->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Vreta ägde, härdsmälta i Falun o Edbergs betyg

2011-01-31 @ 22:10:55
Det kan hända alla... man tappar en match helt och hållet. Härdsmälta!
Det hände idag i TV-matchen. Det finns ingen anledning att håna. Det är ingen katastrof eller pinsamt eller.. ja, vad man nu kan hitta på att säga. Men det var kross... det är bara att glömma och gå vidare som Conny Vesterlund sa. (länk till innebandymagazinet, "Värsta ögonblicket i karriären", Eric Björk)

Conny, som för övrigt gjorde sitt livs match som expert... Nu börjar han närma sig Magnus Augustsson. Bra jobb Conny!!!

Storvreta gjorde vad de skulle och lite till. Enligt säkra källor, den säkraste:
Klas Pettersson: Faluns tidigare bottenrekord hemma var 3-12 mot Pixbo (dec 2005). 14 är dessutom nytt målrekord för Storvreta.

BETYG.
"Jag tar gärna emot spelarbetyg" skrev jag i dagens första inlägg... Sedan frågade jag Stefan Edberg om han ville förära min blogg med sina siffror. Tack Edberg, du är en klippa.

Här kommer expertens betyg, "och såklart helt utan kommentarer"

Falun
J Rehn 2

M Carlgren 1
J Kvist 3
J Larsson 1
E Björk 1
D Apelqvist 1 (3e)

C Hayo 2
R Enström 3
J Lundmark 2
A Johansson 1
J Adriansson 3
J Skoog 2
M Norell 1
A Carlsström 2
P Malmström 1


Storvreta
V Klintsten 2

J Berggren 3
M Samuelsson 4
Ö Skogsström 2
S Jacobsson 2
P Svensson 2
G Bäckström 1

M Kohonen 4
H Stenberg 5
H Öhman 3
J Kanebjörk 3
F Holtz 3
J Drevs 1 (1a)
N Winroth 2
J Olsson 3
K Johansson 2
V Andersson 2 (2a + 3e)

Edberg betygsatte inte de som spelade mindre än en period som Faluns alla målvakter, Asp o Wagneryd... Han hade velat ge ett annat betyg till Johannes Larsson som gör så otroligt bra saker...

Slut om betygen.

BLOGG & FEEDBACK.
Vill tacka läsarna för all feedback om den senaste tidens inlägg, det om organisationen i landslaget, (härliga diskussioner, synd att det inte blir någon riktig debatt). Det inlägget fick jag uppdatera en aning. 
Sedan om nyförvärv/rykten, Bult som ägde banan i Gammlia i söndags och Warbergs uppvisning. 
... Ja, det har varit en hel del prat kring cyberorden.

Det är på sätt och vis synd att Facebook, mail och sms finns. Tänk om alla kloka människor ville ge feedback här på bloggen. Den skulle bli mer levande... och mer som en blogg skall vara.
Det är av läsarna man lär sig, både arga, glada, bittra, ryggdunkare och så de där kloka... ovärderliga!
Sedan finns det de som väljer att tolka in en massa saker jag faktiskt inte skrivit, det handlar om vilka glasögon man tar på sig. Naturligtvis både vänner (mycket positivt då de känner mig, men också ärlig negativ kritik) och de som inte gillar mig... Man får leva med sådant.

Det skulle vara roligt att vara älskad av alla... men det enda man kan vara säker på då är att man egentligen inte har några riktiga vänner.

Jag lider med Falun! Det är bara att bryta ihop och komma igen!

OLD SCHOOL.
Brolle, din keps var för stor för TV, men jag kan inte låta bli att älska old school... Träningsoverall och keps, det som du och Putte Eklund står för. Inga krusiduller, inga kostymer. Innebandyns födelse, då vi inte försökte kopiera andra... Men kepsen dolde ögonen, det gillar jag inte. Tar bort kontakten med tittarna. Ändå... Grattis till en skön seger Tomas Brottman och grattis Storvreta!

Vilket spännande slutspel det kommer att bli. 
Jag älskar den här sporten!

/Ingrid

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Betyg o Nytänkande med Hallstensson i damlaget

2011-01-31 @ 17:37:54
OBS! Läs PM själva, länk ovan. Jag läste det och uppfattade det som jag skriver här. 
Så här skall det visst vara  enligt "Ubbe"
Janne och Gunnar tar ut laget
Ulf är matchcoach - I Båset!!
Gunnar läktarcoach
(kommentar av "Ubbe")
Ok, det låter ju vettigt/are.., men fortfarande: En coach som inte tar ut laget, det måste vara ovanligt och svårt.

Till mitt inlägg som det såg ut när jag publicerade det:

INNEBANDY.
Idag levererade förbundet nyheter om landslagen, se pressmeddelande. Organisationen,  i alla fall dam-landslaget. Ulf Hallstensson blir en av tre i blågult, roll: assisterande fast på läkaren under matcherna?.  Herrarnas lösning är vad jag förstår temporär med Mikael Karlberg. //Uppdaterar: Citat PM: Under Finnkampen kommer Mikael Karlberg att bistå Kent Göransson och Conny Svensson i ledningen för herrlandslaget.//

Hallstensson och Waara, spännande - direkt måste man ställa sig frågan var finns nytänkandet? Det finns alltid en risk att det blir lite av klubben för inbördes beundran, men spännande, verkligen. Vem skall coacha tro? Waara själv?

Det nya är att man frångår att ha en coach som är aktiv i ett lag då Hallstensson skall vara en form av läkatrcoach och Waara coach medan Gunnar Bonnedahl (tack för senast) tar ut laget. Det upplägget är något som förvånar mig. Jag känner inte en enda coach som inte själv vill ta ut laget. Det är väl bara i landslaget det fungerar så? Rätta mig gärna!
Den dag det är dags att presentera den nya landslagsledningen på herrsidan...

Är någon tillräckligt kåt
på uppdraget att köpa ordningen... en tar ut lagen, den andra coachar. Jo, kanske... det är ett attraktivt uppdrag. Men nog är det fler är jag som hoppas på en aktiv coach... 
Men jag har meddelat förbundet att jag inte vill ha jobbet, då jag varken kan det ena eller andra:).  

Rykten säger att Joakim Sjöstrand (f.d. Endre) blir ny tränare i Pixbo dam. Kan nog bli bra, Sjöstrand är en kille jag gjort många roliga intervjuer med.
Kul att Pixbo satsar på heltidsanställda tränare, men det är inte direkt något unikt. Warberg ligger minst två år före... Något som innebandymagazinet möjligen missat.

Nu laddar vi för TV-match, IBF Falun vs de Svenska mästarna. Kan omöjligt bli en tråkig match. Men, jag räknar med att jag får leva på skills-matchen Dalen vs Warberg ett tag. En magisk match... Har fått frågan varför jag inte sågade Dalens insats... Men hallå, att ett lag är megabra behöver inte innebära att det andra laget gör en megakass insats.

Mattias Wallgren skriver i sin blogg: Tack för lektionen... Är inte förvånad för denna sportslighet.  Han har bra gener den killen:)

Citat: 0-6 mot Warberg, som spelade en komplett innebandy, ända från ”Dolph Lundgren” i målet (ganska likt ändå?) till förkylda Super-Mange på topp, och de släppte oförskämt nog aldrig in oss i matchen.
”Bult” Larsson hade nog mer bollinnehav än vad vi hade sammanlagt inom vårt lag och att skottstatistiken blev 20-20 fick mig att gnugga ögonen både en och två ggr
. (Signerat Wallgren)

Det pratas om spelarbetygen... Och jag håller med alla de som undrar om inte att hålla nollan i SSL borde ge en femma i betyg, i alla fall mot ett topplag som Dalen. Skulle även Linköpings målis haft en femma? Har inte hört eller läst något om det. 
Vill inte såga betygen, det skulle vara oerhört tråkigt om de försvann. Men det spel som Warberg hade igår hade man faktiskt tagit Finland i en VM-final och snittet var därmed lågt.

På tal om betyg: Jag skulle gärna ta emot spelarbetyg från dagens TV-match från ... dig. Och kanske från Klavberg.

Mr Warberg, Jonas Klavberg berättade idag att han startat en innebandyblogg. Skall bli intressant att höra vad han har på hjärtat... Hoppas han inte sällar sig till skaran klubben för inbördes beundran... :)

Gräsklippare på vinterförvaring?
Från mobilkameran, från promenad nära Gammliahallen igår... Haga.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Utklassning... WIC spelade för Sjögren

2011-01-30 @ 21:43:08
Jag ser ut som en ballong, vätska i massor och väger lika mycket som när jag väntade 97:an. Men nu håller vi tummarna för att ny medicin på tisdag gör skillnad. Jag är pösig, det låter fint... om man pratar om moln.

(Bild: Mobilkameran Ingrids)
INNEBANDY.
Galet bra, det var Warberg idag... Sjögren håller nollan (länk innebandymagazinet), bara Linköping har tidigare lyckats göra det den här säsongen. Säkert ett minne för livet...
Men Sjögren fick bra hjälp... vilket försvar man visar upp. Jag skulle kunna hylla både det ena och det andra, siffrorna ljuger lite... Dalen släppta bara in sex mål. De kunde ha blivit många fler.

Varför vann Warberg? Ja.. de var bra typ megabra, Dalen var inte med, fick periodvis inte låna bollen, och inget... och då menar jag inget gick deras väg. Johan Alm sammanfattar det bra "Warberg var för bra".

... känslorna infann sig först i tredje... Men då mest i form av småkillar som gnabbades om ditt och datt. Vissa spelare skulle man ha velat ha en mikrofon på... typ så man kunde ta tempen på snacket.
Tänk om de kunde se sig själva... och höra.

Magnus Svensson gillar som bekant inte att domarna blåser fördel motståndarna.. men han fattade sig kort... om än vid alla av-blåsningar. Jag vet att man inte får kritisera stjärnorna... därför gör jag det inte, mer konstaterar.

Snabbläste Arvidssons uppdatering på vf, han ger matchen rättvisa. Arvidsson har för övrigt bytt blad på sin klubba och det märkets i fredags mot RIG. Ja, men det var en passus.

Har aldrig (!!!) sett Bult så här bra... känns som han spelade för Sjögren och nollan. I hallen sas att det är Mathias Bult Larssons sista i Warberg. Men vad bra... då kanske han flyttar hit istället. Fast det är klart... han är ju rädd för våra isbjörnar. Jag kan lova redan nu att Urban Karlsson kommer att se till att Bult slipper vara rädd för isbjörnar/na. Det finns säkert terapi... mot det och mot långa bussresor.

Fick tips om att folkbladet-bloggen (inte Jacke som skriver) smörar för Bult... ja-ja, det är liksom inte oförtjänt. Men Bult är en retsticka... även solen har fläckar. Dessutom var han med i min drömfemma... men levererade inga poäng. BUUUUUUU

Jag orkar inte med den där Bult, han e som en fästing... nä just ja, det var ju inte Bult, det var Ove och Solsidan.

Bagarn...  Jag vill också dela kontor med Curt, vi kunde prata innebandy på längden och bredden samt filosofera om vin och wiskey. På tal om Curt, även Warbergs damer vann idag. Dubbelgrattis!

Dalen skall inte skämmas... de kämpade.

Visby-TT 6-6 ny-förvärvet Sebastian Gafvelin gör två kassar. STORT!

Lovade att skriva en rad om Mullsjös vinst över City, den raden kommer här: City levererade inte men det gjorde Mullsjö. Drömmen om slutspel för City är därmed över, om ni frågar mig.
Balrog åker nu troligen åker ur och Mullsjö klarar sig kvar, det känns väl ganska... rätt. Grattis Mullsjö, jag håller på er!

"Tack för senast"... ord kan verkligen värma när hjärtat är med.
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Warberg, TV-matcher och pleonasm för förvirrade.

2011-01-28 @ 15:48:10
Var på Media Markt i veckan och köpte ny mobil till 14 åringen, hon var med och valde. Jag skämde ut mig (något alldeles hejdlöst?) då jag frågade om gratis-apparna kostade något (va??? är jag pinsam). Himmel vad hon retas med mig för detta... Tycker man borde ha lagt till kostnadsfria gratis-appar så att även jag förstår... *ler*
En pleonasm.. jo, men ändå. Säger man en pleonasm flera pleonasmer?
Färsk ny-fångad lax... pleonasm.  
Kom gärna med fler exempel... inbakad Calzone, mer då?

Det finns en hel del onödiga ord, många av dem kastas ut i cyber.. utan hänsyn till att orden faktiskt handlar om en människa.   

INNEBANDY.
I helgen möts de lag som toppar tabellen, och det i Umeå. Det är inte någon man är bortskämd med... när det gäller SSL-matcherna. IKSU har så klart legat i topp många gånger, i helgen möter de väl kämpande Lockeud.

Hur som helst, lyx att gå på toppmöte på söndag.
Förra gången Dalen och Warberg möttes i Gammliahallen vann Dalen med två bollar, 8-6... dessutom fastnade Warberg i snöstorm och därmed inställda tåg. Kan Umeå bjuda på en trevligare vistelse den här gången? Mathias Bult Larsson verkar se fram emot resan... eller? Läs hans blogg...
Det pratas om 15 timmar i buss, ja men det är ju SSL... bara för de tuffa:)

På måndag är det äntligen dags för TV-match, som jag saknat det. Följande matcher är inplanerade:

31 januari, Falun-Storvreta, SSL
14 februari, Caperiotäby-Dalen, SSL
21 februari, Linköping-Caperiotäby, SSL
28 februari, Iksu-Pixbo Wallenstam, Elitserien
7 mars, Pixbo Wallenstam-Storvreta, SSL

På måndag är Falun hemmalag... (mot Vreta) Det brukar bli roliga matcher... Går returmötet till Storvreta? Jag tror Falun kan vinna den här matchen, om man lägger till de  ord som Hallstensson ofta använder. Girighet och energi. 
Läs vad Christian Wagneryd, Falun (veteran och lite av hjärtat i Falun) skriver i sin blogg om förlusten mot City, den match jag skrev om i föregående inlägg.  Om nu City är "lite av ett bogeyteam" för Falun, vad är Storvreta då? Det lär visa sig på måndag.


Låg i soffan en hel kväll
och såg på TV, det händer inte så ofta. Orken tog helt slut... är ganska less på min kropp som inte lyder mig. Skall inte trötta ut läsarna med det...
Till TV-program/en.
Vi såg femmans "Sofias änglar". Rörd blev jag, vilka människoöden det finns. Just i detta avsnitt besökte man en familj med relativt små barn, pappan i familjen bär en obotlig tumör. Man blir rätt ödmjuk inför livet...

Samma kväll såg vi "Den hemliga miljonären"... Jag blev djupt berörd av hjältarna som lägger tid, kraft och pengar på att hjälpa de mest utsatta i samhället. Hemlösa, missbrukare, prostituerade, de som många går förbi, blundar för, ser ner på. Det borde finnas fler som visar hjärta...

Människor som ser, finns till men inte syns, det låter som materialaren som hyllas i "bakom masken bloggen"... av landslagskeepern Jansson, AIK. Så fint att hylla den som ser till att saker och ting flyter, bakom kulisserna... Lite kärlek i cyber. Det finns så många doldisar inom innebandyn... till er säger jag. Tack för att ni finns och för allt ni gör.

En tränare som imponerar på mig är Moras... det finns något slags mod över honom. Bra på att lyfta sitt lag trots att de radar upp förluster. Men sådan människor blir aldrig "Årets tränare"...
Läs här om förlusten mot Caperiotäby.

Från en innebandyblogg nära dig: Trevlig helg!
/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ingen riktig energi i Falun, F-ord och DIF vann mot IKSU

2011-01-24 @ 00:06:59
INNEBANDY.
Helgens enda innebandymatch för min del var den mellan City och Falun, en match som gick Citys väg. För en gångs skull hade de studs och flyt... det har jag saknat i år. Detta skriver jag trots att City gått bättre än (jag) väntat.
  
En spelare som var het i hemmalaget var Daniel Pettersson. Riktigt kul att se, i vissa matcher har han varit osynlig men som sagt inte idag. Han var en av dem som förtjänade ett mål... vilka chanser han hade. Imponerade idag gjorde Emil Johansson och Erik Nilsson, de unga backarna i Umeå City. Håll ögonen på dem. Mattias Mattson gör poäng, tack för det... det är ju liksom hans uppgift.

Rasmus Enström, Falun var inte lika bra som han brukar, ändå världsklass.

Eric Björk, Falun i radio "Vi gör ingenting som vi ska. Vi kämpar inte, vi vinner inga närkamper".. 

Björk om City: Dom var ju värd det, de kämpar"... Älskar dialekten... Känns lite Alfa över den. 
Journalisten frågar: "Vad tar ni med er"?
Ingenting svarar Eric Björk som för övrigt var het idag, tre poäng dessutom. En ledare på plan. Radiointervju här.

Holmgren fick förtroendet att lägga en straff idag, tror det var en del känslor i det ögonblicket... Detta med tanke på att Rehn och Holmgren båda har rötterna i trakten kring Alfta. Rehn räddade, det var inget fel på straffen. Hörde att det finns de som menar att Rehn får ta på sig förlusten, det håller jag verkligen inte med om. Eric Björks ord ger däremot en bra bild. Uppdaterar: Blev rättad.... Björk, Rehn o Holmgren komer från typ Sandviken o Hofors. Tack! Men dialekten... låter Alfta.

Falun vann publikmatchen... deras hejaklack (bestående av en person) hördes över hela hallen. Innebandy skall vara känslor.. mer sånt.

Vid ett av Citys mål skrek en av Faluspelarna F-ordet, men domarna visste nog inte att det skulle leda till matchstraff. Men hellre ett F-ord här och där än att någon bänkad spelare i hemmalaget som inte varit inblandat i något muckar gräl i periodpausen. Sånt känns onödigt.

I hallen höll man även koll på damernas match (Faluns)... underläget 1-3 blev till seger. Ett ljus i mörkret i allafall. 11-6 slutade den...  och är nu strax under slutspelssträcket. Man gör 8-1 i andra perioden, galen match. Seger räknas alltid. Även Therese Strömberg intervjuas på Radio Dalarna. Länk ovan.

Sveriges radio, Dalarna gör ett mycket gott jobb. Alltid bra intervjuer men inte alltid lätta att hänvisa till då jag vill citera exakt. All credd åt P4 Dalarna.

Dalens herrar vann stort mot Pixbo (3-8), tungt för dem nu. Men Dalen är ett bra lag. Vore kul om de kom tvåa i serien... kan bli tufft att bli fyra och få ett tippat topplag i slutspelet. Dessutom gillas tanken att få en extra hemma-match. Heja Dalen. Läs på Magget... Dalen satsar på en topp två placering.  Kvar hemma i Umeå fanns Torp och Grönros, på plats i Gammlia. Sjuka? 
Innebandyns Ronaldinho, (spelaren med det ständiga leendet) Max Wahlgren, var tillbaka iaf enligt matchprotokollet. Men extra kul att Peder Bodén gör poäng igen. En såååå viktig kugge i Dalen.

Pixbo: Synd att inte någon av Vidar Jonssons anhöriga har en innebandyblogg... Vad har han för tankar efter förlusten mot Dalen och hela den uppkomna situationen? Med den innebandy-rapportering vi har borde alla tränare ha en anhörig som för ens talan i cyber. Det kan aldrig bli för många innebandybloggar.

Anna Unneby, i Dalen gjorde sitt första mål för säsongen, det efter en himla massa skador... väl unt. Nu skrek hon med all säkerhet något mer passande i sammanhanget än den Faluspelare jag nämnde ovan. En poäng av 6 möjliga, hade tippat vinst mot Täby för Umeå.

Mattson klar för Västerås ungdom, Västmanland. Presskonferens idag klockan 11.00, snabba ryck. 
Förlåt mig Djurgården... trodde på IKSU i den matchen. Grattis säger jag, vinst mot IKSU. Måste väl räknas som en skalp.
Läs vad Gittang skriver om den matchen. Jag håller helt med Gittang om att det känns konstigt att Minne inte är med i landslaget. Hon imponerade enligt bloggen idag IGEN. När man pratar med tränare i elitserien har alla samma uppfattning. Hermine Dahlerus = världsklass.

Läste även hos Gittang om läckan... inte bra att Visby och AIK inte fick sköta det där med Sebastian Gafvelin på det sätt man tänkt.  Nästa gång man vill hålla tätt får man hyra ett privatplan åt spelare så de inte åker en avslöjande färja över till Gotland. Fast det kanske inte var jag som sabbande? Svårt att veta när man är... "hon som inte får nämnas". Även om just Gittang ibland hänvisar till att det är just jag som skriver galna, knasiga, mindre smarta inlägg (min egen tolkning). Jag kommer antagligen att fortsätta med det, jag zappar ur huvve liksom.

Inte heller Rune är nöjd med det jag skriver.
Vad sägs om:
… snälla, rädda mig från en sådan bloggare och dessa åsikter. Hur orkar man?

Svar: Jag kan tyvärr inte rädda dig från "en sådan bloggare". Hon som inte får nämnas vid namn... men det står var och en fritt att låta bli att läsa. Allvarligt talat så skrev jag texten om Wikegård men glimten i ögat och dessutom om syskonkärlek, vilket är stort. Jag har många syskon... jag vet vad det innebär.

Något häcklande var inte min mening om en pyttelite ironi.  Men, det är som det är med ord... O R D, är i sanning mer än tre bokstäver. Tack och förlåt på min gravsten. Nu vet jag att Rune gör skillnad mellan sak och person. Uppskattas! 
Just det, på frågan om "hur orkar man" skriva det ena eller andra... jag vet inte Rune men blogga är vanebildande. Jag om någon borde veta:)
 
Sen blogg med Ingrid, det för att telefonen går varm plus att blogg.se krånglar.

Jag hade kunnat skriva minst dubbel så många ord idag. Finns massor att skriva om:)  
Peace och njut av livet! 
 /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Webb-TV, Sebastian Gafvelin på väg till Visby

2011-01-22 @ 22:13:29
Vet inte om jag får skriva så här men... Handboll. vilka män det finns. Ingen klagar, filmar och slåss trots riktigt hårda tag. De borde hata varandra... men uppträder så sportsligt. Låt oss inspireras.

INNEBANDY.
Dalens-damer tar med sig en poäng från Gotland, 6-6 slutade matchen. Riktigt imponerande. Vet inte om jag vågar gratulera... Dalen verkar ha gott självförtroende i alla matcher. Bra och grundlig förberedelse.
Gissar att IKSU helst ser en annan motståndare i kvarten/slutspelet... om det skulle bli aktuellt.

På tal om Gotland.
Sebastian Gafvelin åker färja... (Gafvelin =den inför säsongen mest jagade SSL-spelaren)
Less på bänkdöden i AIK? Varför välja Visby i så fall? Han skulle garanterat fått en plats i vilket SSL-lag som helst. Eller är han bara på vintersemester i Visby, skulle inte tro det. Och jag som hört att en annan spelare i AIK var på väg hem till Småland... Nu lämnar istället Gafvelin? Mycket snack, det lär visa sig vad som är sant. Nytt på gång in i AIK?  

Och Visby... ingen serieseger nu va? Lite sent med ett superförvärv. Har gått tyngre än väntat... förlust mot Handen idag. 

Brottman var inte med i båset när Vreta var i Umeå... Sjuk? På semester? Ja, inte tror jag då han fått sparken i alla fall. Fast det hade kunnat bli en bra rubrik.

Har jag något att säga om den matchen? Alltså Dalen vs Storvreta... Jo att Hannes Öhman gjorde en grym insats och hör och häpna jobbade hem. Det har jag aldrig sett tidigare. Ett mycket gott jobb! Och Storvreta vann rättvist, en konstig match... så tyst har sällan Gammliahallen varit. Vad hände?
Hade skrivit ett inlägg om det i fredags som aldrig blev publicerat, lika bra det... man vill ju inte att någon skall läsa om spelare som såg ut att ge "fingret" åt de i seket.  :) Ingen big deal!

Inga större skrällar
i helgens matcher...

Läste något i innebandymagazinet som gjorde mig varm. Karl-Johan Nilsson tar Jämtdals parti nästan... eller iaf påpekar att regeln borde ses över. Så talar en sportsman!
Hur i all världen var den den där matchen? Spela sudden utan keeper... bara i Tibblehallen! Grattis AIK som gick segrande ur striden.

Ett annat derby spelas imorgon,  FC Helsingborg vs Mullsjö AIS. Det kan man följa via webb-tv. Så här skriver man på hemsidan "Mullsjö AIS mediasatsning fortsätter och matchen imorgon blir den andra för säsongen att livesändas via webb".
Bra jobbat Mullsjö. Vilken service för fansen.

Själv skall jag se City vs Falun i Gammliahallen, ingen webb-tv för mig alltså. Kanske blir det ett inlägg imorgon. Fast barnen vill ha palt... det är ingen snabbmat.

Modo vinner oftare än de förlorar nu, det gillas av mig... OTROLIGT tight i tabellen.

Må livet fara varsamt fram med er /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hockeyförbundet, Kalle-Anka o de svenska mästarna

2011-01-19 @ 14:35:25
Tänk att innebandyfolket har så lätt att kalla sin egen sport för Kalle-Anka, och ord som skandal, pinsamt används av profilerna själva om vår sport. "Bara i innebandy"....
Men om någon annan skojar om oss... Då blir det känslor.... Lite gulligt faktiskt, som att ha ett yngre syskon. Man hackar och slår, klagar... men jkl om någon annan är elak. Då tar man syskonet i försvar. Kärlek!

Och det här med regler... de finns men istället för att meddela tävlingsledningen att den är onödig skapar man sina egna regler. Och de är de som inte står i regelboken som skall följas. Läste på Magget om det där med mixade klubbor... Undrar vem som skall anses som mest osportslig, den som medvetet spelar med fel utrustning eller den som påtalar det.

Själv skulle jag aldrig komma på tanken att... få se nu, bryta mot en regel eller påpeka att reglerna skall efterföljas. *grubblar*. Nåja, det som är kul i sammanhanget är att vuxna män får chansen att visa på vilken nivå man spelar/kommunicerar... Saknar man inte Kalle-Anka Cup?

Nä nu skall jag ringa hockeyförbundet och hjälpa till att skriva ett pressmeddelande, hörde att en innebandymupp skojat om hockey. Läge för värsta PR-grejen... Det gäller att ge svar på tal.

Sedan... förbereda mig för att möta de Svenska mästarna... skall värma upp med ett varmt bad, att springa omkring på ett innebandyplan och svettas är inte min grej... Jag jobbar inte så:)
Dalen vs Storvreta kl 19.00, skall bli kul. Jag som trodde jag var trött på innebandy... det blev MYCKET av den varan i helgen.

"Innebandy är alltid kul!" (Citat Mika Kohonen) Mer sånt!

/Ingrid, innebandyblogg-ombudsmannen i Umeå
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Mycket kamp i derbyt plus Moras bästa spelare

2011-01-16 @ 21:39:48
INNEBANDY.
Nog var det mer än 1700 pers i hallen på derbyt... varför räknar man alltid i underkant på Citys matcher? Hur som helst... det var fullt i hallen, det var kul att se. Och matchen var nog ganska kul den med... Jag var bara lite trött efter en HEL DAG i innebandyns tecken.

Om matchen mellan Umeå City och Dalen kan man säga... Mycket kamp, den match i matchen var jämn men när det blev spel är Dalen för bra.
Men City gjorde det riktigt bra...  lyckades stoppa, orkade vara tillräckligt nära, vann första perioden då Dalen bara var sura. Lite PMS-varning, eller så var jag bara trött???
Plus i City Rådström, Reinholt.. unga backen Emil Johansson. Men hela laget skall ha en eloge speciellt för laginsatsen i period ett.

I Dalen: Johan Samuelsson var grym, Hörna likaså... bra jobb. Passet som Peder Bodén levererade till Johan Samuelsson i första var... innebandygodis.
Men idag var Mr Stenmark... hm... Brukar han spela så där ovårdat? (eller var det jag som var sur) Få gånger han går in i en närkamp som han borde få ett frislag emot sig. Peter Larssons utvisning, sådana hade Filip gjort flera gånger under matchen. Tredje perioden var Dalens helt och hållet... i den supervarma hallen orkade City inte, kändes det som. 6-2 blev det. Och domarna får godkänt!

Dalen är bäst i stan, inget snack. För bra... Två lag ligger nu aningen före övriga i serien, det är just Dalen och Warberg. WIC 39 poäng på 16 matcher, Dalen 37 på lika många matcher. Sedan är det ett litet glapp till AIK som har en match mindre spelad och har 31 poäng.

En sak som gjorde derbyt lite tråkig var att City hade sålt mina platser till några landslagsspelare i Moras damlag... Sara Kristoffersson och Elin Reinestrand hade hallens bästa platser... MINA:) Fast det var inte Morastjärnornas fel. Tänk vilken vanemänniska man är... Vad gjorde Moraspelarna där??
... jo, de stannade efter sin egen match för att flyga till Stockholm ikväll och imorgon vara med på Idrottsgalan. Så stort att få vara med om det. Nominerad till Idrottsgalan, inbjuden...  Är så glad och stolt för deras skull. Att till exempel Minne får vara med om det, väl unt.

Jag såg KAIS Mora möta Dalen 13.30, en match Mora vann rättvist. Fattar inte att de inte straffade Dalen hårdare när det ställer upp och är steldefensiva... bara står där, parkerade. Vet inte vad den typen av försvarspel kallas... Någon som har ett bra ord?

Bäst på plan idag var Lina Hansson i KAIS Mora, om ni frågar mig. Klart sevärd spelare. Speluppfattning, spelar fysiskt och är grymt snabb. Undrar varför hon så sällan nämns... Vilken STOR spelare. Henne hade jag ryckt i om jag varit elitserietränare... uppvaktat, försökt värva. Sedan har Mora andra stora spelare... en av dem kommer att vinna poängligan.

Svårt att ta ut en spelare i Dalen... de var lite maskinspel idag. Skellefteåtjejen Anna Asplund stack nog ut mest och inte otippat Linnea Ivarsson.    

Falun var på väg till Ö-vik men fick vända på grund av vädret...(roligt ord i artikeln bussdrama... bussdrama, ja det låter dramatiskt) Man kan ju inte spela en match kl 22 en söndag och dessutom med livet som insats. Alla matcher måste spelas.. Men KLOKT av förbundet att ställa in denna. Uppdaterar med bild, lånad av deras duktiga chaufför. Blixthalka ... hade det varit ett hockeylag hade de kunnat ta på skrillorna....


Caperiotäby vann mot Warberg, de måste ha haft en bra plan. Eller räckte det med att ha en Rasmus Sundstedt i högform... hattrick idag länk till Expressen.
Skall bli kul att höra hur den matchen egentligen var.

Läste att Djurgården går för serieseger... ajaj... den som vunnit serien ar aldrig i elitseriens historia vunnit SM-guld. Kommer något lag att döda det spöket i år?

Undrar om jag inte är mätt på innebandy för ett tag... har haft en mycket trevlig helg med MASSOR med innebandyprat och flera roliga matcher. Men nu är jag nöjd... för ett tag. Och trött... skrev jag det?:)

Ha en fin arbetsvecka och ta det lugnt i trafiken!
 /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Otäckt Lydecker

2011-01-15 @ 12:04:06
Får alldeles ont i magen när jag läser om hjärtmuskelinflamationen som Alexander Lydecker drabbats av. Träna aldrig när du är krasslig... Hur många gånger har vi hört det? Hur lätt är det att följa?
Nu är det bara att hålla tummarna för Balrogspelaren...

På tal om Balrog och Lydecker... De spelade igår mot Falun, det blev förlust trots Micke Karlssons fem poäng.

Grattis till Falun som tar jungfruvinst (????) i Botkyrkahallen. Historisk seger tror jag. Rätta mig om jag har fel.

Åtekommer med ett längre blogg senare... Hoppas ni klarar er till dess:)
Ut i kylan! -22 nu.... friskt:)

Fick tips om att Rönnby kör liverapport från dagens möte med IKSU. En spännade match... som måste ha fått helt fel odds igår. Synd att jag inte hann spela då...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Ödmjukhet när man är perfekt...

2011-01-12 @ 14:11:26
INNEBANDY. Fick frågan vad jag menade med att Warberg har ett och annat att fundera på... De som leder serien stort. Ja men ser man till TV-matchen så måste man väl ändå säga att AIK ägde matchen. Undrar om inte bortalaget också upplevde det så. Har inte läst någon av AIK-spelarnas bloggar...

Här kan ni läsa vad Mathias Bult Larsson tänker om matchen... läs hans innebandyblogg på Hallands Nyheter. Rubriken har inget med hans inlägg att göra...
Citat Bult:
Har läst på lite olika ställen att AIK var spelmässigt mycket bättre i två perioder. Vet inte om jag håller med, har iofs inte sett matchen och det kan skilja sig endel mellan att spela och kolla, men känslan är de nästan uteslutande skapar chanser på våra misstag. Det tillhör spelet, jag vet, men när vi hade uppställt försvarsspel så kändes det faktiskt inte farligt. (slut citat Mr Larsson)

"Kändes faktiskt inte så farligt" var inte min upplevelse, men nu kan jag ju inte innebandy. Ett är säkert... Warberg gjorde flest mål, var alltså det bästa laget då innebandy handlar om att vinna matcher.  Men all heder åt AIK. Lite statiska i sitt anfallspel fick de i omdöme i soffan... Men himmel vad lätt det är att sitta å tycka.  


Igår vann Rönnby med 11-3 över Örebro, jag hade tippat 13-3 fördel Rönnby... ganska okey tips för en gång skull.

LIVET. Var inne och tittade på seriebloggen på unt. Så träffande. Isabelle Söder träffar mitt i prick i flera av sina teckningar. Vad sägs om den här... den som handlar om samhörighet:
Att vi har suttit här och snackat skit om andra har verkligen fört oss närmare varandra.


Sedan är det vanligt att vända kappan efter vinden... Fast det straffar sig förr eller senare. Och alla har varit där... eller?

En annan teckning jag föll för är den om ödmjukhet... Är den inte skön? (se nedan). Härlig och varmt ironisk.
Ödmjukhet är inte samma sak som dåligt självförtroende... inte för mig i allafall. Det man säger om andra säger lika mycket om en själv... för det mesta. När man hänger ut människor som inte kan försvara sig är man inte så... empatisk/sympatisk om du frågar mig. Någon annan åsikt???
Aktuellt, ja i veckan.....

Sedan behöver man inte lägga så stor vikt vid allt som skrivs... "hä du säg å katta skit lägg ja tä samma hög". Men människan... personen som gör, säger eller skriver en sak behöver man för den skull inte förkasta.

Shit vad det är svårt det där att göra skillnad på sak och person. En av livets stora utmaningar... och var man/kvinnas ansvar... som människa.
Oops, rättstavningsprogrammet funkar inte på jobbdatorn, men man skall ju inte blogga på arbetstid heller. Får skylla mig själv, nu blev det ingen kafferast. Men väl en kopp i handen:)

Det är roligare om man har kul! /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bra match, inge gnäll, men vad händer...

2011-01-10 @ 22:39:04

INNEBANDY.
Tänk att slippa allt detta gnäll vid av-blåsningar... alla klagomål vid domslut. Det jag tidigare kritiserat bland annat AIK för är nu... borta. Vilket lyft för Svensk innebandy.
Dessutom. Karl-Johan Nilsson som förra året filmade... sånt ser man inte längre. Stort credd...
Ja, nu kan ju detta tolkas som en sågning, fast det var en hyllning... fri tolkning.

Jag skrev "Inför nolltolerans för gnäll på domarna" december 2009, sedan skrev Stefan Edberg ett uppskattat inlägg på min innebandyblogg under slutspelet förra året.
"Männen som gav mig hoppet tillbaka". Mars 2009 var det...
Citat Edberg: PS. Får vi även bort alla dessa förhatliga ”möten” emellan domare och spelare, som nu förekommer vid alla avblåsningar och då kortar matchtiden med 25% kommer det bli riktigt fartfullt. DS ( Edberg)

Det har konstaterats tidigare i år... att gnället på domarna minskat. Nu är det mer innebandy och mindre tjafs... tack för det!

Det finns mycket gott att säga om dagens TV-match, vilken spännande match. Bra jobb AIK, Warberg och TV4. 7-5 fördel Wic som låg under med 2-4...
Bult sa inför tredje "Jag är helt övertygad om att vi vänder det här". Trodde han ens på det själv tänkte jag, det såg ut att gå mot en klar AIK-seger. Det måste väl ha varit fler än jag som trodde på AIK idag? WIC fick ju inte ens låna bollen...

Warbergs bås... en hyllning. Man inser att man måste göra något, tar TO och ... gör något. Är det möjligen det som kallas coachning?
 Länk till innebandymagazinet, om Warbergs magiska vändning. Länk till Hallands nyheter, som iofs mest lagt fokus på det faktum att J-O Waldner och Jörgen Persson spelade pingis i pausen.

Stackars Mullsjö och stackars Caperiotäby som möter AIK de närmaste två omgångarna. Solnagänget lär vara sjukt taggade. Dessutom, de körde en spännade, sevärd och tuff (läs aggresiv) helplanspress idag... Jag undrar om man går hem och funderar på alternativ till att spela sin första femma rakt av om man ligger under... det är i och för sig ofta ett vinnande koncept. Tycker att K-J gjorde en bra intervju efter matchen... "vi skall klara det med de spelare vi har".  Jo... men idag möttes två grymt namnstarka lag.

Conny gjorde en bra match, coachades av kollegan (*ler*) när han tänkte såga utvisningen av Kranberg. Däremot lyckades ingen hejda honom i det läge där han tyckte att crosschecking i knävecken var schysst spel. Men oops... det tyckte visst domarna också. Det blev ingen utvisning... (Jo i bloggar får man gnälla)

Jag är lite avundsjuk på att man kan älska ett lag så mycket som Conny Vesterlund gör. På allvar alltså...  Det måste vara sjukt svårt att kommentera med den kopplingen han har, som att kommentera en match där ens egna barn spelar huvudrollen. Svårt är bara förnamnet.

Varför kommer jag att tänka på SM-guldet för några år sedan, Conny dansade av glädje och fångades av min kamera. (Bild kommer)


Åh vad trist att innebandyn inte har mer stake än att släppa sändningstiden till handbollen. Sju matcher var i januari för SSL-lagen... då är det uppehåll till förmån för handbollen. Det är klart att innebandyn tappar tittare när det där med innebandy kl 19 på måndagar inte alls är... en regel.

Min gissning att den matchen som sändes ikväll upplevdes som propaganda och att fler skulle ta sig tid att titta på måndag... om det nu fanns något att titta på. Visa musklerna innebandyn.  Tänk om man valt att visa tre matcher i stor fyran av handbollen och så får vi se vår älskade innebandy... då nu TV4 är värd för handbolls- VM.

Har uppdaterat inlägget med länkar.

Må så gott! /IngridExpressen om Krismöte i Pixbo... är det journalistens ord eller deras egna. Visst man har haft en dipp men... Det är bara att bita ihop...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Den leende innebandyspelare + den pinsamma...

2011-01-09 @ 21:36:47

INNEBANDY.
Se där.. Faluns damer spelar oavgjort (5-5) mot topplaget Pixbo. Som jag skrev igår, truppen i Falun borde ha ett och annat att säga till om. Men man måste tro på sig själv. Det kanske man börjar göra nu efter den här matchen. Det måste räknas som en skalp... Gissar att Falun inte är nöjda, de ledde med en boll efter 57 minuter. Firma Johanna Dahlin / Camilla Jordansson, Pixbo satte 5-5. Det resultatet stod sig även i sudden. (Läs Camilla Granelids kommentarer efter matchen på Dalarnas Tidning)

Meddelande från ett innebandyproffs i hallen: "Falun borde ha vunnit. Spel mot ett mål såg det ut som. Dalbjer het igen. Riktigt bra!"

Har själv sett innebandy i Gammliahallen, Dalen besegrade Helsingborg med två bollar. I bortalaget fattades spelare som Helgesson, Manner och Gullstrand. Fanns en och annan som la in en peng på Dalen sedan de kom till hallen och såg manfallden i FCH. 
Det blev ingen enkel vinst för Dalen. Jag höll andan så fort Linus Nordgren och "Magic" Daniel Johnsson var på banan. De är farliga, giftiga, smarta och respektlösa Underbara spelare att se. Deras femma med Daniel Hagman, Juha Kivilehto, Martin Hansson samt ovannämnda spelade plus 3, minus 4... Betygen på Magget skulle nog sett annorlunda ut om man inte tappat matchen mot slutet. Ingen dålig femma det där. 

FCH gick på två femmor med två extra spelare, Kristoffer Fält, Kari-Matti Ratsula, Magnus Anderberg, Midtsveen och Simon Klein spelade plus 4, minus 5.  Den som stack ut där var Anderberg. Hade jag satt betyg på honom hade det blivit en fyra, han verkar trivas i Umeå... Han gjorde en mycket bra match även mot City.

Dalen gick på tre femmor från start, det blev inte något riktigt flow... Går de inte ner på folk förlorar de tänkte jag. Men Dalen gick ner på folk, bytte in tredje linan ibland och kanske man vann matchen just därför... Dalen hade mer att ge i tredje än bortalaget. Så här sa Magnus Anderberg efter matchen. Citat HD.se. (brådis när den artikeln skrevs?)
-När Dalen kom ifatt efter två snabba mål hade vi inte tillräckligt med kraft, varken fysiskt eller mentalt, att komma tillbaka i matchen, menar Magnus Anderberg.

Dessutom... Dalen hade Max Wahlgren, den leende innebandyspelaren på banan Han gjorde fyra kassar... Som Ronaldinho när han var som bäst i Barcelona, med ett ständigt leende på läpparna...
 (länkt vill vf om Max, tungan på vågen)  Dalens andra lina ser ut att ha kul, ofta... mycket energi och glädje.
De spelade plus fyra, minus två = dagens bästa facit. (Stenmark, Alm, Svahn, Ermling och Wahlgren).
Fyra/fyra stod första femman för, Nilsberth, Wallgren, J Samuelsson, Bodén och Hjort.
Wahlgren missade visserligen en straff men det var klubbans fel:).

Vad hände i Tibblehallen? Trodde det skulle bli en tuff match, flera spelare borta i Caperiotäby... men Pixbo hade tydligen skador.
Tänk om CT hade hållit sig från utvisningsbåset, då hade Ramsin fått hålla nollan. 11-3 fördel Täby. Uppsaterar med en länk till en innebandyblogg, Caperiobloggande Ciccilia, hon tokhyllar sitt lag för dagens insats.
Även en länk till Expressen där Danne Bron Sundbom är mindre road av domarnas insats.

Linköping ångar på... (höll NOLLAN idag) men tungt för Balrog, de får vara tacksamma att det blev förlust för Mullsjö och Mora idag. På tal om Mullsjö... trodde jag läste fel när de ledde med Faluns herrar, med 3-0. Vet inget alls om den matchen men Falun gav dem inga fler mål utan vann istället med 5-3. (Förlåt 7-3)  

Ö-vik tog en viktig poäng i matchen mot Huddinge... en poäng är en poäng.

I hallen ikväll blev jag lite irriterad eller engagerad... och skrek "Kom igen nu Wallgren" Jag brukar inte skrika (??) men jag sa till bänkgrannarna "jag tror Wallgren hörde det där" "jaaaaa, mamma, alla hörde. Så pinsamt".

Pinsamt? Jag ville ju bara att Wallgren skulle ta bollen av den där livsfarliga Linus Nordgren eller var det kanske Magic. Får man inte ens hjälpa till? :)

Det här inlägget skulle kunna bli hur långt som helst, försöker korta ner...
Nu laddar vi för TV-match och Warberg mot AIK. Slå på TV:n imorgon.

Lev å må /Ingrid
Ja, jag... Mora leder serien... och höll nollan i dag.

Den leende:

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Dagens skräll 52-15 i skott och Holmgrens straff

2011-01-08 @ 22:29:02
INNEBANDY.
City förlorade mot Sirius, i god Cityanda bjuder man på några "dippminuter" då Sirius gjorde tre mål på sex minuter. En match är 60 minuter... 9-5 fördel Sirius.
Många pratar om Holmgrens straff... citat unt.se:  "Thomas Holmgren fintade bort Karlsson och lade bollen i det öppna målet"
Här kommer två bilder som Annette Bohlin tagit. Tack för lånet!


en tillHon hade en bra dag, Mikaela Malgerud, målvakten i Karlstad. Laget från Värmland tog en skrällseger mot Rönnby. Skotten skrevs till 52-15 fördel Rönnby. Vilken räddningsprocent blir det?... 3 insläppta på 52 skott. Någon sa "Hon måste ha gjort sitt livs match"... Tänk att vinna mot Rönnby. Karlstad hade bara tre poäng innan den här omgången (omgång 14). 12 förluster alltså.
Läs om Rönnbys frustration i vlt.se... det hade varit grymt intressant att höra mer om den där matchen. Oj, nu faller jag i fällan. Skriver om Rönnbys förlust och inte om Karlstads seger. Lätt hänt.  
Noterbart är att det inte är många veckor sedan de möttes i match ett, då blev det förlust med 1-8. Efteråt sågades laget i Värmlands folkblad. Hittar inget om dagens skräll, man jag kanske är dålig på att leta.

Nu är det jämt i botten av tabellen, Ö-vik och Karlstad har lika många poäng.

Sara Kristofferson hade också en bra dag, i matchen mot Pixbo höll hon sig framme. Eller vad sägs om tre assist och ett mål. Matchen vanns av Mora med 9-4, men det var målmässigt jämt fram till tredje perioden. Nu har Mora 2-0 i matcher mot Pixbo... Vem vet, de kanske får chansen att mötas i slutspelet? Mycket talar för att de båda lagen har ett och annat att säga till om där...
Nästa helg får jag chansen att se Mora här i Umeå, ser fram emot detta. Det finns mer än en sevärd spelare! Och så det där "tio tjejer tio" som deras coach upprepar med engagerad stämma under matcherna.

Dalen trummar på, 4-2 mot Huddinge. Länk till vf.  Fråga är vad de kan åstadkomma imorgon mot Djurgården. Gissar att DIF är grymt revanschsugna efter förlusten mot Dalen i första mötet. Jag hade gärna sett returmötet.
Båda lagen har med sig en vinst från idag...  Hoppas få rapport från hallen imorgon. Mobilen brukar gå varm:)

Falun tog en viktig seger mot Lockerud, Länk till Dalarnas tidning. Alla pratar om att de har så svag trupp. Men skall man vara rättvis är Faluns trupp starkare i år än 2009/10. Ja, ni läste rätt.  De måste bara förstå det själva, tro på den trupp de har trots att Kristoffersson lämnat.

Täby vs Endre.


Endre tog tre poäng mot Täby. Läs vad gt.se skriver om matchen där Sabine Berner hyllas.  Här kommer ännu en bild från matchen. Bilderna är som vanligt tagna av Kenneth Strignérus och fler ses på Pixbox.Imorgon blir det Dalen vs Helsingborg... äntligen frisk!!! Detta var dagens andra inlägg på bloggen... läs den förra här: LÄNK.

Ta det lungt i trafiken! Umeå City tog visst bilen/bilarna till Uppsala.
Från en innebandyblogg nära dig: Take care!
/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Domeij lägger av o tufft för Mora

2011-01-08 @ 16:41:37

INNEBANDY. Elitserien är igång.
IKSU vann mot Rönnby, ett Rönnby som saknade landslagskeepern Hanna Pettersson. Vet inte oddsen på den segern men jag skulle inte ha spelat på den här matchen... Hade Pettersson varit frisk så säg 50/50 nu 60/40 med tanke på skadelistan hos bortalaget. IKSU:s Nina Bäckman är tillbaka efter skada, välkommet kan jag tänka mig.
IKSU har för övrigt ett tufft schema. förutom toppmötet igår så möter de både Örebro och Karlstad i helgen. Tre matcher på fyra dagar. Kanske planerade man så här av ekonomiska skäl och räknar med att både Örebro och Karlstad skall besegras relativt enkelt.

Blir själv matt bara av att tänka på spelschemat... har legat i influensa sedan 3/12 (menade så klart 3/1). 97:an och jag i varsin soffa... Lust att skriva men ingen ork.  

Hade sett fram emot att se Umeå City vs KAIS Mora i onsdags. Höll andan (viktiga poäng) och följde matchen via everysport. Bra rapportering av Pär Wilhelmsson. Tack för det!
Imponerad av att de orkar ge oss innebandyälskare möjlighet att följa matcher. All heder! City tog tre poäng mot Mora (6-2 varav sista i öppen kasse). Tufft för Mora... och tuff lär det bli framöver då de på schemat har Storvreta, Pixbo, Warberg, Caperiotäby och AIK...
City behöver minst en vinst och någon matchen som går till för att klara kontraktet... 24 poäng var gränsen förra året. Det brukar väl ligga däromkring... Kämpa på City. Nu väntar Sirius. (länk Sirius hemsida) Aj, aj... det blir en tuff match.

Till nästa säsong
lägger Gunnar Domeij av, det kan man förstå... 34 år, och 24 mil tur och retur till träningar och hemmamatcher. Hoppas han är peppad nog att agera vägg resten av säsongen.

Storvreta verkar starka, detta trots att de inte sparkat någon tränare. Se där... Vad var det jag sa?

Balrog drog en vinstlott i Kristian Talme, han levererar... det gäller att få speltid. Bra att AIK lät honom gå. Nu är det bara att hoppas att Sebastian Gafvelin som innan säsongen jagades av många lag inte behöver nöta bänk i AIK resten av säsongen. Ingen drömsits för någon... bänkdöden. Såg på liverapporten att han spelade mot Falun. Och på tal om den matchen, grattis Falun... vinst mot giganten på parketten... Vilken bedrift!

Wagneryd var inte med i Stockholm, så tråkigt för lagets hjärta. Men det kanske kommer fler tillfällen? Är Falun på G??? Läs Christian Wagneryds blogg.

Peder Bodén slår rekord
... härligt att man kan brinna så för en sport och en klubb. Mest poäng och flest matcher nu.. Respekt! Hoppas vara tillräckligt frisk för att se honom och Dalen ta emot Helsingborg imorgon. Det blir nog en rolig match. Hammerin är ju där:) (detta var ett skämt, har inget emot honom alls...)

Det här med att vara spelförande lag som efterfrågas... vad menar man med det? Har vi inte en enda femma i hela serien som för spelet? AIK:s första femma... landslagstjärnorna. Inte många som kan hålla sig med de spelarna. Lagen måste spela utifrån de förutsättningar man har... eller hur? Superfemmor ... ja men alla kommer inte att kunna få så fina kontrakt med klubbtillverkarna. Eller betala löner. Det där med spelförande skulle kunna bli ett eget inlägg...

ELITSERIEN.
Djurgården mot Örnsköldsvik, 10-0... Grattis Djurgården!
Hoppas att ÖIB bygger laget i år och kommer igen. Tufft men de fick inte de bästa förutsättningarna inför den här säsongen. Tunn trupp tyvärr.
På bild ÖIB:s tränare Örjan Lindberg. Bild av Kenneth Strignérus


Bilder från den matchen:
På bild: Lisah Samuelsson, Djurgården. Bild: Som ovan
Just nu leder Mora med ett mål mot Pixbo... Liverapport från Roberts innebandyblogg... Varför inte använda everysport?
... återkommer med dagens resultat och en bild från Täby vs Endre där min favoritfotograf håller till:). Målmässigt jämt i den matchen, just nu.

Uppdaterar nedan:
Oops, det blev en spännade omgång i elitserien. Återkommer med ett nytt inlägg istället. Bjuder på en bild från Täby vs Endre. Fotograf som ovan. Länk till fler bilder finns i menyn.

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hallstensson talar ut o webb-tv

2011-01-05 @ 16:14:22

INNEBANDY. Ikväll borde vi ha fått chansen... att se Pixbos hemmamatcher i webb-tv. Varför denna tröghet? Är det SEI eller SIBF som äger frågan? På önskelistan 2011, möjlighet att följa fler matcher... då på webben. AIK vs Falun idag kl 19... tänk om man kunnat följa den på nätet. Nu får man iofs bra uppdatering på everysport, (aik) just i den matchen. Men bilder... mer än 1000 ord.

På tal om webben, IDA funkar utmärkt just nu. Härligt.

Det bästa med TV-matchen: Jag log inombords när jag hörde en omtyckt röst från speakerbåset.  Jag vet att detta gladde många, både på banan och utanför. Fortsätt kämpa!

Angående profiler i TV. Här kan man ha olika infallsvinklar. Så här tänker jag. Det är viktigt att släppa fram innebandystjärnorna, nu när vi inte har Jihde så måste vi hjälpas åt att lyfta fram våra stjärnor. Profilera gör man inte genom att släppa fram alla i media. Jag tror SEI har jobbat med frågan i samtal med TV4. Vilka spelare vill vi skall vara innebandyns ansikte utåt? Det är ett gemensamt ansvar... media, lagen och så vidare. Vad vill vi ha? En grå massa? Profiler? 


Landslagets mediastrategi före och efter Innebandy-VM skulle jag gärna förstå. Vem har utarbetat den? Någon på förbundet eller en konsult? Vilka direktiv har förbundskaptenerna fått? *förvirrad*. Här har man lite att jobba med!

Dagens rubrik: Alltså jag önskar att jag fick publicera "Hallstensson/matchcoachen talar ut" intervjun/krönikan här hos mig. En under-huden-intervju med Ulf Hallstensson som får alldeles för lite tid i etern. Detta gäller främst i sin roll som matchcoach i landslaget. Nu vet jag inte vad man menar med coach i landslaget...  I serien är det ju coachen som tar ut laget och ser till att skapa den matchbild man vill ha, alternativt se till att förstöra den matchbild som motståndarna vill ha. (Bra innebandy-snack där Ingrid)

Jag skulle vilja se och höra mer av Ulf. Rollen som matchcoach, hur det är att ha två roller (en roll i taget). Ge honom chansen att säga "när jag är med landslaget skiter jag i AIK. Landslaget och AIK är olika saker"
Uttalanden som kanske inte behövs i blågult, alla vet att han inte favoriserar sina egna spelare. Men efter allt snack om dubbla stolar...  Jag skulle önska att han fick chansen att komma ur garderoben.
Dessutom behövs profiler i blågult, både av spelare och ledare. Nu är det förbundskaptenen som får/tar allt utrymme.

Å andra sidan, den senaste tidens krönikor kanske inte gynnar någon. Har fortfarande inte greppat sensmoralen... om nu krönikor har sådana. Vad är det innebandyförbundet vill ha sagt?

Hallstensson har nog rätt strategi. Verka i tysta. Det är nog bara jag som har våta drömmar om att få ställa frågor till matchcoachen.... min första skulle vara "Är det något du själv spontant skulle vilja ha sagt angående VM-finalerna". "Dina egna ord om..." Jag skulle fråga om passionen för sporten....

Men det är nog bara jag som tycker att Mr Hallstensson är en medialt viktig person då det gäller herrarnas landslag.

Hade för avsikt att skriva om innebandyns "Kraftsamling" men orden stockar sig... säger det igen. Jag kanske återkommer.

Det är lustig men intressant aspekt
i VM-storyn är att viss kritik riktas mot att innebandyn och SSL spelar för mycket på kontring... Jag som inte kan innebandyn undrar om jag inte själv skulle ha utnyttjat det faktum att SSL är bäst i världen på... nämligen att förvalta spelvändningar.

.. bygga på våra styrkor.

Utveckling, vad är det?
Tre frågor enligt mig:
1. Vad skall vi fortsätta med? (vad var bra)
2. Vad skall vi börja med?
3. Sluta med?

Det där med konstruktiv kritik. Det är lätt att vara modig om man inte är rädd (att inte få jobbet för förbundskapten). Mod är bra!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Bättre än sist och giftiga Hagberg

2011-01-02 @ 22:12:57
Trevlig innebandymatch, ja trevlig... Umeå City vs Caperiotäby.
Jakob Arvidsson körde liverapport från Gammliahallen, snabbläste för en stund sedan. Bra jobb som vanligt. Saknade en kort analys från hans sida, det brukar ge en (enligt mig) rättvis bild. Vid vissa analyser som skrivs brukar jag fundera om vi ens sett samma match. Läser gärna mer av Arvidsson.
Matchen var rolig, roligare än senast de möttes i Umeå. Fick signaler från annat håll att "den här liknade förra". Kul att vi kan ha så olika uppfattning.

Läs vad jag skrev i min blogg i september 2009. Även den här matchen bjöd på massor av mål, men det var inte lika många gratismål som senast. Dessutom utmärkte sig några spelare i CT, det saknade jag senast. Hyvärinen var världsklass, Hagberg het även om bollen inte gick in (han var tydligen inte helt kurant men det märktes inte). Giftig är hans mellannamn?  
Ramsin gjorde sitt...  CT såg inte ut som rädda nykomlingar den här gången, Hyvärinen har blivit mer än vän med sin klubba (hade nyss bytt märke senast).
Visst saknade man Rasmus Sundstedt men andra klev fram.

Precis som i förra matchen (15 månader sedan) imponerade Niclas Eriksson i Caperio, betyg fyra på honom. Det betyg han borde få i många matcher men på något sätt är det visst standard att ge honom tvåor. 
Kul för Johan Edlund idag... han passar dagen till ära på att göra TVÅ MÅL... Trivs han möjligen i Umeå? Att Jämtdals föräldrar satt på läkaren märktes,  en egen hejaklack. Fick han måhända extra många smörpassningar just därför? *ler*
En sak till, jag klagade på Ackevi och filmningar efter mötet mot Dalen... idag visade han helt andra sidor. Bra klass på den spelaren. En fyra av mig.

City bjöd upp till match, hade ett par kostsamma dippar under matchen. Närkamperna vann City oftare än CT, det gladde mig. Sedan... gjorde man misstag, men nya konstellationer av backpar kändes som ett lyft. Debuterande Emil Johansson kommer att bli en tillgång. Ha backade inte ens när mannen med två VM-guld i rad kom i närheten. Jag log i den "duellen".

Skön attityd av Stefan Lindberg Dellsand... han drar på sig säsongens andra tvåa i närkamp med samme VM-kung. Välte giganten, det är svårt att inte le... förlåt. Domeij gör drömräddningar. Holmgren, Lindberg -Dellsand bäst i City, kanske... Men man jobbar som ett lag, kul att se. Viktig spelare idag var Reinholdt som gör mål på sina chanser.  7-10 målet han gör var... tar emot en smurfboll och knackar in den på halv-volley... Bara i innebandy:). Erik Forsgren och han i fint samarbete vid mer än ett tillfälle. Den killen har mognat... värderar lägen, och kör förre chansningar.  

Domarna blandade och gav, tror det blev rättvist till slut...  om någon hade fördel var det hemmalaget som låg på ordentligt plus ett tag.

Ovanligt rättvisa betyg idag... hade själv gett Holmgren en stark trea eller en fyra. Delat lite på hemmalagets målvaktbetyg. Domeij en trea, debutanten Simon Brändström minst en tvåa. Skymd i lägen då bollen slank in och så räddade han en straff. Orättvist med en etta.

Bra betyg fick 97:an, av väluppfostrade Täbyspelare. Hon fixar verkligen när det behövs, imponerad!

Jag fick en penna under matchen... "att använda när du bloggar". Shit vad jobbigt det är att klicka på tangenterna med en penna:). Det är tanken som räknas!

/Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Umeå City vs Täby och idé kring betyg

2011-01-02 @ 01:01:00
Gott nytt innebandy-år! Imorgon kör det igång, skall själv bevittna Umeå City vs Caperiotäby. På måndag, äntligen dags för TV-match, de svenska mästarna Storvreta vs Warberg.

Idé, det vore kul att testa Eurosport-betyg vid TV-matcher. Bara för kul. Jag tror innebandymagazinet eller TV4 skulle dra massor med läsare om de bjöd in läsarna till att sätta spelarbetyg vid dessa matcher. Titta hur det funkar på eurosport. Värt ett test?
Handlar inte om att ta bort de betyg man sätter idag på Magget. Fortsätt med dem, jag läser alltid.

Varför går jag inte igång på det där med att samla SSL-tränare med flera för att ta hem VM-guld? Kanske återkommer... 

Kraftsamling behövs på många områden... marknad till exempel. Hur kommer det sig att vi inte har några externa sponsorer på TV-matcher. Ja, förutom Föreningsväskan. Allt är innebandy-relaterat... Jag hoppas man  hovar in de där sponsorerna som behövs för vår status. Aktörer utanför... Det står på min önskelista för 2011, både dam och herr. Sponsorer, annonsörer ett win/win förhållande med innebandyn.

Har en son som varit på läger 3,5 dygn, sovit en timma i natt... Jag visste att han var trött, ändå tjatade jag... *suck* Tänk att när man läser på Facebook och i bloggar så är bilden av de perfekta familjerna, superföräldrarna, vackra hem. Det är så sockersöta att man nästan får diabetes... Kan avslöja: Så värst gulligt är det inte alltid på Teg där jag bor. Här har vi morsor som emellanåt inte alls är så... mogna och bra. Fast barnen skulle bara veta, läs Kents text nedan... 

Älskar låten Utan dina andetag:
Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så
(Kent)Det bästa i livet är gratis fast svinkallt:) -29 var det nog då vi promenerade. De där broarna några mil uppströms Umeälven från Lycksele gör mig knäsvag. Alltid! Bilder från julafton, med mobilkameran.  
Från en innebandyblogg nära dig: Nytt år, NU KÖR VI!
Är inte Täby en förort till Umeå? *l*

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.