->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Trampa folk på tårna om innebandysajter, inte personlig kritik

2012-04-25 @ 15:48:02
Hon prickar ofta in... Isabelle Söder på seriebloggen, unt.se.
Skön humor... eller hur?

Vem är inte amatör? Och vem är inte ideell? Alla vill väl bli bättre?

ONÖDIGT?
Ska jag skriva om ämnet innebandymedia? Det jag skrev på Twitter i veckan och som gjort fler än en arga.  Jo några rader skriver jag då Twitter bara får innehålla 140 tecken och det är omöjligt att förmedla mer än just... 140 tecken. Det var kanske ett dåligt valt forum, så långt tänkte jag inte. Jag vill säga tack till er som vågar komma med kritik, sågningar, dela med er av en annan uppfattning. Ni är guld värda. 
 https://twitter.com/#!/InnebandyIngrid
Mina Tweets gällde frågor-svar-artiklar eller Q/A, att några av de som producerats inte håller särskilt hög kvalité och så använde jag ordet "mellanstadie-tidnings-nivå". Citat: "Bara jag som är less på "frågor-svar" artiklar? De som innebandyn levererar. Frågor-svar= mellanstadieskoltidnings-nivå"

Den raden skulle dessutom förstås har föregåtts av: Heja alla som lägger ner tid på innebandy på olika sätt, credd till alla som lägger ner sin själ och sitt hjärta för att rapportera om innebandyn. 

Jag trampade folk på tårna, inte bra så klart om någon blir ledsen men arg är en ganska bra grund för dialog. Om man vill alltså. Sedan kom det också en hel del oarga kommentarer... flera synpunkter av olika slag. Jätteroligt! Det är uppenbart att mina orden gjordes om till personlig kritik både inåt och utåt om ni förstår... 
 
Varför skrev jag då så? Vad menar jag? Därför att jag tycker att det i princip BARA skrivs i den formen... i innebandymedia (det förekommer överallt men har det inte öka med 75% inom innebandyn). Det är synd, många intervjuer är ju genomtänkta och bra. Vad missar man om man enbart skriver fråga/svar-artiklar? Fakta... dialog och ett himla massa annat. Sedan personligen... det blir tråkig läsning om man enbart blir serverad en och samma "typ". Ibland får jag känslan av att det handlar om att göra så många "artiklar" som möjligt, att innehållet är mindre viktigt. Kan det vara så i vissa fall? Att kvantitet går före kvalité? Jag kan ha fel. Nog borde vi väl vara öppna för den typen av "tyckande"...  

Vissa Q/A-artiklar håller låg nivå, men långt ifrånalla. Vore det inte roligare för alla om det fanns en mångfald av sättet att förmedla budskap. Djupintervjuer, sms-intervjuer, artiklar, undersökningar, sakfrågor som lyfts fram... fortsätt fylla på. 

På Twitter sägs det att man inte kan begära mer (än Q/S) då det är ideellt.. och visst är det så att man inte kan förvänta sig superproffsiga artiklar då det just nu saknas utbildade journalister i innebandymedia. Det spelar ingen roll... nästan allt som görs inom innebandyn är ideellt ändå tycker och tänker människor om det och förväntningarna är höga... Spelare som inte har betalt skall ändå vara mediaproffs och föra sig prickfritt på och utanför banan. 
Arrangemang som anordnas av amatörer granskas utifrån att det är högsta ligan... publiksiffror, hemsidor, webbtv, klubbars organisation och ekonomi. Allt förväntas vara "proffsigt" fast det i de allra flesta fall är glada amatörer som jobbar. Men när det gäller innebandymedia... 
Varför är det så känsligt? Vi är många under åren som kritiserat och creddat Magget av olika skäl, det är politiskt korrekt att sätta magget under luppen. Nu har vi en sajt till, Sajten... Lite som folkets innebandysajt som bara vill ha credd?  

MÅLSÄTTNING. Jag tror att jag kan ha missuppfattat... jag trodde att målet var att marknadsföra innebandyn, göra innebandyn känd. Jag trodde att man inom innebandymedia hoppades kunna nå ut, utanför dammen. Har fått signaler om att det kanske inte är ambitionen... men om det är målet så är det väl inte fel att lyfta fram det som an bli bättre. Hur man skulle kunna servera en produkt som även journalister kan inspireras av. Ge tips... citat att använda och så vidare. 

Jag personligen tror att man med lite extra omsorg skulle kunna höja kvalitén, lära av annan media som vill ha en egen vinkel, något som sticker ut... Om målet enbart är innebandyfolket så är det en annan sak...

En kommentar hänvisade till att det är jag som har problem... där kom vi bort helt ifrån sakfrågan. Men visst, jag har problem med att antalet Q/A ökar och andra artiklar minskar. Det finns absolut fördelar med Q/A... många gör bra intervjuer men i andra fall är det mellanstadieskoltidnings-nivå och det är ändå bättre än att det inte skriva alls. 


Sedan var det klumpigt av mig att publicera ett SMS jag fått samma dag, jag publicerade det på Twitter: Tänkvärt SMS: ''Innebandy har ingen media. Slickar röv. Bildsvep''. Förstår, håller t vissdel med. Undersökande journalistik, bra vinklar

Men jag står för att det är tänkvärt...

Pelle Davidsson på Twitter: "Jag håller med dig i din kritik. Stå på dig! Även om det är ideellt så måste man väl kunna ta kritik och vilja utvecklas"?

Anton Jonsson på Twitter: "när folk blir arga har man trampat på en öm tå. Undrar varför? Konstruktiv kritik är bra. Svårt på 140 tecken dock".

De som tyckt till i övrigt om mig och mina problem om hur jag skrev och om rätt och fel lägger jag inte ut. Men de kanske bloggar om det sedan. Det är bra med åsikter  

Hur gör vi innebandyn känd? Vad vill t.ex. lokalmedia ha för tips? Fråga de som i sin tur skall skriva/rapportera om sporten. Kan jag, du eller någon annan göra något bättre? Ja men självklart. Sedan kanske de allra flesta föredrar fråga-svar-artiklar... och de tjänar sitt syfte.

Det är bra att det finns två innebandysajter. Bra att ni orkar. Jag ville inte göra någon ledsen, jag kritiserade ingen person men dock en "företeelse".
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Mikas guld hotar Jihdes. Succé i Malmö? Guld utan Curt. TV4

2012-04-22 @ 17:31:16
Så är den över, innebandysäsongen. Den här gången för alla spelare. Guldet gick rättvist till IKSU och Storvreta.

//uppdat: Har redan fått åsikter om texten nedan, jag skriver utifrån siffror... media, det vi såg i TV. Jag säger det igen... rätta mig om jag har fel, jag har TOKFEL enligt ett gäng. Får leva med det. Här är mina ord... //.  
Jag var inte på plats men följde matcherna i TV och såg några Tweets från efterfest med mera på Twitter då det fanns en och annan som glömt koppla på Twitter-alkholåset. Visst... ja hade gärna varit på plats och nästa år blir det så, det går nämligen inte att leka svälta räv med innebandyns beslutsfattare SEI/SIBF. Det blir Malmö även nästa år och året därefter. SIBF:s (ursäkta SEI:s) ekonomi gynnas av detta (man var helt enkelt trött på att dra fullt i Globen men inte tjäna pengar på det), men hur ser det ut med marknadsföringen, media? Dags att göra en mätning och jämföra med andra år. Får innebandyn fler besökare och tittare? Nej, inte så här långt i alla fall. Nu har jag inte gårdagens tittarsiffra men väl publiksiffra. Man pratar om succé i Malmö Arena... men det gäller att ställa sig frågan... succé för vem? Hur vill vi att det skall se ut om fem år? Målet måste vara att öka... eller hur? Växa... och nå utanför de egna leden. Stärker det innebandyn i Skåne? ja, det märks då inte i lokalmedia.  

Nytt kontrakt med Malmö-arena och är det på G med TV4 (??)... är innebandyn på rätt väg? http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-SIBF/SM-finalen-i-Malmo-2013--2014/
SIFFROR. Allt beror på hur man tänker, jag har inte tagit del av visionen, målen. Men låt oss titta på siffror... 12 500 ryms i Malmö Arena (text uppdaterad). Förra året gick man ut med att det var slutsålt,  och att man skulle sälja slut på biljetter men det blev långt ifrån slutsålt.  I år 23,2 färre än ifjol (då 11 253) och igår hänvisade en i Malmö att till att "fel" lag var där på herrsidan, alltså inte WIC. Att man nog sålt fler biljetter än ifjol om man bortser från det man lagt av till finallagen (ej bekräftat av ansvariga) Det är klart att det påverkar att två Umeålag spelar final det är väl 130 mil enkel väg. Det kanske heller inte går att öka publiksiffran år två... men varför sjunker den? Tråkigt eller hur? 
Årets publiksiffra är hela 28% lägre än rekordåret i Globen... 10 647 mot 14 656 (två Stockholmslag, Balrog-AIK, så klart påverkar det) årets publiksiffra är faktiskt sämre än damernas publikrekord 2008 som skrevs till 10906  (Balrog-IKSU, alltså ett Stockholms och ett Umeålag). 
Det hade varit kul om antalet i publiken ökar... Vill vi dit?
   
Även tittarsiffrorna sjunker... (upprepar, har inte sett årets). Men är det inte skrämmande att vi gått från 700 000 till 150 000 på 8 år, om mina uppgifter stämmer Ta vilka argument ni vill men att flytta innebandyn till TV4 är nog det sämsta beslut som tagits inom innebandyn, om ni frågar mig. TV-avtalet 2007 sa SEI (länk innebandy.se) att det var det största som hänt. Men oj så innebandyn dissats... (länk Aftonbladet) INGEN kan på allvar mena att avtalet gynnat innebandyn, eller? Jag är idel öra... Innan årsskiftet skulle man presentera ett nytt avtal enligt L-G i höstas, vad händer nu, fyra månader har gått sedan deadline? Magget eller Sajten borde ta tag i frågan, om man nu har ambition att driva innebandyn framåt. Fem år med TV4... ja, säg själv.

2004 års SM-final sändes i SVT, 700 000 såg matchen mellan Balrog och AIK, det var den siffra som SVT redovisade 
Per Jansson sa då:
"Genombrottet kommer efter ett stort arbete kring arrangemanget tillsammans med förbundets långsiktiga TV-satsning, svensk innebandy har gjort entré i finrummet av svenska TV-kanaler" (källa innebandymagazinet.se).

Förra året sågs herrfinalen av 150 000.
Så här har det sett ut enligt uppgifter jag har:
2006 sågs finalen av 350 000.
2007 170 000 (dam 55 000)
2008: 310 000 (i TV4) (dam: 75 000) så hejade innebandyn på sig själv med att ha fördubblar tittarsiffran... jag vet inte vilken backspegel man använde då.
2009 sågs herrfinal av 239 000 tittare (dam 113 000).
2010???
2011: 150 000 i TV4-sport  (dam: 69 000 i TV4).
Det här med tittarsiffror är ett återkommande ämne hos mig... skrev ett inlägg om SM-finalen även förra året i april. Vi måste UPP...

Angående sämre (mindre bra) arrangemang i pauser (matcherna) och bättre i loger (vad jag förstått)... Det kanske är så att innebandyfesten SM-finalen mer och mer blir klubben för inbördes beundran... Man satsar mindre på inramningen runt själva matcherna och då menar jag enbart under matcherna och mer på partyt. Kul för några men bra för innebandyn? Rätta mig gärna...  //Uppdat: Barnlag som spelar innebandy i pausen, känns inte riktigt som tokbra pausunderhållning//

Alla innebandygymnasier borde åka till en final, snacka om att de skulle få fina föredömen.. ja om man åker hem efter matcherna alltså. Det finns en del att fånga upp...  

UMEÅGULD, EN EXTRA HYLLNING TILL SUSSI EKBLOM, 8 MEDALJER.
IKSU spelade sitt spel, följde sin plan och vinner stort och rättvist. Undrar om inte Mora var tagna av stundens allvar, bränslet fanns inte där. Hade Mora satt första målet hade matchen kanske sett helt annorlunda ut. Även om guldet ändå gått till Umeå. Har läst en del experttips och där var det ingen tvekan att IKSU var favoriter. På Svenska Spel såg det annorlunda ut som jag skrev i förra inlägget, det var i princip 50/50 på vinst.
Guldet är tillbaka i Umeå. Det är väl fyra år sedan sist och IKSU har äntligen vunnit ett guld utan Curt Söderströms ledning. Dessutom vinner man både serien och SM-guldet, något ingen gjort sedan elitseriens födelse... Innebandyhistoria!  2007/08 blev man utslagna i semin mot Falun, 2008/09 blev det silver, även 2009/10 och 10/11. Den som varit med om IKSU:s alla SM-medaljer är kapten Sussi Ekblom. Jag led med henne ifjol då hon bänkades mot DIF och i år blev jag rörd när jag såg henne med bucklan. 8:e SM-medaljen, 4:e SM-guldet på 8 år, även Therese Mini Andersson (nu 7 SM-medaljer) har varit med på alla SM-guld. Ett särskilt stort grattis till dem!

Flest SM-medaljer i IKSU har faktiskt Martina Söderkvist då hon under ÖSK-tiden tog både guld och andra medaljer. 9 till antalet, respekt!
Överlägset flest medaljer inom innebandyn har Hermine "Minne" Dahlerus med sina 17!! Hade hon tagit ett guld i år hade det blivit det 10:e det är helt sjukt att tänka på. Jag har svårt att tro att någon kommer att slå det.

Örjan Skogström tog sin 11 medalj igår, sitt tredje guld... Det är stort, det finns bara en sak att göra, lyfta på hatten. Han har dessutom 2 silver och 6 brons. Med Örjans 11 passerar han nu Peter Fischerström som nu är ensam i tio-SM-medaljer-klubben. Örjan har flest SM-medaljer på herrsidan.

MIKAS FJÄRDE GULD. Ingen har tagit fler än fyra SM-guld på herrsidan, den som har största chansen att passera fyra-guld-klubben och skriva historia är Mika Kohonen *4 guld 1 silver, 4 brons =9 medaljer. Kommer han att skriva historia? Det finns risk för det. Världens bästa klubblag och om inte någon klubb gör årtiondets silly-season.-säsong ligger Kohonen bra till för ett femte guld. Igår skrev Niklas Jihde till mig på Twitter att Kohonen borde lägga av... ha-ha, ja tänk att kliva förbi spelare som Thomas Brottman, Niklas Jihde, Michael Östlund, Anders Öhman, Christian Hellström och Johan Davidsson. "Fyra-guld-klubben" består nu av åtta spelare.  
*ursäkta mig, Hannes Öhman har också 9 medaljer, 4 guld, 1 silver, 4 brons.

STORVRETAGULD.
Hatten av inte bara för Örjan och alla hans medaljer eller för Brottman som kammar hem sitt sjätte guld, hans andra som tränare... utan hela Storvretas organisation och så klart laget. Grattis!
Effektiva Dalen? Nej inte igår... Det bästa men Dalens förlust är att den inte kom efter straffar. Nilsberth uppträdde som en ledare på banan, riktigt imponerad över det ansvar han tog. Dalen gör en helt okej final, eller hur... men när Storvreta växlar upp tar det stopp. Kontringarna uteblev... dessutom storpelade Klintsten. Men Dalen hade kunnat ta matchen, ingen kan påstå att den avgörs annat än med små marginaler. Var det en bra analys? Överlämnar det åt andra. Visst sa jag grattis Storvreta... jo. Mika Kohonen är fortfarande Mighty Mika.  

MALMÖ. Det har på Twitter och FB pratats en del om min besvikelse över att finalen fortsatt spelas i Malmö. Det kostar bara 900 att resa dit med flyg... Att man inte alls kan tala om en kostnadsfråga, men för oss häruppe blir det stor skillnad. Jag har under några år besökt Globen tillsammans med ungdomar från Umeå som åkt tåg till Stockholm fredagkväll och hem samma dag. Själv har jag stannat kvar... Jag skulle inte vilja ha mina eller andras ungdomar boende i Malmö under den där festkvällen. Är ni med? Det är inget för ungdomar... tonåringar. Nu är det kanske inte många som tänker som mig, att ta med unga innebandyspelare för att de skall få uppleva en SM-final. Men jag tycker att finalen skall vara till för dem... Det kan den vara om den ligger mitt i Sverige. Men ja har inget emot Malmö. Nästa år är jag på plats...

SM-finalen skall vara en folkfest, det skall vara fullsatt... heja alla ni som kämpar för det. 
   
VM I GÖTEBORG. Hur tänker man när man lägger ut arrangemang från SIBF:s håll... VM håller samma person i som var den som skulle hjälpa Västerås att lyckas, och alla minns väl hur det gick. Och SIBF fick tydliga signaler under resans gång att det inte fungerade i Västerås, att det skulle kunna bli en brakförlust och det fick de sedan ta ansvar för. Sågs inte det som ett misslyckande? Varför lär vi inte av de som lyckas med arrangemang? Nu är jag inte påläst gällande VM-organisationen men i TV lät det iaf så... "konsultet"/stödet i VM Västerås har ansvar för VM i Göteborg. Men det är nog bara jag som reagerar på sånt... Och jag sitter inte inne med allt kring Västerås men alldeles för mycket för att inte ha rätt att skriva om det... Omöjligt uppdrag? 

Jag hoppas på ett nytt TV-avtal med ett bolag som tar innebandyn på allvar, vad händer?

hyllningar av finalen:
http://www.sydsvenskan.se/sport/wiman--en-sprakande-fest

/ Innebandybloggen med världens bästa läsare, genom Ingrid
http://twitter.com/#!/InnebandyIngrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Stående inbjudan, final, Årets tränare, tjuvspel och Hannes vs Falun

2012-04-18 @ 13:56:52
Årets tränare... tänk om det gick att förstå vilka kriterier som finns. Vad är det man röstar på? Det borde vara en kommitté som tar ut "Årets tränare", en grupp som består av till exempel SEI, förbundskaptenen. domare, och typ Anders Borgström. Nu är det väl tränarna som röstar. 

Flest kompisar vinner? (Uppdaterar, minst ovänner vinner, det kan vara därför nykomlingar tar priset med jämna mellanrum *ler* ja... som någon sa) Vad innebär det att vara en ledare som förtjänar priset. Handlar det om utveckling, eller om titlar, eller om den som har sämsta laget med bästa ledarskapet. Det är dags att fundera över vad som skall gälla i framtiden, skall man ha ett pris skall det vara seriöst.
Hörde under SDF-SM att man pratade om FCH och det tränarna gjort där under året, man pratade utveckling... Om Storvreta och Brottman tar nytt SM-guld borde han kanske få priset, det är en prestation... två raka med press. Sedan vet jag inte hur folk tänker.. tränare/coach. Guld är hur som helst ett kvitto. Det finns mer att skriva om detta... När röstar man? I mars, bygger man inte för att vara bäst just då? ... röstningen borde kanske ske alldeles innan SM-finalen, eller vad tycker ni? Dags att ta tag i bitarna?

Har skrivit om fler priser inom innebandyn flera gånger... Det om något skulle vara intressant för media. Ett pris som inte bara jag föreslagit är Fairplay-priset. (Länk till blogginlägg) 

SEMI. Tack Falun för ett roligt slutspel, ni är ett framtidslag.
Hannes Öhman, vilken hjälte han är. "Hannes mot Falun" som någon skrev på Twitter. Han vänder matchen det stod 0-3... Öhman får med sig publiken... hetsar och ja visar vägen... hjälte.  

Rutin plus tjuv och rackarspel, där har ni det som kan vara framgångskonceptet i en enda match, det finns flera exempel... inte alls bara i semin i måndags. Det finns säkert tio saker man kan ta upp som handlade just om slughet/rävspel. Saker vi inte ser i vanliga matcher... Där saknade Falun rutin, att skapa sig fördelar... 
När det stod 3-3 borde Falun ha kört rutin-taktik, det man sett i viktiga matcher... kört lite filmning, fått problem med utrustningen (först handske, sedan hjälm, sedan skon och kanske lite behov av att torka runt båset igen), sökt burskydd och passat på att samlat laget... Målvakten kanske till och med borde ha tagit en fem-minuters och gått ut och spytt. Det har hänt... Jag tycker man till en del kunde se "spel" i fjolårets SM-final, skillnaden var att det var två lag med rutin. Är jag orättvis nu? Kanske hoppades jag på Falun för Dalens skull... enögd? Det beror på vem man frågar. När matchen blåstes igång, var det inte en fot som råkade stampa på en tidigare skadad spelare? Nej, men så gör man väl inte.

Är nog mer uppmärksam på sånt spel nu mera... Conny har utbildat oss i hur man får med sig utvisningar och frislag. "Rutinerat" säger vi men är det egentligen så sportsligt? Det kanske hör till... det gäller bara att lära sig det. Det vore kul att samla ihop de där rackarspelen... det skulle bli rolig läsning.    
Det är näst intill omöjligt för domarna att plocka bort sådant, fusktimeouter... TO-matchen vann Vreta överlägset tack vare rutin. Vad säger domarobservatörerna, det är lika svårt för dem att påpeka något som är "spel".

Det fanns massor med frustration i Storvreta medan de låg under, eller ska man säga tills det stod 2-3. Hannes Öhman hade fått matchstraff om han fortsatt härja... Gissar att man är tacksam för att det inte blev ny utvisning direkt Hannes kommer in efter sin bot. Hur hade matchen slutat då? Lite lamt av en i vanliga fall stark Råsbrink. Har inte hört andra "klaga" på domarna, jag gör det inte heller (Håkan G Gustavsson var f.ö inte lam) men matchen blev svårdömd. Har jag fel? Ny match på lördag.       

Just nu laddar fyra lag för SM-final, det märks inte på innebandy-media. Årets målvakt och Årets spelare, första nyhet på tre av innebandyns fönster mot världen... sånt kan man berätta om efter finalen. Då behövs den typen av nyheter, eller måste man ta det nu?. Just nu har innebandyn chansen att synas, det är läge att ta fram egna artiklar, egna intervjuer, leverera citat... på det sättet ökar chansen att "vanlig" media hittar nyheter. Är det inte det alla vill? Nå utanför de egna leden/ledet. Nu är det världens läge men TVÅ nyhetssajter. (ursäkta mig, sajten har startat med final-uppladdning. Bara längst upp på sidan de kör samma som andra).   

... den som är taktiklös är också medaljlös.

Vad säger Mighty Kohonen: "Det kommer bli tajt. Det är ju de två bästa lagen i Sverige. Det handlar om att göra få misstag, special teams och det lag som kan leva i nuet vinner", säger Kohonen
Så bra sagt!

Gjorde en intervju med Ulf Hallstensson igår, den har jag fått kritik för från Uppsala-håll. Ta det snacket med Uffe, det är hans ord. Hur tänkte Storvreta där? Det får stå för Dalens tränare.

ODDS. Hur kommer det sig att oddsen är 2,10 på både IKSU och Mora. Det borde vara en klar fördel att ha erfarenhet av finalspel. Dessutom har väl IKSU bättre trupp om man ser till helheten. IKSU:2,10 kryss:3,35, KAIS Mora:2,10 antal SM-finaler 6-0 (om man bortser från Moras final 1988). IKSU har tagit sig till 6 av 7 möjliga och 3 SM-guld, 7 av 8 i år. Rutin är det oviktigt eller? (Spelbolagen kanske vet något som jag inte vet men det känns nästan respektlöst, IKSU är IKSU = vet vad som gäller)

Studet-VM i maj, SDF-SM i mitten av april men ingen SM-final, är jag galen? Nej... men jag skulle antagligen bli det om jag drog iväg till Malmö... Det är för mycket av allt. Det kommer kanske aldrig hända igen att Umeå har två lag i en SM-final i innebandy, det är klart jag hade velat vara med. Hade finalerna spelats i Stockholm hade det varit en helt annan sak för mig... Då hade jag kunnat avgränsa mig, men i Malmö... bara finaler och partyn, inget jag pallar nu. Men det är inte synd om mig... valet är mitt och beslutet tog jag för länge sedan.

HELGENS SM för 17-åringar.
Hur mycket innebandy orkar man med? Mycket om det är som i helgen... bara innebandy. Förutom att njuta blev det tre texter/artiklar som kommer senare, och en del insamlande... och så en del småroliga jobb. Tack alla för i helgen, det gav massor med energi. 

Avdelningen tappa ansiktet fullständigt... 
En "grej" fick mig och ett par andra att häpna, en sak som gör att man förstår varför innebandyn inte syns i media. Det behövs helt klart utbildning, en policy finns väl redan?... fast en hel del handlar om social kompetens och det går inte att köpa på burk. Vissa människor kanske ser sig som större än innebandyn och det är inte bra. Jag återkommer i ämnet. 

Jag skulle vilja hylla de som arbetar på Västerbottens innebandyförbund, de som jobbat praktiskt med tävlingen. Vilket hästjobb ni gjort det övergår mitt förstånd hur ni orkar och klarar alla delar. Jag hoppas ni får massor med credd. Putte, David, Jonas, Per och Håkan. Vilket gäng de är! Inte en sur min på hela helgen. Glömde jag någon? Ja säkert, det är ju dessutom många som gjort insatser på andra sätt. men då får ni andra credda dem.

SDF-SM. Hur kommer det sig att det inte gnälls på domarna i denna tävling? Var kommer den kulturen ifrån? Jag skulle vilja hylla alla ledare ute i landet som förberett lagen och... jo, jag har en känsla av att det inte är en slump att gnället man hör i SSL och elitserien inte finns alls i SDF-SM. Bra jobb ungdomstränare!

INBJUDAN. I helgen kom det på tal att många pratar om RIG men få tar sig tid att besöka dem. Jag är en av dem... Visst har jag tänkt på att ringa och bjuda in mig, men det har liksom inte blivit. Nu blev det TYDLIGT, att man på SIBF:s riksintag vill att både aktiva runt o i landet, media och andra skall hälsa på. En stående inbjudan till alla, med andra ord.

Många med mig saknar Hans-Erik Bergström, han var rätt man på rätt plats, inte bara för sin social kompetens. Tack för en himla massa Hans-Erik. Det blev tomt...

/Ingrid i Umeå
http://twitter.com/#!/InnebandyIngrid
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Lojalitet i och kring landslaget, Dalen till final, SDF-SM och sånt

2012-04-13 @ 13:23:33
IBK Dalen tar sig rättvist till SM-final, de uppträder som om de vet vad det handlar om både på och utanför banan... ändå har de aldrig vunnit något. Som Umebo var det naturligtvis speciellt att vara med när det avgjordes. Men det är inte första gången för mig:), har ju varit med om "IKSU-eran" (OBS! Uppdaterar: menar då jag hade anknytning dit, inte att deras tid är förbi) , dock aldrig 2700 galna människor på läktaren.
Jag såg matchen med min dotter (-97) i sista perioden utbrast hon "mamma jag vill gå och byta av Maud i fiket, hon borde få vara med om det här". Vad säger man? Blir stolt över 97:an... vilket hjärta hon har och jag höll med henne, nog fanns det människor som var värda att se matchen... Dalenhjältarna. Har sagt det förut.. Maud, Malte och Ulla har SM-guld i service och alltid ett leende. Så synd att fiket i nya hallen ligger i foajén.. så att personelen inte kan se matcherna.

Om matchen finns det massor att skriva, plus och minus och jag säger så. Det här att jag aldrig bloggar samma dag jag blir upprörd är inte så dumt, särskilt inte för min egen del:). Låter man saker sjunka in så...
Tack för en intressant semifinalserie!

Nu börjar veckan för Dalen då de får känna sig som idrottsstjärnor på riktigt, det får innebandyspelare sällan. NJUT! Njut av allt som händer under dagarna runt finalen. Glöm inte bort det...

Idag spelar DIF-IKSU och Pixbo-Mora, en av matcherna går att följa på webben. Det är matchen som spelas i Göteborg. Jag vågar inte tippa matcherna... 2-1 i matcher fördel hemmalagen.

Det här med landslagstruppen... det ser inte bra ut att det (ser ut att) finns läckor. Någon som är kompis med någon på förbundet? Spelare som läcker? Det ser inte bra ut, det är inte proffsigt. I innebandyns lilla ankdamm kan folk lägga ihop helt felaktiga stickor... Ingen i respektive förbundsledning kan vara nöjda med detta. Bloggare som går ut med debutanter med mera gör "läckorna" en björntjänst.  Täpp till nu! Lojalitet är A o O i ett lag, även i ett landslag.

Det är SDF-SM i Umeå, är ledig och kan se en del. Har en del småtrevliga uppdrag men mest njuter jag... Har gjort en intervju som måste ligga till sig, kanske hamnar den på magget.

Idag hände något charmigt... en läsare hade tagit reda på var jag satt och kom dit med ett paket. I paketet låg en T-shirt med tryck "Ingrid i Umeå". Det är lite lustigt det här med blogg... läsarna "känner" en men vet inte hur man ser ut.
Nu glömde jag dessvärre tröjan i Gammlia Väst och vill därför varna... det är inte säkert det är mig ni ser i "Ingrid i Umeå-tröjan" :). Det finns innebandyfolk som har Ingrid i Umeå i telefonboken. Det är charmigt... sedan gillas det inte av alla att jag valt ett "nick" men det får man ta. kan säga att en vän även kletat ner "ingrid i umeå" på kortet jag bär om halsen under tävlingen... tur att det inte skrevs Innebandy-Ingrid:) Jag har världens bästa läsare!

Nu dags för favoritfiket och en latté.

Uppdaterar kanske en del från SDF-SM på Twitter..
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

VIP-folk, tvärnit, kalla fiskar, Östholmtrick och dagens matcher

2012-04-09 @ 13:00:19
Några dagar ledigt, ute på älven och i en snödriva vid en eld... det behövde jag. Umgås med de som verkligen älskar mig och de mina... och då tänker jag speciellt på de där småhjärtarna (nära släktingar till oss) en strax året, den andra 2,5 år. Det finns inget som är på låtsas, fast det mesta är på lek... 
Kan komma på mig själv med att stå och titta på den större som bär runt på nypimplad fisk som om det vore värsta dyrgripen... Hjälpa till? Smaka? Titta? Frågor där svaren är enkla... där just "jag vill gärna se sin fisk", "nej, tack jag vill inte smaka innan den är kokt" "ja, vänta skall jag hämta en plastpåse så kan jag hjälpa dig med din fisk" är viktigast i den lilla värden. Viktigt på riktigt och ändå helt onödigt. Kärlek?
Sitta och titta på en eld från en snödriva, grilla en korv och livet känns riktigt fint...

TVÄRNIT. Att följa Pixbo- på riktigt blev en omöjlighet, det fanns liksom inte kraft kvar till det en mycket mysko känsla... kroppen vill inte vara med, hjärnan arbetar långsamt. Den som haft problem med ämnesomsättningen vet... det är ingen lek. Märkligt att se sig i spegeln upp nästan 20kg, det är konstigt att man ens kan det när man är 160 cm lång. Kraftigt överviktiga människor är inte de lata och lite korkade? Se där... hur står det till med min egen människosyn egentligen? Ni ser... yta yta.

VERY IMPORTANT PERSON. En person som enligt mig alltid stått för mer än yta är Klas Pettersson, i lördags publicerades en av mig gjord  intervju med honom på innebandymagazinet.se, det blev fina timmar i mobilen och framför datorn medan texten växte fram. Hur gör man den mannen rättvisa? Han är så genuin i sin kärlek till innebandyn och sin syn på människan och så ärligt även nu när frågorna rör honom själv och den hjärntumör han drabbats av. Det går inte att tänka sig in i, bara vara tacksam över att Klas ville dela med sig. 
På Twitter, Facebook, SMS, bloggar och mail har kommit feedback på olika sätt... konstaterar att Klas har många vänner, många tänker goda tankar om honom och hans situation, det berörde mig... Kom att tänka på ordet "rik" mitt i all sjukdom.

DAGENS INNEBANDY. Joacim Benvid sa till mig att han var nyfiken på om han plan skulle hålla mot Mora eller om den skulle behöva revideras efter match 1. Hm... hade varit intressant att följa upp den intervjun.. 2-0 till Pixbo och idag kan det avgöras på bortaplan. Marginalerna också mina vänner, marginalerna.. Matchen visas på webbTV...

IKSU får stryk i två raka av Djurgården, idag kan det vara klart även där... slutspel är en annan sport, helt klart. Vi pratade om att ta en promenad upp till hallen och njuta av solen men jag är lite skakig just nu, avvaktar lite... har dåliga slutspelsnerver kanske:).

TV-MATCH 19.30, kom ihåg det.
Och så Pixbo-Dalen, många säger att det avgörs idag men jag säger... så kan det vara men, sitter man som jag nära motståndarbåset får man en känsla av... att årets Pixbo inte går att räkna bort... än. Härlig energi i båset, lite småroliga drag.... Det där Östholm-bytestrixet höll på att ge två mål, nu blev det ett. Intressant... Läser på Twitter hur dåliga Pixbo är, det skrivs av de som åkte ut mot dem i kvarten... Okey.

Om Dalen... Folk verkar på allvar tro att det finns spöken... slutspelsspöken, det är verkligen hög kvalité på analyserna... (ironisk).
Senaste TV-matchen jag såg var Falun-Storvreta, riktigt bra snack under matchen. STOR skillnad mot tidigare, bra där TV4-sport. Skulle vilja be experter om ursäkt för att de fått bära skampålen för vissa saker... tydligen får de titt som tätt order via hörlurarna om vad de skall säga. Det kan ju bli väldigt konstigt...

Storvreta-Falun avgörs kanske inte på banan utan... får återkomma till det kanske. Nej, skojar bara... skriver inget om det.  

Har en artikel på G, en om innebandy på riktigt... om personen bakom klubbmärket. Magget blir inte överförtjust över långa texter har jag märkt:) men det är... antingen eller på vissa grejer.
Till Pelle Davidsson: Tack!

SDF-SM börjar på i veckan... har jag sagt att det är en STOR tävling men stora människor och sköna moves? Till alla: försök att ta er till Umeå i helgen...
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Skräm sponsorerna, DIF vinnare, semidomarna, Vaara inte påläst

2012-04-04 @ 19:47:11
Fick frågan av en sponsor hur det egentligen är ställt med innebandyklubbarnas ekonomi. Har någon fler fått den frågan? I så fall är det bekymmersamt. Det är inte bra om sponsorerna får bilden av att innebandyn har sämre ordning än andra idrotter. Det är bra att frågor om ekonomi med mera tas upp av förbundet men man skall komma ihåg att man skickar signaler som kan tolkas på olika sätt. Öppenhet är bra, hoppas att alla kommunikation kring revision med mera inte uppfattas på annat sätt än att SIBF vill vara seriösa, hjälpa klubbarna. Sådant kan man göra internt.... Dumt att skrämma bort sponsorer därför det det viktigt hur man formulerar sig. Fortsätt kämpa!

TV-MATCH. 18.30 imorgon, Falun-Storvreta. Det hjälps vi åt att sprida, det borde synas STORT på olika hemsidor.
Falun vann första mötet, det blev inte 6-0 fördel Falun i sista perioden utan just 1-0 i matcher.

Trasch talket i semifinalserierna är i semifinal 1 är... låg, men rubriker behövs väl... Har aldrig fattat den där kommunikationen mellan Brolle och Falun, vad bottnar det i? Vad vill man ge för bild av den man är och vad man står för? När det blir läge skall jag fråga Falun om det... kanske. 

Bara lagkaptenen Mika Kohonen tackade domarparet Ola Pettersson och Daniel Skoog, citat från dt.se Tänk om det varit ett annat lag som gjort så. Vilka rubriker... kommentarer. Nu är det väl ingen "lag" på att någon annan än kaptenen skall göra det, eller har det ändrats? Man har blivit så van vid att de flesta i laget tackar domarna, Mika gjorde rätt... övriga i laget gjorde inte fel.
Visst önskar man att de bästa domarna skall få döma den här typen av matcher, har svårt att förstå hur förbundet tänker, men har försökt lyssna.
Finns det någon rankning? Vid mitten av säsongen såg den ut så här vad jag har hört men det är långt ifrån officiellt: 1. Råsbrink/Grahn-Gustavsson 2. Pettersson/Skoog 3. Glenn/sven 4. Norell/Walkert, De bästa borde få döma semin. Min fråga: 
Skall man verkligen köra på fyra par i två serier, blir det inte för långt mellan matcherna för domarna? Visst kan det vara vettigt att man får slåss om semifinalmatcherna berornde på prestation. Än en gång, det här med ny giv kring domare i slutspelet borde vara intressant för media. Synd att det inte lyfts upp av proffsen. Ut med språket SIBF. Information på förbundets hemsida saknas.

Blev förvånad när magget plötsligt intervjuat Råsbrink. Det var tvärkört förut att få intervjua domarna. Bra om man ändrat på det... Så klart skall de inte intervjuas kring enskilda domslut men rätt att de kommer till tals. Som Stefan Edberg skrev på "mitt" Twitter i frågan: "Så klart bra. Avdramatisera deras roll utan att på nåt vis göra den mindre viktiga" (signerat Edberg) Ingrid på Twitter: https://twitter.com/#!/InnebandyIngrid

Så Pixbo-Dalen, vinst med uddamålet för Dalen som agerade stabilt. Men det kommer att bli en tuff matchserie. Och Jansson låter övertygad om att de tar hem serien: 
"Fram till att de gör 2–4 har vi en tro på att vi ska kunna hitta luckor i deras försvar. Vi skapar många lägen, men när vi inte gör mål på dem börjar vi chansa och några går hem på raken. Det är bra att med sig, jag har sällan känt med så övertygad om att vi ska ta en bäst av fem-serie som jag känner mig just nu"

Inser att jag måste bli bättre på att skriva ingresser... det kan bara bli bättre.

Idag fick jag ett gott råd som gjorde lite ont... så är det med klokheter ibland. Men från och med nu... Jag är tröttare än jag själv insåg.

Idag har jag gjort en intervju med någon jag sett fram emot att prata med, hoppas kunna dela med mig imorgon via magget. En profil...

Blir aldrig klar med inläggen nu mera... detta är en gammal text:
IKSU-DJURGÅRDEN. Minne berättar att de se fjolårets SM-final som uppladdning inför matchen... det säger hon i TV vilket visar på vem hon är. Signalerna... vi vet hur man vinner. Jag tänkte "jäkla Minne, hon ser ut som en vinnare" och mycket riktigt är hon inblandad då DIF tar matchen till sudden.
Under ordinarie tid, 58,22 byter plötsligt en IKSU-spelare och, Tchöp/Dahlerus utnyttjar detta och kvitteringsmålet är ett faktum. Det var som sagt TV-match, bra bandy... men sudden missade jag... och straffarna.
Jag tycker att det såg ut som DIF hade en bra plan... IKSU kom tyvärr inte nära, de hamnade i hörnen, DIF var kompaktare men IKSU har bättre spelare och det är långt ifrån avgjort ännu.

EXPERT. Jan-Erik Vaara som expert, ja expert med stort E.
Han är inte påläst, menar hört av andra, läst sig till, inget fel i att vara "påläst" tycker att det var fräscht att Vaara vet vad han pratar om helt utifrån egna erfarenheter. Nu var detta tydligen en nödlösning... inget planerat av TV4-sport. Så synd, han skulle kunna vara ett bra komplement i det "vanliga" teamet.
Lite tyst... TV4 missade att anpassa ljudet efter Jannes röst, jag hörde själv det Vaara sa i första men jag såg att det var de som inte uppfattade allt.
För mig är det programledaren som leder sändningen, i innebandyns fall också kommenterar och ställer rätt frågor till experten, leder... håller i.

/Inneandybloggen med världens bästa läsare
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

Hallstensson-mentalitet, mycke Caperiotäby-Dalen, energi och magget

2012-04-01 @ 23:35:11
Behöver fylla på, hämta kraft... tanka. Jag längtar till SDF-SM som drar igång snart, 12-15 april. Den absolut roligaste tävlingen, orädda talanger som inte ännu inte skolats in i mallen... sköna ego:n, spelare bryter mönster, riktigt skön stämning då talangerna intar Umeå. Härlig innebandy alltså men också vänner/bekanta på besök, en del som ledare i båset, andra i publiken. Det var en härlig helg ifjol, skön stämning... Årets viktigaste scout-helg enligt vissa. Tio dagar kvar... Boka in den helgen. 
På tal om SDF-SM, att några matcher sänds på svtplay är stort.

SLUTSPEL. Webbsändningar från alla tre slutspelsmatcher, kanonbra jobbat! Alla tre matcher gick till sudden. två avgjordes på straffar. Pixbo herr slår ut Warberg, det är en bedrift! Iaf om man ser till hur de agerat i slutspelet. Såg inte matchen, hade två andra igång:) Nu väntar Pixbo-Dalen, det blir kul, välkomna till Umeå när det är dags. 

Pixbo dam tar sin FJÄRDE bortaseger i årets slutspel, och sin andra match på straffar. Starkt, hur långt räcker det? Innan säsongen tippade jag dem i semi tack vare deras smarta silly season. Pixbo har gjort ett gott jobb där, det skulle man kunna berätta mer om...

Och Falun, grattis. Pratade med "Lunken" igår, jag tyckte han lät som en vinnare... och det var han visst. Nu väntar Storvreta... Trist: Alexander Galante Carlström skadad, spelade inte idag. Vilket avbräck för Falun.

PÅ VÄG. (detta var alltså ett aprilskämt) Innebandyn på väg mot OS? Storvreta berättar på sin hemsida att de är klara för uppvisningsmatch under OS i London. Läs mer här...

ARTIKLAR. Tar upp några saker kring artiklar jag skrivit, om det någon som tycker det är ego så ring en vän istället för att läsa här. Eftersom det varit så MYCKET innebandyskrivande kretsar en del tankar kring det. Har suttit många timmar i telefon, mellan fyraögonintervjuer och sedan framför datorn. Alldeles för mycket... därför handlar detta inlägg delvis om det, intervjuer/artiklar.

Minns ni intervju med Jan-Erik Vaara, den om mellanmjölk... Den väckte känslor och var ett hett ämne på Twitter. Gjorde misstaget att ta kontakt med en av dem som skrev... hade kunnat bli bra media, försökte förklara. Sågar man något som en förbundskapten säger eller gör kan det bli en bra debatt. Vi skall inte vara rädda för olika uppfattningar och känslor. Det var upplagt för en bra diskussion men något blev galet...
Sedan fegade jag, backade på följa upp "debatten", ville inte bli den onda (budbäraren ni vet)... det är inget jag är stolt över, fegheten, undrar om inte just den går före tystnad, ibland skitsnack, eller något annat. "Du borde följt upp det direkt", ja kanske... men jag fegade.

Egentligen tror jag att många av de som på olika sätt är aktiva inom sporten har samma syn, man vill att profiler och sporten skall synas. Skämten, kommentarerna om mellanmjölk, minimjölk, gräddmjölk och så ifrågasättandet av Vaaras uttalande, allt sådant behövs. Att alla de som är aktiva i klubbar uttrycker sin åsikt. 

Förstod först inte vad Vaara menade, men jag tycker det är stark att han säger som det är. Vi behöver mer av det inom innebandyn. Folk som säger vad det tycker och menar det. Det ställs alldeles för lite frågor.

Skrev även en grej om när Mika Kohonen skrev nytt kontrakt, han svar var intressanta och i somligas ögon stack den ut för mycket... för att ekonomi kom upp. Tänk så olika vi tänker... ord som "snygg fråga och jag svarar att jag är nöjd, annars skriver man inte på. Pengar är viktigt... Men jag är viktigare" säger oerhört mycket om självförtroende och det där att bottna i sig själv. Skriver man på är man nöjd... Yrkesstolthet, respekt för sporten... varför skriva på något man sedan inte kan stå för.
Intressant med feedback inte bara ruggdunk, det gillar jag.

Orättvis att inte skriva om alla lag? Ja, det är ju skillnad om man sitter på en redaktion. Som volontär kan man inte trolla.
Vissa människor och klubbar är lättare att komma i kontakt med, det påverkar... Det är bättre att göra något än inget. Skulle vilja säga tack till Caperiotäby och Dalen för en rolig kvartsfinalserie som det blev bestämt att jag skulle rapportera. Jag har fått vara skribent, ingen har hackat trots att det blev rubriker om ditt och datt. Hallstensson och Jäderlund verkar vilja samma sak... mer ljus på innebandyn. Spelarna, vilka klippor... alltid tillgängliga.

Kommer nog inte att skriva så mycket mer nu, kanske men det har varit otroligt givande... Att skriva tar tid och kraft. Känner mig tömd på energi, tack till alla ni som peppat men... sköldkörteln bråkar fortfarande, längtar till kroppen vill vara med. (Uppdaterar: Jo tydligen skriver jag om Pixbo-Dalen, haha... jag gör ett försök i de matcher jag kan. Jag måste säga att jag imponeras av Pixbos inställning till media,  det har en tanke. Pratade med Jansson förut, ni vet jag är ju trots allt från Umeå ville bara kolla att det var ok för dem)

Började detta inlägg för flera dagar sedan.
MENTALITET. Dalen i semi.
I torsdags var Dalen det klart bättre laget, det var härligt att se den beslutsamhet som fanns. Grattis Dalen!
Varför är Dalen i semifinal i år?
1. Man har ett bra lag 2. Man har någon som har vunnit något och kan visa vägen 3. Rom byggdes inte på en dag, det man gjort tidigare under säsongen men även under tidigare år...

Jag tror att många missar den stora skillnaden nu och då... man har gått in stenhårt för att toppa till slutspelet, och Mr Hallstensson har stor del i det. Varför finns så lite intresse kring vilka människorna bakom klubbtröjorna är och vad står de för?

Ursäkta mig men jag tror på Halltenssoneffekten. Det finns något i årets Dalen som man saknat tidigare, om det sägs det lite. Man pratar om hallen, spöket nya spelare.... Jag tror den största skillnaden ligger i inställningen (sättet att tänka, träna, agera). Uffe vet hur man vinner SM-guld och kommer att försöka (minst sagt) han har med sig spelarna. När man leder med 5-1 visar Dalens kapten prov på det man tidigare sett i en annat av Uffes lag som tagit SM-medlaljer...  Vad såg vi? Johan Samuelsson tar tag i coachtavlan och ritar, trots ledning. Det är något med inställningen... Hallstenssonmentalitet?

Sa till Uffe i veckan att jag inte skulle vilja spela sällskapsspel med honom, han skrattade så klart men... skojet hade för mig en djupare mening, det vet han också. Hoppas få låta honom tala till punkt i en text på typ Magget med tiden... Intervjun jag skojat om i många år. Vem vet...

Har i Umeå-media läst om hur lite Hallstensson lyckats åstadkomma, det var  i höstas men ändå. Detsamma på bloggar.... Jag vet inte hur många som brytt sig om att ta reda på vad Dalens herrlag håller på med. Vad vet man om att bygga ett lag... Har nog missat alla de artiklarna som handlar om vad "Nya Dalen" står för? Vad vet man om Uffe? Om jag var journalist skulle jag fråga... undersöka. Är det inte så man gör? Hur tänker man när "Ketil levererar inte", han var ju inte tränad. Varför togs sig Dalen till semi? Inte tusan handlar det om något spöke man besegrat!

Täby har inget att skämmas för, Dalen var bättre i år. Ja, i sista matchen var man inte ens nära. Om jag nu inte redan skrivit så mycket om det laget skulle jag vilja fråga om den tuffa vintern... tunga händelser sjukdom, bilolycka, skador. Hur står det till med allt det där?
Detsamma med AIK och Warberg, de där frågorna som ingen ställt... eller vågat ställa. Nu finns det ju journalister och bra frågor... det där överlämnar jag till proffsen.

Har sett på Facebook, i hallen och på Twitter att vinnarna får gratulationer av förlorarna och vinnarna säger tack till motståndarna. Det är alldeles för lite av den varan, sportsliga gratulationer... respekt. Är stolt över Dalenspelarnas uppträdande, inge hån. Och publiken i Gammlia Arena, så klart enögda... men har aldrig hört en sådan ljudnivå och ändå bara strax över 2000 pers. O-umeå-aktigt med liv och rörelse på läktaren.

Det finns de som är konspiratoriskt lagda... jobbigt liv.
Nej, Stefan Lindgren på innebandysajten.se har inga problem med att jag skriver och ger bort artiklar till Magget. Han är själv en sådan som brinner för att göra innebandyn känd och har själv skrivit för olika sajter

Sara Kristoffersson funderar på sin framtid... Umeå? Det vore riktigt roligt att få en profil som Sara i stan, hon har alltid något att säga i media också. Det gillar vi!

TV4-sport. Det är lite med Martin Emanuelsson som med Caperiotäby, fast tvärt om, Emanuelsson får massor med TV-tid fast han inte är där- För CTFC ... De ger intervjuer i alla TV-matcher, ändå är de inte där, ändå ställer de inte upp. Borde inte TV4 kunna lösa detta på något sätt, innan matcherna. Eller är det kanske så här det funkar i alla sportsändningar?  

Det var inte meningen, helt oplanerat... jag ringde Täbys tränare för att prata en vanlig "inför-matchen-artikel", plötsligt började han berätta en massa om myterna, om lögner och anekdoter... Jag frågade, han svarade... ibland tvärtom:), halverade texten och lämnade ifrån mig "Binge talar ut". Har förstått att det för många blev en annan bild av Jäderlund, har aldrig upplevt honom som annat än öppen sedan första intervjun typ 2007. Det var fint att få skriva den texten. Har fått massor med tack och feedback från de mest oväntade håll, men det går bra att skriva om någon dukar bordet. Jag blev både arg, ledsen, rörd och glad under intervjun.. hur orkar man med allt skitsnack? Borde man inte gå ut och säga ifrån? Ta ingen skit liksom...

Finns risk att det blir en del Pixbo-Dalen framöver... och kanske Mora-Pixbo. Frågan är bara om det finns kraft hos mig... Innebandy
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.