->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Martin Karlsson for president, IKSU:s trupp m.m

2011-09-27 @ 12:12:04

Ni är underbara! Tänk att ni hittar hit trots det ovanligt långa uppehållet. Annars har innebandybloggen levt sedan säsongen 05/06. DET är galet. Tack alla som läser!

Jag älskar som bekant skyltar... bilden togs i Gammlia Arena i lördags. Nödutgång för... mopeder:). Underbart!

DALEN vs LINKÖPING. Lördagens behållning var till största del Martin Karlsson, kapten i Linköping. Han går in till 100% i alla lägen... hugger på allt, försvarar, är alltid beredd att skjuta. Imponerande kille! Att han sedan spelar nära den berömda gränsen och kanske över den är en annan sak. Han hade änglavakt som inte åkte ut... han hade förutom det tuffa spelet en hel del diskussioner med domarna. Men det glömmer man nästan...
Att se Martin Karlsson på banan gav en kick... Vilken fantastisk spelare.
Linköping som lag imponerande gällande inställning... man skulle kunna beskriva deras spel som finesslöst men totalt hängivet (men mål behöver inte vara snygga:)). Jobbiga, riktigt jobbiga att möta. Har Linköping ligans STÖRSTA lag... Stora, breda, långa, starka...

IBK Dalen då? Ja... bortalaget såg till att de inte fick "komma till"... det var mycket känslor på banan. Har svårt att förstå att ett lag som Dalen släpper in motståndarna så enkelt i slottet. Fast Ketil var på rätt plats vid rätt tillfälle. Han kommer att bli grymt viktig för Dalen på många sätt.
Jag skulle vilja se mer offer av Dalen... att sätta en ära i att täcka skott. Har hört Hallstensson använda orden "snäppa upp er" till sitt förra lag. Mm... ytterligare några snäpp upp i försvaret och Dalen blir livsfarliga. Visst har de rätt bra statistik i PP?  

Bäst på banan i respektive lag var Martin Karlsson och Fredrik Hörnkvist/Johan Samuelsson. Sedan gillar jag Jonas Ågren, center i Linköping. En klippa.

Dalen vann (till slut) rättvist, 8-5  (1-1, 4-1, 3-3). Som vanligt när Arvidsson skriver om innebandy... känner man igen sig (liverapportering, VF). Vi har varit på samma match, igen:).

TRUPP. IKSU fick med sig en vinst och en förlust. Pixbo var favoriter och vann (4-2).. favoriter trots att de saknade Johanna Dahlin. IKSU har en stark trupp men för få (??) skadefria just nu.
Läste att man hoppas på positiva effekter av just en tight trupp. ... finns spelare som kommer att älska att man "går på färre spelare". Sedan återstår det att se om det är ett vinnande koncept. IKSU har under åren de kammade hem guld gått på tre femmor i de allra flesta matcher... Ett måste  för deras sätt att spela under guldåren.. rörelse och bolltempo.
Med tiden lär det visa sig hur IKSU tänkt spela i år.

Och det där med en tunn trupp i antal spelare men kompetensmässigt stark... Balrog åkte väl dit då de valde/tvingades att gå på två femmor?

WEBB. Såg knappt halva matchen mellan Sirius och Falun... Falun agerade inte som pojkar i den här matchen i alla fall. Imponerande insats... inte bara av Alexander Carlström som gjorde åtta poäng.

TÄBY IS. I helgen (eller ihelgen) hände något ovanligt... en 31(!!!)-årig spelare gjorde  entré i elitserien och gör två mål. Spelaren i fråga värvades inför den här säsongen. Spelaren stavas Elisabeth Qvarfort... i Täby. Tidigare klubbar: Hässelby SK IBK 08/09 - 10/11, Järfälla IBK 01/02 - 07/08.

Nykomlingarna Sala Silverstaden var lite av favoriter inför  lördagens match... men Täby IS ville annat. Och på söndagen visade siffrorna att Angels gav Rönnby en match, förlust... men siffrorna skrevs till 5-8.
Undrar om någon skulle säga att Täby på papperet har ett bättre lag i år än förra? Förlusterna har varit stora.  (Nyförvärven är till stor del från div 1 och div 3). Men Täby har som förening imponerat fyra år i rad i USM, man har en hel del upcoming i klubben. Några av dem såg vi här i Umeå i våras.
Gällande Täby så skall det bli kul att följa keepern Sara Hansén som kommer att få chansen nu när Sara Hjortling lämnat för Pixbo. Finns signaler att Täbys Hansén kan bli en av årets överraskningar elitserien. Vi får summera, låt säga i februari...

UMEÅ. Dalens damer, hade satsat på att de skulle ta tre poäng i helgen... men de knäppte mig på nästan med oavgjort mot Pixbo. Vinst mot Jönköping. Bra skörd.... för att inte säga otroligt bra.

Och Umeå City då... 0 mål och 9 insläppta mot Pixbo... förhoppningsvis säsongens bottennapp. Bara att fortsätta kämpa.

Finns massor att skriva... försöker sålla (korta ner). Innebandyn är igång... det ser bra ut:).

Just det... Nya hallen var inte så tokig i alla fall. För första gången trivdes jag.. lite:). Älskade ju kortsidan, parketten och att ha trevligafiket-människorna nära i Gammliahallen. Vänjer mig kanske...

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Het premiär i Göteborg samt Champion Cup

2011-09-22 @ 18:43:43

Grattis IBK Dalen och Umeå som får förtroendet att arrangera Champions Cup 2012. Arbetet börjar på en gång har jag på känn... De kommer att göra allt de kan för att det skall bli lyckat. Good luck Dalen.

FÖRSVAR & PREMIÄR. Undrar vad backarna från förr hade tänkt om gårdagens match här i Umeå, derbyt alltså. Tänker på de backar som tyckte att 3 mål i baken var minst ett för mycket. Den här offensiva offensiven skulle ha gett dem magsår. Nya matcher snart... och då måste både Dalen och Umeå City täppa till hemåt (de tycker de med all säkerhet själva). Seriepremiär och derby... speciella matcher. Nya tag nu.

Jönköping som vann över Mullsjö. Skön inledning för JIK må jag säga, det måste kännas speciellt. Comeback i högsta serien och  två poäng, borta, inför 1700 åskådare. Publiksiffran är imponerande. Bra jobb Mullsjö. De leder publikligan så här långt:). Om inte kvällens Uppsaladerby drar fler.

Herr Lind på DT-sporten menar att pojkar mötte män (eller spelade som pojkar vs män) i Falun. Måste kännas gott efter det media skrev under slutspelet.

Packaléns lag tog poäng i premiären. Med tiden kommer det att kännas helt naturligt att Mika bär AIK-tröja. Med tiden:).

DAMELIT. I helgen spelas det många matcher i elitserien (länk till fakta om lagen i damelit), många dubbelmöten. Finns mycket att skriva men det som ploppar upp i hjärnan är främst denna:
Pixbo tar emot IKSU, vilken underbar premiär... lagen möttes som bekant i semin. Det hade varit kul att sitta på läktaren i helgen. En tuff start. Pixbo har värvat smart i "Sarorna". Herlin och Hjortling... Någon använde orden "Nu är Pixbo ett komplett lag". Jo, så är det nog.

I övrigt är det väl inga riktigt heta matcher... mötet mellan Djurgården Rönnby kändes också som en smart premiär... en het (publikmässigt). I övrigt lite svala matcher... men trots allt premiär.

Varför skrev jag att gruppen som skall styra upp spelprogrammet i damernas elitserie får ta nya tag nästa år? Menade inget illa men klubbarna själva är ju med och godkänner schemat... Ändå är det samma visa varje år. I media kan man läsa hur dåligt det är. Det var lite så jag tänkte.

WWW.
-Wordfeud... vem trodde att man skulle använda lunch och fika rast till Alfapet på telefon. Klart beroendeframkallande Får nog avinstallera det snart... Vill ge mina vänner credd... det är svårare att vinna över dem än över "random". Har aldrig vunnit mot en målvakt. Någon som kan förklara varför?

-Wet n Wild, det är ett sminkmärke i rätt prisklass för tonåringar. Känns som man kunde valt ett annat namn. Jag höll andan när vi skulle googla på vilken butik i Umeå som saluför deras nagellack. Kan tala om att lacken finns på OBS så slipper ni googla själva. Hett varumärke typ.

-Hört av en tonåring: "Det är ingen slump att Johan Samuelsson är sjukt bra. Han latar sig aldrig i gymmet". Se där... bra med föredömen.

-Emil Johansson i City får mig att tänka på Mattias Samuelsson. Finns flera likheter och då inte utseendemässigt.

/Innebandybloggen since 2005

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

I've got your back, Runnestig och seriepremiär

2011-09-21 @ 13:14:16
Vilka vinner serien? Vilket lag vill? Det vi såg förra säsongen och den trend vi sett sedan elitseriens födelse. Den som vinner serien tar inte SM-guld. Nu snackar vi damelit.  

I söndags drog elitserien igång. I smyg liksom... Djurgården tog emot Rönnby. Lite förvånad då matchen (matchfakta) slutade 4-7, fördel Rönnby. Eller? De är ett år "äldre" än ifjol och...
Djurgården ligger nu sist i tabellen:). Men detta kommer de att ändra på och när serien är över ligger de topp två. De har vad jag kunnat se haft elitseriens mest intressanta silly season. I båset, på banan och i organisationen. Allt talar för fortsatt framgång. 

Passar på att hälsa coach Johan Kökeritz välkommen tillbaka till damelit och Rönnbys bås. Så kul! En tränare som har min allra största respekt.

Inser att det kommer att ta tid innan jag har koll på allt som hänt inom innebandysfären. Känslan är i alla fall att elitserien kommer att bli den jämnaste på länge...  De nya lagen i serien är bättre än de som lämnat. Så enkelt är det.

Har inte alls kommit i gång att läsa de bloggar jag brukar eller följa innebandysidor i någon större omfattning. Men det går framåt:).

SLL drog igång igår, då FCH vann över Pixbo.
Runnestig is back... med besked. Fyra poäng går inte att snacka bort. En sevärt spelare, kul för publiken.

Och ikväll spelas fem matcher i omgång 1. Var inne och tittade på Facebook och log när många statusrader innehöll ordet game, premiär eller match. Innebandystatusrader... 

Att Lasse Bergström kommer tillbaka till Umeå City känns tryggt. Hur är det med Gustaf Forsberg? (retas bara)

Har haft två SSL-spelare på besök i veckan, den ena behövde låna en bibel. Den andra lämna tillbaka en flaska vin. Någon annan som behöver något?

Gruppen som skall se över damernas spelschema får ta nya tag nästa år...

Den här bilden fick jag igår... underbar eller hur? Härligt med stöd:). I've got your back. Vet dessvärre inte vem som äger bilden. Någon som vet?

Vad är det för fel på mig? Inget... men min sköldkörtel har varit snål och ställt till det. Upp 17 kg och supertrött. Men det är inget fel på mig... och värderna är bra nu. Om det fortsätter så är den långa resan tillbaka nu påbörjad. Det är roligare om man har kul så jag har skaffat en PT.

Min innebandyblogg ligger kvar här. Har inte ändrat mig. Gammal är älst... fast det är klart. Its all about money:).

Just det. Har fått en förklaring på det där om det som hände i matchen mellan City och Granlo under Nolia Cup. Allstå det där i slutet av matchen. Tack för feedback. Försöker förstå men..
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Granlo i final. Märklig avslutning på matchen...

2011-09-03 @ 23:46:58
Inför säsongen 2011/12 har jag upptäkt dessa skyltar i Gammliahallen. Tänkte förvarna gästande lag....


NOLIA CUP. Final i Nolia Cup på herrsidan blir inte två SSL-lag. Istället ställs Granlo och Dalen mot varandra. Granlo slog Umeå City och finalplatsen är välförtjänt.
Hyllningen till Granlo skulle kunna göras lång... De visar hjärta, har spetskompetens, tar och ger smällar men uppträder ändå moget på banan. Bäst på plan idag John Lehnberg. Viktig spelare Kristoffer Asp... han är ju en av dem som skall visa vägen och det gjorde han också.

Kan inte släppa det som hände i matchen sista minuter... City ligger under med 4-6, de plockar keepern och för 5-6. Hela 1,5 minut återstår men City har gjort upp med målvakten att inte lämna kassen igen...
Sista minuten i matchen är konstig, det är något som inte stämmer..
Varför inte FÖRSÖKA vinna? Visa publik och sig själva respekt... Fanns ju liksom annat att göra en lördagskväll, både för oss och för laget.
Kanske är det något jag inte förstår här, hade gärna fått det förklarat för mig INNAN matchen. Man tror ju liksom att matcher är till för att vinnas. De allra flesta av ledare och spelare i City såg sjukt nöjda ut... trots att man förlorat mot ett lag i en lägre division.

Nu kanske det finns en alldeles utmärkt förklaring på detta... fram till dess är det ett frågetecken.  
Innebandy är inte alltid lätt att förstå... kanske ville man inte möta Dalen tre gånger under försäsongen. De skulle man i så fall ha tänkt på INNAN man anmälde sig till cupen. 
Nu låter det som en läggmatch, så var det verkligen inte. Bara konstig sista minut.  

Så kan det vara.. en lördagskväll i Umeå.

Skrev ett inlägg igår som inte blev klart. Det handlade om Thoren vs City och Granlo vs Dalen. Mycket trevligare inlägg än det här. /Ingrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Galet, Gammlia och Granlo

2011-09-02 @ 15:35:56
Skall strax ge mig i väg till Gammliahallen. ... vi kör en helkväll... Umeå City vs Thorengruppen och IBK Dalen vs Granlo. Det känns helt rätt... är så trött i huvudet efter den här veckan så lite rolig innebandy kommer att sitta fint.
Rivstarten på jobbet har satt sina spår...
"Den där datorn kan du inte använda skivor på. Jag måste installera en DVD först".
Därefter går jag fram till datorn och försöker trycka ut DVD-luckan.
"Men skit, vad är det nu".
Kollegan försiktigt: -Sa du inte att du skulle installera en DVD?

Se där... jag behöver verkligen lite innebandy. Känns som det kan bli roliga matcher med tanke på hur Silly Season sett ut. Det var et tag sedan jag såg Granlo...

(Nu blev jag avbruten. Det blir tydligen mat innan matchen. Tack!)

17-21... vi ses i hallen:). Trevlig helg alla!

En ny Dalenspelare/målvakt föddes igårkväll... en tjej. Grattis!!!

©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.