->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Veckans Pucko och vem f** la finalen i Danmark

2011-02-16 @ 15:48:57
Bild på t-shirt lånad från Arla och pucko.se
Veckans Pucko: Danne Bron Sundboms tröja... eller SM-finalen? Tröjan är så kort att ryggen blir bar så fort han böjer sig framåt. Och SM-finalen är som bekant förlagd i Danmark. Vi kör på Danmark:)

Dags för ett nytt inslag i bloggen kanske? Att varje vecka utse veckans Pucko, en InnebandyPucko. Frågan är om Pucko skall stå för något bra, eller mindre bra. Det finns ju de som tycker att Pucko är gott.
Kanske ta ut veckans pucko när det gäller det som skrivs av på innebandybloggar och nyhetssidor. Ja, det skulle kunna få ingå i veckans pucko. Uttalanden och insatser... inte personer.

Eller kanske kan nya innebandysajten köra det? Gissar att det skulle bli... livat. Ta ut matchens tre sämsta insatser.

Det är sånt folk vill läsa...  listor, betyg, sågningar...
Journalistik och annat som skrivs i dag handlar allt för ofta om att såga eller hylla. Att göra en objektiv analys av matcher lockar inte längre läsare? Det skall vara underhållning... Superlativen används på ett slarvigt sätt. Vilka ord finns kvar när de verkliga katastroferna inträffar? Men superlativen piggar upp. 
Det skulle även veckans Pucko göra...

Igår la jag ut på Facebook om det här med veckans Pucko, ett mail kom sedan "Det behövs ingen Pucko, vi har ju betygen". Haha... ja betygen är alltid ett hett diskussionsämne. Det är helt otroligt vilken genomslagskraft det har... som en tränare sa "Jag förstår inte att folk lägger så stor vikt vid det".
Det är bara att gratulera Magget till genidraget att sätta betyg, det engagerar... verkligen. Sluta inte!!

Angående nyheter så finns nu en kollega till Innebandymagazinet. Det är bra tror jag... att vara ensam aktör är inte särskilt taggande. Med två nyhetsidor om innebandy finns det ett ypperligt läge att vara med och skapa debatt, och släppa fram åsikter... låta "folket"påverka.
När det gäller nyheter så vinner innebandyn på att det finns artiklar med genuint värde, som media (TV, radio, lokalpress, dagspress) i sin tur tar upp. Det finns bara fördelar med två aktörer enligt mig. På sikt kommer vi säkert att få se mer än en uppsjö av nyheter... Visst behöver innebandyn undersökande journalistik? Jag hoppas på krönikor och debatt kring vår sport... 

Stor eloge till innebandymagazinet som orkat fortsätta, år efter år... De har verkligen inte jobbat i medvind. Eller? Något som talar för att Innebandysajten kommer att kämpa är Stefan Lindgren, "han viker inte ner sig" som någon sa. Alla minns väl hans jobb på Magget för några år sedan... vilken insats och så lite credd, det väl mest åt andra hållet... eller hur? Jag lyfter på hatten för Lindgren och önskar både Magget och nya sajten all lycka.  

Min banner här om SM-finalen har tagits emot på olika sätt... Jag bjuder på det... Humor är svårt.
Har själv sagt att jag inte åker till Danmark för att se årets höjdpunkt... men jag vacklar. Det är svårt att låta bli att längta... Och innebandy skall upplevas på plats. Råkade boka hotellrum här om dagen... ett steg närmare med andra ord. Ses vi på SM-finalen? Hm...  

-Angående de väntande kvartsfinalerna ....ja det blir det säkert 5 matcher även om Dalen och Täby möts ... hemmaplanfördel kan helt klart avgöra. Men än så länge har väl inte Täby ens säkrat en slutspelsplats?

-Fråga: Går möjligen veckans Pucko til Peder Bodén? Den enda spelaren som fick en etta i betyg i TV-matchen... Undrar hur man tänkte där?


Högsta betyg får i allafall Peter Forsberg
A man’s dreams are an index to his greatness...
NHL-bloggen i DN har Anders Wallin formulerat det bra:  

"Det finns dock något som slår ännu högre: Hans kärlek till sporten.
År efter år gjord Forsberg allt för att komma tillbaka och spela ishockey, få uppleva känslan av segrar och dela glädjen med publiken.
Han har försökt med allt… Försökt, försökt och försökt". (Signerat Wallin)

Från en innebandyblogg nära dig:
Drivkraften... kärleken till sporten. Vackert tycker jag.

Uppdaterar 08.50, 17/2 och förtydligar: Pucko är i sammanhanget en dryck. Och Malmö ligger i Skåne. Lägger till bild på från varumärket Pucko.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Anonym

Malmö ligger för fan inte i Danmark.

2011-02-16 @ 17:59:04
Postat av: Daniel

Här är det skön humor och klokskap. Dagens krönika får tre Festis:-))

2011-02-16 @ 19:44:34

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg