren. Spelar det någon roll om man gör det högt upp på motståndarnas planhalva eller någon annanstans? 

Den svenska modellen... Varför oroar jag mig?

IKSU imponerade idag, vet inte för vilken gång i ordningen jag skriver ordet lagmaskin och IKSU i samma mening. Vilka spelare man har sedan... Men man kände inte igen dem riktigt i egen zon, TV-matchen blottade en del brister som man säkert jobbar hårt med fram till slutspel. Vem gör vad liksom.... Kommer IKSU att bli farliga i slutspelet? Ja men det är bara förnamnet.
Hade väntat mig ett nedtränat IKSU men det kändes inte så... det såg bra ut.
Conny lät aningen osäker när han sa att Nina Bäckman avgjord en SM-final 2005. (Nej, då var Bäckman typ 15 år, han menade nog Eiremo... eller möjligen Warbergs Madde Jonsson. Vilka minnen!!!) Men vad gör väl ett litet fel... grymt bra jobbat i studion idag team Fasth.

Finns en del att säga om matchen så klart, läs vad Jacke Arvidsson skriver i vf:s innebandyblogg

Igår blev det ett besök
i hallen City vs Storvreta. City hade inget att spela för men en viktig match för Storvreta. Kan ju bara sluta på ett sätt... Klar Vreta seger. Men så blev det inte...  Första perioden var intressant men i andra står City upp i  fem minuter t... Jag började jag längta hem... Ett nedtränat Vreta vinner andra med 6-22 i skott... och kunde ha gjort betydligt fler än sex mål. Perioden avslutas med att Vreta gör 5-9, i boxplay. Hemmalaget la en hel del energi på domarna... Domeij är arg med all rätt...

Morgondagens rubriker var solklara.... "Storvreta utklassade City". "City föll ihop mot Svenska mästarna". "Storvreta gick om AIK i tabellen". Nu blev det inte så...
City måste göra något för att förändra matchbilden, och det gör man... och visst, Storvreta tror att matchen är avgjord... men City skall ha all heder som tar chansen.
... riktigt imponerad hur man vaknar i båset och på banan. Putte Eklund gör några riktigt smarta drag... spelarna som får förtroende tar uppgiften på allvar. De gör en bra period... Domeij byter ut sig själv och Nicklas Sörling  håller nollan. Visserligen utan att förta sig men står för en riktig bragdräddning på skott från Stenberg. Bäst på banan idag... Emil Johansson och Erik Nilsson 18 respektive 19 år.  

Det är klart att Storvreta är besvikna med två poäng. Det var inte ett glatt gäng som lämnade hallen.
Klintsten i unt: "Det finns ju egentligen inte att vi ska släppa fyra bollar – mot dem här – i den sista perioden. Vi stod bara och kollade på. Det är så dåligt och det känns som en storförlust".

Resultatet gjorde avtryck i tabellen... Bäddar det inte för tidernas kvartsfinaldrama? Storvreta vs Caperiotäby. Nja... så kul blir det nog inte. Men tänk om...

Mora får lämna högsta serien men en hel del hedersamma förluster i bagaget. I Expressen berättat tränare Wallin att det tärt på honom och han funderar på en paus. Vem skulle inte fundera? Mora har inte skämt ut sig i serien... vilken utveckling de har haft. Mora kommer att bli farliga i Allsvenskan... och till Umeå lär de åka. Thorengruppen är klara för Allsvenskan, ingen jätteskräll direkt.

Patrik Eklund som ny förbundskapten? Ja... varför inte? Länken är till Stefan Edbergs innebandyblogg. Oj vad det spekuleras kring ämnet. Det är bara synd att Kent Göransson ensam skall anses bära ansvaret för VM-silvren. Det blir lite så... Jag hoppas att förbundet har skött det här snyggt.  
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Succé i TV-match men Heda kan lämna Linköping

2011-02-22 @ 11:01:50
Man pratar om succé för Linköping så här långt. Direkt efter gårdagens skalp kommer en artikel i Corren om att Stefan Hedlund är beredd att lämna laget (efter den här säsongen). "Har bränt för många skepp". Är egentligen inte förvånad då risken finns ju att det blir gnissel när man som teamet i Linköping måste krama ut max ur spelarna i varje match.

Skrev några rader om det igår... om de bortglömda "Årets tränare"... Lag med svaga trupper tvingas trolla med knäna... Man får göra avkall på hur man vill spela... för att vinna matcher. Varken spelare eller ledare pallar det i längden.  

I intervjun säger han det inte... men är det inte "klubben måste vara beredda att värva" i detta citat: "Hela föreningen måste ta ett kliv på alla plan för att man Inte ska kämpa i botten i framtiden".
Heda är mätt... eller är han kanske hungrig på att få visa vad han går för...

Hedlund har under åren vunnit serien med sina lag i division 1, tagit upp dem till högsta serien. Skulle verkligen unna honom att leda ett av topplagen och se vad han kan uträtta där. Har för övrigt följt tränaren under många år, haft chansen att göra intervjuer på innebandynytt... Sedan gjorde han också entré som bloggare något år efter mig. Då var det minsann inte många som hade en innebandyblogg. Fatta att jag suttit här vid tangenterna sedan 2005/2006... Tack för att ni läser! Ja, det var en avstickare...

INNEBANDY I TV.
Tack för en rolig och spännande TV-match. Linköping, Caperiotäby. TV-team och domare.  
37 skott och 3 insläppta mål. flera svettiga räddningar. Vilken målvaktsinsats.  
Fri entré gav fullsatt hall trots TV-match. Bra tryck och stöd..
Ett väl förberett lag... Sedan behöver de inte be om ursäkt för att de hade en del flax och flyt. All heder Linköping!

Inledning av sändningen
var intressant, att se Conny med en klubba i handen. Conny med sin erfarenhet skulle kunna köra "veckans tips"... förklara en regel, en vanlig situation, taktik, olika hook... ja "innebandytermer". För ett otränat öga... innebandy går fort, inte lätt att följa med. Det är synd att TV-teamet inte får chansen... tiden är så kort. Man skall hinna ta tabell och annat på någon minut. En omöjlig uppgift. 
 
Den dagen satsningen på säljare ger resultat i mer såld reklam blir det möjligt att ha några minuters "innebandy-studio". Om det nu är så att TV4 skall ha en del av intäkterna av såld TV-reklam får man väl samarbeta.      
Inledningen igår blev mer intressant än att än en gång få höra hur dåligt förberedda Täby var inför säsongen... eller att Täby aldrig kör med de första femma man lämnat i laguppställningen. Gårdagens "innebandyterm" handlade om golvet... i en sport som innebandy har underlaget betydelse, inget snack.

Skall tilläggas att Patric Skoglund och Conny Vesterlund levererar mer "innebandy" än studion gjort föregående år. Enligt mig alltså...

KATASTOFABELT.
Ingen blev skadad och ingen blev dödad... läste artikel på innebandymagazinet.se om målvakten som saknade hjälm... och matchen blev avbruten... eller laget tvingades lämna WO.
Nåja... inga ord om skandal eller Kalle Anka... Så som det kan låta om det regnar in i en hall, fel sorts golv... eller blir andra allvarliga "katastrofer".
"Det är beklagligt att det hände men ingen skadades och ingen blev dödad. Det var bara en match som ställdes in". (Per Holmström, Bollstanäs)
... ja, så är det ju. En plump i protokollet att inte ha med utrustning (men det händer även i SSL även om man slipper ställa in), konstigt att det blev WO trots att matchen blåstes igång. Men ingen blev skadad... ingen dog.

Varför skriver ingen om den nya bollen? Ställer frågor om att man byter boll mitt i säsongen? Är inte det en innebandynyhet?  

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Festis och Pucko, betyg samt Årets tränare

2011-02-21 @ 12:52:51
BLOGG OM INNEBANDY. Nu har jag löst det där med betyg och festis. På en affär nära mig hittade jag lösningen på det där med vilka som skall bli "Matchens Festis". En låda med namnförslag, helt enkelt. Förslagen lämnar i till mig... för enkelhetens skull.  Ätligen skall det bli rätt och vist =rättvist.

 

 Från och med nu sätter lagen också sina egna spelarbetyg. (Kan också lämnas här) Konstigt att något som ingen bryr sig om ändå avhandlas ÖVERALLT. Det är bara att köra Magget! Jag trodde det skulle bli lugnt när betygen undertecknades med namn. En förändring man gjorde efter önskemål... bra att folk ställer upp och skriver trots att ingen tackar dem.

Själv kommer jag att fortsätta att kommentera betygen... Om inte annat för att själv framstå i bättre dager än de som skriver in siffrorna.:) Få se nu, vilka vill ha en femma i betyg? Messa, skicka E-post eller sök igen mig på Facebook.

Till er som läste om beeptestet... och Bults blogg.
Mathias Bult Larsson blev inte etta, enligt säker källa kan jag meddela att han blev trea. Hur många har legat sömnlösa och undrat? "Bult inte bäst i test" som en läsare skrev. Nä... men född -73. Fysfenomen eller värsta tjurskallen? Hasselström och Hadelöv var bättre (23 o 24 år), i ett lag som Warberg. 

Sex festisar att dela på får de här killarna... fyra av dem till farbror Bult, 37 år och levereras vid matchen mot Umeå City. Om han kommer förstås... han skulle ju aldrig mer åka buss till Umeå. "Att gnälla är lite av Bults grej" sa en av hans egna sist de var här. Hm, inte så farligt längre väl?

Festis eller Pucko? ...bilden får hänga med här...


Veckans Pucko går till Magnus Svensson. Som tröst för att han bara vinner med fyra mål mot Falun ett lag som enligt Svensson fullständigt saknade spel och inställning. Är Bagarn verkligen nöjd med Svenssons insats? "Det blev ju knappt som ett rejält träningspass" enligt Magnus i Expressen

Action... håll Mange nöjd. Kan vi hjälpas åt i fortsättningen? Ge Warberg de matcher de behöver inför slutspelet. Mullsjö, Balrog, Helsingborg, Umeå City och Storvreta... där har ni fem lag som gör bäst i att skärpa till er inför mötet med Warberg.

Andreas Lundmark (i Radio Dalarna) och Haijo sa efter matchen att flera saker var bättre än mot Pixbo och Storvreta... att man är på G. Dessutom ger man Warberg credd... fast de bara gjorde sju mål. Men Falun hade nog inte hunnit läsa Manges analys.

Kan man gissa att det ligger något mer än själva insatsen bakom Svenssons irritation? Ja, förutom bussresan och en ej godkänd "inför slutspelet träningsmatch"... Spelarövergångar? Gammalt groll? Så är det ofta med kritik... 

Bakom en hyllning eller sågning ligger ofta egna intressen. Det är nästan omöjligt att vara objektiv. Just nu är det politiskt korrekt att kritisera Falun och deras ledarstab. Rättvist? Till en del är det säkert det. Andreas Lundmark blev årets tränare för några år sedan, då som tränare i elitserien. Någon som protesterar mot den utmärkelsen? Passar på att önska Lundmark lycka till med nya jobbet som rektor... Fullt upp. Kämpa!  Ge Falun ett år till... håller fast vid att det blir en spännande resa.

Minns Brottmans uttalande i lokalpressen efter utklassning, upplagt för sågning...
Citat: Det är sådant som kan hända när vi får flyt och det bara rullar på. Synd bara att det händer när det är stor publik på läktarna och tv-sändning.
Skrev väl något i stil med det själv efter den matchen.
Brolle: Såg du kanske matchen i lördags? Är Falun på G eller en djup svacka? Dags att ta upp bloggen nu?

På tal om Brolle. Expressen skriver för övrigt att Storvreta kan få behålla sin tränare nästa år...

Årets tränare... ja, snart är det dags. Det blir garanterat inte Örjan Lindberg, Peter Wallin, Patrik Eklund, Granelid eller Åsa Karlsson. Fast de kanske förtjänar det... Spelar ingen roll hur bra tränare/team man är... för att få utmärkelsen måste man ha en bra trupp. Allstå ges förutsättningar av klubben. Vill du bli årets tränare så räcker det inte med att vara... bäst. Om man nu kan mäta sådant. Inte heller Virtula lär få utmärkelsen, jo möjligen om Dalen tar sig till final. Till alla er som ger er hjärta... grymt bra jobbat. 

...är en vinnare, vad sägs om det här spelet? 


3,30 i odds... och jag satte en tia. Ha-ha... vilken storspelare jag är. Spelade på AIK också. Två spel och två vinster... detta tack vare att min webbläsare krånglade. Annars hade jag förlorat en del på de spel jag hade tänkt spela. Ibland kan det faktiskt vara bra att inte använda FireFox Får återkomma om de matcherna.  

Oj... skall man bedömas efter det som sas under SM-finalen då blir det tufft... eller vad säger ni andra som satt med? Trodde det var fredad zon... Det som sägs på festen stannar där? Kör man med paparazzi i Malmö?

...helgens innebandy... massor att skriva. Har nu kortat ner detta inlägg till mer än hälften... Kopierat ner alla klokheter till ett dokument och tar det i nästa inlägg.:)
Tog bort allt om Umeå, bara för kul. "Du skriver för lite om Umeå"... svårt att motså.

Funderar hur jag skall ha det i fortsättningen? Hellre ofta och kort, eller långt och bra? Kort är bra... men inte när fläkten blir isig i värmeväxlaren. Det var -25 ute... minst sagt kris.  Att lyfta ut och rengöra alla delar när man är 159,5 cm är ingen lek. Har ont i axlar och nacke.  Men jag behövde inte åka buss... och spela mot ett lag mot fel inställning. Förlåt att jag klagar...

Idag kommer barnen hem... äntligen.
Slå på TV:n ikväll... Linköping vs Caperiotäby. Spelarna har redan börjat höra av sig om önskade betyg:).

/En Innebandyblogg nära dig
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Just nu, live från Mora vs Djurgården...

2011-02-20 @ 15:51:39
INNEBANDY LIVE.
Elitserien är minst sagt spännande, IKSU tappar tyvärr poäng mot Endre (5-5). Det resultatet gör ju inte matchen mellan KAIS Mora och Djurgården mindre intressant. DIF som har tappat poäng mot både Huddinge och Falun. Rapporten igår... "vi är sjukt taggade"...  "Tändvätskan är enorm"...

Tippade Moraseger innan helgen, innan DIF:s förlust mot Falun...  Ja, i gamla Balrog finns den där vinnarkulturen, erfarenheten...
I Mora kör man liveuppdatering via Everysport

Lägger ut länken här... kanske för er som sitter på väg till eller från era matcher? 1-5 till DIF efter halva matchen... (matchen började 15.00)

Återkommer... sedan med ett "vanligt" inlägg i innebandybloggen.

Daladerby eller Umeåderby i kvarten? Ja, det finns både chans och risk att det blir så...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bults beeptest, AIK, Landgren och bottenstrid

2011-02-18 @ 11:25:15
Läsare lockas på olika sätt... AIK får ny huvudsponsor skriver Aftonbladet. Fast det handlar om att Svenska Spel under drygt ett år skall tituleras huvudsponsor för elitserie/SSL lagen. Ja, ja... AIK i rubriken hade ett enda syfte... Alla klubbar förväntas att skicka ut ett pressmeddelande i ämnet. Det kanske var SvS själv som använde just AIK i sitt. Smart i och för sig, då klubbmärket väcker uppmärksamhet.

Oops, nu hade visst även jag AIK i rubriken.

Det där med "Veckans Pucko"... var med tanke på Maggets "Matchens Festis", trodde det framgick.  Och... klart jag vet att Malmö ligger i Sverige. 
Fick en bild/banner att använda i samband med Veckans Pucko... Haha, jag har fegat... och inte publicera den.  Hade själv inte tänkt mig... en smocka. Veckans Pucko (länk till inlägg)... jag fortsätter med det, men... Pucko är en dryck, en klassiker...
Ändå är det många som hört av sig och inte velat föräras denna utmärkelse:). Kom ihåg... man får veckans Pucko, inte blir.  

 

Får jag be om en ny banner? Inte så pucko den här gången...  

FAIR-PLAY?
Hur kommer det sig att folk är mera kritiska mot Christina Landgren som faktiskt tog hem ett VM-guld på herrsidan… än till de två senaste VM-resultaten. Undrar om det inte handlar om personen lika mycket som upplägget… Vissa människor är lättare att kritisera än andra.
Det finns en missuppfattning att Landgren fick sparken... Var det så? Nej! Däremot gavs mycket utrymme åt kritik av hennes jobb. Även efter hon varit med och tagit VM-guld. Någon annan som tänkt på det? Fair-play?

Här finns mycket att skriva... Kanske återkommer. Hallstensson har en del att tacka Landgren för om man tänker efter... Hur gick det egentligen till när Ulf blev aktuell för landslaget? Innebandyhistoria... 

BLOGGAR.   
Mathias Bult Larsson verkar leva att glassigt liv, innebandystjärna i Warberg... Inte ens där? Han bjuder på sig själv dagens blogg, rolig läsning. Låter aningen hektiskt... Fråga: Hur gick beeptestet?

En annan  (förlåt... naturligtvis inte Halläning....nåja) som underhållit i veckan är Magnus Anderberg. Han fick till det rätt bra, både om TV-matchen och om det enligt honom märkliga ordningen i Solnahallen. Skulle vilja ha lite mer innebandy i den bloggen...   

HELGEN & CREDD.
Fredagsmatcher, de dyker upp här och där... Är det en bra matchdag? Vad tycker publiken? Det funkade ju förr i alla fall.  
Storvreta åker till Botkyrka... Kohonens gamla tillhåll, Balrog har satt sina spår i hjärtat... det märks i detta citat:
"Ikväll ska vi vinna. Jag kommer alltid ha kvar minnen från Balrog i mitt hjärta och jag har haft för vana att inte jubla när jag gör mål för Storvreta i Botkyrka-hallen. Vi får se hur jag gör ikväll". (Kohonen i unt.se)

Det borde bli bortavinst, och kanske får Brottman sitt erkännande, att Vreta med sitt spel pressar och stressar fram motståndares misstag. Annars kan jag skriva det här nu. Det gör ni Brolle... Lycka till i slutspelet.        

ELITSERIEN.
Idag spelas också två viktiga matcher i elitserien, den ena är Dalen vs Ö-vik... Lockerud tar emot Karlstad. Det lär bli fight. Två hemmavinster är mitt tips. Men jag har haft fel förr.  (nwt.se skriver om matchen i Mariestad)

19.00 i Gammliahallen, Ö-vik håller på att åka ur. Dalen behöver ta poäng för att ta sig till slutspel.
Mycket känslor... det är bara att titta på vilka som står i båsen...
Att hamna på kvalplats skulle bli en svår uppgift för ÖIB. Men kan man verkligen ta poäng mot Dalen, Falun, Rönnby eller IKSU? 

Har inte räknat så noga men... För att inte åka ur måste Ö-vik i värsta fall både ta poäng och få övriga resultat med sig. Bottenlagen möter varandra... och precis allt kan hända. Det kommer knappast som någon överraskning för klubben. Alla visste att truppen var svag och att den nedre delen av tabellen var att vänta. Men så här illa???
Hade väntat på någon typ av comeback för Stina Näktergal och Maria Hörnsten... Där har ni ledartyper som kan/kunnat ingjuta mod och bidra... om inte annat på träningar. Spelare som visar andra spelare vägen...
  
Ja, ja... de dyker knappast upp ikväll mot Dalen. Men där har ni spelare med stort hjärta för klubben. Innebandykapital!

Från en innebandyblogg nära dig, Trevlig helg!
/Ingrid

Uppdaterar.... Först Mullsjö, sedan Umeå City, nyligen Warberg och nu Djurgården.
Djurgården är först ut med... webbsändning i elitserien, all heder DIF. Länk till matchen. Imorgon 19/2 kl 14.00 går matchen av stapel.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Veckans Pucko och vem f** la finalen i Danmark

2011-02-16 @ 15:48:57
Bild på t-shirt lånad från Arla och pucko.se
Veckans Pucko: Danne Bron Sundboms tröja... eller SM-finalen? Tröjan är så kort att ryggen blir bar så fort han böjer sig framåt. Och SM-finalen är som bekant förlagd i Danmark. Vi kör på Danmark:)

Dags för ett nytt inslag i bloggen kanske? Att varje vecka utse veckans Pucko, en InnebandyPucko. Frågan är om Pucko skall stå för något bra, eller mindre bra. Det finns ju de som tycker att Pucko är gott.
Kanske ta ut veckans pucko när det gäller det som skrivs av på innebandybloggar och nyhetssidor. Ja, det skulle kunna få ingå i veckans pucko. Uttalanden och insatser... inte personer.

Eller kanske kan nya innebandysajten köra det? Gissar att det skulle bli... livat. Ta ut matchens tre sämsta insatser.

Det är sånt folk vill läsa...  listor, betyg, sågningar...
Journalistik och annat som skrivs i dag handlar allt för ofta om att såga eller hylla. Att göra en objektiv analys av matcher lockar inte längre läsare? Det skall vara underhållning... Superlativen används på ett slarvigt sätt. Vilka ord finns kvar när de verkliga katastroferna inträffar? Men superlativen piggar upp. 
Det skulle även veckans Pucko göra...

Igår la jag ut på Facebook om det här med veckans Pucko, ett mail kom sedan "Det behövs ingen Pucko, vi har ju betygen". Haha... ja betygen är alltid ett hett diskussionsämne. Det är helt otroligt vilken genomslagskraft det har... som en tränare sa "Jag förstår inte att folk lägger så stor vikt vid det".
Det är bara att gratulera Magget till genidraget att sätta betyg, det engagerar... verkligen. Sluta inte!!

Angående nyheter så finns nu en kollega till Innebandymagazinet. Det är bra tror jag... att vara ensam aktör är inte särskilt taggande. Med två nyhetsidor om innebandy finns det ett ypperligt läge att vara med och skapa debatt, och släppa fram åsikter... låta "folket"påverka.
När det gäller nyheter så vinner innebandyn på att det finns artiklar med genuint värde, som media (TV, radio, lokalpress, dagspress) i sin tur tar upp. Det finns bara fördelar med två aktörer enligt mig. På sikt kommer vi säkert att få se mer än en uppsjö av nyheter... Visst behöver innebandyn undersökande journalistik? Jag hoppas på krönikor och debatt kring vår sport... 

Stor eloge till innebandymagazinet som orkat fortsätta, år efter år... De har verkligen inte jobbat i medvind. Eller? Något som talar för att Innebandysajten kommer att kämpa är Stefan Lindgren, "han viker inte ner sig" som någon sa. Alla minns väl hans jobb på Magget för några år sedan... vilken insats och så lite credd, det väl mest åt andra hållet... eller hur? Jag lyfter på hatten för Lindgren och önskar både Magget och nya sajten all lycka.  

Min banner här om SM-finalen har tagits emot på olika sätt... Jag bjuder på det... Humor är svårt.
Har själv sagt att jag inte åker till Danmark för att se årets höjdpunkt... men jag vacklar. Det är svårt att låta bli att längta... Och innebandy skall upplevas på plats. Råkade boka hotellrum här om dagen... ett steg närmare med andra ord. Ses vi på SM-finalen? Hm...  

-Angående de väntande kvartsfinalerna ....ja det blir det säkert 5 matcher även om Dalen och Täby möts ... hemmaplanfördel kan helt klart avgöra. Men än så länge har väl inte Täby ens säkrat en slutspelsplats?

-Fråga: Går möjligen veckans Pucko til Peder Bodén? Den enda spelaren som fick en etta i betyg i TV-matchen... Undrar hur man tänkte där?


Högsta betyg får i allafall Peter Forsberg
A man’s dreams are an index to his greatness...
NHL-bloggen i DN har Anders Wallin formulerat det bra:  

"Det finns dock något som slår ännu högre: Hans kärlek till sporten.
År efter år gjord Forsberg allt för att komma tillbaka och spela ishockey, få uppleva känslan av segrar och dela glädjen med publiken.
Han har försökt med allt… Försökt, försökt och försökt". (Signerat Wallin)

Från en innebandyblogg nära dig:
Drivkraften... kärleken till sporten. Vackert tycker jag.

Uppdaterar 08.50, 17/2 och förtydligar: Pucko är i sammanhanget en dryck. Och Malmö ligger i Skåne. Lägger till bild på från varumärket Pucko.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Snabbt stabilt och jättejättebra Täby

2011-02-14 @ 22:30:49
INNEBANDY.
Dagens Conny: Det var ingen tillfällighet att Rasmus gjorde det där slumpmålet. (ej ordagrant)

Ett snabbt inlägg om dagens TV-match.

Det var tufft och defensiva detaljer avgjorde.
Att säga att det var en kollaps eller att Dalen viker ner sig totalt är en grov överdrift.

Dalen gör inga misstag över två perioder... utan att gå in på några detaljer. 100% i defensiven i mer än 40 minuter. Det finns säkert folk som sitter framför sina datorer och letar fel även på den här matchen, men jag tycker det var bra TV- underhållning. Tätt och tufft och kamp kan visst vara underhållning, så det så.
Dalen leder med en boll inför tredje.

Sedan kommer defensivt mindre goda insatser.  Som jag minns det...
2-2 släpper F Stenmark förbi Rasmus tillräckligt för att han skall hinna slå in bollen. En större detalj kanske var att den bollen skall Hörna ha.
3-2 Grönros står som förstenad och ser inte ut att uppfatta situationen... kanske trodde han att det redan var mål? En detalj...
4-2 Wallgren och Alm står en halv meter från Niklas Hedegran men ingen tar honom.
5-2 Nilsberth borde kunna säkra att han har motståndaren på rätt sida. Han borde kunna hålla sig mellan Hedegran och målet.
6-2 kan man inte säga något om, målet görs i PP... sprätter upp den i krysset.
7-2 I öppen kasse, sedan får man tröstmål och matchen slutar 7-3.

Shit, nu låter det som Dalen gjorde en katastrofdålig tredjeperiod, det är svårt med ord. Dalen gör till 90% rätt och vips gör Täby fyra fem mål.
Skillnaden är att Dalen inte är hundraprocentiga och då straffas man hårt CT.

Egentligen är det bara att lyfta på hatten för Caperiotäby och ta nästa match... 
Dalen gjorde sååå mycket bra idag, men förlorade mot ett bättre lag. Så grattis Täby. 
Ses vi Umeå i slutspelet tro? (Länk till Expressen och intervju med Magnus Jäderlund

Minimera misstagen sa ofta Kokocha, dagens misstag var väl ändå i gråzonen? Och Rasmus Sundstedt & CO maximerar istället.. ja, ge mig ordet, det som är motsatsen till misstagen.  Förslag?
Här passar: Snabbt stabilt och jättejättebra Täby. 

Hade hoppats få se Måwe, skall erkänna att jag blev lite besviken då han inte fanns med i laguppställningen. Men fick se Urväder i god SSL-form. Somliga har det...  

Dagens Conny: Det var ingen tillfällighet att Rasmus gjorde det där slumpmålet.

Tack Peter Foppa Forsberg för allt... så mycket passion, vilja och stolthet. Så många motgångar... men ger ändå allt. Skall nu se presskonferensen med Foppa...

Ja, det var nog mitt snabbaste inlägg någonsin...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Årets sämsta match och landets bästa juniorlag

2011-02-14 @ 09:07:49
INNEBANDY. Du missade ingenting... så lät det efter matchen där Umeå City förlorade mot Balrog. Har varit bortrest i helgen och bland annat inte sett "Årets sämsta match". //Uppdaterar 13.24. Blev rättad, för att citera korrekt... "århundradets sämsta match" :)//  
Men jag har ingen aning... då jag inte var där. Men... jag trodde på Umeåvinst, särskilt med tanke på att Micke Karlsson inte fanns med i Balrogs laguppställning. Nåja... Balrogs första trepoängare kom mot City.

Ikväll får jag i allafall se innebandy, på TV... som jag längtar.... Caperiotäby vs IBK Dalen, det skall bli kul.

Lockerud tog sina första tre poäng i årets elitserie, detta mot Ö-vik som får tacka Täby för att de vann mot Karlstad och Örebro.

Säger grattis till IKSU Ungdom som vann en rafflande final i Region-slutspelen i DJSM. Inte otippat mötte man Mora. Det är synd att de fick spela mot varandra redan nu... där har ni kanske Sveriges bästa juniorlag. De skulle ha mötts i den slutliga DJSM-finalen om de inte hamnat i samma grupp. Så tråkigt för Mora att de inte fick gå längre med tanke på det lag de har. Eller vad säger ni andra? IKSU Ungdom tar hem årets DJSM?

Vill passa på att gratulera Ersboda, Holmsund, Sävar, Täfteå som fostrat spelarna, också Vännäs, Obbola och Gimonäs står bakom framgångarna. IKSU Ungdom gör ett gott jobb och är en attraktivt lag för Umeålagens talanger. I IKSU ungdom spelar även Sundsvalls systrarna Wibron, men i övrigt kommer spelarna från våra egna plantskolor. IKSU Ungdom känns som en form av växthus innan elitserien.
Plantskolor som är guld värda och borde sträcka på sig... mycket jobb görs där som glöms bort. Umeå har en bra träningskultur.

Men Umeå skulle behöva mer av framgångstänk, vi skulle behöva skapa en vinnarkultur... Då hänvisar många till IKSU:s alla SM-guld. Men då skall man komma ihåg att IKSU inte hade elitseriens bästa lag då de tog sina SM-guld. Däremot har truppen de senaste åren har varit och är GRYMT bra. Vilka spelare, vilket lag... vilka talanger.

...det har farit mer än en gång genom huvudet att det krävs mer än den bästa truppen för att ta SM-guld. Vilka de delarna är kan/ska jag inte definiera men det handlar om framgångstänk, kultur, inställning... Årets IKSU kanske har det mentala. Många av dem vet vad som krävs, kan gå tillbaka och fundera på vad som tog dem till guld... Hur tänkte vi? Vad gjorde vi? Så skapas vinnare...

Umeå överlag skulle behöva ta ett grabbatag i det där med att skapa vinnare, jobba med de bitar som gör oss framgångsrika. Tänker på Dalen, vad är det som gör att det år efter år går sämre när serien vänder? 
Och Umeå City... hade helt klart chans på slutspelsplats men förlorar matcher man skall vinna och nu mot Mullsjö och Balrog.

Det är tråkigt att säga men "Umeå vinner" måste ses som ett mål, inte som ett faktum... då det gäller innebandy. Med det har jag inte sagt att vi skall räkna bort varken Dalens herrar eller IKSU i årets slutspel. Men det gäller att ha framgång i skallen, om man nu kan säga så. BLI EN VINNARE... Och jag vill understryka att Umeå visst är vinnare, vi har IKSU som absolut kommer att ställa till det i slutspelet. Missuppfatta mig inte. Helgens vinst mot Mora talar för det. (men jag såg inte heller den matchen och kan därför inte förmedla någon känsla... det där man ser som åskådare som inte går att ta på men som betyder mycket i viktiga matcher)

Innebandyns huvudstad, jag är stolt över den. Stå stor sa mamma när hon klädde på mina småsyskon ytterkläderna. Stå stor säger jag... Stå stor ikväll Dalen. 
 
Piteå är verkligen en fin stad, så vacker, trevliga människor. När det gäller shopping (ja, det är helt ok shopping) så har man samlat allt i stadens hjärta. Att se havet... där skulle jag gärna bo, om stan låg längre söderut, var större och... mina barn bodde där. Det låter kanske konstigt, men testa... Jag gillar Piteå. Ett weekendpaket som visade sig vara en höjdare. Bara hotellet är värt ett besök... 

Strax dags för jobb. Nu ses vi ikväll alla, framför TV:n... så vi får ordning på tittarsiffrorna.

Tala inte illa om dina konkurrenter... det säger mer om dig än om dem.

Det är kallt... och alla hjärtans dag. Det ena utesluter inte det andra:) Kalla hjärtans dag?
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bli en hjälte

2011-02-11 @ 15:27:31

...gillar kampanjen "Bli en hjälte". Egentligen kunde den heta "stötta BRIS ekonomiskt" för det är vad det handlar om. Men visst låter det skönt det där med hjälte. Alla vet väl vad BRIS är... förknippas kanske mest med barnens hjälptelefon. Det många inte vet om BRIS är att organisationen inte lever på bidrag från staten. Det är hjältarna, företag och privatpersoner som lämnar gåvor, år efter år. 

I år hade man för första gången öppet på julafton och nyårsafton... Bara tanken att ett barn känner behov av att ringa BRIS på julafton gör ont. Men bra att möjligheten finns. De som behöver en vuxen att prata med och ringer till BRIS möts av frivilligarbetare, alla med utbildning och eller många års erfarenhet av arbete med barn och ungdom. BRIS gör mycket mer än just stöttar unga per telefon. Det märker man om man tar en närmare titt...

Bli en hjälte. Man är inte bättre än andra om man skänker en slant till BRIS, men kanske finns det någon som tilltalas av kampanjen "Bli en hjälte". Jag skulle bli glad och stolt om detta inlägg gav upphov till en gåva. (klicka på banner här på bloggen) En bra start på helgen liksom... 

INNEBANDY. Granlo tuffar på i sin satsning mot SSL, de vill ha hem Robin Nilsbert och Johan Samuelsson från Dalen (o Östholm från Pixbo). Ja, det är klart att de vill. Men det är inte bra för Dalen, de spelarna blir svåra att ersätta. Sundsvall har dessutom blivit utvald att ha ett NUI-gymnasie. Det talar för att spelarna som tidigare flyttat till Umeå kan bli färre. Jag hoppas Granlo tar sig till SSL, de verkar seriös i förberedelserna Jag håller tummarna, detta trots att jag tror att de kommer att göra det tuffare för lagen i Umeå.  Inte bara på grund av Granlo.

Har inte hört hur andra resonerar men... Det känns som det är läge att Västerbotten slåss... slåss för norrland och regionens innebandy. Satsa på talangutveckling. Enligt de normer man haft för innebandy-gymnasium borde Umeå ha ett till men man valde att bara bevilja ett. Ett enda gymnasium skall täcka norrbotten och västerbotten. (Kom ihåg att RIG är RIG, inget vi kan räkna som Umeås gymnasium)

Om man ser på utvecklingen i övriga norrland så måste fler än jag se ett behov av att se över hur duktiga spelare i norr skall få bra utbildning och bra lag att spela i. Dags för ett åtgärdsprogram? Vill vi vara med och slåss i framtiden? Tror den frågan är bra att ställa redan nu. På damsidan känns det lugnare, jag kan ha fel...

Men vi är en innebandystad, med många lag i de högre serierna. Men vi måste hänga med... vara vakna.
Thorengruppen till exempel satsar mot Allsvenskan... har inte förlorat en match i år. Igår gjorde de för övrigt kvällen spännande då de mötte Spöland, ett lag som håller till ganska långt ner i tabellen. Men det blev tufft... Thoren vann till sist med uddamålet i denna skokartong till hall. De leder norrettan stort.
Vad händer om de går upp till Allsvenskan? Går någon av deras bästa spelare ändå till SSL? Platsar de?
Thoren har klättrat en serie per år, förutom ifjol... imponerande.

På damsidan kan man nog säga att innebandyn blommar i Umeå, men inte i övriga norrland.
Bodens damer... slåss för sin existens i ettan, och har problem med sig organisation Det var inte länge sedan Boden hotade övriga lag i elitserien. Så tråkigt när det går nedåt.. Hallstensson hade behövts i Boden, också. Skellefteås damlag... ja ni vet.
Vad händer på sikt med daminnebandyn i norr? Finns en plan?

Örnsköldsvik var en gång ett innebandyfäste. Både dam och herrlag slogs i toppen... VK Rasket.
Damlaget tog fyra SM-guld mellan 1989-1993.  11 år senare (2004) tog man ett femte. Då under namnet ÖSK. Idag heter klubben ÖIB och i helgen i  påminner man om Guld-eran vid lördagens elitseriematch. Flaggcermoni... och gamla guldmedaljörer är inbjudna. Kul att man uppmärksammar gulden och hjältarna, fira skall man göra ofta. Sedan känns valet av match lite märkligt. Fast det kanske var bestämt sedan länge då man inte visste att det faktiskt skulle handla om ett bottenmötet när det blev dags för drabbningen mellan Örnsköldsvik-Lockerud.
Nu slåss Örnsköldsvik för att slippa kval eller nedflyttning. Lockerud å sin sida slåss för att ta sin första poäng, det kommer att bli en tuff drabbning.

Ö-vik kommer alltid kommer av förklarliga skäl att ha en speciell plats i mitt innebandyhjärta... VK-Rasket. Herrlaget spelar numera i tvåan efter några år i botten av ettan. Beskedet att Ö-vik inte blev NUI gymnasium måste ha varit tungt. Tack till alla innebandyhjältar som kämpat och kämpar i Ö-vik. Fortsätt...

JUNIOR SM. Undrar hur viktigt JSM är för lagen? Det måste vara svårt... Tänker på  Dalen, Falun Ungdom, IKSU-ungdom och Mora som spelar DJ18-SM här i stan.
IKSU har två egna matcher, vilka dubblar i DJ18 för IKSU ungdom? Samma gäller Dalen...
Falun spelar mot Rönnby på lördag och IKSU på söndag.  Kan inte tänka mig annat än att det varit en del diskussioner mellan coacherna.
Mora spelade mot Rönnby i onsdags och har bara en elitseriematch i helgen. Smart, med tanke på USM. Lycka till alla.

Ser fram emot helgen, men då inte innebandy utan hotellweekend för att softa, shoppa, gå på museum och äta gott. Men det är inte London eller Stockholm som gäller utan...

Från en innebandyblogg nära dig: Var rädd om de dina och njut av det som är bra. Trevlig helg! /Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

De som inte spelar SM-final... Dalen eller Falun

2011-02-09 @ 15:30:47
INNEBANDY. Igår kunde man se ett inslag på Sportnytt, SVT igen om innebandy, nämligen Mora vs Rönnby som verkar ha varit en tuff match. Rönnby lyckades hämta upp ett 0-2 underläge men Mora vann sedan i sudden. Åhhh vad jag hade velat vara på plats och se den matchen....

Varje gång SVT rapporterar om innebandy blir  jag glad... och stolt. 2,19 minuter på bästa sändningstid.

Frågan som kommer med jämna mellanrum... Ska du till Malmö den 16/4 och se finalerna? Hm... ska jag det?På SM-finalens hemsida stryker man nu eftersom lag som inte kommer att spela final. Alla andra lag har på papperet chansen att vara i händelsernas centrum den 16 april. 

På damsidan är det Karlstad, Lockerud, Örebro och Örnsköldsvik som inte längre är med och slåss om SM-guldet. Alla andra har chansen... Klart är att Balrog och Mora inte spelar slutspel av SSL-lagen. 
ELITSERIEN.  
Sticker ut gör Mora som kommer att leda serien efter veckans två spelade matcher, även om de förlorar mot IKSU, eller?.

5. Rönnby har 43 poäng (19 matcher) Idag 20 matcher och 44p.
4. IKSU har 44p (19 matcher)
3. Pixbo har 45p (20 matcher)
2. Djurgården 47p (20 matcher)
1. Mora har 50p (18 matcher) idag 19 matcher och 52p. (skrev inlägget igår men... annat kom emellan)

Går Dalen eller Falun till slutspel?
Dalen ligger idag på slutspelsplats med sina 29 poäng på 19 matcher.
Falun ligger under strecket med 25 poäng, noteras bör att de bara spelat 18 matcher. 

Falun har ett uppåtgående trend vilket Dalen inte har visat. Men Falun har ett mycket tuffare matcher kvar än Dalen. Å ena sidan, å andra sidan...
Dalen skall möta Örebro (b), Pixbo (h), Lockerud (h) Örnsköldsvik (h), Karlstad (b) IKSU (b), Rönnby (h). 

Falun har följande matcher kvar: Rönnby (b) IKSU (b). Djurgården (b), Huddinge (h), Mora (h), Täby (b), Endre (b).  

Ingen kan säga annat än att de är olidligt spännande.

I herrarnas serie ... det som kan räknas bort är som sagt bara Balrog och Mora än så länge. Medan fjolårets finalister ligger fyra och femma. Aldrig förr har väl tabellen varit så jämn. Warberg är det enda lag som sticker ut...  AIK, Dalen och Storvreta har på 19 matcher spelat ihop 42, 40 och 39 poäng. 

Faluns förlust mot Vreta slog hårt, man kan väl säga fyra poäng med tanke på målskillnaden till Caperiotäby. Det säger lite om hur jämt det är... Allt handlar bara om två lag hördes i cyber förra säsongen, i år är det ingen som vågar slå sig för bröstet och dissa andra. Ingen kan väl komma och säga annat än att ligan blivit jämnare och bättre... Det är lätt att glömma bort det som faktiskt blir bättre...

Hade skrivit ett långt inlägg om... Ja, vi tar det en annan gång.
Detta måste vara Innebandybloggens kortaste inlägg på länge:)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Grymma talanger, VG och Hallstensson verkar ha kul

2011-02-07 @ 16:30:45
INNEBANDY. Kent Göransson verkar på gott humör efter vinsten i Finnkampen. I bloggen på innebandylandslaget.se skriver han om Patrik Janssons utrop under en uppvärmning.  
"En och annan boll trillade in och frustrationen steg hos den gode Jansson som själv verkade känna att det var mer mål än målvakt om vi säger så. Då i slutet av uppvärmningen så fick han nog, ställde sig upp och skrek,
– Har alla fått vara med och göra mål nu eller? Ett och annat skratt kom då av förklarliga skäl."
(KG)
Ha-ha, ja... förstår att det skrattades.

Vidare... längtar även Göransson till dam-landslaget? Nej men.. om spelare i dam-landslaget och firma Vaara/Hallstensson skriver han:
Kristoffersson/Lindström hade hyfsat kul tillsammans. De gjorde lite som de ville kändes det som. Minst lika roligt hade Vaara/Hallstensson i båset, vad det verkade som i alla fall. Tror jag det, med det spelet.

... alla vet ju att det är roligare om man har kul. *ler*

Har läst både på innebandysajten (bildbevis, se länk) och på Göranssons blogg att Hallstensson verkade ha kul. Bra det! Det måste vara himla skönt för Ulf att slippa allt snack om dubbla roller. Himmel vad han måste ha varit less på alla det där spekulationerna om favorisering av de egna spelarna i AIK. Är inte sånt hämmande? Ja, bara gissar...  

TALANGER. Här kommer ett tips till Hallstensson & Co.
Framtidspelare... två spännande namn i Elin Gabrielsson och Amanda Delgado Johansson från Sten Sture . Håll koll på de namnen, Amanda har gjort 32 poäng i division 1 norra och är 15 år. Ja... 15 år och fyra i poängligan. Henne lär vi få se mer av... Hon är även aktuell i F15-landslaget... men då i fotboll.
Det skulle inte förvåna mig om det Janne Vaara och Hallstensson kommer att leda BÅDA landslagen... nä, eller?

FINNKAMPEN. Karlskrona hoppades på 3000 åskådare och summerade 2100. Med tanke på stadens storlek är det bra. 66 000 i kommunen och 33 000 boende i tätorten. Umeå är mer än tre gånger så stort... och drog inte fullt dubbel med folk. 
Och läget, lite knepigt... mer än 20 mil till Jönköping, Helsingborg, Malmö och tio mil längre till Göteborg och Varberg om man nu tänker på innebandyfästen. Hur reser man egentligen till Karlskrona? Buss? Tåg? Jag är imponerad av publiksiffran 2100.  

På innebandymagazinet som i sin tur hänvisar till sydsvenskan har arrangörerna gått plus. Det är bara att gratulera. Är förvånad att man redan har gjort bokslut, det brukar ta ett tag innan man har koll på vinst...  
Hur som helst, kanonbra jobbat... alla. Väl godkänt...
SIBF har säkert stöttat på olika sätt. Det måste man med erfarenhet av VM i Västerås... Om Finnkampen i Västerås gick back minns jag inte. 

Örlogsstadens IBK var arrangörer i Karlskrona. Det kanske är det som är melodin... låta en klubb arrangera och inte lokalförbund. Å andra sidan, här hos oss var det Västerbottens innebandyförbund som var arrangörer med bra resultat.   

Visst hade Västerås och Umeå bättre förutsättningar? Till Umeå (som anses vara en avkrok) reser man enkelt med flyg (från många ställen), på några minuter är man sedan i stan.
Till Västerås är det nära till andra stora städer...  I Västerås bor 130 000 ungefär, målet var 5000 på läktaren. Efter ett tag kom nya bud och 3500 som mål. Man landade på 2445.

Med tanke på detta måste man se Örlogstadens arrangemang som succé.

TEKNIK. Det är kul med alla smarta telefoner... men utvecklingen av batterierna hänger inte med. Var det bättre förr? Inte för att man kunde surfa och göra allt möjligt annat... men inte sjutton behövde man ladda stup i kvarten. Även ajfån-ägarna går omkring med en laddare i fickan (säg inget annat). Det kan inte vara meningen... Jag har en sprillans ny telefon...  en simpel xperia om nu undrar. Ajfån... nä, så cool är jag inte.    

ELITSERIEN. På onsdag är det en viktig och säkert spännande match i elitserien, KAIS Mora möter Rönnby. Förhoppningsvis kommer klubben att köra liverapport. Den matchen hade jag gärna sett live... eller i TV. Kristoffersson sägs vara het... bara det är sevärt.  

Mora har ett intressant spelschema, Rönnby onsdag, IKSU på lördag. (rättat nu, tack Micke, du är en klippa- Så tacksam för feedback)

I Umeå får Dalen och IKSU slåss om publiken. Dalens damlag (och herrlag) har lyckats dra mer publik än ifjol... gott jobb där. Fyra elitseriematcher samma helg... i samma stad.Dalen-dam tar emot Pixbo på lördag, och Lockerud på söndag. IKSU möter Mora och Falun.  
Nog för att innebandyälskare hinner se alla fyra matcher, men...
På söndag möter Umeå City Balrog, dessutom... 
Söndag: 13.30 Dalen vs Lockerud, 14.00 IKSU vs Falun, 17.00 Umeå City vs Balrog. 

Kan säga att det är MYCKET innebandy i helgen då IBK Dalen arrangerar Regionsslutspelet för DJ18.  Smart drag att bjuda på  fri entré på damlaget båda elitseriematcher.  Läs hela spelprogrammet, man kallar det Damweekend på Facebook:

Själv kommer jag att nog att vara bortrest. Är säker på att innebandyumeå överlever utan mig. Men det finns matcher jag gärna sett... om jag säger så.

 har ni hittat sidan elitinnebandy.se... en välgenomarbetad sajt med statistik. Tack för den. 

Bra trafik på måndagar här på innebandybloggen... Ni sitter väl inte och läser bloggar på arbetstid?  

Från en innebandyblogg nära dig:
Ha en skön arbetsvecka!
... själv har jag inte haft någon vidare värst måndag. Och ingen innebandy är det på TV heller.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Gråbackarna... Alm, Eriksson, Hagert, Lundberg o gnäll

2011-02-06 @ 15:54:08
INNEBANDY. Idag skulle jag vilja rikta uppmärksamheten mot backar... de som inte gör så stort väsen av sig men som gör stor skillnad. Några av dem kan säkert betecknas som grå, tråkiga och termen grovjobbare blir nästan negativt. Till alla bortglömda backar... Ni märks!

Det är läckert att täcka skott... så stod det på "taktikbladet" i en arena några mil från stan. Ett blad skrivet av en sjuk coach som med hjälp av bokstäver gav sin prägel på matchen.

Läckert att täcka skott... Bra skrivet, men undrar om inte Johan Alm ibland funderar om det bara är han som tycker att det är läckert att täcka skott. Det ger nämligen aldrig några rubriker, eller syns i betygen. Så otacksamt att vara back, särskilt om man jobbar som Dalens klippa... Alm gör aldrig en dålig match, men han syns inte så mycket.... Får säkert sällan höra om hans betydelse för matchutgången... Ja, om Dalen inte råkat förlora så klart. Då kommer rubrikerna, eller hur?

Lina Hansson, KAIS Mora... en betydelsefull spelare för Mora. Vem uppmärksammar henne?
Frida Stenvall blev uppmärksammad för sina mål, men hennes enorma hemjobb var det som gjorde henne till en storback. Gör man två mål, då märks man.

Niklas Eriksson i Caperiotäby är  en back som sällan får credd, trots beundransvärda insatser. Jakobsson i Vreta, Marck Lundberg FCH och Mathias Hagert, Balrog är andra exempel. Minns ni Labbe i Dalen, och Henrik Olsson i Falun? STORA backar... om än i det tysta. (De två senast nämnda saknas av mig!)
Lindblom, WIC och Berggren, Vreta har väl liknande stil (Alm-Labbe-stil) med de får uppmärksamhet.  

Skrev om Mattias Wallgren en gång i samma ämne, då han fått en tvåa i betyg men burit laget. (Eller täckt en massa skott). Men Vallgren är det inte synd om. Han har gjort mål i Finnkampen, får blogg-förtroende (innebandyblogg i samband med Finnkampen) på förbundets sida och dessutom... assisterande lagkapten i landslaget. Han kan nog leva med sina tvåor och treor i betyg:)    

Vinst blev det för Sveriges herrar... grattis. Att slå världsmästarna... då är man bäst i världen?:). Grattis säger jag även till damerna som tog hem guldet... som vanligt.

ANDRA HJÄLTAR. En annan umeåbloggare (!) är Victoria Wikström, också hon på landslagets sida. Länk till innebandybloggen.  Med dessa ord ger en bild om hur slitit det är att hålla på med innebandy på elitnivå.
En av de bästa sakerna med att vara på landslagsläger är att hjärnan tar lite av en minisemester och man kan koncentrera sig på en sak – innebandy. Man får ett schema där det står vad du ska göra, när du ska göra det, vad du ska ha på dig och så vidare. Man behöver inte tänka så mycket, bara göra!

Förstår henne... vilket slitit tillvaro hon och många andra har. Hur många skulle palla?
 
När det är dags för lag att åka långresor är det inte ovanligt att man hittar bussgnäll och cybersuck i bloggsfären eller på nyhetssidor. Men då är det inte (sällan i alla fall) norrlänningarna som öppnar munnen... Jag har hört IKSU-spelare säga kl 06.30 en fredagmorgon... med en 15 timmars resa enkel väg framför sig säga "det här skall bli kul". jag minns att jag fråga Curt "menar de verkligen det, eller är det bara som de säger?" 
Curt var själv lika imponerad av spelarna... inget gnäll, man såg till och med fram emot resorna. Snacka om att gilla läget, och vägra låta sig ätas upp av energitjuvar.

Riktiga män gnäller inte över långa bussresor... och inte kvinnorna heller. (Kan man inte vara lite stolt som norrlänning?) Men jag är inte förvånad över folk som gnäller... jag skulle då inte vilja byta. Tack för att ni orkar... och tack även till er som orkar gnälla. Det är lite kul också.  

COACHEN TIPSAR. På en arena hittades följande instruktioner ... en lathund, pepp och instruktioner. Jag log, det är så... tydligt. Den borde väl kunna användas i vilken SSL-match som helst:). Här kommer instruktionen, har bara bytt ut namnen på spelarna. Har dock behållit alla utropstecken och stora bokstäver.

EN TRÄNARES INSTRUKTIONER.
- Bara en 98:a som utespelare åt gången, Anton, Viktor och Markus Ö byter med varandra.
- Väldigt korta byten!
- Ligg i skottlinjen! Täcka skott är läckert. (Gäller ALLA!)

Center: Sammy och Nils
- Nära boll hela tiden (Tydligt understöd)
- Mottag -> Pass (Inte dribbla upp med bollen)

Forwards
-Forward på bollsidan möter bollen.
-Den andra håller upp.(Växla beroende på vart bollen är)

Hassan/Nils
-Kan byta position med varandra om det ser illa ut. Olli brukar spela forward men har varit sjuk ett tag så orken är nog inte på topp.

Inslag/ Frislag på egen planhalva.
-Krångla inte till det! Upp med bollen till forwards.
-Backarna kan ta frislagen, center flyttar fram. (Vi har en tendens att pressa fast oss själva)

Fritt fram att peta runt i formationerna på egen planhalva. LYCKA TILL! Och tack för hjälpen:). /Coach 

Laguppställning: Mål: Rasmus VB: Ante, Tobbe HB: Filip, Axel, Erik (Erik är dock överstruken med notering sjuk) Centrar: Sammy, Nils Forwardpar: Oscar- Anton Hassan-Viktor Markus J- Marcus Ö (SLUT citat taktikpapper, eller citat. Jag skev av det i sin helhet)

Ja, det var en instruktion ur verkliga livet. Borde kunna tagga vänner som är eller varit tränare coacher i det här inlägget... Skulle de känna igen sig?

Livet... är det verkligen dagarna man minns? Nä, inte om du frågar mig... Livet är inte att jaga upplevelser, det är att leva.

Fil och flingor, influensa, ajax, somna i soffan efter ett glas vin är väl också en form av passion en fredagskväll. Klubbor i hallen, en tröstande famn. busskort, makaroner och levande ljus. Allt det där... vanliga, livet. Livet är inte dagarna vi minns utan det vi gör... just nu.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Helly Hansen, nytt ord och våld ingår inte i spelet

2011-02-04 @ 21:48:14
Har fått ett trevligt meddelande och också lärt mig ett nytt ord. Lässamt... Har aldrig hört det förut. Klockrent ord ju.
Lånar en rad ur meddelandet hit till bloggen: Fortsätt med ditt bloggande! Tokigt ibland, men för det mesta riktigt roligt o lässamt.
(kan säga att det personen har all rätt att tycka att jag skrivit tokigt ibland... det tycker jag själv. Förlåt. Men... visst var det länge sedan nu *ler*)

Jag blev i alla fall glad... och det behövdes.
Lässamt.... man fattar ju exakt. Det ordet är lika klockrent som kastrofabelt... ett ord 95:an använde när han var yngre.  Min mormor sa att jag var väsasam... Någon som vet vad det betyder?

Är nyss hemkommen från stan, har varit på bio och sett Svinalängorna... Vissa filmer gör fysiskt ont. Fyyyyy så jobbig film. Boken var MYCKET bättre... mildare på något sätt. Om än om samma hemska barndomshistoria. Se den... eller läs boken. Varning för känslor...

Hemma hos oss: Någon har tagit över min TV och ser på ett dansprogram... man skall aldrig lämna över "makten" (= TV-dosan). Inte kan jag ta den tillbaka heller... jag är för svag.

97:an ligger i soffan med min gamla Helly Hansen-tröja... en orange. Vilka minnen... Försökte komma på vilket år jag köpte den... Någon som har haft en likadan sa att det var 1981. Shit... det var inte igår. Bilden är inte tagen idag... Någon som har haft en orange Helly Hansen? Räck upp en hand... i så fall är ni GAMLA:)IDROTT. Så är det aktuellt igen, våld på banan. Eller ska man kanske säga våld inom idrotten.
Dalarnas Tidning gör en intervju med åklagaren Fredrik Skoglund i samband med att en bandyspelare (ska man säga is-bandy) slagit en klubba i nacken på en annan spelare. Klubben vars spelare blivit misshandlad har nu gjort en polisanmälan. DG beslutade om tre matchers avstängning...

Åklagare Skoglund säger det som några av oss tänkte i samband med fjolårets härva av avstängningar inom innebandyn. Nämligen att våld vi aldrig skulle acceptera på stan men som sker på banan borde polisanmälas.

Så här säger Fredrik Skoglund: "Känslan är att acceptansen är betydligt högre om det sker på en matcharena än ute i samhället. Sedan kan man hävda att det tillhör spelet och att alla är medvetna om att det äger rum, men man kan inte acceptera att bli slagen i huvudet med en bandyklubba".

Nä... våld hör inte hemma på gatorna, eller på våra arenor. Det tillhör inte spelet.

Mera spel och mindre tjafs...
Imorgon är det Finnkampen. Jag håller på Sverige. 

/Ingrid

Uppdaterar: Läste just Nordströms innebandyblogg... Lånar en rad:
Det viktigaste är inte hur bra man är själv, utan hur mycket man lyfter sina medmänniskor
/Nordström/ (slut citat Nordströms blogg)
Så klokt!
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Argumentum ad hominem, påhopp på domare, heliga kor

2011-02-04 @ 15:30:30
Först av allt. Tack till alla Sveriges domare för att ni gör innebandyn möjlig.

KOMMUNIKATION Igår var Stefan Hedlund huvudperson i Runes blogg och ett domarpar. Det är solklart att man som ledare inom vår sport måste vara föredöme när det gäller uttalanden om domare. Heda är hård i sin kritik, onödigt! Inte för att det är en förmildrande omständighet, men han är inte ensam som kritiserat domare i media. Eller på annat sätt gått till angrepp på den så viktiga kåren. Både påhopp och personangrepp, om det nu finns någon glasklar skillnad mellan dessa två "begrepp". Det är inte okey.

Rune skriver: "Jag har svårt att se att man från Linköpings lednings sida accepterar såna här påhopp som inte är relevanta utan endast personliga utan saklig grund. Jag är förvånad om man från förbundet inte reagerar och kanske också ger en bestraffning Jag tycker inte att våra domare ska behöva stå ut med sånt här. Jag tycker inte sporten innebandy ska acceptera detta" …

Har inget att invända. Däremot hoppas jag inte på en bestraffning, utan en dialog mellan tävlingsledningen och klubbarna. Det är ett utmärkt tillfälle att lyfta frågan. Göra något bra av dessa ord uttalande i affekt. Kan inte låta bli att dra det lite längre... klura kring kränkningar, påhopp och så vidare. Jag lämnar nu det som sagt i samband med Linköping vs Pixbo.  

Undrar vad läsarna tycker. Om en spelare sågar domare i media... Är det okey? Handlar det om HUR man säger det? Vad får en aktiva säga om andra spelare eller lag för att det fortfarande skall betecknas som okey? Vad är okey att kalla de som bestämmer... om rörelsen. När blir det... påhopp? Vilka påhopp inom vår sport är otillåtna och vilka är politiskt korrekta? 

Vad är påhopp och när blir det personangrepp? Svåra frågor. Är det okey att säga att någon är en tomte? Att någon saknar hjärna... Att någon är ful. Om man till exempel skriver "NN har inte alla hästar hemma". Angrepp på en person... Ja eller nej? Att påstå att kristna människor har en vidrig människosyn. Är det ok? Ja... det är i alla fall sånt som skrivs på nätet.

Enligt wikipedia är det inte personangrepp om...
Ett sakligt yttrande om att någon har fel i sak eller har agerat felaktigt är inte personangrepp.
Att i hövlig ton ställa en relevant fråga till någon om dennes agerande.

FÖRTAL. Har tagit upp det några gånger när det handlar om texter där bloggare hängt ut icke dömda spelare med namn. Det kan vara olagligt, och rubriceras som förtal. 

Citat wikipedia:
Med förtal avses att utpeka någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämna uppgifter som är ägnade att utsätta denne för andras missaktning. Den som lämnat uppgiften ska inte dömas till ansvar om han var skyldig att uttala sig eller det annars med hänsyn till omständigheterna var försvarligt att lämna uppgifter i saken. En ytterligare förutsättning är emellertid att uppgiftslämnaren visar att uppgiften var sann eller att han eller hon hade skälig grund för den.

Har även reagerat då man hängt ut människor som inte kan försvara sig. Det blev ett himla liv... men jag står för de orden. Fast jag fick massor med skit, sedan kan man ju uttrycka saker mer eller mindre bra. "Blogga aldrig när du är arg":)

PERSONANGREPP. Ad hominem-argument eller argumentum ad hominem "argument mot personen".

Några vill hävda rätten att hävda sin åsikt... det är naturligtvis en lag vill skall värna om. Men när blir det personangrepp, förtal och kränkning? Ord man slänger ur sig... När hamnar man vid gränsen "olagligt". Steget innan det skulle jag kalla ovärdigt...

Enligt Wikipedia är personangrepp
-Negativa kommentarer om en person och "Jag är bättre än du"-angrepp som "Du har inget liv" och dylikt.
-Att utpeka meningsmotståndare som förkastliga, dåliga människor, jobbiga, med flera förolämpningar.
-Rasistiska, sexistiska, homofobiska kommentarer riktade mot andra . Kommentarer om en deltagares religiösa eller etniska tillhörighet är heller aldrig acceptabla.
-Politiska gliringar, som att kalla någon "nazist", "kommunist", "sosse", "moderat" och så vidare, samt att anklaga någon för att ha en politisk agenda.
-Skällsord eller svordomar riktade mot andra användare.
-Att utpeka någon som kriminell, psykiskt sjuk eller troll i syfte att väcka missaktning mot den personen, oavsett om det är sant eller inte.

Vad är personangrepp för dig?
Frågade en bekant som arbetar som polis.
Här är svaret:
Att det är ett väldigt vitt begrepp. Men det första jag tänker på är när någon blir angripen på annat sätt än fysiskt. Exempelvis blir kränkt verbalt.

Kan du ge ett exempel:
När någon blir förolämpad eller förtalad. Alltså att någon blir kallad det ena eller andra eller att någon talar illa om en person inför andra. Och då i något större mening än att "prata skit" bakom ryggen.

Samma fråga ställdes till en av mina vänner
 ... min första tanke är att man angriper en person med illa menande påstående som inte rör sakfrågan.

Ett annat av samtalen kring frågan gav upphov till denna kommentar:
Svårt att sätta ord på kanske (angående personangrepp). Respekt krävs väl men ord kan misstolkas o om man inte är på samma "nivå" så kan de ju bli fel utan att man menar det.

Saxat från Wikipedia om kränkning:
Att kränka någon är att behandla en person nedsättande i ord eller handling.
Forts: "Synonymer är förödmjuka, skymfa och såra. Kränkning kan vara en brottslig handling".

ANSVAR. Sedan är det så att om man på något sätt har uppdrag inom sporten är man ansiktet utåt och med uppgifter kommer också ansvar. Vissa kommer därför att granskas mer än andra beroende på vilka offentliga uppdrag man har.  

Finns det heliga kor? Nä egentligen inte, men många påhopp i cyber, tyvärr. Inte bara på domarna.

Och här sitter jag... vid tangentbordet. Bara för att jag inte har någon klubb-tillhörighet, uppdrag inom sporten så är det inte okey att skriva vad som helst. Även om det ger en viss frihet:).
Fler och fler läsare hittar hit, och jag har lärt mig massor. Visst har jag gått över gränsen och det är inget jag är stolt över. Tack och förlåt!

Just nu jobbar (och läser) jag med en grej om kränkningar av unga på nätet... Märks det?:)

Fick ett meddelande; Mora-Täby, Iksu-Falun, Dif-Rönnby, Pixbo-Endre. Där har du kvartsfinalerna! Hm... okey... har man inte missat ett lag nu? Säsongens höjdpunkt närmar sig... det luktar slutspel.

LANDSKAMP.
I helgen är det som bekant Finnkampen. Jag håller tummarna för arrangörerna.. att det blir en lyckad tillställning. Någon som vet om man kan följa matcherna via webben? Hoppas det... Man kan bara inte missa en sådan grej...

Undrar om man har satt ihop en pärm om "saker vi lärde oss vid förra Finnkampen".
När tävlingen anordnades här i Umeå lärde vi oss massor... Vad var bra? Vad borde ha gjort annorlunda? Lärdomar... Vi pratade om detta i ett sammanhang och undrade om Västerås hade hört av sig för att få tips. Nä... tydligen inte. Läste att man från förbundet utsett en person att styra upp arrangemang, bra tänkt. Då kanske det numera finns checklistor, tips och råd och ... Något annat vore konstigt. Den typen av dokument spar både tid och pengar... 

Önskar att Karlskrona låg i Sundsvall, då skulle jag ta familjen med till Finnkampen.

På tal om webb-TV
. Goda nyheter... Warberg kommer att börja med webbsändningar från deras matcher. Och expertkommentator är ingen mindre än Magnus Augustsson.
I veckan skrev jag om matchen i TV4-sport:
Citat: Conny, som för övrigt gjorde sitt livs match som expert... Nu börjar han närma sig Magnus Augustsson. Bra jobb Conny!!!

Nu blir det möjligt att se Aga igen... tack för det Warberg. Bra val!
De webbsända matcherna kommer att kosta 39kr.. tror man har satt ett bra pris.  Hoppas att många kommer att ta chansen att se matcherna på nätet. Länk till WIC:s hemsida...

Mullsjö har som bekant erbjudit bortamatcher på webben... nu Warberg. Men hur går det med Svenska innebandyförbundet och SEI:s satsning på webb? Tror jag läste någonstans att det är på G nu. 

Oj, det blev ett tungt inlägg... Dags för helg, Svinalängorna och middag på stan.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.