->Om bloggen ->E-post till Ingrid ->Följ mig på Twitter

Uppblåsta saker, förbundskaptener. Det drar ihop sig...

2012-02-24 @ 12:40:56
För att undvika kritik: Gör ingenting, säg ingenting, var ingenting! (Elbert Hubbard)

Innebandy är en galet skön sport men när det gäller SSL går resultaten inte min väg. Det blir en nagelbitare... till matchminut 59 i sista omgången. Och nu är det en ny omgång, både i SSL och elitserien. Min önskelista på resultat är tyvärr inte densamma när det gäller tips. Jo, elitserien kan man i alla fall tippa utan att få ännu fler gråa hår. Snart börjar årets roligaste tid, playoff... Det drar ihop sig.

Det snackas om hurvida våra förbundskaptener har tillräckligt mycket innebandytränarutbilning. Jag kan förstå om det finns personer som är ledsna för att deras kompisar inte fick chansen att leda något av landslagen. Någon med tatuerad pannan"Block 1-alla förbundsutbilningar som finns". Visst, utbildning är inget att förakta men i min värld är förmågan att leda ett lag till segrar och medaljer mera värt än alla Blockutbildningar i världen.

Det är troligen inte bara inom innebandyn kaptener ifrågasätts. Det gnälls säkert inom längdåkning (skidor), Ulf Karlsson, vem är han liksom?
Niklas Carlsson om nyförvärvet:
"Ulf Karlsson är en av idrotts-Sveriges mest erfarna och respekterade ledare. Jag är övertygad om att han har mycket att ge längdlandslaget med sitt resultatinriktade och passionerade ledarskap" (pressmeddelande)

Karlsson i skidlandslaget, fräscht, om ni frågar mig. Respekt till de som vågar tänka nytt och ta in ledare man tror på. Har jobbat nära två andra idrotter och konstaterat att när man skall rekrytera till olika tjänster blir man lätt blind för den egna sportens meriter. Man rekryterar från egna led till alla möjliga tjänster istället för att söka erfarenhet och kompetens, skriva en bra kravprofil. Synd, för när man tar in personer utifrån får man nya ögon vilket är nyttigt men jobbigt.

Måndagens TV-match var mycket trevlig, särskilt med en expert som vill och kan vara expert. Skoglund skulle kunna hålla sig mer till den uppgift han har nämligen att referera, ge fakta, ställa frågor och inte tycka till i så stor utsträckning som han gör nu. Det blir rörigt... vem gör vad liksom?
Härligt att Edberg stod på sig om att FCH gjorde en bra match, att matchens resultat inte enbart berodde på att Storvreta inte var på hugget. Bra jobbat Stefan Edberg, det fanns något i studion jag saknat tidigare... ett engagemang där innebandyn och tittarna var i centrum tror jag man kan beskriva det som.

Henrik Stenberg hamnade åter i fokus, den här gången klev han inte ut på banan för tidigt under en utvisning eller slog klubban i sargen och skrek åt domare när han fick matchstraff. Enligt folk i hallen erkände ju Stenberg att han tjuvstartat och gått in på banan trots att han var utvisad. Men det är klart att han blev besviken på sig själv över sitt misstag, det syntes när han gick ut. Alla vi andra verkar vara mest besvikna på sekretariatet som följde regelboken. Efter det som skrivits och sagts om detta kan man undra om någon kommer att vara modig nog  att påtala regelbrott som detta... Hoppas ändå det, annars blir det rörigt.

Den här TV-matchen råkade HS klubba nudda Nede, ja ni såg själva... Hörde om Nedes märke (efter klubban) under naveln... illa i så fall. Tycker dock man kunde ha väntat att intervjua Stenberg till efter matchen, låta honom få fokusera på att vinna. Undrar om man i Storvretalägret tyckte samma... att det var därför de inte kom till TV4-sportens intervju när förlusten var ett faktum. Något konstigt blev det... Bra att Skoglund inte gjorde en allt för stor grej av det, det har funnits tillfällen då mer fokus lagts på sådant än själva matchen.

Dessa stora ord, överord... det blir så  lätt skandal och ordet pinsamt inom innebandyn. Som om en enskild händelse drar smuts över en hel sport. Inte drog Zlatan hela fotbollssverige i smutsen då kvällstidningarna fotade honom på en krog. Är ni med? Hoppas inte SIBF går ut och tar avstånd från alkohol i samband med match... det behövs inte. Tänkter på det där man skrev i samband med innebandypappan och strax efter det en text om sexism. Självklart ställer inte hela innebandysverige upp på sådant... det har inget med innebandy att göra.

Även i Sala är det är människor som tar olyckliga beslut, säger märkliga saker. Viss alkohol och idrott hör inte ihop men varför dessa överord.
Hur hade det låtit om det varit ens egna vänner det handlat om, sådana man själv kan dra nytta av eller av annan anledning vill hålla sig väl med. Kritiken hade kanske varit lika hård men man hade inte skrivit om det offentligt. Varför blåser man upp detta? Självklart för att ta egna poäng men också för att det är lättare att använda pekpinnar nu när det inte handlar om ett topplag, inga landslagsstjärnor, sådant kan påverka (?). Mer än en gång har den här typen av sidospår tigits ihjäl när det handlat om "våra egna". Klubbmärket, ja ni vet, alla är sig själv närmast... Mina tankar går till alla inblandade i Sala, till människorna som fortfarande är människor... Visa kärlek.
Avundas inte alla er som har till uppgift att få allt att funka i en förening/lag. För säkerhetsskull: Nej, jag tycker inte att det sups för lite innan elitmatcher.  

Umeå och alkohol, har man hört det förut? Nu verkar Sala-grejen vara sann... Det fanns de som spred ut att ett topplag i SSL hade lagfest dagen innan de skulle möta Umeå City. Spelare inte ens åkt från Stockholm förrän på söndagen sades ha festat. Man gör om skvaller till sanning... Sånt är smutsigt tycker jag.

Det finns anledning att fundera på det där med det skrivna ordet, det som är skrivs är sant. Ordets makt är stor, och rätten att skriva/säga det man vill en gåva att vårda. Inte så att man skall hålla andan medan man blandar bokstäver men kanske låta hjärtat vara med.

Det var inte bättre förr, men annorlunda. Kafferepen var kanske dåtidens skvallerforum, där sanningar skapades och möjligheten att försvara sig så då är lika liten som nu... onda tungor...
Det kommer till mig nu och då att texten speglar skribentens inre, på frukten skall trädet kännas...

Brukar försöka tänka att jag skall kunna stå för texterna om någon av barnen skulle få för sig att läsa... Någon som förstår hur jag menar? Nu kan man nästan tro att jag försöker framhålla mig själv som en god människa:). Ja... kanske. Jag kanske gillar att stå här och titta ner på alla andra... Nej eller så jo... Släpper det.  

Shit vad lite innebandy det är i min innebandyblogg. Nåja, har ju redan skrivit spaltmeter... Hur länge har jag bloggat nu egentligen? Sju år? Visst var det bättre förr, då det inte var ickedebatt utan faktiskt debatt.

Ingen som sågar sina motståndare i år... kanske blir det så när "nya lag" vinner.

Vilka matcher sänds på webben den närmaste tiden? Nu hjälps vi åt att lobba för dem... Ropen skall skalla, mer webbtv åt alla. Uppdat: Mullsjö webbssänder från Fyrishov idag kl 16.

TV-matcher: På måndag 27/2 visas IBK Dalen vs Pixbo Wallenstam i TV4-sport, på torsdag 1/3 tar Warberg IC emot Caperiotäby FC, även den matchen visas i tv.

/Ingrid i Umeå

Live i övrigt, vad fattas?
Sirius vs MAIS (webbtv + unt.se. lördag) AIK vs FCH (everysport), Storvreta vs City (unt.se och ev ...) JIK vs Falun (everysport), Dalen vs Pixbo (TV4sport + folkbladet.nu, måndag) Warberg vs Caperiotäby (TV4-sport, onsdag)
Elitserien:
Endre vs JIK sänds i radio. Karlstad vs Dalen (everysport), idag lördag. Imorgon Örebro vs Karlstad (everysport)
©Ingrid i Umeå. Åsikterna i innebandybloggen är författarens egna och inte nödvändigtvis hela Innebandy-Sveriges. Kom ihåg att hänvisa till källa.

feedback
Postat av: Endre

På söndag kommer SR Radio Gotland att webbsända matchen mellan Endre IF och Jönköping IK.

2012-02-24 @ 15:37:04
Postat av: NJ

Ännu en leverans av Ingrid i Umeå en sund text som piggar upp. Jag menar att pissa på andra funkar men alla vet att vinden fort kan vända.

2012-02-24 @ 16:23:55
Postat av: Anonym

Mullsjö sänder 16 idag Sirius borta.

2012-02-25 @ 09:44:06
Postat av: Anonym

Tack för läsningen. Att bloggare låter sågen gå när det händer något är ett sätt att skapa rubriker ofta för att de är obetänksamma inte alltid illvilliga. Det stämmer för övrigt att Nede fick ett blåmärke och hade domarna sett situationen hade det blivit matchstraff.

2012-02-26 @ 09:13:20
Postat av: Ingrid i Umeå

Kanon att få info om livematcher, tack. Fortsätt gärna med det.

Anonym: Sant det där med illvilja obetänksamhet, så är det nog.

Till alla: Uppskattar feedback vilket jag fått i massor på detta inlägg. Både ris och ros, är tacksam för det.

2012-02-27 @ 15:45:19

feedback:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (frivilligt)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bults blogg

Nordströms blogg